vrijdag 12 april 2019

Eric Smit en Frits Wester vallen door de mand bij M

Velen die het gisteren zagen gebeuren viel het op: hoe Frits Wester (RTL) en Eric Smit (Follow the Mondey) door de mand vielen bij het praatprogramma "M" op de Nedeerlandse staatstelevisie.

In plaats van pal voor de zojuist gearresteerde collega Julian Assange te gaan staan, die het Amerikaanse wangedrag in Irak ontmaskerd heeft, gingen ze hem afzeiken.

Jan Verheul en Dawg viel het ook op:


Op de uitzending van M is aandacht voor Assange.

https://www.npostart.nl/m/11-04-2019/KN_1706283
Eerst spreken ze 19 minuten lang over de geweldige Max van W.en dat ie altijd vond dat 'het moest worden gepubliceerd'. Dat was heilig voor de ter plekke heilig verklaarde Max van W.
Vanaf minuut 19 gaat het over Assange.En wat gebeurt?De dood-nerveuze Eric Smit ( follow the money) veroordeelt Assange omdat hij zaken publiceerde waar misschien wel Amerikaanse militairen door in gevaar zouden kunnen zijn gekomen !Waar Max dus voor werd geprezen, werd Assange om verguisd, door Smit!
Gelukkig was er toch nog advocaat Spong die zei dat diezelfde Amerikanen vele duizenden mensen hadden gedood in nutteloze oorlogen, en dat DIE levens misschien door Assange juist werden beschermd.
Ik ken die Eric Smit niet meer zo goed ( was het ABN? de prooi?) maar dit klonk niet als zuivere koffie.Vermoedelijk jaloers op iemand die 1000 maal meer bereikt heeft dat hijzelf.

Smit beweert zelfs dat Assange uit het grijze verleden stamt, omdat hij de leaks zomaar publiceerde en daarmee onverantwoord te werk ging.
Hij zegt: Nu publiceren alle media verhalen die de overheid geheim wil houden, maar pas na een verstandige afweging of het verantwoord is.

Hij en Frits Wester blijven maar zeuren over Amerikanen wiens leven in gevaar zou zijn gekomen. Waar dan? wanneer?

Smit komt ook steeds terug op de verkrachtings-zaak in Zweden.
Volgens mij waren die aanklachten heel verdacht, en heeft Zweden die zaak ook geseponeerd. Het waren politiek spelletjes die er achter zaten.

Assange zat in de Ecuadoriaanse ambassade, maar heeft wel negatieve Leaks over de Ecuadoriaanse regering gepubliceerd. Dan heb je moed. ( Dat is volgens Spong ook de reden dat Assange nu wordt buitengezet).
Smit schreef een bestseller over Nina Brink, maar toen Nina op hem ging leunen, heeft Smit snel de handdoek in de ring gegooid.

Smit kan in geen enkel opzicht tippen aan Assange. 

Ook Dawg bekeek de uitzending:

@ Jan

Ik heb even naar die uitzending van 'M'(?) gekeken. Opvallend hoe kritisch Eric Smit (best wel een goede onderzoekjournalist op sociaal-economische onderwerpen) zich uitlaat richting Assange en Wikileaks. En ook behoorlijk ongenuanceerd.

Craig Murray schreef in 2012 een artikel dat het, indien juist, op z'n minst zeer onwaarschijnlijk maakt dat Assange destijds terecht werd aangeklaagd voor twee verkrachtingen.

Why I am Convinced that Anna Ardin is a Liar

https://www.craigmurray.org.uk/archives/2012/09/why-i-am-convinced-that-anna-ardin-is-a-liar/
De er trouwens opvallend slecht uitziende Eric Smit schopt in de staats studios van "M" Julian Assange na. Smit vindt het niet kunnen om Amerikaanse documenten op internet de publiceren zonder er een selectie op toe te passen. Dat Julia Assange ons heeft getoond hoe de Amerikanen lukraak Irakesen doodschieten als waren ze op een bounty hunt en vele andere belangrijke zaken heeft onthuld, wordt door Smit niet genoemd. Door de zeer pafferig uitziende Frits Wester trouwens ook niet. De dikgeworden RTL journalist papegaaide mee met Smit. Geen woord van verdediging van de held Assange of kritiek op de Britten of de Amerikanen. Er worden meer mensen vervolgd voor het publiceren over oorlogsmisdaden dan dat er mensen vervolgd worden voor de oorlogsmisdaden. Smit en Wester huilen mee met de wolven.

18 opmerkingen:

 1. Chomsky: Arrest of Assange Is “Scandalous” and Highlights Shocking Extraterritorial Reach of U.S.

  https://www.democracynow.org/2019/4/12/chomsky_arrest_of_assange_is_scandalous

  Chomsky doet in ieder geval wat iedere publicist met een beetje reputatie zou moeten doen: stelling nemen voor Assange.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de eer dat je een blog aan de zaak wijdt, Blik !

  De centrale bewering van Smit en Wester waarom Assange niet zo'n held is als wel gedacht werd: hij zou 'mensenlevens in gevaar hebben gebracht', wordt door Edward Snowden heel zorgvuldig ontzenuwd.

  Snowden: In 2009 publiceerde Assange 750.000 geheime berichten die Manning had aangeleverd.
  Vier jaar later was er een proces tegen Manning,
  en de rechter vroeg:
  'Zijn er slachtoffers gevallen door deze publicaties ?'

  Het antwoord was: 'Daar is ons niks van bekend.'

  Snowdon: ook de publcaties van andere klokkeluiders als Daniel Ellsberg en Bill Binney en mij hebben geen enkel slachtoffer geëist.


  De overheid gebruikt dit argument steeds om de klokkenluiders zwart te maken, en 'journalisten' herhalen dat verhaal om in het gevlij te blijven bij de Machtigen en daarmee hun toegang tot de Macht te behouden.
  Scherp: vanaf minuut 2 tot min 2.30
  https://www.youtube.com/watch?v=LeJ3DZXGs24

  In de video komen ook Varoufakis aan het woord.( Omdat Assange voor spionage wordt aangeklaagd zal alles vanaf nu ontoegangkelijk zijn voor de pers. Hij zal voplledig verdwijnen. min 6- 6.20)

  Ook Glenn Greenwald doet verslag: Eerst waren de media blij omdat men Bush haatte. Maar toen Assange Hillary trof werd hij hun vijand. Ze zien hem nu graag als hulpje van Trump en Putin.

  En Horvat: Straks kan een journalist in geen enkel land nog de warheid schrijven over zijn thuisland, omdat hij àltijd kan worden uitgewezen naar dat thuisland.
  En Noam Chomsky vertelt over de filosoof Hume: dat de macht van de elite alleen berust op hun geloofwaardigheid bij de massa. Als de massa door krijgt dat ze wordt bedrogen, staat de Elite machteloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tucker Carlson over Assange, een mooi overzicht:

  https://www.youtube.com/watch?v=ZE7OfU71Sbk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zo wordt Wikileake's Assange na twee jaar lobbyen en armwrestling door de regering Trump, in London gearresteerd. Datzelfde Wikileaks dat volgens de aanjagers van de Russiagate hoax met Trump (en Poetin) zou hebben samengespannen om Hillary Clinton te verslaan.

  https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/another-conspiracy-theory-died-today

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HILLARY CLINTON LAUGHS & JOKES AT ARREST OF JULIAN ASSANGE

  https://www.infowars.com/hillary-clinton-laughs-jokes-at-arrest-of-julian-assange/

  Hillary Clinton on Gaddafi: We came, we saw, he died

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=we+came%2C+he+saw%2C+he+died

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jan Verheul:
  Een hoog-intelligente man die volledig onzeker is of hij ooit nog vrij zal komen en met minder bewegingsvrijheid dan een gevangen op death row, die kàn natuurlijk 'de kluts kwijt raken'.
  Er zijn geen aanwijzingen dat dit is gebeurd, en àls het gebeurd is, is het ongepast om dit de man te verwijten.


  Maar Merijn de Waal van de NRC gelooft alle geruchten en vindt alles publiciteits-geschikt:

  >>> Hun gast gedraagt zich steeds onhebbelijker, klaagt het ambassadepersoneel. In 2014 schrijft de minister van Buitenlandse Zaken hem in een brief dat hij niet mag skateboarden en voetballen op de gang.

  In 2016 krijgt hij gezelschap van een kat, die hij geen naam maar wel eigen accounts op Twitter en Instagram geeft (@embassycat). Diens kattenbak zou hij echter niet willen verschonen en ook aan zijn eigen persoonlijke verzorging zou het schorten. Donderdag zei een Ecuadoraanse minister dat Assange „poep op de muren smeerde”. <<<<

  Het beeld en de geur die de NRC en de Waal hier oproepen, zal ik voor altijd met de NRC en met Merijn De Waal associeren.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/12/waar-ging-het-mis-met-assange-en-zijn-wikileaks-a3956780

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: dat voetballen en skate-boarden op de gang zijn eigenlijk tekenen dat Assange op dat moment nog volledig normaal gedrag vertoonde.
   Het is die minister waar een steekje aan los is, zo is mijn mening.

   Verwijderen
 7. In de zomer van 2016 brengt Assange het bedrog binnen de Democratische partij aan het licht.
  De voorzitter Wassermann Schulz moet opstappen.
  Een medewerker (Seth Rich) die wellicht de info met een stick vanuit de servers op het DNC bureau heeft afgetaopt en aan Wikileaks heeft gestuurd, wordt dood geslagen, maar niet bestolen. 'Roofmoord' zeggen de democraten. (Heel heel hoge CIA veteranen als Bill Binney en Mac Govern tonen aan: de leaks zijn met zo grote snelheid overgezet, dat het nooit via het internet kan zijn gegaan: moeten met een stick op het DNC zijn afgetapt: door Seth Rich wellicht. Niet door Russische hackers.

  Het hele DNC schandaal wordt gespind als 'een aanval van de Russen, met hulp van die vreselijke Assange !

  En wie zijn de trouwe criminelen die met deze spin mee doen? De NRC natuurlijk.
  Want ja, in hun code staat nu eenmaal dat ze blind achter de VS aan lopen: "Vandaar dat wij de grondslag van het Atlantisch bondgenootschap aanvaarden – niet om ideologische redenen, maar omdat vrede en veiligheid in Europa, bij gebreke van een betrouwbaar veiligheidsstelsel, bla bla bla ..."

  word vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ‘WikiLeaks brengt privacy burgers in gevaar’

   Het publiceren van geheime documenten van autoriteiten brengt nevenschade aan ‘gewone’ burgers toe, blijkt uit onderzoek van AP.


   NRC, Menne Sedee, 23 augustus 2016.

   Er zijn enkele namen van patienten in arabisch schrift op een Amerikaanse website geplaatst.

   Gevolgen: nul natuurlijk.
   Nog niet de schade van een halve drone, waarvan Obama er elke week een aantal van op pad stuurde om haar wekelijkse portie moorden te plegen.

   Verwijderen
  2. Assange is geen klokkenluider, hij is een terrorist

   “Assange is geen klokkenluider”, schrijft Rosanne Hertzberger.

   “Assange is een terrorist die met een mitrailleur om zich heen maait en daarbij soms, met één kogel, een klok raakt. “


   NRC: Rosanne Hertsberger.

   Wat is er zo vreselijk?
   Een oud vrouwtje heeft 10 $ gegeven aan de DNC en nu is haar naam en adres via Wikileaks bij iedereen bekend geworden .

   Schade: nul natuurlijk.

   Wat moet er gebeuren als wraak voordeze Nul -schade?

   Roseanne: "Het is van groot belang dat hij wordt uitgeleverd door Equador en levenslang de gevangenis in gaat. Misschien is het zelfs een aardig idee om de druk op Equador daarbij iets op te voeren."

   Zo kennen we ze weer, onze Usual Suspects.
   Zoals Voltaire 250 jaar geleden al schreef: Ooit komt er een dag dat ze de hele wereld zullen uitmoorden.

   Verwijderen
  3. Artikel Roseanne Hertsberger: 29 juli 2016. ( microbioloog, of zit ze daar toch voor de broodnodige politieke propaganda, op momenten dathet nodig is?)

   Verwijderen
  4. Volkskrant: Bert Lanting 12 april 2019.


   PROFIEL WIKILEAKS-OPRICHTER JULIAN ASSANGE

   Julian Assange: voorvechter van het vrije woord of een ordinaire inbreker?

   Hacker en inbreker

   Julian Assange is geen held van het vrije woord, maar een hacker die heeft geprobeerd te helpen bij een inbraak in de computers van de Amerikaanse overheid. Dat is de strekking van de verzegelde aanklacht tegen Assange die sinds vorig jaar in de Verenigde Staten klaarlag.

   Verwijderen
  5. @ Jan

   "Het hele DNC schandaal wordt gespind als 'een aanval van de Russen, met hulp van die vreselijke Assange !"

   Vind het zeker opvallend dat Assange pas gearresteerd is na het in elkaar zakken van Russiagate. Dat kon natuurlijk niet eerder, want dat zou de geloofwaardigheid van de spin dat Trump, Assange en Poetin buddy-buddy waren in de vernieling hebben geholpen. Nu het dan zover is kijkt niemand bij de MSM ook nog maar een dag terug om te reflecteren op de bagger die ze de afgelopen 2,5 jaar twee jaar vrijwel dagelijks verkocht hebben.

   Verwijderen

  6. Stevo Akkerman in Trouw – 7:50, 12 april 2019

   1.Iedereen had genoeg van Julian Assange

   2.WikiLeaks is ontspoord.Assange hanteert de vuilnisbakmethode op wereldschaal, uitgaande van het idee dat alles wat politici, democratisch of niet-democratisch, in verlegenheid brengt de moeite waard is. (terugkerende meme)

   3.Assange kan niet meer worden vervolgd voor het seksuele wangedrag waarmee zijn lange vlucht begon.

   4.Maar dit weet ik wel: Julian Assange is geen journalist.
   (terugkerende meme)

   Verwijderen
  7. Tja Jan, wij maken nu in levende lijve de "The Deliberate Dumbing Down Of The World" mee. Ergens ingevoerd tijdens de Mammoetwet.

   Verwijderen
  8. Verwar landverraders en avonturiers niet met klokkenluiders /Afshin Ellian

   "Klokkenluiders zijn eerzame burgers die wantoestanden in machtige organisaties aan de kaak willen stellen. Maar Julian Assange en Edward Snowden zijn geen klokkenluiders. Deze avonturiers zijn helemaal niet bezig met het redden van de democratie.
   .....
   Assange heeft geen enkele wantoestand blootgelegd. Hij bracht diplomatieke en soms ook militaire berichten van Amerikaanse overheidsinstellingen in de openbaarheid, maar soms ook van andere westerse landen.
   ......
   Wat zouden we daarvan kunnen leren? Niet echt veel. Over Iran ben ik in die berichten niets tegen gekomen wat ik al niet wist. Assange is geen klokkenluider maar een narcistische gevaarlijke avonturier die ook nog met foute politici en regimes sympathiseert. Hij is bevriend met Hezbollah en het regiem van Venezuela. Dat zegt veel over hem.
   ......
   Edward Snowden zit in Moskou. Eigenlijk wil hij naar Cuba gaan. Nogmaals: een deel van onthullingen van Snowden zijn wel van belang voor een democratische samenleving. Desalniettemin is ook Snowden niet bezig om de democratie te redden. Hij wil zichzelf redden en daarvoor vraagt hij bescherming aan tirannen en ondemocratische regimes.

   Een klokkenluider is een eerzame gewetensvolle burger die in alle dapperheid de klokken heeft geluid om onze ogen te openen voor een specifieke wantoestand. Voor wie heeft Assange de klokken geluid? Voor Poetin? Voor het Venezolaanse regime?

   https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2013/12/verwar-landverraders-en-avonturiers-niet-met-klokkenluiders-1434269W/

   Verwijderen
  9. Die Elian wordt ook steeds erger. Bah. 100% System "opiniemaker".

   Verwijderen
 8. Alle bloggers hier. Jullie hebben de misselijk makende gelijkgeschakelde en spinnende MSM over Assange prima ontmaskerd.

  Assange is een held en ik vond het zo erg dat deze man die nog geen 50 jaar oud is er uit ziet als iemand van boven de 70.

  Als Trump echt is geeft hij Assange een politiek pardon voor alle aanklachten die er tegen hem zijn en geeft hij de beste man en levenslang staatspensioen tot aan zijn dood. Trump was zonder Assange wellicht geen president geworden en was de wereld nu een hel geweest onder het regime van HRC.

  BeantwoordenVerwijderen