zaterdag 23 september 2017

Marcel Vink (Telegraaf) draait dol op Noord Korea

Telegraaf, NOS en NPO gaan hand in hand bij het rijp maken van de geesten voor een aanvalsoorlog op Noord Korea.

"Moordmachines"

Oud Nazi-krant De Telegraaf, die altijd dicht bij zijn roots blijft, gaat verbaal voorop in de strijd. Kim wordt nu systematisch "dictator"genoemd, en nu zijn ook de dames in het Noord Koreaanse leger aan de beurt. Dat zijn geen "vrouwen die hun mannetje staan". Nee. Dat zijn regelrechte "moordmachines". "Kim weet zich beschermd door honderdduizenden vrouwelijke moordmachines". Moordmachines! "De knappe krijgers worden getraind om genadeloos toe te slaan." Genadeloos! Marcel Vink gaat helemaal los op de Koreaanse dames. Over de Amerikaanse boys en girls die bijvoorbeeld vanuit hun luie stoel in de VS met hun killerdrones daadwerkelijk onveroordeelde mensen dood maken, hebben we Marcel Vink of de Telegraaf nog nooit in termen als moordmachines horen spreken.

"Russen hackten"

De Telegraaf zit trouwens sowieso helemaal op de CIA/Pentagonlijn want de andere kop luidt "Russen hackten in 21 Staten". Als je dan het artikel erbij leest is er geen touw aan vast te knopen, en is de einduitslag in ieder geval nooit beinvloed door wat voor een hack dan ook. Laat staan een Russische. Maar de kop is in ieder geval weer gezet en daarmee voldoet de oud Nazi krant aan zijn CIA-plicht.

Wierd Duk naar de Telegraaf

Wierd Duk gaat in de komende weken over van het AD naar de Telegraaf. Wierd Duk staat bij ons bekend als een journalist die niet gedwee aan de CIA leiband loopt. Het wordt intressant om te zien hoe hij zich bij de Telegraaf in dit CIA-nest gaat voelen en of het hem gaat lukken een iets minder pro-Atlantisch geluid, een iets minder Russofoob geluid, te laten horen.

Foto EPA, via de Telegraaf. De Koreaanse dames. Volgens de Telegraaf zijn dit "moordmachines", hoewel ze nog geen enkele buitenlandse opponent gedood hebben. Grappig dat oud NSB-krant de Telegraaf over Nederlandse of Amerikaanse soldaten, die buitenlanders bij de vleet doodmaken, nooit in die termen spreekt.

86 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet voor niets dat de Telegraaf nu probeert hun vod gratis uit te delen aan argeloze burgers in de hoop zo nog wat abonnementen te kunnen los peuteren.
   Zelf als wc papier is dit vod nog te smerig om te gebruiken.

   Verwijderen
 2. "Russen hackten"

  De NOS doet het nog dunnetjes over, daar mogen wij niet weten wie de hackers waren, maar functionarissen van drie staten vertellen aan AP dat de aanvallen gelinkt zijn aan Rusland!

  https://nos.nl/artikel/2194369-hack-aanval-op-systemen-21-staten-rond-presidentsverkiezingen-vs.html

  Bovenstaand bericht is dus een Zwitserse gatenkaas!

  https://consortiumnews.com/2017/09/20/more-holes-in-russia-gate-narrative/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terwijl er nu al zoveel aanwijzingen zijn dat het een in-site job van de CIA is. Ze hebben valse sporen gelegd die naar Rusland wijzen maar het is al bewezen dat, alleen al door de snelheid van de data overdracht, het onmogelijk uit Rusland kan komen.
   Waarom verdiepen ze zich daar niet eens in, of aan de killerdrones zoals Blik hierboven stelt?

   Maar goed dat ze in Duitsland nu al verzekert zijn dat de Russen hun verkiezingen niet gaat hacken. Waarom zouden ze?

   Verwijderen
  2. Nu moet ik wel even melden dat bovenstaande link van Consortium News over DNC hack gaat en niet over de verkiezingen!

   Verwijderen
  3. Het zijn slechts verklaringen van officials, dat moet doorgaan voor bewijs.

   Verwijderen
  4. Ook de volkskrant komt met exact dezelfde leugens. Dat van nazi krant nazio berichten komen is logisch, maar ook van elke andere krant betekent gecontroleerde media, eng, daar doet een alu hoedje niets tegen.

   Verwijderen
 3. Uit info van de NRC:

  Duk zegt dat hij gewoon „een mooie aanbieding” kreeg van De Telegraaf. „En ik denk dat het politiek profiel van die krant goed bij mij past.”

  Vóór de zomer had Duk in het AD nog de rubriek ‘Wierd Duk peilt de stemming’, die ongeveer hetzelfde behelsde als wat hij nu gaat doen: ontevreden rechtse burgers aan het woord laten, die volgens hem niet voldoende gehoord worden. Verwijzend naar die functie noemde de Volkskrant hem „de David Attenborough van de boze burger” – een predicaat dat hij bij zijn Twitter-account plaatste. Duk mist die rubriek en wil bij de concurrent de draad weer oppakken.

  ====
  Ik denk dat Duk voor het geld wat minder over Rusland zal gaan schrijven, en wat meer over de soms begrijpelijke problemen van 'het volk' met de immigranten.

  Iedereen happy: Wierd heeft een beter inkomen en de Telegraaf Neocons kunnen zijn licht positieve kijk op Rusland wat gemakkelijker buiten de MSM houden: hij is immers bij hèn in dienst, en niet bij Pauw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal Duk over en poosje durven toegeven dat hij door zijn nieuwe redactie in een bepaalde richting gestuurd wordt? Meer anti Rusland en pro Amerika?

   Verwijderen
  2. Eddy komt weer even iets uitkotsen, maar het maakt hem niet uit dat zijn 'reactie' helemaal geen relatie heeft met de post waarop hij reageert.
   Ook de context van de uitspraak van Pauw (die hier essentieel is, uiteraard) wordt niet genoemd.
   Eddy is een trol, of een domme reaguurder. Geen aandacht aan besteden.

   Verwijderen
  3. Beter lezen Eddy.
   Ik schreef: je bent òf dom, òf een trol.

   Verder: je zult een keuze moeten maken tussen zelf joden-hater te zijn òf anderen uit te schelden als joden-hater. Nu doe je beiden tegelijk, en dat is in elk geval dom.

   Verwijderen
 4. Moedige meisjes! Ze hebben gelijk hun land en cultuur te willen verdedigen tegen westerse agressie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens, Rootman.

   Zoals ik eerder schreef vind ik dat alles wat men vreemd kan vinden aan Noord Korea een gevolg is van de extreme recente geschiedenis van dat land: 36 jaar onder de Jappen, en toen door de Amerikanen tot één groot Dresden gereduceerd.
   Je zou voor minder paranoide worden.

   Omdat we allemaal wel van meisjes houden, en zeker ook van moedige meisjes, heb ik hier een bericht over meisjes waarvan ik niet weet of dit nu echt is of fake:

   https://www.bndestem.nl/binnenland/finse-amazones-geven-demonstratie-stokpaardrijden~a5d2be65/

   In elk geval denk ik niet dat dit in Noord Korea voorkomt, en dat pleit dan toch weer voor het gezonde verstand van de Noord Koreanen.


   Verwijderen
  2. Alweer Fout, Eddy.

   Als iemand in een soevereine staat leeft en zich tegen een dictator keert, is hij moedig. Niet als hij in dat land soldaat wordt.

   Maar als iemand in een land leeft dat weigert om zijn inwoners tot slaaf van de VS te maken, en bij gevolg in een land dat dreigt te worden vernietigd, dan zijn het juist de mensen die er voor kiezen om hun land te verdedigen, de moedigen. Niet de lafaards die zeggen "Ik wil vrede en word dus geen soldaat'.

   Om dit soort onderscheiden te zien moet je zelf kunnen denken. Zou ik in jouw geval niet aan beginnen, Eddy. Dat wordt niks.

   Verwijderen
  3. Een reactie op nòg iemand die zelf niet kan denken.

   Hij schrijft: "Jij wil liever oorlog dan dialoog....maakt jou dus de lafaard die liever zichzelf aan gort schiet of laat schieten dan een kans op vrede waagt!!"

   De situatie is als volgt:
   Enerzijds heb je de VS, een land dat al heel veel landen heeft gebombardeerd, en ge-regime-changed. Altijd onder het mom van 'hulp'. Maar die hulp is nooit aan het volk, maar aan de eigen industrie of de eigen machthebbers (Israel bijvoorbeeld).

   Anderzijds heb je het geviseerde land: het land dat zal worden aangevallen. Het land dat middels overleg en diplomatie en verdragen probeert een oorlog af te wenden. Maar de VS doet niet aan diplomatie. Ze doet aan intimidatie, propaganda, zwartmakerij en misleiding en tenslotte: 'brute oorlogen'.
   Er is dus maar één ding mogelijk: jezelf militair verdedigen.
   Libië en Irak en Afghanistan waren daarvoor te klein.
   Syrië doet een verdienstelijke poging.
   Maar Noord Korea en Iran kunnen zich heel aardig verdedigen.

   De obligate kletskoek van de niet-tot-denken-in-staat-zijnde C. slaat dus nergens op.

   Verwijderen
  4. Eddy, het gaat er niet om of Kim een dictator is maar dat zijn land dreigt aangevallen te worden door hun ergste vijand, Amerika, en die vijand is er niet gisteren pas gekomen. Ieder land heeft het recht zich tegen een invasie te verdedigen, maar in het geval Amerika, die zorgen er wel voor dat ze de VN en NATO achter zich hebben staan, en zo zogenaamd legitiem andere landen kunnen plunderen. Staat de VN er niet achter verzinnen ze wel een smoes zoals in Irak.
   Het gaat er ook niet zozeer om of Noord Korea over veel grondstoffen beschikt, maar puur om het feit dat Amerika pretendeert wereldheerser te kunnen worden en aangezien Noord Korea net zoals Iran nog niet onder hun plak zitten doet Amerika er alles aan om deze "schurken staten" (alleen al het feit dat ze deze benaming gebruiken geeft aan waar ze op uit zijn),tot de(hun) orde te roepen.
   Dat daarbij in Noord Korea de vrouwen ook mee wensen te helpen is alleen maar goed. Stel je even voor dat Nederland onder de voet dreigt gelopen te worden door een horde moordzuchtige moslims die van plan zijn jouw vrouw als hun bezit te beschouwen en jou een kopje kleiner te maken. Zal je je hebben en houden dan ook niet tot de laatste snik willen verdedigen?

   Verwijderen
  5. "Stel dat manneke is in staat om Nederlandse vrouwen voor zijn imperium te laten vechten."

   Oké, i.h.k.v. genderneutraliteit, een ophanden zijnde oorlog met Rusland/China/Iran/N-Korea/Syrië, de vorming van een Europees leger o.l.v. de niet door een Europese burger gekozen J.C. Juncker (en mag daarom een dictator genoemd worden) zal de Nederlandse Minister van Oorlog, Janine Hennis Plasschaert dienstplicht voor vrouwen invoeren.

   https://nos.nl/artikel/2084459-hennis-wil-dienstplicht-voor-vrouwen.html   Verwijderen
  6. @ Eddy

   [Stel je hebt zo'n manneke aan de macht in Nederland?]

   Daar is onderscheidingsvermogen nodig! Ooit in een zeer andere cultuur geweest, zoals Haiti, Japan, een Afrikaans land, of India? Nee niet in een resort of een grote stad.

   De Noord-Koreaanse cultuur is volkomen anders dan de onze. Waar Kim dingen fout doet is dat aan dat volk om dat te bepalen en er wat aan te doen. De VS of jij en ik hebben geen idee: afblijven dus! Het westen kan alleen maar dingen kapotmaken. Wat (misschien?) goed zou zijn voor ons hoeft dat niet voor ons te zijn. Of neem jij ook maar het kankermedicijn van de overbuurvrouw?

   Zelfs als alle verhaaltjes over Kim´s slachtoffers waar zouden zijn; hoe kan dat ooit een reden zijn om ze allemaal dan maar af te slachten.

   Bij een aanval hebben die meisjes niets te verliezen! Ipv sentimenteel weg te kruipen zoals bij ons zou gebeuren laten ze zien dat ze meer ballen hebben dan de stoerste man hier, en dan maar een heldhaftige dood ingaan.

   Je kunt slechts het grootste respect hebben voor deze zeer vrouwelijke soldates, die desondanks meer man zijn dan de so-called ´best of the best (Sir!)´

   Verwijderen
  7. Iemand vergelijkt Nederland met Noord Korea.
   ( "Stel dat manneke is in staat om ook mannen voor zijn imperium te laten vechten.")"

   Ik heb meermaals duidelijk gemaakt dat je de Noord Koreanen pas kunt begrijpen als je hun recente geschiedenis leest.

   Een 100 jarige N-Koreaan weet het volgende: Eerst kwamen de Jappen die ons koeineerden en doodden. 36 jaar lang.

   Toen kwamen de 'bevrijders': de Russen en de Amnerikanen.

   Die Amerikanen zetten hun puppet Dr Sangyan Rhee op de troon, en die viel ons meer dan 2000 keer aan: grensschermutselingen noemden ze dat.

   Tot hij op 25 juni 1950 ons land definitief binnen viel. Maar 'de Wereld' zegt dat wìj de agressor waren ! ?

   En toen? Toen hebben ze van àl onze steden één 'Dresden' gemaakt.
   Zelfs de leider van die verschrikkelijke aanvallen,. Mac Arthur, moest huilen als ie zag wat ie gedaan had ! Zo zei hij zelf voor Het Congres !

   Toen kwam de tijd van het communisme, en waren we vrij van aanvallen van Het Westen.
   Maar na 1990 begon dat Westen weer om ons te intimideren: ze wilden ons land controleren.
   We weten uit ervaring hoe wreed die Jappen en die Yanks zijn, dus "over ons lijk. Letterlijk. dat NOOIT.

   Zò denkt een Koreaan.

   Hoe zou U zelf denken, na zo'n ervaring?

   Je kunt dus niet zeggen: Stel dat je zo'n Kim in nederland aan de macht had, zou je dan ook achter hem aan lopen?
   Nee, natuurlijk. Tenzij wij hadden meegemaakt wat de N Koreanen hebben meegemaakt. Dàn wel.

   Nogmaals: hiervoor moet je kunnen denken. En dat is niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen beperken zich tot een arsenaal van 'bruikbare argumenten', en dat passen ze overal toe waar het hun uitkomt. Om zo andere mensen die óók niet kunnen denken, te overtuigen.

   Verwijderen
  8. kroel zegt:" Dank je wel Matt dat je de domheid van je eigen bevestigt en dat van je bloggenoten. Goh echt...zo dom dat ze niet eens beseffen dat ze zelf toegeven al lang een amoebe te zijn!!!"

   Hoe hard kun je door de mand vallen kroel dat je niks anders kunt dan na-apen.
   Dit getuigd pas van jouw stompzinnigheid en totaal gebrek aan hersens.
   Ga zo door kroel en je maakt mijn dag helemaal goed!

   Verwijderen
  9. Eddy, de vraag was "stel dat" .
   Of dat de realiteit is daar gaat het niet om, het gaat er om wat je zal doen in dit hypothetisch geval. Je eigen verdedigen of onder de voet laten lopen.

   Verwijderen
  10. Over Eddy, 16.52.
   Eddy heeft het Militair Industriele Complex van binnenuit meegemaakt !
   Was hij wapenproducent? Kocht hij politici om? Steunde hij journalisten die de oorlog naderbij brachten? Bedacht hij False Flag operaties die een oorlog tegen'De Terroristen' moesten verkopen?
   Nee, niets van dit alles.
   Eddy denkt dat je het Militair Industrieel Complex kunt vinden op de schietbaan, als soldaat tijdens militaire dienst.
   Eddy, je bent dom. Ga weg !

   Verwijderen
  11. @ Eddy 17.22
   Nee, je moet geen namen gaan noemen, want daar heb ik het niet over.
   Je moet mij precies vertellen wanneer een nu 100 jarige Nederlander dan wel 36 jaar onder vreemde en wreedaardige bezetter heeft geleefd.
   En je moet mij precies vertellen welke 2 huizen er in onze hoofdstad nog overeind stonden na een bombardement van een bezetter (In Pyongyang in 1953 stonden nog 2 huizen overeind)
   Dus: alles in de laatste 100 jaar, dus binnen 'mensenheugnis'. Zaken die je zelf mee maakte of die mensen die het meemaakten tegen jou hebben verteld.
   En zeg me ook welke helft van de grote steden geheel plat was gebombardeerd.

   Als je dat allemaal hebt kunnen beantwoorden, dan pas zeg ik: Ja, wij zouden er ook voor kiezen om soldaat te worden voor onze dictator. Wij zouden in dat geval mogelijk precies handelen als de Koreanen.

   ( Weet je nog toen in de VS twee grote gebouwen in stortten? Toen gingen ze gelijk ten oorlog tegen Afghanistan en Irak. Beide landen werden vernietigd. Zo kwaad waren ze. Niet dat Afghanistan of Irak er schuld aan hadden. Welnee.
   Twee gebouwen kapot! Meer was het niet ! )

   Verwijderen
 5. De door nepnieuws met pensioen grstuurde correspondent china van het NRC zegt t zo:
  Het is natuurlijk wel zo dat kranten gestuurd worden door de regering. Hoofdredacteuren krijgen elke dag instructies vanuit Peking wat ze met bepaalde onderwerpen moeten doen. Stel dat Xi Jinping ergens op bezoek is, dan krijgen de kranten instructies uit Peking dat dat de volgende dag op de voorpagina moet staan. Ook doen de autoriteiten in grote mate aan damage control. Een groot treinongeluk dat een paar jaar geleden plaatsvond, moest worden gebracht met de enorme inspanning van de hulpverleners en de dankbaarheid van de slachtoffers als invalshoek. Zo gaat dat hier. Maar het is absoluut niet zo dat ieder stukje wordt geschreven door een journalist die is gehersenspoeld.
  Vervang peking door denhaag. Deze correspondent zal dadelijk als talking head bijverdienenn door de gevaren uit noord korea nog eens op te blazen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, iok had gelezen dat Garschagen de laat was uitgestuurd, maar volgens mij voor peanuts. k denk dat er een andere reden was voor zijn ontslag.
   In feite ging zijn carriere al langer bergafwaarts> van hoofdredacteur naar correspondent is toch geen promotie, naar ik aanneem.

   Verwijderen
  2. Het propaganda model van Herman en Chomsky is hier ook op zijn plaats:

   Kranten zijn afhankelijk van conglomeraten (1) en adverteerders (2) wiens brood ze hard nodig hebben (en dus niet kritisch tegenover zullen staan) en waarbij het nieuws gebracht door overheidsinstellingen (3) en waarbij dissidenten aan 'flak' (luchtafweer) onderhevig zijn (4) en het nieuws duiding krijgt door angst op communisme/terrorisme/de Russen etc te benadrukken (5)

   Chomsky legt het hier in 3 minuten uit

   https://m.youtube.com/watch?v=vPtfx3CWPjQ

   Verwijderen
 6. Ik had nog nooit van de 27 jarige filosoof/journalist Stephan Huijboom gehoord.

  Ik las zijn artikel in de Volkskrant over de 'cultuurmarxisten' en de 'neoconservatieven' en probeerde er chocola van te maken.
  Maar met dit soort academische termen kan ik niet zo goed uit de voeten. Laat ik graag aan Rootman over.

  Even googlen gaf me de indruk dat Stephan geen moeite heeft om alles te doen voor geld:
  http://michelspekkers.nl/stefan-huijboom-wederom-opspraak/
  http://michelspekkers.nl/hoe-criminele-journalist-liet-arresteren/

  En dan kom je na 'Geen Stijl' en The Post Online vanzelf in de MSM terecht: bij de Volkskrant bijvoorbeeld:
  https://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-de-huidige-neoconservatieve-opleving-is-een-langgerekte-zwanenzang~a4517924/

  Zijn artikel zegt het volgende:
  'Rechts' is kapitalistisch en het kapitalisme gedijt alleen bij groei. Maar die groei is onmogelijk vol te houden: in 300 jaar met 3% groei zou de aarde 4000 keer in omvang moeten groeien.

  Dat vond ik wel een interessante constatering.
  Daar heeft hij gelijk. ( NB: de manier van geldscheppen is de reden waarom we die groei nodig hebben. Als je die manier zou kunnen veranderen, kunnen we zonder groei leven, en dus duurzaam.)

  Verder gebruikt hij de term 'Neoconservatief' niet in de algemeen gebruikelijke betekenis ( slaande op de joodse cabal die in de VS de macht in handen heeft), maar in de betekenis van: mensen die niet open staan voor immigratie en multiculturele invloeden, maar alles willen houden zoals het is.

  Dat wijst op een gebrek aan algemene ontwikkeling, volgens mij.
  Het kan ook een discussie-techniek zijn van een kleine bedrieger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat noem ik ´bordjes verhangen´. Bedankt voor het compliment, maar met moeilijke academische termen ga ik slechts zeer deels van de oorsprong uit.

   De huidige framing van cultureel marxisten heeft weinig met stoffige joodse filosofen van voor WO2 te maken. Toen bestond het postmodernisme slechts in een zeer kleine avant-garde kring, niks aparts, want de avant garde zijn en waren altijd al posh wappies. Volgens mij is het pas rond de hippie-tijd, en zeker na 1968 in de mainstream gekomen.

   De Soros jugend, van de snowflakes tot het zwarte blok, en ook Black lives matter, heeft geen weet van die moeilijke Trotskisten en postmoderne nihilisten.

   In de huidige propaganda-oorlog veranderen de definities snel, en kan de historische achtergrond inmiddels een heel andere betekenis hebben gekregen.

   Verwijzen naar de geschiedenis wordt zo zelfs een afleidingsmaneuvre, en zeer terechte correctie automatisch ongeldig!

   Verwijderen
  2. De naam Stefan Huijboom, doet mij denken aan de journalist van GeenStijl die een fantast bleek te zijn.

   Is dat dezelfde Huijboom?

   https://joop.bnnvara.nl/nieuws/82072

   Verwijderen
  3. Ah, ik zie dat Jan daar ook naar verwijst. Excuus voor de dubbel post

   Verwijderen
  4. Ik heb nu ook het stukje van deze jongeman, die zichzelf filosoof noemt, (wat mag, want filosoof is geen beschermd beroep) gelezen.

   Ik kan er weinig hout uit snijden behalve dan dat Baudet weggezet wordt als 'zeer rechts' of 'gepijnigd rechts'. En ja, alles wat anti Baudet is, is goed genoeg voor de Volkskrant.

   'Misschien kan men beter gewoon trachten te begrijpen wat zeer-rechts drijft.' schrijft Huijboom in VK die kennelijk tijdens zijn opleiding tot filosoof nooit heeft geleerd dat links en rechts holle begrippen zijn die inhoud moeten geven aan de oppervlakkigheid van het corporatief bestaan binnen de politiek en haar media.

   'In Nederland' schrijft Huijboom verder, 'kan Thierry Baudet, opperhoofd der Nederlandsche anti-cultuurmarxisten, zich middels een nieuw vijandbeeld handig naast Wilders profileren.' waarvan ik geen idee heb wat Huijboom bedoelt behalve dan dat Baudet wel net zo'n engerd moet zijn als Wilders, aldus Huijboom

   'Maar louter profileringsstrategie is het niet.' (Maw: Baudet is een opportunist, stelt Huijboom). 'Zeer-rechts moet in een dubbele betekenis opgevat worden, ze is zowel erg rechts als gepijnigd rechts.' waarvan ik wederom niet begrijp wat het betekent, anders dan dat Baudet niet alleen rechts is, maar nog gepijnigd ook, aldus Huijboom. 'Oerconservatieven zijn oprecht bang.' Dus Baudet is nog bang ook, zegt Huijboom en daarbij oerconservatief wat gelijk staat aan slecht binnen de progressieve Volkskrant. 'Ze zien de wereld om zich heen gelijkwaardiger worden en gelijkheid tussen man en vrouw, tussen wit en zwart, dat kan natuurlijk niet.' helaas klopt die stelling van Huijboom niet helemaal: want de wereld wordt niet gelijkwaardiger, door van mannelijk en vrouwelijk iets geslachtsloos te willen maken of door de nadruk te willen leggen dat er ECHT geen verschil bestaat tussen zwart en wit (dat laatste wist ik ook al zonder dat Huijboom er de nadruk op legt); gelijkwaardigheid begint als ALLE mensen gelijke kansen krijgen. En dat lijkt er maar weinig op met toenemende verschillen in rijkdom en armoede, gezondheid en ziekte, 'have and have not' die een oude Marxist en een arbeiderskrant als de Volkskrant vroeger ook nog wel eens 'Klassenstrijd' wilde noemen.

   Maw, ik voorspel een gouden toekomst bij de MSM voor Huijboom als hij deze manier van schrijven weet vol te houden, en wiens moeder dat kort wist samen te vatten als dat haar zoon ‘overal over liegt'.

   https://joop.bnnvara.nl/nieuws/82072

   Verwijderen
  5. Heb het nog even opgezocht:
   "Collega-journalisten komen in actie en Reporters Online neemt contact op met de moeder van Huijboom, die hen via een privébericht waarschuwt dat haar zoon ‘overal over liegt’.

   Schitterend toch !

   Verwijderen
  6. Ik kan maar niet genoeg krijgen van die nieuwe columnist van de Volkskrant, Stefan Huijboom
   .
   Hij is voor een job bij de moderne MSM uit het goede hout gesneden:

   "Een periode van online mensen en bedrijven oplichten en grote hoeveelheden geld afhandig maken, eindigde toen hij tijdens een wilde politieachtervolging zijn auto tegen een boom ramde. Het leverde hem achttien maanden gevangenisstraf op."

   Huijboom begrijpt dat een columnist nooit in de gevangenis kan komen voor zijn mening, tenminste niet als hij de leugens van de Machthebbers vertelt.

   "Dit is veel beter dan creditkaart fraude!" juicht Stephan op weg naar de bank.

   Verwijderen
 7. De grote medialeugen is dat er een strijd is tussen Gutmensch en realist. De waarheid is dat beide partijen van bovenaf worden aangestuurd om deze discussie gaande te houden. De waarheid is dat we in een geleide democratie leven, net als in Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ging even googlen op de term 'Geleide democratie' en kwam op dit Volkskrant artikel uit 2001 uit:


  Geleide democratie

  TIEN jaar na de mislukte staatsgreep van verstokte communisten tegen het liberaliseringsbeleid van de toenmalige president Gorbatsjov meent 47 procent van de Russen dat een geslaagde coup hun een 'even goed of beter leven' zou hebben geboden....

  22 augustus 2001, 00:00

  https://s.vk.nl/s-a582548/
  De vraag is daarom gerechtvaardigd: luidde de couppoging het begin in van een ontwikkeling naar een democratische rechtsstaat, of moet het vooral worden gezien als het begin van de chaos onder president Jeltsin? Voor die laatste benadering pleiten de treurige cijfers: tweederde van de bevolking leeft in armoede en de levensverwachting is in tien jaar met vijf jaar gedaald.De winst van de mislukte couppoging is dat deze het einde inluidde van het machtsmonopolie van de communistische partij en het Sovjet-imperium. Zo werd de noodzakelijke ruimte voor politieke en economische liberalisering geschapen. Ondubbelzinnige winnaars van de ontbinding van het Sovjet-rijk waren de Baltische staten. Maar in de andere zelfstandig geworden Sovjet-republieken heersen nog steeds autoritaire leiders. En in Tsjetsjenië is Rusland al jaren gewikkeld in een meedogenloze oorlog tegen een afscheidingsbeweging.Wat won Rusland? Volgens de pessimistische lezing is het een door misdaad, corruptie en ecologische rampen geteisterde puinhoop waar de dienst wordt uitgemaakt door een autoritaire president, steenrijke oligarchen en bureaucraten. Volgens de optimisten vinden de Russen langzaam hun weg omhoog en is Poetin erin geslaagd een consensus te smeden, orde te brengen en een beleidsrichting te formuleren. Zowel Gorbatsjov als de na drie jaar zonder proces vrijgelaten coupplegers steunen de doortastende oud-KGB-chef. 'Geleide democratie', luidt het vonnis van een enkele dissidente politicus. 'De grootste bedreiging voor de democratie', zeggen strijders voor mensenrechten.Vooral op economisch gebied worden resultaten geboekt. De radicale ontmanteling van de staatssector die Jeltsin zich door westerse economen liet aanpraten en die culmineerde in een verwoestende bankencrisis, wordt door Poetin minder chaotisch voortgezet. Buitenlandse investeerders melden zich weer. De prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt werken mee. Toch verwacht één op de twee Russen een verslechtering van de levensomstandigheden. Om dat te voorkomen mag Poetin van de Russen nog wel even vasthouden aan zijn geleide democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indrukwekkend! Toen gingen er nog geen CIA alarmbellen af, en waren er nog geen instructies... Het was een halve maand vóór 9/11.......

   Verwijderen
  2. Een illiberale, of geleide democratie is inderdaad ongeveer het model in Rusland, Hongarije en Venezuela.

   Onze staatsinrichting is echter een andere: een gehackte democratie.

   Wij zuchten onder de ijzeren wet van olicharchie, turbocharged met neoliberalisme onder EU Brussel:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_law_of_oligarchy

   En de VS is zelfs nog slechter af (dit is het originele artikel):

   http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download;jsessionid=E2DC51768E60EC3FD879B9740346BDA2?doi=10.1.1.668.8647&rep=rep1&type=pdf

   Verwijderen
 9. "The Korean War (1950-53) has been described as the most barbaric war since the Second World War. Up to four million people were killed in a three-year period. The US air force dropped more tonnage of bombs on the country than was dropped during the whole of its Pacific War against Japan."
  ........
  The Korean War came to an end in July 1953 with the declaration of an armistice, or truce. The armistice was never formalized into a legally binding peace treaty, largely due to American intransigence not to do so. The absence of a peace treaty is almost unique in the history of modern warfare.
  .........
  With the presence of 70,000 US troops in Japan and South Korea and the regular positioning of aircraft carriers, missile destroyers and nuclear-capable warplanes, the ongoing low-intensity conflict with North Korea gives the US a politically acceptable cover to project military power for economic influence in the vital, resource-rich region of Asia-Pacific.
  .......
  The installation of the Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) system and the Aegis anti-missile systems in South Korea and Japan – allegedly to “protect from North Korean aggression” – is also an important strategic gain for Washington to exert leverage over China and Russia. Indeed, this may be the main strategic objective.

  verder lezen op:

  http://www.informationclearinghouse.info/47875.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is interessant, Dawg.

   Hier zegt de schrijver:
   Er is nooit een vredesverdrag gemaakt door de VS met Noord Korea, en dit was met opzet: de VS blokkeerde dat bewust.
   Waarom?
   Zo kon men dure wapens blijven verkopen aan Japan en Zuid Korea. Maar vooral: zo had men een motief om in die landen grote Amerikaanse bases te handhaven, welke intimiderend waren voor landen als China.

   Ik vind het overtuigend klinken!

   Hier een citaat dat jij ook al deels gaf:

   The looming question is: why does the US government and its military leaders not sign a peace treaty with North Korea?

   One reason is that the ongoing state of war on the Korean Peninsula provides the US with important strategic advantages – too important for it to forfeit by concluding a peace treaty with North Korea. Lucrative weapons sales – decade after decade – for “protecting” allies in South Korea and Japan is a boon for the US military-industrial complex that drives its economy.

   With the presence of 70,000 US troops in Japan and South Korea and the regular positioning of aircraft carriers, missile destroyers and nuclear-capable warplanes, the ongoing low-intensity conflict with North Korea gives the US a politically acceptable cover to project military power for economic influence in the vital, resource-rich region of Asia-Pacific.

   Verwijderen
 10. Breaking

  King Jong-un kondigt aan:

  https://pbs.twimg.com/media/DEe2Hv9XsAAIUb3.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Stukje John Pilger over de Korea oorlog en 'the coming war on China'

  I have just read 'The Korean War: A History by Bruce Cumings' (2010). I first saw Cumings interviewed in Regis Tremblay's extraordinary film, 'The Ghosts of Jeju', which documents the uprising of the people of the southern Korean island of Jeju in 1948 and the campaign of the present-day islanders to stop the building of a base with American missiles aimed provocatively at China.

  Like most Koreans, the farmers and fishing families protested the senseless division of their nation between north and south in 1945 - a line drawn along the 38th Parallel by an American official, Dean Rusk, who had "consulted a map around midnight on the day after we obliterated Nagasaki with an atomic bomb," wrote Cumings. The myth of a "good" Korea (the south) and a "bad" Korea (the north) was invented.

  http://johnpilger.com/articles/good-and-bad-war-and-the-struggle-of-memory-against-forgetting

  Cumings boek heb ik nog niet gelezen, maar de film van Regis Tremblay heb ik wel gezien, die je hier kunt vinden

  https://m.youtube.com/watch?v=jkFDClfVPts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,

   dank voor de link naar Pilger.

   Een heel interessant artikeltje, met goede boeken waar naar wordt verwezen. ( Thompsen, Zinn, Galeano) Boeken die de ware geschiedenis vertellen, en niet de versie van de machthebbers.

   Dan over Noord Korea:
   On Jeju island, as many as 60,000 people were massacred by militias supported, directed and, in some cases, commanded by American officers.

   This and other unreported atrocities were a "forgotten" prelude to the Korean War (1950-53) in which more people were killed than Japanese died during all of world war two. Cumings' gives an astonishing tally of the degree of destruction of the cities of the north is astonishing: Pyongyang 75 per cent, Sariwon 95 per cent, Sinanju 100 per cent. Great dams in the north were bombed in order to unleash internal tsunamis. "Anti-personnel" weapons, such as Napalm, were tested on civilians. Cumings' superb investigation helps us understand why today's North Korea seems so strange: an anachronism sustained by an enduring mentality of siege.

   "The unhindered machinery of incendiary bombing was visited on the North for three years," he wrote, "yielding a wasteland and a surviving mole people who had learned to love the shelter of caves, mountains, tunnels and redoubts, a subterranean world that became the basis for reconstructing a country and a memento for building a fierce hatred through the ranks of the population. Their truth is not cold, antiquarian, ineffectual knowledge."


   Ook hier lees je weer dat wij die Noord Koreanen wel vreemde vogels vinden, maar dat ze een heel andere recente geschiedenis hebben dan wij. Zou 30% van onze bevolking zijn gedood door Amerikaanse Napalm, en hadden wij alleen kunnen overleven door als mollen onder de grond te leven, dan hadden we misschien precies zoals zij achter de kleinzoon van onze verzetsheld aan gelopen zoals nu een deel van de Koreanen achter Kim Yung Un aan loopt (vrijwillig of gedwongen, dat zal bij elke Koreaan verschillend zijn.)

   Verwijderen
  2. Hier is een mooi stukje Galeano, waarin hij oa zegt dat de wereld niet is opgebouwd uit atomen, maar uit verhalen

   https://m.youtube.com/watch?v=rygqfWagvhQ

   Verwijderen
 12. Er is iets raars aan de hand met de volkskrant, geleidelijk aan, al een jaar. Er verschijnen steeds meer taal- en zeker stijlfouten in hun artikelen, definities zijn onjuist, en inmiddels verschijnen er themaonderwerpen zoals joop.nl dat altijd al deed. Deze week vele artikelen over alcoholgebruik met een nauwelijks verholen moralistisch tintje: zelfs één glaasje is fout.

  Maar het volgende artikel (één grote stropop) over het cultureel marxisme (ook fout gespeld daar) presteert het om de klassieke definitie van neoconservatisme evenals die van neoliberalisme hopeloos te verwarren. Zo ernstig dat er door een objectief lezer geen chocola meer van te maken is, en het slechts begrepen kan worden uit de context.

  https://www.volkskrant.nl/opinie/-cultuurmarxist-is-een-holle-term-waar-je-alle-kanten-mee-op-kunt~a4517670/

  Kortom: de bodem is eruit gevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het Tempelman artikel ook gelezen, maar met veel inspanning kan ik zijn gedachten toch wel volgen. Bij Huijboom lukte me dat niet.

   Volgens mij zegt Tempelman dit:
   'Al die splintergroepen zouden onze eenheid bedreigen. Dat is dan het werk van cultureel marxisten. Die zitten daar achter, zegt Baudet cs. Maar dat klopt niet, want juist in de echte communistische (=marxistische) landen zaten die splintergroepen ook achter slot en grendel.'

   Feitelijk heeft Tempelman gelijk.
   Maar we gaan even terug naar het communisme.
   Dat is een manier van joodse mensen om de macht in de wereld over te nemen van de bestaande elite. Hoe? Door de bestaande structuren kapot te maken met behulp van de massa. Je moet die massa dus een worst voorhouden. Je moet ze een mooi doel voor ogen geven zodat ze hun eigen wereld afbreken. [Precies zoals men de jonge ( testosteron=vechtlust) moslims gebruikt].

   Het communisme deed dit door de arbeiders te beloven dat ze zelf de macht zouden krijgen: de fabrieken werden hun eigendom. [Als dat geen vette worst is, dan weet ik het niet meer.]

   Maar later lukte dit niet meer: de arbeider kreeg het elk jaar beter ( mede dank zij de communistische dreiging, anders had de elite zich harder opgesteld, vermoed ik.)

   Toen bedacht Gramsci: we kunnen de elite ook kapot maken door het land uiteen te laten vallen in sub-sub fracties. Elke onderlinge solidariteit vernietigen.
   Begin met de religies voor gek en voor crimineel te verklaren.
   Ga dan verder met de familie en het gezin uiteen te laten vallen. (Weg met alle burgerlijke moraal: overspel is normaal. Porno is normaal. Leeftijdsgrenzen bij films zijn absurd. etc. etc.
   Propageer mensen als Conchita Wurst.
   Ga eeuwig door over de rechten van de mensen die geen nam of vrouw zijn.

   Uiteindelijk keert de massa zich af van 'de staat'. Niemand zal nog iets voor 'ons allen' willen doen. Et voilà: onze joodse vrienden zullen zonder slag of stoot de macht over ons allen overnemen. Precies zoals hun G-d hen heeft opgedragen.

   ===
   Cultureel Marxisme is dus een methode om een staat uiteen te laten vallen.
   In wezen komen minderheden (homo's, rebellen, iconoclasten etc.)in elk land voor.
   Dus kwamen ze ook voor in marxistische landen. Maar ze werden daar niet op het schild geheven, maar in de gevangenis gezet.

   Bij ons worden die splintergroepen nu tot hoofdrolspelers en slachtoffers gemaakt waarmee iedereen medelijden moet hebben. Ze spelen een centrale rol, met als bedoeling: de hele staat uiteen te laten vallen in los zand dat elkaar ook nog vijandig is gezind.


   Tempelman heeft het niet goed begrepen. Of hij voelt aan wat zijn bazen van hem verlangen.

   Verwijderen
  2. Hij geeft een geheel eigen definitie van neoconservatisme, waarmee hij neoliberalisme bedoelt.

   Net als dat het zoeken naar de wortels, bij Gramsci en Marx over het cultureel Marxisme, de verbinding Trotski en Strauss met het neoconservatisme en de economen en Rand wat betreft het neoliberalisme een te eenzijdige benadering. Je hebt, zoals meestal, wel weer volop gelijk met de AskeNazi achtergrond van al deze grondleggers.

   Maar de bewegingen die achter deze definities staan zijn voortdurend veranderd, geradicaliseerd, en hebben slechts deels met hun historische oorsprong te maken. Verder is er sprake van kruisbestuiving en maskerade. De overweldigende meerderheid van de poppenspelers heeft altijd dezelfde etniciteit behouden.

   Wat mij betreft heeft het 21e eeuws socialisme (Chavez) een grote waarde en is het mi een zeer belangrijke en waardevolle stroming.

   Verwijderen
  3. Rootman,
   Tempelman gebruikt de term 'neoconservatief' niet in zijn tekst.

   Verwijderen
  4. Rootman,

   de joden brachten ons niet alleen het communisme, wat ik een enorme mislukking vind. Maar ze brachten ons ook het succes van het socialisme. En dat vind ik een goede beweging in de menselijke geschiedenis: het is een werkelijke tegenkracht tegen de Elite, de Machtigen.

   Nu onze joodse vrienden zelf die Elite vormen, zien ze geen heil meer in socialisme, vakbonden, vrije pers etc. Die zaken hebben ze dus allemaal afgeschaft.

   Vervangen door propaganda en brutaal machtsgebruik.

   Verder: Dit blijft mijn favoriete informatie opver het Politieke Correctheid, of zoals het dan nu weer heet: het Cultureel Marxisme.
   https://www.youtube.com/watch?v=acjIw7cVc2k

   Verwijderen
 13. sputniknews.com en alle weten hetgene wat werkelijk gebeurd in de wereld en uiteraard de populairste zender van dit moment ja zelf in VS.............Russia Today.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. September 19, 2017, 19:29

  Russiagate: Proof Obama’s Justice Department placed Trump campaign under surveillance / by Alexander Mercouris

  Afgelopen week maakte CNN bekend dat Paul Manafort, de voormalige campagnechef van Trump, gewiretapped was voor, tijdens en na de verkiezingscampagne. In een prima artikel analyseert Alexander Mercouris voor The Duran de implicaties van deze onthulling.

  Aan het eind van een lang en detetailleerd artikel concludeert Mercouris:

  "(1) the complaints made by Donald Trump and his associates that the Obama administration placed at least some of them under surveillance before, during and after the election are turning out to be true.
  ........
  (2) By contrast all efforts to find proof of wrongdoing which might justify this surveillance are drawing a blank, with the investigators becoming increasingly desperate and aggressive as they search for evidence of wrongdoing which is simply not appearing, because of course it doesn’t exist.

  An ill-conceived and improperly conducted search of Paul Manafort’s house followed up by what appear to have been unwarranted threats of a pending criminal indictment appears to have seriously backfired, coming up with nothing useful, leading to recriminations within Mueller’s team with some of them taking out legal liability insurance presumably following threats of legal action by Manafort’s lawyers.

  The big question of the Russiagate scandal should be not whether collusion between Donald Trump’s campaign team and Russia ever took place. The despairing comments of the investigators leaked to CNN show that no proof of this will ever be found because no such proof exists.

  The big question is whether the true scandal of the 2016 election, the fact that during the election Obama’s Justice Department and the US intelligence community undertook surveillance of the campaign team of Hillary Clinton’s Republican opponent, will ever be publicly admitted in the US."

  De analyse van Mercouris is op zich al lezenswaardig, maar krijgt vooral reliëf door de analyse van Mercouris te contrasteren met de wijze waarop de MSM het nieuws over het afluisteren van tem Trump te neutraliseren door de onthullingen (een potentiele Watergate in het kwadraat) te spinnen als een gebeurtenis die de val van Manaforten daarmee Trump aankondigt. Let op de titels:

  Reports: Paul Manafort was wiretapped, has been told to expect an indictment
  https://www.vox.com/2017/9/18/16330978/paul-manafort-wiretap-indictment

  With a Picked Lock and a Threatened Indictment, Mueller’s Inquiry Sets a Tone
  https://www.nytimes.com/2017/09/18/us/politics/mueller-russia-investigation.html?mcubz=3

  Trump’s Campaign Chief Paul Manafort Faces Indictment
  https://www.thenation.com/article/trumps-campaign-chief-paul-manafort-faces-indictment/

  Report: Mueller warned Manafort to expect an indictment
  http://thehill.com/homenews/administration/351268-nyt-mueller-warned-manafort-to-expect-an-indictment

  Paul Manafort reportedly told by Mueller prosecutors they plan to indict him
  http://theweek.com/speedreads/725428/paul-manafort-reportedly-told-by-mueller-prosecutors-plan-indict

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In alle van de artikelen waarnaar ik link (ik had de lijst gemakkelijk kunnen uitbreiden met nog een paar honderd hits) worden concrete bewijzen, of zelfs maar aanwijzingen in de richting daarvan, tegen Manaforte genoemd. Er is slechts sprake van de suggestie van dagvaarding (indictment), want dat beweerden twee anonieme bronnen tegen CNN.

   Ondankt ruim twee jaar wiretappen en een inval in juli jl. is er nog geen spoor van een aanwijzing van strafbare collusie van Manaforte en de Russen, toch weten de MSM (let op de coordinatie in de berichtgeving) met de suggestie van een dagvaarding de werkelijke gebeurtenis (het wiretappen) volledig onder te sneeuwen met FAKENEWS.

   Een goed voorbeeld va hoe dat werkt (en een goede les voor degenen die denken dat een blad als Rolling Stone nog de pretentie van onafhankelijke journalistiek tracht op te houden is het volgende artikel.

   Russiagate Dominoes Are Starting to Fall
   Former Trump campaign manager Paul Manafort is facing indictment, according to a new report

   http://www.rollingstone.com/politics/features/russiagate-dominoes-are-starting-to-fall-w504200

   De dominostenen vallen om. De vraag is zolangzamerhand alleen wel bij wie, want zoals Alexander Mercouris opmerkt:

   "An unintended though unsurprising paradox of the Russiagate investigation is that though it has failed to produce any evidence of collusion between Russia and Donald Trump’s campaign team – because no such collusion took place – it is increasingly flushing out evidence of disturbing behaviour against the Trump campaign by former officials of the Obama administration."

   James Comey, are you listening?

   Verwijderen
  2. worden concrete bewijzen = worden GEEN concrete bewijzen

   Verwijderen
 15. Russia was the target of Nato's own fake news

  Military and media reports hyped the Zapad military exercise as a major threat:

  One of these was none other than the Secretary General of Nato, Jens Stoltenberg, who warned that Russia “has used big military exercises as a disguise or a precursor for aggressive military actions against their neighbours”, citing Georgia in 2008 and Crimea in 2014.

  Then there was the British Defence Secretary, Sir Michael Fallon, who said the exercise was “designed to provoke us” and appeared to accept the estimate of 100,000 troops. fact, what took place was nothing as dramatic as the West's warnings would have led you to believe.

  http://www.independent.co.uk/voices/russia-zapad-2017-putin-west-fake-news-us-world-war-three-ukraine-belarus-nato-a7961856.html

  Westerse waarnemers schatten dat uiteindelijk tussen de 10- en 17.000 man aan Zapad deelnamen.

  Jammer voor Stoltenberg, maar het Russische leger is de Baltische staten weer niet binnengevallen. Ik stel voor dat deze oorlogshitser als strafwerk 1000 keer 'Ik mag geen FAKENIEUWS verspreiden' schrijft op de appelplaats van een NAVO kazerne en daarna de tegels weer schoon boent met een tandenborstel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moon of Alabama toont aan dat de Russen elk jaar een grote oefening doen: Noord, oost en Zuid en west.
   Om de 4 jaar komen ze in dezelfde hoek terug.
   Dit jaar was het de beurt aan West: Zapad.

   Niks aan de hand.
   http://www.moonofalabama.org/2017/09/how-natos-russia-scare-increases-defense-waste.html

   Verwijderen
 16. Ik kwam dit interessante verslagje van een of andere denktank in Washington tegen.

  Het is goed en intelligent geschreven, en onthult veel van de visie van onze opponent:

  http://www.understandingwar.org/sites/default/files/ISW%20CTP%20-%20The%20Syrian%20Theater%20-%20September%202017.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het onthult het beperkte besef van de wereld van de amerikanen en hun eigen zionistische dwangbuis. De uitgekauwde doelen worden vertaald naar een nieuwe oorlog, door deze wapenlobbyclub zonder dat er een logisch verband is:

   Objectives:
   • Secure the American people and homeland;
   • Protect, retain, and promote by example our free
   and democratic way of life;

   • Protect and strengthen a rules-based international
   Retain and promote a free market international economic system, which relies on the free flow of people and goods throughout the world;
   order; and
   • Retain and strengthen our alliances and assist our allies to survive and prosper in the face of common dangers.
   A series of U.S. strategic objectives in the Middle East flows from this framework.3 The U.S. must destroy the base of Salafi-jihadism in Syria, Iraq, and the wider Middle East that fuels ISIS and al Qaeda. The U.S. must constrain, deter, and reverse gains by Iran and Russia in the Middle East. The U.S. must ultimately promote and maintain order by helping end ongoing regional conflicts, including the Syrian war, under the right conditions.


   Uiteidelijke aanbeveling meer van hetzelfde:
   Assad remains one of the primary drivers fueling radicalization and recruitment for ISIS, al Qaeda, and the wider Salafi-jihadi movement. The existence of his regime perpetuates the regional sectarian conflict between Saudi Arabia and Iran, which will likely escalate over the next six months. The removal of Assad is a necessary condition to achieve a durable solution to the Syrian Civil War. Any solution will also require a commitment from the international community to secure the country with professional and non-sectarian security forces committed to installing a democratic and representative government. The U.S. must identify ways to apply meaningful pressure against Assad, Russia, and Iran rather than pursuing avenues for cooperation and accommodation.

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom je dit stuk van deze door het MIC gefinancierde en door warhawks bemande denktank goed en intelligent geschreven vind.

   Er valt zolangzaam niet meer te ontkennen dat de salafistische strijdgroepen een instrument zijn in handen van de VS en dat het door Rusland, Iran en Hezbolla gesteunde regeringsleger van Bashar el-Assad de doodsvijand van die salafisten zijn.

   Wat beweer je dan (zoals die denktank doet) als je stelt dat bestrijding van de salafistische terreur je prioriteit heeft EN je tegelijkertijd Assad weg wil hebben en de invloed van Rusland en Iran wil verzwakken? Laat je dan niet op heel doorzichtige manier zien met gespleten tong te praten cq. er (nog steeds) een dubbele agenda op na te houden?

   Verwijderen
  3. "Laat je dan niet op heel doorzichtige manier zien met gespleten tong te praten cq. er (nog steeds) een dubbele agenda op na te houden?"

   Inderdaad!

   CONFIRMED: ISIS, the United States and SDF unite on the battle field against Syria and Russia

   http://theduran.com/russia-releases-photos-proving-ussdfisis-collusion-deir-ez-zor/

   Met dit...

   IS doodt hoge Russische militair in Syrië

   https://nos.nl/artikel/2194679-is-doodt-hoge-russische-militair-in-syrie.html

   ...als gevolg!

   Verwijderen
  4. Het is een rapport van een lobbyclub, die dus een agenda propageert. Ze hebben in die zin gelijk dat als de VS de hegemonie in het midden oosten wil behouden, er zeer grote inspanningen nodig zijn. Ze pleiten dus voor bereidheid daartoe.

   Eigenlijk lees ik tussen de regels dat het een verloren zaak is, maar het steunen van de koerden door de VS bij Deir-Azor toont wel aan dat er nog steeds machtige figuren tussen de generaals zitten die er nog in geloven.

   Enfin, de FSB is intelligent genoeg om dit ook te lezen, dus tegenmaatregelen kunnen genomen worden. Mij viel op dat deze denktank zijn twijfels heeft in het onafhankelijk worden van de Koerden.

   Verwijderen
  5. Ik neem aan dat jullie weten dat het AEI, het American Enterprise Institute een oud instituut is dat al enkele decennia door de Joodse Lobby is overgenomen. Ze hebben o.a. Ayaan Hirsi Ali op hun loonlijst staan. Daaraan alleen al kun je zien dat hun agenda 'Israel' is, want Ayaan is een felle critica van de islam.

   Verder zien we twee leden van de familie Kagan ( dr Kimberly Kagan heeft het instituut opgericht, dr Frederic Kagan is een prominent lid) prominent in dit instituut, dus dan weet je wel hoe laat het is.


   Verwijderen
  6. @ Rootman

   Het MO is uiteindelijk slechts een van de theaters waar het dollaremperium vecht voor behoud van de hegemonie. De neocons lijken van dat MO een halszaak te hebben gemaakt, maar iemand als Brzezinski heeft die neocons voor de voeten gegooid dat dat ze daarbij uit het oog hebben verloren dat het centrale uitgangspunt van de Amerikaanse geopolitiek altijd is geweest het voorkomen dat er ergens op de wereld machtsconcentraties kunnen ontstaan die de hegemonie van de VS naar de kroon kunnen steken. Volgens
   Brzezinski hebben de neocons de blunder gemaakt om Rusland en China in elkaars armen te drijven en daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Zelf vermoed ik, maar nu speculeer ik er gewoon maar even op los, dat er in de VS een stroming is die de toenadering tussen China en Rusland als de grootste bedreiging van de Amerikaanse hegemonie ziet en er alles aan gelegen is een wig te drijven tussen beide landen. Vanuit die optiek is het MO eigenlijk klein bier en zijn de rapporten van die danktankjes leuke afleidingsmanoeuvres van waar het eigenlijk om gaat. Misschien zit er er helemaal naast, mar laten we eens kijken of en hoe de VS zullen trachten van de kwestie Noord Korea een splijtzwam te maken tussen China en Rusland.

   Verwijderen
  7. Interessante vragen, Dawg.
   Mag ik wat impressies geven over Brzezinski en het MO etc.?

   In '89 viel de muur. In 1991 viel de USSR. In 1992 lekte de Wolfowitz Doctrine uit: het vaste voornemen om elk land dat ook maar uit zou kunnen groeien tot een regionale grootmacht, bijtijds te blokkeren. Uit de autobiografie van Robert Gates blijkt dat Cheney in 1992 al zei: "Ook de Russische Federatie moet nog ik kleine stukken worden gehakt."

   Nog een andere tijdlijn: In de jaren 50 waren de joden nog niet overal geaccepteerd: de bank Stanly Morgan nam pas in 1963 voor het eerst joden aan. ( Bron: Biografie over Warren Buffet door Roger Lowenstein.pag 46)
   In 1964 wonnen de joden hun strijd (sinds 1924) voor massa-immigratie in de VS: vanaf toen verkleurde de VS.
   De invloed van de Neocons begon pas onder Reagan en Clinton, maar was onder Bush jr al heel groot.

   DE identiteit van de Neocons is: Israel's belang vóór het VS-belang. Dit impliceert: empire/macht in de wereld is belangrijker dan de VS zelf.

   Brzezinsky was niet joods, maar wel pro Empire, zeker omdat hij een grote hekel aan Rusland had.

   Voor de joden was het veilig stellen van Israel heel belangrijk. ( Denk aan Wesley Clark die in 1992 van Wolfowitz hoort 'We moeten snel een aantal buurlanden van Israel vernietigen nu we Hegemon zijn en nog weinig weerstand hebben'.

   Toen Bush jr werd gekozen konden ze hun plan uitvoeren: een False Flag en dan diverse landen kapot maken.

   Maar er gebeurde erg veel sinds Bush aan de macht kwam in 2000: Ook Putin kwam aan de macht en Rusland herrees.
   China groeide veel sneller dan verwacht.

   De vernietiging van Yugoslavie, Afghanistan, Irak en Libië deed Rusland en China beseffen dat ze wel samen moesten werken om te overleven.
   Die toenadering hebben de Neocons zelf veroorzaakt, in hun overmoed.

   De toenadering Rusland-Duitsland ( een machtsblok dat ook een dreiging voor de VS is) die logisch was
   wegens de afhankelijkheid van Duitsland van het Russische gas hebben ze weten te beperken, maar daardoor is wel voor veel Europese politici duidelijk dat de demonisering van Rusland niet uit hoogstaande morele motieven voortkomt, maar uit eenvoudige machtspolitiek.

   Ondertussen is de VS zelf instabiel geworden. Financieel, sociaal, politiek.
   Men koos een president die beloofde om Amerika weer gezond te maken: minder een paradijs voor bankiers, minder een leger voor Israel, minder politieagent in de wereld, minder een immigratieland en meer een land dat de werkgelegenheid binnen de eigen grenzen houdt.

   Maar die president had geen schijn van kans tegen de joodse furie, en al na 3 maanden koos hij voor lijfsbehoud en voerde de joodse agenda uit, voor zover dat mogelijk is in deze snel veranderde wereld.

   Korea is een risico op zichzelf, maar dat lijkt me niet een mogelijkheid om Rusland en China uit elkaar te drijven.
   Ik kan me voorstellen dat het Japan en Korea zich meer verwijderen van Amerika, want Trump speelt met vuur, en Japan en Z Korea zullen verbranden als het misloopt. En dat zou een aderlating zijn voor de VS in hun strijd met China.

   Het lijkt alsof geopolitiek alles wat mis kan lopen voor de VS, ook mis loopt. Maar voor Israel waren het gouden jaren: Irak en Syrie kapot. De islam wereldwijd zwartgemaakt. De vraag is alleen hoeveel mensen er zijn bijgekomen die hun vreselijke agenda door hebben. En: wie wordt straks de controleur van het nieuws ? Lukt het hen om dat weer onder controle te krijgen, zoals ze dat hadden toen al het nieuws via de grote persbureau's liep.
   Wordt de campage 'Fake News' een succes, of zal het averechts werken?
   Blijft het internet open? Blijft youtube ongecensureerd? Komt er een censuur vrij 'youtube' ?

   Verwijderen
  8. @ Jan

   Wester Tarpley heeft het nodige gezegd en geschreven over Brzezinski, die hij als de geopolitieke strateeg achter het beleid van Obama zag. Hier een clip met Tarpley uit 2008 (+/- 20 min.) over Obama. Veel van wat Tarpley bij het aantreden van Obama voorspelde is uitgekomen of in beweging gezet, veel ook niet. Mogelijk doordat de neocons/Israel lobby sterker was dan Tarpley aannam. Duidelijk is wel dat als Trump werkelijk ernst wilde maken met een terugtreden van de VS als politieagent van de wereld hij wel in botsing moest komen met twee machtige geopolitieke stromingen.

   Verwijderen
  9. linkje:
   https://www.youtube.com/watch?v=OygG10gaHTg

   Verwijderen
 17. Wart meer info over de zwarte acteur Morgan Freeman: http://thesaker.is/as-a-dog-returns-to-its-vomit-so-a-fool-repeats-his-foolishness/#comment-410220

  Dezelfde reageerder vertelt ook dat Fred Silverman in de jaren 70 en 80 een hele reeks sitcoms produceerde die telkens wel één groep in de samenleving te kakken zette. ( All in the Family, MASH, The Waltons, The Jeffersons. )

  BeantwoordenVerwijderen
 18. James Corbett in Kopenhagen over de voorboden tussen WWI en de volgende 'grote' oorlog.

  Echoes of WWI: China, the US, and the Next “Great” War

  https://www.corbettreport.com/episode-320-echoes-of-wwi-china-the-us-and-the-next-great-war/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Veterans For Peace Sends Joint Letter Calling for Peace Negotiations Now
  By Veterans For Peace

  September 23, 2017 "Information Clearing House" -

  Dear President Trump and Supreme Leader Kim Jong-un,

  You have both made your point.The world has seen that neither of you will back down before the threats of the other. For the sake of the world’s people, it is now time for good faith negotiations.

  President Trump, you have engaged in reckless rhetoric and threatened to “totally destroy” North Korea with “fire and fury like world has never seen.” We can tell you right now that you do not speak for millions of veterans in this country. We know firsthand the horrors of war, and we don’t want to see them again, not even from a distance.

  Supreme Leader Kim Jong-un, your threats to target Guam and the United States with nuclear weapons are deeply disturbing. We understand that you must defend your nation from threats of U.S. intervention. However, your words and actions, like President Trump’s, are causing a very unstable and dangerous situation.

  You both have shown the other, and the world, that you have the capability of causing calamitous destruction in a distant country. You have also shown that through the strategy of “deterrence,” which holds millions of people hostage to the threat of nuclear war, you have so far been able to fend off an attack by the other.

  Click Here For Your Free Daily Newsletter
  You can't buy your way onto these pages
  The point has been made. Now is the time to start backing off.

  It is time for each side to clearly state its conditions for negotiations. Not conditions that are deliberately designed to be impossible for the other side to accept. But conditions that are “negotiable.” There should be no unilateral “pre-conditions” for talks to begin. The people of the world are demanding peace.

  The name-calling and bluffing game must stop, before someone, somewhere, makes a tragic mistake, a mistake that could never be undone. Millions of people would die a horrible death, not only in Korea, the U.S. and Japan, but also in Okinawa, Guam, China, Russia - and who knows where else.

  Millions of lives are in the balance, as is the future of the human species. For the sake of our mutual survival, it is time for diplomacy. It is time to negotiate. It is time for peace. As veterans of too many wars, we beg you to start talking now.

  Please let us know if we might be of assistance. We will help in any way we can.

  Peace for All Koreans! Peace for All the People of the World!

  Most sincerely,

  Veterans For Peace

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet het kwaad bij de wortel aanpakken en wij hebben hier lang genoeg met elkaar van gedachten kunnen wisselen dat het kwaad niet de president van Amerika is. Ook hij is slechts een poppetje. Als dat bij ons al bekend is, waarom dan niet bij Veterans For Peace?

   Zolang er mensen met cognitieve dissonantie op de wereld rondlopen die de waarheid niet willen zien omdat anders hun wereldbeeld in gruzelementen valt zal er niets veranderen. Daarom moet er iets fundamenteels, iets constuctiefs veranderen, zodat dit...

   9/11: Explosive Evidence – Experts Speak Out

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tOlz4ZTkyEU

   ...nooit meer kan gebeuren!

   Verwijderen
  2. "Make me do it" wordt wel door machthebbers gezegd tegen actievoerders.
   Ze bedoelen: 'Als jullie heel veel lawaai maken, dan kan ik tegen de mensen die machtiger zijn dan ik zeggen dat ik niet anders kan: de publieke opinie laat het niet toe.

   Door Trump onder druk te zetten geef je hem een argument tegen de Neocon-pressie.

   Verwijderen
  3. [Je moet het kwaad bij de wortel aanpakken]

   Indien mogelijk, ja. Inzichten delen is prima maar is het kwaad te ver af of te abstract, dan kan het snel klagen en zeuren worden. Het kwaad is diep doorgedrongen in vele aspecten van ons leven, en soms is ´the art of the possible´ een betere benadering.

   Ik ben bang, vanwege veel van je eerdere reacties, dat je benadering te eendimensionaal en dogmatisch is.

   Verwijderen
  4. En ik ben bang dat je slaechts keus hebt uit twee kwaden!

   Verwijderen
 20. Het lijkt helemaal fout te lopen:

  http://thesaker.is/very-dangerous-escalation-in-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er schijnt wel iets aan de hand te zijn!

   BREAKING: Kurds claim Russia and Syria have bombed SDF positions in Deir ez-Zor
   The reports have not yet been confirmed by Russia or Syria.

   http://theduran.com/breaking-kurds-claim-russia-syria-bombed-sdf-positions-deir-ez-zor/

   Verwijderen
  2. De Russische generaal + 2 kolonels zijn door een precisie aanval gedood. Rusland heeft ondertussen satellietbeelden vrijgegeven dat de kurdische SDF en de VS geheel ongehinderd door IS gebied opereren. Het lijkt er op dat na de aanval op de generaal (en vele beschietingen vanuit de SDF, die ook jihadisten bevat) de maat vol is. Het lijkt me een mooi moment om de Kurden duidelijk te maken dat ze beter kunnen terugkeren naar hun eigen gebied, en vervolgens de VS gesteunde terroristen uit te roeien, liefst met zoveel mogelijk blackwater typen er bij.

   Die Koerden krijgen het nog druk genoeg in hun eigen gebied, want zowel Turkije, Iran als Irak zijn grootscheepse oefeningen aan de grenzen van de Kurdistans (´Rojava´) begonnen. De Koerden moeten nu echt eens onthouden dat de VS en Israel volkomen onbetrouwbare bondgenoten zijn! Ze zouden met hulp van Rusland in alle 4 gastlanden semi-federale status kunnen onderhandelen. Onafhankelijkheid zit er gezien al hun buren gewoon niet in. Beter ´the art of the possible´ nastreven.

   Verwijderen
  3. De Russen ontkennen. Dat toont opnieuw hoe waarheidsgetrouw de Russische Engelstalige media zijn: een gerucht wordt binnen een uur, op de voorpagina gecorrigeerd.

   Zoals altijd bij ´the fog of war´, wordt de hele achtergrond pas na enkele dagen duidelijk.

   Verwijderen
 21. https://www.nu.nl/oekraine/4936658/rusland-schendt-mensenrechten-ingelijfde-krim.html

  Laten ze die ONAFHANKELIJKE onderzoekers maar sturen! Want ik geloof geen zak van die beschuldigingen.

  En tevens een beetje aardiger tegen de Krim burgers doen! Waarom mogen die mensen geen electrische turbines hebben, terwijl de nazi terroristen uit Kiev de electra en waterleidingen opbliezen. Gelukkig zijn de Krimbewoners echte Russen, die kuunen wel wat ongemak verdragen, terwijl de Russische industrie een productielijn bouwt voor hoogwaardige turbines. Die zijn met kleine wijzigingen ook voor grote schepen geschikt. Bovendien is de Kerch brug, inclusief pijpleidingen en electra bijna af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, het is gebaseerd op een VN rapport en voormalig MOD, Leon Panetta, verklaarde voor de Senate Armed Services Committee dat het Pentagon orders aanneemt van de VN en NAVO. Dus, wederom géén onafhankelijke bron! Daarnaast, hoe moet het Kneusje uit Broekhuizenvorst drone aanvallen op begrafenisstoeten en trouwerijen goed praten, laat staan de martelingen die in Guantanamo Bay plaatsvinden? Als 9/11 niet door Osama bin Laden, Saddam Hoessein, Saudi-Arabië of Iran is uitgevoerd, zou het dan misschien zo kunnen zijn dat het toch een 'inside job' is geweest d.m.v. controlled demolitions?

   Senate Armed Services Committee - March 7, 2012 - Defense Secretary Leon Panetta declares to Senator Sessions that the military can take action authorized by the UN or NATO before it is authorized by the US Congress.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ovuWJQrwpIw

   Verwijderen
  2. Panetta is een van de afschuwelijkste en meest fanatieke neocons die er rondlopen. Kijk hier naar zijn 8 minuten speech op de DNC, waarbij de Sanders aanhangers: ´No More War´ scandeerden:

   https://www.youtube.com/watch?v=CxXNDbMelWc

   Overigens complimenten voor je bronnenonderzoek, want ik kon bij Reuters niets vinden.

   Verwijderen
  3. O, de War on Terror was niet het gevolg van 9/11, beweert het Kneusje uit Broekhuizenvorst! Maar misschien kan het Kneusje uit Broekhuizenvorst ons met zijn Keek op de Week dan vertellen in welke oorlog wij dan wel zitten?

   Verwijderen
 22. General Wesley Clark: Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years

  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  Echte feiten ('ECHTE FEITEN'). Een trol herkent ze nog niet als ie er z'n nek over breekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   Noemt Wesley Clark toevallig ook Irak, Libië, Syrië en Soedan in de video? :-)

   Wanneer krijgen de neocons een beetje lucht om Libanon, Somalië. N-Korea en Iran van een ander regime te voorzien, als Rusland en China ophouden te bestaan, misschien? Het is gek, maar dat zie ik op de een of andere manier niet gebeuren.

   Ik zie wel dit...

   https://admin62b4b.davidicke.com/wp-content/uploads/2017/09/1-2.jpg

   ...en een Trump die niet durft om N-Korea aan te vallen.

   Verwijderen
 23. Arme Morgan Freeman! Hij heeft de Russische anti-propaganda een enorme duw in de rug gegeven. De Russische media kunnen het touw wat laten vieren wat betreft punt- voor- punt weerleggingen van westerse propaganda. Er is een vertaalservice, inosmi.ru, die nu alle westerse propaganda onmiddellijk vertaalt en voor de Russische MSM beschikbaar maakt. Zo kunnen de Russen gelijk zien wat er bij ons allemaal over hen wordt gedacht, en wordt het duidelijk dat het westen NIETS GOEDS met hen voorheeft:

  http://russia-insider.com/en/politics/morgan-freemans-russia-hating-video-has-gone-viral-not-way-he-hoped/ri21034

  BeantwoordenVerwijderen
 24. The US Spends Over $100 Million per Year Meddling in Russia's Elections

  http://russia-insider.com/en/politics/us-spends-over-100-million-year-meddling-russias-elections/ri21038

  En dan tellen we het budget van de National Endowment voor Democracy (NED), een Amerikaanse (kuch) NGO die jaarlijks met $ 100 miljoen US dollar aan belastinggeld wordt gefinancierd niet een mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ondertussen:

  Facebook FAIL: “Russian ads” were actually posts helping Hillary Clinton according to leak

  The “Kremlin linked” trolls were posting ads on Facebook in support of Hillary.

  http://theduran.com/facebook-fail-russian-ads-were-actually-posts-helping-hillary-clinton/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. EXCLUSIVE VIDEO: ROGER STONE’S STATEMENT TO CONGRESS ON RUSSIA-GATE

  Stone sets the record straight on Russian collusion allegations

  https://www.infowars.com/exclusive-video-roger-stones-statement-to-congress-on-russia-gate/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nederland krijgt 37 gepensioneerde F-35's!

  https://sputniknews.com/military/201709261057691172-pentagon-considering-retiring-f35-early/

  BeantwoordenVerwijderen