donderdag 23 augustus 2018

Alicante: Vrouw doodt echtgenoot na 2 weken huwelijk

Een bizar verhaal uit Alicante: na twee weken huwelijk doodt de echtgenote de echtgenoot. Alicante, toch ook een beetje een Nederlandse stad in de zin dat ons land na het Verenigd Koninkrijk met circa 3 miljoen, ons land op de tweede plaats jaarlijks circa 400.000 landgenoten aflevert op de luchthaven van Alicante. Vergelijkbare aantallen maar net iets minder komen uit Duitsland, Belgie en Scandinavische landen.
De vrouw die met een man was die haar begeleidde, omdat ze in een rolstoel zat, werden gearresteerd toen ze verrast werden door een politieagent buiten dienst. De omgekomen man was de vierde echtgenoot van de vrouw en hij had een vriend verteld dat het om een verstandshuwelijk ging.

Twee weken "huwelijk"
José Louis, een gepensioneerde vrachtwagenchauffeur geboren in Santander en residerend in Guardamar aan de Costa Blanca, is met messteken afgelopen maandagavond in Alicante om het leven gebracht, waarschijnlijk door zijn echtgenote, een vrouw van 45 jaar met wie hij jl. 4 augustus in het huwelijk was getreden in Sax (Provincie Alicante) en een man van 58 jaar die zich om de vrouw bekommerde omdat zij in een rolstoel zit.

"Romantisch etentje"
José Louis begaf zich naar Alicante nadat hij uitgenodigd was voor een "romantisch etentje", door zijn vrouw, hetgeen in realiteit een opzetje bleek dat hem zijn leven kostte.

De twee verdachte daders werden verrast en gearresteerd door een politie agent uit het landelijk korps, die buiten diensttijd was en de misdaad waarnam. Hij waarschuwde zijn collega's, en terwijl hij zich bezighield met één van de agressoren  en de situatie controleerde, kwamen zijn collega's en werden de verdachten gearresteerd.

Invaliditeit
Alhoewel de gearresteerde een rolstoel bij zich had tijdens de daad, werd zij staand op haar benen waargenomen, waardoor de onderzoekers vermoeden dat ze niet aan een ernstige invaliditeit lijdt. Sterker, een vriend van het slachtoffer vertelde dat het slachtoffer hem verteld had dat de gearresteerde haar invaliditeit voorwendde om verzekeringsgeld te incasseren na een ongeluk.

Het slachtoffer werd aangevallen met een schroevendraaier die werd afgepakt door de Nationale politie maar die kon helaas niets doen om het leven te redden. Hij had steekwonden in de hals en in de borst waardoor hij veel bloedverlies leed en overleed.

Motief
Het motief voor de moord is onduidelijk daar het slachtoffer van een pensioentje leefde en in een huurhuis woonde. Het was het vierde huwelijk voor de vrouw. Hij had enkele maanden eerder zijn vrouw verloren.

Rennen
De agressoren droegen handschoenen en petjes tijdens de daad. De agent hoorde het van een hoogte door het gegil en toen hij de agressie zag rende hij naar beneden en belde hij zijn collega's. De politieman schreeuwde naar de daders terwijl hij naar beneden rende om te trachten de daders van gedachten te doen veranderen. Toen hij uiteindelijk beneden was, staken de vermeende moordenaars nogmaals de schroevendraaier in de hals en in de borst van het slachtoffer. De politieagent begon een worsteling met de man en voorkwam dat hij doorging met zijn gesteek. Toen hij de verdachten onder controle had arriveerden een groep motoragenten die verder meehielpen bij de arrestatie van de mordverdachten. Het slachtoffer lag levenloos op de grond.

Schijnhuwelijk
Een vriend van José Louis, die zijn auto aan hem geleend had om naar Alicante te rijden deze maandag, omdat zijn vrouw hem uitgenodigd had voor "een romantisch etentje bij kaarslicht", vertelde dat het huwelijk een schijnhuwelijk was om te voorkomen dat Conchi, de vrouw, door haar familie opgenomen zou worden in een tehuis. Dit word ondersteund met het gegeven dat het paar sinds hun huwelijk geen nacht samen doorgebracht had, zelfs niet de huwelijksnacht. De vriend gelooft niet dat hij voor geld omgebracht is, omdat hij dat niet had en in een huurhuis woonde.

14 opmerkingen:

 1. Twee weken. Da's best nog wel een tijd......

  https://schooltv.nl/video/de-bidsprinkhaan-de-dood-bij-het-paren/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees gewaarschuwd als je door een/je vrouw uitgenodigd wordt voor een romantisch etentje bij kaarslicht...

   Verwijderen
  2. Àls je dan toch persé een vrouw in een rolstoel wil trouwen, wees er dan zeker van dat ze ècht niet kan lopen.

   ( Een van de vele wijze lessen die we uit dit voorval kunnen trekken. :-)

   Verwijderen
 2. Censuur op social media neemt toe

  https://www.geotrendlines.nl/censuur-op-social-media-neemt-toe/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet de overheid de grote techplatformen gaan reguleren om censurering van de vrijheid van meningsuiting op het internet een halt toe te roepen?

   Kijk/luister voordat je hardop 'ja'zegt op deze vraag eerst even naar de The Corber Report. Die heeft er natuurlijk allang weer over nagedacht en komt met een verstandige reactie:

   Episode 344 – Problem Reaction Solution: Internet Censorship Edition

   https://www.corbettreport.com/episode-344-problem-reaction-solution-internet-censorship-edition/

   Verwijderen
 3. De moeite van het kijken waard.

  Here is a fairly short, 25 minute overview of the American political landscape that Thomas Frank delivers in The Shaw Address in Australia.

  He urges them not to go down a similar path in 'this low, dishonest age.'

  https://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2018/08/thomas-frank-explains-american.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Nederland werken zo'n 10.000 werknemers bij de Shell.

  https://www.shell.nl/media/publicaties-2018/_jcr_content/par/textimage.stream/1528735145669/b7e4024c59c4e73295cf435bf15e0abd21a7c5730fcce84094efa4e8c3921f42/jaarverslag-shell-nl-2017-awv3.pdf

  Unilever heeft zo'n 3.000 werknmers. Eens even rekenen: € 1.400.000.000 : 13.00 = € 107.692 subsidie per werknemer per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh.... € 1.400.000.000 : 13.000 = € 107.692

   Verwijderen
  2. Die dividenbelasting kwestie is een kolossale Schande voor alle politici.
   Als we dàt goed over het voetlicht krijgen - en de post van Dawg is een prima manier- dan verliest elke mens het vertrouwen in deze verraders.

   Verwijderen
 5. Goed nieuws van het Banken front: ze gaan het nòg moeilijker krijgen.

  In China wordt vrijwel alles met een mobieltje betaalt: elke chinees heeft een eigen QR code, en de winkelier scant dat: betaald.
  Is ook erg goedkoop.

  https://www.truthdig.com/articles/banks-are-becoming-obsolete-in-china-could-the-u-s-be-next/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het betaalverkeer, sparen en (verstandig) lenen is een nuttige en op zich positieve taak van banken. Waar dit niet beschikbaar is, in 3e wereldlanden voor sommigen bv, zien we onmiddellijk extreme woekerpraktijken, tot slavernij aan toe (India) en verplichtingen tov. georganiseerde misdaad.

   Het gevaar is als grootschalige banken teveel macht krijgen en zich buiten het gebied van primaire service begeven.

   Daar hoort het betalingsverkeer met mobieltjes zeker ook bij: in de cashloze maatschappij zijn het de zeer grootschalige banken die macht over het geld hebben.

   Wat met het geld van personen kan gebeuren is hetzelfde wat net gebeurd is met Russiche tegoeden geparkeerd bij Credit Suisse. Bewijs is niet nodig, een beschuldiging volstaat.

   Verwijderen
  2. Betalingsverkeer is wel zo te doen, wanneer men slechts een weekbudget op die rekening zet. Maar dat moet dan wel van een andere rekening komen.

   Het is niet zo gek om vrij arm te zijn! Ze kunnen niks van je plukken, en zelfs de inbreker gaat gedesillusioneerd weg!

   Verwijderen
 6. Op ICH wordt gemeld dat de moeder van Assange heeft bevestigd dat de Wikileaks info van Seth Rich kwam.
  Toen dat groot nieuws bleek heeft ze het snel verwijderd, maar toch...

  We zien ook nog een filmpje van Nieuwsuur waarin Eelco met de droeve blik met Assange spreekt, en Julian het in feite zelf ook zeer sterk suggereert.
  http://www.informationclearinghouse.info/50091.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kajsa Ollongren was op Lowlands en werd geïnterviewd door ene Tim.

  Het lukte Tim niet om het woord 'Koninkrijksrelaties' uit te spreken. Na 3 pogingen gaf hij het op.
  Maakt niet uit joh!

  Het interview ging vooral over de foutieve manier waarop mensen haar naam iuit spraken.

  'Lowlands'. Goede naam.

  BeantwoordenVerwijderen