vrijdag 24 augustus 2018

KLM krijgt complimentje van Benjamin Netanyahu

KLM, alsook British Airways en AirFrance hebben de lijnen met Teheran, letterlijk, verbroken. Netanyahu bekeek dat, en zag dat het goed zat.

Superschurk Netanyahu verkondigde op bezoek bij de Litouwse Premier Saulius Skvernelis het volgende (Bron: Sputnik):

"Het was een verschrikkelijke deal, en vandaag hebben nog 3 luchtvaartmaatschappijen, BA, KLM en Air France hun activiteiten in Iran gestopt. Dat is goed. Meer zouden moeten volgen, meer zullen volgen, omdat Iran niet beloond zou moeten worden voor haar agressie in de regio, voor haar pogingen terrorisme in het Midden Oosten en in Europa te verspreiden, zoals ze een week geleden deden en naar vele andere plaatsen in de wereld."

KLM houdt haar vliegtuigen die ingepland waren naar Teheran te vliegen, aan de grond. Als reden geeft de maatschappij puur economische op. Het is wel opmerkelijk dat diverse grote maatschappijen dit tegelijk vinden. Hoe het ook zij, voor Aeroflot biedt dit extra perspectief op de route Moskou-Teheran verder te groeien. En voor Nederlanders die naar Teheran willen een uitgelezen kans Moskou mee te pikken. Benjamin en KLM, Спасибо! Bedankt, ga zo door!3 opmerkingen:

 1. "Een halfuur voordat vlucht MH17 werd neergeschoten pakte Vladislav* zijn telefoon om een kennis te waarschuwen. Hij zag twee straaljagers opstijgen die in de richting van Donetsk vlogen. Een jaar later werd Vladislav opgepakt vanwege o.a. dit telefoongesprek en werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf. De man zegt ook te zijn ondervraagd door het Joint Investigation Team (JIT) dat onderzoek doet naar de MH17. Het contact met de door Nederland geleide onderzoeksgroep behoedde Vladislav echter niet voor de martelingen die hij naar eigen zeggen heeft moeten doorstaan in de tijd na de ondervraging. In het onderstaande interview vertelt de man over hoe hij is opgepakt, over zijn verhoor door het JIT en wat hij op de dag dat vlucht MH17 werd neergeschoten heeft gezien."

  Dit is de aanhef van een artikel van Stefan Beck dat op 10 augustus jl. werd gepubliceerd op Novinci.nl

  http://www.novini.nl/mh17-jit-getuige-gemarteld-door-oekraine/

  Klaarblijkelijk stond het ook op de Facebook pagina van Novini, maar gisteren meldde Novini:

  "Meerdere van onze gepubliceerde posts zijn ineens verdwenen, zonder enige verklaring. Gelieve onze site te bezoeken:"

  Maar later op de dag:

  Novini Inmiddels zijn de verwijderde posts na enig aandringen bij Facebook hersteld. Een verontschuldiging hebben we echter nog niet mogen ontvangen"

  https://www.facebook.com/NoviniNL

  Stefan Beck Schandalig dat ze het artikel hebben verwijderd van de man die naar alle waarschijnlijkheid is gemarteld door Oekraïnse veiligheidsdienst.
  (Wel humor dat ook de post over Russische aanwezigheid in Donbass er ook niet meer is.)

  Ook:

  Stefan Beck Schandalig dat ze het artikel hebben verwijderd van de man die naar alle waarschijnlijkheid is gemarteld door Oekraïnse veiligheidsdienst.
  (Wel humor dat ook de post over Russische aanwezigheid in Donbass er ook niet meer is.)

  https://www.facebook.com/NoviniNL

  Klaarblijkelijk censoralgoritmes van Facebook (= Atlantic Council) nog niet helemaal tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De een zijn dood is de ander zijn brood.

  In het verlengde van Blik's analyse een (lang) artikel dat inzichtelijk maakt dat de sancties van de VS naar Turkije, Iran, China, Rusland goed zijn voor... iedereen behalve de VS. Een landje als Nederland is misschien nog wel in het gareel te houden door de big bully, maar de wereld is groot...

  http://www.atimes.com/article/europe-japan-china-and-russia-line-up-against-us/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Exact Willem; je hoeft natuurlijk geen wiskundige of econoom te zijn om te begrijpen dat zo'n sanctie-politiek als die van de VS ergens een kantelpunt bereikt.

  Elk import- of exportverbod of bevriezing van weer wat miljoenen blijft natuurlijk ook niet zonder gevolgen voor de sanctie-oplegger. Ik zou als rijke Rus wel 2 keer nadenken om nu naar de VS of het VK te verhuizen. De Costa Blanca, De Pijp of gewoon StPetersburg zijn ook alternatieven.

  Als de VS maar genoefg landen tegen zich in het harnas jaagt is het kantelpunt extra snel bereikt! Ga zo door VS! Kom, nog wat extra sancties tegen Turkije, Duitsland, Rusland, China, Venezuela, Iran, Korea, etcetera!

  BeantwoordenVerwijderen