zondag 30 juni 2019

Duizenden demonstranten eisen: "Stopp Air Base Ramstein"

Yankee Go Home. Too much CO2 pollution. For Nothing. Stop occupation of Germany. Russia is gone from Germany. Now it's time for you to go home as well. We don't want you anymore. Respect for the unpaid demonstrators. Not for the soldiers and killers for money.

25 opmerkingen:

  1. Contant geld boven 3000.- verboden!

    Er is wat voor te zeggen om inderdaad een grens te leggen, zoals naar ik meen bij de grens van de EU, boven de 10 000. Maar dit bedrag is echt veel te laag. De meeste 2e hands auto´s en andere serieuze spullen bij marktplaats komen al boven dit bedrag uit.

    De echte criminaliteit weet dit te omzeilen, die zullen wel met bitcoin of zo handelen. Maar het is opnieuw een zware inbreuk op de privacy, en zal ook veel mensen chantabel maken wanneer ze toch een motorfiets of bouwlift met cash gekocht hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergunning nodig om vijf honden in het bos uit te laten en vergunning nodig om een electrische fiets contant af te mogen rekenen. Nederlanders stemmen ervoor; zijn dankbaar en blij dat ze hun tomaten en hun biertje nog wel contant af mogen rekenen van de farmbeheerders.

    De "Human Farm" in optima forma.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Rootman

    Cashloze samenleving is voor flink aantal toonaangevende economen een soort natte droom. Eeen negatieve remte op banktegoeden zonder dat daar een bankrun op volgt wordt dan een mogelijkheid. Op zo'n 40%,(dacht ik te weten) van alle staatsobligaties wordt nu al een negatieve rente betaald. Straks zou dan cash kunnen volgen.

    Veel van alle gekkigheid die je momenteel op dit gebied ziet kan verklaard worden door de noodzaak ons systeem overeind te houden door met schuld gefinancierde groei, zonder dat we bezwijken onder de rentelasten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Negatieve rente op $13 biljoen aan obligaties

      https://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/negatieve-rente-op-13-biljoen-aan-obligaties/

      Verwijderen
    3. Kijk, daar zal je 'm hebben

      https://biflatie.nl/steeds-meer-banken-hanteren-negatieve-rente-op-spaargeld/

      Verwijderen
    4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    5. @Sofia,

      "Verder vraag ik me af hoe lang een dergelijke situatie kan voortduren. Het moet toch een keer fout lopen?"

      Dan verzin je gewoon een nieuwe economie die de boel nog een tijdje bij elkaar houdt (windturbines, zonnepanelen & warmtepompen). Als een ideologie op instorten staat (Poetin over liberalisme) dan verzint men de gekste dingen om het in stand te houden.

      Gelukkig hebben wij @Rootman nog die 50 IQ punten boven ons staat, maar of wij daar gelukkig mee moeten zijn?

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. @Sofia,

      Ik denk dat oorlog geen optie is omdat deze verloren gaat worden. Oorlogen worden aan beide kanten gefinancierd en de verliezer betaald het gelag.

      "Huh?? Is dat werkelijk zo? Dat zal hij dan zelf gemeld hebben, dat neem ik nooit zo serieus want niemand kan het controleren."

      Yep, waren zijn eigen woorden, maar hij bindt graag in als er een latina bij hem is :-).

      Verwijderen
    8. @ SDR

      In Westerse landen is het totaal van de schulden van gezinnen, bedrijven en overheden gemiddeld zo'n driemaal zo hoog als de omvang van de economie, afgemeten aan het bpp. Het slechts denkbare scenario in zo'n situatie is een krimpend bbp door dalende bestedingen in combinatie met een zeer lage inflatie of zelfs deflatie en oplopende rentes. Een soort globaal Griekenland scenario. De bestedingen moeten dus op peil blijven, als het niet door inkomengroei lukt dan maar via een groei van de kredietverlening en de rente moet dus zo laag mogelijk gehouden worden.

      Je kan, en dat is al zo vaak gezegd, een schuldencrisis niet oplossen met meer schuld, maar je kan er wel tijd mee kopen.
      Hoeveel tijd? Dat is misschien wel de vraag der vragen in deze kwestie. Normaal gesproken zou een land met ongehoord lage rentes en een centrale bank die massaal schulden opkoopt z'n wisselkoers om zeep helpen eo met een stevige inflatie te maken krijgen, maar nu zit iedereen een beetje in hetzelfde schuitje en blijven die wisselkoersen op hun plaats.

      Verwijderen
    9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    10. De banken financieren de zonnepanelen, windturbines & warmtepompen met de hypotheek mee! Hoe meer schuld, hoe meer geld er gecreëerd wordt.

      Verwijderen
    11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    13. @Sofia,

      De materie is mij ook niet helemaal duidelijk maar dat het huidige westerse systeem op instorten staat, staat buiten kijf.

      Verwijderen
    14. Overigens is Mark Rutte een voorstander van het Amerikaanse systeem, Dus een staatsschuld van €22 biljoen ziet hij wel zitten en met het klimaatakkoord gaat hij aardig op weg.

      Verwijderen
    15. @ SDR

      Al ons geld zal altijd op de een of andere manier een claim op echte goederen en diensten zijn en als zodanig een schuld voorstellen van de instantie die het geld uitgeeft. Om goed te functioneren hoeft het echter niet per se een intrinsieke waarde te vertegenwoordigen.

      Stel je maar eens voor dat we korte metten maken met het fractioneel bankieren. Al het geld dat we gebruiken wordt voortaan uitgeggeven door de overheid in de vorm van bankbiljetten. De bankbiljetten zijn vanwege het betalingsgemak inwisselbaar voor een giraal tegoed, maar elk giraal tegoed bij een bank moet altijd ten volle gedekt zijn door een zelfde bedrag aan bankbiljetten. Noch het girale geld noch het bankbiljet zijn weinig meer dan gebakken lucht. Toch zou zon systeem goed kunnen functioneren met heel wat minder rentelasten dan het rentedragende geld dat banken via hun kredietverlening in omloop brengen. ZOLANG de staat/de politiek tenminste de
      verleiding kan weerstaan te veel geld in omloop te brengen. En pas daar, bij het ankeren van de geldhoeveelheid aan een bepaald maximum komt het belang van intrinsieke waarde en zaken als goud of zilver om de hoek kijken.


      Verwijderen
    16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    18. @ SDR

      Nee, dat zie je helemaal niet zo verkeerd. Ik ben zelf een voorstander van een of ander systeem van 'public money', een systeem waar de staat ons geld in omloop brnegt en niemand anders.

      De doorsneel burger ziet niet veel verschil tussen giraal en chartaal (bankbiljette en munten) geld. Ze zullen wat hem betreft waarschijnlijk letterlijk inwisselbaar zijn. Maar vrijwel al het girale geld ontstaat op het moment dat particuliere banken een giraal krediet verlenen. In aanmerking genomen dat meer dan 90% van onze geldhoeveelheid uit giraal gel bestaat mag je dus zeggen dat onze geldschepping in essentie geprivatiseerd is. En dat is geen natuurwet, dat is een kwestie van politieke keuzes.

      in ons huidige systeem zijn geldschepping en kredietverlening onlosnakelijk met elkaar verknoopt. (Giraal) geld ontstaat (uit het 'niets') op het moment dat een bank krediet verleent en verwijnt weer in dat niets wanner het krediet wordt afgelost.

      Het zou ook anders kunnen. De Staat brengt het geld in omloop in een hoeveelheid die noodzakelijk wordt geacht voor een soepel lopend betalingsverkeer en de banken gaan over de kredietverlening. Het geld dat de Staat in omloop brengt is aanwezig in de vorm van bankbiljetten of in de vorm van een giraal tegoed, maar wordt niet gebruikt om fractioneel te bankieren. Op tegoeden wordt geen rente betaald, want het geld wordt niet uitgeleend, dus er wordt ook geen rente mee verdiend. Een depositogarantiestelsel is dus overbodig en het betalingssysteem klapt niet inelkaar als er banken omvallen. Banken scheppen niet langer geld, maar verlenen verlenen krediet en het vermogen dat daarvoor nodig is trekken ze aaan van aandeelhouders, spaarders en andere beleggers. Hoe meer risico je wil lopen des te hoger is de rente die je ontvangt op je spaarrekening.

      Meer info over monetaire systemen waar gepleit wordt voor het uiteentrekken van dan geldschepping en kredietverlening vind je
      op een site als:

      https://positivemoney.org/

      of het Nederlandse

      https://onsgeld.nu/

      Verwijderen
  4. Thierry sterk bij Hendriks en Wilfred Genee:

    https://tvblik.nl/cafe-hendriks-en-genee/aflevering-5

    Maar wat was Genee aan het zuigen, insinueren en saboteren. Bah. Bah.

    Thierry pareerde kanp.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Terwijl Nederland van het gas af moet, is Rusland bezig met een gas to fuel (LPG) pilot project, zodat voertuigen (indirect, na die raffinage) op schoon aardgas kunnen rijden.

    En terzijde: ik begin alleen over IQ en latina´s als ik een biertje teveel op heb (hè! het is zomer). Borrelpraat dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Klimaatbeleid: het is duur en het werkt niet

      citaat:

      "Het kabinet-Rutte heeft te elfder ure de kosten van het klimaatbeleid iets minder onrechtvaardig gemaakt voor burgers, die samen maar een klein deel van de CO2-uitstoot voor hun rekening nemen, maar het merendeel van de kosten van klimaatsubsidies voor hun rekening namen.

      Maar nog steeds zijn de verhoudingen scheef, ook al omdat bedrijven niet meebetalen aan de klimaatmaatregelen van burgers, maar burgers wel aan die van bedrijven. Zo mogen grote bedrijven (raffinaderijen, hoogovens) doorgaan met hun CO2-uitstoot, maar kunnen ze die voor een belangrijk deel op kosten van de belastingbetaler onder de zeebodem stoppen. Om een idee te geven: het totaal van wat zo tot 2030 aan CO2 onder de zeebodem wordt weggestopt is het dubbele van wat het kabinet denkt te besparen aan CO2-maatregelen voor huizen, kantoren en scholen.

      https://www.sypwynia.nl/7-redenen-waarom-klimaatplan-rutte3-niet-deugt/

      Verwijderen