donderdag 21 september 2017

Cartoon Matt: Mediadekking Wouter Zwart (NOS) aan Trump's vernietigingszucht

Onze huiscartoonist Matt, heeft onderstaande cartoon gemaakt naar aanleiding van de verharmlosende verslaggeving van Wouter Zwart (NOS) omtrent Trump's dreigement heel Noord Korea te vernietigen.

28 opmerkingen:

 1. De Wall Street Journal heeft een wat humanere oplossing!

  Starve Them to Death: Wall Street Journal’s Solution to North Korea

  https://www.counterpunch.org/2017/09/18/starve-them-to-death-wall-street-journals-solution-to-north-korea/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarbij dan de vraag rijst of wij met Amerika te maken hebben met barbaren?

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een reeks zeer interessante artikelen over de stand in Syrië en hoe wij eigenlijk voor het lapje worden gehouden door o.a. de NPO.

  http://freesuriyah.eu/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Spaanse Armada is terug

  http://www.zerohedge.com/news/2017-09-21/spanish-police-mount-force-16000-catalan-port-raid-government-offices-tensions-mount

  Maar dit is wel een dingetje, of zoals zerohedge rapporteert:

  “Raül Romeva, Catalonia’s foreign affairs chief, told a group of foreign correspondents in Madrid on Wednesday [...] that Catalonia would hold the referendum as planned, and that Catalan lawmakers would act to honor the result within 48 hours — meaning they would declare independence unilaterally if people voted for it."

  En bij Craig Murray las ik dit

  'I have received an email appeal from the Candidaturas de Unidad Popular in Barcelona to say that their party HQ is under siege by the Guardia Civil and that its leaders are resisting arrest.'

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2017/09/francoist-clampdown-catalonia/

  In de Volkskrant heet het populisme van de 'romantische' en 'kleurrijke' Catalanen, die 'Madrid tot het onmogelijke te dwingen'


  Craig Murray noemt het puur facisme van Spaanse kant.

  Ik ben geneigd om Craig Murray hier te volgen, maar wat is hier nou eigenlijk aan de hand? Heeft iemand een goed artikel waarin staat waarom Catalonië zich van Spanje wil afstoten en waarom juist nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is Catalonië al veel langer bezig om zich van Spanje af te scheiden, maar zij hebben wel de grootste economie van Spanje (20%).

   Verwijderen
  2. De Catalanen gaan winnen volgens mij. Maar nationalisme heeft ook hier zijn nare kanten: er is een Ukraine -achtige tendens bij sommigen om het Saans te willen uitsluiten. Dit gebeurt nu al in de scholen.

   Dat is nadelig voor de zeer grote Spaanstalige minderheid. Franco heeft tijdens zijn lange dictatuur Spanjaarden uit armere streken laten migreren, en er is ook een grote Latino gemeenschap. Het zou niet meer dan eerlijk zijn om het nieuwe land officiële tweetalige status te geven. Dat is ook beter voor internationale betrekkingen.

   Verwijderen
 5. Dat moet terug te vinden zijn maar ik heb er nu even de tijd niet voor. Wat ik toen gelezen heb is dat er 40% moslims in Catalonië zijn en dat die van plan zijn om daar een soort van kalifaat op te richten. Politiek correct natuurlijk!
  Als dit klopt ben ik tegen onafhankelijkheid.

  Wat mij wel stoort is dat de manier waarop dat referendum wordt tegengehouden. Het lijkt eerder op een dictatuur dan op een democratie want er wordt snel even de grondwet aangepast die referenda onmogelijk maken enkel omdat dit niet in hun straatje past. Waar zien we dat nog? oh ja, Nederland wil er ook van af! In België mag het niet eens!
  Ze hadden dat referendum gewoon mogelijk moeten maken en hun eigen standpunten degelijk en onderbouwd kunnen verdedigen en dan de keuze bij het volk te laten. Dat is democratie.
  Wat je nu ziet door al die demonstraties is het gevolg van het wegdrukken van de vrijheid tot keuze van mensen.
  Heel de EU heeft het constant over hoe democratisch ze wel zijn maar hier zie je hoe "hun democratie" er uit ziet.(Hitler zou er stinkend jaloers op zijn geweest)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Eddy,

   "Islam en christenen samen gaat niet hand in hand"

   Vraag dat eens aan de Belgische pater Daniël Maes die al decennia in Syrië leeft of de joden die in Iran wonen.

   Verwijderen
  2. ca. 400 000 moslims op ca. 8 miljoen Catalanen, dus 5 %.

   Niks bijzonders dus. Wat het iets precairder maakt is dat Catalonië een aantal eeuwen deel uitmaakte van Al Andaluz, het moslim Morenrijk. Salafisten vinden dat alles wat ooit moslimgebied is geweest teruggegeven moet worden. Dat is ook de reden dat rijke oliesheiks graag een landgoed op het Iberisch schiereiland willen hebben; in anticipatie daarop.

   Verwijderen
  3. Zelden zoveel onzin in een post bij elkaar gelezen.

   Een eenvoudige vrachtwagenchauffeur die even gaat bepalen wat ´ware christenen´ zijn.

   Assad en deze gerespecteerde pater zijn samen met Rusland en Iran de grootste vijand van de salafisten.

   Verwijderen
 6. More Holes in Russia-gate Narrative September 20, 2017
  By William Binney and Ray McGovern

  https://consortiumnews.com/2017/09/20/more-holes-in-russia-gate-narrative/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Artikel gelezen, maar vraag me af waarom ze probeerden Obama dat onderzoek te laten plaatsvinden want hij was toen nog president dus waarschijnlijk zat hij er zelf achter, gestuurd door de neocons natuurlijk.
   Aan de andere kant zijn er al zoveel aanwijzingen dat het een 'in-site job' was van Amerika zelf om Rusland in een kwaad daglicht te stellen omdat het niet helemaal naar de zin verloopt in de Oekraïne (verlies van de Krim) en Syrie, waar ze duidelijk de oorlog aan het verliezen zijn, mede door de steun van Rusland aan Assad.
   Het zelfde soort in-site job (9-11)als wat gebruikt is om hun zo gewenste 'war on terror' te kunnen starten.
   Jef Dunham weet het voortreffelijk te verwoorden door Achmed: "silence or i kill you" te laten roepen.
   achmed meet trump

   Verwijderen
  2. Acteur Morgan Freeman is klaarblijkelijk 'just an actor' die
   je elke rol kan laten spelen. Zolang je maar genoeg betaalt...

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Uz9PNoecNxU

   Paul Watson recenseert z'n sprookje:

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=1cjrZZyxowo

   Verwijderen
  3. @ Matt

   Binney en McGovern hebben een zelfde soort advies aan Trump gegeven. In de laatste alinea merken ze zelf op:

   Let us close with the obvious. All three agencies have been aware all along that NSA has the data. One wonders why it should require a Presidential order for them to delve into that data and come up with conclusions based on fact, as opposed to “assessing.”

   One wonders.....

   Verwijderen
  4. Dat verklaart de totale omzwaai van Trump. Niemand hier had dit verwacht.
   Of hij wordt gechanteerd en vergeleken met het lot van Kennedy dat hem dan ook te wachten staat of hij zit gewoon onder de plak van zijn schoonzoon, wat minstens zo erg is.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Opvallend is wel dat het Russische hack verhaal naar buiten werd gebracht toen James Comey voor de Senate Intelligence Committee moest getuigen over Hillary Clintons private email server.

   Verwijderen
  7. Joop, eveneens opvallend dus dat diegene die buiten schot moest gehouden worden over de hele linie nog steeds buiten schot zit.

   Verwijderen
  8. Overigens zat de Obama White House (Ik denk Obama zelf, want Hillary weet natuurlijk ook het e.e.a. over Obama.) achter de meeting tussen Loretta Lynch en Bill Clinton in een vliegtuig op een vliegveld in Phoenix, Arizona.

   Verwijderen
  9. @ Joop

   Als ik me niet vergis kwam de zgn."Guccufer II hack" in de media 1 of 2 dagen nadat Assange op 12 juni 2016 bekend had gemaakt met onthullingen te komen over Hillary Clinton.(nadat hij dus de beschikking had gekregen over de info die vermoedelijk door een insider bij de Democraten via een usb stick was gelekt).

   Wanneer was die getuigenis van Comey die jij bedoelt?

   Verwijderen
  10. @Dawg,

   3 mei 2017, waarin ook Guccifer 2.0 ter sprake komt.

   https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2017/05/03/read-the-full-testimony-of-fbi-director-james-comey-in-which-he-discusses-clinton-email-investigation/?utm_term=.5084e7ea2bce

   Verwijderen
  11. @ Joop

   Volgens mij begon die Russiagate-hetze al veel eerder, nl. halverwege 2016 naar aanleiding van de Wikileaks.

   Verwijderen
  12. @Dawg,

   Volgens mij ben jij volkomen correct en de enige die nog wakker is op dit blog.

   Verwijderen
 7. Normaliter ben ik optimistisch, en dol op tornado´s, hurricanes, vulkaanuitbarstingen en rampenfilms (mayday, mayday, we aĺl go down!)Ik sta vooraan bij de brand, meestal diep binnen het politiecordon- ik ben er meestal reeds lang voordat ze het gaan afzetten..

  Maar deze week zijn we volgens mij wel heel dicht bij 1 voor 12.

  De UN speech van Trump, de zware sancties naar Korea, de slag in Hama/ Idlib en vooral de dreigingen naar Iran.

  In retrospect waren de VS verkiezingen een duel tussen een borderline gek en de duivel(in). Met haar was het gerichter geweest, maar zaten we waarschijnlijk nu al in een kernoorlog. Wat mij betreft: ik waardeer elke dag dat ik leef. en ik leef ook vandaag, dus ik ben nog steeds blij dat ik om een gloeiendhete beurt gewed had dat hij zou winnen.

  Ik ben echter niet blij dat de neocons Trump momenteel bij zijn pussy vastgrijpen.

  Dit weekend zullen de analyses wel loskomen, hier is er al een, lees svp ook de commentaren:

  http://thesaker.is/russian-special-forces-repel-a-us-commanded-attack-in-syria-denounce-the-usa-and-issue-a-stark-warning/

  Mijn eigen analyse gaat als volgt: is het willens en wetens, leven de neocons in een bubbel van vals zelfvertrouwen of is het bluf?

  Mrs Clinton zou veel gerichter gewerkt hebben, waarschijnlijk een directe militaire confrontatie in Syrië en misschien de Ukraine. Dan zaten we nu al tussen de paddestoelwolken!

  Trump lijkt non-selectief alles en iedereen te willen aanvallen (in zijn voordeel moet gezegd worden dat hij relatief nog weinig schade heeft aangericht.)

  Maar stel dat die multiple oorlogen wel doorgaan. Ik stel me dan voor dat de volgende dag, nog vóór een kernoorlog, ineens alle vliegdekschepen gezonken zijn. Met onduidelijkheid over de daders. Wat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het gebeurt tegenwoordig eigenlijk nooit meer dat er een goed artikel op joop.nl staat.

  Dit is een uitzondering:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/een-pluriform-europa

  BeantwoordenVerwijderen