vrijdag 24 augustus 2018

Volkskrant en Tom Kreling gaan in de Vaccinatie-Rusland Hysterie modus

Volgens een artikel* van Tom Kreling van en in de Volkskrant zouden de Russen tijdens de Presidentscampagne (alweer een tijdje geleden) nu ook plots toentertijd actief zich bemoeit hebben met het vaccinatiedebat; en om het nog hysterischer te maken: aan beide zijden. Goh, die Russen toch. En dat alles volgens een vaag rapport waarvan hij de link niet geeft.

Blik heeft wel een eerdere link gezien naar een samenvatting waar geen touw aan vast te knopen was en daar was een link om het hele rapport voor een paar tientjes te kopen; Blik heeft daarvoor bedankt.

Het artikel van Kreling past in een tendens om de Russen voor alles de schuld te geven en het volspuiten van weerloze en machteloze baby's er qoute que quote doorheen te drukken. Iedereen met een beetje verstand begrijpt dat je als je nu voor die keuze staat je baby dus nooit moet laten volspuiten met de stoffen waarvan je geen idee hebt wat ze allemaal zijn en hoe schadelijk en kankerwerwekkend ze zijn.


Belachelijke tekening bij een al even belachelijk artikel in de zieltogende Volkskrant met de suggestie dat de Russen het vaccinatiedebat in het Westen zouden willen beinvloeden. In plaats van met goede artikelen te komen over Baybassin, Butina of Lensink, vult de Volkskrant zijn pagina's met vanuit de VS doorgestuurde russofobe fake-rapporten. Waarom besteedt een talentvolle jongen als Kreling zijn beste jaren aan zulke onzin?

* Artikel was ons ter ore gekomen via tweet van Drs M. Kat die er ook een artikel aan wijdt. De discrepantie tussen de onafhankelijke internet-journalisten en de hysterische gelijkgeschakelde doortrapte staats- en concernmedia kan bijna niet groter worden..

45 opmerkingen:

 1. De vaccinatiekwestie gaat dwars door links en rechts, en speelt zowel een rol in Rusland als bij aartsvijand ukraine. Zelfs op dit blog zijn de meningen zeer verdeeld.

  Dit heeft uiteraard niks met Rusland te maken, met zijn zeer hoge dichtheid van uitstekend opgeleide artsen, met dank aan de Sovjet unie. Wappies aan de (pseudo-) linkerkant en conspiracy freaks van rechts vergezellen de gristelijke antivaxxers en sofen. De vaccinatiegraad is ondertussen op veel plaatsen beneden het niveau van ´herd immunity´ gedaald.

  Ik zelf ben blij dat een massale epidemie van Ebola vermoedelijk gesmoord kan worden door een experimenteel vaccin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén categorie had ik nog vergeten: het OCD segment met smet- en gif-vrees. Die zijn politiek vaak vrij centraal.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rootman, maar het gaat nu om meer dan of je je kind wel of niet wil laten vaccineren. Prima toch dat iedereen dat zelf kan en mag beslissen?

  Het gaat mij om de tendens en de verbetenheid van pro-vacc om anti-vacc er onder te krijgen. Los van alle verdere argumenten, is dat de kwestie en zo'n ridicuul artikel van Kreling past in die agressieve campagne; sterker, die pakt 2 vliegen in 1 klap: vaccineren promoten en Rusland demoniseren. Wie dat niet ziet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De derde vlieg is het legitimeren van censuur op het internet door platformen als Facebook en Twitter. 'Hard nodig, want je ziet nu maar weer eens hoe de Russen onze democratie ondermijnen door zich te bemoeiden met het Amerikaanse vaccinatiedebat"

   De vierde vlieg is reuring veroorzaken over een nepissue om echt nieuws zo snel mogeljk naar de achtergrond te verdringen: bijv dat Nederland terroristische stijdgroepen in Syrie materieel stuurt en daar geen verantwoording aan de Kamer voor denkt af te hoeven leggen.

   Verwijderen
  2. Ik ben het er geheel mee eens dat dit zowel een afleiding als een poging tot demonisering is. Daarnaast is het nepnieuws. Ik ben het er grotendeels mee eens dat het aan de ouders is om wel of niet te vaccineren*, maar vind wel dat een creche of school het recht moet hebben ongevaccineerde kinderen te weigeren.

   Het recht van de ouders heeft wel zijn grenzen. Zo vind ik het prima dat kinderen van jehova´s toch bloedtransfusies krijgen, dat rare en gevaarlijke diëten gestopt worden of dat besnijdenis (m/v) bestraft wordt.

   Verwijderen
  3. En waar blijven de kamervragen over het steunen van jihadisten in Syrië?

   Daarnaast:

   McCain is lang door zijn demonische bezetenheid in leven gehouden (zie foto uit de link: daar is niets menselijks meer over), maar

   geeft de strijd nu op...

   Verwijderen
 4. Waar braken de Ebola en HIV epedimieën ook alweer het eerste uit?
  Dat was toch in Afrika? Zou er dan een link kunnen zijn tussen Kissingers NSSM200 rapport (eindconclusie: Een sterke bevolkingsgroei in Afrika zal een bedreiging gaan vormen voor de Nationale veiligheid van de VS.) en de in Maryland gelegen fabriek, die stoffen produceert voor biologische oorlogsvoering, Fort Detrick?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens, zolang het Amerikaanse CDC verstoppertje blijft spelen over de connectie vaccinatie --> autisme ---> dementie ---> alzheimer ---> kanker, hebben ouders het volste recht hun kinderen daartegen te beschermen. En als er mensen zijn die hier een complottheorie in zien, dan verwijs ik hen wel door naar het CDC en vraag aan hen maar waarom deze informatie verborgen moet worden gehouden.

   Verwijderen
  2. Het werkt allemaal een beetje vreemd hier in het westen. Waar bedrijven en overheden zaken geheim mogen houden, worden personen die niet vrijwillig hun DNA af willen staan als potentiële verdachten gezien.

   Verwijderen
  3. Alles kan uiteraard, maar een species jump begin 20e eeuw lijkt me waarschijnlijker.

   HIV heeft nauwelijks invloed (gehad) op de Afrikaanse bevolkingsdichtheid.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. "HIV heeft nauwelijks invloed (gehad) op de Afrikaanse bevolkingsdichtheid."

   Yep!

   HIV/AIDS is a major public health concern and cause of death in many parts of Africa. Although the continent is home to about 15.2 percent of the world's population, more than two-thirds of the total infected worldwide – some 35 million people – were Africans, of whom 15 million have already died.

   Verwijderen
  6. Afrika: 1.2 miljard mensen. 15 miljoen is ruim 1%; aantal geïnfecteerden een kleine 3 %.

   Geen noemenswaardige invloed dus. Demografisch noemenswaardig is meerdere tientallen procenten.

   Verwijderen
  7. En jij maakt je wel druk om 500.000 Iraakse kinderen die de moord gestoken zijn?

   Verwijderen
  8. Weet je wat wel grappig is bij jou, @Rootman? Jij hebt geen enkele poging ondernomen om aan de ADHD cyclus in jouw familie een halt toe te roepen. Jij hebt jouw zaad gewoon de weg laten gaan zoals het jou goed dunkt en dat maakt van jouw een egoïstische klootzak die alleen maar aan zichzelf kan denken.

   Verwijderen
  9. Het weinige respect wat ik nog voor @Rootman had, is bij deze dus compleet verdwenen.

   Verwijderen
  10. Druk maken over genocide is iets heel anders dan demografisch kijken. Demografisch waren de oorlogen slechts een blipje.

   Verder ben ik een gelukkig persoontje en dat geldt ook voor mijn dochters, waarvan de oudste een (zeer succesvolle) ADHDer is. Dus die opmerking over mijn nageslacht zal ik maar aan je onwetendheid wijten.

   Verwijderen
 5. Why Russian trolls stoked US vaccine debates
  By Jacqueline Howard, CNN

  Updated 1341 GMT (2141 HKT) August 24, 2018

  https://edition.cnn.com/2018/08/23/health/russia-trolls-vaccine-debate-study/index.html

  Tom Kreling bewerkt artikeltjes van CNN. Moet ie er wel even bij vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou Tom Kreling een personage uit het boek "Gekochte Journalisten" van Udo Ulfkotte kunnen zijn?

   Verwijderen
 6. Yes, Everyone Is Lying About The DNC Server Scandal. w/John Kiriakou

  En de censor van Facebook, de Atlantic Council, helpt ze daarmee. Jimmy Dore laat zien hoe zo iets gaat.

  https://www.youtube.com/watch?v=1oelJ0xN5AM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leaked 49-page memo documents how George Soros is behind social media censorship

   http://theduran.com/leaked-49-page-memo-documents-how-george-soros-is-behind-social-media-censorship/

   Verwijderen
 7. En hier mogen we natuurlijk niets achter zoeken!

  Russian Central Bank building goes up in flames

  https://www.rt.com/news/436786-central-bank-moscow-fire/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat het hele vaccinatie-gebeuren een satanisch complot is van de NWO blijkt alleen al hieruit: ALLE media hanteren een strikt verbod op elke vorm van kritiek op vaccinaties. Dat bewijst aansturing door de deep state. In een normale democratie zouden de helft van de medis tegen vaccinatie moeten en kunnen zijn. De hysterische wijze waarop de MSM de anti-vaxxers demoniseren versterkt deze stelling alleen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Vanavond in het 18:00 uur journaal een item over de pijnstiller Oxytocin, zwaar verslavend en steeds meer Nederlanders slikken het. En waarom is het zwaar verslavend?

   Money, money, money!!!!!

   Verwijderen
  2. Maar mocht je als Nederlander aan een niet zo'n veelvoorkomende ziekte lijden zoals cystic fibrosis, dan kan je van Big Pharma de moord stikken. Er valt aan jullie Nederlanders niets te verdienen maar wij zullen onderzoeken of er een vaccin ontwikkelt kan worden die dit 'probleem' voor u kan oplossen.

   Verwijderen
  3. Dat is waar; iets soortgelijks gebeurt vaak met het onderwerp klimaatverandering.

   Het effect is hetzelfde als een zeurende en prekende ex: contraproductief! (zeurende exen zien dit nooit!)

   Verwijderen
  4. Cystic fibrosis was vroeger dodelijk vóór de puberteit. Nu kan men er de middelbare leeftijd mee halen.

   Verwijderen
  5. Je moet stoppen @Rootman, vooral als jij "What in the world are they spraying" en "Why in the world are they spraying" langs je heen laat glijden. Dat wijd ik dan aan de vaccinaties die jou ADHD hebben bezorgd.

   Verwijderen
  6. Een soort van cognitieve dissonantie, zal ik maar zeggen.

   Verwijderen
  7. Chemtrails! Een typisch luxeprobleem van het rijke westen voor een klein segment met smet- en gifvrees.

   Net alsof er geen echte problemen in de wereld zijn!

   Dit zijn hasbara afleidinkjes.

   Verwijderen
  8. Helaas lijkt de tijd rijp voor een zware heroïne/ phentanyl junkengolf in west Europa. Als de economie gas terugneemt vallen er te veel mensen uit de boot, gedesillusioneerd door de rat race, met minimale huisvesting en nog minder kansen. Europa dreigt ook te mondig te worden en niet meer met de VS (sancties etc.) in de pas te lopen.

   Verwijderen
  9. Aanvullinkje op mijn commentaar van 24 augustus 2018 om 23:47:

   Het zeuren en preken gebeurt aan beide kanten, zowel bij klimaat als bij vax. Bij het klimaat waren het eerst voornamelijk de big oil en coal lobbyisten, nu hebben de ´linkse´ lobbyisten (de VVD zeurt er zelfs over!) en de deugmensen (´onze planeet´, dat hoor je ook bij commercials over maandverband!) de overhand.

   Het heeft met polarizatie te maken, en afgezien van commerciële motieven is afleiding van meer acute problemen waarschijnlijk eveneens een motief. Typisch een Soros scenario als je het mij vraagt...

   Verwijderen
  10. Overigens is het bekent dat artsen de vaccinaties meestal zelf niet nemen,(en die komen wat besmette types tegen in de wachtkamer etc.) hoe meer ze er van weten hoe minder vaak ze het zelf nemen.

   Verwijderen
 9. Terrorists Get Free Pass While Censorship Runs Amok - White Helmets Exposed Gets ShadowBanned By Twitter Admins

  "Alas, one has to wonder why Twitters admins find it unhealthy to expose terrorists that chop off peoples heads and conduct false flag attacks on innocent civilians. Does this have to do with protecting and covering up those who would be aiding and financing the terrorists?"

  https://steemit.com/news/@clarityofsignal/terrorist-get-free-pass-while-censorship-runs-amok-white-helmets-exposed-gets-shadowbanned-by-twitter-admins

  Het recht op vrije meningsuiting wordt op de gevestigde platformen in
  razend tempo ingesnoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Seems US is more interested in giving free health care to terrorists in Syria than to US citizens

  23 Aug 2018
  The Syrian Army discovers a "rebel" field hospital with sophisticated US-made equipment in Al-Quneitra countryside
  1 https://www.youtube.com/watch?v=DBwJlpX5bF4 …
  2 https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-discovers-rebel-field-hospital-with-us-made-equipment/ …

  https://twitter.com/theLemniscat/status/1032927127430221824

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Over de doden niets dan goeds.

  Oude column van Jan Blokker uit 2001.

  Werkelijk geen enkele voorspelling is 17 jaar later uitgekomen. En de reden waarom al die oorlogen zijn gestart: het was niet vanwege Bin Laden (zoals Blokker stelde). Werkelijke reden ondervinden miljoenen Amerikanen dag in dag uit die dankzij het MIC hun spaar en sociale voorzieningen hebben zien verdwijnen om gas, olie en handelsroutes vast te leggen naar Esso's, Chevron's, etc voordeel, en die oorlog heeft de VS verloren.

  De column

  .... Omzien

  JE kunt voor je fatsoen geen afscheid nemen van 2001 zonder op z'n minst nog één keer iets over 11 september te hebben gezegd....

  Jan Blokker 31 december 2001, 0:00
  Maar wat, in godsnaam?

  Ik bedoel na George Bush, Wim Kok, Jan Mulder, Marcel van Dam, koningin Beatrix, Karel Glastra van Loon, Rob de Wijk en paus Johannes II?

  Dan moet je wel een hele hoge dunk van jezelf hebben.

  Uit armoede kocht ik 9-11, de Amerikaanse schrijfwijze van de veelbesproken datum. Het gaat om een bundeltje verklaringen die Noam Chomsky in de eerste weken na de aanslag aflegde tegenover diverse journalisten die in hem niet zozeer de vermaarde linguïst, als wel de nog veel vermaardere politieke activist hadden gezocht. Het is intussen trouwens ook al vertaald. In het Nederlands heet het 11 sept.

  Het hielp me niet echt op weg.

  In de eerste plaats ging het boekje in New York ter perse op het moment dat de bombardementen op Afghanistan net een dag waren begonnen. En op het moment dat de Nederlandse editie verscheen waren de Taliban al bijna weer verslagen. De boekdrukkunst kan die moderne oorlogen niet meer bijhouden.

  Maar in de tweede plaats stond er eigenlijk niks nieuws in. Wie z'n Chomsky zo'n beetje kende, kon z'n reacties wel ongeveer uittekenen.

  Zo werd hem een week na de 'gebeurtenissen' (zoals we ze graag noemen) bijvoorbeeld gevraagd of een oorlog tegen het terrorisme gewonnen kon worden, en hij begon te zeggen:

  'Als we serieus op deze vraag willen ingaan, moeten we eerst erkennen dat de VS in een groot deel van de wereld als een vooraanstaande terroristische staat worden aangemerkt - en terecht.'

  Al sinds Vietnam heeft Chomsky een zwaar hoofd in de regeringen en de buitenlandse politiek van zijn land.

  Een dag nadat de eerste bommen waren gevallen voorzag hij 'een geluidloze genocide' van miljoenen onschuldige burgers die toen al aan de rand van de hongerdood stonden, en die in de loop van de meedogenloze Afghaanse winter geen schijn van kans meer zouden hebben.

  Kon hij op 7 oktober weten dat het zonnige Kabul een maand later bevrijd zou worden door een verslaggever van de BBC, en dat van alle videobeelden die we sindsdien uit Afghanistan hebben gezien eigenlijk alleen dat van Bin Laden een man toont die er begin december zichtbaar minder goed aan toe was?

  Mij spelden ze overigens geen sprookjes op de mouw over George W. als redder van de beschaving, noch over de humanitaire missie van al die Afghaanse struikrovers die inmiddels bij de kapper zijn geweest. Dat zijn naar algemeen menselijke normen stuk voor stuk Sons Of a Bitch. Maar, zal de president van de Verenigde Staten al zijn voorgangers nazeggen: het zijn onze Sobs.

  Ook in dat opzicht is de wereld niet veranderd.

  De vraag is eigenlijk alleen hoe lang de 9-11-retoriek nog met ons zal blijven. Zelfs in Amerika, waar ze de gebeurtenissen nu nog elke maand hebben herdacht, zullen ze over een poosje eens per jaar voldoende vinden. En als ze, alle waarschuwingen van Chomsky ten spijt, naar Bin Laden blijven doorzoeken tot in Sudan, Somalië, Jemen, Irak, Syrië en Noord-Korea, zullen steeds minder mensen binnen en buiten de Verenigde Staten zich nog kunnen herinneren wanneer, en waarom, al die oorlogen ook weer precies zijn begonnen.

  Je kunt voor je fatsoen geen afscheid nemen van 2001 zonder op z'n minst nog één keer iets te hebben gezegd over 11 september.

  Maar alle voorspellingen zijn al niet uitgekomen, alle analyses al achterhaald, en alle gemeenplaatsen al verkondigd.

  Dus wat nog, in godsnaam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Dus wat nog, in godsnaam?"

   Een paar miljoen burgerdoden, misschien? Overigens was Chomsky niet zo'n voorstander van de gedachte dat 9/11 een "Inside Job" zou zijn geweest.

   Verwijderen
  2. Klopt. Ik destijds ook niet. Ben wel van mening veranderd.

   Destijds las ik de stukjes van Blokker in VK alsof het waar was.

   Begrijp dat wel, 17 jaar later. De man schreef 'speels' en 'to the point'. Het speelse was alleen niet zo speels voor de spelers waarover Blokker schreef. En to the point, wellicht, maar met een hele scheve geweerloop.

   Zou Blokker zelf hebben geweten hoe naast hij naast de inhoud van stukjes zat?

   Verwijderen
  3. Ik heb overigens, toen er nog een handige zoekfunctie op VK zat, wel eens gezocht naar hoeveel stukken van Chomsky in VK vertaald waren verschenen sinds 2001.

   Antwoord: 0

   Wel werd Chomsky meer dan 10-tallen keren geciteerd, maar dan wel op de manier zoals Blokker doet: op de man (chomsky had een Vietnam syndroom, was onvoorspelbaar), niet op de inhoud.

   Blokker wist echt wel wat hij deed toen hij bovengenoemd stukje schreef, en hoe zo'n stukje inhoudelijk geschreven moest worden. En nu is hij dood.

   Verwijderen
 12. Stan heeft gelukkig nog wel een zoekfunctie op zijn blog (maar publiceert voor mij onbekende reden nauwelijks meer).

  Hier vergelijkt hij Blokker (oude held van mij) met Howard Zinn (nieuwe held van mij)

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/03/howard-zinn-4.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stan publiceert wel regelmatig, maar nu is ie op vakantie. ( Dat is mijn indruk althans.)

   Verwijderen
 13. Het gaat steeds beter met de economie (GDP)

  https://www.nu.nl/binnenland/5430458/omzet-nederlandse-drugshandel-was-in-2017-189-miljard-euro.html

  BeantwoordenVerwijderen