maandag 28 december 2015

AIVD zoekt 200 recruten ivm hereniging Krim met Rusland

Op het nieuws bij de staatsradio zojuist het bericht dat de AIVD op zoek is naar 200 nieuwe medewerkers. Dit is (onder andere) in verband met "de machtsgreep van Rusland op de Krim". Kortom, mensen met kennis van het Russisch worden gezocht.

De staatsradio spreekt dus van "een machtsgreep", je kunt ook spreken over een vreedzame hereniging van de Krim met Rusland, na een referendum en tot blijdschap van de bevolking, maar los daarvan: wat heeft de hereniging van de Krim met Rusland te maken met de behoefte aan extra Russisch-sprekende mankracht bij de AIVD? Is men bang dat de Russsen ook een referendum organiseren op Ameland of in Friesland en die zich ook bij Rusland gaan aansluiten? In ieder geval, wie het verband tussen hereniging Krim/Rusland en de AIVD-behoefte ziet, vertel het in de comments. Mischien kan de AIVD dat ook zelf doen, want ze schijnen hier mee te lezen.


NATO huurlingen in Donbass

Oorlogscorrespondent Ilja Moeromskov maakt melding van diverse NATO-instructeurs met zwarte huidskleur in onder andere Avdeevka, waarbij ze het Oekraïense leger helpen voorbereiden op een mogelijke (nieuwe) aanval. In het gelinkte artikel van Ilja wordt er ook aan herinnerd dat woensdag 23 December op de pers-conferentie van de officiële vertegenwoordiger van het Ministerie van Defensie van de Volksrepubliek Donetsk, bericht is dat in Artemsk en Mariopel, plaatsen die door het regime in Kiev bezet worden, buitenlandse huurlingen zjn aangekomen.

Flagrante schending Minsk accoord

Het spreekt voor zich dat deze handelingen volledig indruisen tegen de letter en de geest van Minsk, en is het het Westen dat Minsk schendt. Het zou dan eigenlijk sancties tegen zichzelf moeten opleggen.

De twee bovenstaande berichten kunnen ook erop duiden dat de AIVD deze 200 nieuwe recruten zoekt om daar haar NATO soldaten (onder andere taaltechnisch) te ondersteunen bij hun karweitjes ronde Donbass of de genoemde Krim. Het zijn vragen en het is speculeren, maar dat krijg je als de nieuwsberichten zo criptisch en beknpt zijn en de broodsjoernalisten die een Minister te spreken krijgen niet deze vragen stellen.

109 opmerkingen:

 1. Het blijft een ongelofelijk verhaal en er lijkt geen einde aan te komen.

  De Koerd Baybasin al meer dan 20 jaar achter slot en grendel, voor een moord die niet eens gepleegd is, laat staan door hem, waarbij een telefoon transcript waarin hij zei "make him call", getranscribeerd is naar het Nederlands "maak hem koud", terwijl je in het engels (waarschijnlijk ook niet in het Koerds) geen eens de uitdrukking hebt "make him cold".

  Het wordt tijd dat deze man nu snel vrij komt.

  http://www.boublog.nl/2015/12/24/baybasin-na-20-jaar-nog-niet-jarig/#more-22936

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "In ieder geval, wie het verband tussen hereniging Krim/Rusland en de AIVD-behoefte ziet, vertel het in de comments."

  In de film "Het uur van de wolf" over de moord op Theo van Gogh komt een scene voor waarin het hoofd van de AIVD een ontmoeting heeft met een (CIA)medewerker van de Amerikaanse ambassade waarin hij zegt dat het de taak van de AIVD is om de Nederlandse regering te voorzien van des en angstinformatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop.
   Hoe zeker ben je dat je je dit goed herinnert?
   Dat zou namelijk wel heel spectaculair zijn..

   Verwijderen
  2. Dat zou betekenen dat de AIVD werkt voor een andere opdrachtgever dan de Nederlandse staat. Ik denk wel te weten welke.

   Verwijderen
  3. @Jan Verheul,

   Sorry, het is niet "Het uur van de wolf" maar "Het spel van de wolf"!

   In acht nemend dat de film zowel waarheid als fictie bevat, ben ik 100% zeker met wat ik gehoord, gelezen en gezien heb. Ik neem hierbij eveneens in acht dat alle geheime diensten van bevriende naties CIA zijn. Op 26 oktober 2004 was de AIVD al op de hoogte dat Theo van Gogh vermoord zou worden en het dus voorkomen had kunnen worden. Dezelfde (CIA)medewerker van de Amerikaanse ambassade noemde dat "collateral damage". Het was in 2004 waarschijnlijk al de bedoeling om de spanning tussen autochtonen en allochtonen in Nederland een beetje op te voeren. Als je wilt kan je de film hieronder bekijken. Duur; 85 minuten.

   http://www.vpro.nl/programmas/2-11-het-spel-van-de-wolf.html

   Verwijderen
  4. Ik vermoed daarom ook dat Mohammed Bouyeri een CIA patsie was.

   Verwijderen
  5. By the way, ik heb bovenstaande wetenschap ook aan onze politici doen toekomen.

   De response was 0,0 oftewel, wie zwijgt stemt toe!

   Verwijderen
  6. Joop, dus we zijn er achter gekomen dat onze politici volkomen gecorrumpeerd zijn mbt speciale belangen uit een bepaalde hoek en dus een groot pak boter op hun hoofd hebben.

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Absoluut! Zo weet ik dat een bepaalde Nederlandse politicus 100% zeker weet dat 9/11 een inside job was, er niets aan doet maar wel verontwaardigde topics op zijn weblog schrijft.

   De Amerikaanse (chantage)arm reikt ver.

   Verwijderen
  8. Ook dit jaar heeft George W. Bush een reis naar Zwitserland moeten annuleren i.v.m. te worden gearresteerd voor marteling.

   Verwijderen
  9. @Jan Verheul,

   Je wordt weer hartelijk bedankt voor je terugkoppeling, Jan.

   Verwijderen
  10. "Gehoord van Bush zelf???????"

   Nee van God, want daar staat hij in nauw contact mee!

   Verwijderen
  11. @Jan Verheul,

   Je wordt weer hartelijk bedankt voor je terugkoppeling, Jan.

   Joop,

   zolang die LGK hier mag liegen, kijk ik hier maar af en toe.

   Maar als jij terugkoppeling wil, dan wil ik die best geven.

   Je citeert uit een film die ook fictie bevat.
   Dat zou ik niet doen. Er zijn voldoende harde bronnen om de tegenstander te lijf te gaan.
   Remember Michael Ruppert, die kon aantonen dat de Amerikaanse overheid in drugs handelde, gewoon door officiele bronnen te gebruiken.

   In dit geval denk ik aan de arrestatoie van Volkert van der G. door een team van de hoidenbrigade die daar op 300 meter afstand van het media park aan het oefenen was.
   Je zou moeten achterhalen hoe toevallig dit was. Bijv: Waar oefent die brigade normaal gesproken?
   Hoe vaak oefent ze?\
   Wie bepaalt waar en wanneer?
   Paste de oefening in een normaal schema, of was het vreemd dat er die middag geoefend werd?

   Als de kans 1 op 2 miljard is dat die brigade daar liep, dan weet ik genoeg.

   Groet, J V.

   Verwijderen
  12. @Jan Verheul,

   "zolang die LGK hier mag liegen, kijk ik hier maar af en toe."

   Zoals je wellicht gemerkt zal hebben worden de leugens van LGK regelmatig door Blik verwijderd.

   "Je citeert uit een film die ook fictie bevat."

   Yep!

   "Dat zou ik niet doen."

   Waarom niet, Jan? Omdat het hoofd van de AIVD niets heeft gezegd?

   "Er zijn voldoende harde bronnen om de tegenstander te lijf te gaan."

   Precies, Jan. Maar wat ik geciteerd heb, zal dat op waarheid of op fictie gebaseerd zijn, wat denk jij?

   "Remember Michael Ruppert, die kon aantonen dat de Amerikaanse overheid in drugs handelde, gewoon door officiele bronnen te gebruiken."

   Ja, ik denk nog regelmatig aan Mike, onze correspondentie en aan John Deutch natuurlijk.

   http://www.theverge.com/2014/7/22/5881501/the-unbelievable-life-and-death-of-michael-c-ruppert

   "In dit geval denk ik aan de arrestatoie van Volkert van der G. door een team van de hoidenbrigade die daar op 300 meter afstand van het media park aan het oefenen was."

   Tja, hoe toevallig was de mededeling van Donald Rumsfeld op 10 september 2001 dat er $2,3 trillion werd vermist uit het Pentagon of de uitspraak van Larry Silverstein's "Pull it" op 11 september 2001?

   "Als de kans 1 op 2 miljard is dat die brigade daar liep, dan weet ik genoeg."

   O, jij gaat voor zeker. Jij had liever gehad dat Balkenende of Ad Melkert had gezegd; "Wij hebben Pim laten vermoorden omdat hij een gevaar voor het gevestigde establishment begon te worden.". Hoe groot is die kans, Jan?

   Verwijderen
  13. Je wil het niet begrijpen, Joop.
   Ik leg het nog een keer uit.

   ( Uiteraard zal Balkenende nooit zeggen dat ze Pim hebben laten vermoorden. Balkenende deed het trouwens ook niet. Het waren de puppeteers van Geert die zagen dat Pim 'loose cannon' Fortuyn plots de ruimte vulde die ze voor Geert in gedachte hadden. Pim ging de allochtonenbonus innen, terwijl die voor Geert bedoeld was. En Pim als premier zou zomaar ineens - als ie weer met iemand had gesproken- zich tègen Israel kunnen keren.)

   Stel dat die hondenbrigade àltijd op een vast terrein oefent. En stel dat ze àltijd op de eerste maandag van de maand oefenen. En stel dat de lokale politiebaas daarover gaat. En stel dat die nu plotseling besloten heeft om op vrijdagmiddag te gaan oefenen, en niet op het bekende veldje, maar vlak achter het Media Park. En stel dat die lokale politiebaas daar een heel vreemd argument voor heeft bedacht, waar iedereen de wenkbrouwen bij fronst. En stel dat hij ook nog een neefje is van Leon de Winter....

   Is dat niet hetzelfde als wanneer de Mossad zou zeggen: "We lieten Pim omleggen". Voor mij wel.


   Verwijderen
  14. "Je wil het niet begrijpen, Joop."

   Wat wil ik niet begrijpen, Jan? Dat er in een kantoorgebouw géén thermite thuishoort of dat een "oefening" plotseling "live" gaat? Beide zijn géén toevalligheden maar vooropgezet.

   Wekt het verbazing als de veiligheidsdienst van een puppet-state orders aanneemt en desinformatie verspreidt wat door hun bazen wordt opgedragen?

   Verwijderen
  15. "Wekt het verbazing als de veiligheidsdienst van een puppet-state orders aanneemt en desinformatie verspreidt wat door hun bazen wordt opgedragen?"
   Nee, dat wekt geen verbazing.
   Wat wel mijn verbazing wekte was dat je in "Het uur van de Wolf' ( een bekend documentair programma) een CIA man hoort zeggen dat de AIVD zijn eigen regering moet bedriegen.

   Dat wilde ik even zeker weten, en het was dus niet waar: het was fictie. Fictie die heel best waar kan zijn, maar we hebben er geen getuigenissen van.

   Dus: houd je bij de feiten: nano thermite dat is aangetroffen in het puin: prima bewijs dat er echt iets niet klopt. Je hebt geen fictie nodig die je presenteert als 'waar'. Daar vraag je om moeilijkheden. Je ondermijnt je eigen geloofwaardigheid. Niet nodig. Niet doen.

   Verwijderen
  16. @Jan Verheul,

   "Dat wilde ik even zeker weten, en het was dus niet waar: het was fictie. Fictie die heel best waar kan zijn, maar we hebben er geen getuigenissen van."

   Is er in de film uitgelegd wat waarheid en wat fictie was? Ik dacht het niet en weet je waarom, Jan? De AIVD heeft de Nederlandse regering ook niet vertelt dat zij op 26 oktober 2004 al wist dat Theo van Gogh vermoord zou worden. Veiligheidsdiensten maken nu eenmaal gebruik van patsy's om hun daden op af te schuiven of houden bepaalde afgeluisterde informatie voor zich om de publieke opinie te beïnvloeden. Daarom is het geen fictie, Jan.

   Verwijderen
  17. Een volkomen onhoudbare redenatie, Joop.

   Verwijderen
 3. We zijn weer in oorlog met Rusland Blik. De lieden zullen waarschijnlijk worden ingezet om de russen te bespioneren denk ik. Maar ik heb de vacatures nog niet gezien op de website van de overheid. Ze ronselen waarschijnlijk in stilte.
  https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/zoekoporganisatie/aivd

  Vreemd genoeg zie ik maar 5 vacatures. Je zou verwachten dat ze met de huidige terreur dreiging meer vacatures hebben. Ze strooien trouwens wel kwistig rond met ons belasting geld. Een vertaler daar verdiend niet minder dan €3.500 bruto om mee te beginnen voor je 36 urige werkweek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap eerlijk gezegd niet waar de corporatistische centrale bankiers oligarchie/maffia mee bezig is. Ik weet dat ze nooit ophouden, maar doorgaan in Oekraïne tegen Rusland is echt zielig. De kans op succes is nog minder dan de nul achter de komma. We hebben gezien hoe gemotiveerd het Oekraïense leger is. Not. Vind je het gek ?. Voor wie moeten ze sterven ?. Ah voor buitenlandse corporate centrale bankiers en wat oekraïense oligarchen. Nou nee hoor, bedankt. Laat Soros zelf maar gaan vechten. De sociopatische gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ongeïnformeerde, maar goedwillende sociale Nederlandse mensen vinden Obama zo'n vent. Hij zorgt er tenminste voor dat iedere Amerikaan gezondheidszorg krijgt. Wat ze niet weten dat Obama werkt voor de too big to fail verzekeringsmaatschappijen en voor andere corporate belangen (zoals iedere eerdere president voor hem en na Kennedy)
  Gemiddeld zijn de amerikanen 10% van hun inkomen kwijt aan gezondheidszorg. Zit je 2 tot 5 keer boven de armoede grens, dan zijn ze gemiddeld 21% van hun inkomen kwijt aan ziektekosten.
  http://www.thedailysheeple.com/study-proves-obamacare-is-sucking-up-10-of-americans-incomes_122015

  BeantwoordenVerwijderen
 6. BEN CARSON CALLS FOR WAR
  Carson would further exacerbate conflict in the Middle East
  http://www.infowars.com/ben-carson-calls-for-war/

  Op Trump (of Trump is zo'n zelfde orwelliaanse leugenaar als Obama)na komen alle presidentskandidaten uit hetzelfde ei en hebben ze hebben allemaal dezelfde agenda om chaos te scheppen in de natie staten in de wereld. Ze hebben hun mening braaf bij de globalistische denk tanken en ronde tafelgroepen gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOL

  Moet je de reacties zien van de mensen op twitter op de oproep van de zionist Abu Bakr al-Baghdadi

  Muslims tell ISIS they'd rather see Star Wars than fight in Syria
  http://www.cbc.ca/news/trending/muslims-isis-twitter-goofs-1.3382196

  Het is over en sluiten met ISIS in Irak en Syrië

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou nou nou. Pisrahel zakt helemaal door de ondergrens. De Zionisten gaan het bezuren, dat is zeker. Wat ik jammer vind trouwens, maar de wonden worden wel heel erg diep en ik denk dat de kans op vrede en vergeving er niet meer gaat komen.

   ‘No-Grow Zone’: Israel Admits to Spraying Poisons Inside Gaza Strip

   http://sputniknews.com/middleeast/20151229/1032470597/israel-sprays-poison-gaza-crops.html#ixzz3vkLkWUFZ

   Wat niet mee werkt is dat ik denk dat de israëlische raket systemen zwakheden kennen. De directeur van het raketprogramma Yair Ramati is ontslagen. Het verhaal dat hij niet zorgvuldig met geheime documenten zou zijn omgegaan lijkt me onzin. Hij wordt niet vervolgd en ze wensen hem veel succes toe. Dus....
   https://www.trunews.com/israeli-missile-defense-director-dismissed-over-security-breach/

   Verwijderen
  2. Aan de andere kant gaat Ehud Olmert wel naar de gevangenis.

   http://presstv.com/Detail/2015/12/29/443691/Israel-Ehud-Olmert-bribery-prison/

   Verwijderen
  3. Tsja, je wordt er niet populairder op als je een oorlog tegen Hezbollah verliest. Hehehehehe

   Verwijderen
  4. Huh ?? Gaat Ehud Olmert dan niet naar de gevangenis. LPG wat wil je bereiken met je commentaar ?

   A Reduced Prison Sentence for Ehud Olmert
   http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/12/ehud-olmert-sentence-reduced/422100/

   Verwijderen
 8. Thomas Jefferson over private banken

  Private Banks (Quotation)
  Quotation: "If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered...I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies... The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs."

  Komt allemaal uit.

  Central Bankers Are Creating A World Where We Are All Serfs: Charles Hugh Smith
  https://www.youtube.com/watch?v=CwqiEJEzBtE

  http://www.oftwominds.com/blog.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Griekse en Turkse jagers met elkaar in de clinch boven Egeïsche Zee nadat de Turken voor de zoveelste keer het Griekse luchtruim hadden geschonden.

  http://www.ekathimerini.com/204669/article/ekathimerini/news/greek-and-turkish-jets-in-dogfight-over-aegean

  BeantwoordenVerwijderen
 10. International Military Review - Syria-Iraq battlespace, Dec. 29, 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=_m2r0ISJQpQ

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, Karel van Wolferen ziet het scherp. Hij prijst o.a. de terughoudendheid van Poetin over zoveel politieke waanzin.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/12/oud-hoogleraar-monsterverbond-tussen-media-en-elites/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mooi, in het democratische westen wordt de media 100% gecontroleerd.

   Verwijderen
  2. Weet je nog dat Abby Martin, toen ze nog voor RT werkte, zei dat ze boos was over de annexatie van de Krim ?

   Verwijderen
  3. LPG,
   Ongeveer 10% van de deelnemers aan de Bilderberg vergaderingen zijn journalist. Wat doen die daar als er toch nooit iets van de Bilderberg vergaderingen naar buiten komt ? Waarom moeten die mensen daar zijn ?

   Verwijderen
  4. Joop,
   je linkt nu naar een samenvatting van het langere interview.
   Dat stond op The Post Online: http://politiek.tpo.nl/2015/05/29/karel-van-wolferen-poetin-ontpopt-zich-steeds-meer-als-een-staatsman/

   Verwijderen
 12. Russia Reports Kiev Is Planning A Major Offensive Against Donbass

  http://investmentwatchblog.com/russia-reports-kiev-is-planning-a-major-offensive-against-donbass/

  Jaha en tegen de Krim! Poetin heeft niet alleen te maken met Erdogan die graag een WW3 uit wil lokken maar ook met Poroshenko.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wens Porky veel succes. Ik ben benieuwd hoe lang het deze keer duurt voordat de fascisten weer in de Cauldron zitten. LOL
   Dit keer rijden de tanks van de "vrijwilligers" misschien wel door tot Dnieper rivier voordat minks 3 wordt afgekondigd.

   Verwijderen
 13. Bilal Erdogan kan mogelijk aangeklaagd worden voor het witwassen van geld in Italië. Daar hopen we op. Dat ie wegrot achter de tralies

  “According to Italian media, this family [Uzan] accused Bilal Erdogan of violating European and, in particular, Italian financial laws, since he has allegedly brought with him a considerable amount of cash in an attempt to launder it in Italy,” the journalist narrates, adding that Italian authorities have been at pains to downplay the scandal.
  http://southfront.org/new-scandal-the-erdogans-spotted-laundering-money-in-eu/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jee, als de EU nu maar niet een figuur als Mario Monti in Italië gaat installeren.

   Verwijderen
  2. Erdogan is nooit mijn vriend geweest hoor LPG. Poetin probeerde Erdogan te paaien met de pijpleiding, maar de man is zo bezeten van zijn ottomaanse rijk dat hij de kans om de goede relatie met Rusland verder uit te bouwen heeft laten lopen. Nu zijn de dagen voor Erdogan getelt. Geen ottomaans rijk en ook geen draagvlak bij zijn bevolking. Trouwens ook bijna geen buitenlandse vrienden meer. Geïsoleerde premier en een dus een geïsoleerd land. Ik zie donkere wolken boven Turkije hangen met veel interen problemen

   Verwijderen
 14. KIjk nou. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  Saudi Arabia’s Top Cleric Says Daesh Militants Are 'Israeli Soldiers'
  http://sputniknews.com/middleeast/20151230/1032472961/saudi-mufti-says-daesh-militants-are-israeli-soldiers.html#ixzz3vkddMQbt

  Ze zijn mbt Deash 2 handen op 1 buik, met de CIA erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, gaat het vingerwijzen nu al gebeuren?

   Hij heeft het gedaan! Nee, hij heeft het gedaan, ik had er niets mee te maken.

   Verwijderen
  2. @Joop, daar dacht ik ook aan. Schitterend. Mooi om te zien.

   Verwijderen
  3. Hahahahaha, zelfs in de VS worden ze wakker van de aankondiging van Donald Rumsfeld dat er op 10 september 2001 $2,3 trilliom uit het Pentagon werd vermist weleens in verband kan staan met 9/11!

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 15. U.S. sees bearable costs, key goals met for Russia in Syria so far
  http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-syria-idUSKBN0UB0BA20151229
  Amerikaanse analisten denken dat Rusland maar 1 a 2 miljard dollar per jaar kwijt is aan de oorlog in Syrië. Ongelofelijk, zo veel resultaat al na 3 maanden met zo weinig geld.
  Vergelijk dat eens met wat de amerikanen kwijt waren in 6 jaar Irak. Meer dan een Triljoen dollars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt omdat wij door de westerse, 100% gemanipuleerde media, daar niet van op de hoogte worden gehouden. Wel als Amerika een paar terroristen doodt, dan word dat breed uitgemeten op de journaals.
   lgk, heb jij al in de mainstream media ook maar 1 bericht gezien dat Rusland de olietransporten aanvalt als die op het punt staan Turkije binnen te rijden?

   Verwijderen
  2. LPG,
   Zoals gebruikelijk bij jou heb jij veel voortschrijdend inzicht nodig en dan nog in een heel laat stadium van het proces. Wij spreken elkaar in Maart nog een keer en dan zien we hoeveel gebied de seculiere regering van Assad in handen heeft. Op dit moment is IS al helemaal in verwarring en trekt zich terug uit Damascus. In Idlib en Hama worden nu grote overwinningen geboekt door de SAA en Latakia is op een klein gebied na al terroristen vrij.

   Verwijderen
  3. @Matt,
   Niets wordt hierover vermeld in de nederlandse MSM, ik heb er iig niets over kunnen vinden. Integendeel de nederlandse MSM zuigt uit haar duim dat de Amerikanen de trucks bombarderen

   VS bombarderen olievrachtwagens IS: 'Helft is vernietigd'
   http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-bombarderen-olievrachtwagens-is-helft-is-vernietigd~a4193829/

   Verwijderen
  4. Oli, hoe verklaart de Volkskrant dan het bericht, een poosje geleden , toen werd gesteld dat Amerika de olietransporten NIET aanvalt om (volgens Amerikaanse bronnen) 'eventuele milieuschade' te beperken en omdat er misschien 'onschuldige' slachtoffers zouden kunnen vallen.
   Ze vallen wel erg hard door de mand op deze manier.
   Nu maar hopen dat meer lezers van die krant dat ook zien.

   Verwijderen
  5. @Matt, nou niet. Ze verdraaien de feiten precies zoals ze zelf willen. Daarom zijn de MSM kranten overbodig geworden. Hun integriteit wordt door andere MSM "nieuws"zenders toch niet in twijfel getrokken. Ze dienen allen dezelfde agenda. Waarom zijn 10% van de Bilderberg aanwezigen journalist terwijl er nooit een letter van de vergaderingen in de krant komt ?? Wat doen zij daar dan ??

   Verwijderen
  6. Wat zij daar doen? opschrijven (voor hun zelf) wat niet mag opgeschreven worden, vertellen wat niet verteld mag worden, en ze leren hoe je het beste kunt liegen. Dus wat ze wel naar buiten mogen brengen is dat het bilderbergclubje te vergelijken is met een theekransje maar dan onder dikke nekken, en dat er geen beleid uit voortvloeit.
   In hoeverre ze gechanteerd worden om hun mond te houden weet ik niet want niemand klapt uit de school, wat op zich al verdacht, of tenminste zeer vreemd is.
   Wat mij het meeste bevreemd is dat die journalisten, die in hun opleiding toch te horen krijgen dat ze zoveel mogelijk onafhankelijk en neutrale journalistiek moeten bedrijven precies het tegenover gestelde doen. Diegene die uitgenodigd zijn, en zoveel zijn er dat niet, want ik denk niet dat blik of welke journalist van de alternatieve media ooit zo een uitnodiging krijgt, niet gewone journalisten zijn maar bewust geplaatste puppets. Net zoiets als lgk hier.

   Verwijderen
  7. @Matt,

   Jullie eigen Willy Claes heeft uit de school geklapt dat, wat er bij Bilderberg wordt besproken óók geïmplementeerd dient te worden.

   http://www.zonnewind.be/bilderberg/2010/media-schade-beperken.shtml

   Verwijderen
  8. "Hoezo wilt Assad IS vernietigen????"

   Welnee joh, jij laat je vijand die door jouw vijand op jou wordt afgestuurd ook lekker zijn gang gaan.

   Verwijderen
  9. De enige relatie die er is tussen IS en Sadam Hussein is dat er wat leden van het leger van Saddam later bij IS terecht gekomen zijn. Deze lieden zijn voor hun geschiktheid voor IS getraind en geradicaliseerd in het Amerikaanse gevangenkamp Bucca in Iraq. Daar heeft een amerikaanse kampbewaker nog een boekje over open gedaan

   Verwijderen
  10. @ Oli

   Klopt. Met dat verhaal over ex-officieren uit het leger van Sadam Hussein proberen de Amerikanen hun straatje schoon te vegen nu de wereld dit jaar heeft kunnen zien dat de VS met ISIS in bed liggen. Het verhaal over die (tada: ooit door Russen getrainde) legetrofficieren verscheen in april dit jaar in Washington Post en wordt sindsdien gerecycled in andere propagandavodjes. Met dat verhaal en de agitprop dat ze alleen maar burgerdoelen bombarderen moeten de Russen nu in discrediet gebracht worden.

   Verwijderen
 16. Schitterend artikel van Ziad Fadel.

  THE VIEW FROM THE BALCONY IN DAMASCUS; HOW TO DEAL NOW WITH THE ENEMY’S RAMPANT FAILURES
  http://syrianperspective.com/2015/12/the-view-from-the-balcony-in-damascus-how-to-deal-now-with-the-enemys-rampant-failures.html#Drxxqga0GZU4vtJZ.99

  Wat is het dan toch weer sneu dat ik Koenders nog steeds hoor zeggen dat Assad moet vertrekken. Is dat nu een democraat ?. Zou een democraat niet moeten zeggen dat daar het Syrisch volk over gaat.? Als Assad dan zo'n slager is, als 250.000 syriërs zijn omgekomen door vatbommen van Assad. Denkt je dan echt dat Assad herkozen wordt als er vekiezingen worden gehouden.?
  Wie is eigenlijk de democraat hier ? Koenders of Assad. ? Ik denk eerlijk gezegd Assad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Assad is net als Putin een geliefd persoon bij alle volkeren van Syrie.
   Voor het westen is elke leider die niet naar hun pijpen danst een bandiet, dictator, en elk andere negatieve die men bedenken kunt.

   Verwijderen
  2. Je hebt dus besloten om dom bezig te blijven? Het zij zo!

   Verwijderen
  3. Wow, meer dan 30 landen die Bashar al-Assad steunen en die worden niet gezien als internationale waarnemers!

   Dan heeft de VS nog een hoop oorlogen te gaan, nietwaar, dombo?

   Verwijderen
  4. Syrian Elections Observers Report to UN
   https://www.youtube.com/watch?v=ZnFQd4wBXnk

   Buitenlandse waarnemers tijdens de verkiezingen.
   oprechte verkiezingen in Syrië. Ondanks alle gevaren van gewapende oppositie gingen de mensen naar de stemhokjes om hun politieke keuze te maken.

   Verwijderen
  5. Nee, GCC, EU, US allemaal proxies van de corporatistische centrale bankiers oligarchen.

   Ik heb rapportages gezien in damascus en in andere steden. Overal prefereren ze Assad boven de "rebellen". Zelfs in het "afvallige" Homs.

   Verwijderen
 17. A Crisis Worse than ISIS? Bail-Ins Begin

  At the end of November, an Italian pensioner hanged himself after his entire €100,000 savings were confiscated in a bank “rescue” scheme.

  http://ellenbrown.com/2015/12/29/a-crisis-worse-than-isis-bail-ins-begin/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey, Da's "toevallig" precies op hetzelfde moment lijken ook de VS om meer "ruslandkundigen" verlegen te zitten.

  https://www.washingtonpost.com/news/powerpost/wp/2015/12/30/lack-of-russia-experts-has-the-u-s-playing-catch-up/?postshare=4691451513250159&tid=ss_tw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik, ik heb toch gezegd dat de reden is dat hun geopolitieke agenda van regime change niet loopt komt door hun arrogantie. Toen ze aan de regime change operatie in 2010/2011 begonnen hadden ze gedacht dat geen één land dit proces zou kunnen tegenhouden. De "revolutie"zou alleen nog maar krachtiger worden, omdat in de landen in Libië, Tunesië, Egypte enz. leiders zouden komen die de revolutie zouden steunen met nog meer strijders. Maar ja, de eerste tegenslag was al dat Morsi werd afgezet. Een mega domper.

   De aansluiting van de Krim bij Rusland hadden ze denk ik ook niet verwacht.
   Net zo als ze onder de indruk zijn hoe snel Rusland een effectieve luchtmacht in Lattakia heeft opgezet en operationeel heeft gemaakt.

   Ze waren volgens mij ook niet op de hoogte dat ze niet veel tegen bepaalde wapens van Rusland konden doen. Oops we hebben te weinig info over Rusland.

   Dus ja, op kosten van ons belastinggeld gaan ze hun zwakke plekken proberen te verbeteren om in het vervolg beter en sneller op Rusland te kunnen anticiperen. Ze doen het 8 jaar te laat, ze denken waarschijnlijk beter laat dan nooit.

   Ja, het feit dat zowel de amerikaanse als de nederlandse veiligheidsdiensten het zelfde gaan doen is ook weer een aanwijzing dat ze dezelfde looporders krijgen. Ja, ik verwacht dat de AIVD loopjongens zijn van de CIA.

   Verwijderen
  2. LPG,
   Ook in de geval was de Georgië (als proxy van de corporatistische centrale bankiers oligarchy) de agressor. Niet Poetin.
   EU report states Georgia started 2008 war with Russia
   https://www.wsws.org/en/articles/2009/10/geor-o02.html

   Ik heb maling aan Poetin, maar hij is nooit de agressor geweest. Hij anticipeert alleen en hij slaat harder terug als je hem slaat. Tsja, moet je maar niet slaan. In al hun arrogantie hadden de globalisten niet door hoe hard Rusland kan slaan. Ze beginnen nu tot dat inzicht te komen. Alleen helaas pindakaas voor hun veel te laat

   Verwijderen
  3. In het artikel

   "The Independent International Fact-Finding Mission on the Conflict in Georgia issued a report September 30 that contains more than a thousand pages of evidence. The Council of the EU established the mission in order to verify conflicting claims of responsibility for the war. The inquiry was led by Swiss diplomat Heidi Tagliavini, who stated that “None of the explanations given by the Georgian authorities in order to provide some form of legal justification for the attack” are valid."

   Onafhankelijk onderzoek!. Geen russische propaganda. EU heeft de zaak ook onderzocht en bevonden dat Georgië de agressor was.

   Verwijderen
  4. VS werken aan staatgreep in souverein land:

   https://www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o

   Daarop volgde de afscheiding van de Krim. Trollen, hebben het altijd een beetje moeilijk met die chronologie van de gebeurtenissen.

   Verwijderen
  5. @Dejay Petros,

   Je zit weer een hoop dom uit je nek te kletsen.

   Wel grappig dat er in de onderstaande link een tegenstrijdigheid staat geschreven.

   "Maar de Georgische president Michail Saakasjvili wist het zeker: in de ochtend van 7 augustus waren troepen van het Russische 58ste leger uit de Noord-Kaukasus door de Roki-tunnel zijn land binnengetrokken. Die avond om 23.00 uur gaf hij het sein tot de aanval. Georgische troepen rukten op naar Tschinvali om de tunnel af te sluiten. De stad werd zwaar beschoten, maar de Georgiërs stuitten op fel verzet van Osseetse soldaten, milities en Russische peacekeepers."

   En even later schrijft ze;

   "De Russische soldaten uit de Noord-Kaukasus kwamen pas een dag later."

   Maar als de NAVO, EU en Amerika de Russische inval in Georgië ‘disproportioneel' noemen, dan was er iets anders aan de hand dan wat jij hier ons probeert te verkopen. Als een (tegen)actie "disproportioneel" wordt genoemd, houdt dat in dat een andere partij is begonnen, in dit geval dus Georgië.

   "De NAVO, de Europese Unie en de Amerikanen veroordeelden de Russische inval als ‘disproportioneel’."

   http://vorige.nrc.nl//nieuwsthema/georgie/article2019517.ece/Reconstructie_van_de_vijfdaagse_oorlog_in_Georgie


   Waarom vertel je niet dat het associatieverdrag Oekraïne 160 miljard zou gaan kosten en dat dat de reden was waarom Janukowitz, op advies van Poetin, van het verdrag afzag.

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/feynman_enof_feiten_mythes_uit.html

   "En is overalmop www terug te vinden"

   Tja, alleen zoek jij op www op wat in jouw straatje past, jij denkt daarbij niet wat het voor gevolgen heeft voor de Oekraïense burger.

   Verwijderen
 19. Die luizige Merkel kijkt weg als duitse jointventures gewoon zaken doen op de krim. Terwijl andere Europese bedrijven geen zaken mogen doen.
  A BREAK IN THE LEAGUE OF SANCTIONEERS
  http://southfront.org/a-break-in-the-league-of-sanctioneers/

  Weg met die vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1 op de 9 mensen in Nederland heeft er geen problemen mee dat er meer dan 100.000 asielzoekers komen.

   Voor wie werken die politici? Blijkbaar niet voor de Nederlandse bevolking.

   Verwijderen
  2. Voor wie? Die kringen hebben een gezicht:

   http://www.zengardner.com/globalist-multicultural-migration-agenda/

   Zeer lezenswaardig artikel. Een vaag en wijdlopig begrip als NWO krijgt echt een duidelijk gezicht rond het thema massaimmigratie.

   Verwijderen
 20. Duidelijk waarom "Alina Bezuglaya" uit Brussel opdook bij @NPORadio1 @RadioEenVandaag
  Legde alle schuld voor Minsk schendingen bij Rebellen

  Zojuist op Radio 1 een nieuwe naam onder de Ruslandkundigen: alle schendingen Minsk door rebellen; arme Oekraïners kunnen er niets tegen doen, daar zij zich wel als vredesduiven gedragen.

  Aldus de nieuwe ster onder de Rusland commentatoren bij radio 1.

  Ik voorspel een goudgerande toekomst voor deze in Brussel wonende Russische, bij de hollandse staatsradio.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En weer een smet op het blazoen van de NOS.

  http://achterdesamenleving.nl/oud-nos-medewerker-doet-een-boekje-open-de-mainstream-media-in-nederland/#.VoUuycbhCM-

  Dit gammele imperium staat op inklappen.

  Het vertrek van Herman vd Zand van nieuws naar sport is hoewel onbesproken, heel veelzeggend. Vermoed dat hij het gemanipuleer niet meer kon aanzien en zelf verzocht heeft te worden overgeplaatst naar de afdeling spelletjes en vermaak. Ver weg van het vuile handwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herman vd Zand deed ook de verkiezingsuitslagen waar hij prompt mee stopte. Zou daar ook iets mis mee zijn?

   Verwijderen
  2. Heel interessante gedachte !
   De carrières gaan altijd omgekeerd: van sport naar politiek.

   Verwijderen
  3. @Jan Verheul,

   N.a.v. de presidentsverkiezingen van 2004 in de VS, heb ik aan een Nederlandse politicus gevraagd waarom hij de verkiezingen in een voormalig Warschaupact land waarneemt en niet in de VS?

   Ik kan je het antwoord niet geven omdat hij het ook niet wist.

   Verwijderen
 22. Seized ISIS documents: “Harvesting of Organs” and a department for “War Spoils”

  http://www.almasdarnews.com/article/seized-isis-documents-harvesting-of-organs-and-a-department-for-war-spoils/ | Al-Masdar News

  BeantwoordenVerwijderen
 23. NWO = iemand als Gideon Rachman
  oppositie NWO = Le Pen, Trump, Poetin.

  http://www.ft.com/cms/s/0/e7b61eae-974d-11e5-9228-87e603d47bdc.html#axzz3vujlS03l

  Kijk je uit met vuurwerk 1974. Je ziet al zo slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik en anderen,

   De beste wensen voor 2016.

   Oekraïne mogelijk failliet verklaard door Rusland
   UKRAINE’S DEFAULT NOW HOURS AWAY
   http://southfront.org/ukraines-default-now-hours-away/

   Verwijderen
 24. Dank Oli.

  Allemaal alvast een mooie jaarwisseling gewenst en het beste voor 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een onwaarschijnlijk verhaal; herrezen uit de dood....

  https://www.rt.com/news/327498--dead-russian-man-vodka/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Blik, Dawg, oligarch, Matt, Jan Verheul en ieder andere blogger die zijn/haar hart op de juiste plaats heeft zitten,

  Een gelukkig, maar vooral, een gezond 2016 toegewenst, dat Blikop NOSjournaal een bijdrage mag leveren aan de ondergang van de mainstream media en de neo-con fascisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit me bij jouw wens aan, Joop, en ik wil je danken voor de vele goede links die je plaatst.
   Dat je altijd met me in de clinch ligt, dat is van secundair belang.

   Verwijderen
  2. Beste Jan,

   De dank is wederzijds en waardeer jouw bijdragen en links ook. Wij hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn om toch met respect met elkaar om te gaan. Ik zie jou in ieder geval niet als een vijand, meer als iemand waarvan ook ik nog iets kan leren.

   Verwijderen
  3. Joop, ook voor jou een heel fijn 2016 toegewenst en ik hoop dat al jouw wensen mogen uitkomen.(zoals de val van de neocons)
   Verder hoop ik dat we nog vaak goede discussies mogen voeren hier met respect voor mekaars mening.
   Ook voor alle medebloglezers en schrijvers alle beste wensen en een voorspoedig 2016, speciaal voor Oligarg, Dawg, Jan, en natuurlijk Blik.

   Verwijderen
  4. Dank je wel, Matt.

   Het schijnt dat er een aantal Republikeinse neo-cons zijn die zich af willen keren van de Republikeinen en een eigen partij op willen richten. Hoezo, je kan van de K K K toch een politieke partij maken? Erdogan ziet een presidentieel nazi dictatorschap wel zitten.

   Foei, en dat voor een NAVO bondgenoot.

   Verwijderen
  5. Wens iedereen ook een geweldig 2016 en hoop dat jullie toch nog verstand krijgen dit jaar. Maar denk dat het wel voor jullie gaat gebeuren, Putin zal namelijk down gaan door zijn eigen bevolking. Ergere straf kan je niet bedenken...

   Verwijderen
  6. Brrrr.........de Russen komen!

   Verwijderen
 27. Laten wij bij het begin van 2016 maar gelijk de aanval openen op de NOS! Met dank aan Stan van Houcke, die ik overigens ook een verdomd goed 2016 wens.

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2015/12/nos-bedriegt-publiek.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2015/12/15/in-gesprek-met-journalist-janneke-monshouwer-ander-nieuws/

   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2015/12/nos-journaal-propaganda.html

   Verwijderen
  2. Dombomannetje moet in 2016 nog aan één ding werken en dat is het erkennen dat zijn aanwezigheid hier ongewenst is.

   Verwijderen
 28. Als je, uiteraard met de info die via de media en elders voorhanden is, de situatie in Syrie en Oekraine interpreteert, krijg ik het idee dat de r2p en regime change programma's niet zo goed doordacht zijn. Dwz, ik krijg de indruk dat de plannenmakers geen rekening hebben gehouden met het feit dat hun plannen wel eens konden mislukken in Syrie, Oekraine. Want om nou te zeggen dat het op rolletjes loopt in de Oekraine en Syrie, Irak, Afghanistan, Libie, ..., moet je wel een heel morbide cynicus zijn (wat ik niet ben)

  Op zich is het dan geen vreemde vraag toch, als je je hardop afvraagt wat dan het back-up plan is van een falend r2p of regime-change plan. En als die vraag niet in de MSM kan worden gesteld (de vraag bestaat niet in de MSM, of ik ben de vraag niet tegengekomen) ben ik in de veronderstelling dat ons niet alles verteld wordt over het hoe en waarom in die landen en waarom er voor het 'humane' doel oorlog gevoerd wordt in Syrie en we het huidige regime in de Oekraine steunen.

  Dit lijken mij hele reeële gedachten en overpeinzingen waar niets 'conspiracy theory' aan is toch? Conspiracy, wel

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Korter gezegd: de overtreffende trap van moed is hoogmoed. Dat is het probleem wat we nu in Syrie en Oekraine zien (zoals ik dat dan kan zien met de beperkte blik die je als actief nieuwslezer gegund wordt)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Willem Willem,

   "Korter gezegd: de overtreffende trap van moed is hoogmoed."

   Dat is een correcte aanvulling. Het is inderdaad de hoogmoed, de arrogantie van de VS, te denken dat zij als enig overgebleven wereldmacht de touwtjes in de wereld in handen te hebben. Als daarbij Obama ook nog eens begint te roepen dat Amerika een exceptioneel land met exceptionele mensen is, dan is de voorgaande conclusie snel getrokken. Daarnaast moet nog opgemerkt worden dat de VS oorlogen ingaan zonder daar een duidelijke "exit strategy" voor te hebben.

   Verwijderen
  2. Eigenlijk is het simpel: plaats jezelf even in de gedaante van een echte narcist. Als je dan wakker word durf je jezelf niet meer te bekijken in een spiegel.
   En Amerika zit vol van dit soort figuren.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Ik heb er één gevonden, Obama! Die vindt dat er wereldleiders zijn die niet goed bij hun hoofd zijn!

   http://sputniknews.com/us/20160101/1032565426/obama-seinfeld-world-leaders.html

   Verwijderen
  4. Jaha, Obama is een "exceptioneel" geval, net als dombo Iwan Knelissen, zeg maar.

   Verwijderen
  5. http://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled1.jpg

   Verwijderen
  6. "...ik wel..."

   Ja, jij wél!

   http://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled-25.jpg

   Verwijderen
  7. "Jij niet"

   Nee, ik niet. Ik heb 40 jaar gewerkt en een goed pensioen opgebouwd, jij niet.

   Verwijderen
  8. "Nou nou...dus status telt en niet de menselijkheid."

   Yep, en jij hebt géén van twee!

   Verwijderen
 30. Syrië heeft China akkoord gegeven voor het leveren van 5000 elite troepen. In China is anti terreur wetgeving aangenomen waardoor het mogelijk is om de troepen naar Syrië te sturen. Als de troepen geleverd worden komt een wens van Poetin in vervulling.

  http://www.whatdoesitmean.com/index1970.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat wij dus al dachten.

  "Eine Studie der Universität von Ottawa untersucht die Ursachen des Maidan-Massakers neu und kommt zu dem Fazit, dass das Massaker, das zum Sturz der Regierung Janukowitsch und damit zur Neuauflage des Kalten Kriegs der EU und der USA gegen Russland, nicht von Janukowitsch durchgeführt wurde. Die Studie findet eine erdrückende Beweislast, dass die Schüsse auf Demonstranten in den Veranwortungsbereich der vom Westen unterstützten Opposition fällt: Die Gruppe um Julia Tischoschenko und die Rechtsextremen erreichten mit der Gewalt tatsächlich ihr Ziel: Die Regierung stürzte – und der Weg wurde freu für einen straffen anti-russischen Kurs."

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/02/studie-vom-westen-unterstuetzte-opposition-hat-maidan-massaker-veruebt/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal ik voor jou de bron, die ook in de link hierboven staat, er even bijzetten. Gewoon, omdat voor jou kennelijk alles een aluhoedjessite is, óók de Universiteit van Ottawa.

   Het zegt genoeg over de dombo Iwan Knelissen.

   https://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

   Verwijderen
  2. "....dus wat is je punt dombo Joop de Jong??"

   Dat jouw domme schrijfseltjes straks weer verdwenen zijn en die van mij niet.

   Verwijderen
  3. Nee, want uit de studie van de Universiteit van Ottawa blijkt dat Blik het al die tijd bij het juiste eind had en jij zat er naast. Zoals je overal naast zit.

   Verwijderen
  4. "...en wij met zeer velen!!"

   Dat klopt, er lopen een hoop dombomannetjes a la Dombomannetje1974 rond maar óók daar komt verandering in. Behalve bij jou dan.

   http://www.davidicke.com/wp-content/uploads/2016/01/get-attachment-442.jpg

   Verwijderen