zaterdag 20 april 2019

Is Steven Derix (NRC Moskou scribent) een fascist?

Als de terreur zo duidelijk is, en je gaat als NATO-scribent dan net doen alsof het onduidelijk is wat er gebeurd is, wat ben je dan? 

Als de Nazi's in Wit Rusland en Rusland huishouden en honderden dorpen tot huid en haar uitmoorden en een Duitse scribent zou net doen alsof het allemaal heel onduidelijk zou zijn wat er gebeurd id, hoe noemen we zo iemand dan?

Als Amerikanen voor het oog van de camera Irakezen vanuit een helicopter bij bosjes doodschieten en een scribent zou net doen alsof het allemaal onduidelijk is, hoe noemen we zo iemand?

Als Odessa 2 Mei 2014 glashelder is, gedocumenteerd met video's en feiten, maar Steven Derix draait alles om of doet net alsof het allemaal heel onduidelijk was, hoe moeten we zo'n Derix dan noemen?

Wij kregen onderstaande ingezonden stuk binnen van een boze burger. Hij noemt Derix een fascist. Laat in de comments weten of je dat:

a. Mild vindt
b. To the point vindt
c. Over the top vindt.Image
Een “journalist” die dit zo schrijft is een fascist, iemand die een georganiseerde moordpartij op burgers steunt om een politiek doel te bereiken is voor mij een fascist.

Ik heb de video gezien waarin vrouwen de molotovcocktails klaar maakte op een nabij gelegen plein, deze vervolgens naar het gebouw brachten, waarbij de politie die de omgeving van het gebouw haden afgezet, keurig opzij gingen om die vrouwen met de molotovcocktails doorgaan te verlenen. 

Dat is dus een georganiseerde moordpartij en die NRC hournalist Steven Derix weet dat DONDERS goed. 

Odessa wat de pers niet vertelt: https://youtu.be/T9VS9m8BVo4
Odessa afslachting: https://youtu.be/QxcB0PI4ZLg

De NRC die verdomme in zijn statuten heeft staan pro Atlantisch te zijn, lees pro NATO. En in 2014 was het gewoon de VS die samen met de EU en de NATO een coup pleegden in de Oekraïne.  

Voor wie nog gelooft in het sprookje dat Maidan (Oekraïne) een spontane opstand was:
STRATFOR: The main goal of the US-Empire is to prevent the alliance between Germany and Russia: https://youtu.be/NFmfwqzWmHk


VREEMD HÉ DAT IK ZO BOOS BEN.
******************************************************************************

Odessa bijeenkomst
4 Mei a.s. om 13:00 uur vindt in in het centrum van Den Haag (Hofplaats) een 2 uur durend samenzijn plaats ter nagedachtenis van de slachtoffers van Odessa. Iedereen die meevoelt met de slachtoffers en nabestaanden, van Harte Welkom.


Is Moskou-NRC-scribent Steven Derix een fascist?9 opmerkingen:

 1. Dit is het NRC artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/18/porosjenko-is-zelf-een-oligarch-geworden-a3957365

  Dit stuk tekst is waar de 'boze burger' boos over is:

  >> Begin 2014 probeerde het Kremlin Odessa los te weken van Kiev. Op twee locaties in de stad verrees een podium waar pro-Russische activisten aansluiting met Rusland eisten. Als de ‘Volksrepubliek Odessa’ een feit was geworden dan was de hele Zwarte-Zeekust in handen gevallen van separatisten.

  De meeste Odessieten hadden echter geen trek in een ‘Donetsk-scenario’. Op 2 mei 2014 escaleerde een confrontatie tussen pro-Russische demonstranten en aanhangers van de Majdan. Er werd geschoten over en weer, er vielen zes doden. Daarna jaagde een woedende menigte de separatisten het huis van de vakbonden in. Nog altijd is niet opgehelderd waarom er vervolgens brand uit brak in het gebouw. 42 separatisten kwamen om.

  Vijf jaar na dit drama speelt de tegenstelling tussen Oekraïners en Russischtaligen steeds minder een rol. <<

  Ik weet al niet meer of ik fascisten wel zulke boosaardige mensen vind. Ik denk dat 99% van de fascisten heel gewone mensen waren. Vergeet niet dat er in 1922 grote hongersnoden waren in Duitsland, en dat dit door de 'overwinnaars' van WO1 was veroorzaakt. In 1932 was Duitsland eht alkelrarmste land van Europa. In 1939 was Duitsland rijk, goed georganiseerd en vboorzien van een sociaal vangnet voor de zwakken. In 7 jaar tijd van bedelaar naar middenklasse, mèt uitzicht op een volkswagentje! Je zou voor minder fascist willen worden !

  Maar Derix hoort gewoon hetzelfde lot als Julius Streicher te ondergaan: zijn verdiende loon.
  ( Wat dat is laat ik aan de rechter).
  Hij liegt en werkt dus mee aan oorlog, Zo simpel is het.

  De feiten zijn mij heel goed bekend: Paruby heeft die moordpartij grondig voorbereid. Niks'toevallige volkswoede'.

  Als ìk het weet, en als uw briefschrijver die beelden ook zag ( van die bekende 'Centauer' etc etc. ) dan had Derix het zeker moeten weten.
  Hij is zwaar schuldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank vor de link en on-topic reactie, Jan.

   Iets anders, iemand toegang tot het hele artikel in het AD over Russen die wensen het land te verlaten:

   https://www.ad.nl/buitenland/russen-willen-weg-ik-hou-van-de-nederlandse-natuur-alles-is-dichtbij~a058526b/

   (altijd weer dezelfde verhalen uit de serie, wat kunnen we nog aan negatiefs verzinnen over Rusland; het frame dient elke dag opgepoetst te worden)

   https://www.ad.nl/buitenland/russen-willen-weg-ik-hou-van-de-nederlandse-natuur-alles-is-dichtbij~a058526b/

   Verwijderen
  2. Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’

   Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.

   Joost Bosman 18-04-19, 15:00
   1
   Lees ook
   'Er heerst angst op de Russische tv-redacties'


   Jekaterina Neritina (25, personeelsadviseur)
   Jekaterina Neritina © Joost Bosman

   ‘’Eigenlijk vertrek ik een beetje toevallig naar Nederland terecht. Mijn vriend is Nederlander en daarom had ik geluk dat ik er een baan vond. Niet dat ik Rusland echt zo nodig móest verlaten. Als dat al zo was, dan zou het zijn vanwege de politieke situatie hier. De corruptie, het gebrek aan democratie, dat je niet kunt beslissen door wie je wordt geregeerd. Rusland noemt zich wel democratisch, maar is het niet. Toch heb ik in Moskou een goed leven, daarvoor hoef ik niet weg.

   In Nederland spraken Amsterdam en Utrecht me erg aan. Ook de internationale oriëntatie van het land. En de mensen, iedereen spreekt Engels en is bereid te helpen. Nederland staat vijfde op de lijst van gelukkigste inwoners ter wereld, dat heeft een reden natuurlijk. De gezondheidszorg is er geweldig en de verhouding tussen kosten en inkomsten goed.

   Ik hou ook van de Nederlandse natuur en de uitzichten. Alles is dichtbij, je bent met een halfuur op het strand. Er is veel groen, er zijn tulpenvelden langs de wegen en een dorps-lifestyle op Texel. Dat kende ik niet omdat ik uit Moskou kom.

   Met liberalisme en tolerantie van Nederland heb ik geen moeite. Ik had al veel gereisd voordat ik in er arriveerde en ik ben open minded.‘’

   Rinat Jakoepov (31, jongerenwerker)

   Rinat Jakoepov © Joost Bosman

   Verwijderen
  3. Deel 2:

   ‘’Nee, ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar vrienden, die als toerist in Nederland waren, hebben me er over verteld. Ik zoek ook vaak op internet. Nederland is een vrij land, een democratie. Bij ons is dat er allemaal niet. We hebben zogenaamd een democratie, maar als je hier probeert je handel op te zetten, dan wordt het je lastig gemaakt. Mijn hart ligt in Nederland, ik weet niet waarom.

   Ik wil hoe dan weg uit Rusland, mijn droom verwezenlijken. Je kunt hier niet zomaar zelf iets opzetten, want dan krijg je meteen ambtenaren of zelfs de geheime dienst FSB achter je aan. Die gaan vragen stellen. Ik zou iets willen doen in het jeugdwerk, jongeren met problemen helpen en van de drank afhouden, ze opvoeden tot sporters (Jakoepov houdt zich bezig met kickboxen, red.). Op die manier zou ik iets goeds willen doen voor de maatschappij, maar dat staan ze in Rusland gewoon niet toe.

   Ik spreek geen Engels, al heb ik het op school ooit wel geleerd. Misschien trouwen met iemand die me kan helpen de taal te leren. Dat zou het makkelijker maken. Ze spreken bij jullie toch Engels? O, jullie hebben je eigen taal? Nou ja, die leer ik dan wel.’’

   Oleg Toeljakov (35, arts/psychiater)
   Oleg Toeljakov © Joost Bosman

   ‘’Nederland is een liberaal en tolerant land, dat vind ik prettig. Het land heeft veel bereikt in de geschiedenis, ik heb er veel over gelezen. De vrijheidsstrijd tegen de Spaanse kroon, de reformatie, het calvinisme, de afscheiding van België. Daarnaast liggen jullie aan zee, die is op de enorme landmassa van Rusland moeilijk te vinden. Jullie hele geschiedenis, cultuur en thematiek is verbonden met de zee. Ik ben nog nooit in Nederland geweest, maar voel me er thuis. Ik heb ook al twee keer per week Nederlandse les. Misschien was ik wel een Nederlander in een vorig leven (lacht).

   Ik ben diep in Siberië geboren en wist al rond mijn zestiende dat ik weg wilde uit Rusland. Aller eerst vanwege de economische omstandigheden hier. Maar ook vanwege de onvrijheid. Daarnaast heeft de LGBT-gemeenschap het in Rusland niet makkelijk. Misschien dat ik als vluchteling naar Nederland kan. Nee, ik heb nooit echt iets naars meegemaakt vanwege mijn geaardheid. Maar het is niet makkelijk in deze samenleving om homo te zijn. Al besef ik, dat ook dat in Nederland steeds lastiger wordt.

   Het liefst zou ik mijn beroep blijven uitoefenen, al zal dat lastig worden. Want juist in de psychiatrie gaat het erom de juiste woorden te vinden, de taal en de cultuur van de cliënt te kennen. Misschien kan ik Russen met psychische problemen in Nederland helpen.’’

   De leden van Pussy Riot speelden protestliedjes in een kerk en werden in 2012 in een strafkamp gezet. Is Rusland daarmee een dictatuur? In het westen denken veel mensen van wel, maar is dat echt zo? En hoe denken de Russen er zelf over. Prof. dr. André Gerrits van Universiteit Leiden heeft antwoorden.

   Verwijderen
  4. Zo Blik,

   ik had nog àl mijn vrije premium artikelen voor het AD, zoals je ziet.
   Ben lekker bezig, en ga het nu dus niet lezen.
   Maar àls die mensen hun land willen verlaten, waarom doen ze het dan niet?
   Worden ze niet toegelaten? Daar moeten die Neocons dan eens iets voor bedenken hè, want dat kan toch niet !

   Verwijderen
  5. Dit hoort er ook nog bij: https://www.youtube.com/watch?v=siRwg0lvhGQ&t=84s

   Verwijderen
  6. Via mijn dochters weet ik dat dit soort gevoelens ook in de VS expat community leven. Betere gezondheidszorg, veilige en schone straten en een hoger opleidingsniveau maken dat deze mensen er van alles aan doen om in Europa te blijven.

   Verwijderen
 2. Blik,

  je mist de eendjes en de zieke kindertjes in het Skripal verhaal !

  MoA had er het eerste verhaal over. Danb was het John Helmer op Russia Insider. En nu Jason Ditz, alweer op Russia Insider.

  Het verhaal héél kort:
  De officiele story is dat de Skripals het novichok op hun handen kregen via de deurklink.
  Een half uur later gaven ze brood aan eendjes, en ook aan kindertjes die daar waren . Een kind at zelf een stukje brood op ! Te zien op CCTV beelden.
  Toen gingen ze naar dat restaurant, alwaar ze de tafel aan raakten. Die tafel is later verbrand, omdat ie besmet was met novichok.

  Heel bijzonder: de eendjes en de kinderen bleven ongedeerd.

  Maar.... Er waren geruchten dat de eendjes dood waren gegaan en dat er kinderen in het ziekebhuis lagen, door die slechte Russen die zo weinig om een mensenleven gaven dat ze onzorgvuldig met Novichok om gingen.

  Hina Haspel ( CIA baas) liet direct foto's van de kinderen en de eendjes aan Trump zien, en dat maakte Trump woedend. Op advies van Gina nam hij een ferm besluit: 60 diplomaten uitwijzen.

  Later...
  Bleek dat die die dode eendjes en die zieke kinderen niet echt bestonden.
  Maar dàt heeft de NYT nooit gecorrigeerd. terwijl ze wel een ander, veel minder belangrijk detail van hun eerdere Skripal bericht hebben gecorrigeerd.

  Conclusie:
  1) de NYT misleidt zijn lezers.
  2) Het blijft onbegrijpelijk dat àls de besmetting door de deurklink kwam, dat dan die eendjes en die kinderen niet ziek zijn geworden, maar dat het tafeltje in dat restaurant wèl besmet was.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. NB: Klein beetje gedoe bij Forum: Henk Otten ( de spin in het web, maat van het eerste uur, nu 1e Kamer voor FvD) zegt in NRC:


  Tweede man van Forum Henk Otten: ‘Baudet trekt de partij te veel naar rechts’
  Mede-oprichter FVD Het is hoog tijd dat Forum voor Democratie meer van zichzelf laat zien dan alleen voorman Thierry Baudet, vindt mede-oprichter Henk Otten.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/19/tweede-man-van-forum-henk-otten-baudet-trekt-de-partij-te-veel-naar-rechts-a3957609

  BeantwoordenVerwijderen