woensdag 20 september 2017

NOS en Telegraaf verharmlosen Amerikaans genocide-dreigement aan Koreanen

De NOS bij monde van lichtgewicht Amerika-correspondent Woutertje Zwart en de Telegraaf in de persoon van Herman Stam, geven media-dekking aan een mogelijke verwoersting van Korea en daarmee een genocide op het Koreaanse volk. Die dekking geven ze door allereerst het discourse van de agressor Amerika over te nemen en Korea en Iran schurkenstaten te noemen.

Verenigde Schurkenstaten van Amerika

Waarom zouden landen die in de recente geschiedenis geen land aangevallen hebben, zoals Iran en Korea, plots schurkenstaten zijn, en waarom zou het land dat niets anders doet, de VS, deze en andere landen de maat mogen nemen? Hoe kan het land dat Libie, Irak, Syrie en Afghanistan in gruzelementen bombardeert, nou andere landen de maat nemen en die schurkenstaten noemen? Nu is dat vanuit het oogpunt van de Amerikanen en hun propaganda nog wel te begrijpen, maar waarom neemt de Telegraaf of Woutertje Zwart (NOS) dat braaf over? En dan de argumentatie van Trump met betrekking tot Iran: het zou geen democratie zijn en de economie zou niet goed gaan! Woehaaaa. Wat is het toch apart dat dat argument nooit bij Saoedie Arabie gebruikt wordt waar vrouwen niet eens een auto mogen rijden. Als er van een schurkenstaat gesproken mag worden, dan is het de VS. Wat ons betreft: De Verenigde Schurkenstaten van Amerika. De President van Venezuela vergelijkt Trump met Hitler. Dat is wellicht nog wat vroeg, maar er zijn wel eens mensen met Hitler vergeleken voor minder.

Telegraaf blijft dicht bij zijn roots

De VS staan op het punt genocide te plegen en de Telegraaf komt niet verder dan :"Trump wast schurkenstaten de oren". In die zin zit al de complete ondersteuning van de te plegen genocide verwerkt. De oud Nazi-krant de Telegraaf blijft altijd dicht bij zijn roots.

De Wereld Draait Door ziet de urgentie wel

Complimenten voor de Wereld Draait Door (DWDD). Als het goed is mag het ook gezegd worden. Bij deze. Twan Huys kwam speciaal spontaan naar de DWDD studio om de uitspraken van Trump te bespreken. Het compliment zit 'em erin dat DWDD in ieder geval de urgentie van de uitspraak een plaats gegeven heeft, en een begin van de duiding van de levensgevaarlijke woorden heeft gemaakt. Wij hebben Pauw niet gezien, maar volgens de aankondiging kwam die weer niet verder dan shownieuws gekraakeel en Prinsjesdag geleuter.

Lichtgewicht staatscorrespondent Wouter Zwart verkondigt braaf het hem opgedragen discourse; zit geheel in de tas van het militair/industrieel complex van CIA/Pentagon. Dader wordt slachtoffer; slachtoffer wordt dader.

22 opmerkingen:

 1. Drie kwartier holle retoriek door de woordvoerder van het MIC in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  De Verenigde Staten bewapenen terroristen en demoniseren degenen die de terroristen daadwerkelijk bevechten:

  https://trud.bg/350-diplomatic-flights-carry-weapons-for-terrorists/

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=129&v=o7pMDdGNRVI

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In dit artikel wordt helder uitgelegd hoe de situatie voor Nood Korea eruit ziet. In het artikel wordt ook gezegd dat o.a. België het anti-kernwapen akkoord niet zal tekenen en daar schaam ik me diep voor. De echte kernmachten zoals Amerika, Frankrijk en Israël zullen dat, hoe dan ook, nooit tekenen wordt als smoes door België aangehaald.

  http://www.stopdebankiers.com/noord-koreaanse-splinter-en-westerse-balk/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bewijs het tegendeel kroel, met feiten, of hou op met jouw oeverloos, inhoudsloos gezwam.

   Verwijderen
 3. Medelijden hebben met Trump kan ook, zoals PCR beschrijft:

  I wonder if whoever wrote the deplorable speech intended to embarrass Trump and inadvertantly embarrassed America as well, or whether the speechwriter(s) is so imbued with the neoconservative arrogance and hubris of our time that the speechwriter was simply blind to the extraordinary contradictions that stood out like sore thumbs all through the speech.

  http://www.paulcraigroberts.org/2017/09/19/54625/

  En op een zelfde manier kan je dan weer medelijden hebben met Wouter Zwart die deze speech met veel tromgeroffel mag slijten aan de Nederlandse tv kijkers.

  Is er nog iemand die in het huidige discours van America, the exceptional nation, gelooft?

  En ondertussen wordt de US dollar als handelsmunt steeds meer ondermijnt (door BRICS landen, Iran, Qatar en Venezuela) en denk ik dat we daar de oorzaken van de holle retoriek moeten zien van Trump voor de VN.

  Wat leidt tot de volgende vraag:
  Moeten we het einde van het Amerikaans (Handels)imperium met vreugde, verdriet, of angst tegemoet zien?

  - Ikzelf ben geneigd te zeggen met angst. Waarom? - Omdat ik zo weinig in het nieuws zie wat er na dit einde gaat komen. Wat komt er na America The Greatest? Hoe gaat dat eindigen voor de bevolking daar, en in het verlengde voor de bevolking in Europa? Van onze leiders verwacht ik geen antwoord: te druk met oorlogje spelen, gender issues, euthanasie kwesties en glazen plafonds. Het moet van andere mensen komen. Dat biedt naast angst, ook hoop.

  Hope and change, maar dan echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm...was zeker een tweedaagse cursus teambuilding in de Ardennen en uitgeput weer huiswaarts gekeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The Senate’s Military Spending Increase Alone Is Enough to Make Public College Free

  "One of the most controversial proposals put forward by Sen. Bernie Sanders during the 2016 presidential campaign was a pledge to make tuition free at public colleges and universities. Critics from both parties howled that the pie-in-the-sky idea would bankrupt the country. Where, after all, would the money come from?

  Those concerns were brushed aside Monday night, as the Senate overwhelmingly approved an $80 billion annual increase in military spending, enough to have fully satisfied Sanders’s campaign promise. Instead, the Senate handed President Donald Trump far more than the $54 billion he asked for. The lavish spending package gives Trump a major legislative victory, allowing him to boast about fulfilling his promise of a “great rebuilding of the armed services.”  http://www.informationclearinghouse.info/47841.htm'

  Tachtig miljard dollar, dat is meer dan het totale budget van het Russische MoD. De verhoging meegerekend komt het Amerikaanse begroting voor defensie op 700 miljard US dollar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een gerechtvaardigd budget in het geval de hele wereld zich tegen de VS keert, maar dan nog zal het niet voldoende zijn.

   Verwijderen
 6. @ cruelman 0000
  Ja je hoeft maar de memoires van general le may en mac arthur te lezen over Korea dan begrijp je de drang van noord Korea om atoom wapens te hebben , veder heeft de washingtons post zich verheugd op de voedsel boycot van noord Korea en de gevolgen daarvan . De feiten spreken de officielle versie tegen en is gewoon chantage tegen de hele wereld namelijk : aanwaard onze wereld dominantie en de petrodollar zo niet bereid je voor op de gevolgen , de boodschap van trump is duidelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. krietiek op de vorm is altijd een zwakte bod ! en de memoires van lemay en mac arthur zijn feiten (waar de genocide van 20 % van de noord Koreans bevolking wordt beschreven , namelijk het bombaarderen van burger doelen ) dus je kan roeptoeteren wat je wil maar ik ben niet echt onder de indruk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat slap van kroel, iemand pakken op zijn spelling, terwijl kroeltje denkt de perfectie in handen te hebben. ( het woord 'denkt' moet je met een korrel zout zo groot als een Koekoeksei nemen)
   Pietka, kroeltje heeft er 8 jaar over gedaan om Engels te leren, dus maak je maar geen zorgen over het verstandelijk vermogen van kroeltje.
   Niemand neemt kroeltje serieus hier, behalve hijzelf natuurlijk.
   Voor de meesten hier werkt kroel alleen op de lachspieren, en aangezien lachen gezond is mag hij van mij gerust blijven.

   Verwijderen
  2. @Matt,

   De Kneus uit Broekhuizenvorst is op een nieuw intellectueel laagtepunt beland, dus, stoppen met die gozer!

   Verwijderen
  3. "en bang dat jij bent"

   Yep, ik zit nog steeds op die politie van jou te wachten of hebben zij een feestje in het Amstel hotel?

   Verwijderen
  4. Joop, inderdaad, beter 'stoppen met die gozer' want er komt niets zinnig uit dat kleutertje, want hij vergeet gemakshalve dat ik hem vaak als cartoon getekend heb, dus dat zijn kleutertekeningen in zijn ogen. Gelijk heeft hij in deze.
   Dat is een keihard feit dat hij niet kan ontkennen want hij vraagt toch om feiten?

   Verwijderen
  5. De rest van Nederland komt hier niet, alleen een infantiel Kneusje uit Broekhuizenvorst die pogingen doet de corrupte nationale politie uit het Amstel hotel te trekken! Maar daar heeft het corrupte infantiele Kneusje uit Broekhuizenvorst het liever niet over!

   Verwijderen
 8. https://www.washingtonpost.com/opinions/the-us-war-crime-north-korea-wont-forget/2015/03/20/fb525694-ce80-11e4-8c54-ffb5ba6f2f69_story.html?utm_term=.60438d9fca7f

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inzenden maar mensen, er is genoeg NOS-journaal bullshit voorhanden!

  Zwartboek NOSjournaal

  "Wij vragen u items aan te leveren waaraan u zich hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat u in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat er onvoldoende weerwoord is gevraagd, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid, omdat er te weinig sprake is van pluriformiteit, of omdat er sprake is van vooroordelen ten opzichte van een bepaald persoon, nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging.

  Kom met duidelijke actuele voorbeelden liefst met dag van uitzending, de presentatie, de maker en geef uitleg. Ga niet verder terug dan tien jaar geleden. Wie niks maakt, maakt ook geen fouten. Dus versprekingen en bloopers blijven buiten beschouwing."

  http://thekarskenstimes.com/item/666-zwartboek-nosjournaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hint : op radio 1 werd er bijna een appologie voor al qaida uitgezonden over het ontztten van Aleppo weet niet meer de datum maar ik was zo woest dat ik nog geprobberd heb om de NPO te bellen, moet nog een kijken op wells datum dat was!

   Verwijderen
  2. Is de link naar deze site niet voldoende?

   Verwijderen
  3. Moet volgens mij, met een kleine uitleg, voldoende zijn.

   Verwijderen
 10. Over Korea.

  (Niet dat ik er veel van weet, maar de dingen die ik weet geven toch een andere kijk op de zaak,denk ik. Waar ik me vergis graag een correctie. ).

  Ter vergelijk: denk even aan onze gevoelens over de Duitsers, en aan de vier straten die ze in Rotterdam hebben gebombardeerd, en hoe vreselijk we die moffen daar decennia lang voor haatten. Behalve dan als ze hun geld bij ons kwamen uitgeven, of onze groenten kochten.)

  Met onze eigen historie in het achterhoofd:
  Nu de recente historie van Korea.
  36 jaar lang bezet door de Jappen. ( Denk aan de genocide die de Jappen in China pleegden. Nanking men ik. Honderd maal erger dan de moffen.)
  Na 36 jaar werd Korea bevrijd door de Russen en de Amerikanen. Op de 36e breedtegraad ontmoetten die elkaar.
  Maar de Koude oorlog ontstond, en de 'bevrijders' wilden Korea niet echt bevrijden ( zodat het weer één heel land werd).
  Amerika plaatste een puppet, dr Singham Rhee, als baas in Zuid Korea. Officieel een democratie, maar het volk lustte hem niet.
  Volgens William Blum is hij daarom op 25 juni 1950 zelf Noord Korea binnen gevallen. Een land dat (zogenaamd) wordt aangevallen gaat achter zijn leider staan. Geen tijd voor gekissebis.
  De officiele geschiedschrijvers zeggen dat Noord Korea de agressor was. Zijn geen bewijzen voor.

  In de Koreaanse oorlog heeft Amerika dat land zo erg gebombardeerd dat er in de hoofdstad nog maar 1 huis overeind stond. Vrijwel alle andere grotere steden waren ook weggevaagd. De enige Koreanen die het overleefden konden dat doen omdat ze diep onder de grond zaten in holen.


  Ik denk dat we hier wel een beetje begrijpen waarom Noord Korea absoluut de Jappen en de Zuid Koreanen en de Yanks nooit tot hun meesters zullen aannemen. Dan sterven ze nog liever. ( Denk nog even terug hoe wij over de Duitsers dachten tot voor kort)

  Ook niet onbelangrijk: Omdat Noord Korea niet mee wil doen ( geen slaaf van de VS , geen Centrale Bankiers van de VS) is het tot schurkenstaat uitgeroepen. Moet worden kapotgemaakt. Daarom houden Zuid Korea en de VS al jaren lang grote intimiderende oefeningen aan de grens met Noord Korea.

  Pundits zeggen: Kin kan niet anders dan spierballen taal uiten, en dreigen, want doet hij dat niet, dan valt de VS hem zeker aan: zoals Saddam, Ghadaffi, Assad etc)
  BeantwoordenVerwijderen
 11. In het Congres deed generaal MacArthur verslag van de oorlog in Korea:

  In may 1951, after President Truman relieved him from command, MacArthur testified to Congress that " The War in Korea has already almost destroyed that nation of 10.000.000 people. I have never seen such devastation. I have seen, I guess, as much blood and disaster as any living man, and it just curled my stomach, the last time I was there. After I looked at that wreckage and those thousands of women and children and and everything, I vomited. “

  The former supreme commander continued, “if you go on indefinitely, you are perpetuating a slaughter such as I have never heard of in the history of mankind.”

  War leveled at least half of eighteen of the north’s twenty two
  major cities. Pyongyang, a city of half a million people before 1950, was said to have had only two buildings left intact.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daarna was Vietnam aan de beurt waar ze tonnen napalm over de bevolking uitstrooiden.
   De echte as van het kwaad loopt via het Witte Huis naar het Pentagon en Langley.

   Verwijderen