woensdag 2 december 2015

NOS-8uur-Journaal negeert Turkse ISIS-olie handel compleet

RT, 1TV.ru, Micha Kat, zelfs de VRT en CNN, ze zoomen allemaal in op de ISIS-olie handel van NATO-lid Turkije. Alleen Marcel Gelauff, baas van het NATO-jour.. NOS-Mickey-Mouse-journaal vindt er geen plekje voor in zijn 8-uur bulletin.

Gelauf's journaal zit namelijk al vol met onderwerpen als:

1. Budgetpolissen (die geven minder dekking dan een luxe polis; daar komt Marcel Gelauff net achter...),

2. Kiloknallers (hebben we het al jaren over in Nederland, net zoiets als de Zwarte Piet discussie, altijd weer terugkomend en zich herhalend, voor Gelauff vandaag weer groot nieuws, pfff...),

3. Zeespiegel in Aruba; ook een opwarmingsverhaal mag bij Gelauff niet ontbreken, liefst elke avond. Kan Marcel Gelauff geen genoeg van krijgen.

4. Zwangeren inenten tegen Kinkhoest; De staats tv blijft spuiten propageren, helemaal niks nieuws onder de zon, de hele dag op alle staatskanalen, gecoordineerd van vroeg in de ochtend tot laat in de avond op de staatsradio en op de staats-tv, totdat alle zwangeren murw zijn: "Gij zult spuiten, nog voordat de kleine geboren is!!!" en

5. "Nederlandse kinderen dupe van hack", mag zeker niet ontbreken in het Marcel Gelauff Mickey Mouse journaal.

Echte nieuws vindt geen plek bij Hollandse staats-journaal

Het Russische Ministerie van Defensie heeft bewijs vrijgegeven dat de enorme illegale oliehandel van ISIS aantoont en wijst naar Turkije als de belangrijkste bestemming voor de geheelde olie, hetgeen Turkije's leidende rol zou betekenen bij het steunen van de terroristen. Rusland is op de hoogte van 3 belangrijke olie-smokkel-routes naar Turkije. BRON, RT, en meer info, HIER. Islamitische Staat verdient circa 2 miljard Dollar aan de illegale oliehandel en de familie Erdogan zit er tot zijn nek toe in en Marcel Gelauff is druk met de kiloknaller....Update 22:25 uur

Of het de druk van de oprukkende alternatieve media is, of dat hij een telefoontje kreeg dat het toch mocht, in het 22.00 uur journaal komt Marcel Gelauff uiteindelijk toch met een weggefrommeld item over de Turkse terreur handel. Ergens op plaats 4; duidelijk een "moetje". Om het er daarna nooit meer over te hebben.

Update 22:35 uur: Amerikaanse reactie: "De Turken zijn fantastische partners""Alle berichten over Turken die samenwerken met ISIS wijzen we af". Aldus Kolonel Steve Warren, woordvoerder van de door de VS geleide anti ISIS coalitie.ISIS verdient 2 miljard aan gestolen olie dankzij Turkije. ISIS koopt daarvoor voor 2 miljard aan wapens bij de hoofd-afhakkers van Saoedie Arabie. En Saoedie Arabie koopt zijn wapens in bij, u raadt het al, de Verenigde $taten. "Great partners!"

50 opmerkingen:

 1. Prachtig weergegeven Blik. Ik ben het roerend met je eens.

  S300 raketten staan op scherp in Syrië. Binnenkort kondigt Syrië het volgende af.
  Ieder gevechtsvliegtuig boven Syrië moet zijn activiteiten coordineren met damascus. Ieder vliegtuig die dit niet doet wordt beschouwd als een vijandig toestel.
  Iran gaat ook meedoen in de luchtoorlog.
  http://www.alraimedia.com/ar/article/special-reports/2015/12/03/640040/nr/syria

  map van Syrië die de ontwikkelingen van september t/m nu weergeeft. Wat mij opvalt is dat de rebellen FSA, IF en Al Qaeda in Idlib zijn afgesneden door de SAA coalite en de koerden. Ze zitten geïsoleerd en kunnen bijna niet meer worden bevoorraad verwacht ik.
  http://www.almasdarnews.com/article/19970/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook de stemming in het Lagerhuis in Engeland is zo uitgevallen dat ze mee 'mogen' doen met luchtaanvallen boven Syrië. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan coördineren met Rusland. Waar het Cameron duidelijk om ging was dat het regime van Assad weg moet en dat er spoedig een overgangsregering moet komen. Wie gaan ze dan bombarderen ?
  Waar bemoeit hij zich eigenlijk mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om 10 uur NL-tijd houdt Putin zijn jaarlijkse rede voor zijn senaat.

  Bij Standpunt.nl stelling over wel of niet meebombarderen Nederland in Syrie. Wie belt? 0800-1101. Je komt er redelijk makkelijk tussen. Dus bellen betekent grote kans dat je erin komt.
  http://www.stand.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit artikel ook bij Nu.jij waar het een stijger is:
  http://www.nujij.nl/algemeen/nos-8uur-journaal-negeert-turkse-isis-olie-handel.34377901.lynkx

  Blik zojuist bij Stand.nl op radio 1
  http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2015-12-03/10:00
  Blik komt als 2e en laatste die commentaar geeft. Vanaf rond minuut 30.

  Was er nog vergeten aan toe te voegen Hoe wij het zouden vinden als Syrie bij ons komt bombarderen op eigen houtje, zonder onze toestemming...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook Israel krijgt olie van IS via Turkije

  http://de.sputniknews.com/politik/20151201/306085420/is-oelschmuggel-durch-tuerkei-nach-israel.html#ixzz3t5A8QOyL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reeds in augustus, meldde de "Financial Times" dat Israël heeft ontvangen ongeveer 75 procent van de olie uit Iraaks Koerdistan.

   Ah nu begrijpt iedereen waarom de Pisrahel zo graag een koerdisch staat wil hebben. één van de redenen

   Verwijderen
 6. Syrian election observers report to UN

  https://www.youtube.com/watch?v=ZnFQd4wBXnk&index=23&list=PL18F817650C054EB1

  Deze video, waarin onder andere gesteld wordt dat de Amerikanen helemaal niet geinteresseerd zijn om het Syrische geluid te horen, verdient een artikel. Wie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over deze goed en eerlijk verlopen verkiezingen wordt nooit gesproken in de MSM. Iedereen die familie leden of kennissen heeft die Assad niet mogen, omdat hij bommen vanuit vliegtuigen op woonwijken gooit, moet deze video maar zenden.

   Verwijderen
 7. De Griekse luchtmacht meldt, dat 6 Turkse Jets in Grieks luchtruim binnengedrongen waren afgelopen dinsdag, maar door Griekse jets teruggedrongen zijn.
  Alexis Tsipras zei het volgende daarover: Gelukkig zijn onze piloten niet zo oorlogszuchtig als de Turkse

  http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2015/12/522351/tuerkische-kampf-jets-verletzten-griechischen-luftraum/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brussels radioprogramma "Gold FM" uit de lucht gehaald wegens kritiek op Erdogan!!!

  http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/belgi%C3%AB/12731/brussels-radioprogramma-uit-de-lucht-gehaald-wegens-kritiek-op-erdo%C4%9F

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn dit de Europese waarde en normen. Sorry hoor, maar dan zijn de waarde en normen dezelfde geworden als die in Turkije.!. Daar wordt je, als je de betrokkenheid van de Turkse geheime dienst met de bewapening van IS aantoont, in de gevangenis gezet. Als je de officiële verhaallijn van de overheid niet aanhoudt de mond gesnoerd.

   Verwijderen
  2. Dit kan toch niet. Wat heeft die man over Erdogan gezegd ?. Is hij racistisch geweest ?. Nee de man is zelf een turk. Heeft hij dusdanig taalgebruik gebruikt dat niemand meer naar hem luisterde en is hij daarom aan gebrek aan luisteraars aan de kant geschoven. Nee dat is een langdurig proces, het uit de lucht halen is gelijk gebeurd.
   Dit is het moment voor de belgen om op te staan en de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.
   Gvd. Zie je wel, als je je even niet aan het boekje van de corporatistische/staatsmedia houd, dan ben je onmiddellijk je baan kwijt.

   Verwijderen
 9. Over Europese waardes gesproken, dit gaat over Odessa, de nabestaanden spreken:

  https://www.youtube.com/watch?v=XZ8hEzOIrmA

  Ook een onderwerp dat Gelauff weggefrommeld heeft. Was voor hem geen onderwerp om mee te openen, of om op terug te komen. Wegfrommelen is Marcel's middlename.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De centrale banken hebben iedereen weer op het verkeerde been gezet zoals altijd. Dat is geld verdienen voor de federal reserve wall street banken. Dollar en beurzen zwaar in de min. Over 12 dagen komt yellen met een heel klein rente verhooginkje is mijn verwachting met verder een weinig hawkish praatje. Hop dollar weer verder naar beneden. Ik kan het fout hebben natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De krim wordt energie onafhankelijk van Oekraïne. De eerste leiding ligt er eerder dan gepland. Poetin was aanwezig bij het feestje.

  Putin makes surprise visit to Crimea after power shortages
  http://news.yahoo.com/putin-makes-surprise-visit-crimea-power-shortages-234310234.html

  Wat zien die nationalisten toch dom. Nu kan oekraïne ook al geen energie meer verkopen aan de krim.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maak je maar geen zorgen, dat gaat allemaal goed komen. Het is niet zo als bij de amerikanen toen had Irak 5 jaar na de inval nog geen stroom

   Verwijderen
 12. Russia to outfit Egypt’s Mistral ‘tin can’ warships
  https://www.rt.com/business/319154-russian-helicopters-mistral-egypt/

  Rusland mag voor een miljard de mistral schepen afbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fallon said the raids targeted the Omar oilfield in eastern Syria, dealing a “real blow” to the financing of Isis and confirmed that he personally approved the targets in the Omar oilfield
  http://www.theguardian.com/world/2015/dec/02/syria-airstrikes-mps-approve-uk-action-against-isis-after-marathon-debate
  Read more at http://syrianperspective.com/2015/12/latakia-joint-syrian-russian-preparations-to-block-rat-escape-from-jisr-al-shughoor-army-advances-in-damascus.html#pxj9Wayde8tDZdzs.99

  Bombardeert Engeland de economische infrastructuur van Syrië ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De irakezen vertrouwen de US totaal niet (meer)

  “There is no need for foreign ground combat troops,” he said in a statement. “Any such support and special operations anywhere in Iraq can only be deployed subject to the approval of the Iraqi Government and in coordination with the Iraqi forces and with full respect to Iraqi sovereignty.”
  http://www.msn.com/en-us/news/world/iraqis-think-the-us-is-in-cahoots-with-the-islamic-state-and-it-is-hurting-the-war/ar-AAfV2YF?li=BBnb7Kz&ocid=mailsignout

  Wegblijven, we hoeven jullie niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @oligarch,

  "Bombardeert Engeland de economische infrastructuur van Syrië ?"

  Ja, net als de VS, een graansilootje hier, een powerstationnetje daar en allemaal onder het mom dat dat in handen is van I.S. De PNAC agenda moet gewoon doorgang vinden en dat houdt in dat Iran de volgende op de lijst is.

  Of zijn wij er met z'n allen van overtuigd dat de neo-cons de handdoek in de ring gegooid hebben? Volgens mij gaan zij nog liever dood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "U bedoelt dat Rusland graan silo's bombardeert"

   Hahahaha, als de twitteraar contacten heeft met @DajeyPetros (dat ben jij) dan is die informatie uiterst onbetrouwbaar.

   En Sakir Khader is journalist bij De Volks(verlakkers)krant.

   Verwijderen
  2. Julian Roepcke is hoernalist bij Bild.

   Verwijderen
  3. "U bedoelt dat Rusland graan silo's bombardeert"

   Nee, ik bedoel dat jij je ukraine@war propaganda zit te dumpen Dejay Petros!

   Verwijderen
  4. @Joop,
   Op het 8 uur journaal was er een stukje of Nederland moet meedoen met het bombarderen van Syrië. Er kwam naar boven dat Nederland het dom doet door bommen te gooien op IS'er, want dan kwam er gewoon een IS'er voor terug. Engeland doet het veel slimmer, die gooit bommen op olieputten en daardoor raak je IS in hun inkomsten......
   Die klote Engelsen weer. Alleen de economische infrastructuur van Syrië vernietigen, zodat Assad dadelijk niet gelijk olie kan pompen. Daar moet Nederland aan mee doen. Assad moet gelijk de Engelsen het luchtruim ontzeggen of misschien willen die Engelsen dat juist wel om een groter conflict uit te lokken.

   Verwijderen
  5. "Assad moet gelijk de Engelsen het luchtruim ontzeggen of misschien willen die Engelsen dat juist wel om een groter conflict uit te lokken."

   Dit is puur NAVO beleid en ze trekken zich niets aan als Assad hun de toegang tot het Syrische luchtruim verbied. Daardoor zit een 'ongeluk' in een klein hoekje en Jens Stoltenberg heeft nog maar eens benadrukt dat een aanval op één een aanval op allen is.

   Ik heb in ieder geval begrepen dat toen het 'Yes' in Londen werd uitgesproken, er van de luchtmachtbasis Akrotiri in Cyprus 4 Tornado's waren opgestegen die de Omar olievelden in het oosten van Syrië gingen bombarderen. Zij stonden al klaar, ik heb echter geen idee of die olievelden in handen van I.S. zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat het hier om provocatie gaat en als er één Britse Tornado door de Russen naar beneden wordt gehaald heb je de neo-con poppen aan het dansen.

   Verwijderen
  6. Waar is het Iraakse verzoek tot ingrijpen in Syrië, Dejay Petros?

   Verwijderen
 16. @Matt,

  Weer wat te lachen. Matt.

  http://sputniknews.com/cartoons/20151203/1031186576/turkey-oil-daesh-smuggling.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. D'r zitten goede bij, Joop, bedankt.
   Zelf ben ik niet meer zo actief in het cartoon tekenen, andere drukke kunstwerkzaamheden, maar mocht ik een idee krijgen (gebeurt meestal midden in de nacht) dan stuur ik het naar Blik.

   Verwijderen
  2. Moet nog even vermelden dat mijn homepage niet meer bestaat. Deze was bij een Amerikaanse providor en ik ben niet van plan om ook nog maar 1$ aan dat "zooitje", (hier moet eigenlijk een ander woord komen maar dat komt niet door de censuur), over te maken.
   Volgend jaar komt een nieuwe site met de extensie ".be"

   Verwijderen
 17. Hoogtepunten uit Poetins Address to the Federal Assembly. Ik verrot het om de Amerikaanse equivalent te noemen.

  http://sputniknews.com/russia/20151203/1031199383/putin-address-nation-highlights.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. In INGSOC http://russia-insider.com/en/politics/orwellian-thought-control-labels-war-opponents-terrorist-sympathizers-britain/ri11634 zijn ze nu echt helemaal los. Als je daar tegen het bombarderen van Syrië bent, dan ben je een sympathisant van terroristen.

  Orwellian Thought Control Labels War Opponents as 'Terrorist Sympathizers' in Britain

  Meanwhile the West prepares to do what it wants in Syria regardless of public opinion or international law

  http://russia-insider.com/en/politics/orwellian-thought-control-labels-war-opponents-terrorist-sympathizers-britain/ri11634

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Debunked en het slaat nergens op. Waarom zou Assad zijn eigen olie van vijanden kopen die hem af willen zetten? Dus volgens jouw simpele geest financiert Assad zijn eigen ondergang.

   Je bent wel een héél erg dom persoon hé, Dejay Petros?

   Verwijderen
 19. Meerderheid van de inwoners van Istanboel zijn overtuigd van de connecties tussen Erdogan en I.S.

  "Erdogan is a dictator and he loves it."

  https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/35861-turkei-erdogan-emport-istanbuler-vom/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die Houthi's zijn goed bezig

  Army spokesman: More than 75 #Saudi's tanks including BFVs destroyed in #Jizan #Najran #Asir over the past 3 days.
  https://twitter.com/tonytohcy/status/672409169002041346

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vladimir Putin to Erdogan: Resign Now, Buster!

  http://www.veteranstoday.com/2015/12/03/vladimir-putin-to-erdogan-resign-now-buster/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens een CIA correspondent van Washington Post.

   Washington Post is een CIA outlet, dat weet je toch, hé Dejay Petros?

   Verwijderen
  2. Bakkery NGO maakte broden voor Al Qaeda, IF en FSA. Terroristen moeten van armoede en honger het strijdtoneel verlaten. Goed werk Rusland.
   Rusland heeft eerst waarschuwingsschoten afgevuurd. Toen iedereen het gebouw verlaten had bombardeerden de Russen het gebouw. Zeer humaan van Rusland
   http://thinkpol.ca/2015/11/29/russian-airstrikes-destroys-turkish-ngos-bakery-that-feeds-50000-people-daily-in-syria-video-footage-alleges/

   Verwijderen
  3. "Maar u heeft ze nog nooit weerlegt"

   Ik hoef ze niet te weerleggen omdat ik weet dat jij een leugenaar bent, Dejay Petros. Iedere letter die jij schrijft is een leugen. Is ukraine@war propaganda.

   Verwijderen
  4. oli
   En waar kunnen die teruggekeerde vluchtelingen hun brood halen????

   Overal buiten syrië. Ze moeten gewoon hun baarden afscheren en terug naar huis. Het liefst zie ik dat ze zich doodvechten omdat ze op het slachtveld zwaar getraumatiseerd zijn en de maatschappij mogelijk veel problemen gaan opleveren. Ze zijn zeer waarschijnlijk ook zwaar verslaafd geraakt aan drugs.

   Verwijderen
  5. Man, dat heb ik al duizenden keren gedaan. Alleen al het feit dat jij hier aanwezig bent is een onderbouwing dat jij ukraine@war propaganda zit te verspreiden.

   Verwijderen
 22. Nog een keer Erdogan

  ALS JE BEWIJS HEBT DAT TURKIJE BETROKKEN IS BIJ OLIESMOKKEL VANUIT SYRIË DAN TREED IK AF.
  International Military Review - Syria, Dec. 3, 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=SoQ9pW18Bm0
  Aftreden!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet toch hoe dat gaat. De koerden worden dik betaald om het transport door te laten gaan.

   Verwijderen
  2. "Nog geen bewijs te zien"

   Dan zie je niet goed.

   Berat Albayrak, ongetwijfeld familie van, President Erdogan's son-in-law and the Turkish Minister of Energy and Natural Resources, to the Daesh oil trade.

   http://sputniknews.com/politics/20151203/1031213958/turkey-daesh-oil-proof.html

   Verwijderen
  3. En als je fotografisch bewijs hebt is dat natuurlijk nog véél beter.

   http://fortruss.blogspot.rs/2015/12/turkeys-first-son-enjoys-dinner-with.html

   Verwijderen
  4. Het bewijs dat jij hier aanwezig bent is het grootste bewijs dat wij gelijk hebben.

   Verwijderen
  5. Het feit dat jij hier aanwezig bent en niets anders kan dan spammen, is het allergrootste bewijs dat wij gelijk hebben.

   Verwijderen
 23. JA HOOR, het schiet incident in San Bernardino californië (een staat met zeer strikte wapen vergunningen) wordt door Obama onmiddelijk aangegrepen om de 2e amendment aan te pakken.

  Het is voor de Nederlandse staatsomroep ook een belangrijk onderwerp om in het 8 uur journaal te melden. De omroep wist te melden dat er iedere dag een schietpartij is dit jaar 355 schietpartijen waarbij 4 of meer mensen omkomen. De MSM in amerika brengt die leugen naar buiten. Er zijn dit jaar 21 schietpartijen geweest in amerika waarbij meer dan 4 mensen omkwamen.

  NO, THERE HAVE NOT BEEN 355 MASS SHOOTINGS THIS YEAR
  http://www.infowars.com/no-there-have-not-been-355-mass-shootings-this-year/

  De bankiers trekken de haren uit hun hoofd. Hoe kunnen we nu een politiestaat uitroepen als de bevolking nog steeds bewapend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Telegraaf heeft wel een artikel over Erdogan/Turkije en oliehandel met ISIS en het bewijs van het kremlim
  http://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20151203/281951721743190/TextView

  Bilderberg propaganda vod NRC meldt natuurlijk niks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Alleen een paar tankauto's"

   Ik zal de zin even voor je afmaken; "die richting Turkije rijden."

   "Valt in de category; su25 op radarbeelden MH17"

   Ja, voor Dejay Petros wel maar die valt in dezelfde categorie als Eliot Higgins. Leugenaars, dus.

   Verwijderen
 25. http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wereld/ex-zdf-baas-%e2%80%98berichten-op-een-manier-die-mevrouw-merkel-bevalt%e2%80%99/ar-BBp5dSi

  Een voormalig directeur van de Duitse openbare zender ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) heeft tijdens een interview op de radiozender Deutschlandfunk (vanaf minuut 27 tot 30) toegegeven dat journalisten bij de openbare omroep wordt opgedragen de berichtgeving te verzorgen op een toon die ‘bij mevrouw Merkel in goede aarde valt.’

  BeantwoordenVerwijderen