dinsdag 1 december 2015

Lichaam omgekomen piloot SU24 komt terug in RuslandGisteren is op het vliegveld Tjekalovsk bij Moskou het lichaam aangekomen van de omgekomen piloot, Majoor Oleg Peshkov, van de in de rug door de NATO neergeschoten SU24.

De commandant van de Russische luchtmacht spreekt op het vliegveld bij de kist. Hij zegt onder andere dat de verantwoordelijken hun straf niet zullen ontlopen.

Verder zijn enkele (zeldzame) privébeelden van de piloot met zijn gezin te zien, waarin een lied wordt gezongen voor Rusland en voor de vrijheid.

"Turken haalden SU24 neer om hun ISIS-olie business te beschermen"

Gisteren heeft Putin op een persconferentie gezegd dat de Turken de SU24 niet hebben neergehaald om de Turkmenen in het gebied te beschermen (die kregen daarna trouwens juist de volle laag), maar om hun geheelde ISIS olie business te redden. Niemand, behalve de EU-mensen, twijfelen nog aan wie achter ISIS zitten en wie ze in stand houden. Het lijkt haast wel alsof de boterzachte EU Turkije beloont voor hun terreurwerk, met de e 3 miljard die het land gaat krijgen voor vluchtelingenopvang, en hervatte besprekingen over visum-vrij reizen en aansluiting bij de EU.

75 opmerkingen:

 1. Triest dat deze man op deze manier is gesneuveld, moge zijn offer niet voor niets zijn geweest.

  May he rest in peace.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pentagon waarschuwt Rusland hun SU-34's met AAM's uit te rusten want dat zou de situatie kunnen compliceren.

  Toe maar, nog gecompliceerder? Het Pentagon heeft zeker liever een vloot van Russische "Sittin' Ducks" die zichzelf niet kunnen verdedigen tegen lafhartige 'coalitie' genoten die je in de rug schieten?

  Pentagon warns Russia’s against arming its warplanes in Syria with air-to-air missiles

  http://tass.ru/en/defense/840554

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NAVO steun aan Turkije voor het neerhalen van de SU-24 lijkt op gezamenlijke provocatie!

  Russian lawmaker: NATO support for Ankara over Su-24 incident suggests joint provocation

  http://tass.ru/en/politics/840618

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de woorden van Erdogan waard, net zo veel als dat de NAVO zei geen inch naar het oosten uit te breiden? Treedt hij af als hij met de bewijzen wordt geconfronteerd waar hij om heeft gevraagd?

  http://sputniknews.com/middleeast/20151201/1031041612/erdogan-turkey-oil-proof.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Russische marineschepen ondervinden geen hinder op de Bosporus of de Dardanellen.

  http://sputniknews.com/world/20151201/1031051313/russia-ships-turkey-submarine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 20 politieke, economische en militaire antwoorden op de aanval van Turkije. Ook wij mogen suggesties inzenden.

  http://russia-insider.com/en/russia-strikes-back-complete-list-political-economic-and-military-responses-turkeys-attack/ri11543

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn nog wel Amerikaanse congresleden die niet tot het 'clubje' behoren. Doorgaans plegen die 'zelfmoord' of hun privévliegtuigjes 'vallen' ineens uit de lucht.

  US Congressman: 'Either Erdogan shouldn’t be in NATO or we shouldn’t'

  Rep. Rohrabacher is blasting US backing of Turkey over Russia

  http://russia-insider.com/en/politics/rep-dana-rohrabacher-if-being-nato-means-protecting-erdogan-either-he-shouldnt-be-nato-or

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt haast wel alsof de boterzachte EU Turkije beloont voor hun terreurwerk, met de e 3 miljard die het land gaat krijgen voor vluchtelingenopvang, en hervatte besprekingen over visum-vrij reizen en aansluiting bij de EU.

  Voor iedereen die dit nog niet door heeft. Dit zijn de (nieuwe) Europese waarden en normen. Orwelliaans kwaad is goed en goed is kwaad. Het kwaad wordt beloond en het goed wordt gestraft. Oekraïne (Yats, Porky) en Turkije (ErDOGan, Deviltoglu) zijn onze gidslanden. Poroshenko en Erdogan vechten voor onze vrijheden en voor onze democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ron Paul zegt het goed

  Sen. Lindsey Graham In Iraq - Wants US Troops To Come Back!!
  https://www.youtube.com/watch?v=2Jsz5BrcA2w

  Trouwens. De "heren" vragen nooit aan Pisrahel om meer gevechtseenheden. Laten de Joden zelf eens een keer gaan vechten.ipv de amerikanen het vuile werk laten doen. Ze gaan er nooit zelf naar toe om te vechten.

  Ze willen altijd maar weer amerikaanse troepen sturen. Als de amerikaanse bevolking even zou nadenken, dan zouden ze tot de conclusie zijn komen dat de amerikaanse troepen de chaos hebben veroorzaakt. Waarom meer troepen ? Nog meer chaos veroorzaken ?
  Komt de Amerikaanse belastingbetaler nu nooit in opstand om dat geld aan het militaire industriële complex eens een keer aan andere zaken te besteden. Weet de Amerikaanse belasting betaler (en ook de europese belastingbetaler) niet dat er 500.000 Iraakse kinderen zijn gestorven door de golfoorlogen en de sancties.

  De Amerikaanse bevolking wordt wel emotioneel om de leugen dat Saddam Hussein Koeweitse babies uit conveuses gooit. Op de koude vloer.! Snif snif. Ja natuurlijk Oorlog!....dat is ons wel een biljoen dollars waard. Wel knap hoe die social engineering werkt. Jammer genoeg. 500.000 Iraakse kinderen is dat wel de prijs waard. Dat geeft niet.

  Net zo goed als dat die Sunni extremisten hun leven geven voor de agenda van de zionisten. (wat de eigenlijk de aards vijand zou moeten zijn) Geniaal uit technisch oogpunt en hoe krijg je het voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Britain May Launch ISIS Strikes "Within Days"; Germany To Join With Warship, Planes, Troops
   http://www.zerohedge.com/news/2015-12-01/britain-may-launch-isis-strikes-within-days-germany-join-warship-planes-troops

   Het wordt gecompliceerder. Na Duitsland en Engeland komen dan China en Egypte ?
   Is dit allemaal nodig om de koerden een betere positie te geven aan de onderhandelingstafel over de opdeling van Irak en Syrië aan de koerden ?

   Verwijderen
  2. Welnee Cruel, deze reactie van jou bewijst gewoon hoe onvolwassen jij bent.

   Verwijderen
 10. Op 31 Januari stemt de EU weer over verlenging van de economische sancties tegen Rusland.
  http://www.consilium.europa.eu/en/policies/sanctions/ukraine-crisis/

  Het wordt weer onrustig in de donbass.
  http://nsnbc.me/2015/12/01/dpr-accuses-kiev-of-amassing-heavy-weapons-and-troops-in-disengagement-zone/

  Die fascisten willen natuurlijk weer een oorlog eind december en januari.
  Laten we hopen dat het meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prooi voor IS ronselaars ?

  14,000 REFUGEES DUE FOR DEPORTATION FROM SWEDEN HAVE COMPLETELY DISAPPEARED
  http://www.thedailysheeple.com/14000-refugees-due-for-deportation-from-sweden-have-completely-disappeared_112015

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dokters zonder grenzen doet goed werk. Nu ook weer. De brief van de gevangen gehouden journalisten aan de EU is openbaar gemaakt
  TURKISH JAILED JOURNALISTS CALL ON THE EU: "YOUR SOLIDARITY IS MORE VITAL THAN EVER"
  http://en.rsf.org/turkey-turkish-jailed-journalists-call-on-28-11-2015,48597.html
  Nou heeft Merkel nog wat Erdogan gezegd. Worden de journalisten nog vrijgelaten voor die 3 miljard die hij van de EU gekregen. Of kan Merkel het geen ene moer schelen dat journalisten worden berecht voor het vertellen van de waarheid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ruslands verhevigde activiteiten aan de Syrisch-Turkse grens impliceert duidelijk dat het Syrische conflict zijn laatste fase ingaat, zo stelt geopolitiek onderzoeker Tony Cartalucci, er aan toevoegend dat nu de ware sponsors achter dit conflict instappen.

  Ja natuurlijk, de Fransen, Britten en Duitsers zijn de laatsten die zich hebben aangesloten bij de coalitie die Islamitische Staat, Jahbat al-Nusra en andere Al-Qaida groeperingen van de Russische bombardementen en het oprukkende Syrische leger van de totale ondergang moeten redden. Een even zo groot bewijs dat het PNAC rapport als Europese handleiding wordt gebruikt hadden zij er niet mee kunnen bewijzen.

  http://sputniknews.com/politics/20151201/1031070420/us-coalition-feeding-islamic-extremists-daesh-isil-syria.html

  http://sputniknews.com/politics/20151201/1031070420/us-coalition-feeding-islamic-extremists-daesh-isil-syria.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De oliehandel van ISIS in kaart gebracht

  "Israël en Turkije spelen een sleutelrol in de oliehandel van ISIS, zo concludeert de site Al Araby uit diverse bronnen die rechtstreeks bij deze handel betrokken zijn. De olie die de terreurgroep produceert in Syrië en Irak wordt op de grens met Turkije verkocht aan handelaren, waarna de olie met een groot aantal vrachtwagens naar Turkse havensteden aan de Middellandse Zee wordt gebracht. Daar wordt de olie weer doorverkocht en per schip naar Israël gebracht voor verdere raffinage."

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/de-oliehandel-van-isis-in-kaart-gebracht/

  Gedetailleerde beschrijving van de manier waarop ISIS olie afzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zojuist weer ouderwets "dictator" Putin bashen bij KRONCRV op NL2. Als iemand er een scherpe recensie over wil schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. achgossie, het is wel eentonig op de staats tv. Blij dat ik niet voor de TV zit

   Verwijderen
  2. Blik, ik heb toch even gekeken naar het naar sensatie riekende Brandpunt.

   Toen ik die Kasparov zag wist ik wel wat ik kon verwachten. Man man man wat kan die man roeptoeteren! zonder enig bewijs wordt Poetin overal van beschuldigd. Kasparov, die ik vroeger zo bewonderde om zijn vernieuwende en agresieve schaakspel, is verworden tot een gevaarlijke gek!!. Hij wil de russen verwijderen uit Syrië. Hij is helemaal krankjorum. Rusland en zijn terroristische vrienden zullen meer en meer chaos in het midden oosten veroorzaken. Het is juist het omgekeerde. Hij zorgt ervoor dat de natie staat syrië weer kan functioneren en kan zorg dragen voor de basis voorzieningen die ieder mens nodig heeft. Wat een giftig leugenachtig wezen die Kasparov.

   Verwijderen
 16. Vals vlagje ?. Dan gaat Erdogan de ISIS kaart spelen. Dat geeft hem het recht om Noord -Irak en -Syrië binnen te vallen. We hebben de massale hoeveelheid tanks gezien die Turkije naar de grens gebracht heeft.
  https://twitter.com/sayed_ridha/status/671734589488947201
  We gaan het zien.

  Zullen het monster nog aan het werk zien ?
  https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_(missile)
  Mach 14. 100 doelen

  nog meer geavanceerd speelgoed van de russen wordt getest op het slagveld

  Knock, Knock, Daesh: Finest Russian Combat Helicopters Come to Syria
  http://sputniknews.com/middleeast/20151130/1031012769/russia-attack-helicopters-syria.html#ixzz3t6PkpYEp

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Yes, Turkey IS Buying Oil from ISIS

  We accept your resignation, Recip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.washingtonsblog.com/2015/12/yes-turkey-buying-oil-isis.html

   Verwijderen
 18. RUSSIA PREPARES FOR DOGFIGHTS WITH NATO

  Jaha, met middellangeafstandsraketten met een bereik van 60 km. Kom maar op NAVO nu wij ook bewapend zijn.

  http://investmentwatchblog.com/russia-prepares-for-dogfights-with-nato/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Joop, geloof jij echt dat Erdogan zal aftreden? Natuurlijk koopt Turkije die olie, maar dat zijn dan natuurlijk de linkse oppositie die dat doen, hij zal zijn handen in onschuld wassen en beloven dat die oppositie keihard zal worden aangepakt. Zo werkt dat in Turkije.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Nee, natuurlijk niet. Erdogan weet zich gesteund door de NAVO en zal alleen gezichtsverlies lijden aan Rusland en Rusland en de NAVO zijn op dit moment water en vuur. Misschien als WW3 in het voordeel van Rusland is beslecht, dan krijgt Erdogan de schuld.

   You must be blame someone!

   Verwijderen
  2. Weet je waarom Irak Koeweit binnenviel? Koeweit werd betrapt op het diagonaal boren naar olie op Iraaks grondgebied.

   Over het stelen van olie gesproken.

   Verwijderen
  3. Klopt, Joop, en wie heeft die dieven toen geholpen?

   Verwijderen
  4. Dezelfde dieven van nu!

   Verwijderen
 20. Doet mij denken aan de nazi's, die hadden in Duitsland ook een modelkamp waar Het Rode Kruis werd uitgenodigd om te inspecteren.

  Why has UN rebuilt just one house in Gaza?

  https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/why-has-un-rebuilt-just-one-house-gaza?utm_source=EI+readers&utm_campaign=e11b0c7ad5-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_e802a7602d-e11b0c7ad5-299185473  BeantwoordenVerwijderen
 21. NATO wil deescalatie spanningen Rusland Turkije.
  stuurt daarom 3 oorlogsbodems naar Turkije. "Om steun aan Turkije te betuigen"

  Dit Had George zelfs in zijn stoutste dromen niet kunnen bedenken. George Orwell.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ignorance wins it from strength;

   War wins it from peace;

   Slavery wins it from freedom.

   Verwijderen
  2. Beide partijen, navo en Rusland, zijn zich zwaar aan het bewapenen.
   Dit kan toch nooit goed aflopen.
   Dit heeft niks meer te maken met IS

   Verwijderen
  3. @Matt,

   "Dit heeft niks meer te maken met IS"

   Het is de enige manier om I.S. en de regime change in Syrië te redden en daarmee de wens van PNAC.

   Verwijderen
  4. The road to Tehran goes trough Damascus.

   Verwijderen
  5. @Joop, wat ik er mee bedoel is dat het er niet meer om gaat IS te bestrijden (of ze moeten het samen doen wat ik betwijfel) maar dat er maar 1 vonkje hoeft te ontstaan (evt weer zo een vlaggetje) en de bommen gaan los en het hele gebied wordt zwart. En dan is iedereen slachtoffer, ook de goeden.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Precies Matt, dat bedoel ik ook.

   Verwijderen
  7. @Matt, nee de belangen zijn gigantisch, dit spelletje tussen die zionistische bankiers en het naar onafhankelijkheid strevende Rusland is voorlopig niet klaar.

   Verwijderen
 22. LOL. Dit is de man die de corruptie uit Oekraïne zou moeten bannen.LOL
  Ukrainian MP accuses Saakashvili of extortion, racketeering in Odessa
  http://tass.ru/en/world/840679
  De zakenmensen in odessa moeten betalen aan Don Saakashvili.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Even off topic: ik krijg als ik de site http://www.burgercomite-eu.nl wil openen de tekst '403 forbidden" Ligt dit aan mij of is die site uit de lucht gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.hosting2go.nl/klantenservice/webhosting/website/wat-betekent-de-foutmelding-403-forbidden/

   Verwijderen
  2. Dank je Joop voor de tip, maar ik kom daar via: http://hoezithetnuecht.nl/nieuws en ik klik op de link, dus ik kan niets fout typen. Kun jij ze wel openen?

   Verwijderen
  3. Joop, ik ook niet

   http://www.burgercomite-eu.nl/tijd-voor-een-referendum-over-europa/

   Forbidden

   You don't have permission to access /tijd-voor-een-referendum-over-europa/ on this server.

   Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

   Apache/2.2.23 (Unix) mod_ssl/2.2.23 OpenSSL/1.0.0-fips DAV/2 PHP/5.3.16 Server at www.burgercomite-eu.nl Port 80

   Verwijderen
  4. Ik krijg dezelfde foutmelding, geen idee waar het aan ligt.

   Verwijderen
  5. Hoewel? Het zou kunnen dat de site geblocked wordt door je provider!

   Verwijderen
  6. Zou zomaar kunnen, kijk maar wat er Frankrijk gebeurd.

   Verwijderen
  7. Wij mogen niks te zeggen hebben over het zorgvuldig opgebouwde bolwerk van de zionistische centrale bankiers elite genaamd de EU. Daarom. We hebben geen bevoegdheid tot de website. Waarom ?. In hun ogen zijn wij terroristen Joop en niet de proxy terroristen die hun helpen om hun agenda te verwezenlijken. Je weet toch dat de bevolking de EU afschiet zoals we in Nederland en Frankrijk hebben gedaan. Nu weer het referendum over het associatie verdrag met Oekraïne dat volledig verkeerd gaat aflopen voor de absolute corporatistische centrale bankiers.

   Zbig is een visionair, maar hier had hij het toch verkeerd. Er zijn nog genoeg mensen die voor zichzelf kunnen denken.

   Shortly, the public will be unable to reason or think for themselves. They'll only be able to parrot the information they've been given on the previous night's news.
   Read more at: http://www.azquotes.com/quote/824878

   Verwijderen
  8. Ik hoop dat het een fout van de burgercomité site zelf is want anders mogen we verwachten dat dit het begin is van meer sites die gaan verdwijnen.
   De alternatieve media is (te) sterk aan het worden

   Verwijderen
  9. Hun grootste fout is te denken dat Rusland geen wereldmacht is en dat komt ze nu duur te staan. Een WW3 gaan ze dan ook verliezen maar er zijn twee neocons die daar anders over denken, John McCain en Lindsey Graham.

   Verwijderen
  10. Dat komt omdat een Poetin een wereld strateeg en pokeraar is. Lang leve Poetin.!

   Verwijderen
 25. achgossie zijn er echt nog mensen/amerikanen die denken dat Hitlery voor hun gaat werken ?
  Ironic Headline Of The Day: Billionaire Buffett To Stump For Hillary's "Everyday Americans" Campaign
  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-01/ironic-headline-day-billionaire-buffett-stump-hillarys-everyday-americans-campaign

  De propaganda machine van KSA in amerika
  http://libertyblitzkrieg.com/2015/12/01/a-look-inside-saudi-arabias-elaborate-u-s-propaganda-machine/

  Ze haten ons vanwege onze vrijheden. Prima proxies om onze vrijheden af te pakken. Ja lieve mensen die zionistische anglo, franco amerikaanse corporatistische centrale bankiers maffia families haten ons vanwege onze vrijheden.
  http://libertyblitzkrieg.com/2015/12/01/a-look-inside-saudi-arabias-elaborate-u-s-propaganda-machine/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De aziatische integratie gaat gewoon verder.

  The Eurasian Economic Union was started in 2015 as the Customs Union of Russia, Kazakhstan and Belarus. Soon the bloc was joined by Armenia and later by Kyrgyzstan. Many other countries have expressed interest in setting up a free trade zone with the EEU. Vietnam has already signed the agreement, while India may follow suit. Thailand is expected to launch a free trade zone with the EEU in 2016. In July, Syrian Prime Minister Wael Halqi said that Damascus wants to join the Eurasian Union and set up a customs-free zone to boost economic relations with friendly states.
  https://www.rt.com/politics/324091-china-russia-to-launch-joint/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Russian Defense Ministry Holds Briefing on Fight Against Int’l Terrorism

  The Russian Defense Ministry has provided evidence of Turkish participation in Daesh illegal oil trade.

  http://sputniknews.com/russia/20151202/1031100729/russia-defense-ministry-briefing.html

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo zo, de Oekraïense neo-nazi thugs deelden zelfs Mein Kampf van Adolf Hitler en The Protocols of the Learned Elders of Zion uit op het Maidan.

  A Letter to the Washington Post About Anne Applebaum

  http://russia-insider.com/en/media-criticism/media-watch/ri11572

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Russian Defense Ministry Presents Evidence of Turkey's Involvement in ISIS Oil Trade

  The general staff has irrefutable evidence on Turkey's involvement in illegal oil trade. Moscow has called on Turkey to open access to the places where, according to the retrieved Russian intel, Daesh oil trade centers are located:

  The western route leads to the Turkish ports in the Mediterranean, the northern — to Patma oil refinery, and the eastern — to Cazri transfer point.

  The ministry provided photographs of columns of oil fuel tankers on the Turkish-Syrian border. Fuel tankers with oil freely cross the border between Turkey and Iraq, according to Russia's General Staff.

  “Space recoinassance established that after crossing the border tanker trucks move further into Turkey,” Rudskoy said. Then the oil is being delivered to third countries.

  “If there is nothing there — then the territories in question should be inspected,” the Deputy Defense Minister Anatoly Antonov stressed.
  But that's not all — the Defense Ministry openly accused Erdogan and his family of involvement in the illegal trade:

  “Today, we are presenting only some of the facts that confirm that a whole team of bandits and Turkish elites stealing oil from their neighbors is operating in the region,” Antonov said, adding that this oil “in large quantities” enters the territory of Turkey via “live oil pipelines,” consisting of thousands of oil trucks. “According to our data, the top political leadership of the country - President Erdogan and his family – is involved in this criminal business.”

  Als de informatie die het Russische MoD op haar persco naar voren brengt klopt, staat de Turkse regering volledig in haar hemd. De woordkeuze van het Russische MoD laat weinig ruimte voor diplomatieke wolligheid.

  http://russia-insider.com/en/politics/russian-defense-ministry-presents-evidence-turkeys-involvement-isis-oil-trade/ri11606

  rechtstreekse link naar beelden perco:
  https://www.youtube.com/watch?v=nMA4B2ZnQ2o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   "Als de informatie die het Russische MoD op haar persco naar voren brengt klopt, staat de Turkse regering volledig in haar hemd. De woordkeuze van het Russische MoD laat weinig ruimte voor diplomatieke wolligheid."

   Nee, daar klopt niets van. Russen liegen altijd bij persconferenties, kijk maar bij die over de MH-17. Wat, Oekraïense SU-25's in de lucht? Nee, dat is een leugen van de Russen, maar zij waren er wel. Obama begon al te mekkeren dat olietransporten civiele transporten zijn en die behoor je niet aan te vallen, weten wij gelijk wat hij het hele jaar boven Syrië heeft uitgespookt. Niets, dus!

   Verwijderen
  2. * CYNISM MODE OFF *

   Verwijderen
  3. Bovenstaand item over die persconferentie was op het 19u vrt journaal.
   Naar mijn mening vrij neutrale berichtgeving, ze lieten ook de satelliet beelden zien van tank konvooien richting Turkije. en vertelden dat er sterke aanwijzingen zijn dat de familie van Erdogan rechtstreeks betrokken is bij de handel in IS olie .
   Erdogan mocht in 10 sec. weer roepen dat het allemaal leugens zijn.
   Kerry zei dat er nog 98 km grens tussen Turkije en Syrië niet onder controle zijn en dat daar aan gewerkt word.

   Verwijderen
  4. @ Matt

   NAVO bondgenoot Turkije bevoorraad dus ISIS en is een distributiekanaal voor de olie van ISIS. Ondertussen kunnen andere bondgenoten, met name Cameron van die andere bondgenoot UK niet wachten om ISIS te bombarderen. Merkwaardig. De Nederlandse Staatsomroep vond 't het vermelden in ieder geval niet waard.

   Verwijderen
  5. @Dawg, Verwonderd mij niets, Rutte moet zijn vriend te vriend houden. Ik las ook dat er geen meerderheid was om druk uit te oefenen op Turkije in de kwestie Demmink. De beerput moest maar eens per ongeluk open gaan, en dan hoop ik dat de wind niet naar het zuiden blaast.

   Verwijderen
  6. @LPG Die olie van IS moet ergens doorheen om bij havens te komen. IS heeft geen Syrische havens, dus moet de olie via Turkse havens verscheept worden. Het kan niet anders dan dat IS olie via Turkije gaat.

   Het zou kunnen dat Assad olie gekocht heeft van IS. Maar ik zie dat sinds het olie transport van IS is gebombardeerd en daarna de SU 24 is neergehaald overal artikelen verschijnen dat Assad IS olie koopt. Daarvoor hoorde je de media er niet over.

   Verwijderen
  7. @ oli

   Zelfs als zou Assad via de onvermijdelijke middlemen olie kopen van ISIS, dan nog is zijn positie niet te vergelijken met die van Erdogan. Assad zit een dwangpositie waarin hij zich z'n vijanden van het lijf moet houden. Erdogan zou die vijanden moeten bestrijden in plaats van ze te steunen.

   Verwijderen
  8. @ Dawg,

   Inderdaad en bovendien zijn die verhalen over het kopen van olie door Assad van IS bedoeld om Assad zwart te maken. Alles moet aangepakt worden om hem zwart te maken. Bovendien verzacht het de omstandigheden van Erdogan.

   Engeland en Duitsland gaan nu meedoen met bombarderen van IS in Syrië. Ik heb echt geen idee hoe dat gaat aflopen. Komt er een politieke oplossing of wordt het een conflict tussen NATO, Golfstaten en de Russische coalitie.
   Maar ja, ook al komt er een politieke oplossing, dan zal het blijven "broeien" in het midden oosten ben ik bang.

   Verwijderen
  9. Laten wij eerst maar eens afwachten wat de Russen daarvan vinden. De Duitsers hebben al aangegeven hun vliegbewegingen niet met de Russen te delen en dat lijkt mij niet zo verstandig als het Syrische luchtruim wordt bewaakt door S-400, SAM-21 raketten.

   Dit is gewoon het opvoeren van de provocatie om een WW3 uit te lokken.

   Verwijderen
  10. M.a.w. de VS staat op instorten. Alleen al in november is de schuld van de VS gestegen met $643 billion.

   Verwijderen
  11. Dat hele verhaal dat Assad olie van IS zou kopen is klinkklare onzin. Men vergeet dat die olie wordt opgepompt in Syrië, grondgebied van Assad. De olie wordt dus van hem gestolen. De pompen die niet bezet zijn door IS leveren hun olie gewoon af.

   Verwijderen
 30. Irma weet het ook heel mooi te verwoorden
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2015/12/02/mainstream-media-hoofdrol-in-lord-of-the-rings/

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Rewarding Turkey for helping ISIS - Nigel Farage
  https://www.youtube.com/watch?v=u-6VpOK2nOw

  één van de weinig mensen in de politiek die zijn normale verstand gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. James Fetzer heeft een boek geschreven
  Nobody Died At Sandy Hook

  Was The Sandy Hook Shooting A Hoax Or A Real Event?: James Fetzer
  https://www.youtube.com/watch?v=TUDqRJK9Vd8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat de heer Nobody dan het enige slachtoffer was.

   Verwijderen
 33. Russische satellietbeelden van I.S olietransporten zijn volgens de VS 'untrue'.

  'Great partners': Pentagon rejects Russian evidence of Turkey aiding ISIS

  https://www.rt.com/usa/324377-usa-russia-turkey-isis/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaha, maar toen Moubarak weigerde om een vliegbasis aan de VS af te staan voor aanvallen op Iran en Moubarak zelfs het lef had om Egyptische lijnvluchten met Iran te herstellen, kreeg hij een 'spontane' Arabische Lente om zijn oren.

   Verwijderen
  2. Dus ja, Turkije is 'A great partner', voor het ter beschikking stellen van luchmachtbases aan de VS!

   Verwijderen
 34. Volgens NAVO lid Griekenland;

  Greek Defense Ministry confirms Russian Su-24M bomber was downed in Syrian airspace

  http://tass.ru/en/defense/840960

  BeantwoordenVerwijderen