woensdag 9 december 2015

34 Syrische Burgers gedood bij vermeende Amerikaanse luchtaanval

Het dodental van een luchtaanval op een Syrisch dorpje waarvan de VS verdacht worden kan 34 bedragen. Er zitten vrouwen en kinderen onder de slachtoffers. Lees het hele verhaal bij RT.Het is niet de eerste keer deze week dat de Amerikanen verdacht worden mensen te doden. Zij (of hun allies) worden door de Syrische regering ervan beschuldigd zondag 3 Syrische militairen gedood te hebben. De VS ontkennen dit en wijzen naar de Rssen die dat op hun beurt weer ontkend hebben.

Commentaar Blik

Wat is het morele niveau van de VS en haar vazallen, die ongevraagd boven Syrie hun bommen afgooien, onder het mom van vechten tegen ISIS, terwijl ze er geen doekjes om winden dat het omverwerpen van de rechtmatige regering hun hoogste doel is? Dus je maakt er geen geheim van Assad omver te willen werpen, maar je gaat wel zogenaamd je dure wapens inzetten om zijn vijand, ISIS, zogenaamd weg te bombarderen. Daar komt nog bij dat de VS hier zogenaamd al jaren mee bezig zijn, maar dat het ISIS blijkbaar nooit gedeerd heeft, want het groeide juist als kool. Dan komen de Russen zo'n twee maanden geleden om mee te doen om ISIS en ook Al Quaida en Al Nusra in te tomen, en dan is de wereld te klein om daar schande van te spreken. Hoe logisch, of juist hoe hypocriet, is dit Westerse gedrag? Ook in de wetenschap dat NATO-land Turkije ongegeneerd een Russisch vliegtuig mag neerschieten, en er een Russisch passagiersvliegtuig neergeschoten wordt, zogenaamd door ISIS vanwege de net gestarte Russische bommen op ISIS. Terwijl 1. het Westen juist zei dat de Russische bommen ISIS juist nauwelijks raakten, en 2. De VS die zogenaamd al jaren tegen ISIS bombarderen nooit met een dergelijke aanslag te maken hebben gehad. En de Russen die dus nog nauwelijks begonnen waren, krijgen al direct zo'n catastrofe.

13 opmerkingen:

 1. Gisteren bij 1 Vandaag, een soort van reclame-item voor het korps mariniers; hoeveel je in je latere leven hebt aan je tijd bij "het korps".
  Over de inmoraliteit van de acties van de NATO-legers geen woord. Enkel een jubel geluid bij de staatsomroep. Bij RT een ander verhaal van een Engels militair die zijn medailles op de stoep van Downingstreet gooit:
  https://www.rt.com/uk/325135-veterans-medals-discarded-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "34 Syrische Burgers gedood bij vermeende Amerikaanse luchtaanval"

   Dit is waarschijnlijk de laatste illegale actie van de coalitie geweest en de 'bijdrage' van Nederland gaat, denk ik, ook niet door. Ik zie de coalitie geen toestemming aan Assad vragen om het Syrische luchtruim binnen te vliegen zonder door een S-300 naar beneden gehaald te worden. This is serious shit.

   Syria Tells NATO: Keep Jets Out Or Get Shot Down

   http://www.eurasiareview.com/07122015-syria-tells-nato-keep-jets-out-or-get-shot-down-oped/

   Vragen zij wel toestemming, dan is het helemaal nog niet gezegd dat zij daadwerkelijk I.S. gaan aanvallen maar zich gewoon aan hun doelstelling houden, het verwijderen van Assad.

   Zo diep is het westen gezonken.

   Verwijderen
 2. Nee, het waren niet de Russen, die maken geen 'vergissingen', het is die verachtelijke westerse mentaliteit, te denken dit nog voor haar burgers verborgen te kunnen houden.

  Syrian High Command Confirms Western Coalition Attacking Government Forces

  Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20151209/1031456311/syria-airstrikes-russia.html#ixzz3toXZdF2s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds 1945 hebben die Amerikanen nog geen ruk geraakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom Peter.

  Het niet betalen van je schuld aan de VS is reden om geen IMF lening te geven; het niet terugbetalen van de schuld aan Rusland is juist een reden om Oekraine wel een IMF lening te geven. Medvedev heeft de machthebbers van Oekraine vandaag in een lang en open interview met diverse journalisten, zwendelaars genoemd.

  Leekker land om een EU-associatie mee aan te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, als dat de nieuwe westerse "normen en waarden" zijn kunnen wij iedereen oproepen te stoppen met het betalen van hun schulden.

   Verwijderen
  2. Exact Joop: bloedbad aanrichten op Maidan, mensen 1 voor 1 dood maken (Odessa), met vliegtuigen centra bombarderen (Lugansk), politieke partijen die goede relaties met Rusland willen, verbieden... Het is duidelijk wat de Europese waarden van Hans van Baalen zijn...

   Verwijderen
 5. Beetje Italiaanse humor.

  It's a Good Thing Russia Always Lies

  http://russia-insider.com/en/politics/luckily-empire-evil-keeps-europeans-worrying/ri11726#

  If we didn’t know that the Empire of Evil always lies, imagine how worried we’d have to be!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aanval op Syrisch legerkamp in Deir al-Sur was luchtsteun voor I.S. Na het incident bestormde I.S. het legerkamp.

  http://russia-insider.com/en/military/did-members-us-led-coalition-carry-out-air-strike-help-isis-russia-implies-they-did/ri11749

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals ze in Irak ook zeggen: de VS geleide bommen, dus ook die van Nederland, doen meer kwaad dan goed. Spelen IS juist in kaart. Horror dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Dawg,

  In Libiƫ worden I.S. strijders opgeleid voor piloot en Turkije is in Irak een vliegbasis aan het bouwen had ik gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een link is altijd handig.

  Images Show Turkey Covertly Constructing Airbase in Northern Iraq

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940916001189

  Report: ISIS training fighters to fly commercial aircraft in Libya

  Dat "commercial" moet je met een commercieel korreltje zout nemen, het worden gewoon gevechtspiloten.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4733894,00.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Dawg
  Klopt. MSM besteedt weinig tijd aan Syrie. Denk dat je het kunt vergelijken met Oekraine: Reden is dat het meeste nieuws als je het eerlijk zou brengen de VS en hun vazallen er niet best op zouden staan. Dus kijken ze liever de andere kant op.

  Zo hebben we in NL nog nooit 1 beeld gezien van het resultaat van 1 van onze bommen. 0,0.

  Liever focust men op dreiging aanslagen hier, wel of niet gevaar Islam, etcetera. Allemaal bangmakerij en bovenal afleiding van de kern: onze immorele politiek.

  BeantwoordenVerwijderen