vrijdag 28 juni 2019

Media-BLACK-OUT: NOS trekt Trump-Putin item last-minute in

Terwijl de hele wereld kijkt naar Osaka waar de wereldleiders elkaar vandaag ontmoeten in het kader van de G20, daar tasten de arme NOS kijkertjes in het duister. Putin en Trump hadden ook een ontmoeting met elkaar. Praten 1 uur en 20 minuten over alles wat er toe doet, maakten grapjes onderling. Op een vraag van Amerikaanse journalisten of Trump aan Putin ging vragen niet meer te mengen in de Amerikaanse verkiezingen, reageerde Trump hands on: "Please do not meddle anymore", met een grote glimlach. "In Amerika is er een probleem met journalisten; daar heb je in Rusland zeker geen last van.", "Jawel hoor", antwoordde Vladimir, "Hebben wij ook mee te maken". "We hebben een prima relatie en de resultaten van onze gesprekken zullen uitstekend zijn".

Marcel Gelauff, baas van het zieltogende en steeds infantielere NOS-journaal had het nieuws op de plank klaar liggen, getuige het programma op Teletekst:
Het Trump-Putin item stond gepland op plek 6. Goed verstopt, dat wel, maar het stond op de rol. We gingen er eens goed voor zitten, maar wat gebeurde? Meneer durfde het kennelijk niet aan. 

Meer dan 10 minuten over klimaat. Bijna 5 minuten over een meisje dat niet meer vermist was, maar boven water gekomen was. Vijf minuten aan een gevonden meisje dus. Vijf minuten. Gelauff lukte het niet om het in 1 minuut samen te vatten. Vijf minuten. Dan een uitgebreide reportage over het laten exploderen van de resten van een brug in Genua, die vorig jaar (...) al ingestort was. Nog meer Italie over hun vrouwenvoetbalteam (...) en een sfeerrepoartage dat het warm was in Frankrijk: mensen moesten daar meer water drinken en een boer was daar onwel geworden. Geen woord over de ontmoeting tussen Trump en Putin.

1TV.ru
Dan schakelen we maar weer over naar het Russische journaal, HIER. Voor het echte nieuws voor volwassenen. Daar krijg je te zien hoe de heren Trump en Putin al zij aan zij richting de groepsfoto lopen, Trump Putin een vriendschappelijk rugklopje geeft, en Trump op de hem bekende wijze Putin de hand schudt en hem naar zich toe sleurt.

Putin nodigt Trump uit voor 9 Mei 2020, Overwinningsdag Parade
Tijdens het gesprek achter gesloten deuren heeft Vladimir Putin Donald Trump uitgenodigd (op minuut 8:10) aanwezig te zijn bij de Parade op 9 mei, Overwinningsdag. Trump heeft er "constructief" op gereageerd.

Lavrov gaf aan dat er nog veel verschil van mening is, heel veel, maar dat het in gesprek zijn met elkaar belangrijk en goed is.

Putin - Macron
Dit was een zeer hartelijke ontmoeting

Putin - May
Dit was een ijzige ontmoeting. "Leek wel op een scheidingszaak"


Donbass laat 4 Oekraiense krijgsgevangenen vrij
Er lijkt een piep klein beetje toenadering te komen tussen Donbass en Oekraiene. Dankzij bemiddeling, heeft Donbass 4 Oekraiense krijgsgevangenen vrijgelaten.

Luchthaven Sheremetevo nauwelijks bereikbaar: Regen!
Zucht Frankrijk onder verzengende hitte, de belangrijkste luchthaven van Moskou was eigenlijk enkel per express-trein te bereiken en nauwelijk met de auto.

Atoom-technologie tegen kanker
Het één na laatste item gaat over een technologie met straling en Kobalt 60 tegen kanker.

7 opmerkingen:

 1. En die eikenprocessierups dan? Moeten we niet weten hoe het daar mee staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, SDR, foutje van de technische dienst, afdeling links. Ik heb ze op hun donder gegeven en het is, als het goed is, gecorrigeerd. :-)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. De verkiezingen in de VS komen er weer aan... Kamala Harris (democraat) krijgt alle lof bij de msn en bij zerohedge.

  Maar ze is niks minder dan Obama: Pepsi cola in een fles, waar de bubbels vanaf gaan, zodra je het opent.

  caitlin johnstone legt uit

  https://caitlinjohnstone.com/2019/06/28/kamala-harris-is-an-oligarchs-wet-dream/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste slogan voor de verkiezingen daar:

   The choice is clear
   There is no choice
   Vote Olicharchy

   In NL is dat overigens niet heel anders (denkend aan Rutte's dividendbelasting verlichting en extra belasting voor de armen onder de bevolking).

   Voornemens om niks meer over die verkiezingen in de VS te zeggen dan wat ik hier heb neergezet. Want er is niks meer te zeggen.

   Verwijderen
  2. Nou ja: 1 ding dan

   George Carlin: why I don't vote

   https://m.youtube.com/watch?v=qxsQ7jJJcEA

   Verwijderen