zondag 13 december 2015

Oekraiense tank door de bocht...

In handen van bloggers is volgend beeldmateriaal terechtgekomen waarbij een dronken Oekraïense tankbestuurder zijn stuurmanskunsten toont. Vandaag HIER gepubliceerd.

Otoman Dremov geliquideerd

En weer is een charismatisch leider van LNR (de Volksrepubliek Lugansk) geliquideerd. Nu gaat het om "de legendarische" Pavel Dremov, een zogenaamde Kazak. Eerder werden in LNR Batman en Alexei Mozgawoi al dodelijke slachtoffers van brute liquidaties. Ook deze liquidatie is weer omgeven met vaagheden. Geruchten als zou de eigen leiding van LNR erachter zitten worden door anderen weer stellig afgewezen dat deze Otoman geen enkele bedreiging vormde voor die leiding. Anderen spreken juist over zijn altijd scherpe uitlatingen. Het verhaal wordt nog bizarder als men weet dat Dremov geliquideerd werd op de dag dat hij in het huwelijksbootje was gestapt. Hij zou gereden hebben in een auto die hij te leen had gekregen en waarin een explosie plaatsvond die hij niet overleefde en een andere inzittende wel. Bronnen die zeggen over contacten te beschikken, waarschuwen ervoor dat Igor Strelkov het volgende slachtoffer kan zijn.

Dremov nog op 11 December met zijn kersverse echtgenote...

Alles wat er over is van de geleende auto van Pavel Dremov

17 Oekraïense tanks gesignaleerd

De meldingen van aanvoer van zwaar materieel aan Oekraïense zijde gaan gestaag door. Eduard Basoerin van DNR (Volksrepubliek Donetsk) maakt melding van 17 Oekraïense tanks.

Duitse documentaire over oorlog in Donbass

De Duitse journalist / documentairemaker Mark Bartalmai heeft een documentaire gemaakt over de oorlog in Donbass. Deze is vandaag op de Russische nationale tv getoond met een aansluitende discussie over de oorlog daar. Bartalmai heeft ons laten weten dat binnen enkele dagen de Engels- en Duitstalige versies beschikbaar komen. Zodra dat het geval is, zulen wij hem op onze site (ook) publiceren. En dan hopen we natuurlijk dat hij ook door de Nederlandse staatsomroepen opgepikt wordt en dat Pauw, Rondom Tien, Buitenhof, DWDD, het journaal, Nieuwsuur, Eenvandaag, Radio 1 het toestaan dat ook Nederlandse mensen er publiekelijk over mogen praten.

Pavel Dremov

21 opmerkingen:

 1. They can kill the man, but not the idea.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Turkije dreigt na zee-incident: 'Geduld met Rusland raakt op'

  Afgelopen weekeinde schoot de Russische marine in de Egeïsche Zee op een Turkse vissersboot die te dichtbij kwam en waarschuwingen negeerde. Het geduld van Turkije met Rusland ‘heeft grenzen’.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/12/Turkije-dreigt-na-zee-incident-Geduld-met-Rusland-raakt-op-2732644W/?masterpageid=158493&pagenr=3#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg, provocaties van Turkse zijde om een Russische reactie uit te lokken, waardoor Turkije aan de buitenwereld kan verkopen dat het de Bosporus en de Dardanellen kan sluiten voor Russische (oorlogs) boten. Bovendien ook proberen om alle NATO landen achter zich te krijgen.
   Rusland moet nu zoveel mogelijk oorlogstuig naar Syrië vervoeren als dat het kan en zich zo min mogelijk laten provoceren. Natuurlijk kan je een luchtbrug opzetten, maar dat kost enorm veel geld en bovendien moet je de voldoende vrachtvliegtuigen daarvoor hebben. Als de situatie zo blijft is Syrië over 3 maanden zo goed als bevrijd van de terroristen verwacht ik. De steden in Syrië moeten dan zo goed beveiligd worden dat geen één leger het überhaupt nog wil proberen om ze te veroveren.

   Verwijderen
 3. "Washington Is Panicking That Putin Is Breaking the ISIS Supply Line"

  http://russia-insider.com/en/terrorists-supply-line-about-break-washington-alarmed/ri11750

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amerikaanse piloten vlogen weleens over konvooien van tankwagens van wel 4 rijen dik maar moesten het stilzwijgen. Ook lieten onbekende vliegtuigen weleens voorraden droppen bij I.S. en Al-Nusra stellingen.

   http://russia-insider.com/en/report-us-pilots-syria-ordered-ignore-isis-oil-convoys/ri11832

   Verwijderen
 4. MOSCOW, December 11. /TASS/.

  Russian President Vladimir Putin has ordered Russian military to destroy any targets that threaten Russian Armed Forces in Syria.

  "I order to act very tough. Any targets that threaten Russian forces or our infrastructure on the ground should be immediately destroyed," Putin told a session of the Defense Ministry’s collegium.

  The president also warned against "those who will again try to organize any provocations against our servicemen."

  http://tass.ru/en/defense/843243

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pak die leugenaars maar aan! Niet dat zij enige vorm van schaamte bezitten, maar zet ze in eigen land maar openlijk voor lul.

  https://deutsch.rt.com/international/35978-russischer-un-vertreter-verschwiegen-usa/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hier weten ze ook meer van, al sinds 2013!

   https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/35982-exklusiv-beweise-fur-lieferung-von/

   Verwijderen
  2. Nog meer bewijs nodig dat Bashar al-Assad er niet achter zat?

   https://www.rt.com/news/325825-sarin-gas-syria-turkey/

   Verwijderen
 6. Deze of volgende week als EU leiders weer bijeen komen, komen ook sancties tegen Rusland aan de orde en de verlenging ervan.

  Italië en, Let op, Luxemburg, verzetten zich tegen de automatische verlenging.

  Echter de Europese dame die gaat over buitenlandse betrekkingen (die Italiaanse blondine) overweegt zelfs de sancties tegen Rusland te verzwaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar,

   EU opent nieuwe onderhandelingen voor toetreding Turkije

   .....Nieuwe onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie zijn maandag officieel afgetrapt.

   PvdA'er Kati Piri, die Turkije-rapporteur is voor het Europees Parlement, verwelkomt de stap. Volgens haar is de tijd rijp om een "frisse start" te maken met de nieuwe Turkse regering. Piri wijst op het recente rapport van de Europese Commissie waarin melding wordt gemaakt van een ernstige verslechtering van de onafhankelijkheid van de Turkse rechtspraak en de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid."

   Ondermijning van de rechtstaat en (niet genoemd) steun aan internationaal terrorisme is volgens de logica van Piri en de EU klaarblijkelijk een aanbeveling om lid te kunnen worden van de EU.

   Stop this train, I want to get off.

   Verwijderen
  2. eh linkje:
   http://www.nu.nl/buitenland/4182732/eu-opent-nieuwe-onderhandelingen-toetreding-turkije.html

   Verwijderen
  3. Exact Dawg, het contrast, en daarmee het vuile spelletje dat de EU als VS-vazal speelt, kan niet duidelijker.

   Verwijderen
  4. Conclusie: Europa moet net zo'n bananen republiek worden als Oekraïne, Turkije en Amerika. Oekraïne, Turkije (en van Baalen) wijzen Europa de weg naar de toekomst van verpaupering, armoede en oorlog voor de bevolking en rijkdom voor de corporatistische elite.

   Verwijderen
 7. What If Russia Stops Delivering Gas to Europe?

  "The EU commission wrote an internal report about what the consequences would be if Russia decided to stop delivering natural gas to Europe. The result can be seen in four graphs, depicting the European situation after 1, 3, 6, and 9 months respectively without Russian supply. Green is normal, dark red means less than 50% of normal consumption.

  ......

  Rationing would have to be implemented almost immediately. This shows the extent with which the eurofools are playing with fire (or should we say: with ice?). If Russia really gets pissed off with the EU (and we are surprised that they have not already, but apparently they are too worried about the Chinese), they can implement measures that would dwarf the Morgenthau-plan, the US had in store for Germany, after 1945. Permanent loss of Russian fossil fuel supplies, would not just result in a depression, it would throw Europe back into pre-industrial dark ages. America would probably love that, but then again, Washington is Europe’s enemy since 1917 and Europe’s only remaining enemy after 1989, come to think of it, apart from Europe’s lazy & weak progressive establishment, that slavishly follows the Great Satan in every folly.

  https://deepresource.wordpress.com/2014/10/18/what-if-russia-stops-delivering-gas-to-europe/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Turkey Withdraws Troops from Northern Iraq
  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940923000577

  Volgens deze bron zouden de Turkse troepen zich weer terug trekken uit Irak

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er gaan 7000 Russische soldaten naar Armenië, op verzoek van de Armeense regering. Ze worden gestationeerd bij de Turkse grens met de modernste wapens
  http://www.whatdoesitmean.com/index1948.htm
  http://putin.trendolizer.com/2015/12/breaking-russia-flanks-turkey-with-7000-troop-deployment.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nusra Front Wins 'Hearts and Minds' as CIA-Trained Syrian Rebels Suffer

  Read more: http://sputniknews.com/us/20151215/1031748070/cia-trained-rebels-suffer.html#ixzz3uLJgKxaF

  LOL die gasten krijgen soms maar 100 dollar per maand uitbetaald vanwege corrupt leiderschap en hebben ook geen goede medische verzorging. LOL Waar zijn die gasten mee bezig ?. Ga toch lekker in het leger van Assad en ga je land opbouwen.....wat een losers die Amerikanen, wat is het slecht georganiseerd en corrupt bij hun (gelukkig). Geen wonder dat het destabilisatie programma niet werkt. LOL. Stinkende corrupte corporatistische centrale bankiers oligarchy met eugenics programma moet falen!.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. di 15 dec 2015, 07:19

  Problemen met bewijzen MH17

  AMSTERDAM -
  De betrouwbaarheid van bewijsmateriaal in het MH17-onderzoek is in het geding door de duistere rol van de Oekraïense geheime dienst SBU bij corruptie en misdaadschandalen.

  ...

  Strafrechtdeskundigen voorspellen problemen voor het toekomstige strafproces tegen de massamoordenaars van de MH17-passagiers, nu blijkt dat er met de inlichtingendienst die allerlei bewijsmateriaal leverde van alles loos is.

  ...

  Het CDA noemt de SBU-schandalen een groot risico voor het strafrechtelijk onderzoek in de MH17-zaak en wil tekst en uitleg van verantwoordelijk minister Van der Steur.
  „Er is al weinig bewijsmateriaal”, zegt Tweede Kamerlid Omtzigt. „Wat er wel is, is licht tot zwaar gecompromitteerd. Het bewijsmateriaal werd veel te laat in het gebied opgehaald en blijkt ook nog verzameld door lieden die niet deugen.”
  Het CDA wil weten waarom satelliet- en radargegevens van Oekraïners, Russen en Amerikanen in het onderzoek ontbreken. „Verder blijkt nog steeds niet te zijn gepraat met de Oekraïense luchtverkeersleiding.” Volgens het OM verloopt de samenwerking met de Oekraïense onderzoekers ’goed’ en wordt al het aangeleverde bewijs ’kritisch getoetst’.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24877337/__Problemen_met_bewijzen_MH17__.html

  Nee maar, de SBU zou niet betrouwbaar zijn. Je verwacht het niet. Klaarblijkelijk zijn we nu in de fase beland waar het Nederlandse publiek geleidelijk aan, via de salamitactiek, vertrouwd gemaakt moet worden met het idee dat de daders van de moord nooit gevonden, aangewezen en berecht gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Enige weken terug is in DNR een grote zwendel ontdekt inzake de hulpgoederen uit Rusland.
  En daar zou deze P Dremov ook bij betrokken zijn en zal zo is mijn vermoeden zijn maatjes aan de galg geholpen hebben.
  En dat moet je in Oost Europa nu even niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Enige weken terug is in DNR een grote zwendel ontdekt inzake de hulpgoederen uit Rusland.
  En daar zou deze P Dremov ook bij betrokken zijn en zal zo is mijn vermoeden zijn maatjes aan de galg geholpen hebben.
  En dat moet je in Oost Europa nu even niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen