vrijdag 24 augustus 2018

KLM krijgt complimentje van Benjamin Netanyahu

KLM, alsook British Airways en AirFrance hebben de lijnen met Teheran, letterlijk, verbroken. Netanyahu bekeek dat, en zag dat het goed zat.

Superschurk Netanyahu verkondigde op bezoek bij de Litouwse Premier Saulius Skvernelis het volgende (Bron: Sputnik):

"Het was een verschrikkelijke deal, en vandaag hebben nog 3 luchtvaartmaatschappijen, BA, KLM en Air France hun activiteiten in Iran gestopt. Dat is goed. Meer zouden moeten volgen, meer zullen volgen, omdat Iran niet beloond zou moeten worden voor haar agressie in de regio, voor haar pogingen terrorisme in het Midden Oosten en in Europa te verspreiden, zoals ze een week geleden deden en naar vele andere plaatsen in de wereld."

KLM houdt haar vliegtuigen die ingepland waren naar Teheran te vliegen, aan de grond. Als reden geeft de maatschappij puur economische op. Het is wel opmerkelijk dat diverse grote maatschappijen dit tegelijk vinden. Hoe het ook zij, voor Aeroflot biedt dit extra perspectief op de route Moskou-Teheran verder te groeien. En voor Nederlanders die naar Teheran willen een uitgelezen kans Moskou mee te pikken. Benjamin en KLM, Спасибо! Bedankt, ga zo door!2 opmerkingen:

 1. De een zijn dood is de ander zijn brood.

  In het verlengde van Blik's analyse een (lang) artikel dat inzichtelijk maakt dat de sancties van de VS naar Turkije, Iran, China, Rusland goed zijn voor... iedereen behalve de VS. Een landje als Nederland is misschien nog wel in het gareel te houden door de big bully, maar de wereld is groot...

  http://www.atimes.com/article/europe-japan-china-and-russia-line-up-against-us/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Exact Willem; je hoeft natuurlijk geen wiskundige of econoom te zijn om te begrijpen dat zo'n sanctie-politiek als die van de VS ergens een kantelpunt bereikt.

  Elk import- of exportverbod of bevriezing van weer wat miljoenen blijft natuurlijk ook niet zonder gevolgen voor de sanctie-oplegger. Ik zou als rijke Rus wel 2 keer nadenken om nu naar de VS of het VK te verhuizen. De Costa Blanca, De Pijp of gewoon StPetersburg zijn ook alternatieven.

  Als de VS maar genoefg landen tegen zich in het harnas jaagt is het kantelpunt extra snel bereikt! Ga zo door VS! Kom, nog wat extra sancties tegen Turkije, Duitsland, Rusland, China, Venezuela, Iran, Korea, etcetera!

  BeantwoordenVerwijderen