maandag 27 augustus 2018

Zelfs lokale krant Alicante in greep CIA

Castellano Abajo.

Je moet oppassen met het ophemelen en complimenteren, want voor je het weet, word je teleurgesteld. Zo ook overkwam Blik. Met enthousiasme leest hij dagelijks zijn "Informacion"; prima krant in Alicante. Het laatste (lokale) nieuws heel gedetaileerd en overzichtelijk gebracht. Prima informatie waar de Moros y Christianos fiestas zijn. De ontwikkelingen van het toerisme en het onroerend goed. Zo weten we dat de Britten als verreweg de belangrijkste toeristengroep het met zo'n 10% laten afweten. Dat de concurrentie met de goedkope Turkse Lira wordt gevreesd. Maar dat tot nu toe het binnenlandse toerisme, de Fransen en de Portugezen de gaten die de Britten achterlaten, opvullen. De groeiende vakantieverhuur van appartementen zorgt ervoor dat de "traditionele" lange termijn verhuur in en rond Alicante met zo'n 6% in prijs gestegen is op jaarbasis. En geen geo-politieke of politiek correcte onzin. Prima krantje! Dat verdient een compliment. Het enige leesbare krantje van de EU.


Verbazing
Maar wat schetst onze verbazing? Slaan we gisteren ons lievelingskrantje open, worden we getracteerd op 2 volle pagina's CIA rommel over de Russen. De Russen en spionage, de Russen en Novichok, de Russen en totalirisme, enzovoorts. Ruimte voor nuance of wederhoor is er niet. Over de bronnen wordt ook niet moeilijk gedaan: rechtstreeks van de burelen van Bloomberg.

Conclusie
Conclusie: tot in de diepste haarvaten is de Amerikaanse propaganda-machine doorgedrongen; zelfs een krantje in Alicante schijnt de plicht te hebben bij tijd en wijle wat anti-Russische junk artikelen te moeten plaatsen.

"De Russen en spionage". Met tijdlijnen en al.

"El Novichok, een gevaarlijk Russisch chemisch wapen en weinig bekend". In het perceptiemangement zijn het weer die harteloze, medogenloze Russen die deze levensgevaarlijke goedjes loslaten. Geen enkele nuance, geen enkele verwijzing naar het bizarre gedrag van de Britten en dat alles wijst op een regelrechte Britse hoax. Niets van dat alles. Alle verdenkingen enkel richting de Russen. Wel zo makkelijk en overzichtelijk!

"Rusland, Tsaar Putin, en de terugkeer naar het totalitarisme". Moeten we hier nog iets aan toevoegen? De gelijkschakeling tussen de diverse media in de EU- en NATO-landen is nagenoeg compleet. 


Castellano
Siempre es peligroso dar cumplidos. Cuando Blik op NOS-journaal lo hizo con el Periodico Informacion, por sus buenos articulos sobre las noticias y fiestas locales, el desarollo en el turismo e inmobilario, y su estilo seco e agradable, y la ausencia de un discurso falso de geo-politica, al dia siguiente nos tocaron dos pagina's enteras de informacion de pura rusofobia, de Rusos y el espionaje, los Rusos y Novichok, los Rusos y Zar Putin regresando al totalirismo, etcetera. El Pentagon y la CIA pueden ser orgullosos del Periodico Informacion. Felicidades...

Mientras los Russos vienen a la Costa Blanca en aviones de turistas con solo buenas intenciones, gastan mucho dinero, no molestan a nadie, los españoles a su vez llegan a las fronteras rusas con aviones de combate, tiran misiles, y ni al mundial son capazes de enviar mas de unos mil aficionadas. Cuanto tiempo puede durar una politica fatal de este tipo hasta que los Rusos dice a su vez "Adios" a España?

30 opmerkingen:

 1. Ja Blik, zo werkt propaganda:

  “If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

  Drie keer raden naar wie de credits voor deze uitspraak gaan.

  Het is nu meer dan 24 uur geleden dat het Russische MvD bekendmaakte over gedetailleerde informatie te beschikken dat de 'rebellen' in Idlib
  bezig waren met de voorbereiding van een aanval met chemische wapens.
  Een rondgang op het internet leert dat veel onafhankelijke bronnen op het internet een Aziatische mainstream media aan deze bekendmaking aandacht besteden. Westerse MSM zwijgen echter nog steeds in alle talen. Hoezo gelijkschakeling/.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op vakantie is het nieuws altijd beter omdat je op vakantie alleen het lokale nieuws leest (is mijn ervaring).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. BREAKING NEWS:

  Als dit waar blijkt:

  Iran heeft de straat van Hormuz overgenomen onder de dekmantel van oefeningen samen met China.

  Nieuws via

  Fort Russ ,

  Waarvan de redacteur Joachaim Flores net besloten heeft niet meer mee te doen aan het strategisch achterhouden van nieuws.

  Iran heeft dit gedaan als represaille voor de olieblokkade: Geen Iraanse olie uit de Perzische golf, dan ook geen olie van vijandige landen. (nu aan Iran´s discretie of bv Iraq en Qatar nog mogen varen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is de


  Iraanse versie

  De doomsday klok kan weer een minuutje vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. RT wijdt er nu ook een artikel aan

   Het dringt nu ook door in de MSM, alhoewel het nog maar de vraag is in hoeverre die Iraanse controle daadwerkelijk wordt uitgeoefend: er zijn immers nog geen schepen tegengehouden volgens mij.

   Verwijderen
  2. We zijn hier wel gewend aan de overdrijvingen van de ´news cycle´.

   Daarom had ik meteen een vraagteken gezet! De Iraanse opperbevelhebber heeft inderdaad gezegd dat Iran nu de straat van Hormuz beheerst. Er is een indrukwekkende oefening geweest, met Chinese participatie. Aangetoond is dat de militaire speedbootjes te snel, te Klein en te talrijk zijn om te verslaan: ze kunnen weliswaar niet winnen, maar wel het scheepvaartverkeer onmogelijk maken.

   Daarnaast is er een zeer geavanceerde afweer op wat grotere schepen geplaatst, en meer volgen spoedig. Wie het mij vraagt? Het is een soort Pantsir kloon.

   Geen schip is aangehouden, maar dat kan op elk moment veranderen wanneer Iran, volgens hùn eigen interpretatie, onredelijke aggressie zou ervaren.

   Verwijderen
 5. Klinkt zeker spectaculair, Rootman.
  Maar CNN zegt er niks over.
  Ik zou wel blij zijn als Iran op zijn strepen durft te gaan staan. Maar in Tel Aviv zullen ze ook blij zijn: nu hebben ze een 'verhaal' waarmee ze de VS burgers kunnen overtuigen dat Iran agressief is en dus moet worden aangepakt. "want ze zetten ons zonder olie ".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ander onderwerp (bovenstaand breaking news heeft blijkbaar wat tijd nodig om te ontwikkelen-er wordt ongetwijfeld nu over vergaderd in stafkamers).

  Een zeer uitgebreid artikel/ web site over ´Assadists´, de Assad verstehers, toevallig door een ´student´ uit Groningen:

  Medium.com

  Alle ( 151) prominente onafhankelijke journalisten die tegen de mainstream ingaan worden genoemd, met uitgebreide achtergronden en links waarom ze onwaar, vals, misleid of een agent zouden zijn.

  Er worden 10 criteria genoemd wanneer iemand een Assadist zou zijn (ik kwalificeer voor allemaal!).

  Deze lijst gaat ongetwijfeld gebruikt worden bij bannen en blocken.

  Daarnaast is er veel aandacht hoe dit via sociale media verspreid wordt. Dit deel gaat een beetje boven mijn pet.

  Hier zit ongetwijfeld veel geld achter, volgens mij waarschijnlijk de werkgever van Bellingcat. In het kader van ´know your enemies´ zeker het bestuderen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zit niet slechts veel geld, maar ook een team achter.

   Ik heb een aantal mij bekende journalisten en experts gekeken en uitgezocht: de goed gelinkte kritiek komt slechts van bekende bronnen/ thinktankers van de war party/ deep state. (Nu doe ik een beetje hetzelfde als de site/ maar vanuit een ervaringspunt/ niet uit propaganda-overwegingen).

   In die zin is zeer veel van de site te debunken. Wie weet moet dit een keer gedaan worden/ maar dan moet je wel weer onbezoldigd tegen een heel propagandateam ingaan. En als je overtuigende tegenargumenten presenteert wordt je stem gesmoord.

   Beruchte namen als de Daily beast en James Kirchik

   Verwijderen
  2. Ik heb er vluchtig naar gekeken.
   Kan het niet zo goed plaatsen.
   Is deze Kester een student die fanatiek aan de goede kant wil staan en alle media leugens gelooft?
   Zijn twitter homepage heeft een banner van Amnesty International. https://twitter.com/kesterratcliff

   Als je nog niet aan de rol van Amnesty twijfelt, ben je niet goed geinformeerd.

   Hij citeert allerlei onbekende academici om zijn gelijk te staven, maar daar gaat hetnatuurlijk nietom.
   Het gaat maar om 1 ding: Kijk wie de aanstchter was van de opstand in Syrië. Kijk wie jarenlang de destructie van Syrië op haar verlanglijst had staan. Kijk wie dat machtige werelwijde Media apparaat ( en die machtige Amerikaanse militairen) controleren.
   Alle indicatoren wijzen één richting uit.
   Je ziet het pas als je het weet.

   Kester is een nerd, een mier die ijverig data verzamelt, maar geen idee heeft van het grote plaatje.

   Ik denk niet dat zijn artikel is gemaakt door de deep state. Hij zal mogelijk ergens een lijst hebben gevonden met namen van 'assadisten'. Als hij die zelf allemaal gelezen heeft en zelf verzameld heeft, dan is het een wel heel druk baasje.

   Dat Medium.com lijkt me ook een site waar studenten hun ei kunnen leggen.

   Verwijderen
  3. Het is wel een heel erge gelovige dan. Als hij zoveel pro war bronnen heeft gevonden moet hij ook op geïnformeerde kritische bronnen zijn gestuit (Hij noemt Stephen Cohen een useful idiot!!!). Nergens op zijn site is ook maar enige discussie te vinden die de argumenten van de ´goede´ en ´slechte´ bronnen vergelijken.

   Dat hij het niet over de neocon/ zionistische invalshoek heeft is vrij normaal voor Atlantici, de ´Anglo´s´ in Saker terminologie. Op zich is het prima als er een debat gevoerd wordt binnen dit perspectief.

   Verwijderen
  4. @ Rootman

   "Hier zit niet slechts veel geld, maar ook een team achter."

   Absoluut. Heb er afgelopen zondag al naar gekeken naar aanleiding van deze tweet van Mark Sleboda.

   Als antwoord op @KesterRatcliff

   I feel really insulted having been off this list as I am anti-US/Saudi regime change in Syria too. Please make sure I am added.
   Thanks.

   13:51 - 25 aug. 2018

   https://twitter.com/MarkSleboda1/status/1033456753470578688

   Kester Ratcliff lijkt me een 'burgersjournalist/activist' van het soort Eliot Higgins. In z'n opstelling zie je de hele Soros/Atlantic Council agenda weerspiegeld.

   De bedoeling van de lijvige publicatie van Ratcliff:

   "A references directory on 151 public figures who have expressed support and/or whitewashed the Assad regime, with examples and references.

   The purpose of this list is to facilitate finding the references to see and to show people who genuinely don’t know what is true and who to trust about Syria why the people on this list should not be trusted as sources."

   Op de lijst van 151 namen als die van Sarah Abed, Kevork Almassian,Tim Anderson, Thierry Beaudet (jawel) Eva Bartlett, Vanessa Beeley, Richard Black, Tucker Carlson, Naom Chomsky, Stephen Cohen, Jeremy Corbyn, Jimmy Dore, Wierd Duk, Robert Fisk, Peter Ford, Tulsi Gabbard, George Galloway, Patrich Hennesen, Seymour Hersch, Janice Kortkamp, Abby Martin, Ray Mc Govern, Thierry Meyssan, Craig Murray, Ken O'Keefe,Robbert Parry, Rand Paul, Ron Paul John Pilger, Theodor Postel, Paul Craig Roberts, Jill Stein. Rick Sterling, Sarah Wagenknecht, Roger Waters, Paul Joseph Watson en vele anderen.

   https://medium.com/@kesterratcliff/international-assadists-references-directory-8038067fe394

   Bewust of onbewust allemaal Russische agenten volgens Ratcilff dan.

   Daniels McAdams van het Ron Paul Institute

   This absolute retard - @KesterRatcliff - flinging feces at anyone who doesn't support the 7+ year US war on Syria. If you oppose spending billions of our dollars putting head-chopping jihadists in charge of Syria you are...ASSADIST!
   These people should be laughed at. Idiots!

   https://twitter.com/DanielLMcAdams/status/1033447048895442950

   Kreeg zonet nog even een ingeving; eens kijken of Rena Metjes
   Ratcliff 'm gaat retweeten.

   Rena Netjes heeft geretweet

   Kester Ratcliff


   @KesterRatcliff
   24 aug.
   Meer
   references directory on 151 international Assadist public figures who have expressed support for or whitewashed the Assad regime, collating examples of what they have said and references to critical articles about what they have s

   Nee maar, op dezelfe dag dat Ratcliff op Medium publiceerde.

   Verwijderen
  5. @ Rootman

   "Nergens op zijn site is ook maar enige discussie te vinden die de argumenten van de ´goede´ en ´slechte´ bronnen vergelijken."

   Exact, er wordt niet naar de inhoud van argumenten gegeken maar alleen of die argumenten al dan niet het Soros/Atlantic perpspectief ondersteunen. Is dat laatste het geval dan is de betrokken persoon fout. Ratcliff's directory is in dit opzicht niet meer dan een smearcampaign.

   Verwijderen
  6. Dat heb je met lijstjes. Begin er aan en je vergeet personen:

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=118&v=Yz_Rq-O15JM

   Nog zo'n Russische agent: Jeffrey Sachs 21 april jl.

   Verwijderen
 7. Één must reed artikel op Russin Inside over McCain, in 2008 geschreven door Michael Piper Collins.
  McCain was een asset voor de joodse maffia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 5 timely reminders that the media think you are an idiot…

  The corporate media think we are stupid. All of us. They have as much respect for our intellect or ability to reason as they do for the truth. This is displayed, in size 20 font, on the front page of every newspaper every single day. They paint a picture of an absurd world, and expect us all to nod along with it, blithely accepting their stories as true, no matter what laws of reason – or even physics – they bend to suit their purpose.

  verder lezen op:

  https://off-guardian.org/2018/08/27/5-timely-reminders-that-the-media-think-you-are-an-idiot/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit soort dingetjes:

   9 April 2018

   Syria's Jaafari: It seems that the Syrian Arab Army only uses chemical substances (they no longer possess), when they're making military progress and these substances never kill armed militants but only kill women and children.
   How strange.

   https://twitter.com/theLemniscat/status/1034144429882388480

   https://t.co/MnN2LkMJNy

   Verwijderen
  2. Dat gepush richting absurde is niet om de lezer te laten geloven dat het absurde waar is, maar om de lezer zo te vermoeien met onzin dat hij geen tijd noch zin heeft om de werkelijke reden die zich achter het absurde verschuilt aan te tonen.

   Ook helpt de absurde berichtgeving de pundits om zonder verdere info te kunnen zeggen dat Assad een moordenaar is, Poetin een dictator, en wij in een democratie leven.

   Verwijderen
  3. Toon maar eens aan dat het niet zo is!

   Of zie Chomsky die op youtube het begrip 'concision' uitlegt

   Verwijderen
 9. Sinds het verscheiden van John McCain is de wereld 2 'socialisten' armer geworden. Of 2 illusies armer geworden is beter gezegd

  https://www.wsws.org/en/articles/2018/08/28/pers-a28.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kester Ratcliff bereikt RT

  Chomsky, Hersh and... Boris Johnson? Twitter pundits ponder odd 'Assadist' blacklist

  "Ratcliff, a student in the Netherlands who describes himself as a human rights activist, caught a lucky break after his humble blog post was promoted by several blue-checkmarks on Twitter, including Brian Whitaker, the Guardian’s former Middle East editor, and Shane Bauer, a senior reporter at Mother Jones."

  meer lezen op:

  https://www.rt.com/news/436983-assadist-list-syria-directory/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. linkje:

   https://twitter.com/dr__channard/status/1034379949745102850

   Verwijderen
  3. met videoclip (3.53 min.)

   Kester is het soort human rights activist die, als The Guardian Oost Ghouta met Srbrenica vergelijkt, het bombarderen ervan door de NAVO bepleit. Merkwaardig toch, al die linkse activisten die tegenwoordig in de NAVO en de Westerse inlichtingendiensten een belangrijke bondgenoot zien.

   Verwijderen
 11. Gek hoe dat gaat.

  Als je van Facebook afwilt, kom je er niet van af. Als je op Facebook wilt blijven, gooien ze je er van af!

  Craig Murray, door Facebook 'ontmaskerd' als bot: https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/08/facebook-censorship-mad-ben-nimmo-and-the-atlantic-council/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Craig Murray stelde toevallig net wat pittige vragen aan BBC journalist Mark Urban

   Mark Urban is een kennis van Pablo Miller. Ze dienden ooit samen als officier in de Royal Tank Regiment. Pablo Miller werd later inlichtingenagent bij MI6 de handler van Sergeij Skripalen werkte nog later voor Christopher Steele (de schrijver van het (Trump Dossier) 'private inlichingendienst Orbis. Vorig jaar zomer bezocht BBC journalist Urban regelmatig Sergeij Skripal . Er zijn al langere tijd vermoedens dat MI6 en Skripal betrokken zijn bij de totstandkoming van het 'Trump Dossier'. De BBC weigert elk commentaar.

   meer lezen op:

   https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/08/skripals-when-the-bbc-hide-the-truth/

   Verwijderen
 12. Eric van de Beek heeft geretweet

  Jonathan vanTongeren


  @JonathanvanT
  8 u8 uur geleden
  Meer
  ANP gebruikt Duitse transliteratie van de achternaam van de Russische minister van Defensie Шойгу (Schoigu), in plaats van de Nederlandse (Sjojgoe) en alle Nederlandse media nemen het over. Weet je ook meteen hoe het met de pluriformiteit van de Nederlandse media gesteld is.

  https://twitter.com/beek38

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de Nederlandse transcriptie van Russische namen tenenkrommend! Af en toe weet ik niet eens over wie het gaat, of waar. Het is net alsof een kleuter het opschrijft.

   Verwijderen
  2. Blik houdt ook vaak een meer internationale transcriptie aan. Het zou in Nederland Poetin moeten zijn, maar Blik heeft het meestal over Putin. Is dat erg?

   Verwijderen
 13. Wat vind POTUS eigenlijk de dood van John McCain

  .@jonkarl: "Mr. President, do you have any thoughts on John McCain? Do you have any thoughts at all about John McCain? Do you believe John McCain was a hero, sir? Nothing at all about John McCain? OK."

  Kijk zelf:

  https://twitter.com/cspan/status/1034145601280270339

  BeantwoordenVerwijderen