maandag 6 augustus 2018

73 Jaar geleden gooiden de VS Hiroshima plat

Russische ambassade Z-Afrika:

Today marks 73 years since the inhumane and horrific A-bombing of – not a military target but a city full of civilians incl women & children. 6 August 1945 will forever remain a tragic date in human history. Such tragedy should never be ignored or forgotten


70.000 Onschuldige burgers werden in één klap dood gemaakt; velen volgden later aan de gevolgen van de bom en/of zijn straling. De bom had geen militair doel en de oorlog was feitelijk al gestreden. Een land dat dit op zijn geweten heeft zou eigenlijk geen leger mogen hebben en zou 100 jaar zijn mond moeten houden waar het over "moreel" gaat.

47 opmerkingen:

 1. Via Chomsky (het essay waar dit precies staat kan ik niet zo snel terugvinden, maar hier staat het ongeveer ook)

  Nagasaki en Hiroshima werden platgegooid, niet zozeer om WWII versnelt te doen eindigen (de lijn van PR die wij moeten veronderstellen te geloven), maar om Japan tot onvoorwaardelijke overgave te dwingen aan de Amerikanen, ipv de Russen.

  Zie: https://www.thenation.com/article/why-the-us-really-bombed-hiroshima/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vonnegut over de maker van de atoombom (fictief personage 'father')

  After the thing went off, after it was a sure thing that America could wipe out a city with just one bomb, a scientist turned to Father and said, 'Science has now known sin.' And do you know what Father said? He said, 'What is sin?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inspirerend: ( Off topic)

  Hij herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Hans van Putten zat in het kantoor van een directeur van een zorginstelling. De zorginstelling waar zijn zoon Thomas woonde. ‘Ik vroeg hem op de man af: 'Waarom is jouw kantoor groter dan de kamer waar Thomas met zeven anderen woont?' Nou, dat begreep ik natuurlijk helemaal verkeerd.’ Een harde lach klinkt.

  Hans van Putten, die destijds een communicatiebedrijf runde, vond dat zijn zoon beter verdiende en begon na te denken. Zo ontstond 15 jaar geleden het plan voor het Thomashuis; een mooie plek waar twee zorgondernemers samenwonen met maximaal 9 bewoners met een verstandelijke beperking.
  Korte lijnen en veel persoonlijker.
  Inmiddels staan er 120 Thomashuizen in Nederland.
  ‘Ik maak het klein, ik zie de bewoners en hun ouders als mijn klant.

  Heel simpel, maar de zorg in Nederland is niet meer simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi!

   Niet zo mooi is dat het Thomashuis maar deels vergoed wordt en dat onderdeel van subsidie (pgb en Wajong uitkering), met dank aan Jette Klijnsma, Rutte, en soortgelijke 'normale' mensen is of wordt wegbezuinigd in onze participatiemaatschappij.

   En dat is een groot probleem, als je weet dat ouders van verstandelijk gehandicapten gemiddeld genomen al tot de lagere sociale klasse behoren, al is het alleen maar omdat ze geen carriere kunnen maken vanwege zorgen thuis...

   Maar dat kan je de initiatiefnemer niet kwalijk nemen. Dus mooi. En inspirerend.

   Verwijderen
 4. Interessant voor Eddy:


  YT: Guiding light understanding jewish power.
  Ofwel: https://www.youtube.com/watch?v=U58RCskhQwU&t=230s
  ****
  YT: Jewish subversives behind anti-European racial subversion & foreign policy corruption

  Ofwel: https://www.youtube.com/watch?v=4myMI9U79b0

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo iedereen, ik was enkele dagen in Londen samen met mijn dochters, een hele leuke , maar ook interessante tijd. En ja, ik sta op een lijst, want ik werd apart genomen, strip searched etc.

  Ik denk dat elementen van mijn vakantie daar in mijn commentaren zullen verschijnen de komende maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welkom, Rootman.
  Het is rustig hier hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omdat het teruggeplaatst blijft worden een beknopt commentaar op het CAR verhaal.

  Het is een gevaarlijk landje, met jihadisten aan de moslimkant en bandieten/ milities aan de christelijke kant. De aanpak van het neokoloniale westen blijkt zelden gunstig voor de bevolkingen. China, en in dit geval Rusland hebben vaak meer succes, omdat ze zich niet in de lokale (vaak verre van ideale) politiek inmengen, maar gewoon werken aan infrastructuur. De beveiligingscomponent moet dan door non-state actors, zoals Wagner, gedaan worden. Plausible deniability, om geen internationale conflicten te veroorzaken.

  De ´journalisten´ zonder credentials, in dienst van Putin-hater en veroordeeld misdadiger, de olicharch Chodorkovski waren zonder afdoende veiligheidsmaatregelen aan het spioneren. Vermoedelijk waren het lokale bandieten. Er zijn geen aanwijzingen dat Wagner dit gedaan heeft (al zou uitschakelen vrij legitiem zijn geweest, het is daar immers burgeroorlog).

  Toktok suggereert dat de Russische regering hier iets mee te maken heeft.

  Dan moet hij wel met degelijk materiaal komen aanzetten, anders geloven we hem NIET! (hij heeft zijn hier opgebouwde reputatie bepaald niet mee)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herstel:vermoedelijk waren de daders lokale bandieten.

   Nuancering: Huurlingen en niet-soldaten worden ingezet vanwege ontkenbaarheid. Dit kan onschuldig zijn, om de opdrachtgever niet in een internationaal conflict te betrekken, zoals hier bij Wagner en bij de vrijwilligers in Donbass.

   Het kan ook een veel duisterder doel hebben, zoals het verhullen van oorlogsmisdaden, zoals bij blackwater en mossad agenten, of zelfs regelrechte genocide, zoals ´de rebellen´ in Syrië , tot IS toe.

   Verwijderen
 8. Iran gaat, via de EU, secondaire sancties tegemoet, vanaf vandaag.

  In November volgt een verdere aanscherping, dan valt ook olie en edelmetaal er onder. De EU heeft een soort anti-sanctie maatregel uitgevaardigd, maar Trump heeft gezegd: kiezen: òf handel met ons òf handel met Iran. Dat betekent dat de bedrijven die meer handel met de VS dan met Iran hebben zich toch terug gaan trekken. Voor de anderen wordt het lastiger met betalingsverkeer, want dat wordt ook geboycot.

  Rouhani heeft tot nationale eenheid opgeroepen en is bereid soepeler te worden naar hofddoeken etc. Het kan echter ook dat nu juist de hardliners meer macht krijgen. Iran heeft wel degelijk een probleem, alhoewel dankzij China en Rusland het land niet kapot te krijgen is, die kopen wel olie en betalen desnoods met goud. Je moet als Iraniër ook wel erg dom zijn om je nu niet vierkant achter je zwaar bedreigde land te scharen.

  Blijft Iran rustig en onopvallend doen? Zelf denk ik dat wel. Het kost al moeite genoeg om de importsubstitutie weer aan te zwengelen. Op diplomatiek vlak zal er achter de schermen ook veel gebeuren (SCO-lidmaatschap???). Militair moeten misschien qua verdediging nog wat puntjes op de i gezet worden, maar Iran heeft tientallen jaren ervaring met vijandelijke mogendheden die het land van de kaart willen vegen.

  Voor Europa betekent het hopelijk weer een stap naar een meer onafhankelijke koers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. NYT heeft een columniste. Zo'n kleine krabbelaar die van haar geslacht en etnische afkomst een verdienmodel moet zien te maken en in die hoedanigheid een willige pion is bij het oppoken van maatschappelijke tegenstellingen: Sarah Jeong.

  De vraag is nu of het toegestaan is in de oprispingen van mevrouw Jeong over de blanke man die blanke man te vervangen door 'de jood' of 'de zwarte'. Candice Owens nam de proef op de som in een leerzaam experiment op Twitter.

  http://theduran.com/candace-owens-exposes-twitters-hypocrisy-and-sarah-jeongs-bigotry-with-on-simple-experiment-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. The twitter account of the director of the Ron Paul institute @DanielLMcAdams has been silenced. He is one of the biggest voices against the war in #Syria . They can’t say it’s about protecting Muslims. #infowars

  https://twitter.com/Partisangirl/status/1026643957244092417

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben wel benieuwd welke uitvlucht ze dan bedacht hebben om McAdams te censureren.

   Verwijderen
  2. Hij schijnt iets geretweet te hebben wat gebanned was o.i.d.
   Maar goed, de tendens is duidelijk; de handschoenen gaan uit.

   Wat dacht je van deze:

   Apple, Spotify, Facebook and YouTube all banned Infowars within 12 hours of each other, illustrating how last night’s purge was a coordinated effort and has nothing to do with these platforms enforcing “hate speech” rules.

   https://www.infowars.com/the-real-reason-apple-facebook-spotify-youtube-banned-infowars/

   Ben geen al te groot fan van Alex Jones. Houd niet van z'n hijgerige op clickbaits gerichte alamistische insteek, maar dat Infowars over de rand kan worden geduwd is zeer bedreigend voor het tegengeluid.

   Verwijderen
 11. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Het grote censureren is begonnen in Amerika. Infowars is collectief van de sociale media gegooid. Volgens mij is twitter de enige die niet meedoet.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Trump mag geen nieuwe overwinning vieren met de verkiezingen.

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat een grootheid die Alex Jones!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Alex jones bilderberg. The answer of 1984 is 1776
  https://www.youtube.com/watch?v=FTyJdARaS_0

  Hij heeft ze liggen die monsters die vanuit het duister regeren.

  Ze hebben hem belachelijk gemaakt, ze hebben om hem gelachen, dit werkte niet, nu is het vechten begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MSM FUELING NAZI-STYLE CENSORSHIP TO TRIGGER VIOLENCE. DON’T TAKE THE BAIT.
   Just say NO to violence: Censorship is an act of desperation by those who are already losing
   https://www.infowars.com/msm-fueling-nazi-style-censorship-to-trigger-violence-dont-take-the-bait/

   Verwijderen
  2. Het is ongelofelijk belangrijk dat infowars weer toegang krijgt en dat er een bill of rights voor het internet komt. Na Alex Jones zal alle onwelwillige alternatieve media geweerd worden. Inclusief Blik op NOSjournaal.

   Verwijderen
  3. Oligarch,

   ik keek op de link die jij gaf, en daar spreekt Alex Jones over de ban.
   'The dying MSM'.
   En wie zijn dan de sterke mannen achter de MSM?
   Carlos Slim uit Mexico.
   Jeff Bezoz ( eigenaar WaPo)

   De twee enige niet-joden die MSM bezitten !
   Over die joodse lui geen woord.

   Dat vind ik het zwakke van Jones.
   En natuurlijk dat zijn trouwe metgezel Paul Joseph Watson maar één bericht heeft: 'De Moslims zijn slecht!"
   Hij staat nog op YT: https://www.youtube.com/user/PrisonPlanetLive


   Voor mij is Jones een 'limited hangout'.

   Waarom juist hij als eerste ( zeker niet als laatste) het veld moet ruimen weet ik ook niet.
   Misschien om de indruk te wekken dat 'de joden' hier niks mee te maken hebben.
   Een lachertje natuurlijk: ZIJ zijn de enige vijand. De rest loopt mee, want ze moeten wel: wie niet mee loopt is sowieso verloren.

   Verwijderen
  4. Het was apple die het initiatief nam. Apple gaat volledig naar china. Het is china style censuur.....

   Verwijderen
  5. TWITTER SUSPENDS RON PAUL INSTITUTE EXECUTIVE’S ACCOUNT, ONE DAY AFTER BIG TECH BLOCKS INFOWARS
   https://www.infowars.com/twitter-suspends-ron-paul-institute-executives-account-one-day-after-big-tech-blocks-infowars/

   Deze terrorist Ron Paul moet ook gecensureerd worden

   Verwijderen
  6. Koop geen apple producten meer!.

   Verwijderen
  7. "Waarom juist hij als eerste ( zeker niet als laatste) het veld moet ruimen weet ik ook niet"

   Hij is de grootste vijand van de globalisten. Hij is een nationalist, christen en libertariër. Nou dan ben je een behoorlijke terrorist in de ogen van de globalisten.
   Hij is anti moslim, omdat moslims onze westerse cultuur voorgoed gaan veranderen. Moslims hebben nooit verlichting, vrijheid en vooruitgang meegekregen in hun hedendaagse cultuur. Vandaar. Zij accepteren onderdrukking en achterlijkheid.
   Het zijn niet de Joden die achter deze agenda zitten, maar machtige (joodse) anglo europese bankiers/corporate oligarchen en europese nobility.
   Echte/orthodoxe Joden zijn ook nationalistisch en moeten ook niks hebben van globalisering. Dit hebben we vaker besproken zoals je weet.

   Verwijderen
  8. Alex Jones is voor mij toch voornamelijk een kwakende brulkikker, met een selectieve agenda, typisch een limited hangout. Hopelijk vindt zijn tabloid-niveau publiek een upgrade, zoals Tucker Carlson en Jimmy Dore.

   Verwijderen
  9. "Alex Jones is voor mij toch voornamelijk een kwakende brulkikker, met een selectieve agenda, typisch een limited hangout."

   verklaar je nader.

   Verwijderen


  10. @Jan en Rootman, het kan jullie blijkbaar niet schelen....Vergeet niet, nu het precedent is geschapen, dat Blik op termijn ook gecensureerd gaat worden. Dringt dat niet tot jullie door ?

   Domme reacties van jullie! Het spijt me.

   Verwijderen
  11. 9/11, Arabische lente, oekraïne, de verkiezing van Hillary, de werking van fals flags etc, etc.

   Er is geen enkele figuur die deze zaken zo aan de orde heeft gebracht als Alex Jones. Alex Jones legt hun programma bloot en mede daardoor mislukken hun programma's. Ze kunnen zijn bloed wel drinken. Ze zijn wanhopig en het schuim staat op hun bekken.

   Alex Jones verkoopt alleen maar producten waar hij in gelooft. Allemaal spullen die goed zijn voor je gezondheid. In tegenstelling tot de corporatistische ziek makende geprocesde fabriekstroep (te veel vet, suikers, schadelijke smaakmakers en geen vezels) die de too big to fail verkopen.


   Verwijderen
  12. Ik weet niet hoe lang limited is. Alex Jones is er al meer dan 20 jaar op internet.

   Destruction by design is een vroege film van hem uit de jaren negentig. Hij laat dan al zien hoe amerika langzaam wordt afgebroken en china word opgebouwd.

   Verwijderen
  13. Alex Jones 'America Destroyed by Design' HQ Full Length Version!.
   https://www.youtube.com/watch?v=XcewpiMs1HU

   Verwijderen
  14. Ja, anti-China. Smeerseltjes verkopen wekt ook niet echt mijn vertrouwen. De man heeft echter inderdaad voornamelijk een positieve invloed gehad. Voor mij is hij veel te right-wing.

   Verwijderen
  15. ALEX JONES / FALSE FLAG OPERATIONS / GULF OF TONKIN / NORTHWOOD / USS LIBERTY
   https://www.youtube.com/watch?v=ab0svNkkUQ0

   Verwijderen
  16. Behoed ons voor de chinese gulag!

   Life and death in Apple’s forbidden city
   https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/18/foxconn-life-death-forbidden-city-longhua-suicide-apple-iphone-brian-merchant-one-device-extract

   Verwijderen
  17. China, maar ook de Korea´s, Japan, Vietnam, Thailand etc. hebben een heel andere cultuur. De verhouding tot authoriteit is heel anders dan bij ons. Ik denk niet dat wij hier veel zinnigs over kunnen zeggen, dat is aan hen zelf. Omgekeerd zie ik bij oost Aziatische culturen ook geen drang om hun normen aan ons op te leggen.

   Zolang ze van neushoorns, walvissen, tijgers en olifanten afblijven mogen ze het van mij zelf uitzoeken.

   Verwijderen
  18. IK denk dat de opmerkingen van Rootman juist zijn: voor ons is moeilijk te beoordelen hoe erg die fabrieken in China zijn.
   Eén op de 30.000 jongeren die daar werken springt uit het raam.
   Maar in een land sdat zo enorm snel verandert, en waar zo'n prestatie druk heerst in de cultuur, is dit wellicht niet eens zo'n hoog percentage. Misschien is het zelfs wel laag.
   The Guardian ziet het als bewijs dat het daar onmenselijk is.
   ==

   De Gulag is echt een joodse uitvinding.
   In het Arendat systeem, in de USSr en nu in Gaza zijn de omstandigheden beestachtig.

   Als het in China beestachtig is, dan is dat meer onkunde, nooit mysogenie en haat voor de goyim, dat er de oorzaak van is.
   Belangrijk om dit even te beseffen, beste Oligarch.

   Ik zeg het nog maar eens, maar je zult het ongetwijfeld niet willen zien. Jouw mening gaat uit van premissen, niet van de werkelijkheid.

   Verwijderen
  19. Enkele jaren geleden bij Vezet in (verpakking groenten voor AH) gewerkt voor 3 maanden. volgens mij is er geen enkel verschil wat betreft slavendrijverij tussen Chinese en dit soort ´oerhollandse´ bedrijven.

   Productiewerk is nu eenmaal vreselijk, zeker bij nare arbeidsverhoudingen.

   Verwijderen
 12. https://www.corbettreport.com/warlies/

  In the modern age of democracy and volunteer armies, a pretense for war is required to rally the nation around the flag and motivate the public to fight. That is why every major conflict is now accompanied by its own particular bodyguard of lies. From false flag attacks to dehumanization of the “enemy,” here are all the examples you’ll need to help debunk a century of war lies.

  https://www.corbettreport.com/warlies/

  David Irving over het platgooien van Hirosjima en Nagasaki met atoombommen.

  David Irving states Hiroshima bombing [nuclear assumption] was not justified - 2009

  https://www.youtube.com/watch?v=of0m7yNYs80

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oligarch schrijft: ( 22.57)

  9/11, Arabische lente, oekraïne, de verkiezing van Hillary, de werking van fals flags etc, etc.

  Er is geen enkele figuur die deze zaken zo aan de orde heeft gebracht als Alex Jones.

  Ja, dat zal best, Oligarch.

  En wie waren dan de schuldigen, volgens Alex Jones ?

  Heeft hij je dat ooit duidelijk gemaakt?

  Heb je uit de mond ooit over de Wolfowitz Doctrine gehoord? Over PNAC? Over 'A Clean break?' Over het Yinon Plan? Over Aipac? Over The Israel Lobby ?

  Welnee. Jones geeft 'Ze' de schuld.
  Jones vangt de mensen op die iets beginnen te vermoeden,en zorgt er voor dat ze net niet tot de waarheid doordringen.

  Ik neem aan dat ik je nu niet meer moet uitleggen wat een Limited Hangout is, en dat je opzettelijk de term verkeerd hebt begrepen.

  Dat jij je prima voelt bij Jones kan ik me wel voorstellen.
  Je hebt dezelfde agenda als Jones:
  Àlles behalve nu juist de echte waarheid verkondigen. Flink klagen, maar nèt de essentie omzeilen. Tijdverlies. Stoorzender.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, Hugo, als jij censoorship goed vind in dit geval ben je veel minder slim dan ik dacht.

   en ze......als je nog niet weet wie dat zijn houdt het helemaal op.

   Verwijderen
  2. Je ziet dat neocon Bolton voor Trump werkt......wat zegt dat jou ?

   Mij zegt dat dat hij gewoon een uitvoerder is. Niet iemand met macht.
   Als je niet beseft dat je altijd door bankiers geregeerd wordt houdt het op.

   Verwijderen
  3. Censorship van Alex Jones is uiteraard verkeerd, en een dictatuur waardig.

   Persoonlijk vind ik de hetze tegen Assange veel zorgwekkender.

   Verwijderen
  4. De vrijheid van meningsuiting mag onder geen beding in gevaar komen.

   Verwijderen
 14. Op de NOS.NL site is een 55 sec. Compilatie van A Jones geplaatst. De meest extreme en schreeuwerige seconden uit zi in carrière, zorgvuldig geselecteerd, en zonder context.
  Zo kun je iedereen afmaken.

  En dat gaan ze zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "We’re going to have to find a way to keep the oligarchs from having their cake and eating it too. Either (A) corporations are indeed private organizations separate from the government, in which case the people need to get money out of politics and government agencies out of Silicon Valley so they can start acting like it, and insist that their owners can’t be dragged out on to the Senate floor and instructed on what they can and can’t do with their business, or (B) these new media platforms get treated like the government agencies they function as, and the people get all the First Amendment protection that comes with it. Right now the social engineers are double-dipping in a way that will eventually give the alliance of corporate plutocrats and secretive government agencies the ability to fully control the public’s access to ideas and information."

  Citaat uit artikel waar in Caitlin Johnstone ingaat op het wegcensureren van INfowars :

  https://medium.com/@caityjohnstone/in-a-corporatist-system-of-government-corporate-censorship-is-state-censorship-eb8a8b486577

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tweet van Senator Chris Murphy

   Infowars is the tip of a giant iceberg of hate and lies that uses sites like Facebook and YouTube to tear our nation apart. These companies must do more than take down one website. The survival of our democracy depends on it.

   https://twitter.com/ChrisMurphyCT?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1026580187784404994&ref_url=https%3A%2F%2Fmedium.com%2Fmedia%2F5e19da8e0ead29588a30b07427826dba%3FpostId%3Deb8a8b486577

   "Hate and lies" = oppositie / tegengeluid

   Verwijderen
  2. US Congressional hearing:
   Former FBI agent says tech companies must “silence” sources of “rebellion” / By Andre Damon 1 November 2017

   https://www.wsws.org/en/articles/2017/11/01/goog-n01.html

   Corporate fascism in full progress

   Verwijderen
 16. Jimmy Dore met meer achtergrond over de ban van Infowars:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=b_LlMmL6Ylk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is goed hé.

   Ik verwacht een enorme blow back voor de democraten en socio tech in Californië door deze aktie, die is ingegeven door wanhoop.

   Trump en De republikeinen winnen big time.

   Verwijderen
  2. Toch zijn het geen vrienden :-)

   Alex Jones Gets Spit-On by Jimmy Dore After Crashing The Young Turks Show.
   https://www.youtube.com/watch?v=412aatJqbzo

   Verwijderen