dinsdag 30 april 2019

Telegraaf werpt zich op als regelrechte NATO en MIVD-bode

De Telegraaf overschrijdt weer grenzen in het nakakelen van de macht. Nu in de vorm van het doorpapegaaien zonder kritiek van een oorlogszuchtig MIVD document. Iedereen weet dat de MIVD een onderworpen voetveeg van de CIA is. En elk woord uit het door de Telegraaf aangehaalde stuk bevestigt dat. Hele leugens en halve waarheden worden in een giftige oorlogszuchtige cocktail vermengd.

De NSB krant vervult nog steeds dezelfde rol als in de jaren '40-'45: hetze opvoeren tegen Rusland.

Voorbeelden?

1. "De MIVD heeft vastgesteld dat Rusland het ontwapeningsverdrag INF geschonden heeft."
Zou best kunnen, dat Rusland het verdrag geschonden heeft. En de VS? Het verdrag dient er voor dat je in dat geval met elkaar gaat praten en elkaar wijst op mogelijke schendingen en dan beiden terug het hok in gaat. De VS hebben het verdrag eenzijdig opgeheven en dat werkt een levensgevaarlijke situatie voor Europa in de hand. Valt het u ook op dat de VS nooit en te nimmer genoemd wordt als risico-factor?

2. "Aan de randen van Europa blijft de situatie dreigend, met name in Oekraïne, aldus de dienst. De kans op escalatie is toegenomen sinds november 2018. Toen blokkeerden Russische schepen de toegang tot de Zee van Azov bij de door Rusland geannexeerde Krim."
Regelrechte verdraaiïng van feiten en hetze tegen Rusland. Oekraïne voer expres met een oorlogsboot op de brug af. De Russen verzochten de boot te stoppen / van koers te doen veranderen. De boot weigerde (volgens instructie van hun Amerikaanse heren?) dat en de Russen grepen terecht in.

3. "Rusland zal voorzichtig zijn met acties tegen Europa, zo schrijft de MIVD, zolang het als een paal boven water staat dat de Verenigde Staten te hulp zullen schieten."
Rusland wordt hier afgeschilderd als een agressieve entiteit dien enkel in toom te houden is met de VS. Een beter voorbeeld dat dit AIVD gewauwel rechtstreeks uit de CIA koker komt. Rusland onderneemt nooit acties tegen Europa, enkel als het zwaar geprovoceerd wordt of aangevallen wordt. Rusland is in historisch perspectief juist altijd Europa te hulp geschoten. Het is dankzij Rusland dat Napoleon uit Nederland is verjaagd. Het is dankzij Rusland dat de 1ste Wereldoorlog eerrder afgelopen is en zonder Rusland hadden wij in Nederland waarschuijnlijk nu Duits gesproken. Rusland heeft Europa van de Nazi's bevrijd.
Onno Eichelsheim, baas van de MIVD. 100% in de tas van de Amerikanen? 100% Russofoob? Dat de NATO zo'n 16 x meer euro's / dollars uitgeeft dan Rusland wordt door Onno maar niet genoemd. 16 x meer spenderen, maar Rusland is een groot gevaar.... Onno en de Telegraaf, hand in hand, verzinnen het.

Trouwens: in een vorig artikel waarin we de kwalijke Russofobe rol van de Telegraaf belichtten, hebben wij ook hun starreporter Wierd Duk, die verder veel van Rusland weet en veelal prettig neutraal is geïnformeerd en om een reactie gevraagd. We moeten erbij zeggen dat we het blad toen een NSB blatt genoemd hebben. Wierd was er niet van gediend en blokkeerde ons op twitter direct.


7 opmerkingen:

 1. Blik,
  Rusland en Amerika hebben in 1987 besloten dat ze geen raketten zouden bouwen die midden-lange afstanden 'doen'.
  Zo kon Rusland niet vanuit Europa worden bedreigd. En bleef Europa buiten gevaar van Russische aanval, denk ik.
  De strijd zou tussen de VS en Rusland gaan.
  ( Corrigeer me als ik fout zit.)

  Maar nu China zich steeds beter bewapent is het voor zowel Amerika als Rusland niet gunstig als zij zichzelf beperken, terwijl China vrij is om die midden-lange- afst. wapens te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ad 2)
  = Rusland bouwt de brug.
  = Oekraiense en VS parlementsleden zeggen: die brug moeten we opblazen
  = Rusland voert een meld-plicht in voo rwie er door wil varen.
  = september: Oeklraiense schepen melden zich en mogen door varen
  = 29 november: Oekraiense schepen melden zich niet, en mogen dus niet doorvaren.
  = 12 uur lang vraagt Rusland: ga terug, vraag doorvaart aan en kom dan terug. Oekraieners bewegen niet.
  = Na 12 uur besluit Rusland: enter de schepen en breng ze naar Kertsj. Oekraieners varen nu wèl weg.
  = Rusland zegt: nu moet je stoppen. Oekraieners weigeren. Rusland geeft een salvo. Dan geven de oekraieners zich over.

  Westerse pers: Rusland is agressief.'Arme Oekraieners'.

  Ergo: De Westerse pers bestaat volledig uit leugenaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NB: IK heb persoonlijk met minister Ank Bijleveld gesproken.

  Ik vroeg haar: Kent U het PNAC Report.

  Ze zei dat ze er wel van gehoord had.

  Nou , het PNAC Report is niks anders dan het 'mein Kampf' van de Neocons.
  Alleen: Mein Kampf werd gewoon gepubliceerd. PNAC was een geheim plan.
  Denk je dat Onno Eichelsheim het P{NAC Report kent?
  Welnee.
  Denk jedat hij beseft wat Vault7 betekent?
  Welnee.

  Deze mensen behoren hun gerechtigde straf te krijgen.
  Ik hoop dat er ooit een rechter komt die dat kan doen.
  Ik zou niet graag in hun schoenen staan.

  Al die verwoeste landen (en levens) waar ze ijverig aan mee hielpen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je wellicht voor degenen die het niet precies (meer) weten in 2-3 zinnen uitleggen waar pnac en vault7 voor staan? Is pnac de afkorting voor iets? Dank, Jan. Kort en krachtig zodat het in een elevator pitch op verjaardagspartijtjes uitgelegd kan worden.

   Verwijderen
  2. PNAC was een joodse denktank, met als mooie naam: "Project voor en nieuwe Amerikaanse Eeuw."
   In 19991 schreven ze een geheim document 'Rebuilding America's Defensens" ( RAD). Dit RAD wordt meestal 'Het PNAC Rapport"genoemd.
   Wat staat er in?
   Er staat in hoe Amerika een veel groter en sterker leger moet optuigen dat twee ioorlogen teghelijk kan voeren èn winnen. Zo moet Amerika nog 100 jaar de baas over de heel wereld blijven: door macht. Door geweld. Door oorlogen.
   Maar die oorlogen moetyemn wel Onconventioneel zijn. (UW)
   Dus: beter niet zelf vechten, maar laat het vechten over aan bijv. jihadi's. Train die jihadi's. Betaal ze.
   Een vijand vernietig je bij voorkeur van binnen uit: door in dat land de opponenten op te stoken tot rebellie. (Lybië en Syrië zijn mooie voorbeelden hiervan.)
   Ze begrepen ook wel dat de gewone Amerikaan helemaal niet zo van al die oorlogen houdt. Maar daar hadden ze wel wat op gevonden: "Als we nou eens zouden worden aangevallen, zoals destijds in Pearl Harbour ! Dan zou het volk wèl bereid zijn tot oorlog !

   En verdomd: nog geen 2 jaar later werd de VS aangevallen, op 9/11 !
   Èlke boerenlul in mijn kennissenkring weet kent informatie. Maar onze topmensen als Bijleveld en Eichelsheim weten het NIET.

   ===
   Vault7 was een bestand van miljarden bits waaruit bleek dat de VS overal ter wereld kan inbreken in computers, en dan sporen kan achterlaten die 'typisch Russisch' zijn, of 'typisch Chinees'.
   (Dit is maart één voorbeeld van wat er in Vault7 te vinden was).

   Volgens de VIPS (oud CIA bazen als Ray McGovern en Binney zijn die bestanden van Vault7 (door Assange wereldkundig gemaakt) zo duur om te programmeren, dat alleen de VS regering die bestanden gemaakt (betaald) kan hebben. Het kàn geen fake zijn !

   Verwijderen
 4. En weer een mislukte episode in de regime change soap van Venezuela!

  Guaido heeft gisteren met een handvol militairen geprobeerd de macht te grijpen, onmiddellijk gesteund door de VS. Maar na enkele uren hebben ze zich overgegeven, en Lopez, de mentor van Guaido zit nu in de Chileense ambassade. Guaido heeft zijn aanhangers tot demonstreren opgeroepen vandaag, maar de aanhangers van de legitieme regering zullen er zeker ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,
   die 'coup' was wel erg klein en amateuristisch.
   Ik dacht dat ie alleen diende om in de VS propaganda te kunnen maken en zodoende een inval over enige tijd te legitimeren.

   ( Het arme volk helpen dat zich maar niet van zijn dictator kan verlossen)

   Maar De Saker ziet het anders: Het zijn een stelletje loosers , àllemaal: Guaido, Lopez, maar zeker ook Pompeo en Trump en de Neocons.

   Hij maakt 'the American Empire' helemaal af !
   ( slechts 1300 woorden)

   En in de comments vat Larchmonter 445 het nog eens prima samen, in zijn woorden:

   Larchmonter445 on May 01, 2019 · at 12:51 am EST/EDT


   One thinks of a Potemkin Village . . .

   Facade but nothing behind it, just props holding it up.

   The central fortress, the Pentagon, where wars go to die but never end. Nine times the number of generals that existed in WWII but not a one worthy of a Lieutenant’s bar, much less their stars.

   The Palace of the Prince, the White House, where self-deceit struggles producing an avalanche of perfidy every day. Lies by liars. Mendacity always the pronouncement.

   The Empire is Naked.

   The World laughs at the Emperor.

   But these high tech highwaymen and extortionists are always very dangerous. Especially, now that they are desperate.


   Verwijderen