woensdag 13 december 2017

Alarm Code Geel: Lara Rense (NOS) voedt Rusland-haat

Vanavond zijn met Lara Rense in haar programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 nieuwe grenzen van Rusland-haat doorbroken. Wij luiden daarom de alarm bellen. Dat hebben we nog niet eerder gedaan. Het is een serieus alarmsignaal dat we af geven want zo erg hebben we het nog niet eerder gehoord en we zijn wel wat gewend. Het zijn dit soort uitzendingen die het volk rijp kunnen maken voor haat en agressie tegen Rusland en haar President. We hoeven hopelijk niemand uit te leggen waar dat toe kan leiden, maar voor de zekerheid noemen we toch: 40-45, Irak, Libie, Syrië.

Tientallen jaren...

Het is dinsdagavond 12 December 2017 18:20 uur als Lara Rense spreekt: "Het is tien minuten voor half zeven en wij gaan naar, ehh, een vaste gast van het programma, vandaag Beorn Nijenhuis, Rusland, welkom Beorn, doet niet mee aan de Olympische Spelen in Peong Yang, Internationaal Olympisch Commitée sloot het land uit van deelname omdat de overheid jarenlang een dopingprogramma organiseerde en faciliteerde..."

Nijenhuis komt er gelijk hard in: "Tientallen jaren!"

Rense vervolgt: "Tientallen jaren. Het gaat ver terug. Jij bent oud-schaatser, neurowetenschapper, wij willen het met jou hierover hebben en jij met ons. Kort voor de beslissing van het IOC zat jij hier bij ons en toen zei jij dat het test moment voor de internationale sport zou zijn. Laten we nog even luisteren...."

Beorn Nijenhuis, de geboren Canadees, denkt dat het goed is dat er geen Russische vlaggen op de Olympische Spelen wapperen en gaat dan los:

"Lijn in het zand"

"Het is een beetje het moment om een lijn te trekken in het zand"

Dreigend: "Tot hier en niet verder"

En dan principieel (meestal is het dan uitkijken geblazen): "Ik sta bij mijn principes. Eigenlijk hadden ze Rusland en alle atleten, de hele ploeg, hadden ze moeten schorsen van ehh, van ehh de Olympische Spelen."

"Het is een hele zware opinie van mijn kant, maar we moeten hier echt, we moeten hier proberen realistisch te blijven, te kijken naar de feiten, wat Rusland eigenlijk gedaan heeft."

Nijenhuis gaat ook gelijk op de stoel van aanklager en rechter tegelijk zitten, van Lara mag het: "Nogmaals, wie proberen we hier te straffen? Wie proberen we te straffen? DIT IS DE RUSSISCHE REGERING DIE GESTRAFT MOET WORDEN.

Lara Rense collaboreert naar hartelust: "Want die heeft het dopingprogramma opgezet??"

Beorn Nijenhuis: "Precies. Vladimir Putin en zijn rechterhanden. Mensen als Vitali Mutko en ehh Mutkov en Alexander Zukov, dat zijn de rechterhanden van Putin. Putin wist ervan. En al jaren zijn ze vals aan het spelen."

En dan komt het hoge woord eruit bij Beorn Nijenhuis: "En nogmaals, we hebben over Vladimir Putin. Hij is een CORRUPTE DICTATOR, NOGMAALS, OVERIGENS, MOORDENAAR, ehh, hij is iemand die wij gewoon keihard als internationale, ehh, ehh, als internatioaal geheel van landen moeten WIJ HEM AANPAKKEN. Moeten zeggen "tot hier en niet verder"."

Rense: "Moeten sporters die schoon zijn dan toch gestraft worden?"

Nijenhuis: "Precies, dat zeg ik. Dat is heel zwaar. Nogmaals, ik heb hier persoonlijk ervaring mee."

Rense: "Hoe bedoel je?"

Nijenhuis: "Kosta Poltovets is mijn coach geweest 4-5 jaar lang, hij ois een goede vriend van mij. Ik zie hem als een super aardige man. Coach van de Russische schaatsers." Nijenhuis zou voor hem zijn hand in het vuur houden, maar moet bij zijn principes blijven: "Rusland heeft tientallen jaren vals gespeeld, ZE MOETEN HEIRVOOR GESTRAFT WORDEN. En nogmaals, de regering van Rusland moet gestraft worden. Het is jammer dat die atleten dan niet mee mogen. De internationale eenheid van landen die meedoen aan de Olympische Spelen, vertegenwoordigd door het IOC MOET DE VINGER WIJZEN NAAR DE RUSSISCHE REGERING"

Rense: "En er moet straf komen voor de Russische regering? Voor het land Rusland?"

Nijenhuis lijkt in hogere sferen te komen, hysterisch: "De mensen van het land Rusland en alle sporters van de wereld moeten de vinger wijzen naar de Russische regering, naar Vladimir Putin want daarom zitten wij hier, en dat doen wij niet. En, en en ehh, dat doen wij niet als eenheid. Wij moeten zeggen, heel jammer, het is een tragedie voor de sporters, een tragedie voor iedereen die sport kijkt, een tragedie voor alle sporters in de wereld, niet alleen de Russische sporters dat ze niet mee mogen zouden moeten doen, maar... WIJ MOETEN ALLEMAAL DE SCHULD GEVEN AAN PUTIN AAN DE RUSSISCHE REGERING, want die zijn de corrupte mensen die in Sochi in hun eigen Olympische Spelen zo vals hebben gespeeld. En het is gewoon een verkrachting van de eerlijkheid van sport..."

"We hebben te maken met een corrupte regering dat zo corrupt is dat zijn eigen mensen vermoord. Wat ze doen nu met valssplen met sport is wat ze noemen the tip of the iceberg."

En hij gaat door in het Engels: "Het is de cherry on the cake of corruption. Het gaat sooo deep. En en wij moeten gewoon ons realiseren, er zijn weinig momenten dat we echt... ja we kunnen allemaal twitteren, allemaal binnen onze eigen landen zeggen dat het slecht is wat ze hebben gedaan. Maar dit is een internationaal moment waar we kunnen vertellen: TOT HIER EN NIET VERDER. Ik vind het heel jammer, maar zo is het wel.

Rense: "Dankjewel. Beorn Nijenhuis."

Commentaar Blik op NOS-journaal

Dat Nijenhuis zegt wat ie gezegd heeft, kunnen we van 1 kant zelfs nog waarderen. Hij praat nergens omheen. Het probleem is echter de NOS-redactie en Lara Rense die telkens dit soort gasten uitnodigt en de omstandigheden creëren om slechts 1 kant van de Russische medaille te laten zien. "Vaste gast van Nieuws en Co", en ook gast bij De Wereld Draait Door. En zo draait de carousel door. De redactie en Lara Rense weten precies wie ze met Nijenhuis in huis halen. Precies. Zo'n gesprek is geheel gescript. "Mag ik Putin een moordenaar noemen?", "Ja hoor, doe maar. Je mag alles zeggen wat je denkt..."

Het warrige "interview" schiet alle kanten op. Mocht er nog getwijfeld worden of de dopingzaak wel voldoende is om alle sporters weg te houden sorteren Rense en Nijenhuis alvast voor: Putin zou een corrupte dictator en moordenaar zijn. Dus waar hebben we het over? Zo'n regering dient gestraft te worden! Dat staat zelfs los van de doping; is op zich al voldoende reden om Rusland TE STRAFFEN! Hoe noem je in de rechtspraak zo'n opeenstapeling ook alweer, wie helpt?

Wij kunnen ons niet herinneren dat er ooit een land of een President zo uitgescholden is als vandaag bij Lara Rense Putin en Rusland. Ja, of het moeten Saddam Hoesein of Khadaffi of Bashar Al Assad geweest zijn. We weten allemaal waar het liegen over en het uitschelden van deze Regeringsleiders toe geleid heeft. Rense en Nijenhuis kunnen, listig, wel doen alsof land en President twee afzonderlijke eenheden zouden zijn. Leuk geprobeerd maar zo werkt het niet en al zeker niet waar de gekozen President zo geliefd is bij haar volk als Putin in Rusland, waar geen EU regering aan kan tippen. Maar dat een andere regeringsleider op de nationale Hollandse staatsradio voor corrupte dictator en moordenaar van zijn eigen volk wordt uitgemaakt kunnen wij ons niet heugen. Zulke taal over Rusland en haar regering is een zeer serieuze, gevaarlijke zaak. Daarom dat wij vandaag Russofobie Alarm code geel afgeven.

Lara Rense doorbrak vandaag een grens. Wij documenteren de Russofobie en Rusland-haat op deze site.

75 opmerkingen:

 1. En dat (of juist daarom) terwijl Putin in Syrië net het ´mission accomplished´ heeft verklaard! Ze zitten ook weer te griepen over de al qaida enclave in Goutha.

  Tja, politiek en sport: dan spreek je 2 bijna niet overlappende bevolkingsgroepen aan. Waar de politiek geïnteresseerden nog een onderscheidingsvermogen kunnen opbouwen gaat dit via de sport waarschijnlijk heel anders (kan daar zelf niet over meepraten, want ik vind alle sport saai).

  Maar de Russische ploeg gaat naar Korea! Die zullen vaak bovenop het podium staan en ongetwijfeld een statement maken.

  Een statement zo krachtig dat Lara Rense als een kniesoor achterblijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt, Rootman, en hoe je het draait of keert, onder welke vlag dan ook, de medailles gaan wel mee naar Rusland!

   Verwijderen
 2. Ze kunnen daar in Nederland nog zo hard proberen om Rusland zwart te maken, maar ze mogen lekker niet mee voetballen in Rusland.
  Het zijn bij voorbaat al heel slechte verliezers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paar kanttekeningen.

  1. Zowel Nijenhuis als Rense zetten zichzelf via Google op de markt als bemachtigde 'sprekers'. Dat zouden ze niet doen als ze het te druk hadden met zaken die er toe doen.

  2. Naar Lara Rense luistert Nico Dijkshoorn, om over die ervaring ranzig (denkend dat dit eerbaar is) in de Volkskrant te schrijven dat Rense 'een stralend lichtpuntje' is en dat hij 'samen met haar het jaar uit wil'. Ik denk dat Dijkshoorn daarmee hoopt dat hij er zijn 85ste betaalde nevenfunctie in medialand mee veilig kan stellen. Voor mij is het alleen maar extra reden om niet naar dat inteelt clubje te willen luisteren of kijken.

  3. Nijenhuis heeft neurowetenschappen gestudeerd, wat hem nog niet een neurowetenschapper maakt. Nijenhuis zegt zelf op Google dat hij 'zich bezighoudt met' neurowetenschappen, wat denk ik een eerlijke observatie is. Ik heb nergens kunnen vinden dat Nijenhuis is aangesteld bij een universiteit als wetenschapper, wel dat hij praatjesmaker is op de radio en teevee. Voor dat laatste krijgt hij betaald, en wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Het enige wat Nijenhuis aan wetenschap geproduceerd heeft (een scriptie) staat afgedrukt in de Volkskrant, wat je nou ook niet een wetenschappelijk tijdschrift kunt noemen.

  4. En Russofobie code geel, daar ben ik het wel mee eens. Maar het is wel heel lokaal code geel, namelijk alleen in Hilversum, waar een natte wind nu al tijden boven het mediapark hangt tgv een depressie (zeer laag drukgebied) die veroorzaakt wordt door de woorden die daar dagelijks gesproken worden over Poetin en Rusland en alleen maar een dieper vacuüm produceren. Ik vind alleen niet dat je daarvoor moet waarschuwen, maar het moet aanmoedigen als liefhebber van waarheid. Laat het diepe vacuüm een zwart gat worden waar Hilversum als vanzelf in verdwijnt, en het probleem van Russofobie is opgelost. Mijn verwachting is dat het hard die kant op gaat, en dat het in ieder geval niet aan Rense of Nijenhuis zal liggen. Het enige wat waarheidsliefhebbers moeten doen is de komende tijd uit de buurt van Hilversum blijven om niet in dat vacuüm meegezogen te worden. Maar voor die waarschuwing hoef je geen neurowetenschapper te zijn om te weten hoe het zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een voorproefje van het jaar 2020, wanneer de transit van gas door de Ukraine stopt, en Northstream 2 niet gebouwd is vanwege politieke motieven: het transitstation in Oostenrijk is ontploft. en de prijzen voor italië zijn nu al verdubbeld, terwijl tekorten dreigen:

  https://www.theguardian.com/world/2017/dec/12/italy-declares-state-emergency-gas-explosion-austria

  Maar misschien zet dit sommigen in Brussel aan het denken: er is nauwelijks een beter tijdstip voor (Jeruzalem, Overwinning in Syrië)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier een pareltje
  https://www.stelling.nl/kleintje/handel-en-politiek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net even geluisterd naar de 6 minuten op radio 1
  1 bjorn nijenhuis is in Canada geboren ,neem dus aan dat hij een zeer eenzijdige blik op Rusland heeft
  2 hij is maar 34 nou ja dan ben je nog aardig iedealistisch !
  3 NPO heeft niets te maken met Nederlandse publieke omroep maar eerder met CIA !
  4 Lara Rense heeft niets met lournaliestiek te maken maar eerder met perceptie management
  5 de standart dag van een NPO hoernalist is kopje koffie , briefing door de CIA afgevaardigde , nog even langs de censuur afdeling gaan voor het laatste nieuws en dan starten met de perceptie management
  6 als laatste de CIA trollen op de verschillende blogs laten reageren om ons in het gareel te houden
  Bij blik is het kroel op geenstijl is het de KSL ect ect

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er geen Beorn Nijenhuis was, zou ie moeten worden uitgevonden.

   Dit heb ik gejat van William Engdahl.
   Engdahl zat een keer aan de dis met een hoge Amerikaan ( ambassadeur in China of zo).

   Die Amerikaan zei ( off the record natuurlijk) 'Als er geen Noord Koreaans regime was, zouden we het moeten uitvinden: het geeft ons een alibi om onze oorlogsvloot op de drempel van China te leggen. "

   Zo moet je die dingen zien.

   Die Koude Oorlog: door de VS bedacht en groot gemaakt.
   NB: De huidige is door de Neocons gemaakt, en veel gevaarlijker: nu gaat het niet om de MIC belangen, maar om joodse wereldheerschappij. En als dat mislukt zullen ze de Samson optie toepassen: atoom-oorlog. Zéker omdat ze denken dat ze hem misschien toch kunnen overleven.

   Verwijderen
 7. Heeft Nico Dijkshoorn zijn sollicitatei ( avondje uit met Rense) ingetrokken, Blik?
  Zeker omdat ze meer rimpeltjes heeft dan hijzelf !

  (Ik kan nog dieper zinken hoor: 'when it looks like a Duck ....')


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marijnissen stapt op bij de SP.

  Er kan bijna niets tegen deze integere partijleider gezegd worden, behalve veel lof dat er ook nog eerlijke, goedwillende mensen politiek bedrijven, alleen lukte het vaak niet in die keiharde wereld van belangen en corruptie.

  Lilian kan waarschijnlijk sommige dingen beter, als een slimme, uitstekend getrainde straatvechtster.

  Voorlopig sta ik vierkant achter haar, maar ze moet wel veel laten zien. Snel.

  Zou niet heel moeilijk moeten zijn, aangezien de ´Jessias´ net weer steun voor de NATO missies heeft gegeven ( vóór gestemd in het parlement, de neocon.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emiel Roemer stapt op. Maar dat begrijpt iedereen natuurlijk wel.
   Zou het wrijvingen hebben gegeven dat de dochter van de Baas nu het heft in handen krijgt?
   Lijkt me toch dat niet alle fractieleden daar blij mee zullen zijn.

   Waar heb je gezien dat Lilian een goed straatvechtster is? ( ik herinner me wel haar romance met de EO baas Slagter. Verder weet ik er niet veel van.)

   Verwijderen
  2. [Er zit nu een Censor die heel wat beter zijn taak verricht dan ik.]

   Je deed het prima Jan! Maar Ik wil alle succes en voldoening aan de nieuwe censor toewensen, want we hebben dat zeer nodig! Van mijn kant zal ik me ook proberen te beheersen , al zal dat niet elke keer lukken...

   Verwijderen
  3. Wat betreft de SP: we gaan het zien! Wat ik uitsprak is meer hoop dan weten. Maar gezien het feit dat GL wel heel opvallend door het Soros vergif is geïnfiltreerd, heb ik toch hoop dat de SP een echte (paleo/ klassiek-linkse koers kan volgen, in het spoor van Corbyn en Sanders).

   Verwijderen
  4. Marijnissen- Slagter? nooit van gehoord. Ik let ook totaal niet op dat soort dingen. Maar dit soort dingen kunnen vaak een snelle ontwikkeling teweegbrengen. Hopelijk heeft ze er veel aan gehad en is ze er nu overheen gegroeid.

   Mijn Novia is ook 25 jaar jonger dan ik!

   Verwijderen
 9. Morgen weer de Poetin dag

  Ask Him Anything: Four Things to Know About Putin's Marathon Press Conference
  https://sputniknews.com/russia/201712131059972093-putin-press-conference-primer/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uw vriendin heeft het nodige op haar geweten. In vergelijking met haar is Poetin een lieverdje.

   The List Of Clinton Associates Who Allegedly Died Mysteriously. Check It Out.
   http://lasvegas.cbslocal.com/2016/08/10/the-list-of-clinton-associates-whove-died-mysteriously-check-it-out/

   Verwijderen
  2. En het verhaaltje over Obama's geboortebewijs is ook nog lang niet over. De CIA heeft ingebroken in het geboorteregister van Hawaii. Das lekker, de VS 8 jaar lang bestuurd door een illegale president.

   Verwijderen
  3. Bombshell: Evidence of CIA Role in Forging Obama’s Birth Certificate

   Government computers illegally hacked Hawaii Dept. of Health

   https://www.infowars.com/bombshell-evidence-of-cia-role-in-forging-obamas-birth-certificate/

   Verwijderen
  4. @Joop,

   Zeker!!

   Al de wetgeving onder zijn bewind kunnen direct ongedaan gemaakt worden.

   Het is allemaal een joke voor de globalisten. Ze zien geen naties, ze zien alleen de wereld. Ze vinden het grappig dat een zoon van een communistische activist (FM Davis) en een medewerkster van de Ford foundation verkocht word als een zoon van een schapenherder uit Kenia en zijn moeder was zogenaamde78 hippie. LOL.
   Ook grappig is dat Obama homo is en Michelle een tranny zonder dat het publiek dat weet.

   Verwijderen
  5. Health director who approved Obama birth certificate dies in plane crash
   https://www.nbcnews.com/news/other/health-director-who-approved-obama-birth-certificate-dies-plane-crash-f2D11732106

   Hmmm...iedereen werd gered behalve zij. Wist ze teveel ?

   Verwijderen
  6. Oligarch schrijft: "" Ook grappig is dat Obama homo is en Michelle een tranny zonder dat het publiek dat weet.""

   Ja, grappig is het wel. Maar minder grappig is dat Oligarch deze kletspraat serieus neemt èn op BLIK serieus wordt genomen.

   Verwijderen
  7. Ja, grappig is het wel. Maar minder grappig is dat Oligarch deze kletspraat serieus neemt èn op BLIK serieus wordt genomen.

   Eigenlijk is het niet grappig dat het publiek in de maling wordt genomen.

   Ipv mij belachelijk te maken kunt u ook zelf onderzoek doen!. Heeft u dat gedaan ?

   Verwijderen
  8. Nee, @Verheul pikt liever artikelen die anderen voor hem opgezocht hebben, om het daarna op z'n eigen blog te zetten.

   Prima werk, @Verheul!

   Verwijderen
  9. @Jan
   Je hebt het besef te denken dat de blog lezer niet zelf denkt en zomaar klakkeloos aanneemt wat ik of jij schrijft.

   NIKS IS MINDER WAAR!.

   Ze lezen het en halen hun schouder op of ze lezen het en gaan het onderzoeken. Mij zomaar geloven doen ze niet!

   Verwijderen
  10. Tja, ik kan mij er wel iets bij voorstellen! Hoe die pseudo-wetenschappers er mee omgaan doet vermoeden dat het allemaal wel meevalt met die global-warming of toekomstige generaties hoeven niet zo nodig toekomstige generaties te worden!

   Nasa scientist blasts the hypocrisy of climate campaigners who emitted 30,000 tonnes of CO2 this weekend travelling to a global warming conference

   http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5175491/Nasa-expert-blasts-hypocrisy-climate-campaigners.html

   Verwijderen
  11. Misschien is Obama geen homo en misschien is Michelle geen tranny. Alleen ik denk van wel. Mag ik ?

   Verwijderen
  12. @ Oligarch.
   Belangrijkste zaak: Al zou Obama een driedubbele homo zijn en zijn vrouw in het geniep een Mongoolse worstelkampioen, het zou niks uitmaken. ( Ik zou er van smullen, maar er geen dag korter om leven).

   Ik wil op dit blog niet dit soort onzin lezen.
   Het behoort duidelijk tot de categorie: Vrouw met baard.Vrouw met drie borsten. Man bijt hond.
   Vaudeville. Kermis vermaak.

   AUB ons niet mee lastig vallen. Er wordt hier al genoeg onzin gedumpt door de trollen.

   Ga heel voorzichtig om met bronnen als Info Wars. `

   @ Joop.
   Ja, die klimaat-sceptici zijn hypocriet. U heeft gelijk. Het schijn namelijk dat ze elke dag gewoon eten. En U en ik weten dat dat CO2 produceert. De hypocrieten !!

   (Dat is toch wat jij hierboven schrijft, of zie ik het niet goed ?)

   Verwijderen
  13. Hahahahaha, schiet mij ineens iets te binnen over de klimaattop in Kopenhagen. Daar presteerden Prins Charles en Gordon Brown het om allebei in een apart vliegtuig naar Kopenhagen te vliegen! De reden; de twee konden het niet zo goed met elkaar vinden!

   Verwijderen
  14. Inderdaad, dit soort speculaties gaan een zeer irrelevante kant op, een kant die Trump een jaar of 9 terug aanhing (wat niets zegt over wat hij geloofde)

   Wat het klimaat betreft: er is een nogal schokkende publicatie verschenen, die mogelijk een aantal theoriëen die ik aanhing verbrijzelt.

   Maar hierover hebben Joop en Olicharch nog nooit gehoord, die blijven Koch lobbyisten en infowars napraten..

   (hint: koolstofisotopen methaan)

   Verwijderen
  15. Joop schrijft:

   Nee, @Verheul pikt liever artikelen die anderen voor hem opgezocht hebben, om het daarna op z'n eigen blog te zetten.

   Prima werk, @Verheul!
   ===

   Je begint op je moeder te lijken, Joop.
   Nag nag nag.

   Altijd over hetzelfde zeuren. Nooit iets afsluiten.

   Jaren later nog met een oud verwijt op de proppen komen.

   Of zou Joop eigenlijk Jopie heten?

   She is sacrificing yet demanding, manipulative and tyrannical, devoted and ever-present. She loves her children fiercely, but man, does she nag.

   https://www.myjewishlearning.com/article/battling-stereotypes-of-the-jewish-mother/

   Sinds wanneer is het 'pikken' als jij een artikel hier plaatst ( Wat heb je er voo rbetaald, Jopie ?) en iemand anders plaatst het op zijn eigen blog ?

   Dit is:
   -Misleidend ( ik pik niet. Ik ben hooguit een heler, in geval jij het gepikt hebt) )
   - Zeuren.
   - onzin.
   - overbodig.

   Verwijderen
  16. Jan Verheul dit is geen onzin. Dit gaat om de president van Amerika en zijn vrouw! en het bedrog wat het publiek moet ondergaan en nu ophouden met te zeggen wat ik wel en wat ik niet mag zeggen!.

   Maar ja, het zal niks uitmaken. Jan heeft zichzelf toch niet in de hand.

   Jan kan beter voor het politburo in Noord Korea gaan werken. Dit mag je wel vinden en dat niet.

   Verwijderen
  17. @Verheul,

   "(Dat is toch wat jij hierboven schrijft, of zie ik het niet goed ?)"

   Nee, dat is niet wat ik schreef en inderdaad, je ziet het niet goed.

   Nu begrijp ik ook waarom jij een ietsie pietsie kwik in je vaccin niet als een gevaar maar als heilzaam ziet, terwijl je een gespecialiseerd bedrijf in moet huren als je spaarlamp uit elkaar klapt en jij voorlopig je huis niet meer in mag

   Verwijderen
  18. Ik geloof dat Jan helemaal aan het doordraaien is op dit moment. LOL

   Verwijderen
  19. Heeft Jan teveel kwik in zijn vaccinaties gehad ?. Mogelijk daardoor een beetje autistisch geworden.

   Verwijderen
  20. @Rootman,

   Hint;

   Honderden diepzee vulkanen!

   Verwijderen
  21. "Daar presteerden Prins Charles en Gordon Brown het om allebei in een apart vliegtuig naar Kopenhagen te vliegen! De reden; de twee konden het niet zo goed met elkaar vinden! "

   Velen regeringsleiders kwamen naar de "klimaattop" in Kopenhagen in hun privé vliegtuig. LOL

   Verwijderen
  22. @Rootman,

   Hint;

   Honderden diepzee vulkanen!

   ????????????????

   Zijn die ineens opgekomen, of verdwenen?

   Dacht het niet dus, en zodoende is hun bijdrage aan de CO2 balans hetzelfde gebleven. Beter zelf nadenken alvorens onevenwichtige of propagandasites na te praten.

   Verwijderen
  23. @Verheul,

   Ik zal het je even uitleggen.

   Het is de gemakzucht van jou waarmee jij mensen hier als kwaadaardig probeert weg te zetten. Dat voorbeeld heb jij gegeven met de overname van China van Big Pharma, waarvan jij dus te besodemieterd was om dat te controleren.

   Heb je enig idee waar de medicijnen in Nederland vandaan komen die zogenaamd dezelfde werking hebben als de duurdere maar veel goedkoper zijn?

   Maar jij bent niet zo behept met doordenken als ik.

   Verwijderen
  24. @Rootman,

   "????????????????

   Zijn die ineens opgekomen, of verdwenen?"

   Zozo, gelukkig heb je een excuus voor het verlies van je korte termijn geheugen! Het zit in je familie, toch?

   Verwijderen
  25. Al sinds de vorige ijstijd borrelt methaan op uit de bodem van de oceaan en land. Sinds duizenden jaren dus.

   ja hoe warmer de aarde, hoe meer methaan loskomt.

   Verwijderen
  26. Heren Bommel en Tricky Woo,

   ik ben even te druk om hier gezellig mee verder te keuvelen.
   Joop schrijft: "Maar jij bent niet zo behept met doordenken als ik."

   Tip voor Joop: het woord 'behept' heeft louter negatieve connotaties.
   Je woordkeuze is dus correct, maar ik denk niet dat het jouw bedoeling was om te zeggen dat 'doordenken' bij jou weinig goeds op levert.

   Verwijderen
  27. @Scooby Doo,

   Tip!

   Gelukkig zijn er meer definities te vinden voor het begrip "behept" en niet alleen die van de gemakzuchtige @Scooby Doo!

   "Lijdende aan een ongemak"

   In dit geval dus het ongemak van het doordenken door @Scooby Doo!

   Verwijderen
  28. Het kan nog steeds: het explosief loskomen van methaan uit clathraten (methaanijs). Met name als de dooi van permafrost dieper gaat dan in vorige interglacialen, want dan woorden opgebouwde vooraden van vóór het pleistoceen aangesproken; die zijn niet elke 100 000 jaar ontdooid, en dus VEEL rijker.

   Normaliter gebeurt dat in elke opwarming ,maar die gingen veel minder snel, dan kan het tijdig oxideren tot een schijntje CO2.

   Mijn hint ging daar niet over, die ging over de niet-organische oorsprong van het vrijkomende methaan.

   Verwijderen
  29. Gaat Jan de moderator ook zijn eigen onzinnige discussies verwijderen?
   Het is het iedere keerzelfde welles/nietes spelletje.
   Dat je kroel verwijderd , oké, maar kijk eens naar jezelf!

   Verwijderen
  30. Wijs me een discussie aan van het niveau 'Michele Obama is een man" Matt.

   Verwijderen
  31. @Matt,

   Hahahahaha, dan zou @Scooby Doo z'n hele blog op moeten doeken!

   Dat doet ie nooit!

   Verwijderen
  32. Joop,
   als jij tegen mij zegt: ""Maar jij bent niet zo behept met doordenken als ik."
   Wie is er dan 'lijdende aan het ongemak van doordenken'? Jij of ik?
   Jij dus.

   Ik denk dat je jouw eigen zin niet begrijpt.

   Weer een voorbeeld van ijl-zwammen. Joop die het niet meer weet en kletskoek daat verkopen.


   Verwijderen
  33. Is Jan nog steeds moderator ?.Hij zei gisteren dat hij sinds een aantal dagen geen moderator meer is. Nog liegen ook die Jan.

   Verwijderen
  34. Jan ben jij nog moderator hier ?

   Verwijderen
  35. Oligarch strooit nog maar eens met een wijsheid:

   "Al sinds de vorige ijstijd borrelt methaan op uit de bodem van de oceaan en land. Sinds duizenden jaren dus."

   Doet denken aan de man die wist dat hij kon vliegen.

   Hij sprong uit het vliegtuig en toen men vroeg :
   " En, kun je vliegen?' riep hij: 'So far so good'.

   Allemaal heel nuttige info, Oligarch, maar niet voor mensen die kunnen denken.

   Verwijderen
  36. Oligarch,
   ik was Censor: ik gooide Cruel en Eddy er ongelezen af.

   Maar ik ben gestopt toen ik door kreeg hoe laf het gedrag van Matt en Dawg was. ( Van enkele anderen wist ik het al.)

   Verwijderen
  37. Hij loog ook al toen ik een post had verwijdert en hij zei dat ik die post had verwijdert nadat hij repliek had gegeven. WAT HELEMAAL NIET WAAR WAS!. Joop zei daar heel terecht iets van.

   Waar is Jan mee bezig ?

   Verwijderen
  38. En waarom is mijn post over Obama (homo)en Michelle (tranny) verwijdert ? Wie heeft dat gedaan ?

   Verwijderen
  39. Je kan best in de MSM terecht, Oligarch: binnen twee zinnen iemand zonder feiten beschuldigen en veroordelen.

   Oligarch schreef:
   "" Is Jan nog steeds moderator ? Hij zei gisteren dat hij sinds een aantal dagen geen moderator meer is. Nog liegen ook die Jan."

   Verwijderen
  40. @Jan,
   Matt en Dawg laf ????
   Dawg is de beste blogger en Matt is een begenadigd artiest.

   Ik begrijp het niet meer.

   Verwijderen
  41. Oligarch,
   wordt het geen bedtijd?

   Ik heb trouwens jouw post gevonden waar jij hem hebt achtergelaten: om 19.52 schreef je:

   @Joop,

   Zeker!!

   Al de wetgeving onder zijn bewind kunnen direct ongedaan gemaakt worden.

   Het is allemaal een joke voor de globalisten. Ze zien geen naties, ze zien alleen de wereld. Ze vinden het grappig dat een zoon van een communistische activist (FM Davis) en een medewerkster van de Ford foundation verkocht word als een zoon van een schapenherder uit Kenia en zijn moeder was zogenaamde78 hippie. LOL.
   Ook grappig is dat Obama homo is en Michelle een tranny zonder dat het publiek dat weet.

   ====----

   Zoek op: Confirmation bias.

   Verwijderen
  42. Oligarch schreef:

   @Jan,
   Matt en Dawg laf ????
   Dawg is de beste blogger en Matt is een begenadigd artiest.

   Ik begrijp het niet meer.
   ----====

   Ja, ik begrijp het wel, Oligarch.

   Dit gaat de capaciteit van jouw denkhoofd te boven.
   Ik zal het heel kort uitleggen:
   Ook goede bloggers en mensen die heel mooi kunnen tekenen , zoals Matt (hij kan echt mooi tekenen), kunnen laf zijn. De twee categorien sluiten elkaar nioet uit.

   In tegendeel.
   Thomnas Friedman wordt beschouwed als de meest vooraanstaande columnist ter wereld: van de NYT.

   Maar hij is ontzettend laf: Hij steunt genocides Hij zorgt dat ze kunnen gebeuren. En dat allemaal omdat ie deel uitmaakt van de joodse samenzwering, iets dat je met je geboorte mee krijgt. En je moet zeker niet laf zijn als je daar los van wil komen.

   Als je wil weten wie ècht de beste columnis ter wereld is , en zeker niet laf en wie gratis probeert jouw kinderen en kleinkinderen te redden, dan moet je deze column lezen van die held:
   http://www.moonofalabama.org/2017/11/and-then-the-clown-prince-told-friedman-suck-on-this.html

   Verwijderen
  43. Ga je lekker naar bed?
   Da's goed jongen.

   Verwijderen
  44. @Scooby Doo,

   Inderdaad, behept zijn met doordenken kan in sommige gevallen een ongemak zijn en aangezien jij je verre houd van ongemakken wil jij ook niet doordenken.

   Verwijderen
  45. @jan
   "Thomnas Friedman wordt beschouwed als de meest vooraanstaande columnist ter wereld: van de NYT."

   Jij denkt nog steeds dat de MSM geen agenda heeft ?

   Sorry, maar ik denk dat dit toch echt het verkeerde voorbeeld is.

   Verwijderen
  46. En waarom noem je mij een lafaard, Verheul?
   Omdat ik, ook al ben ik het gedeeltelijk met jou eens dat de zionisten achter veel kwaad zitten, ik niet mee doe aan die oeverloze discussie en ik heb jou al vaker gezegd dat je dat op jouw eigen blog moet doen.
   Dit is een blog dat over de leugens, halve waarheden en manipulaties van de NOS gaat.
   Daartegenover dank ik je wel dat je waardering voor mijn kunst hebt.

   Verwijderen
  47. Iedereen naar bed?
   Goed.

   Dan zet ik nog een puntje op de i.
   ( Ik doe dit alleen voor mijn eigen lol. Het dient nergens toe, en ik raad U aan er gen tijd in te stoppen.)


   Vandaag schrijft Oligarch: 22.26
   Hij loog ook al toen ik een post had verwijdert en hij zei dat ik die post had verwijdert nadat hij repliek had gegeven. WAT HELEMAAL NIET WAAR WAS!. Joop zei daar heel terecht iets van.


   Waar is Jan mee bezig ?
   =====

   De post waarvan hij beweert dat die verwijderd was, heeft ie vandaag wéér geplaatst: 22.23
   Oligarch: "" Jan ben jij nog moderator hier ?""

   Ik moet wel zeggen: Soms laad je een site op en kom je een uur later terug. Je ziet dan ook reactie staan die op dat moment mogelijk door de schrijver zijn weg gehaald.

   Ik weet het niet, misschien is dat hier ook gebeurd.
   Maar wat maakt het uit?
   Het is duidelijk dat Oligarch daar een comment had staan, en ik gebruik dat comment in mijn reactie. Oligarch ontkent ook niet dat het er gestaan heeft.

   Verwijderen
  48. "Iedereen naar bed.
   Goed."

   LOL. Kan Jan het laatst woord hebben.

   Verwijderen
  49. @Scooby Doo,

   "De post waarvan hij beweert dat die verwijderd was, heeft ie vandaag wéér geplaatst: 22.23
   Oligarch: "" Jan ben jij nog moderator hier ?""

   En wat heeft dit met gisteren te maken? Want daar gaat de discussie toch over, @Scooby Doo, met gisteren of heeft dat ietsie pietsie kwik wat zo heilzaam voor jou is je korte termijn geheugen aangetast?

   Verwijderen
 10. Huiswerk...

  Eric van de Beek heeft alweer een geweldig interview over de Persvrijheid in Rusland.

  http://www.novini.nl/pers-rusland-was-vrij/

  (Artikel wel weer erg lang. En Novini site laadt langzaam. Maar het is wel de moeite waard)

  In dat artikel wordt over de ( bijna) verdwenen tv zender Dozhd gesproken.
  Toevallig heeft Arte daar een 50 min durende documentaire over gemaakt. Zo zie je deze anti-Putin journalisten zelf aan het werk.

  Ze geloven in wat ze doen, maar ze staren zich blind op de corruptie in Rusland (die men daar bijna gewoon vindt) en denken dat het in de VS allemaal heilig is.
  Je ziet hoe de ene na de andere journalist een mooie baan in het Westen krijgt.
  Hier zie je de docu:
  https://www.arte.tv/de/videos/065871-000-A/moskauer-medienkrieg/

  Peter Lavelle heeft een tumultueuze uitzending over hetzelfde onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=eDqwaDUDsEI

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het gehoord, die Nijenhuis lijkt verblind door haat, hoogste tijd om een psychiater ter hand te nemen anders stikt ie. Dat zo iemand op NPO zijn totaal onredelijke gal kan spuien zegt veel over deze omroep. Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke reportage Eric Donk, inwijding Ambassadeur, van Nigeria in dit geval:
  https://www.youtube.com/watch?v=NONoeb0HVOM&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk.
   Ik heb nog niet alles gezien, maar op min 4 roept de agent: "Je moet een gordel om hebben ! " De man die filmt rijdt in een auto achter de koetsen met paarden ( 20 km per uur) en filmt door zijn open geschoven dakraam. Bureaucratische dictatuur dus.


   Op 8 min: de zeer uitgebreide erewacht bestaat uit mannen en vrouwen , allemaal 184 cm lang, allemaal wit. En 1 man van 160 cm, zwart. Puzzles me..

   Op min 13: Die Nigerianen zullen wel teleurgesteld zijn dat de koning zomaar midden in de stad woont, niet in een echt paleis natuurlijk. Eddy komt nog voorbij rijden met een flink rammelend pallet-truckje.

   Na een tijd komt iedereen weer tevoorschijn: De muzikanten, de erewacht en ook de nieuwe ambassadeur, Het lijkt wel of ineens alle kreukels uit zijn witte jas zijn gladgestreken: een echte ambassadeur !
   Op min 24 houd Eric Donk nog een kort interviewtje. Ik krijg toch een beetje de indruk dat het hier een zakenman is die blij is dat er nu veel meer deuren voor hem open gaan. Maar misschien begrijp ik hem verkeerd.

   Verwijderen
 13. 'Het is onwaarschijnlijk dat Froome hiermee wegkomt'

  https://nos.nl/artikel/2207378-het-is-onwaarschijnlijk-dat-froome-hiermee-wegkomt.html

  Froome positief getest.
  Iedereen heeft gezien hoe die sky ploeg al jarenlang de tour de france domineert, net als dat de ploeg van Armstrong dat destijds deed. Die hele ploeg stond en staat stijf van de doping natuurlijk. Net als de rest van de top 50 in het klassement van de tour.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nepnieuws dus over de door klimaat-opwarming stervende ijsbeer.
  Juist waar die beer is gefilmd is de populatie stabiel. Heel oude ijsberen zijn te traag om eten te kunnen vangen en sterven door verhongering.( Geen roofdier om hen uit hun leiden te verlossen.)
  Goed werk van de Vk.
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/video-dat-hartverscheurende-filmpje-van-een-uitgemergelde-ijsbeer-is-dat-wel-wat-het-lijkt~a4545323/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad weer een lesje dat emotionele argumenten gevaarlijk zijn! Een objectief journalist zou op zoek gaan naar de conditie van de andere ijsberen in de regio, en locals, alsmede experts van verschillende disciplines te raadplegen. Plus via universiteiten bekijken hoe het in andere regio´s met die beesten gaat.

   Inderdaad: goed werk. Helaas zitten ze totaal in de joodse neocon zak.

   Verwijderen
 15. Nepnieuws op de Volkskrant (*).
  Over Magnitsky.

  Er zijn voldoende publicaties die bewijzen dat het hele Magnitsky-verhaal van Bill Browder een grote leugen is.
  Maar dat verhaal is een belangrijke steunpilaar van het 'Rusland-bashen', dus dat mag niet ontzenuwd worden.

  Alexei Nekrasov maakte een 2 uur lange film waarin we de moeder van Nekrasov horen zeggen dat haar zoon niet is vermoord.
  http://xevolutie.blogspot.nl/2017/11/660-magnitsky-act-gedetailleerde.html

  De NGO van pro Amerika Russen die de dood en de klachten van Magnitsky hebben onderzocht, tonen in hun 20 pagina;s lange rapport aan dat Magnitsky NIET werd gemarteld. https://c4.100r.org/media/2017/10/Public-Oversight-Commission-report.pdf

  Ik heb er in totaal 8 blogs over geschreven en vele dagen aan besteed. Maar de westerse Media zijn niet vrij, want dit soortbewijs wordt niet toegelaten. Zelfs in het Europarlement werd de film van Nekrasov op het laatste moment niet vertoond.

  Ook op het IDFA werd hij geweigerd !

  (*) https://www.volkskrant.nl/buitenland/hoe-230-miljoen-dollar-uit-het-kremlin-verdween-en-een-gedeelte-mogelijk-in-nederland-terechtkwam~a4545391/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vandaag heb ik met veel genoegen via RT de 4 uur durende vraag en antwoord sessie van Putin met landgenoten en de internationale pers gezien. Ik kan geen commentaar op details geven, maar zelfs de zeer binnenlandse details zijn geen verloren tijd om naar te kijken. Ik wacht liever de analyses af voordat ik wat zeg.

  Ik hoop dat er ook een samenvatting van de buitenlandse onderwerpen komt. Een van de hoogtepunten vond ik zijn antwoord op de als journalist vermomde oppositiekandidqate Ksenia Sobchak (we willen niet dat honderden Sakashvilli´s ons land obveilig maken).

  BeantwoordenVerwijderen