zondag 6 december 2015

Schoolradio-niveau bij gesprek Joost Vullings met Minister President

DEUTSCH UNTEN

Vrijdagavond jl. sprak Joost Vullings bij het Oog op Morgen met de Minister President. Het gesprek is HIER terug te luisteren vanaf minuut 24:50.

Vullings in gesprek met Rutte

Deze week kwam het verzoek binnen van John Kerry "aan onze" Bert Koenders: "Doe toch mee bij de strijd in Syrië". Wanneer krijgt hij antwoord? Zo opende "Het Oog". En daarmee was de toon al meteen gezet.

Rutte legde uit dat het allemaal niet zo eenvoudig is. "Wij bombarderen al boven Irak. De situatie in Syrië is veel complexer. Er zijn landen als Rusland actief. Het moet goed overwogen worden."


Lijstje vragen aan Amerikanen

Joost Vullings dook meteen bovenop Rutte: "Overwegen is goed, maar de Britten namen deze week al een besluit en een paar uur later vlogen die vliegtuigen van de Britten al boven Syrië en de Fransen idem dito. Dus dat kan eigenlijk heel snel". Het moge duidelijk zijn, het gaat Vullings veel te langzaam met de Nederlandse bommen boven Syrië. Rutte probeert nog wat tegen te sputteren, maar Vullings heeft een geniaal idee: "Als het gaat om doelenselectie, dan vragen we de Amerikanen "geef maar een lijstje"".

Vrienden van de Turken

Vullings ziet geen problemen. De Amerikanen vliegen er tenslotte ook. Blijkbaar voor de man een kwaliteitsgarantie. Waarop dat vertrouwen van Vullings gebaseerd is, wordt niet duidelijk. Rutte brengt de aanslag op de Russische bommenwerper nog in als argument om niet te snel te beslissen. Daarbij zegt Rutte trouwens stellig dat het vliegtuig in Turks luchtruim vloog, terwijl dat allesbhalve vaststaat. Vullings weet ook dat argument, wel op uiterst cynische wijzen, uit de lucht te halen: "Wij zijn vrienden met Turkije, dus dat scheelt". Vraag voor Vullings: Waren de Russen dan geen vrienden? Waarom niet?

Her gouden woord: "Zorgvuldig"

Rutte maakt het nog een keer duidelijk: "Wij doen het heel zorgvuldig"

Vullings neemt dit niet voor zoete koek: "Heel zorgvuldig?", om dan maar eens een nuttige vraag te stellen: "De Amerikanen, hebben die het verzoek gespecificeerd?". Rutte: "Nee, het betreft gewoon een breed verzoek, "Doe meer!"". Vullings springt daar meteen weer bovenop met de kennis die hij heeft over de standpunten binnen de VVD, de partij van Rutte: "Uw partij wil meer!". En hij gaat de Minister President alvast helpen met wat die als antwoord kan geven: "Je kunt ook zeggen, we hebben nu 4 F16's - ik vind het niet veel klinken- die kunnen van Irak naar Syrë."

Raak is raak. Hahahaha

Rutte probeert nu de op stoom geraakte Vullings af te remmen door hem te vertellen hoeveel bommen Nederland al gooit: "Het aantal bommen dat ze (de 4 vliegtuigen) afgooien is bovengemiddeld." Interessante vraag zou zijn waar de gemiddeldes op gebaseerd zijn en wat het gemddelde is, en wat het Nederlandse cijfer is. Blijkbaar weet Rutte dat, anders kun je dit moeilijk verklaren. Rutte mag vervolgen met zijn positieve verhaal: "De precisiebombardementen zijn van hele hoge kwaliteit". U ziet het al, alles wat de Nederlanders aanraken gaat met grote "zorgvuldigheid", en met nagenoeg Zwitserse, chirurgische, "precisie". De bakstenen blijven bij wijze van spreken gewoon op hun plaats als Nederland bombardeert. Geen centje pijn! Nou, daar lust Vulings duidelijk meer van: "Het blijven maar vier vliegtuigen natuurlijk." Rutte moet de op hol geslagen reporter met steeds meer argumenten in toom houden: "Die worden hogelijk gewardeerd". Door wie is een vraag die niet bij Vullings opkomt. Het antwoord van Rutte doet Vullings toonbaar goed: "Wij schieten vaak raak?". "Ja", doceert Rutte, "En ook heel precies raak. Met zo min mogelijk schade". Vullings is verguld, "Ja, raak is raak!", en samen met Rutte zetten zij het op een luid lachen: "HaHaHaHaHa"

Schamen

Dan weer seieus, Vullings: "Moeten er F16's bij als we "ook Syrië gaan doen"?". Rutte moet de tomeloze Vullings weer in toom houden: "Dan zijn we 3 stappen verder, dan heb je al besloten, zo ver zijn we nog niet". Ook dit accepteert de ontketende Vullings niet als reden om te wachten met bommen. De man komt met een reeks aan argumenten die wijzen dat niets bommen op Syrië in de weg zou staan, onder andere: "Er ligt een verzoek van de Amerikanen" Dit is blijkbaar voor Vullings het hoogste wat er bestaat, want: "We kunnen toch eigenlijk geen nee meer zeggen?". Rutte probeert Vullings met een ultieme poging van zich af te houden: "Bijna heel Europa zegt nee! Wij zijn 1 van de weinige landen die gechanteerd worden (red.) bommen afgooien. Wij hoeven ons nergens voor te schamen." De logica bij Vullings en Rutte is blijkbaar dat geen bommen gooien is iets om je voor te schamen, en veel bommen gooien (op wie, en wat en hoe dat er uit ziet maakt niet uit) is iets om trots op te zijn.

Uitkomst staat al vast

Vullings gooit het nu over een andere boeg en speelt het afgewezen jongetje: "Dus we gaan nee zeggen (tegen de Amerikanen, red.) als ik u zo hoor". Dan verraadt Rutte al de uitkomst: "Dat ook niet". Dan realiseert Rutte zich dat hij iets te veel gezegd heeft om er aan toe te voegen: "Dat weet ik niet. Wij gaan het heel zorgvuldig bekijken en komen dan tot een besluit. Maar ik laat me niet opjagen". Dan richt Rutte zich nog even vaderlijk tot het Nederlandse volk zodat dat rustig kan gaan slapen: "Want er is geen t]reden voor wie nu ook luistert te denken dat Nederland achterloopt. We lopen zwaar voorop. We staan 1 of 2! We hoeven ons nergens voor te schamen" Waar Rutte het in zijn hoofd haalt dat iemand zich in Nederland zou schamen vanwege te weinig bommen is onbekend. Maar met de wetenschap dat we mogelijk nummer 1 staan qua bommen gooien (hoewel niemand weet precies waarop) is er geen reden om niet rustig te gaan slapen. Aldus Rutte. Vullings wil nu wel meer weten betreffende onze plek op de ranglijst: "Eén of twee?"

"Top-league"

Rutte: "Omdat we zeker boven Irak in de top-league staan qua bombarderen. Ook in omvang."

Nu wil Vullings het weten ook: "Wanneer gaat er een besluit komen?". En hij voert de druk weer op: "Is dat voor de Kerst?" Ook geeft hij zelf weer bijna het antwoord: "Lijkt me logisch binnen nu en twee weken". De immer zorgvuldige Rutte probeert Vullings weer van zich af te slaan: "Dat hangt af van de info die we krijgen met betrekking tot de zorgen die we hebben. Kan voor, kan na de Kerst." De steeds ongeduldiger wordende Vullings: "Wat voor info wilt u hebben? Van wie?". Rutte wijst de Haagse reporter op gesprekken die je hebt met je bondgenoten, en het betreft een "breed afwegingsproces".

"Eén van ons"

Op het eind van het gesprek, als het ontspanningsmoment naderbij komt, volgt nog een bizarre ontknoping. Vullings vraagt plotseling merkwaardigerwijs wie er nog met wie geluncht heeft. Rutte laat -begrijpelijkerwijs- weten het een vreemde vraag te vinden: "Meer voor de theebladen". Dan vindt Vullings het belangrijk te vermelden dat hij iemand van buiten is. Hierop anwoordt Rutte dat Vullings zo vertrouwd is dat hij hem bijna als één van hen beschouwt. Vulings realiseert zich dat hij zojuist als journalist de ultieme kus des doods ontvangen heeft en probeert wanhopigerwijs het tij te keren: "Oh, nu moeten we oppassen". Rutte is niet dom en speelt het spel volwaardig mee: "Oh, waar waren we, oh, belastingplan, belastingplan"

Nummer 1 voor USA-Zugehörigkeit

Het is duidelijk dat we met dit "interview" een zorgvuldig geregisseerd propagandapraatje hebben, waarbij Vullings de rol van beul op zich neemt en Rutte de weloverwogen, zorgvuldige, preciese, niet over één nacht ijs gaande Goedheiligman mag spelen. Bij de Propagandaschau, de ijzersterke Duitse site, spreken ze vaak zo mooi over USA-Gehörigkeit. Aangezien wij in de Nederlandse taal op dit moment geen mooiere term kunnen bedenken, nomineren we Vullings voor plek 1 in de Topleague op het gebied van USA-Zugehörigkeit.

Vullings is het schoolradio-niveau nog niet ontstegen. Veel te joviaal met Rutte. Innercirkle-talk. Doorzichtig toneelstuk. USA-Zugörigkeit.

DEUTSCH

Wir in Holland sind sehr froh das es in Deutschland das Wort USA-Zugehörigkeit gibt. Joost Vullings, "Journalist" bei NOS findet dass mann die Amerikanen eine Liste fragen muss betriff was zu bombardieren in Syrien, und dan Einfach, Amaerikanisches Befehl = Befehl, an die Arbeit. Wir vermuten mit Joost, in die Europaweite USA-Gehörigkeits Kontest, ein guten Kandidaten zu haben um die Preis mit nach Holland zu nehmen!

32 opmerkingen:

 1. Hmmm......"zorgvuldig", "Raak is raak."?

  “Smart Weapons Systems”: Are we being Misguided about “Precision Strikes”?

  http://www.globalresearch.ca/smart-weapons-systems-are-we-being-misguided-about-precision-strikes/5493560

  Of wegen zij gewoon ."zorgvuldig" af of zij gaan bombarderen of niet? Het liefst op 1e Kerstdag natuurlijk, tenslotte is;

  War, peace,

  toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koren op de molen van @Blik!

  BREKEND. Nabestaanden #MH17 zeggen vertrouwen in Rutte op. NL media zwijgen.

  http://joostniemoller.nl/2014/12/brekend-nabestaanden-mh17-zeggen-vertrouwen-in-rutte-op-nl-media-zwijgen/

  ALS Poetin/de separatisten het hebben gedaan, dan wordt hen nu de hand boven het hoofd gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. On Saturday, Russia accused the US of participating in a cover-up. “Our colleagues from the State Department and the Pentagon have confirmed that the photo-proof, which we presented at a briefing [on December 2], of the origin and destination of the stolen oil, coming from the areas controlled by the terrorists, is authentic.

  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-05/putin-accuses-us-isis-oil-coverup

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ LGK


   In het artikel schrijft Zero Hedge:

   As RT notes, an unnamed US State Department official confirmed to Reuters on Friday that the Russian photos of thousands of oil tanker trucks in Syria were authentic [but] stressed that he hasn’t seen “the imagery of the border crossing with trucks crossing the border, and that’s because [the US doesn't] believe it exists.”

   Er zouden volgens de Amerikanen geen beelden zijn van tankwagens die Syrisch-Turkse. Maar die beelden zijn er wel en ook die laat Zero Hedge zien.

   Verwijderen
 4. Gaan jullie huilie, huilie doen? Eerst de VS in hun hol kruipen en nadat je je handelspartner en 'vriend' een mes in zijn rug heeft gestoken een beetje gaan zitten slijmen!

  "The economy and trade have always taken special positions in our bilateral relations. We believe it incorrect because of the sorrowful incident to allow damaging our relations, which have developed a firm base over the efforts of many years," Turkey's Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said.

  Wel ja joh, Moskou bombarderen en dan denken dat de economische relatie gewoon doorgang kan blijven vinden.

  He said, earlier the two countries shared the understanding the trade and economic relations should not be influenced by political disputes.

  http://tass.ru/en/world/841882

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "I am not Charlie, I am Su-24" - new music video blows up Russian internet

   http://fortruss.blogspot.ru/2015/12/i-am-not-charlie-i-am-su-24-new-music.html

   Verwijderen
 5. UK AIRSTRIKES ARE FAKE

  On the 23rd of October, the UK press reported that Russian and US planes had completely “obliterated” the Omar oil field in Syria which is under the control of Daesh:

  http://aanirfan.blogspot.ca/2015/12/uk-airstrikes-are-fake.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The Pentagon Say They Are Preparing For Huge Civil Unrest In U.S.

  The Pentagon have admitted that they are concerned that widespread civil unrest will hit U.S. streets in the very near future.

  Get up, stand up, stand up for your rights

  https://www.youtube.com/watch?v=F69PBQ4ZyNw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, flikker al die color revolution organisaties Rusland maar uit.

  Prosecutors recognize another US-based NGO as ‘undesirable’ for Russia

  The Prosecutor General’s Office has recognized the US-Russia Foundation for Economic Advancement and the Rule of Law (USRF) as undesirable organization, banning Russian citizens and companies from any cooperation with it.

  https://www.rt.com/politics/324719-prosecutors-recognize-another-us-based/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Benieuwd wanneer ze Shell, Texaco, BP en Total als ongewenste organisatie gaan bestempelen"

   Alleen als het westen Russische belangen in het buitenland gaat confisceren. De favoriete hobby van Soros en zijn vriendjes. De man confisceerde al bezittingen als 14 jarige jongen samen met zijn vader van zijn mede Joden in Hongarije uit naam van het derde rijk. Hij genoot ervan, noemde het zijn fijnste tijd uit zijn leven.

   Verwijderen
  2. Maar NGO's die laten zien dat de wereld groter is dan die van Putin, tja, die worden verboden

   Uiteraard, anders eindigt hij net als Ghadaffi met een kogel in zijn kop in het riool.
   McCain Threatened Putin With Same Fate As Gaddafi! Media was silent
   https://themarshallreport.wordpress.com/2015/10/12/mccain-threatened-putin-with-same-fate-as-gaddafi-media-was-silent/
   Dan heb je nog Hitlery.....we came we saw now he died.
   https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM
   Die gun je zo'n overwinning op Poetin al helemaal niet. Walgelijk.

   Verwijderen
 8. Ivo Niehe scheert Noord Korea en Rusland over 1 kam in zijn programma. Wanneer zou hij voor het laatst in Rusland geweest zijn of met Russen gesproken hebben of moest ie gewoon wat puntjes scoren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, begeeft die zich tegenwoordig ook al op het politieke vlak, ik dacht dat die zich alleen maar bezig hield met het 'slijk der aarde'.

   Maar ja, wij hebben ook een geschiedenisleraar als premier en zijn opvolger is een voormalig veilingmeester die de laatste klap op de lessenaar mag geven.

   Één maal....., andermaal,,,,,, verkocht!

   Boing, dit is het NOS journaal van 8 uur.

   Vandaag is Nederland verkocht aan de hoogste bieder. Premier Pechtold was hierbij, als voormalig veilingmeester, persoonlijk aanwezig.

   Verwijderen
  2. Misschien heeft Ivo te veel naar de praatjes van Helga geluisterd.

   Verwijderen
  3. Is dat z'n nieuwe vlam, waarmee hij een liberaal, transparante verhouding mee heeft?

   Verwijderen
  4. Ivo moet punten scoren. Is hij verzekerd dat hij op de TV mag blijven

   Verwijderen
  5. "In 2016, out of each 100 rubles the federal treasury will spend 19.2 rubles on defense, 12.7 rubles - on police officers, 27.6 rubles - on social protection, 15.9 rubles - on backing economy, 3 rubles - on healthcare, 3.6 rubles - on education, according to Vedomosti daily. Earlier the plan was to reduce the Defense Ministry’s budget by 227 bln rubles ($3.6 bln), First Deputy Prime Minister Igor Shuvalov said, though later the decision was made to send back 170 bln rubles ($2.7 bln)."

   http://tass.ru/en/opinions/827738

   Verwijderen
  6. Misschien was er wel geld over, Poetin hoeft jou niet alles te vertellen, toch? Dat doet je eigen premier niet eens.

   Verwijderen
  7. Rusland gebruikte voordat de Parijs beschietingen plaatsvonden eenvoudige bommen waar ze een heleboel van hebben liggen. Inderdaad, als de oorlog in Syrië lang duurt gaat het hun veel geld kosten. Levert natuurlijk ook werkgelegenheid op, ze maken de wapens en munitie zelf. Je krijgt een oorlogseconomie waarbij de staatsschuld hard oploopt en de economie groeit. Zo vermijden ze een recessie. Misschien is dat de reden dat Amerika ook bombardeert ;-)

   Verwijderen
  8. "Militair bemoeien in een ander land
   Maar het budget voor defensie blijft gelijk

   Hoe werkt dat?"

   Budgetten zijn er toch om overschreden te worden. Wat is nieuw ?
   Amerika houdt zich al lang niet meer aan budgetten. De schuld groeit exponentieel. Kan trouwens niet anders, anders stort de economie in elkaar. Toen Barry aantrad had de Amerikaans overheid 7 biljoen schuld. Nu is het boven de 18 geloof ik. Na 4 jaar Hillary of Trump zitten we boven de 30 biljoen. Steeds zijn er meer dollars schuld nodig om 1 dollar groei te realiseren.

   Verwijderen
  9. "oli
   Voor Parijs had Putin al kruisraketten afgeschoten, en die zijn niet goedkoop

   Dus uw redenatie gaat niet op"

   Klopt, dat waren de enige dure bommen die ze gegooid hadden. Dat hebben ze alleen gedaan om de wereld te laten zien dat ze ook doelen op 1500 km afstand kunnen raken. Macho gedrag. Het waren er trouwens niet zoveel.

   Verwijderen
  10. Het is iets meer, $8 trillion, mag dat?

   Verwijderen
  11. Rusland zet er wel een tandje bij de laatste weken. T90 tanks worden ingezet. de modernste helikopters. Er wordt een nieuw militair vliegveld in homs in gebruik genomen. Veel meer bombardementen.

   Verwijderen
  12. "Ohhh,
   Al een Abraham M1 in Syrie gezien?"

   Ja, die hebben de amerikanen aan IS gegeven via het iraakse leger. Jammer voor centrale bankiers elite dat ze allemaal worden vernietigt.

   Verwijderen
 9. First reports of an international coalition air strike hitting SAA in Deir Ezzor. 4 SAA soldiers killed, 13 wounded and 2 tanks destroyed.
  http://themess.net/forum/military-discussion/47947-syrian-war/page697

  Als dit waar is hoop ik niet dat dit een escalatie betekend. Er is coördinatie nodig. Laat de US coalitie aub wegblijven boven Syrië

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reportedly where the airstrike conducted
   https://twitter.com/Syria_Protector

   Verwijderen
  2. Hier in Nederland zijn het er maar 3...

   http://www.nu.nl/buitenland/4178141/militairen-syrisch-leger-omgekomen-bombardement-coalitie.html

   Waarschijnlijk een perongelukje.

   Verwijderen
 10. Saudi Arabia: House of Saud in danger of collapsing
  Read more at http://syrianperspective.com/2015/12/russia-building-new-airbase-at-al-shuayraat-new-aircraft-arriving-in-syria-t90-on-display-in-aleppo.html#SMwOx8Svyp5fJiS8.99
  http://www.theaustralian.com.au/news/world/saudi-arabia-house-of-saud-in-danger-of-collapsing/story-fnb64oi6-1227635751319

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hebben jullie allemaal een lekkere chocolade letter gehad van de Sint ?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooggetuige San Bernardino:

  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-06/san-bernardino-attack-eye-witness-three-tall-white-men-did-it

  Grote kans van een false-flag voor strengere wapen wetten:

  https://www.rt.com/usa/324935-obama-address-terrorist-attacks/

  En wij moeten bang worden van een stelletje tuinmannen in regenpak?

  http://sputniknews.com/europe/20151207/1031344333/daesh-weapons-report.html

  Alleen terreur als het een Moslim betreft:

  http://www.presstv.com/Detail/2015/12/07/440618/Terrorism-Muslims-shooting

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sprak nog met Zwarte Piet van het weekend. Die zei dat ie nog een paar trollen in de zak mee naar Spanje nam. Inderdaad al een paar dagen geen trollen meer gezien hier.

  BeantwoordenVerwijderen