vrijdag 28 juni 2019

Nieuwsuur en Pauw: It's De Eikenprocessierups, Stupid!

De Amerikanen geven Nederland de oekaze* grondtroepen te sturen naar Syrie. In elk normaal land zou zoiets tot debat, achtergronden en discussie leiden. Maar wie denkt dat deze oekaze onderwerp is bij 1 Vandaag, Dit is M, Nieuwsuur of Pauw? Mispoes! It's de Eikenprocessierups, STUPID! Die kwam plots, en het leek haast een gecoordineerde actie, naar boven als het onderwerp in zowel Nieuwsuur als bij Pauw. Uitgebreid! De achtergrond van het beestje, in welke boom hij te vinden is (de Eik, verrassend), dat je jeuk van hem kunt krijgen, etcetera.

Dat Nederland gebruikt wordt als proxie van de VS om daar mee te werken aan de ontbinding van Syrie als soevereine staat, niks daarover bij de staatsprogramma's.

Waarom de genoemde programma's Harald Doornbosch niet uitnodigen of laten inbellen, is ons niet bekend. Hij zit nu in Noord Syrie, bij de Koerden als we het goed begrijpen, en kan dus als geen ander de omstandigheden schetsen. Op Twitter in een draad van 28 tweets geeft hij overwegingen en achtergronden.
Geen oekaze om grondtroepen in Syrie te leveren, geen voorbeschouwing van Trump-Putin vandaag in Japan, maar... allemaal beestjes! De eikenprocessierups was gisteren onderwerp bij zowel Nieuwsuur als bij Pauw. Daarbij ging Pauw nu al in op de Presidentsverkiezingen in de VS in het volgende decennium in de VS. Anderhalf jaar van tevoren....

* oekaze, prachtig woord uit het Russisch

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Nederland, alles is info-tainment. Zoals in de Italiaanse Berlusconi jaren.

  https://www.youtube.com/watch?v=WVkRE7viGQw

  Samantha, You GO!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed stukje bij OffG. Over wat Amerika nodig heeft

  1. Olie
  2. Opium
  3. Voedsel
  4. Petrodollar

  Hoe zij dat krijgt (oorlog en glyofosfaat)

  En hoe het gepeupel in bedwang wordt gehouden met

  A. Identity politics
  B. Climate change

  https://off-guardian.org/2019/06/28/from-dollar-hegemony-to-global-warming-globalization-glyphosate-and-doctrines-of-consent/

  Niet nieuwe materie voor hier, maar desalniettemin interessant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ik erover nadenk: eigenlijk is het een variant op

   Nieuwsuur en Pauw: It's De Eikenprocessierups, Stupid!

   Verwijderen