zondag 9 juni 2019

BREAK: Visum-vrij* naar Rusland vanaf 1-1-2021 !!!

Visa vrij reizen naar Rusland? Over anderhalf jaar is het een feit!!!! 1 Januari 2021 gaan we tot 2 weken zonder visumproblemen* naar Rusland! Het hele land kom je in die tijd niet rond, maar met 16 dagen kun je een hele leuke trip maken. Een lang weekend StPetersburg, de Panda's in de Moskouse dierentuin, een wedstrijdje van Zenith, of een theatertje pakken in het Bolshoi of Mariinski, het 2e Wereldoorlog museum in Moskou, met alles over D-Day, maar ook over Bagration? Allemaal geen probleem meer voor EU-burgers, super! Dobroe pozhalowat! Welkom! Amerikanen, Britten en Canadesen vallen buiten de boot. 
* Voor de volledigheid, het gaat om e-visum, kosten $50. De rompslomp van uitnodigingen en naar het consulaat gaan, zijn dan voorbij. Gewoon van achter je computer het documentje regelen.

Operatie Bagration, ooit van gehoord?
Wij zullen het maar eerlijk zeggen: Blik had wel van Bagration gehoord, maar had geen flauw idee waar het voor stond. Blijkt het de naam van een enorm offensief van het Rode Leger te zijn waarbij zelfs D-Day (Operatie Overlord) verbleekt. Lees er HIER meer over, en vooral ook over de verwevenheid van Bagration en Overlord en overdenkingen bij de geïsoleerde herdenkingen hier in het Westen waar zelfs het D-Day journaal van Herman van der Zand zijn rolletje in meespeelt. Arme herman. Dacht hij verlost te zijn van politieke spelletjes, wordt hij er via zoiets ogenschijnlijk onschuldigs als een D-Day journaal alsnog weer ingezogen.

Speech van de Canadese Topper Eva Bartlett
Eva Bartlett is nu, op dit moment, weer in Damascus en contrijen. Zij vertelt het verhaal van Syrie en Palestina, met haar eigen high heels on the ground, zoals u het bij het NOS-journaal nooit zult horen. Onderstaand een video van iets langer geleden van haar die de moeite van het bekijken waard is. Eva Bartlet is te volgen op Twitter net als Vanessa Beeley.


Amerikanen bouwen steeds meer muren
Amerikanen slaan steeds wilder om zich heen en trekken steeds meer muren op. Nu ook om Cuba. Cruiseschepen mogen er niet meer heen. Iets van ophef in de media bij Pauw of Dit is M over meegekregen?

Assange
Die muren bouwen de Amerikanen ook rondom waarheidsverteller Julian Assange. 175 Jaar gevangenisstraf hangt hem boven het hoofd en hij zal waarschijnlijk nooit meer de scharrelwei van onze human farm waar we met ons allen in zitten, bereiken. Gelukkig besteden Pauw en Dit is M, als ook de rest van de gereguleerde media veel De reguliere media kijken volgens instructies even de andere kant op...

D-Day
De D-Day herdenking is gedegenereerd tot een NATO-speeltje, bijna niet om aan te zien. De Russen worden opzichtig weggehouden. De geschiedsvervaldsing is in volle gang, en verbaast het iemand dat het Nederlandse regime weer een vooraanstaande rol speelt? Gelukkig hebben we John F. Kennedy nog, althans, de beelden en de woorden van hem, die wel goed lijkt te weten wie er het meest geleden hebben en het meest hebben gedaan om de Nazi's te verslaan.

NPO / NOS blijven fake news rondpompen
De dagelijkse, "Russia did it show" gaat maar door. Vrijdag was het weer zover, "Russen verdienen miljoenen of zelfs miljarden met fake nieuws dat Scandinavie economisch te pletter zou slaan", elk uur werd het weer herhaald. Word zo'n nieuwslezer nou nooit moe van zichzelf?

Bild Zeitung Hysterisch over bezoek Sachsen chef aan Economisch Forum StPetersburg
De chef van Sachsen was aanwezig op het StPetersburg Internationaal Economisch Forum en had een korte ontmoeting met Putin. Ook sprak de Sachsen chef zich uit tegen de sancties. Het schoot Bild Zeitung blijkbaar in het verkeerde keelgat. "Dit schaadt de Duitse belangen". Banden aanhalen met Rusland schijnt, in de logica van Bild, Duitsland te schaden. Veel onderworpener aan de CIA, gaat het niet worden.
Forum was groot succes
Het forum in StPetersburg was een eclatant succes en groeit ieder jaar. Bezoekers uit meer dan 145 landen. China stond in het middelpunt dit jaar. Xi Jinping bezocht het ook. Met Putin maakten de twee een tochtje over de Neva. Xi Jinping schonk zijn boezemvriend (zijn eigen woorden) twee Panda's die huisvesting hebben in de dierentuin van Moskou.Bild denkt nog steeds dat de wereld om Duitsland en de EU draait. Vergeet echter dat de EU steeds irrelevanter wordt, het IQ in de EU daalt, en met commentaren en artikelen zoals in Bild zoals hierboven genoemd, is dat alles ook snel verklaard.

196 opmerkingen:

 1. Reflecties rond de MH17: Kees van der Pijl en Karel van Wolferen
  https://www.youtube.com/watch?v=g_gMTpvmqjc

  Kees & Karel praten ons bij over MH17. Diehard MH17 commaisseurs zullen geen feiten horen waarvan ze nog niet (of niet allang) op de hoogte waren. Desalniettein is de uitzending van belang als tegenwicht voor de alledaagse drip-drip van de MSM; niet iedereen heeft de mogeijkheid om al het nieuws in de onafhankelijke media te volgen en te analyseren.
  Blijkens de reacties op de uizzending voorzien de beide heren in een behoefte aan duiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marcel van der Berg is het er duidelijk niet mee eens. Dat laat hij ook duidelijk merken in de comments. Moet je eens op zijn blog proberen, krijg je gelijk een IP-ban.

   Karel van Wolferen en Kees van der Pijl met nog meer onzin over MH17

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/karel-van-wolferen-en-kees-van-der-pijl-met-nog-meer-onzin-over-mh17/

   Verwijderen
  2. Even aandacht voor de menselijke maat.
   Karel en Kees zijn generalisten: Ze weten de essentiele zaken over een heel groot kennis-gebied.
   Soms zullen ze details fout hebben.
   Heel soms verandert dat de zaak en maakt het hun analyse onjuist. Maar dat gebeurt niet vaak.

   Marcel van den Berg is iemand die 5000 uur aan één vliegtuig-ramp en wrakstukken heeft besteed.
   Hij was in competitie met Max van der Werff.
   Van der Werff ging verder en verder. Is veel bekender.
   En dan nu een boek, Maleisische president, Russische media.
   Dat moet zuur zijn voor Marcel.
   Ik begrijp wel dat hij op youtube zijn gram probeert te halen.

   Laat hem. Het verandert aan de analyse van Karel en Kees niks, vermoed ik.

   Verwijderen
 2. citaat uit het stuk van Mvd B:

  "Ik vroeg Joost Niemoller of hij deze uitspraak heeft gedaan en of het klopt. Niemoller gaf mij aan dat hij zich heeft vergist. Dit wrakstuk is wel degelijk te zien als onderdeel van de reconstructie van het toestel.

  Het gaat om dit stuk van de cockpit. Dat heeft een lange periode tegen een betonnen paal gestaan voordat het werd opgehaald voor onderzoek door de OVV.

  Dat zelfde stuk is te zien op een foto die de reconstructie van de cockpit toont. Ik heb het stuk met een rood kader aangegeven. Van Wolferen praat dus onzin."

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/karel-van-wolferen-en-kees-van-der-pijl-met-nog-meer-onzin-over-mh17/

  En terwijl hij dat rode kadertje plaatste (en daarbij dus goed naar beide foto's moest kijken om het kadertje op de juiste plaats te krijgen) viel hem dus niks op.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,

   Ik neem aan dat je bedoelt: Als het nog in Oekraine tegen een paal staat is er midden-onder een flink stuk weg, en als het in Nederland in de reconstructie staat/hangt, dan is dat stuk er ineens wel.

   Maar dat is nu eenmaal de idee van een reconstructie: alle losse onderdelen worden bij elkaar gevoegd op de positie die ze oorspronkelijk in namen.
   Ik denk dus dat dit wel legitiem is.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Het is niet dat er losse wrakstukken bij elkaar gevoegd worden, maar de indruk dat het paneel dat bij de reconstructie gebruikt
   werd niet hetzelfde paneel is als dat tegen die betonnen paal werd gefotografeerd. Honderd procent zeker ben ik daar niet van. het kan dat zo'n paneel als los wrakstuk kwa afmetingen en verhoudingen een andere visuele indruk maakt dan 'in contxt', bij de reconstructie.

   Overigens gelezen dat die grote reconstructie op dat stalen frame die bij de presentatie van het eindverslag van de DSB zo prominent in beeld was nauwelijks een rol kan hebben gespeeld bij het onderzoek van DSB. Dat frame werd pas geleverd in mei 2016 en toen was het eindverslag in grote lijnen al gereed.

   Verwijderen
 3. Key figure that Mueller report linked to Russia was a State Department intel source BY JOHN SOLOMON / The Hill 06/06/19 08:45 PM EDT

  In a key finding of the Mueller report, Ukrainian businessman Konstantin Kilimnik, who worked for Trump campaign chairman Paul Manafort, is tied to Russian intelligence.

  But hundreds of pages of government documents — which special counsel Robert Mueller possessed since 2018 — describe Kilimnik as a “sensitive” intelligence source for the U.S. State Department who informed on Ukrainian and Russian matters.

  "Why Mueller’s team omitted that part of the Kilimnik narrative from its report and related court filings is not known. But the revelation of it comes as the accuracy of Mueller’s Russia conclusions face increased scrutiny

  VERTISEMENT
  The incomplete portrayal of Kilimnik is so important to Mueller’s overall narrative that it is raised in the opening of his report. “The FBI assesses” Kilimnik “to have ties to Russian intelligence,” Mueller’s team wrote on Page 6, putting a sinister light on every contact Kilimnik had with Manafort, the former Trump campaign chairman.

  What it doesn’t state is that Kilimnik was a “sensitive” intelligence source for State going back to at least 2013 while he was still working for Manafort, according to FBI and State Department memos I reviewed.

  Kilimnik was not just any run-of-the-mill source, either.

  He interacted with the chief political officer at the U.S. Embassy in Kiev, sometimes meeting several times a week to provide information on the Ukraine government. He relayed messages back to Ukraine’s leaders and delivered written reports to U.S. officials via emails that stretched on for thousands of words, the memos show.

  The FBI knew all of this, well before the Mueller investigation concluded.
  ........
  Three sources with direct knowledge of the inner workings of Mueller’s office confirmed to me that the special prosecutor’s team had all of the FBI interviews with State officials, as well as Kilimnik’s intelligence reports to the U.S. Embassy, well before they portrayed him as a Russian sympathizer tied to Moscow intelligence or charged Kilimnik with participating with Manafort in a scheme to obstruct the Russia investigation."


  verder lezen op:

  https://thehill.com/opinion/white-house/447394-key-figure-that-mueller-report-linked-to-russia-was-a-state-department

  Mueller, niet helemaal de ideale schoonzoon .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. On Topic.

  Geweldig dat we over een goed jaar zomaar naar Rusland kunnen vliegen !
  Dat haalt een flinke drempel weg, wat mij betreft.
  --
  Het filmpje van Kennedy is uit 1963.
  Ik weet uit 'JFK and the Unsepakable" dat Kennedy in het geheim met Chroestjov schreef. Best mogelijk dat Chroestjov hem deze feiten heeft geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. However, the crisis was resolved peacefully, largely thanks to the rapport JFK and Khrushchev established with the secret letters they sent each other through intermediaries. In October of 1963, Khrushchev signed a historic nuclear test ban treaty, which, in a letter to the president, he said would "clear the road to general and complete disarmament, and, consequently, to the delivering of peoples from the threat of war."

   Khrushchev also wrote about the potential for projects the two leaders could work on, like the "conclusion of a non-aggression pact between countries of NATO and member states of the Warsaw Pact, creation of nuclear-free zones in various regions of the world, barring the further spread of the nuclear weapon, banning of launching into orbit objects bearing nuclear weapons, measures for the prevention of a surprise attack, among other steps."

   Punt 5 in: http://xevolutie.blogspot.com/2013/11/309-jfk-and-unspeakable.html

   Verwijderen
 5. Enkele citaten:

  Though both operations were of immense military and strategic importance, Bagration dwarfed Overlord.

  As British historian and author David Reynolds points out: “In five weeks the Red Army advanced 450 miles, driving through Minsk to the outskirts of Warsaw and tearing the guts out of Hitler's Army Group Centre. Nearly 20 German divisions were totally destroyed and another 50 severely mauled – an even worse disaster than Stalingrad.” He goes on: “This stunning Soviet success occurred while Overlord was still stuck in the hedges and lanes of Normandy.”

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is onze vrind Olaf Koens aan het vooruitverdedigen met zijn "Op elke redactievloer AIVD'ers"

  https://twitter.com/obk/status/1137688663620562944

  ... Maar Olaf, natuurlijk, niet...

  Sommigen lijken in hun wiek geschoten... er is gepulkt aan een puist, wat doe je dan...?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ( Ik maak het even wat inzichtelijekr, Blik. Niet iedereen las de zaak. ( Ik ook niet)

  Naar aanleiding van het Bas van Hout 'gedoe' ( Van Hout werkte samen met de BVD / AIVD en liep later gevaar door fouten van die dienst)

  twittert Olaf Koens:

  Het is schering en inslag. Op iedere redactievloer zitten AIVD'ers. En de dienst zoekt actief naar jonge, financieel-onzekere freelancers, ook in het buitenland. Schande. Ga je eigen werk doen, grapjassen.

  Dan komt hij daar op terug:
  Collega's fluiten me hier terecht op terug. Nee, niet op iedere redactievloer. Dat is een onterechte verdachtmaking.


  Daarna geeft hij Van Hout een veeg uit de pan:

  Je gaat als journalist met de inlichtingendiensten praten (dom!), het lekt uit in de onderwereld (duh!), je leeft nog (mazzel!), je krijgt een miljoen euro aan schadevergoeding (!!!) en toch zie je jezelf als het slachtoffer.

  --------------

  Wat ik er van weet: Elke journalist die naar een land als Rusland gaat krijgt tevoren een AIVD-er op bezoek. Die vraagt hem of hij 'in zekere mate' voor hen wil werken.

  Vraag: Is die bereidheid tevoren al door de Remarque's en Vandermeersche als conditie gesteld (informeel gepeild) ??
  Het zou me zeer waarschijnlijk lijken.
  Koens overdreef het natuurlijk enorm, maar ook mensen als Duk vertrouw ik voor geen halve cent.

  Interessant:
  Als Van Hout 1 miljoen ontvangt als gevarengeld, hoeveel krijg ik dan? Mijn eigen blokg is 2 dagen na 'De Volkskrant publicatie' volledig gedownload, in één dag page 3000 views.
  Dit is de taak van de AIVD. Kan ik nog wel begrijpen. Vind ik legitiem. Maar dat ze mijn blog direct door sturen naar Israel, dat is dus levensgevaarlijk voor mij.
  Nu wil ik niet inhalig zijn, dus ik ben tevreden met een tegemoetkoming van 500.000 Euro, en mocht mij een vreemd ongeval overkomen , dan komt er vanuit de AIVD nog 2 miljoen bij. Afgesproken heren ? (Ook hier lezen ze mee, dus ik hoor het wel...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel lang artikel over Van Hout: 20 pagina's, 8600 woorden.
   https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2019/ga-nooit-ik-herhaal-nooit-in-zee-met-de-aivd/

   Verwijderen
  2. Dank voor de verduidelijking, Jan.

   Verwijderen  3. Onze lokale gek is weer gesignaleerd:

   Eddy 11 juni 2019 om 21:23

   Het enige wat jij krijgt is heel aannemelijk een kogel Hugo Jansen . Wie jou binnenkort neerknalt weet ik niet. Heb wel een vermoeden. Wat je in ieder geval niet krijgt is een berg met centjes. LOL.
   De blik pipo’s maar denken, daar heb je Eddy weer. Ik kom niet meer bij van de lach hahahahaha

   Verwijderen
 8. Lol. Via Jake en MoA

  Copy-paste

  Onder een artikel over een bijna-aanvaring tussen een Amerikaanse kruiser, en een Russisch fregat, midden op zee, schreef iemand de volgende anekdote:

  'This is the transcript of a radio conversation of a US naval ship with Canadian authorities off the coast of Newfoundland in October, 1995. Radio conversation released by the Chief of Naval Operations 10-10-95.

  Americans: Please divert your course 15 degrees to the North to avoid a collision.

  Canadians: Recommend you divert YOUR course 15 degrees to the South to avoid a collision.

  Americans: This is the Captain of a US Navy ship. I say again, divert YOUR course.

  Canadians: No. I say again, you divert YOUR course.

  Americans: This is the aircraft carrier USS Lincoln, the second largest ship in the United States' Atlantic fleet. We are accompanied by three destroyers, three cruisers and numerous support vessels. I demand that YOU change your course 15 degrees north, that's one five degrees north, or countermeasures will be undertaken to ensure the safety of this ship.

  Canadians: This is a lighthouse. Your call.'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarna de Canadezen nog zeggen : Hello ?

   Ik dacht dat dit er op wees dat de Yanks al op de rotsen waren gevaren en niet meer konden antwoorden. Maar ik zie nu dat ze hun 'boeken dicht klappen' en hun stommiteit beseffen.

   ( Het was dus mooier toen ik het filmpje alleen beluisterde, en niet er naar keek).
   http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2019/06/amerika-verheerlijking-bij-de-nos.html?showComment=1559985619071#c3085503621528220786

   Verwijderen
 9. Steunprogramma Syrië opnieuw onderwerp in terreurzaak

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2288622-steunprogramma-syrie-opnieuw-onderwerp-in-terreurzaak.html

  De zaak Driss M. Komt het misschien een beetje te dicht in de buurt van de zaak Mark R. of Bert K.?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In contrast to Assange, Russian media condems arrest of journalist

  https://theduran.com/in-contrast-to-assange-russian-media-condemns-arrest-of-journalist-ivan-golunov-now-free-video/

  UPDATE: aanklacht ingetrokken, journalist komt vrij

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Endless Procedural Abuses Show Julian Assange Case Was Never About Law
  From the start, Assange faced political persecution

  byJonathan Cook

  https://www.commondreams.org/views/2019/05/29/endless-procedural-abuses-show-julian-assange-case-was-never-about-law

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Desondanks schreef de Guardian kort geleden

   "Then there is the rape charge that Mr Assange faced in Sweden and which led him to seek refuge in the Ecuadorian embassy in the first place.'

   http://web.archive.org/web/20190524232535/https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/may/24/the-guardian-view-on-julian-assange-send-him-to-sweden

   Drie feitelijke onwaarheden in een enkele zin. Er liep domweg geen aanklacht wegens verkrachting tegen Assange, Assange hoefde Zweden daar dus ook niet voor te ontvluchten en de de asielaanvraag bij Equador had daar niets mee te maken.

   Verwijderen
  2. Bijna 10 jaar de tijd gehad en nog steeds de feiten niet op een rij door het MSM journaille.

   Verwijderen
  3. @Dawg, je moet de bevolking toch in een parallellen werkelijk houden.

   Verwijderen
 12. Aardig artikel dat wellicht alleen in mijn lokale krant verscheen:

  https://xevolutie.blogspot.com/2019/06/853-jurist-die-de-russische-federatie.html

  86 jarige jurist kreeg onderscheiding van Rusland.
  Hij volgt Rusland al 60 jaar en spreekt de taal ook al 60 jaar.
  Wat denkt hij van Putin? Van 'Het westen?' Van De Krim?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is weer bal op radio en tv: Een ouderwetse "Blame it on zz russians!"

  https://twitter.com/BlikopNOS/status/1138776260891598849

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. * spook-cyber-dreiging als zouden de Russen ons het liefst vandaag nog lam willen leggen.

   * Zelfs de AH pinstoring van gisteren, wordt geinsinueerd dat de Russen, zz Russians, er achter zouden zitten. Natuurlijk niet 100% zeker, maar eigenlijk weet iedereen dat "zij" het zijn...

   * Protest, zonder toestemming overigens, waarbij wat mensen zijn opgepakt, heel netjes, geen geweld, wel wat geschreeuw van wat demonstranten, wordt opgeblazen tot mega-proporties...

   Verwijderen
  2. De hetze vandaag gaat nog ff door:

   Protest van de "nabestaanden" voor de Russische ambassade.

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2082214556/298-lege-stoelen-voor-ambassade-rusland?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_content=/EmTBIecVDl

   Verwijderen
  3. "ECB prepares for a second wave of quantitative easing

   The European Central Bank is ready to cut interest rates and embark on a fresh round of bond purchases this autumn, a move that that ECB hopes will fend off fears of economic uncertainty and a global economic slowdown.

   Draghi explicitly referred to the ECB’s intention to go beyond the €2.6 trillion bond-buying programme that ended in December 2018 as a way to boost business confidence, He also mentioned, however, the need for government action in the form of fiscal expansion for more financially stable members of the Eurozone.

   The ECB’s governing council left the benchmark refinancing deposit rate at zero and the deposit rate at -0.4%. The Bank also noted that it would give credit at rates just 10 basis points above its -0.4% deposit rate, effectively paying them to take its money.'

   https://www.neweurope.eu/article/ecb-prepares-for-a-second-wave-of-quantitative-easing/

   Verwijderen
  4. @ Blik

   Er is ook wel erg veel interne rot en corruptie te verbergen.....

   https://www.rtlnieuws.nl/columns/column/4741266/wilders-pvv-opstelten-openbaar-ministerie-grapperhaus-knoops

   Verwijderen
 14. De 298 Lege stoelen.

  Hier de tekst in de Telegraaf: ( Sterk beschuldigend naar Rusland)

  Net als vorig jaar plaatst de ’Werkgroep Waarheidsvinding’ 298 lege stoelen pal tegenover de ambassade. ,,We wachten op antwoorden van de Russen hoe de massamoord op 298 onschuldige inzittenden van vlucht MH17 zich bijna vijf jaar geleden boven Oost-Oekraïne heeft kunnen voltrekken”, zegt organisator Sander van Luik.

  Rusland houdt zich volgens hem niet aan VN-resolutie 2166. ,,Rusland is volstrekt non-coöperatief bij het internationale onderzoek en werkt dit al vijf jaar bewust tegen. Aantoonbaar verdraait Rusland de waarheid, liegt bij herhaling, brengt valse bewijzen naar buiten, ontkent duidelijke aanwijzingen, heeft nog altijd de gebruikte Buk-lanceerinstallatie niet vrijgegeven en schermt getuigen af.”

  De raketaanslag in juli 2014 was volgens deze groep nabestaanden het gevolg van een menselijke daad, met steun van de Russische overheid die het wapen leverde en verdonkeremaande. ,,De sleutel tot de waarheid ligt in Moskou, zo heeft het Joint Investigation Team helder gemaakt”, aldus Van Luik.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2082214556/298-lege-stoelen-voor-ambassade-rusland?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_content=/EmTBIecVDl
  =================

  Hier de tekst op NOS website: ( Met veel meer onzekerheid er in)

  Nabestaanden van de ramp met de MH17 hebben bij de Russische ambassade in Den Haag 298 lege stoelen geplaatst. Ze protesteren daarmee tegen de opstelling van Rusland, dat volgens hen weigert om openheid te geven over betrokkenheid bij het neerhalen van het toestel in 2014.

  "Wij willen hiermee Rusland ter verantwoording roepen", zegt Sander van Luik van de Werkgroep Waarheidsvinding. "Het is heel duidelijk dat zij een rol hebben gehad bij het neerschieten van de MH17. We weten niet precies welke rol, maar ze zitten er tot over hun oren in."

  De 298 witte stoelen vertegenwoordigen de 298 slachtoffers van de MH17. Ze zijn opgesteld als in een vliegtuig, inclusief de gangpaden. Sommige nabestaanden legden bloemen op de stoel waar hun dierbaren waarschijnlijk in het toestel zaten.

  Als je een fout maakt, dan geef je dat toe.
  Sander van Luik, Werkgroep Waarheidsvinding
  Bij de stoelen staan ook enkele spandoeken en protestborden met teksten als "Justice for MH17" en - in het Russisch - "Menselijkheid gaat boven politiek".

  Van Luik: "Het zwijgen is politiek ingegeven, maar we vormen met 7 miljard mensen ook een menselijk verbond waarin je eerlijk bent tegen elkaar. Als je een fout maakt, dan geef je dat toe. Als je iets expres doet, dan geef je dat toe. Maar als je je mond houdt en wegloopt van je verantwoordelijkheid, dan mag je jezelf geen grote natie noemen."

  https://nos.nl/artikel/2288766-protest-nabestaanden-mh17-298-lege-stoelen-voor-russische-ambassade.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als iok het goed begrijp is er een Stichting Vliegramp MH17.
   En binnen die stichting is een 'Werkgroep Waarheidsvinding ' actief.
   Heel actief. Verdacht actief ?

   De naam die ik telkens lees is: Sander van Luik.
   Zijn broer was een MH17 slachtoffer.

   Er is in Wassenaar een Sander van Luik, die bij Defensie werkt.
   Zou hij dezelfde persoon zijn?

   Deze 'Werkgroep' grijpt elke mogelijkheid aan om anti-Rusland publiciteit de wereld in de sturen.

   Zou het een bona-fide werkgroep zijn ( dus oprechte mensen) of zou het een PR onderneming zijn die daar geïnfiltreerde is?

   Hoe kunnen we de identiteit van deze Sander van Luik achterhalen?

   Hoe komen we er achter of hij de motor achter al deze acties is ?

   Verwijderen
  2. https://www.stichtingvliegrampmh17.nl/nieuws/reacties-bestuur-stichting-en-werkgroep-waarheidsvinding-op-uitlatingen-minister-president-Maleisie

   https://www.stichtingvliegrampmh17.nl/over-de-stichting/bestuur

   Verwijderen
  3. @Jan,

   Sander van Luik is de broer van Klaas-Willem van Luik, die op 17 juli 2014 samen met 297 anderen omkwam bij de aanslag op Malaysian Airlines vlucht MH17.

   Met publicaties als...

   -Voor de Russen rest eeuwige schaamte

   https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/28/voor-de-russen-rest-eeuwige-schaamte-a1604502

   -Rutte, maak van MH17 nu eens politiek

   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/29/rutte-maak-van-mh17-nu-eens-politiek-4523385-a1523994?utm_sourc

   ...lijkt Sander can Luik een regelrechte warmonger. Hieronder zijn C.V.

   https://nl.linkedin.com/in/sander-van-luik-7018ba16

   Verwijderen
  4. Joop,

   hoe weet je nu dat die Wassenaarse hoge militair dezelfde is als deze Sander van Luik?
   Hoe komen we daar achter?
   Het zou toch een andere Sander kunnen zijn?

   Als hij het is, dan heb ik sterk de indruk dat zijn bazen hem aansturen om Propaganda te maken.

   Verwijderen
  5. Ik meen dat ik nergens las dat dèze Van Luik een hoge militair is.

   Verwijderen
  6. @Jan,

   Het staat in een van de NRC opiniestukken en de link komt van deze Sander van Luik. Dus, het is deze Sander van Luik.

   Verwijderen
  7. Op deze pagina

   https://nl.linkedin.com/in/sander-van-luik-7018ba16

   wordt een aantal MH17 artikeleln in NRC toegeschreven
   aan Kapitein Sander van Luik, Hoofd Wapensysteemmanagement & Projectondersteuning Defensie Materieel Organisatie

   Verwijderen
 15. Beste familieleden van MH17 slachtoffers,

  allereerst mijn oprechte medeleven met uw leed en verdriet.

  Uw stichting wil de nabestaanden van de MH17 ramp zo goed mogelijk helpen.

  Maar dat is niet wat ik zie.
  Ik zie een Stichting die vooral anti-Rusland nieuws voedt.

  U speelt onbewust een rol in de Amerikaanse strijd om wereld-hegemonie.
  Uitgelekte plannen en handleidingen tonen aan: Rusland mag nooit meer opstaan.
  De weder-opstand van Rusland moet in de kiem worden gesmoord, zoals de Wolfowitz Doctrine het in 1992 al formuleerde.
  De VS voert wat ze noemt een Unconventional War: leugens, propaganda, False Flags, sancties, media-campagnes , steun aan ontevreden groepen binnen Rusland (740 westerse NGO’s) .
  Uit de autobiografie van Robert Gates (CIA, DoD) weten we dat Dick Cheney ook de Russische Federatie het liefst nog in stukken uiteen zou rijten.

  Maar na 10 jaar Yeltsin-democratie (zijn tanks beschoten het parlement. Geen kwaad woord in onze media.) en Amerikaanse adviseurs lag Rusland gevloerd op de grond. 45% leefde onder de armoedegrens, na al die Westerse hulp.
  Tevreden kon de VS beginnen aan de destructie van 7 moslimlanden , zoals presidentskandidaad Generaal Wesley Clark later ‘uit de school klapte’: https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E
  In 2013 bleek Rusland onder Putin tòch te hebben overleefd, en was het zelfs weer behoorlijk op krachten gekomen.
  Hoogste tijd voor de VS om weer de volle aandacht op Rusland te richten.
  Het werd een behoorlijk ‘rijke’ mix: dode journalisten, sport-doping, hardhandige diplomaten, vergiftigde spionnen, snode Putin- plannen om het Grote Rusland weer te herstellen, fascisten die een volkopstand in de Oekraiëne konden voeren met steun van Het Westen, een Amerikaanse minister (Nuland) die op youtube al besloot wie wel en wie niet in de nieuwe regering van de Oekraïne zou komen als eenmaal de huidige premier op de vlucht zou zijn gejaagd, etc etc etc.

  Het meest effectief in een propaganda-oorlog is een aanslag met bloed en puin.
  Bloed en puin zijn ‘levensbedreigend’ en dan wil de menselijke geest direct weten van wie het levens-gevaar komt.
  We etsen die dader in ons brein. Het is super effectief om iemand zwart te maken. En om oorlogen te beginnen.
  In Amerika weet men heel goed hoe dat werkt.
  Toen het schip de ‘Maine’ ontplofte werd dat aangegrepen om de oorlog tegen Spanje te beginnen.
  De aanslag op de Lusitania was essentieel om het Amerikaanse volk in WO1 te kunnen betrekken.
  Zonder Pearl Harbor zouden de Amerikanen nooit hebben kunnen deelnemen aan WO2.
  Het Golf van Tonkin incident was de enige mogelijkheid om de Vietnam oorlog te kunnen beginnen.
  Zonder de aanslagen van 9/11 zou de ‘War on Terror’ nooit van de grond zijn gekomen.

  Er zijn vele honderden boeken geschreven over al deze ‘bloed en puin’ aanslagen, en velen daarvan tonen dat het Valse Vlag aanslagen waren: gepleegd door ‘het slachtoffer’.
  Om het volk zo ver te krijgen dat ze instemden in een profijtelijke oorlog. Natuurlijk halen die boeken nooit de reviews in uw krant. De CIA besloot in 1967 zelfs om de schrijvers van die boeken als Complot-gekkies zwart te maken. http://themindrenewed.com/resources/documents/369-doc002

  Amerika heeft twee buurlanden en bestaat 243 jaar, waarvan het slechts 21 jaar vrij van oorlog was: 9% van haar bestaan.
  Dat zijn cijfers. Cijfers die mij de indruk geven dat Amerika helemaal niet zo’n aardig en vredelievend land is als het ons steeds vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg brief aan MH17 familieleden.

   Uiteraard lezen we deze cijfers nooit in onze kranten. Maar ja, wie schrijft onze kranten, dacht U ?
   Laat dat maar aan de VS over.
   Assange wordt langzaam vermoord. Snowden is gevlucht voor zijn leven. Geen van beiden is er ooit van beschuldigd dat ze onwaarheid vertelden. Maar ze worden vermoord, als waarschuwing voor anderen die waarheden willen onthullen: Vergeet het !

   Ik heb alle beschuldigingen aan het adres van Rusland goed bestudeerd, en nooit kwam ik een geval tegen waar duidelijk was dat Putin schuldig was.
   Ik kwam heel veel westers bedrog tegen. Dat wèl.

   Inmiddels wordt duidelijk dat China de nieuwe wereldmacht zal worden. En de oude vijanden China en Rusland zijn door de VS in elkaars armen gedreven.
   Amerika heeft nog slechts één manier om te overleven: een kernoorlog tegen Rusland uitlokken, en winnen.
   Er zijn machtige Amerikanen die daar heil in zien.
   De kernbommen zullen toch vooral op Europa vallen, zo denken ze.
   De oude Griek Thucydides heeft het allemaal al beschreven.

   Ik vind het zo treurig dat U als MH17 slachtoffers een radartje wil zijn in de ondergang van Europa door de oorlog beluste Amerikanen in de kaart te spelen: Rusland als ‘'de Duivel’ af schilderen.
   Wie de MH17 heeft neergehaald weet ik echt niet. Maar wel weet ik dat de Donbass burgers door bommenwerpers van hun eigen regering werden gedood, en dat Elena, de vrouw van aanvoerder Motorola al klaagde dat die bommenwerpers zich verscholen achter burgervliegtuigen, en dat dit een keer fout kon aflopen. Ze waarschuwde weken tevoren. Maar Kiev liet de burgervliegtuigen door vliegen om haar bommenwerpers dekking te geven.

   Àls Rusland een Buk ter beschikking stelde aan de Donbassers, dan was het om de bommenwerpers neer te halen die onschuldige burgers doodden.
   Niet om een vliegtuig met onschuldige burgers neer te schieten. Dat zal toch iedereen die er even over na denkt begrijpen.
   De MH17 ramp was ook een ramp voor Rusland, zowel voor haar reputatie als ook economisch: sancties zijn dodelijk.
   Maar het was een belangrijke slag voor Kiev en Washington in haar strijd om Rusland te destabiliseren.

   Ik kan U alleen maar vragen: zoek de waarheid en wees verstandig. Ik ben bang dat U net als die jihadi’s, door vreemde machten wordt gebruikt om uw eigen land te vernietigen.


   Met vriendelijke groeten,

   Verwijderen
  2. IK heb bovenstaande brief nog niet gestuurd.

   Wacht even of er hier reacties of tips zijn.

   Verwijderen
  3. Ik zou Artikel 57, Lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid erin verwerken. Daarin valt in ieder geval te lezen dat de Nederlandse overheid informatie uit het rapport houdt als deze de financieel/economische belangen van de Kroon en bevriende naties schaden. Zet dat maar eens af tegen de dood van 196 Nederlanders.

   Verwijderen
  4. @ Jan

   Vind 't een goede brief. Wel goed de geopolitieke context geschetst waartegen je de ondergang van Mh17 moet zien, maar terecht niet op forensische details ingegaan die
   zouden aantonen waarom Rusland al dan niet schuldig zou zijn.

   Misschien is de afsluitende zin minder gelukkig door de verwijzing naar de jihadi's. Wie niet instemt met de opvatting dat dit niet meer dan kanonnenvlees is van een proxyleger stopt meteen met nadenken over de inhoud van de rest van je brief.

   Verwijderen
  5. Zoals ook het pamflet voor de NRC lezing is deze conceptbrief volgens mij ettelijke stappen teveel in een keer. Het is al zeer moeilijk het publiek een of 2 mentale stappen te laten zetten, laat staan hen met vele voor hen onbekende feiten, die ook niet zeer makkelijk op te zoeken zijn te confronteren. Het is een zekere garantie om als complottheorist of Russische propagandist te worden uitgemaakt, en verhardt zo juist de discussie.

   De rol van roepende in de woestijn is even eervol als ineffectief.

   Verwijderen
  6. Goede brief. Nuance van Dawg, laat de Jihadi's er maar uit, goede tip. Rest van die zin kan gewoon blijven en wint juist aan kracht.

   Verwijderen
  7. Eerlijk gezegd is het een slechte brief. Nabestaanden interesseert de Wolfowitz-doctrine geen fuck, zij zijn alleen maar op zoek naar een schuldige. Het is dus meer zaak om met argumenten te komen die de schuld van Rusland afwendt. Of er moeten geen argumenten zijn die Rusland vrijpleiten natuurlijk.

   Verwijderen
  8. Dank voor de reacties.

   Ik hoop dat Joop ook een briefje schrijft, met de zaken die hij belangrijk vindt. Dan komt dat ook aan bod.
   De jihadi's zal ik verwijderen.

   @ Rootman en @ Joop: Ik neem aan dat de brief door enkele mensen van het bestuur wordt gelezen, maar ik hoop vooral dat ze hem door geven aan die Van Luik, en misschien wel aan alle leden van die werkgroep.
   Ik ga er totaal niet van uit dat dit door 'de MH17 familieleden' wordt gelezen.
   Dat er te veel details in staan is dus niet zo'n probleem volgens mij.

   Ik ben blij te weten dat deze Van Luik de man uit het leger is ( ik had er overheen gelezen) , en dus ook de man die iets met Clingendael heeft gedaan.
   Dan heb ik al wel een aardig vermoeden waarom hij zo gedreven is: hij is een asset van de Amerikaanse warmongers.

   Maar dat kan ik in een tweede brief aan de organisatie wel duidelijk maken. Dat hoeft er nu niet meteen in.

   Verwijderen
  9. @Jan,

   Joop schrijft geen briefjes meer omdat het geen enkele zin heeft maar ik laat het initiatief graag aan jou.

   Het bestuur bestaat uit nabestaanden en het is duidelijk hoe zij in de zaak staan.

   Verwijderen
  10. @Jan,

   ( ik had er overheen gelezen)

   Zegt verder genoeg over @Jan.

   Verwijderen
  11. Het lijkt er op dat de subgroep van nabestaanden als het ware gehacked is door die Sander van Luik. Mensen in een slachtofferstrauma en rouwproces zijn uiterst beïnvloedbaar, bijn hypnosabel (is dat een woord?). Redeneren is na kritiek leveren en over geld praten een van de zwaarste taboes. Dit zorgt zelfs bij normale uitvaarten en afwikkeling nalatenschappen al voor ruzies tussen familieleden.

   In verband met waarheidsvinding zou het het mooist zijn indien men een groep nabestaanden kon vinden die dat ook nastreven. Maar om hier tot op te roepen? Die mensen zullen zwaar gedemoniseerd worden. Bij een rouwproces hoort ook het op zeker moment willen afsluiten en door willen gaan met het leven. We hoeven ons niet tot het niveau te verlagen van de dienaars van chaos die achter typen als van Luik zitten.

   Verwijderen
 16. Ik val net in de docu over Putin.

  Yeltsin's vrouw vraagt aan haar man of hij Putin moest overhalen om de macht van hem over te nemen.
  "Ja, hij stemde niet meteen in. " zegt Yeltsin.

  Nu kun je elke dag lezen dat Putin er àlles voor over heeft om de macht te behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Interessante docu was het; uitgekeken tot het eind, terwijl ik dat eigenlijk niet van plan was..

   Verwijderen
  2. @Blik,

   Interessant dat je @Jan in zijn hol kruipt, moet je vooral mee verder gaan.

   Verwijderen
  3. (Wat een lul is die Joop toch hè)

   Blik,
   ik vond Putin er een beetje oud uit zien, destijds.
   Kan ook aan de belichting liggen.
   Verder was hij als altijd heel serieus met zijn vak bezig.
   Probeerde hij de journalist te laten begrijpen dat hij 140 miljoen mensen moet dienen, en niet alleen een paar journalisten of elite figuren. De journalist gaf geen blijk van inzicht of begrip.

   In de hele docu kon ik niks fouts aan Putin ontdekken.En die filmmaker ook niet. Het enige dat hij kon zeggen was dat veel van de mensen van het eerste uur later geen vriend van Putin meer waren. Maar is dat goed of slecht?
   Zo positief kunnen we over Chubais en over Nemtsov toch niet zijn. De anderen ken ik niet.
   Medvedev is er nog steeds bij.

   Bijzonder om te zien: Een Yeltsin die zei dat hij in 4 maanden tijd een keuze had gemaakt uit 20 opvolgers, en dat Putin het was geworden.

   De familie Yeltsin was uitermate blij dat Putin was gekozen,
   Waren ze bang voor wraak van eventuele andere winnaars ? Ik denk het.
   Het was trouwens wel een heel mooi inkijkje in de familie Yeltsin. Vooral in het begin, tijdens die verkiezingsuitslag. Dochter Tatjana: heel informeel.

   Verwijderen
  4. "(Wat een lul is die Joop toch hè)"

   Sorry @Jan, ik gebruik jouw excuus; "Ik heb er overheen gelezen." Dat werkt bij de meeste pundits op dit blog. Notch, notch, wink, wink, lijkt mij verder overbodig. Verder ontwikkel jij jezelf als een entiteit waar je tegen strijdt.

   Verwijderen
  5. [Verder ontwikkel jij jezelf als een entiteit waar je tegen strijdt.]

   Het raadseltje van de week, gebracht door Joop.

   Verwijderen
  6. Jan strijdt tegen zichzelf, als ook weer blijkt uit bovenstaande brief waar Jan van plan is om als omnipotente olifant de porseleinkast die MH17 heet binnen te stappen. En waarin Jan doet voorkomen te weten wie MH17 heeft neergehaald. De brief leest als een teaser: Mensen!, zegt Jan, het was Rusland niet die MH17 neerhaalde, maar Oekraïne samen met Washington! Wilt u weten hoe dat zit? - Wacht op mijn tweede brief!

   Wat zullen die mensen popelen om Jan te werk te zien gaan in zijn tweede brief. En ook dankbaar zijn dat hij hen de schellen van de ogen heeft getrokken in de eerste brief. Denkt Jan. Eindelijk weten ze hoe het zit. Het was Wolfowitz met Rumsfeld.

   Ik denk dat nabestaanden die deze brief lezen er hoogstens geïrriteerd door raken. Zo van, wie denkt die Jan Verheul wel niet wie hij is? Jan wordt vervolgens, net als de ridder met het droeve gelaat, in al zijn goede bedoelingen verguist of gehoond door hen die hem te werk zien gaan als omnipotent wezen. Daarom is mijn tip aan Jan: publiceer die brief niet!

   Wat voor brief dan? - Nou misschien een commentaartje op je blog waarin je je openlijk afvraagt waarom nabestaanden van MH17 een vertegenwoordiger nodig hebben om te spreken namens hen. En welke afspraken zijn gemaakt op het moment dat een nabestaande zich niet (langer) wil laten vertegenwoordigen. En waarom de vertegenwoordiger niet begonnen is met een civiele zaak waarin de staat Nederland een bedrag mag overmaken aan de nabestaanden (en haar vertegenwoordigers) vanwege nalatig handelen (of is dit al gebeurd, maar weten we die niet vanwege zwijgclausules? - Vraag is dan: zijn er zwijgclausules getekend?). Want 1 ding is zeker: MH17 had nooit boven oorlogsgebied mogen vliegen waarvan het vooraf bekend was dat strijdende partijen vliegtuigen vanuit grote hoogte konden neerhalen.

   Verwijderen
  7. Ik schrijf letterlijk: "Wie de MH17 heeft neergehaald weet ik echt niet." ( 17 regels voor het eind van de brief)

   Willem leest: "Jan doet voorkomen te weten wie MH17 heeft neergehaald. "

   In mijn brief staat nergens dat er een tweede brief zal komen. Dat schreef is aan Joop, als een mogelijkheid.

   Het is niet een brief aan de nabestaanden, maar aan de Stichting. En hun bestuur bestaat ook uit nabestaanden. Dus spreek ik ze als zodanig aan.
   Ik verwacht helemaal niet dat die Stichting deze brief door stuurt aan die mensen. Daar wil ik die mensen ook niet mee belasten.

   Wat ik wil is dat die 298 doden niet worden gebruikt in een programma dat er op gericht is om een kernoorlog tegen Rusland dichterbij te brengen. Dat is wat ik nu zie gebeuren, en zeker nu ik weet dat deze Van Luik een militair is met banden met Clingendael.
   Clingendael is een 'denk tank' in de moderne Amerikaanse betekenis van dat woord: een Lobby Groep. Mensen met een zekere status die in een zó eenzijdig intellectueel milieu bevinden dat ze als activisten kunnen worden gezien. (Ik was op Clingendael in januari 2012: àllemaal waren ze blij met de vernietiging van Libië. Nìemand kende de feiten, niemand had de video's gezien met Bouchougouir, waarin hij toe geeft dat hij gelogen heeft in Geneve.)

   Verwijderen
  8. @ Rootman 6.31

   Het is nog erger.
   In die hele reactie van Joop 1.07 staat niet één zin die begrijpelijk is.

   Verwijderen
  9. Ik zie deze Sander van Luik in dezelfde rola als Bill Browder: er is iets gebeurd waar vrijwel niemand het fijne van weet. Dan kan iemand die er tijd voor heeft en een zekere legitimiteit heeft ( broer van slachtoffer) een uitgebreid Propaganda Programma optuigen om de demonisering van Rusland uit te voeren, met de doordringende kracht (Magnitsky doodgeslagen door 7 bewakers / bloed en puin bij MH17) die dat ongeluk biedt.

   Verwijderen
  10. Willem: het heeft geen zin Jan op dat concept voor een brief aan te vallen. Alles is waar, hoogstens zijn zijn formuleringen niet de jouwe. Mijn feedback was geen kritiek, maar meer een discussie over plan van aanpak, de strategie van dat concept. Als een groep die daar toch al erg emotioneel in staat, bovendien geïnfiltreerd door agent-provocateurs met een agenda dat waarschijnlijk vele scenarios bevat om al dan niet onder de gordel om te kunnen gaan met kritiek, dan moet men zich afvragen in hoeverre zo´n schrijven zin kan hebben. Het introduceren van voor hen vele nieuwe begrippen en feiten, vele lastig op te zoeken en al op het internet geframed als samenzweringstheoriëen levert de garantie dat die brief als een losgeslagen samenzweringstheorie wordt gezien.

   In mijn eigen omgeving, met serieuze, nuchtere mensen, kan ik de meesten al niet eens overtuigen dat bellingcat een fraudeur en een agent van NATO via the Atlantic Council is, of dat de mensen in Venezuela niet doodhongeren. En dat zijn mini-denkstapjes, met een paar muisklikjes te verifiëren. En als ik ze al laat twijfelen moet ik ze de dag daarna weer overtuigen! Er zijn uiteraard af en toe uitzonderingen.

   En nee ik denk niet dat het productief is zich te laten wegzetten als aluhoedje, want zonder ook maar iets te hebben bereikt verkleint men zo nu en in de toekomst zijn publiek. En hopelijk doen we hier niet onderling aan virtue signalling (kijk mij eens flink bijdragen!)

   Verwijderen
  11. Dus... Rootman, wat kunnen we wèl doen?

   Verwijderen
  12. Wat wel? Inzicht!!! Niet slechts over wat helemaal uit de klauw dreigt te lopen, niet slechts door de schuldigen (achter de schuldigen?) in kaart te brengen.

   19e eeuwse science is populair aan het worden, met alle tekorten aan inzicht. Met name zaken als rassenleer, waar bijna niets van klopt. En vroeg-20e eeuwse begrippen als IQ. Er beginnen zelfs stemmen op te gaan voor ´herkerstening´ (dit begrip kwam ik afgelopen week voor het eerst tegen), waarbij wel even voorbijgegaan wordt dat je niet zomaar op commando in die onzin kunt gaan geloven als je toevallig besluit dat het culturele waarde bevat.

   Er zijn antwoorden. Veel zit er in de ecologie (een discipline uit de biologie die in alle sociale, geopolitieke en historische opleidingen net als statistiek een basis zou moeten zijn. Het zijn echter beiden erg abstracte vakken die slechts met enorme inspanning door mensen zonder wiskundeknobbels zoals ik meester gemaakt kunnen worden.

   Verder denk ik dat IQ nogal variabel is, en dat het tijdens het leven fors te vergroten is. Dat zet de IQ-rassentheorie behoorlijk op losse schroeven: wat maken enkele logaritmische % uit als men met matige inspanning tientrallen logaritmische puntjes kan stijgen. Waarbij ook aangetekend moet worden dat ook heel slimme mensen op de werkvloer vaak verslagen worden door collega´s die, ook logaritmisch, véél minder bedeeld zijn. En dat geldt ook in de liefde: kan hersenmassa echt concurreren met borstomvang??? (Mijn observatie: NEE!!!).

   Maar veel van die antwoorden zijn niet bekend en moeten nog gevonden worden.

   Maar ik weet dat deze kwaliteit van inzicht weliswaar wat communicatietraining behoeft, maar dat inzicht katalytisch werkt.

   Mijn favoriete slogan dit jaar, tegeltjeswijsheid:

   Geloof niet in magie, maar beoefen wel magisch denken!

   Verwijderen
 17. Vanochtend in bed las ik op UNZ het verhaal over de commotie in de VS omtrent 5 zwarte 'verkrachters' die na 12 jaar zijn vrijgelaten , en samen 300 miljoen $ schadevergoeding kregen.

  De hoofdrol spelers zijn uitsluitend joden.
  Het gevolg is helder: de Zwarten denken dat er nu bewijs is dat zwarten ten onrechte waren veroordeeld ( wat bijna zeker niet zo is).
  De Amerikaanse samenleving is wéér een stuk verder uiteen gereten,. De burgeroorlog is weer een stapje dichterbij.
  En daar ging het maar om.
  http://www.unz.com/jderbyshire/while-we-can-still-say-it-the-central-park-five-committed-a-gang-rape-and-linda-fairstein-proved-it-in-court/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Er is een MH17 herinneringsbos aangeplant.
  Met een wel heel bijzondere vorm.
  Google: mh17 herinneringsbos

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alweer een muis die de Olifant aan valt.
  Het moet nu maar eens klaar zijn met die rotmuis.
  Trap hem dood, olifant !

  ( Publieksreactie na een aanval op twee olietankers : https://nos.nl/artikel/2288845-olietanker-in-brand-ander-schip-stuurloos-na-nieuw-incident-in-golf-van-oman.html )

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Jan
  Ik zat ook te wachten wanneer Putin nou eens slecht in beeld kwam, maar dat moment kwam idd niet. Mooi om de jonge Putin nog eens terug te zien. Eigenlijk was hij toen al bijna net zo scherp als nu. En uiterlijk lijkt hij nauwelijks ouder geworden te zijn. Alleen nu lijkt hij een strak sluitend maatpak te dragen en toen was het ietsjes oversized. Jeltsin kwam ook erg sympathiek over met zijn dochter. Alles heerlijk op zijn boerefluitjes.

  Mijn insteek is dat enkele deep FSB gasten het eind 1999 welletjes vonden met de uitverkoop en Jeltsin geadviseerd hebben het vanaf 2000 rustig aan te gaan doen en het hele traject met Putin hebben uitgedacht en uitgevoerd, wellicht inclusief de aanslagen...

  Ook grappig om te zien dat toen de premier van VK (Blair) gewoon ff op bezoek kwam om theatertje te pikken.

  Ook leek toen alles grouw en grijs, en nu alles schitterend, verzorgd, bien soigné.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,

   Ik had het eerste half uur gemist (tot aan Gorbachov)
   Dat heb ik nu kunnen bekijken:
   https://www.vpro.nl/programmas/2doc/kijk/2doc-overzicht/2019/putin-s-witnesses.html

   Ja, het gaat er daar heerlijk 'dorps' aan toe, ook in de hoogste kringen.
   Wie Putin op de troon heeft gezet weten we niet: jij denkt dat het een ingreep van de FSB was, maar de Oligarchen zeggen dat zij het deden: Berezovsky beweerde dat, meen ik.
   En je ziet aan alles dat àlle vrienden van Amerika het er mee eens waren: Chubais en Nemtsov etc.
   Alleen de vrouw van de filmmaker zegt : "Dit wordt een ramp. We hadden een heerlijke democratie en nu komt de KGB aan de macht.
   Zo zag zij het , op 31 dec 1999.
   Maar insiders wisten/ dachten dat Putin zou doen wat doe oligarchen en de pro Amerika- 5e colonne, wilden.

   Het liep anders: langzaam maar zeker zorgde Putin dat het leger weer zelf-respect kreeg, en stond ook de FSB etc. aan zijn kant. Toen kon hij puin gaan ruimen, of, zoals de man van de schooljuf hem adviseert: onkruid gaan wieden.


   Schitterende scenes trouwens met die schooljuf.
   De hele docu is genieten wat mij betreft.

   Verwijderen
  2. Verwacht toch dat Berezovski en Jeltsin Poetin naar voren hebben geschoven. Deze heren waren in charge. Berezovski hield veel van Rusland en Jeltsin wilde een veilige oude dag. Berezovski zag waarschijnlijk het gevaar vanuit Tsjetsenië, van waaruit wallstreet Rusland verder wilde destabiliseren. Poetin was de ideale kandidaat om deze nihilistische pionnen te stoppen. (wat hij later weer heeft gedaan in het midden oosten en oekraïne)

   Poetin bleek geen goede greep voor de macht van Berezovski en de oligarchen. Berezovski heeft zich opgehangen toen hij zag dat ondanks zijn vele pogingen daartoe, Putin niet van de troon kon stoten. Of MI5 heeft het omgelegd omdat hij degene was die Poetin op de troon heeft gezet. Door Poetin heeft de engelse aristocratie nooit haar natte droom gehad van het kunnen domineren in een falend en uiteengevallen Rusland.

   Verwijderen
 21. De docu naam 'Putin's witness' slaat op de filmer Mansky zelf.
  Hij was eerst aan de zijde van Putin, en voelt zich daar later schuldig over.
  Bedenk wel: dit zijn grote vrienden van Yeltsin, en zien dus met droge ogen dat de Maffia de staat heeft overgenomen en oude mensen op straat gooit: dat vinden ze blijkbaar ideaal.
  En als Putin daar een eind aan maakt, dan verwijderen ze zich van Putin en verwijten hem 'een ijzeren hand'.

  Maar ook in deze docu zie je hoe Putin probeert uit te leggen wat zijn beweegredenen zijn om het oude USSR volkslied een beetje in ere te herstellen: om de mensen weer een thuis te geven, vertrouwen te geven dat niet alles van dat veilige verleden is verwaaid.

  Hier een NRC recensie van de IDFA vorig jaar, toen deze film daar werd gedraaid:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/13/poetins-cynische-weg-naar-de-top-a2755011

  Hoe idioot zo'n reviewer is blijkt bijv uit de laatste regels, waar hij Putin verwijt dat hij niks van zijn pro-democratie idealen meent, want kijk maar eens hoe kortaf Putin zijn hond beveelt: 'Zit!"
  De reviewer gaat wellicht in gesprek met zijn hond en vraagt hem al pratend of ie wil gaan zitten...
  Je voelt aan alles dat hier propaganda wordt bedreven: het is de bedoeling dat Putin wordt zwart gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die olietankers...

  Laat ik nu weer eens uit de band springen, en mijn vermoeden aangeven dat het deze keer GEEN valse vlag was maar een serieuze waarschuwing, via vrij nutteloze en makkelijk te repareren objecten.

  Iran (ik ben een gereserveerd en gematigd fan) moet hier en daar toch af en toe laten zien dat ze een serieuze en gevaarlijke bedreiging kunnen worden indien de vijandelijkheden verder zouden toenemen:

  https://www.theguardian.com/world/2019/jun/13/oil-tankers-blasts-reports-gulf-of-oman-us-navy

  Wat voor mij een raadsel is is het doel Oman... De UAI, ook een salafistisch koningshuis: ze verdienen het! Bovendien waren het oudere, lege tankers.

  Oman is altijd een model-landje, neutraal in dit zeer chaotische gebied. Hun schepen zijn klein.

  De proxies van Iran zouden toch meer waarschijnlijk een groter, en belangrijker, meer vijandelijk schip aanvallen.

  Maar dat geldt ook voor valse vlaggen! Die zouden een veel groter Saoedi, of zelfs een VS oorlogsschip aanvallen.

  öf het is een totale fuck- up, òf het is een vertwijfelde poging van een zich bedreigd voelend zeer vervelend fout landje om zich te willen laten gelden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. False Flag? Iran Has Little To Gain From Oman Tanker Attacks

   citaat:

   "There is another group that will benefit from the incident – the people who want to see the U.S. step up its campaign against Iran and move from an economic war to a military one. There are plenty of those, both in the U.S. and among its allies in the Persian Gulf and wider Middle East regions.

   The timing of the attacks also raises questions.

   They come as Japanese Prime Minister Shinzo Abe is visiting Tehran, with the blessing of President Trump. On Wednesday Abe urged Tehran to avoid conflict at all costs and pledged to do his utmost to ease tensions. The tankers damaged on Thursday were carrying cargoes related to Japan, Hiroshige Seko, minister of Economy, Trade and Industry, said on the ministry's Twitter feed.

   A day earlier, Iran freed a U.S. resident imprisoned on espionage charges.

   This would seem very clumsy timing from a country seeing the first tangible signs of any easing of the crippling sanctions imposed by the Americans. But it is absolutely understandable if you’re someone whose ultimate goal is to derail any easing of tensions between the two nations, and to effect regime change in Tehran."

   https://www.zerohedge.com/news/2019-06-13/false-flag-iran-has-little-gain-oman-tanker-attacks

   Verwijderen
  2. Rootman zegt hetzelfde als NRC werkster Carolien Roelants zojuist op NPO1:

   "Iran moet hier en daar toch af en toe laten zien dat ze een serieuze en gevaarlijke bedreiging kunnen worden".

   Volslagen, en zelfs gevaarlijke, onzin.

   Verwijderen
  3. Als je twee tankers licht beschadigt is dat geen bewijs dat je 'een serieuze gevaarlijke dreiging' kunt vormen.

   Oman had er volgens mij niks mee te maken. Het gebeurde dicht bij Iran, en tegenover Oman, in de bekende Straat.

   Voor Israel is het een peuleschil om dit soort 'aanslagen' te plegen.
   Het zijn aanslagen die uitsluitend publicitair bedoeld zijn: om de Media wéér een mogelijkheid te geven wéér te zeuren over
   "wellicht Iran".
   Hert is bedoeld voor de Massa, die niet weet waar Iran ligt en dat de Straat van Hormuz uit water bestaat. 'De Massa' moet straks gewoon akkoord gaan ( niet in opstand komen) tegen de destructie van wéér een moslim land.
   En dan moet je met regelmaat en over langere tijd dit soort negatieve berichten de wereld in kunnen sturen.

   De Massa: op youtube kun je zien wat ik daar mee bedoel:
   Dat zijn de 10 miljoen volgers van 'kwebbelkop'
   https://www.youtube.com/results?search_query=kwebbelkop

   En de 10 miljoen mensen die kijken als een queeer zit te huilen om zijn dode hondje: ( in 2 dagen !)
   https://www.youtube.com/watch?v=oG_J8IMWT84&t=266s

   Zoals Wim Zonneveld zei: "Ik word te oud voor dit gedoe"

   Verwijderen
  4. "Aàch... ik ben te oud voor die rotzooi ! "
   Van min 5 tot min 6: https://www.youtube.com/watch?v=LOH--A7GEpc

   Verwijderen
 23. In maart was het 4 jaar geleden dat de rukkers uit de UAE en KSA ten strijden trokken tegen Yemen zodat hun puppet Hadi op het pluche zou kunnen zitten. Honderden miljoenen euro's en 4 jaar verder hebben bijna niks bereikt. Behalve dat af en toe een raket op hun vliegveld of pijpleiding valt en schade berokkend.

  CRUISE MISSILE STRIKE ON SAUDI AIRPORT MARKS START OF NEW ROUND OF ESCALATION IN MIDDLE EAST
  https://southfront.org/cruise-missile-strike-on-saudi-airport-marks-start-of-new-round-of-escalation-in-middle-east/

  Olietankers:
  Het gaat om 2 tankers met Methanol en Nafta. Japan zou de bestemming zijn. Abe van Japan is op dit moment aanwezig in Iran. Wat een toeval!

  Moet Abe Teheran overtuigen om te gaan onderhandelen met Trump over het atoom akkoord?

  Ook van deze incidenten moeten radarbeelden of filmbeelden zijn hoe dit heeft kunnen gebeuren en waar de munitie vandaan kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. John Bolton says:

  https://twitter.com/ACTBrigitte/status/1139166305163120640

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Iran "responsible" for tanker attacks in Gulf of Oman, Pompeo says

  https://www.youtube.com/watch?v=dcpMHzZp9JM

  "We saw the take-off. We saw the trajectory, we saw the hit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De valse vlag en de oude grammofoonplaat is weer van stal gehaald. Duidelijk boodschap: Iran moet naar de onderhandelingstafel komen.

   Verwijderen
 26. Interessante ontwikkeling mbt de 2 schepen:

  MoA schreef eerst dat hij het onwaarschijnlijk achtte dat Iran de twee schepen had aangevallen.
  Maar een maand geleden zouden de aanvallen wèl door Iran of een proxy van Iran kunnen zijn gepleegd: om de landen die Grote Broer Amerika er toe aan zetten om Iran de keel dicht te knijpen (door sancties) .... om die landen te treffen: Israel en de Saudi's werden toen mede getroffen.

  Maar in een UPDATE schrijft MoA:

  De sancties treffen Iran heel zwaar, en Iran denkt dat Trump toch niet zomaar Iran zal durven aanvallen.

  Iran heeft een tijd geleden een nieuw beleid afgekondigd: "Oog om oog, tand om tand." Dus: directe en gelijksoortige vergelding.

  Vandaag sprak Khamenei met Abe van Japan en twitterde na afloop: "Trump sprak onlangs met Abe en toen hij thuis kwam kondigde hij sancties af voor petrochemicals. Trump is geen betrouwbaar man om mee te onderhandelen. "

  MoA zegt: En kijk: het waren geen olie-schepen die getroffen zijn vandaag maar schepen met petrochemische ladingen.

  Het zou dus toch een soort waarschuwing van Iran kunnen zijn.

  Ergo: Rootman en Carolien Roelants zouden dus tòch gelijk kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om het lekker ingewikkeld te maken neem ik nu de rol op van ´een entiteit waar ik tegen strijd´.

   Die eerdere schepen, daarvan hirld ik het zeer wel voor mogelijk dat het inderdaad Iraanse special ops waren.
   Nu ik hoor dat dèze 2 schepen Japans waren denk ik toch meer aan een al dan niet rogue false flag van (blackwater? mossad?) operators. Nieuwe beelden laten ook zien dat dit geen kinderachtige oude schepen waren, zoals die andere.

   En Pompeo wijst al naar Iran.

   Verwijderen
  2. Beste analyses tot nu toe volgens mij:

   https://www.youtube.com/watch?v=8rWkFWm9OM8

   https://www.moonofalabama.org/2019/06/todays-attacks-on-ships-in-the-gulf-of-oman-are-not-in-irans-interest.html

   Verwijderen
  3. Bij de Duran zeggen ze dat het verkiezingsseizoen nu al te dichtbij is voor een oorlog met Iran. Ze zien het meer als een opbouw voor Trump-2

   Dat past aardig in het beeld van die eindeloze hoofddoekjes artikeltjes, net alsof de Iraniërs daar nu tijd of aandacht voor zouden hebben.

   Verwijderen
  4. Rick Wiles, de centrale man bij TruNwes zegt dan weer dat er pas in september of oktober oorlog komt: omdat Netanyahu heel graag oorlog wil en hij Trump ziet als iemand die dat zou kunnen doen, en als Trump niet wordt herkozen wordt het onzeker.

   Het schijnt dat Netanyahu wel in de problemen zit: nu hij geen regering kan vormen kan hij zijn immuniteit voor de wet niet zeker stellen. ( Ik begrijp het niet allemaal precies)

   Verwijderen
  5. En dan hebben we nog niet gespeculeerd of de 'backing' door China of Rusland wel of niet aanwezig zijn (voor Iran) en of dat ook nog een rol speelt.

   Verwijderen
 27. Bij de Saker een dramatisch verslag over de Toestand in Zuid Afrika.

  Ook de comments zijn leerzaam. Schijnt dat de Boeren daar wel goed werk deden, maar dat de Engelsen het land niet zo goed behandelden.
  Ook Zion krijgt kritiek, maar dat is me te ingewikkeld om te begrijpen in dit geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. VIDEO: Samsung artificial intelligence lab fabricates video from single image of the Mona Lisa

  https://twitter.com/spectatorindex/status/1139158647047479297

  Vitual reality en vitual lies. Binnenkort ziet neiemand het verschil meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet ook al wat de Mona Lisa zegt:

   "Wat ik hier doe is tegenwoordig heel eenvoudig. Maar BUK's door een landschap laten rijden dat konden we 10 jaar geleden al. Dat was nog véél eenvoudiger. NB: Let wel op dat je het landschap niet filmt in het verkeerde jaargetijde: met in bloei staande bomen langs de weg die alleen in april bloeien en half juli dus absoluut zijn uitgebloeid, bijvoorbeeld. Bellingcat, kent U die? Die deed dat ! Dat was wel lachen natuurlijk ! "

   Dat is wat ze zegt. Ik heb het zelf gehoord en gezien !

   Verwijderen
 29. Kartel weigert openbaarmaking verslagen #Klimaattafels. Stemt tegen #FVD motie die daartoe opriep - ook al berustte die op een solide grondwettelijk recht (art.68).

  https://twitter.com/fvdemocratie/status/1139423956182556675

  Kijk even welke partijen tegen openbaarmaking stemden. Transparantie en openbaarheid over de wijze waarop het hoogst, zowel inhoudelijk als de wijze waarop, omstreden Klimaatakkoord tot stand kwam zijn niet gewenst. We praten hier over een akkoord dat decennia lang een paar Betuwelijnen per jaar kan gaan kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De motie zelf:

   https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vkz4bd30dfyi

   Verwijderen
 30. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vs-geven-video-vrij-waarop-te-zien-zou-zijn-dat-iraniers-kleefmijn-weghalen-van-olietanker~b79421de/

  Over de beelden waarop te zien zou zijn dat Iraniers een kleefmijn van dat Japanse schip halen.

  Enkele opmerkingen:
  1. De Media spreken over de zaak alsof ze ook niet meteen geloven dat het klopt.

  2. Waarom zijn die beelden zwart-wit? ( Omdat ze van heel grote afstand zijn genomen?)

  3. Ze zijn overdag gemaakt, want er is een duidelijke schaduw te zien van de één man.

  4. Was er dan overdag alleen maar een ver af vliegend vliegtuig om dit te filmen? Was het schip dan volledig verlaten?

  5. Had niemand over de rand gekeken en die kleefmijn zien hangen? Ook niet toen ze in een reddingsboot het schip verlieten?

  6 Waarom gaat Iran de kleefmijn halen? Om haar 'vingerafdrukken'weg te halen? En dan zelf midden overdag in het volle licht erheen varen, denkend dat niemand het zou zien?

  7 Waarom is die mijn niet af gegaan? Die technologie is toch niet zo moeilijk, en de urgentie dat ie af gaat ( fingerprints voorkomen) is erg hoog: dus 100% zekerheid moet worden nagestreefd. Zal ook zijn nagestreefd: dat maakt dit verhaal onwaarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fimpje zit achter betaalmuur van de Volkskrant. Waarschijnlijk zelfde als deze clip op Yt.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=t5rZeMqvZ9g

   Cyniscische commentaar van kijkers is af en hilarisch.

   Verwijderen
  2. "Glad to see CIA hired a french director from 60's to film this"

   "Looks like an old Marx Brothers movie."

   Verwijderen
  3. Klopt, is dezelfde film.

   400 reacties en niemand die er ook maar iets van gelooft.

   Maar ik vind het toch beter om de video wel serieus te nemen en te kijken of je hem op serieuze manier ook kan afdoen als 'bedrog' of 'zeer onaannemelijk'.

   Verwijderen
  4. In Venezuela hebbeb we gezien dat ontmaskering vrijwel niet werkt: het publiek kijkt met open ogen naar demonstrerende menigten, pro- en anti Maduro, waar NIEMAND tekenen van onderboeding toont, maar men gelooft desondanks toch dat ´de dictator´ zijn mensen uithongert.

   In dit geval tonen de RAW IR beelden te weinig detail om conclusies te trekken, maar lijken behoorlijk autentiek.

   Het publiek gelooft dus elke verklaring. Wie weet mag de ´expert´ bellingcat het komen uitleggen in talkshows zondag.

   Verwijderen
  5. @ Rootman,
   en daarom, - being a member of the publiv myself= probeer ik uitde beelden die ons worden gegeven, te analyseren of de bijgegeven tekst kan kloppen.

   Zoals jij zegt: geen van de demonstranten is erg mager, dus wellicht geen honger in Venezuela.
   ( Moet je voorzichtig mee zijn. Je kan de 10% armsten laten sterven van honger terwijl de rijkeren met gemak het voedsel kunnen betalen)
   Heel belangrijk: 90% van de mensen denkt zelf niet na en gelooft wat die andere 90% gelooft. Dat is de essentie van propaganda: de indruk wekken dat alle mensen A ( of B) denken.

   Verwijderen
 31. Vanaf grote afstand kunnen die beelden IR zijn. Dan is Z-W logisch.

  Maar de beelden maken ook duidelijk dat niemand kan beoordelen of de opdwijlploeg Iraans is, of waar dat projectiel van kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IR is infra rood neem ik aan. Z_W is zwart wit.( Je doet ook een klein beetje aan raadsels, Rootman, net als die entiteit waar je wel eens bonje mee hebt.... :-)

   En dan zou die heldere schaduw ook wel begrijpelijker zijn.

   Of moet die dan wat 'achter lopen' als de man zich verplaatst?
   Ik denk dat: de uitgestraalde warmte is toch iets anders dan de reflectie van de hoeveelheid licht: Dat laatste is direct. De warm,te loopt op en af met een tijdsverloop van seconden. Niet van miliseconden.

   Verwijderen
  2. Er is NIR, FLIR en TIR. NIR is rood licht wat we net niet kunnen zien, TIR is thermische straling die je met een gekoelde camera moet registreren, en FLIR zit er tussenin. Alle 3 worden in grijstinten weergegeven (Z-W) of in false color (een kleurenlegenda om tussen temperaturen te kunnen onderscheiden. De drone beelden, ook die van Assange, zijn meestal diep NIR. Dat kijkt dwars door nevel en damp heen, maar registreert hitte ook als fel licht. Gewone objecten, ook mensen, worden optisch weergegeven, niet als lichtbronnen. De beelden worden soms als negatief weergegeven.

   Verwijderen
 32. @ Jan

  Je gaat weer uren spenderen aan technische analyses; eerst in de Kerch straat, nu in de Golf. Ben je geobseddeerd door problemen op het water of zo?

  IMO (In my humble opinion) allemaal leuk en aardig, Jan, wat je probeert, maar de grote lijn is duidelijk. Als de VS daar een oorlogsvloot opbouwen, en terwijl de schepen nog branden al weten wie als schuldigen aangewezen moeten worden, Iran dus, die 0,0 belang heeft bij deze heisa, waar hebben we het dan nog over? Iran zou op het moment dat Abe binnen zit, een Japanse lading naar de Filestijnen helpen?

  En dan gaat naieve Jan Verheul zwart wit filmpjes analyseren. Jan, je laat je weer een kijkbuis in lokken. Word wakker en houd je bij de grote lijnen.

  Of ga liever die Sander of heet ie ook, die Clingendael/NATO (...) nabestaande, opzoeken met een camera. Veel interessanter en kan een mooi, en niet onbelangrijk, filmpje worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ho ho ho Blik,,, wel even de rolverdeling respecteren hè !

   Ik ben hier voor de kritiek op de commentators en Jij bent er om filmpjes te maken !
   Dan doen we allebei waar we goed in zijn !

   Alle gekheid op een stokje, hoor.

   Blik, natuurlijk heb jij gelijk. Amerika heeft daar in feite helemaal niks te maken. Al dat gezeik over 'kernwapens': hoe zit het met de Israelische kernwapens ?
   Als je afstand neemt is het te dol voor woorden.

   Maar toch vind ik dat ik dat spoor wel mocht volgen. Ik heb het ook uitgelegd (posting 22.43 uur) : Het is niet ondenkbaar dat we hier een openlijk-terugslaan van Iran mee maken. Voor het eerst.
   Dan hebben we niet alleen Putin, maar ook Iran die openlijk de voet dwars zet.

   Alleen: dan zou Iran eigenlijk moeten toegeven dat ze het deed: "Als Iraanse petrochemicals niet meer door Hormuz mogen, dan ook anderen niet meer door Hormuz."

   Nu ontkennen ze nog dat ze er mee te maken hebben.
   Misschien zag ik liever dat ze erkenden dat ze het hadden gedaan.
   Dan forceren ze tegenstand tegen de VS: want Japan en Singapore willen die petrochemicals wel hebben natuurlijk.

   Maar erkennen is wel veel riskanter dan 'doen en ontkennen'.
   Als je het erkent, dan geeft geeft gezichtsverlies voor de VS als ze niet reageren.

   Al bij al: Ik vind het niet fout om te proberen te achterhalen hoe de kansen liggen: deed Iran het of deed de VS het.

   Verwijderen
  2. Iran die gaat erkennen Japanse lading beschoten te hebben terwijl Abe thee zit te drinken in Theeran.... Af en toe is Jantje heel naief, toch, SDR?

   ps: de rolverdeling is geheel vrij hoor; geen vaststaand ding, maar een dynamisch proces :-)

   Verwijderen
  3. Blik, als ik naief ben, dan is Moon of Alabama het ook, want het idee komt van hem.

   Japan zit al 70 jaar onder Amerikaanse knoet.
   Als ze heel hard werken en succesvol worden, dan verandert de VS een paar BIS bankregels, en stort Japan in. Al 30 jaar zitten ze in een dal.
   Japan ziet ook wel dat China de nieuwe baas wordt, maar is toch bang voor Chinese wraak: de gruwelijkheden die de Jappen 80 jaar geleden pleegden zijn de Chinezen niet vergeten.

   Japan gokt dus nog op de VS.
   Maar Putin en Iran rebelleren. Steken hun nek uit. Wagen hun leven voor een vrije wereld.

   Zet die Jap maar voor het blok: een paar kleefbommen aan hun schepen, daar is zelfs niet 1 persoon ziek van geworden.
   Laat die Jap maar beseffen dat er consequenties zijn als je voor de Bully kiest.
   Abe komt daar als loopjongen van de Bully om te zeggen: Sorry Iran, maar jullie moeten ook slaaf worden net als ik, en misschien, heel misschien krijg je dan weer te eten. Maar besef dat Israel voortaan jullie baas is. Dat moest ik even komen zeggen van mijnheer Neta eh Trump.

   De Iraniers hebben gelijk: Fuck off Abe !

   Verwijderen
  4. Ik denk echt dat het voor de Ayatollah's heel spannende tijden zijn. Er is een hele jonge generatie die heel ontevreden is. En die nieuwe sancties brengen iedereen in de problemen. Het kan goed zijn dat de Ayatollahs vechten voor hun overleven.
   Denk je dat ze dan bezorgd zijn hoe Abe zich voelt?

   Abe is een klant, waar ze van de Bully niet meer aan mogen verkopen. Beiden zijn slachtoffer. Maar Iran waagt en wil geen slaaf meer zijn. Alle respect voor Iran. Geen respect voor de slaaf uit Japan.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Dit kan best belangrijk zijn, Sofia: dat Xi NU en Openlijk zegt dat ie achter Iran staat.

   Hij heeft net 3 dagen met Putin gesproken.

   Het zou best eens kunnen dat wat we hier zien een soort revolte is zoals we tegen Ceaucescu zagen op dat grote plein ( in Timishoara meen ik) , toen het volk begon te protesteren, en Ceaucescu vertwijfeld met zijn hand begon te bewegen, als om het volk tot zweigen te manen: maar het lukte niet meer.
   Het volk was in opstand gekomen.
   Een halve dag later lag ie in een plas met bloed.

   Het zou kunnen dat we hier een opstand tegen de VS mee maken.
   En dat het buigen of barsten is voor de VS.

   Stel dat Trump al te horen heeft gekregen van Xi wat hij allemaal voor maatregelen zal nemen àls Trump naar Iran gaat om oorlog te voeren.
   ( Er is al volop sprake van het einde van de $ als betaalmiddel in Azie.
   Als China zijn obligaties te koop aan biedt voor een habbekrats, dan kan de VS niet meer aan geld komen... Hoe moeten ze dàn oorlog gaan voeren ?

   Etc etc.

   Verwijderen
  7. Ik heb zojuist een nieuw artikel gelezen van MoA.
   Hij gaat op zijn spoor verder: de hypothese dat Iran wel degelijk deze kleine aanslagen pleegt, omdat ze weten dat ze niks te verliezen hebben: als ze langer buigen, gaan ze ook dood van de honger. Maar als ze de olie-export vanuit de Golf langzaam maar zeker duurder en gevaarlijker maken, dan geeft dat een grote
   druk op de VS.
   Blijkbaar gaat MoA er van uit dat een oorlog tegen Iran niet wordt aangedurfd door Trump.

   Je zag wel dat Trump vroeg aan Iran om te komen praten, en dat Iran het gewoon weigerde. Toen moest Trump de Japanse president sturen.
   Daar zie je toch al dat Iran gewoon niet langer de Almacht van de VS respecteert.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Abe kwam daar niet om iets voor Japan te vragen.
   Abe kwam zeggen dat Iran niet verder moet gaan met het ontwikkelen van een kernbom. ( meen ik te weten)
   Iran moet zich wel aan dat Verdrag houden ,terwijl alle anderen zich er niet aan houden.
   Kom nou toch !
   En Abe leent zich voor zo'n lelijke lobby.

   Ik word helemaal enthousiast voor de Iraniers. Ik hoop dat ze die schermutseling hebben veroorzaakt: o doden. Alleen een steeds hogere olieprijs. En uiteindelijk een wereld-recessie.
   Worden we allemaal Iraniers: Hebben we allemaal honger. Onze eigen schuld.

   Verwijderen
  10. [k denk echt dat het voor de Ayatollah's heel spannende tijden zijn. Er is een hele jonge generatie die heel ontevreden is. ]

   Jan die propaganda oplebbert!!!

   Uiteraard zijn jongeren soms gefrustreerd, maar in Iran kunnen ze redelijk hun gang gaan, en de hoofddoekmode is er best flatteus vergeleken met de sunni landen.

   Zelfs in de VS, waar vrouwen zich verplicht in 80 Kg overtollig vet moeten hullen, en de bak indraaien als ze de foetus van hun verkrachter laten weghalen staan de meesten achter hun leider als ze zich als natie bedreigd denken.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. Even @Blik quoten: "En dan gaat naieve Jan Verheul zwart wit filmpjes analyseren."
   @Jan: in het duidelijk bewust vaag en zwart/wit gemaakte videootje zie je geen enkel bewijs van een kleefmijn. Het heeft ook geen enkele zin om hoog boven de waterlijn op die plek een kleefmijn te plakken en dan op klaarlichte dag een niet ontplofte mijn verwijderen en dat met zo'n 20 man. Als de video al echt is en ook van die dag, dan lijkt het mij eerder de redding van de bemanning te zijn.
   Het kan sowieso niet kloppen, want op dezelfde plek aan stuurboord, waar dit gefilmd is, zou dan naderhand de aanslag plaats gevonden moeten hebben?? Op al het beeldmateriaal is namelijk overduidelijke schade te zien op die plek, zowel tijdens als na het kleine brandje wat daar gewoed heeft.
   Wat ook vreemd blijft aan deze dubble valse vlag, is dat er van de Kokuka Courageous van alles te vinden is, maar dat andere schip horen zie je weinig van.

   Verwijderen
  13. @ Rootman: "Jan die propaganda oplebbert!!!"

   Je gaat er met gestrekt been in, Rootman.
   Ik weet het natuurlijk ook niet hoe de sfeer is in Iran. Elijah Magnier heeft een punten plan onthuld dat Kamenei gaat volgen,
   1) Iran moet bezuinigen, en op niemand's hulp ( China, Rusland) rekenen.
   2) De teugels vieren t a v de oppositie en de opstandigen
   3) Proberen de export van olie te vervangen door andere zaken.
   4) Zich richten op export naar buurlanden.

   Punt 2 doet me toch denken dat er ontevredenheid is.

   Verwijderen
  14. @ SDR en @Tremor

   Jullie bespreken de vraag wie het gedaan heeft en dat is zeker een belangrijke vraag. Maar komen we er uit?

   b (de schrijver van MoA, een duitser die Bernard heet maar met b ondertekent) geeft even goed argumenten die wijzen op Iran als dader.
   Dan gaat hij de hypothese verdedigen dat Iran niks te verliezen heeft als het zich actief gaat verzetten, maar wel veel te winnen heeft: door kleine aanslagen wordt de olieprijs enorm opgedreven, en dat gaat Trump zijn her-verkiezing kosten.

   Ik heb de eerste 30 reacties op MoA gelezen.
   Ongeveer 30% steunt b. 30% zegt dat de VS de aanslagen pleegde. En 30% denkt dat Israel de dader is.

   Verwijderen
  15. @ Jan

   Heb het artikel op MoA

   https://www.moonofalabama.org/2019/06/iran-decided-to-put-maximum-pressure-on-trump-here-is-how-it-will-do-it.html#more

   ook gelezen en moet zeggen dat het scenario dat 'b' beschrijft helemaal niet zo ongeloofwaardig is als je
   op het eerste gezicht zou denken. Iran staat er alleen voor en met de rug tegen de muur. Vraag is allen wel hoelang Iran de scheepvaart in de Straat van Hormuz kan saboteren zonder tegen de lamp te lopen. M.i. niet zo heel lang.

   Verwijderen
  16. Een 15 min durende video op Real News Network is wel aardig: Marc Stein interviewt Vijay Prashad.

   Prashad: We moeten onderzoek doen. Liefst die schipbreukelingen interviewen. Ik wil weten door wie ze van het schip zijn gehaald. Volgens bronnen heeft Iran ook mensen er af gehaald.
   Het zou best kunnen dat dit filmpje dat laat zien.

   Verder: er is tegenstrijdigheid: bemanning zegt: vliegend voorwerp. VS zegt: kleefbom.
   (JV: Kleefbom boven de waterlijn is trouwens nauwelijks effectief. maar goed: deze aanslag was bedoeld voor de PR, niet om een schip te laten exploderen.)
   https://www.youtube.com/watch?v=wZpR6x_-Y4w

   Verwijderen
  17. Ik kende hem niet: Vijay Prashad.
   Indrukwekkend mannetje. professor op zijn 29 ste.
   Schreef in 2012 vijf boeken ! Oeff!

   https://en.wikipedia.org/wiki/Vijay_Prashad

   Verwijderen
  18. Vijf boeken. En dan is er .... Bavaria !

   Verwijderen
  19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  21. Jan er zal zeker ontevredenheid zijn. Net als in Rusland tijdens de perestroika worden westerse (social media, youtube) gewoonten door de jeugd verheerlijkt. En alhoewel de ayatollahs zeer hoog opgeleid zijn zijn het wel allemaal oudere mannen, opgegroeid in eentijd dat Iran nog een echt 3e wereldland was, dus er zal zeker een flinke generatiekloof zijn. In die zin is de zeer charismatische Nasrallah van Hezbollah in een unieke positie. Kamenei is nu niet bepaald een sexy man.

   De saker behandelt dit toevallig vandaag (laatste hoofdstukje):

   http://thesaker.is/the-saker-interviews-aram-mirzaei-on-iran/

   Verwijderen
 33. https://www.nbcnews.com/news/world/japanese-tanker-owner-contradict-u-s-officials-over-explosives-used-n1017556

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Vol verwachting klopt ons hart, want Bellingcat komt volgende week met koek en gart...

  https://www.ad.nl/binnenland/doorbraak-in-onderzoek-naar-mh17-ramp~a0e9f6ee/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lukt Bellingcat wel om gesprekken tevoorschijn te toveren die blijkbaar al 5 jaar oud zijn.

   Maar een nòg groter wonder is natuurlijk dat er een BUK is afgeschoten die meteen door de geluidsbarriere knalt ( flink hard geluid dat kilometers ver te horen is) terwijl vriend Bellingcat NIEMAND voor de camera kan toveren die zegt iets gehoord te hebben.
   Want het probleem is: dan moet je zo'n dorpsbewoner gaan omkopen, en die man woont daar, en al zijn buren hebben niks gehoord. Dus dat is heel moeilijk. Veel moeilijker dan na 5 jaar plotseling met 'opgenomen telefoongesprekken' te komen.

   Geef mij een half jaar en ik kom met telefoongesprekken van Bellingcat zelf en waarin hij met de Mona Lisa in gesprek is. Ik heb ook nog beelden van dat gesprek! Niet moeilijk. Dat heet: moderne techniek.

   Wel moeilijk: één inwoner vinden die de BUK -knal heeft gehoord. Er moeten er vele honderden zijn.

   Verwijderen
  2. "Er moeten er vele honderden zijn": àls daar echt een BUK is afgeschoten,bedoel ik.
   Maar Bellingcat heeft nooit iemand van die vele honderden gevonden. Niemand heeft ooit gezegd een vreselijk harde knal te hebben gehoord.
   Is dat niet voldoende bewijs dat er geen BUK was?

   ( Ik vraag het als leek. Dit moet voor MH17 kenners toch een gemakkelijke vraag zijn. Ik zal toch niet de eerste zijn dit dit oppert? Ik ben benieuwd of dit een valide en sterk argument is.)

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. De uitspraken van de Maleisische premier Mahathir Mohammed liggen nog nog vers in het geheugen als het over een paar weken 5 jaar geleden zal zijn dat MH17 werd afgeschoten. Op dit publicitaire tegenoffensiefje kon je wachten. Allemaal gebakken lucht, want al meer dan twee jaar geleden had men zogenaamd verdachten met naam en toenaam in beeld op grond van kuch afgeluisterde telefoongesprekken.

   Verwijderen
  5. # Jan

   Als ik me niet vergis beweerde Marcel vd Berg nog onlangs dat er getuigen van de lancering waren. (Wel allemaal hun mobieltje thuis laten liggen kennelijk)

   Verwijderen
  6. @ Dawg 21.12
   OK, dus Marcel zegt dat er getuigen zijn die de BUK-knal hoorden. Maar zijn die mensen op film te zien? In welk dorp wonen ze?
   Als we dat weten is het overtuigend.

   Verwijderen
  7. In januari 2015 kwam AD met een artikel dat voor het eerst melding maakte van vijf getuigen die beweerden gezien?/gehoord te hebben dat de BUK werd gelanceerd.


   "Getuigen: Raket MH17 werd hier gelanceerd

   Reconstructie MH17Voor het eerst sinds de ramp met MH17 treden getuigen naar buiten die vertellen hoe zij hebben meegemaakt dat een raket werd gelanceerd die MH17 neerhaalde. De vijf getuigen wijzen een akker in het noorden van de stad Snizjne aan als lanceerplek van de raket.

   De getuigen doen hun verhaal in een uitvoerige reconstructie van de ramp. Het Duitse onderzoeksbureau Correctiv, het Duitse tijdschrift Der Spiegel en het Algemeen Dagblad hebben de afgelopen maanden hiervoor samengewerkt.

   De dorpbewoners verklaren hoe met donderend geraas een raket werd gelanceerd en hoe even later met een luide explosie een vliegtuig uit de hemel stortte. ,,Ze hebben dat vliegtuig met een raket neergeschoten. De raket is vanaf daar afgeschoten'', zegt een van de getuigen. Hij wijst naar een veld dat ligt achter een spoortalud in Snizjne."

   verder lezen:

   https://www.ad.nl/buitenland/getuigen-raket-mh17-werd-hier-gelanceerd~ac2cd9ad/

   Max vd Werff maakte het onderzoek van Correctiv/AD later met de grond gelijk, maar vreemd genoeg kan ik het artikel van zijn hand niet meer terug vinden. Dat Correctiv er helemaal naast zat werd later, ironisch genoeg, bevestigd door het JIT dat een heel andere lanceerlocatie noemde van waar de zogenaamde getuigen van Correctiv de lancering nooit waargenomen konden hebben.

   Verwijderen
  8. Dar Correct!v is een bedrieglijke organisatie. Dat heeft die duitse mijnheer waar Kees van der Pijl over spreekt (Billy Six)

   Het mooiste is wel dat zelfs het JiT dit ongeldig heeft verklaard!

   De vraag is dan nu: zijn er getuigen die de BUK hoorden knallen dicht bij de plaats waar het JiT zegt dat ie is opgestegen?

   Verwijderen
 35. Europa en Rusland dichter bij handel in euro’s
  juni 14, 2019 Frank Knopers

  'Europa en Rusland hebben opnieuw een stap gezet richting het gebruik van de euro voor internationale handel. De Russische minister van Financiën Anton Siluanov en de vice-president van de energie-unie van de Europese Commissie Maroš Šefčovič hebben namelijk afgesproken om een werkgroep op te zetten die zich over dit vraagstuk zal buigen.

  Beide partijen hebben aangegeven dat het gebruik van nationale valuta voor beide landen gunstig is, omdat het risico’s voor ondernemers in de EU en Rusland wegneemt. Siluanov en Šefčovič spraken ook over het verbeteren van het investeringsklimaat in Rusland en het openstellen van de markt voor Europese bedrijven. Deze ontmoeting tussen vertegenwoordigers van Rusland en de Europese Commissie laat zien dat er op hoog niveau gewerkt wordt aan het versterken van de euro als internationale handelsmunt.'

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/eu-en-rusland-dichter-bij-handel-in-euro/

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Kajsa Ollongren na jaren bangmakerij: Verkiezingen 2019 niet beïnvloed door Rusland'

  "Sinds haar aantreden als minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt Kajsa Ollongren (D66) al voor beïnvloeding van verkiezingen door ‘statelijke actoren’ (Lees: Rusland). Nepnieuws, desinformatie, beïnvloeding, ze gooit al jaren binnen en buiten de Tweede Kamer met die termen. Vrijdagavond verstuurde ze de ‘evaluatie van de verkiezingen van provinciale staten, waterschapsbesturen, eilandsraden, kiescolleges en Europees Parlement’ naar de Tweede Kamer. Wat blijkt?

  “Ik heb momenteel geen aanwijzingen dat er bij onze verkiezingen door statelijke actoren grootschalig desinformatie is verspreid.”

  Juist ja. Jarenlang alles en iedereen angst aanjagen en dit is het resultaat? Een overzicht van twee jaar bangmakerij en reacties hieronder:

  verder lezen op:

  https://tpo.nl/2019/06/14/kajsa-ollongren-na-jaren-bangmakerij-verkiezingen-2019-niet-beinvloed-door-rusland/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=sharing_standard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren heb ik nog geprobeerd de 'buitenland redactie' te bellen van De persgroep, omdat ze weer een heel vaag artikel prominent plaatsten:
   https://www.bndestem.nl/buitenland/russen-poogden-met-constante-stroom-desinformatie-europese-verkiezingen-te-beinvloeden~a6b5c8b0/

   Het zou een onderzoek zijn van 'Brussel', maar er is geen naam van het onderzoek, en volgens mij zien ze blogs als Blik als levensbedreigend en 'de verkiezingen beinvloedend" . Was het maar waar !

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Aangezien BNdeStem spreekt over 'de taskforce van de EU-buitenlanddienst' denk ik dat ze de in 2015 door de EC opgezette East Stratcom Task Force bedoelen.

   Verwijderen
  3. @ Dawg

   Ik heb die lieden gevonden.
   Ze hebben een interactieve website.
   Daar houden ze bij hoeveel desinformatie er per land is gevonden door hen, en in welke periode:

   https://euvsdisinfo.eu/

   ( scroll naar beneden. beweeg het blokje)

   Verwijderen
 37. Oil Tanker Operator Destroys US Version Blaming Iran for Attack - Reports
  https://sputniknews.com/middleeast/201906141075878300-Oil-Tanker-Operator-US-Version/

  De officiële amerikaanse leugen dat Iran een mijn tegen het schip tot ontploffing is gebracht is alweer ontkracht door de bemanning van de tanker. Het object dat de schade aan de tanker heeft veroorzaakt kwam aanvliegen. (dus ook geen torpedo)

  Alex Jones (als pr man van Trump) moest natuurlijk ook een duit in het zakje doen en weet bijna zeker dat Iran erachter zit. De aanval op de tankers zou een aanval op Iran uitlokken en dan zou Iran de slachtoffer rol kunnen spelen. Grrrrr... Het gaat nog verder door te vertellen dat Iran overal in de wereld sleeper cells heeft die tot actie kunnen overgaan als het islamitische regime dat nodig acht. Grrrr... Alsof Iran geen andere prioriteiten heeft.

  Tot aan gisteren moest ik precies de datum van een Alex Jones uitzending intikken op You tube en dan ergens onder aan de pagina kon ik dan een uitzending vinden van de show. En vandaag......Ik open mijn you tube en hup Alex Jones popt gelijk op. Google heeft het onderdrukken van Alex Jones blijkbaar beeindigt nu hij de "juiste"visie verkondigt.

  Maak geen vergissing. De aanval op de tankers wordt goed gekeurd door de deep state en door Trump. Iran heeft totaal geen agressie gewild. Iran wil gewoon olie verkopen en een machtig onafhankelijk land worden en zit totaal niet op een confrontatie te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen dat de censureren van Alex Jones nog steeds gebeurt.

   Verwijderen
 38. Volgende woensdag gaat het JIT dus nieuwe info over de MH17 bekend maken.
  Is het een opwarmen van oude koek, om de brainwash op sterkte te houden? Of komt er echt iets nieuws?

  We weten dat Putin een realist is: hij doet wat gedaan moet worden.
  Dan denk ik aan Ghadaffi die destijds schadeloos-stellings-geld uitkeerde aan de slachtoffers van Lockerbie.
  http://xevolutie.blogspot.com/2011/08/157-ghadaffi.html ( punt 5 en 6)
  De gewone leek zag hierin het bewijs dat Ghadaffi het gedaan had.
  Voor Ghadaffi was het de enige manier voorwaarts: als hij dit zou doen, dan zou hij weer internationaal worden aanvaard. Geen paria meer zijn. Ghadaffi deed het.
  Later kwam er een trial in Zeist, en de mensen die daar het meest van weten ( Dr Swire en judge Brown, die ook de trial op poten hadden gezet) zeiden achteraf: het is niet waarschijnlijk dat Libië iets met Lockerbie te maken heeft. Een VN waarnemer zei: "Zeist was a travesty of justice".

  Nu heeft Kees van der Pijl lichtjes de vrees geuit dat Rusland misschien de zelfde weg gaat bewandelen met de MH17: schade-vergoeding betalen, en dan zijn sancties langzaam zien verdwijnen.
  Voor de VS is dit ook gunstig: de EU wil van de ook voor haar slechte sancties af. De leugen is lastig vol te houden En nu kan alles in de doofpot. ( En morgen kunnen ze toch weer nieuwe redenen voor hernieuwde sancties bedenken !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Hector Reban voorspelt wat we a.s. woensdag mogen verwachten van het JIT:

   #MH17 @JITMH17 /Bcat mediaspectacle on wednesday will lift anonimity of ppl from SBU taps without being clear what their relation is with the downing. No text analysis and answering of Q's about the strange contradictions, Ie. Oreon's 14.7 Luhansk Buk vs 17.7 Donbass entrance.

   23:49 - 14 jun. 2019

   2/@Bellingcat will show hundreds of pages of detailed but useless facts from social media about ppl without credible evidence about their culpability - other than a few white blobs on a few images (in fact 3) that have no clear authenticity.

   https://twitter.com/HectorReban/status/1139786988087906304

   Zou zomaar kunnen. Weer zo'n collage van zgn. telefoontaps met dialogen als uit een B-film. We gaan het zien.

   Verwijderen
  3. @ Sofia,
   We weten het niet, wat er gebeurd is.
   Ik zou het Putin niet kwalijk nemen als hij inderdaad een BUK had gestuurd naar de Donbass: R2P. Het volste recht, of eigenlijk": de plicht van een buurland, als een regering haar onderdanen bombardeert.
   En dat er toens een vreselijke fout is gemaakt en die burgers zijn getroffen. Het kàn gebeurd zijn. Ik heb geen idee.
   In dat geval kan Putin beter de boeken sluiten: betalen op voorwaarde dat die zaak wordt afgesloten.

   Verwijderen
  4. Ik heb vandaag enige correspondentie met Marcel v d Berg.
   HIj is MH17 onderzoeker, maar vindt dat Rusland de Buk heeft afgevuurd.

   Dit is zijn voorspelling voor woensdag :

   Three possible reasons for the June 19 announcement are:

   the announcement of a date the trial will start
   the presentation of more evidence
   the annoucement of the names of the suspects

   My guess is JIT will announce the date of the trial. There are some indications for this. First Russian opposition newspaper Novaya Gazeta reported in February 2019 that JIT will hand over evidence to Dutch court before summer 2019.

   Secondly the lawyers representing Ukraine at the ICJ trial in The Hague stated last week that “The investigation is nearing the end”.

   Als ik me goed herinner zegt Kees v d Pijl dat geen rechter de Russen schuldig zal verklaren.

   Verwijderen
  5. Dit is een deel van de reactie van Marcel van den Berg:

   Deze blogpost geeft een overzicht van ooggetuigen van de raket
   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/overview-of-eyewitness-who-saw-a-missile-flying-at-july-17/


   De raket gaat al seconden na de lancering door de geluidsbarriere.


   Harde aanwijzingen voor een raket zijn:

   -beeld van de BUK op social media en satelliet foto rijdend richting naar wat later bleek lanceerplek
   -afgetapte telefoongesprekken waar separatisten om een BUK vragen
   -afgetapt telefoongesprek waar separatist belt vanaf een locatie in de buurt van lanceerplek
   -getuigen die raketlancering daar hebben gezien
   -verbrand land op plek lanceerlocatie
   -foto's gemaakt vanaf meerdere standpunten die rookspoor van raket laat zien
   -SBIRS data van de VS die lanceerlocatie laat zien die overeenkomt met JIT en DSB conclusie
   -verschillende vormen van gaten in de cockpit romp
   -inslag van shrapnel vanuit meerdere trajecten (niet vanuit 1 bron)
   -bowtie vormen in de romp
   -vervorming romp door luchtdruk explosie raket
   -zwarte roet op cockpit en cockpit dak vanwege explosie
   -vervorming van delen cockpit door warmte
   -geluid van explosie op de cockpit voice recorder
   -gevonden deeltjes van raketkop in oa lichaam piloot
   -claim van rebellen dat ze een toestel hebben neergehaald
   -afgetapt telefoongesprek waar rebellen het na de ramp hebben over een fuck up

   Verwijderen
  6. Ik wilde echter van hem een helder antwoord of er mensen zijn die de harde knallen hoorden van wanneer een BUK door de geluidsbarriere gaat.

   Dat antwoord is er volgens mij niet.

   Maar het kan zijn dat die klappen bij een vertikaal opstijgende raket er niet zijn of veel minder zijn dan bij een horizontaal vliegend vliegtuig. Eigenlijk denk ik dat.
   Door horizontale verplaatsing krijg je dat de golven heel dicht bij elkaar komen ( als het vliegtuig naar je toe komt: het vliegtuig haaltr zijn eigen geluids golven in bijna).
   Zodra de eerste golven jou bereiken is er dus een enorme versterking.
   Maar een BUK gaat 2 seconden omhoog en bereikt dan al die Mach 1.
   Hij gaat dus van jou vandaan.
   Het geluid wordt dan zelfs minder intensief.

   Jammer, ik dacht een simpel bewijs te hebben gevonden van 'Geen Buk".

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. @ Jan

   Lancering BUK:

   https://www.youtube.com/watch?v=TbNb_QXcPX8
   https://www.youtube.com/watch?v=P5V0Y0glqz0
   https://www.youtube.com/watch?v=DDXScnEKaP0

   Je hoort inderdaad geen supersonische bang. In de laatste clip zie je ook de detonatie van een BUK-raket. De bang daarvan is ook niet hoorbaar op de clip.

   Anderzijds het rookspoor van een BUK kan, afhankelijk van de atmosferische omstandigheden en de brandstofsamenstelling van de BUK enige tijd zichtbaar blijven. Dan is op z'n minst opvallend dat er maar 1 foto (maanden later nog eentje) van zo'n spoor is gemaakt. Toevallig ook nog afkomstig van het Ministerie van Binnenlandse zaken van UA.

   Verwijderen
  9. @ SDR

   Het hele idee om alleen een standalone afvuurplatform over de Russische grens te sturen komt op mij sowieso als een beetje vreemde fantasie over. Zo'n TELAR heeft een radar met een bereik van, dacht ik, maximaal 40 km. Gegeven de snelheden waarmee jets zich voortbewegen en de opstarttijd van afvuursystemen laat dat beperkte bereik van die radar maar erg weinig reactietijd over. En beperkte friend-foe identificatiemogelijkheden. En dan na 2 x 2 projectielen afgeschoten te hebben weer terug naar Kursk om nieuwe raketten te laden.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 39. De bewijzen dat Rusland de eind-verantwoordelijke is voor het neerhalen van MH 17 mbv hun zeer geliefde pro Russische rebellen proxy leger in oekraine zijn beduidend groter en krachtiger dan het slappe Russische gelul dat het westers gezinde Oekraine dit zelf zou hebben gedaan.
  Je schiet je eigen vriend ook niet neer.
  Totaal geen enkele reden voor Oekraine om een passagiersvliegtuig met veel Nederlandse passagiers vertrekkend uit Nederland neer te knallen.

  Wie wel dan? Wie is anti-westers? Wie waren de vijanden van de Oekrainse bevolking wat heel graag aansluiting zochten bij de EU?
  Precies...…....de agressieve seperatisten volledig bewapend dankzij hun kremlin zetbazen.

  Putin kan het gaan sjaike. Hij zal nooit en te never geloofwaardig overkomen met zijn slap gelul en zijn trollen legioen wat ook hier al jaren de boel liggen te besodemieteren.
  Het JIT staat steviger in hun schoenen dan deze blik clowns van kremlin propaganda meister Herr Huib Bruynzeels.
  Laat ze maar zinloos schoppen deze clowns wat zich revolutionairen en klokkenluiders noemen. Ze weten nog niet eens waar de klepel hangt. Heb je dus totaal ook niks aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. "The reason that the West has no future is that the West has no media, only propagandists for government and corporate agendas and apologists for their crimes. Every day the bought-and-paid-for-media sustains The Matrix that makes Western peoples politically impotent."

  Paul Craig Robertd OCTOBER 15, 2015

  http://redpilltimes.com/paul-craig-roberts-only-an-idiot-would-believe-dutch-mh17-report-no-black-box-no-air-traffic-control-tapes-victims-family-barred-from-examining-corpses/

  PCR naar aanleiding van MH17

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In strijd met Artikel 68 van de Grondwet (zie onder) worden de verslagen van de klimaattafels, waaronder de doorrekening, door de regering niet openbaar gemaakt. Dit met instemming van een ruime Kamermeerderheid, inclusief de met het kabinet-Rutte heulende partijen GL en SGP.

   01:51 - 13 jun. 2019

   https://twitter.com/Gerard1945X/status/1139092862967209985/photo/1


   Verwijderen
  2. Gisteren in Den Haag – hoe een parlement de democratie af schaft

   Om de regering te kunnen controleren moet een parlement het recht hebben te beschikken over alle informatie die daarvoor functioneel is, met enige uitzonderingen die de staatsveiligheid betreffen. Maar ook die uitzonderingen moeten een logica hebben die voor iedereen te bevatten is. De logica achter het geheim houden van tendentieus beleid, gebaseerd op weinig meer dan angstvisioenen die door de zittende overheid niet eens naar waarde worden geschat valt daar beslist niet onder. Desondanks is dat waar een meerderheid van de Kamer de regering gisteren in bevestigde.

   Dat het achteraf het gekuip en de leugens van de premier najaar 2018 legitimeerde zal wel toeval zijn. Is dat probleem ook weer opgelost.

   Als u nu denkt dat dit vandaag groot nieuws was, dan heeft u het ook al mis:

   verder lezen op:

   http://verenoflood.nu/gisteren-in-den-haag-hoe-een-parlement-de-democratie-af-schaft/

   Geen wonder dus Nederland een regering heeft waarvoor liegen en misleiden de norm is; een meerderheid in de TK zit daar niet mee de media zorgen voor de afleiding.

   Verwijderen
  3. Met andere woorden:

   Kartel: We gaan het volk voorliegen over wat we weten over het klimaat.

   Conole kartel: Ga je gang! Het volk zal de feiten niet leren kennen.

   @Dawg: Ik voel een schandaal in de maak. Jij ook?

   Verwijderen
  4. @ Oli

   Als het schandaal al niet gearriveerd is; een TK die zichzelf castreert. En ja, er is klaarblijkelijk van alles te verbergen...

   Verwijderen
 42. Boston Dynamics maakt robots en af en toe brengen ze daar een demovideo
  over uit:

  https://www.youtube.com/watch?v=8vIT2da6N_o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu hebben ze er eentje die alle voorgaande types overtreft atletische vermogens:

   https://www.youtube.com/watch?v=dKjCWfuvYxQ

   't Is ook de eerste die bij misbruik uiteindelijk het geduld verliest en terugmept. En hard .

   Verwijderen
  2. Gefopt. Through your own lying eyes.

   https://www.geenstijl.nl/5148149/zorgwekkende-video-robot-verzet-zich-actief-tegen-zijn-ingenieurs/

   Verwijderen
  3. De robots zijn de beschermers van onze heersers. Ze worden opgeleid om rellen neer te slaan.

   Verwijderen
  4. Ik zag net je eerste video: fascinerend:

   Next Generation Robots - Boston Dynamics, Asimo, Da Vinci, SoFi

   Mijn favoriet: de robot om te opereren.

   Verwijderen
  5. Deze geloof ik niet helemaal:
   Boston Dynamics: New Robots Now Fight Back

   Verwijderen
  6. Ik zie dat het inderdaad onzin is.
   Wat spreken die lui overspannen en kinderlijk zeg!

   In de comments een waaschuwing van 'afdankert':
   Vanaf dat vliegdekschip vliegen autonome drones op, en ze landen dan ook weer. Daar komt geen mensenhand tussen en het is geen gescripted shit. Die krengen kunnen en mogen zelf nadenken en beslissen.
   Afdankert waarschuwt voor de robot-soldaten.

   Verwijderen
  7. @ Jan

   'Wat spreken die lui overspannen en kinderlijk zeg!'

   Ja, beetje ergerlijk. Plaatste het topic van Geen stijl omdat het een beetje op een lijn ligt met de 'sprekende Mona Lisa' / de mogelijkheden van virtual reality om de publieke opinie te manipuleren.

   Verwijderen
 43. Goed verhaal van deze blogger. Helemaal eens met haar.

  Iran Attacks Oil Tankers...Truth or Fiction?
  https://www.youtube.com/watch?v=Fx4Ln5R-yVg

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Mooi: Bob Bouber. 1965
  https://www.youtube.com/watch?v=vfGQTSJQaZU

  BeantwoordenVerwijderen
 45. De VS heeft het afgelopen jaar het aantal cyberinbraken in het Russische elektriciteitsnet opgevoerd om te laten zien dat het kan terugslaan als Rusland doorgaat met cyberoperaties tegen de VS. Dat schrijft The New York Times.

  Huidige en voormalige regeringsfunctionarissen vertelden de krant dat de VS het Russisch elektriciteitsnet al in 2012 is binnengedrongen. Het afgelopen jaar hebben de Amerikanen ontwrichtende malware geplaatst.

  Het zou het antwoord van Washington zijn op een Russische desinformatiecampagne en hackpogingen tijdens de tussentijdse verkiezingen in de VS vorig jaar en ook een antwoord op door Russen geplaatste malware in computers van Amerikaanse energiecentrales, olie- en gasfaciliteiten en drinkwaterbedrijven.

  https://nos.nl/artikel/2289245-vs-plaatste-ontwrichtende-malware-in-russisch-elektriciteitsnet.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe weten ze nu dat het Russen waren die 'hackten'?

   Dat weten ze niet , want volgens Vault7 ( door Wikileaks onthuld) bezitten ze programma's waarmee ze in de hele wereld overal binnen kunnen dringen en daar 'Russische sporen' of 'Chinese sporen' of wat ze maar willen, kunnen achterlaten.

   De VS kan dus elk moment naar believen de Russen aanvallen ( een agressie-aanval) door eerst zichzelf te hacken.
   ( Een kleine groep hackt, en de rest van de VS denkt dat het de Russen waren. )

   Israel gebruikt al 70 jaar die techniek: ze duwen de Palestijnen net zo lang in een klein hoekje tot er 1 Palestijn iets terug doet.
   Dàn neemt Israel 100 voudig wraak : ze nemen een oog terug voor een uitgeslagen tand.
   Zo zijn Israels manieren.

   Niet zo heel vreemd dat er zo langzamerhand geen land en geen stad meer is waar ze niet gehaat worden.

   Verwijderen
  2. https://theduran.com/d-c-think-tank-details-how-u-s-can-destroy-russia-video/

   Rapport dat al eerder ter sprake kwam p Blik.

   De VS: pyromanen die zich als de brandweer voordoen. Om te kotsen.

   Verwijderen
  3. De Russen kunnen dit weten en zullen dus hun infrastructuur beveiligen. Het zijn ook menselijke lekken, niet slechts virussen en usb poorten. Er zijn uiteraard nog steeds sporen uit de Jeltsin tijd, met luie, alcoholische en zelfs corrupte beambten. Een land wat zo het mikpunt is van een IT-oorlog is uiteraard zeer kwetsbaar. Maar gezien het feit dat we niks meer over outages in Venezuela horen heb ik goede hoop dat men in Rusland uitstekent leert van dit soort kleine incidentjes.

   Verwijderen
  4. @Jan, de false flag is al honderden jaren oud en is op zee begonnen.
   Je tegenstander uitdagen en tergen totdat hij terugslaat en dan in de slachtoffer rol kruipen en daardoor "gerechtigd" terugslaan en je doel bereiken is ook al zo oud als de mensheid.

   Verwijderen
  5. Oligarch,
   De situatie op Zee maakte het gebruik van Valse Vlag heel erg eenvoudig. Iedereen kon het doen. Het vergde geen voorbereiding.

   De Valse Vlag aanval op land is door de Zweden als eerste toegepast, heb ik wel eens gelezen, in een oorlog tegen Rusland.

   En met de moderne Valse Vlag aanvallen wordt niet één koopvaardij schip gekaapt, maar worden enorme grote wereldoorlogen mogelijk gemaakt. De geolitieke verhouden schuiven omdat men een False Flag toe past. Dat is dus ook een kwalitatief enorm vershil met een piraat die zich als vriend voor doet door een 'bevriende' vlag in de mast te hijsen.

   Ook voor het 'uitlokken van geweld en dan zelf de slachtoffer-rol nemen' is er meer nodig dan je moeder bedriegen.
   In deze wereld vereist het dat je de Massa Media vrijwel volledig controleert. En dat dezen ze. Tot er internet kwam en overtuigende bloggers en videos op youtube. Niet dat ze er echt door verloren, want de massa is totaal niet geinteresseerd in hun toekomst. Maar een kleine groep wel, en dus komt er 'zwartmakerij; ( Fake!) en censuur ( om het arme volk te beschermen).

   Het zijn inderdaad principes die we al in de bijbel lezen, maar nu veranderen ze de wereldpolitiek en er zijn maar enkele machten die ze kunnen gebruiken: je moet de MSM in je zak hebben.

   Verwijderen
  6. https://en.wikipedia.org/wiki/False_flag#Russo-Swedish_War

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. @ SDR

   Precies. Het gaat om het smeden van tijdelijke coalities op punten die een direct gemeenschappelijk belang vertegenwoordigen. Er is bijvoorbeeld geen enkele reden waarom zgn. socialisten, liberalen en conservatieven niet een tijdelijke 'coalition of the willing' zouden kunnen vormen om de uitzetting van Assange naar de VS te voorkomen. Hoeven ze het echt niet eerst eens te worden met elkaar over alle dogma's die ze in ere houden.

   Verwijderen
 46. Financiële reserves van Rusland staan weer boven de €500 miljard dollar. De industriële en agrarische productie zijn aan het boomen daar. De sancties die het westen instelden blijken een zegen voor Rusland.

  We (in ieder geval ik) hebben hier de EU al voor gewaarschuwd. Dit maakt Rusland alleen maar sterker! De kaas, de appel etc export naar Rusland (duitsland werd nog harder geraakt) raken we allemaal kwijt. Al die hard werkende ondernemers die hun zweet, hun creativiteit en hun middelen hebben moeten aanwenden om de Russische markt te veroveren en dat werd dan allemaal teniet gedaan door wat gedegenereerde volgevreten puppets van de internationalisten.
  Allemaal door het rare idee van de NWO die in hun ivoren torentjes denken dat ze Rusland op de knieën kunnen krijgen door sancties. Man man man. We leven niet meer in 1998 hoor! Net als toen ze in 2010/2011 de gekleurde revoluties startte. Je bent te laat! Gedoemd om te falen en toch doen omdat het tientallen jaren geleden op de tekentafel van de ronde tafelgroepen zo verzonnen is en denken dat niemand dat kan stoppen.
  Geile puppets als Rutten en Klaver braaf meedoen. Nadat ze de kiezer voor gelogen hebben, hebben ze een vrijbrief om in die 4 jaar de agenda voor de NWO uit te voeren. Dan worden populisten populair bij het volk. Om die populariteit tegen te gaan moet op de populist vervolgens een snorretje geplakt worden en het volk verteld worden dat ze gevaarlijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Mooie docu uit de serie 'China's Mega Projects' die een paar weken geleden op Geotrendlines werd geplaatst:

  Chinese infrastructuur

  "China heeft zich in een paar decennia weten te transformeren tot een economische supermacht. En daarmee worden ook steeds hogere eisen gesteld aan de infrastructuur. China heeft inmiddels het grootste netwerk van snelwegen en hogesnelheidslijnen. Ook breidt het land in hoog tempo haar binnenlandse luchtvaartsector uit. Zo bouwt het land tegenwoordig haar eigen vliegtuigen.

  Van snelwegen in het hooggebergte tot volledig geautomatiseerde haventerminals, China lijkt een voorsprong te nemen op de infrastructuur in de rest van de wereld. Met de zijderoute wil het land deze infrastructuur ook in andere landen ontwikkelen. Deze documentaire van de Chinese zender CGTN geeft ons een kijkje in de laatste ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur."

  https://www.geotrendlines.nl/documentaire-chinese-infrastructuur/

  video (+/- 50 min.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem nog niet gezien, maar wil al wel enkele zaken zeggen:

   Chinezen zijn slim, werkzaam en collectief ingesteld.

   Als de spoorlijn door jouw rijstveld loopt, heb je geen middelen om dat spoor tegen te houden.
   Dan is er de absolute macht van de Partij en de doorslaggevende besluitvaardigheid van de opperbaas ( op dit moment Xi.)

   Dat maakt dat het land even volt bestuurbaar is als een goede onderneming. Niks procedures en nieuwe regeringen die allesvan de vorige 4 jaar weg vagen.

   Ook houden ze van lange termijn planning. Heel zinvol natuurlijk, en dat kan ook, omdat ze niet elke 4 jaar weer een andere macht met andere ideen en waardes aan het stuur hebben.

   Dit alles ter verklaring waarom het in China zoveel vlotter gaat dan in de VS.( En in Europa)

   Lang leve de goedwillende dictatuur ! (Dit is wel als prikkelende kreet bedoeld hoor. De goedwillendheid kan namelijk ook plots verdwijnen. )

   Verwijderen
  2. En wat dacht je van een muur die Trump maar niet gebouwd krijgt?

   De Chinezen draaiden daar 500 jaar geleden hun hand al niet voor om.

   Verwijderen
  3. Eric van de Beek met een verwijzing op z'n twitter naar een (lang) artikel in Grayzone van vorig jaar oktober over de dubieuze rol van Bellingcat bij het promoten van regime change activisten/terroristen en het smearen van klokkenluiders.

   "Het door Postcode Loterij* gefinancierde Bellingcat heeft jarenlang ShamiWitness gepromoot, misschien wel de belangrijkste ISIS-recruiter op Twitter. Uiteraard niks daarover in de NL media. Bellingcat is heilig verklaard; boven alle kritiek verheven"

   https://twitter.com/beek38/status/1140191607377018880

   *Andere Nederlandse sponsors zijn in ieder geval Pax for Peace (sic!) en Adessium .

   Verwijderen
  4. Het artikel waar Eric naar linkt:

   ShamiWitness: How Bellingcat and neocons collaborated with most influential ISIS propagandist on Twitter

   https://thegrayzone.com/2018/10/29/shamiwitness-how-bellingcat-and-neocons-collaborated-with-the-most-influential-isis-propagandist-on-twitter/

   Komende week zal Higgins van Bellingcat door de Nederlandse MSM weer op het paard worden gezet als de burgerjournalist/huisvader die vanuit zijn huis in Leicester alle geheimen over MH17 boven water kreeg. En, oh wonder, het JIT blijkt precies dezelfde conclusies te trekken als de immorele door (naast Pax en Adessium) door Soros' Open Society en de National Endowment of Democracy gesponsoorde burgerjournalist.

   Verwijderen
  5. @Dawg, Erger nog. Hij staat open en bloot op de loonlijst van de Atlantic Council.

   Verwijderen
  6. Ik zag de hele documentaire,en hij is heel mooi. Ik was een beetje bang om alleen maar kogeltreinen te zien te krijgen.

   Wat denk je van dat nieuwe vlieveld-dak ? Onvoorstelbaar.
   270 vliegvelden hebben ze nu in China.
   En een eigen vliegtuig ontwikkeld dat minder kerosine gebruikt.

   Verwijderen
  7. "Black Moses'; was geen goede naam voor de zaak met Oekraiene, Daags voor de MH17 neer kwam, veranderde 'men' die naam in Bellingcat.
   Dat ie bruikbaar was had de CIA al wel door: hij stond achter ISIS.
   Zulke idioten, daar werken ze graag mee samen bij de CIA.

   Verwijderen
  8. @ Jan

   Ja, dat dak en die jonge technicus die er vol ingehouden trots over vertelde. Hoogst symbolisch voor de transformatie van China tot een economische supermacht. Onwillekeurig trek je toch parallellen tussen de opkomst van Duitsland onder Bismarck en de reactie daarop door de Britten en de manier waarop de VS hun positie als hegemon willen veiligstellen. Gevaarlijke kantelpunten in de geschiedenis die bijna altijd op bloedvergieten uitdraaien.

   Verwijderen
 48. Opmerkelijk:
  Moon of Alabama staat nog steeds achter zijn bijzondere hypothese dat Iran zelf kiest voor escalatie.
  Elijah Magnier geloofde het eerst niet, maar nu wel.
  Er zijn ook informanten in Iran die het bevestigen, zegt Magnier.

  B:

  Your host is quite proud about the above scoop on Iran's new strategy. I developed the idea that Iran runs a "strategy of tension" by putting myself into Iran's role. What were my options?

  After I wrote that up in the update of the first post, I became convinced that it was the right idea. Iran had gained escalation dominance. I contacted Elijah Magnier on Twitter and asked what he thought about it. He rejected the idea. He thought, like I earlier did, that Friday's attack would hurt Iran.

  A few hours later Elijah came along with my idea. He later contacted his sources in Tehran who confirmed that it is indeed Iran's current strategy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elijah kwam een maand geleden met een raar artikel over Hezbollah, wat persoonlijk (!) later werd tegengesproken door Nasrallah zelf!

   Een vreemde zaak, maar het kan dus zijn dat hij gecompromitteerd is, ondanks zijn eerdere reputatie. Iets dergelijks hebben we ook gezien bij Korybko.

   Verwijderen
  2. Maar volgens MoA was Elijah eerst tegen het idee.
   Pas toen hij er langer over na dacht ging hij er in mee.

   Beste Rootman,
   we weten het niet.
   Maar ik geniet er wel van: we leven in interessante tijden !

   Natuurlijk was ik tot nu toe ook elke dag bang dat de VS (Israel) eindelijk Iran zou aanvallen.
   En dat zal mogelijk ook wel gebeuren.
   Maar Iran denkt nu: 'we gaan het winnen.'

   Dat is de indruk die ik krijg.
   Hun bedoeling is uiteraard ( dat schrijft b ook heel duidelijk) dat Trump er echt voor terug schrikt ( het gaat hem zijn presidentschap kosten) en dat men terug keert naar het JP... die naam die ik nooit zal kunnen onthouden. De Iran deal.

   Het kan best bluf zijn.
   Essentieel is eigenlijk dat nooit bewezen wordt dat Iran die kleine aanslagen pleegt. Wat dat betreft is deze MoA een self defeating prophecy.
   Anyway: spannend !!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Er gaan sterke geruchten dat Trump van Bolton af wil. Dit werd ook in crosstalk genoemd. In die tussentijd is Bolton echt een gevaar, want die zet zijn carrière en reputatie nog op het spel voor zijn oorlogszucht, en zal dat zo opofferen om de handen van Trump te binden aan een oorlog.

   Verwijderen
 49. @ Jan

  Als 'b' het bij het juiste eind heeft speelt Iran hoog spel. Vooralsnog hebben de VS met hun reputatie van false flags de schijn tegen en kan Iran bij hoog en bij laag ontkennen. Maar dagelijks gaat 20% van de mondiale olieconsumptie door de straat van Hormuz. Kijk hier kan je zien wat daar allemaal vaart:

  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:53.3/centery:25.5/zoom:7

  Om een beetje druk op de ketel te houden moet Iran dus wel met een zekere regelmaat tankers te grazen nemen in de de straat van Hormuz. Vroeg of laat lopen ze daarbij tegen de lamp. En dan is het de vraag wie in de VS daadwerkelijk aan de touwtjes trekt. Trump of de deepstate. In dat laatste geval doet het er allemaal niet meer toe wat Trump denkt of vindt.

  Caitlin Johnstone citeerde vandaag naar aanleiding de berichten over het hacken van het Russische energienetwerk (“We are doing things at a scale that we never contemplated a few years ago.”) de NYT met:

  “Two administration officials said they believed Mr. Trump had not been briefed in any detail about the steps to place ‘implants’ — software code that can be used for surveillance or attack — inside the Russian grid.
  “Pentagon and intelligence officials described broad hesitation to go into detail with Mr. Trump about operations against Russia for concern over his reaction — and the possibility that he might countermand it or discuss it with foreign officials, as he did in 2017 when he mentioned a sensitive operation in Syria to the Russian foreign minister.
  “Because the new law defines the actions in cyberspace as akin to traditional military activity on the ground, in the air or at sea, no such briefing would be necessary, they added.”

  https://medium.com/@caityjohnstone/russia-experts-2017-prophecy-about-the-nuclear-threat-of-russiagate-is-coming-true-5b7726cb17e5

  Zo zit dat dus. Hetzelfde Pentagon dat vorig jaar nog verklaarde
  dat grootschalige inkomende cyberattacks als oorlogsdaden beschouwd dienden te worden die desnoods met nucleaire tegenaanvallen beantwoord dienden te worden mag dat soort aanvallen zelf uitvoeren zonder tussenkomst van de president.

  Iran speelt dus met vuur. Ze hebben uit wanhoop een stap op de escalatieladder gezet, maar als ze pech hebben overhandigen ze de deep state zelf de stok waarmee ze tot moes geslagen gaan worden. Trump gaat ze niet redden, zelfs als hij dat zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iran is too big to fail...

   Verwijderen
  2. Ik ben het met je eens, Dawg: Iran speelt hoog spel.

   Maar wat hebben ze te verliezen? Als ze niks doen zijn ze hun olie-afzet kwijt. Hoe gaan ze dat overleven?

   Ze proeven ook wel dat de rest van de wereld van de VS kotst.

   We weten niet wat Rusland en China mogel;ijk hebben toegezegd aan Iran.
   Kan zijn dat Rusland en China denken: Laat de VS haar laatste gevecht maar in Iran vechten, dan hebben wij er geel last van.

   Verwijderen
 50. Ons voedsel is te goedkoop, zegt de minister:

  https://www.ad.nl/politiek/minister-eten-is-te-goedkoop~acdb8aac/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als voedselproducent is dat natuurlijk muziek voor mijn oren :-)

   Verwijderen