dinsdag 26 september 2017

Pure Politie Prinsjesdag Paniek

Drie uur lang vastgehouden. Voor wat eigenlijk? Misschien wel meer politie als normale burgers op de been. Waar doet dat aan denken? Politie-agenten bij wie de wanhoop uit de ogen puilt. Prinsjesdag 2017. Eén groot geregisseerd staatsmedia-event. Kijk naar deze reportage van We are Change. Het lijkt soms op een slap-stick. Als het niet zo ernstig zou zijn.Samenvatting We are Change:

Op Prinsjesdag lanceert Sven Hulleman zijn Nieuwe Gulden aan kantoor, Lange Voorhout te Den Haag. Net voordat de introductie begint grijpt de politie in. De politie houdt de geïnteresseerden maar liefst drie uur lang vast op de stoep voor het kantoor van Hulleman. Personen die voor de bezetting vertrokken met 'waardepapieren' die uitgegeven werden door Hulleman moesten zich legitimeren. Daarna werden de papieren door de politie in beslag genomen. Opmerkelijk gegeven is dat er volgens de politie sprake was van een manifestatie. De definitie daarvan kon de politie niet geven. De manifestatie wordt niet afgebroken, nee, de politie gaat 'faciliteren' , dat is het totaal belachelijke werkwoord wat gebruikt wordt om individuen/burgers twee uur lang tegen hun wil vast te houden op straat, binnen een kooi van fietsen. Omringd door minstens 50 agenten en een tiental 'agenten in burger'.

De politie kon ook geen antwoord geven op de vraag waarom voor eenzelfde groep mensen die zich op tien meter afstand van de bijeenkomst op de stoep van restaurant WOX bevond andere regels golden. Onder de aanwezigen bij WOX waren een aantal succesvolle zakenmensen die landelijke bekendheid genieten. Doorgaans staan ze bekend als 'vastgoedjongens', niet zelden kwamen ze in contact met justitie en of de onderwereld. Zij stonden samen met bekende mediahoofden al vroeg aan de borrel een paar meter verder op de stoep aan het Lange Voorhout. Het enige verschil is dat zij op de stoep een goed glas wijn dronken in volstrekte vrijheid terwijl 10 meter verderop geïnteresseerden in een nieuw monetair systeem op een 'droogje' en in een kooi van politiefietsen stonden. Na anderhalf uur is ook de NOS toevallig ter plaatse, de NOS cameraman neemt enkele snippets op en een geluidsreporter blijft achter. Als hij poolshoogte komt nemen wordt hij eerst door de politie gevraagd mee te lopen, even later komt hij weer terug. Sven Hulleman legt hem de situatie helder uit maar de NOS journalist kopieert in zijn tweet op twitter doodleuk het verhaal van de politie.

Afsluitend krijgt Hulleman van de commandant van de politie ter plekke te horen dat hij een bekeuring ontvangt. Aan de mensen die door de politie drie uur zijn gegijzeld werd verder geen enkele mededeling gedaan. De politie verdwijnt even georganiseerd als dat zij verschenen. De rust was weer teruggekeerd in Den Haag.

Reacties

Bubba Rogowski:

Ik zou als agent toch een burnout krijgen van dit gedoe, vastgoed criminelen aan de champagne en de kritische burger vastgezet.

Marco3key Bandspot and Follow Reporter.

Welkom dictatuur, democratie is dood

Thor V.

Manifesteren? Nee hoor, eerder gijzeling. Alleen heeft het nauwelijks zin hier een vervolgactie op te ondernemen; 'de macht' heeft al waarom het allemaal ging; intimidatie. Juridisch zal dit in een achterafzaaltje verdwijnen. Als het al voor de rechter verschijnt.

Vitali Feiten

WACR toppertjesssssss

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt Rusland wel, maar dan het Rusland van 25 jaar geleden.
  Ze moesten die politiemensen nog minder salaris betalen, dan kiezen ze misschien de kant van het volk.
  Aan de andere kant: op dit moment is de € het enige wettige betaalmiddel (los van de andere officiële buitenlandse munten dan) en je kunt dus niet zomaar een andere munt invoeren.
  Ruilhandel kan men niet verbieden en een papiertje waar op staat '....gulden' is net zoveel waard als het goed wat er tegenover geruild wordt met goedkeuring van beide partijen.
  Hoe meer mensen dit systeem volgen des te meer papiertjes met 'gulden' er in omloop komen, maar wie mag ze drukken en wat is de dekking?
  Hoe bepaal je de echte waarde?
  Ik geef eerlijk toe dat ik niet zo thuis ben in deze materie dus maak me maar wijzer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet er ook nog niet zo veel van Matt, maar ik weet wel dat er al vele alternatieve munten in omloop zijn. Dat lijkt me dus niet verboden. Het namaken van de echte Euro is uiteraard wel verboden.
   Dat blockchain systeem schijnt er voor te zorgen dat je ze niet zomaar lukraak kan drukken. Het schijnt het ei van Columbus te zijn. We gaan het zien. ( Als dit echt hetei van Columbus is, dan kan je er van uit gaan dat de Haute Finance er alles aan zal doen om het kapot te maken.)

   Verwijderen
 2. Goed dat je dit oppikt Blik. Volg 'We Are Change" niet zo, maar zag dit toevallig vanmiddag. Met een overdaad aan politiepersoneel wat brave burgers zonder reden lastigvallen en een paar uur vasthouden. Lelijke manifestatie van een politiekorps dat het zicht op z'n prioriteiten een beetje kwijt lijkt te zijn.

  Teken meteen even voor het referendum tegen een staat die alles van ons wil weten, maar zelf het liefst alles in achterkamertjes regelt:

  https://teken.sleepwet.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blik heeft alweer een nieuw blog: Heerlijk!
  Toch nog even wat kritiek op dit blogje.

  Ik heb het filmpje gezien.

  Enkele opmerkingen.
  De blockchain techniek is volgens kenners een revolutionaire ontwikkeling die net zo belangrijk zou kunnen worden als het internet.
  Het is dus de moeite om er op te letten. ( De bitcoin is ook overgegaan op blockchain.)

  Verder:
  -Ik kende Sven Hulleman niet ( hoewel ik de naam wel heb gehoord) , maar hij maakt een heel goede indruk op mij.

  - De We are Change mensen komen altijd onsympathiek op mij over sinds ik zag hoe ze Karel van Wolferen als hyena's bleven achtervolgen en beschuldigen omdat hij meer dan 20 jaar eerder op een Bilderberg was uitgenodigd om daar over zijn boek over Japan te vertellen.
  Irritante doordrammers zijn het. Ook in dit filmpje eist Maria keer op keer van de gewone agent om uit te leggen waarom hij daar staat. Dat is niet aan die agent. En dan te zeggen 'bevel is bevel' dat is zo gemakkelijk en dit is zo anders dan de nazi-bevelen waar de uitdrukking zijn kracht aan ontleed: ik moet kotsen van deze Maria. ( Ze is wel een vakvrouw. Maar ze zuigt te veel. Ze irriteert mij verschrikkelijk.)

  Verder:
  Hulleman maakt geld en houdt de introductie tegelijk met het voorlezen van de begroting, op een steenworp afstand. De koning komt ook nog langs gereden. Er zijn media.
  Ik vind het niet zo heel vreemd dat de Haagse burgemeester dacht: 'Zou die Hulleman van plan zijn om de iets te ondernemen waarmee hij de Media-aandacht trekt? Zo ja: dan is dat niet de bedoeling, hoe nobel zijn initiatief ook moge zijn. Moeten we dat voorkomen? Ja, dat horen we te voorkomen. Hoe dan? We kunnen er omheen gaan staan en de aanwezigen verbieden om met iets naar buiten te lopen waarmee ze die aandacht op zich kunnen vestigen.

  Het lijkt me geen ver gezochte redenering van de Haagse burgemeester. Locatie en datum van Hulleman's introductie waren natuurlijk niet toevallig.
  Volgens Hulleman is zijn lancering van de Nieuwe Gulden in de wielen gereden omdat de Elite benauwd is voor zijn initiatief. Dat lijkt me wel een beetje ver gezocht. Denkt hij dat Klaas Knot aan de Haagse politie gevraagd heeft om die introductie te frustreren met wat agenten? Lijkt me echt niet.
  Het gedoe was bovendien een perfecte reklame voor Hulleman. Dat gaf Sven zelf ook toe.


  BeantwoordenVerwijderen