woensdag 27 september 2017

Rusland rekent af met door VS gesteunde terroristen

In Rusland was het vorige week belangrijk nieuws. Bij het NOS staatsjournaal en de Pauw staats-wauwelshow werd het compleet genegeerd: Een VS-gesteunde terreurgroep opende bij Idlib een bijna succesvolle aanval op Russische militaire politie uit. Op miraculeuze wijze konden de mannen hun vege lijf redden met slechts enkele lichtgewonden. Maar het scheelde niet veel.

Afgerekend

Vandaag heeft Rusland afgerenkend met deze aanvallers. Eerst zijn inlichtingen verzameld op alle niveau's waar en wanneer de verantwoordelijken zich bevinden. Vandaag zijn met geavanceerde wapens 5 commandanten gedood en daarbij nog eens 32 strijders. Ze bevonden zich in gebied waar geen burgers waren.Poroshenko geen zin "an"

Poroshenko, Oekraïene's Chokolenko President, had er geen zin an om na zijn verjaardag de ontploffingsplek te bezoeken. Omwonenden spraken al, met gevoel voor ironie, dat de ontploffende raketten en bommen vuurwerk was ter gelegenheid van de verjaardag van de EU numero uno knuffelpresident. Meer dan 30.000 bewoners uit de Vinitsa regio werden geëvacueerd. 180.000 Ton (!!!) munitie bevond zich in deze opslagplek en de ontploffingen duurden een heel etmaal. Onder andere zware Smertsh en Huracan raketten bevonden zich daar. Projectielen waar de Donbass bevolking onder te lijden heeft gehad. Volgens Oekraiense autoriteiten gaat het om sabotage en zijn er aanwijzingen dat Rusland er achter zit.

28 opmerkingen:

 1. Ruzie bij Joop.nl
  Dat zal Rootman plezier doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/kee-jole-clashen-hard-vvd-en-media

   Verwijderen
  2. Volgens mij hadden ze de titel veranderd, daarom vond ik het niet. Uit gewoonte kijk ik nog wel bij joop.nl en the Guardian, maar als ik 1 op de 10 artikelen de moeite om te lezen vind is het al veel. Meestal ben ik ook dan teleurgesteld.

   Verwijderen
 2. Hoeveel fronten heeft USA ?
  Napoleon & Hitler bezweken onder 2 fronten !
  https://www.youtube.com/watch?v=6StL-AJLDwY

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jake zegt er dit over

  http://jammerjoh.com/entries/general/voorposten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Saker verklaart de oorsprong van het anti-semitisme.

  http://thesaker.is/a-crash-course-on-the-true-causes-of-antisemitism/
  Wat hij zegt kun je ook al eenvoudig bij Israel Shahak lezen.

  Verder: een tribe is natuurlijk wel gebaseerd op genetische overeenkomst. Probeer als Kikuyu maar eens ocver te gaan tot teribe lid van een andere Keniaanse stam. Gaat niet lukken.
  Daar kletst de Saker uit zijn nek. Iets heeft hij te verbergen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jan,

   Je was me voor met de link van het Saker artikel. Eigenlijk hoop ik dat je met jouw kennis over het onderwerp een bijdrage aan de discussie daar gaat geven.

   De saker heeft zijn comment policy zojuist aangescherpt, lees dit ook even (no stupidity, no hate).

   Verwijderen
 5. [US House Committee to Vote on Hezbollah Sanctions Bill]

  Gelukkig heeft hezbollah steun van Rusland, China en Iran. Bovendien zijn ze zo sterk dat VS sancties niet meer dan een lastige strontvlieg zijn.

  De bron ´aawsat´ is een Londen gestationeerde site en krantje van het salafistische KSA.

  De Saoedi´s zijn erg invloedrijk in Londen, maar Londen zelf heeft veel invloed verloren. Ongetwijfeld gaat de slaafse EU mee in de sancties; net alsof dat iets uitmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep, dezelfde figuren die zeiden dat Saddam WMD's in zijn bezit had.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blik zal worden opgespoord en alle posters die Hezbollah als terroristen steunen zullen de IP adressen worden opgeslagen. Zij kunnen verwachten in de toekomst onaangekondigd van bed te worden gelicht.
  Ik zou dus maar oppassen met jullie terroristen gesteun.
  Als dit zo doorgaat komt Blik dit jaar nog op zwart te staan en wordt de stekker van dit blog uitgetrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank dat je deze van Eddy hebt laten staan, Blik !

   Verwijderen
  2. Ja, het is een hele apparte vrachtwagenchauffeur, die Eddy.

   Verwijderen
  3. Ja, het is een hele apparte vrachtwagenchauffeur, die Eddy.
   Eddy heeft betreffende instantie alle postings die Blik heeft uitgepoetst toegestuurd.
   Ik kreeg als reactie een dank je wel voor mijn goede oplettendheid.Ze hadden zelf alles al mee gelzen en zelf opgeslagen.
   Verder stond er nog in de mail dat ze Blik al een poosje op de korrel hebben en Bliks poging tot feiten verdraaing verder geen invloed hebben op het verloop van de toekomst van Nederland en Europa.
   Blik is en blijft een armoedzaaier en dat vonden zij wel een rechtvaardige straf genoeg voor Bliks waardeloos schrijfsels.
   Voor mijn moeite als oplettende burger is mij zojuist door de desbetreffende instantie een bedrag van €10.000,- overgemaakt. Leik meenemertje voor dit weekend. Ik ga het er eens goed van nemen dit weekend daar waar Blik iedere eurocent twee keer moet omdraaien voordat hij die kan uitbesteden.
   Ik verwacht dat Blik ook binnenkort gaar bedelen bij Verheul,Rootman of Joop voor euro's.
   Blik............de bedelaar en terroristen vriend.

   Verwijderen
 8. Yep, dezelfde figuren die zeiden dat Saddam WMD's in zijn bezit had.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hezbollah is het tegengestelde van crimineel. Anders dan het ongedisciplineerde Hamas van de salafistische moslim broederschap zijn ze eigenlijk een heel goede buur voor vijand Israel: Wanneer Israel zich keurig aan de internationale regels houdt is Hezbollah sterk en rustig. Bovendien bestrijden ze zeer effectief de jihadisten in Syrië. Maar als Israel weer te ver gaat, dan kunnen ze KLOP krijgen. Wie weet komt er ooit nog een tijd dat Hezbollah de Golan hoogten en de west bank terug verovert, maar dat zal nog wel een generatie duren. Ondertussen verdient deze club onze bewondering, en zijn ze een moreel voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hamas is opgericht door Shamir als tegenwicht voor de PLO!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2014/07/30/how-israel-helped-create-hamas/?utm_term=.175ff77350f2

  BeantwoordenVerwijderen
 12. [Deze sanctie wet werd gesteund door zowel democratische partijen als republikeinse partijen]

  Als het om imperialisme of oorlogen gaat zijn er ineens geen tegenstellingen meer en gaan de democrats zelfs achter Trump staan! (of bij andere verkiezingsuitslag: de republicans achter Clinton!)

  Niet voor niets dat Gilens en Page in een onderzoek de VS een olicharchie bevonden:

  http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-27074746

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahahaha, Eddy verraad zichzelf door zijn Cruelman retoriek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tip.

  U kent nog wel de kwestie van de overleden Magnitsky. Hij was advocaat van Bill Browder en had malversaties ontdekt van hoge Russische ambtenaren. Voor zijn klokkeluiderschap stierf Magnitsky in een Russische gevangenis, en Bill Browder, die zaken deed in Moskou en eerst positief over Putin was, werd Rusland uit gegooid. Sinds die tijd is Browder een actievoerder en heel effectief in het zwart maken van Rusland en Putin.

  Documentaire maker ( en Putin criticus) Andrei Nekrasov wilde de kwestie in een docu vastleggen, maar kwam er al doende achter dat Browdser de zaak bedroog. Op camera werd Browder hierover heel boos, want hij dacht dat Nekrasov aan zijn kant zou staan.

  Nu is er een boek geschrecven ov3er deze kwestie, en dat boek wordt door de Saker als een van de beste en belangrijkste boeken van de laatste jaren geprezen.
  Alex Krainer schijnt zeer overtuigend bloot te leggen hoe Browder alles aan elkaar heeft gelogen.
  http://thesaker.is/cooperative-authors-the-killing-of-william-browder-deconstructing-bill-browders-dangerous-deception-alex-krainer-with-review-by-the-saker/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is klaarblijkelijk zo goed dat de censuur moet ingrijpen:

   https://www.sott.net/article/363002-Amazon-com-burns-my-book-exposing-Bill-Browder

   Verwijderen
 15. Grappig, hoe kwader ik je maak des te meer ga je op Cruelman lijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Artikelen over strategie mag ik altijd graag lezen! Dit artikel beschrijft de enorme militaire superioriteit van Rusland en bondgenoten in Syrië, vanwege de zeker een generatie betere kruisraketten, waaronder carrier killers, ook te lanceren vanuit Iran en Irak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De link van het betreffende artikel:

   http://www.unz.com/article/russia-the-800-pound-gorilla/

   Verwijderen
 17. Ik had hier gisteren een off topic post, en die is in de grote schoonmaak helaas gesneuveld.
  Toch wil ik hem herplaatsen.

  Komt uit De Saker.
  http://thesaker.is/letter-to-my-american-friends/

  Hij wijst er even op dat er in 1945 drie Plannen waren van de
  Geallieerden om Rusland aan te vallen en compleet te vernietigen.

  Dat was iets te kort door de bocht.

  Eén plan was al in 1949 gemaakt en zou moeten reageren als Rusland ( een aantal jaren later ) zou pogen West Europa en Azie te veroveren.
  Citaat: 'Operation Dropshot' included mission profiles that would have used 300 nuclear bombs and 29,000 high-explosive bombs on 200 targets in 100 cities and towns to wipe out 85 percent of the Soviet Union's industrial potential at a single stroke.
  ( Dit plan werd pas in 1977 declassified)


  Een ander plan was al in augustus 1945 klaar en men zou dan atoombommen gooien op de 20 belangrijkste steden van Rusland: Plan Totality.
  Nu had de VS op dat moment hooguit 9 atoombommen, dus er was ook een element van bluf in dat plan.

  Het derde plan was het belangrijkste. Het kwam van Churchill: hij wildemet een enorm leger de Russen aanvallen die in Duitsland gelegerd waren, in 1945. Maar omdat er 2,5 maal zoveel Russen als Geallieerden waren, durfde men niet.

  Later werd dezelfde code naam ( Operation Dropshot) gebruikt voor een plan dat pas in werking zou komen als de Russen zouden aanvallen. NB: deze hele 'Operation Dropshot' was geheim tot 1998.

  Ik meen te kunnen concluderen dat de Russen - als ze gewild hadden-- sterk genoeg waren geweest om direct na Berlijn de rest van Europa te veroveren. (Chuchill durfde hen immers niet aan te vallen, omdat ze te sterk waren.)
  Van de atoombom was in mei 1945 nog niks met zekerheid bekend. Hij was ook nog niet klaar. Dat zal Stalin's besluit om niet verder Europa in te trekken niet hebben beïnvloed.

  Dit is helemaal in lijn met het historische gedrag van de Russen: Ze worden steeds aangevallen door het Westen ( Napoleon 1812?, Duitsland 1917, Hitler 1941) maar ze vallen zelf nooit aan. Soms begeleiden ze de verliezer tot bij hem thuis ( Parijs), en gaan dan weer naar Rusland.

  De paranoia en de agressie komt steeds vanuit Het Vrije Westen. Onder andere omdat daar 'Vrije Wapenfabrikanten' zitten die onze media en politici kunnen bedriegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan was er nog de Amerikaanse generaal Patton, die graag de Russen meteen had willen verslaan, zodra ze elkaar ontmoetten, in Praag. Hij mocht het niet, en stierf 6 maanden later na een auto-ongeluk.

   Natuurlijk was het leven in Amerika destijds veel beter en humaner dan onder Stalin. En het zal best dat de Russische soldaten niet altijd even aardig waren. En er stierven heel veel mensen in de Gulag's onder Stalin.
   Het zou voor de Oosblok bevolking mogelijk een grote vooruitgang hebben betekend als ze toen niet onder Russisch gezag, maar onder Westers gezag waren gekomen.

   Maar het zou wel een enorm verraad van een ally zijn geweest als Patton zijn zin had mogen doen.
   En metde kennis van nu weten we dat de Amerikanen in een situatie van Hegemon heel snel degenereren tot de grote Moordenaars zoals we die in de laatste 17 jaar hebben gezien.

   Ik ben blij dat Patton niet zijn zin mocht doordrijven. En de geschiedenis leerde ons dat de Russen zelden of nooit imperialistisch zijn. In tegenstelling tot de Amerikanen, die het al zijn zolang als ze bestaan.

   Verwijderen
  2. In augustus 1914 vallen 2 russische legers de oost pruisen aan. De duitsers hakten vervolgens de russen in de pan, maar de russen waren op dit front de agressors en niet zoals Jan Verheul zegt dat in 1917?? (bijna het einde van de oorlog) de duitsers de russen aanvallen.

   Ik denk dat Jan eens in Polen, de baltische staten of in finland wellicht, moet praten over de imperialistische russen.

   Wat dacht je van Catharina II (de bitch) Aleksejevna.(duitser trouwens) helemaal niet imperialistisch hoor. Nuh.

   De wereld is niet zwart en wit. Als fuck'n China over 50 jaar de wereld domineert (en de wallstreet c.q city oligarchen hebben hun macht verloren) leggen de chinezen waarschijnlijk ons hun wil op. Kijk maar eens hoe china de olievelden voor de kust van vietnam zonder scrupules inpikt.

   Oorlog is vanaf de oudheid en van daarvoor en zal er altijd zijn. Bankiers oligarchen of alexander de grote of genghis khan. De één volgt de ander op.

   Verwijderen