zondag 19 augustus 2018

Putin en Merkel beschermen Nordstream-2 tegen aanvallen derde landen

Putin en Merkel hebben uitvoerige en gedetailleerde besprekingen gevoerd over Nordstream-2 op Slot Mezeberg. 

Concrete afspraken zijn niet gemaakt en waren ook niet het doel; wel hebben ze de klokken gelijk gezet en zijn ze het eens over de noodzaak het project te beschermen tegen aanvallen van derde landen. Ook bespraken zij de situatie rond de op losse schroeven staande atoomdeal met Iran. Aldus heeft Peskov, de woordvoerder van de Russische regering, meedegedeeld.

Russische regeringswoordvoerder Dimitri Peskov: De besprekingen tussen Putin en Merkel duurden lang en waren zeer gedetailleerd. Beiden zijn het eens dat het project verdedigd dient te worden tegen aanvallen van derde staten.


Nieuwsuur kan het niet laten: sneren onder de gordel naar Rusland

Wel goed dat Nieuwsuur aandacht besteedt aan de ontmoeting, maar het mocht natuurlijk niet zonder de afgezaagde sneren, deels onder de gordel, naar Rusland. Volgens Eelco Bosch van Rosenthal was het een ontmoeting tussen een persoon die Europa verbindt (Merkel) en iemand die Europa uit elkaar wil spelen (Putin).

De pijpleiding Nordstream-2 zou de landen niet dichter bij elkaar brengen maar zou Duitsland "afhankelijker maken" van Rusland.

Wij merken op dat volgens de logica van Nieuwsuur pijpleidingen bouwen (Nordstream-2) tussen landen in Europa, net zo goed als bruggen bouwen (Krimbrug) in Europa, het uit elkaar spelen van Europa betreft. Het proberen te blokkeren van deze verbindingen in Europa is volgens de logica van Nieuwsuur verbinden.

Wat Nieuwsuur wel goed deed is het duidelijk maken dat de poging Rusland te isoleren, faliekant mislukt is. Nieuwsuur noemde de contacten van Rusland met Duitsland, Frankrijk, alsook met landen als Iran, India en China. Ook maakte Nieuwsuur op normale wijze melding van Putin's bezoek aan de bruiloft van de Oostenrijkse Minister van Buitenlandse Zaken, dit weekend, "in het hart van Europa", mede las onderstreping van de mislukte isolatie. Ook het Russische 1TV.ru had beelden van de bruiloft.

Putin: Syrie weer opbouwen is ook goed om immigrantenstroom te keren

Putin roept Duitsland en alle andere Europese landen die zich aangesproken voelen, op om te helpen om Syrië weer op te bouwen. 1TV.ru liet dit belangrijke moment wel zien: Putin meldde dat er in Jordanië (1 miljoen), Libanon (1 miljoen) en Turkije (3 miljoen) veel vluchtelingen zitten die, als Syrie er bovenop geholpen wordt, terug kunnen keren en niet richting West Europa hun heil zullen zoeken. Daarenboven zouden ook enkele zich in Europa bevindende vluchtelingen terug naar huis kunnen keren, hoewel Putin opmerkt dat dat waarschijnlijk niet de belangrijkste groep zal zijn. De zich in de buurlanden bevindende vluchtelingen wel.

3 opmerkingen:

 1. Eergisteren EenVandaag gekeken met als breaking news als zou het net rond Trump sluiten. Aldus met ADHD besmette Amerika correspondent/ Journalist Michiel Vos. Wat een beschamende optreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trump heeft alle toegezegde opbouwhulp aan Syrië opgezegd. En heeft uiteraard meteen kritiek gekregen dat hij een vacuum zou creëeren wat door Rusland opgevuld zou worden.

  In een groter perspectief betekent dit ook (voor wie het nog gemist had) dat vanaf nu welke revolutionaire beweging dan ook waar dan ook dient te beseffen dat banden met de VS, covert of overt LANDVERRAAD zijn, omdat het slechts tot dood en verwoesting leidt, en er geen sprake van wederopbouw kan zijn.

  Wat de move van Trump wèl betekent is dat Trump het Syrië hoofdstuk wil gaan afsluiten. Er is echter nog veel weerstand.

  Over die weerstand gaat het nieuwste interview van de Saker met Austin Fitts:


  Solari Report

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke 3 maanden hebben Fitts en de Saker een gesprek van een uur. Ik kijk er altijd naar uit, want beiden zijn heel goed thuis in DC en dan hoor je echt zaken die je anders niet hoort.

   Verwijderen