zaterdag 2 januari 2016

Nieuwsmoment van het jaar: Neerhalen door NATO van Russische SU

Allereerst wenst Blik iedereen een gezond, voorspoedig en gelukkig 2016.

Een woord van dank aan iedereen die hier het afgelopen jaar regelmatig zijn commentaren geplaatst heeft, af en toe zijn commentaar plaatst en aan iedereen die hier enkel leest. Een behoorlijk aantal artikelen is dit jaar meer dan 5000 maal bezocht.

Dan gaan we nu over tot het uitroepen van het nieuwsmoment van 2015, na rijp beraad, maar uiteindelijk unaniem, is het de SU in Syrië geworden:1. Nieuwsmoment 2015: Neerhalen SU24 boven Syrië

Het neerschieten van de SU24 is het Blik op NOSjournaal nieuwsmoment van het jaar. De reden is dat dit feit veel, zo niet alles, in zich draagt wat in 2015 gaande was. Allereerst is het natuurlijk opmerkelijk dat NATO-land Turkije gewoon een Russisch gevechtsvliegtuig boven Syrië uit de lucht schiet. Turkije, notabene een land dat er -tot die tijd- prima relaties op na houdt met Rusland. De NATO, onder leiding van de VS en met mederwerking van fazallen als Nederland, vinden het nog allemaal de normaalste zaak ook. Als de NATO het zo gewoontjes vindt om een Russisch vliegtuig neer te halen, zet dat ook te denken wie er achter het neerhalen van het Russische passagiersvliegtuig zit. De officiële verklaring dat het ISIS zou zijn, terwijl de Russen toen pas weken bezig waren, en het Westen al jaren, is natuurlijk sowieso opmerkelijk.

Gematigde NATO-gesteunde terroristen

Dat de "gematigde Turkmeense terroristen", NATO-lievelingen, ook de bungelende weerloze piloot nog doorzeven leidt ook niet tot veel afkeuring in het Westen. De wereld ziet dankzij deze beelden precies hoe die "gematigde terroristen" die wij als westen steunen eruit zien. Als later bekend wordt dat de Russen alle vluchtgegevens vooraf doorgegeven hebben aan de Amerikanen, die dus exact op de hoogte waren, hoe, waar, en wanneer het vliegtuig zou komen, wordt het allemaal nog meer sinnister. Het verklaart ook waarom de statieven al klaar stonden, de camera-focus 100% was, en het allemaal proffesionele filmers waren. Het is de Westerse media gelukt om deze later bekendgeworden details te negeren, zodat de arme Westerse nieuwsconsument in wat voor een gevaarlijk pact hij zit binnen de NAVO. Het is te danken aan de beheerste reactie van de Russen die met niet veel meer kwamen dan een tomaten-boycott en een toeristenstaking, dat dit enorme incident niet tot meer schade heeft geleid. Het westen stond direct klaar om de Turken 3 miljard, aansluiting bij de EU en visumvrij reizen in het vooruitzicht te stellen.

Runners up, nummers 2 tot en met 7.

2. Putin meldt dat de financiers van ISIS zich binnen de G20 bevinden.

Deze melding van Putin is geheel genegeerd door de Nederlandse staatstelevisie. Ook de latere aanvullende bewijzen dat met name Turkije olie afneemt en zodoende ISIS financiert laat de NPO nagenoeg genegeerd links liggen.

3. Chauffeur St.Petersburg legt wereldsituatie helder uit in luttele minuten.

Vergeet de Nederlandse "correspondenten" die u vertellen wat de Russen denken. Luister liever ongecensureerd en direct naar een Rus met een mening.

4. Moord op Mitch Henriquez

Het doden van Mitch Henriquez door de politie gaat gepaard met leugens van de politie om de eigen straat schoon te vegen en schimmig gedrag van de staats- en concernmedia.

5. Blik bedankt Russische WO2 veteraan.

Een uniek moment om bij deze dag van veteranen te zijn in het centrum van Moskou. Dan nog oog in oog komen met een bijzonder vitale veteraan was een hoogtepunt van het jaar. Achteraf denk je natuurlijk aan al die zaken die je hem nog had kunnen en misschien had moeten vragen...

6. Leuk dat u een opname van Jinek komt bijwonen. En, Bert van der Veer laat Blik verwijderen.

Werkelijk een dieptepunt. Op de stoep fysiek belaagd worden door bewakers van "Jinek". Is niet fijn. En weer kreeg Blik 29 December jl. (2015 dus!) een uitnodiging van hen in zijn mailbox. Blik bedankt voorlopig voor de eer.

Geachte heer/mevrouw,

Uw e-mail adres ben ik tegengekomen in het contactenboek van JINEK.

Wellicht ben je al een keer eerder langs geweest, of stond je nog op de lijst met dat je graag een keer JINEK zou willen bijwonen.

Vanaf 4 januari 2016 gaan wij weer van start live vanuit de Westergasfabriek te Amsterdam!

Uitzending gratis bijwonen

Lijkt het je leuk om een uitzending kosteloos bij te wonen?

Reageer dan op deze mail met de volgende informatie:

- Met hoeveel mensen je wilt komen (voor en achternaam)

- Op welke datum je wilt komen? (4-12-2016 t/m 26-02-2016)

Uiteraard zul je een drankje etc. in het mediacafé krijgen.

Er zijn nog plaatsen voor de éérste week van januari, reageer daarom snel! Zodra je hebt gereageerd op deze mail, zal ik je komst bevestigen en je een bestand toesturen in de bijlage met alle informatie over waar en hoelaat ke verwacht word.

Wie weet tot snel, en ik hoop graag van jullie te horen.

Alvast bedankt.

Hartelijke groeten, - Team JINEK

7. Helga Salemon veelvuldig te gast bij de staatsradio

Wij hebben opgemerkt dat er ook positieve tendensen te bespeuren zijn in de Ruslandverslaggeving. Journalisten van enige standing doen niet (meer) mee aan goedkope russofobe Putin-bashing. Daarvoor komen dan weer wel andere "journalisten" in de plaats, van een lager allooi. Het gaat dan om bijvoorbeeld bijna gepensioneerden die zich laten feteren in Washington, zoals Hubert Smeets of mensen met een zieltogend eigen kantoor die wel, zoals Helga Salemon, het hardcore russofobe geluid willen uitspugen door de ether, voor de zo broodnodige grijpstuivers.

Wat gaat 2016 brengen? Moeilijk te voorspellen. We hopen het beste.

Het wordt interessant te zien welke kant het nieuwe jaar op gaat. Wilder Rusland bashen met dit soort laag allooi Putin-geobsedeerden, of een meer afgewogen geluid over Rusland?

55 opmerkingen:

 1. Goed, het zijn een tijger en een geit in plaats van de leeuw en het lam, maar toch....

  https://www.youtube.com/watch?v=74CAqVtuULo

  Beste wensen voor 2016 aan alle bezoekers van Blik.

  Tsja, lijstjes. Ben er niet goed in. Dat het neerschieten van de SU24 bovenaan staat kan ik wel plaatsen. 't Is uiteindelijk een regelrechte miltaire provocatie van de Russen door de NAVO. Zover zijn we dus inmiddels al gekomen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dawg,
   Ook die actie om de SU24 neer te halen was ondoordacht en heeft meer kwaad gedaan dan goed. Turkije is verder geïsoleerd geraakt en het gaf Poetin de gelegenheid om zijn S-400 raketten in Syrië plaatsen. De positie van Assad werd alleen maar beter. Dus ja, het is typerend hoe de zionistische proxies ondoordacht en arrogant blijven opereren. Neerhalen van SU24 kan makkelijk als moment van het jaar zijn. Terechte keuze.

   Sjoemelsoftware is ook een typerende voor deze tijd. Het europese parlement, sommige universiteiten die het hebben onderzocht en de autobranch wisten er al jaren van en niks kwam naar buiten.

   Verwijderen
  2. @ oli

   Kan me moeilijk voorstellen dat het neerschieten van de SU24 een ondoordachte daad was, beraamd in een soort opwelling van Erdogan. De betrokken Turkse piloten hebben er intensief voor geoefend en er moet gebruik gemaakt zijn van AWACS en vluchtinformatie die de Russen eerder aan de VS hebben doorgegeven. Daarmee lijkt de aanslag eerder een daad van de NAVO als collectief, dan van Turkije dat op eigen gezag handelde. En wat was men dan denkende bij die NAVO?

   Verwijderen
  3. @Dawg

   Ik weet echt niet wat de Turken/NAVO dachten.
   Of ze wilden alleen de Russen pijn doen of ze wilden een aanval van de Russen op Turkije uitlokken, zodat Turkije de Bosporus en de dardanellen kan sluiten. Hierdoor wordt de aanvoer van wapens naar Syrië vermoeilijkt en het zou de oorlog voor de Russen compliceren. Ze kunnen hun aandacht dan niet op Syrië richten, maar moeten hun aandacht ook op Turkije richten.

   Iedereen zou hebben kunnen voorspellen dat Poetin ijskoud en rationeel zou handelen. De positie van Poetin op het (geo) politieke schaakbord werd er beter op en de positie van Turkije werd er slechter op. Dus een slechte actie van NATO/Erdogan. De eensgezindheid van de NAVO leden is er ook niet beter op geworden door de actie. Dus dat is ook weer een positief resultaat voor Poetin. Al met al een ondoordachte actie van Turkije en helpers.

   Verwijderen
  4. Jammer dat Elliot tot nu toe volledig gelijk had omtrent de MH17

   Vanaf dag 1 riep hij al dat het een buk was, en nu door OVV onderbouwd, zelfs Kremlin ontkent het niet meer.

   En gezien de andere beelden die er zijn zal Elliot er nu ook niet naast zitten

   Benieuwd wat Putin nu zal doen als JIT om uitlevering vraagt
   Assad was dus wel verantwoordelijk voor de gifgas aanval
   Het artikel van mintpressnews is al jaren geleden debunked. Dave Gavlak heeft altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met dat artikel. Mintpress heeft gewoon zijn naam gebruikt om het stuk geloofwaardiger te maken. De werkelijke auteur was een jordaanse student met Russische connecties, die bovendien nooit het bewuste gebied heeft bezocht. Overigens is ook de inhoud van het artikel wetenschappelijk ontkracht. De gebeurtenissen zoals beschreven kunnen simpelweg nooit gebeurd zijn. 


   Bron 1:
   http://thelede.blogs.nytimes.com/2013/09/21/reporter-denies-writing-article-that-linked-syrian-rebels-to-chemical-attack/?_r=0

   Bron 2:
   https://www.bellingcat.com/news/mena/2014/07/17/august-21st-the-rebels-did-it/

   Met andere woorden: de schuld van Assad voor de chemische aanval in 2013 staat buiten iedere twijfel.

   "volgens de NYTIMES en BELLINGCAT in de infowars. Het artikel wijst geen schuldige aan voor de aanvallen want in de links staat er". 


   De tweede link neemt elke theorie dat iemand anders dan Assad verantwoordelijk is stevig onder de loep en wordt stuk voor stuk debunked. 

"Hetgeen dus zegt dat niet vaststaat dat de raketten door de SA zijn afgevuurd maar alleen dat ze over hun bunkers vlogen." 

Heb je je eigen artikel wel goed gelezen? Eerst kom je aan met mintpressnews die beweert dat chemische bommen zijn afgegaan in tunnels. Nu beweer je dat het gaat over raketten. Dat klopt, er zijn raketten gebruikt op die bewuste dag. Bevestigd door de VN. Alleen hadden al die raketten een range van zo'n 2,5 km, precies binnen de afstand van Syrische militaire basissen. Bovendien heeft de VN bevestigd dat het bewuste chemische wapen uit het arsenaal van het Syrische leger komt. En dat is ook inconsistent met jouw artikel, dat beweert dat de rebellen zelf de wapens hebben geproduceerd of uit een ander land hebben gekregen. Lees maar na: 


   http://www.businessinsider.com/assad-sarin-gas-near-damascus-2014-8?IR=T

   
"Is Assad officieel aangeklaagd door de VN voor het schenden van mensenrechten met deze vermeende door hem gepleegde gifgasaanval?" 

Nope. Dat komt omdat er nooit een officieel onderzoek is uitgevoerd naar de daders. Dat is namelijk door Rusland geveto'd:
   http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/213205/vn-slaagt-er-niet-in-tot-een-onderzoek-naar-de-syrische-gifaanval-te-besluiten.html
   Dus zoals ik al zei, de schuld van Assad voor de chemische aanval staat buiten iedere twijfel, elke andere mogelijkheid is al lang geleden ontkracht.

   Verwijderen
 2. Oh ja, de EU heeft alvast haar geloofsbrieven voor 2016 afgegeven. Het associatieverdrag met Ukraine is nog niet door alle lidstaten geratificeerd, maar het blijkt niettemin gewoon per 1 januari jl. in werking te zijn getreden. Zo doen we dat hier.

  http://www.geenstijl.nl/

  In Ukraine zelf zat de stemming er overigens goed in. Niet vanwege dat verdrag, maar gewoon gezellig Bandera herdenken:

  https://www.youtube.com/watch?v=fD9av3iOwTQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg

   Ongelofelijk dit. Het is in Europa besloten zonder onze goedkeuring. Hier in de 2e kamer zit een nep parlement.

   Verwijderen
 3. sheik Nimr al-Nimr is geëxecuteerd. Er is veel kwaad bloed bij de shia's in KSA gezet. Het middeleeuwse regime neemt net als Erdogan slechte beslissingen. Ik heb het al eerder gezegd en zeg het weer. Zowel Turkije als KSA worden steeds instabieler. In Turkije verwacht ik zeker een burger oorlog. In KSA lijkt het me aannemelijk. Chaos in Turkije en KSA dient zeker de agenda van globalisten die overal in Azië en Afrika chaos willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ISIS emerges in Yemen – city captured and camps established

   http://www.almasdarnews.com/article/isis-emerges-in-yemen-city-captured-and-camps-established/ | Al-Masdar News

   Deze IS vechters kunnen op termijn ook een gevaar voor KSA worden. Kijken ook met een schuin oog naar de olie putten in KSA

   Verwijderen
 4. Geen wonder dat Trump gedemoniseerd wordt door de MSM. Dit mag hij natuurlijk nooit zeggen van de oligarchie.

  Donald Trump Accuses Barack Obama, Hillary Clinton of Creating Daesh

  http://sputniknews.com/us/20160103/1032621068/trump-obama-daesh-creation.html#ixzz3wAyHRiMn

  Wat hij er niet bij zegt is dat onder Bush al is begonnen met de creatie van Daesh. Verschillende klokkenluiders kwamen al naar buiten dat in kamp Bucca en mogelijk ook in andere gevangen kampen een selectie werd gemaakt van wie IS zou kunnen leiden en bemannen. Degene die vatbaar was voor het extreme gedachte goed werd er uitgepikt en geradicaliseerd.
  Hij zegt ook dat Iran uit is op de controle van de olieputten in KSA. Dat zou best kunnen, maar er zijn nog heel wat andere partijen die graag de olieputten van KSA in handen krijgen. Terwijl KSA juist uit was op controle op de olieputten in noord Irak samen met Turkije

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rusland gaat eindelijk in de verdediging tegen de expansie drift van de navo. Nu maar hopen dat het genoeg afschrikt om die zo begeerde wo3 niet te beginnen en dat die gekke navo landen, waaronder ook onze landen, eens hun (weinige) hersencellen gaan gebruiken en dit een halt toeroepen. Zien ze niet dat dit onze ondergang word?
  http://www.infowars.com/putin-signs-document-declaring-nato-a-threat-to-the-national-security-of-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onthutsend!! Baas staatsomroep geeft toe niet objectief te zijn.

  Baas v/h Journaal: 'We laten liever niet alles zien'
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/baas_van_het_journaal.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeft u nog twijfels of de (europese) politici voor u werken ?
  Dit corrupte land heeft nu een associatie verdrag met de EU.
  Oekraïense corruptie is erger dan in Oeganda, Nicaragua en Nigeria
  http://www.burgercomite-eu.nl/oekraiense-corruptie-is-erger-dan-in-oeganda-nicaraqua-en-nigeria/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ieren balen van Shell; sinds een paar dagen wordt de prachtige ruige westkust van Ierland "verrijkt" met brandende gaspluimen.

  https://www.rt.com/news/327784-ireland-shell-gas-flares/

  BeantwoordenVerwijderen


 9. @ Guess Who

  -----------------------------------------------------
  Blik houdt niet van kritiek en van het woord vrijheid krijgt hij uitslag. Bij dictatuur, fascisme en racisme krijgt hij wel een harde plasser, en van een foto van Putin,Assad of Hitler komt hij spontaan klaar!! Dat is Blik en zijn vaste SS rond hem heen denkt precies hetzelfde!! Eng volk waarvan we verlost waren na 1945 dachten we...niet dus. Ze zijn er nog gewoon en spuien hun fascisme, propaganda en racisme vrolijk op sites als deze en Boublog, Revolutionaironline en andere giftige sites. Hersendodend zijn ze!!"
  -----------------------------------------------------

  Exemplarische reactie van 1974. Ziet dit blog klaarblijkelijk als vrijplaats voor maatschappelijk onaangepast gedrag dat overal elders in de samenleving (dus ook op andere weblogen) als onaanvaardbaar wordt beschouwd.

  1974 vat het onderscheid tussen vrije meniningsuiting en open discussie enerzijds en ruziezoeken en laster niet zo goed. Jij toch wel, hoop ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Joost Niemöller n.a.v. een interview met met de hoofdredacteur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff in NRC

  'Hoofdredacteur NOS Journaal geeft politieke agenda toe'

  http://joostniemoller.nl/2016/01/hoofdredacteur-nos-journaal-geeft-politieke-agenda-toe/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over censuur gesproken!!
   Arib slikt geen 'nepparlement'
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24941125/__Arib_slikt_geen__nepparlement___.html

   Er was er eens een halve gare.....Herman Finkers @30:20
   https://www.youtube.com/watch?v=1YgMqQ79m5U
   Geniaal!. Hij vergeet alleen te vertellen dat politici in werkelijkheid niet half gaar zijn, maar dat ze speciale belangen dienen. Nou ja, als hij dat zou vertellen mocht hij natuurlijk nooit de oudejaarsconference doen.

   Verwijderen
  2. @ oli

   Aan haar uitspraken te zien is Arib al mislukt voordat ze goed en wel begonnen is als kamervoorzitter.

   Verwijderen
  3. Dat ene mens gooide vertrouwelijke belastende informatie door de schredder en van die andere wordt je geknot in wat je mag zeggen.

   Ik denk dat die Marokkaanse is aangesteld om Wilders stil te maken en te demoniseren. De hoop is dat Wilders zo woedend wordt dat hij verkeerde dingen gaat zeggen. Dan hebben ze hem liggen.

   Verwijderen
  4. @ oli

   Ik dacht dat de Kamer nog een beslissing moest nemen. Afgezien daarvan, Arib mist in ieder geval de distantie die nodig is om die functie succesvol te kunnen bekleden.

   Verwijderen
  5. Jammer dat Elliot tot nu toe volledig gelijk had omtrent de MH17

   Vanaf dag 1 riep hij al dat het een buk was, en nu door OVV onderbouwd, zelfs Kremlin ontkent het niet meer.

   En gezien de andere beelden die er zijn zal Elliot er nu ook niet naast zitten

   Benieuwd wat Putin nu zal doen als JIT om uitlevering vraagt
   Assad was dus wel verantwoordelijk voor de gifgas aanval
   Het artikel van mintpressnews is al jaren geleden debunked. Dave Gavlak heeft altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met dat artikel. Mintpress heeft gewoon zijn naam gebruikt om het stuk geloofwaardiger te maken. De werkelijke auteur was een jordaanse student met Russische connecties, die bovendien nooit het bewuste gebied heeft bezocht. Overigens is ook de inhoud van het artikel wetenschappelijk ontkracht. De gebeurtenissen zoals beschreven kunnen simpelweg nooit gebeurd zijn. 


   Bron 1:
   http://thelede.blogs.nytimes.com/2013/09/21/reporter-denies-writing-article-that-linked-syrian-rebels-to-chemical-attack/?_r=0

   Bron 2:
   https://www.bellingcat.com/news/mena/2014/07/17/august-21st-the-rebels-did-it/

   Met andere woorden: de schuld van Assad voor de chemische aanval in 2013 staat buiten iedere twijfel.

   "volgens de NYTIMES en BELLINGCAT in de infowars. Het artikel wijst geen schuldige aan voor de aanvallen want in de links staat er". 


   De tweede link neemt elke theorie dat iemand anders dan Assad verantwoordelijk is stevig onder de loep en wordt stuk voor stuk debunked. 

"Hetgeen dus zegt dat niet vaststaat dat de raketten door de SA zijn afgevuurd maar alleen dat ze over hun bunkers vlogen." 

Heb je je eigen artikel wel goed gelezen? Eerst kom je aan met mintpressnews die beweert dat chemische bommen zijn afgegaan in tunnels. Nu beweer je dat het gaat over raketten. Dat klopt, er zijn raketten gebruikt op die bewuste dag. Bevestigd door de VN. Alleen hadden al die raketten een range van zo'n 2,5 km, precies binnen de afstand van Syrische militaire basissen. Bovendien heeft de VN bevestigd dat het bewuste chemische wapen uit het arsenaal van het Syrische leger komt. En dat is ook inconsistent met jouw artikel, dat beweert dat de rebellen zelf de wapens hebben geproduceerd of uit een ander land hebben gekregen. Lees maar na: 


   http://www.businessinsider.com/assad-sarin-gas-near-damascus-2014-8?IR=T

   
"Is Assad officieel aangeklaagd door de VN voor het schenden van mensenrechten met deze vermeende door hem gepleegde gifgasaanval?" 

Nope. Dat komt omdat er nooit een officieel onderzoek is uitgevoerd naar de daders. Dat is namelijk door Rusland geveto'd:
   http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/213205/vn-slaagt-er-niet-in-tot-een-onderzoek-naar-de-syrische-gifaanval-te-besluiten.html
   Dus zoals ik al zei, de schuld van Assad voor de chemische aanval staat buiten iedere twijfel, elke andere mogelijkheid is al lang geleden ontkracht.

   Verwijderen
 11. Zo, nu de reacties van die 2 dombomannetjes zijn verwijdert kunnen wij ons richten op het topic.

  Ja, terecht dat het neerhalen van de SU-24, BOVEN SYRISCH GRONDGEBIED, is verkozen als HET nieuwsmoment van het jaar, met daarbij de opmerking dat dit DE zoveelste flagrante NAVO PROVOCATIE was om een Derde Wereldoorlog uit te lokken. Na de gifgasaanval op Ghouta in augustus 2013 en de daaropvolgende Amerikaanse vergelding, de illegale VS omverwerping van de democratisch gekozen Oekraïense regering in 2014 en het beschimpen van Poetin bij het neerhalen van MH-17, mogen wij Vladimir Poetin op onze blote knieën danken op zoveel terughoudendheid. Ik wil Vladimir Poetin dan ook uitroepen als man van het jaar op Blik op NOS journaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. http://nos.nl/artikel/2078421-onderzoeksgroep-twintig-russen-in-beeld-voor-neerhalen-mh17.html

  De NOS blijft het door Bellingcat verkochte dwaalspoor van de de Oekrainse inlichtingendienst SBU promoten. Wat professionele onderzoekers met toegang tot hard forensisch bewijs na 1,5 jaar niet kunnen bewijzen wisten de amateurs van het toevallig net twee dagen voor de aanslag op MH17 opgerichte Bellingcat al meteen vanachter hun bureau vast te stellen: het waren de Russen.

  Bellingcat is de start van een nieuw onderzoeksparadigma bij vliegtuigrampen. Tijdrovend wetenschappelijk onderzoek van wrakstukken, lichamen van slachtoffers, radar- en satelietgegevens, black boxes, getuigenverklaringen; het is allemaal overbodig geworden. Een veiligheidsdienst zet wat geprepareerde foto's en geluidsfragmenten op het internet en dan verzint Bellingcat het bijpassende verhaal er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact. En de NOS opent er dan mee. Het is allemaal van een voorspelbaarheid, waarbij de menukaart van McDonalds nog als verrasend afsteekt...

   Verwijderen
  2. Heerlijk, als je vanuit je luie stoel thuis een massamoord op kunt lossen en je ook nog serieus wordt genomen! Dat is dezelfde NOS van Marcel Gelauff die zegt dat je eerst het nieuws moet brengen voordat het gechecked is, "sorry, foutje" kan je altijd nog later zeggen als het kwaad al geschied is.

   Verwijderen
  3. @ Joop

   "Andere betrokkenen zijn Dmitry T., de commandant van het Tweede Bataljon, en negen luitenants die in 2014 binnen het bataljon de leiding hadden over Buk-luchtafweerraketsystemen. Ook zijn enkele "zeer ervaren militairen" in beeld die opgeleid waren om een Buk-raketinstallatie te bedienen."

   Het gaat dus niet langer om "dronken separatisten" die ook maar wat deden. Nee, we hebben te maken met "zeer ervaren militairen". Zo ervaren dat ze niet in staat zijn een civiele jet te onderscheiden van een gevechtsvliegtuig.

   Verwijderen
  4. link:
   http://nos.nl/artikel/2078421-onderzoeksgroep-twintig-russen-in-beeld-voor-neerhalen-mh17.html

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   Eliot Higgins en Bellingcat is gecreëerd om boze opzet aan te tonen, dat was al duidelijk toen hij als Brown Moses bezig was om Assad de schuld in de schoenen te schuiven van de gifgasaanval op Ghouta. Dat die gifgasaanval plaatsvond toen er VN waarnemers in Damascus aanwezig waren, moest nog eens extra de wreedheid van Assad aantonen en dat hij zelfs onder de ogen van VN waarnemers deze daad durfde te plegen. Eliot Higgins is een zeer gevaarlijk persoon die met zijn berichtgeving de wereld in een zeer gevaarlijke situatie kan brengen.

   Ik vergelijk de situatie van nu weleens met die toen ik in militaire dienst en volop in de "Koude Oorlog" zat, het is nu vele malen gevaarlijker, één vonkje en het is gebeurd. Uit westerse bronnen lees je al dat een conventionele oorlog voor de NAVO een verloren zaak is, wat overblijft is een nucleaire first strike optie door de VS/NAVO en Eliot Higgins speelt daar een cruciale rol in.

   Verwijderen
  6. @ Joop

   Eliot Higgins is heel foute boel, maar zou onschadelijk zijn als hij niet op het schild zou worden gehesen door de MSM.

   Ja, we leven in een zeer gevaarlijke tijd. In de Koude Oorlog leidde het uitgangspunt van Mutual Asssured Destruction tot omzichtig handelen van NAVO en Warschau Pact. Dat beginsel lijkt helemaal naar de achtergrond gedrongen.

   'Countdown to Looking Glass' is een docudrama uit 1984 dat laat zien hoe gemakkelijk/omvermijdelijk een confrontatie met conventionele wapens in no time kan uitdraaien op een strijd waar naar kernwapens wordt gegrepen.

   Verwijderen
  7. link:

   https://www.youtube.com/watch?v=knSSUEdLcvg

   Verwijderen
  8. @Dawg,

   "Eliot Higgins is heel foute boel, maar zou onschadelijk zijn als hij niet op het schild zou worden gehesen door de MSM."

   Iemand is pas onschadelijk als hij van al zijn mogelijkheden tot communiceren is ontdaan. De MSM is nog steeds DE bron om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te voorzien van desinformatie en publieke beïnvloeding.

   "Ja, we leven in een zeer gevaarlijke tijd. In de Koude Oorlog leidde het uitgangspunt van Mutual Asssured Destruction tot omzichtig handelen van NAVO en Warschau Pact. Dat beginsel lijkt helemaal naar de achtergrond gedrongen."

   Tegelijkertijd is er wel het besef dat er met Rusland niet te spotten valt, dat hebben de raketaanvallen vanaf de Kaspische en Middellandse Zee wel bewezen. Vooral die vanaf de Kaspische Zee hebben in de VS veel indruk achtergelaten en hopelijk ook veel terughoudendheid. Maar er hoeft maar één gekke Amerikaanse president op te staan om op de knop te drukken. Richard Nixon hadden ze al de codes voor de lancering van nucleaire raketten ontnomen.

   "'Countdown to Looking Glass' is een docudrama uit 1984 dat laat zien hoe gemakkelijk/omvermijdelijk een confrontatie met conventionele wapens in no time kan uitdraaien op een strijd waar naar kernwapens wordt gegrepen."

   Dank voor de tip, die ga ik zeker kijken.


   Verwijderen
  9. @Dawg,

   Mag ik jou dan deze docu doen toekomen?

   World Order, een Russische docu, met Engelse ondertiteling, aims to avert nuclear war. Uitgebracht op 20 december 2015.

   http://www.liveleak.com/view?i=cf6_1451260176

   Verwijderen
  10. https://pbs.twimg.com/media/CX0VT8OWwAAxaeW.jpg

   Verwijderen
  11. https://twitter.com/EliotHiggins/status/683749197003288576

   Verwijderen
  12. Eliot Higgins doet maar half werk. Miste bijvoorbeeld volledig dat in 'het konvooi met de BUK' ook een ICBM meereed. Dat de separatisten dus zelfs over kernwapens beschikten.

   http://kremlintroll.nl/buk_imgs/torez_yars.jpg

   Verwijderen
  13. @LGK

   Inde eerste weken/maanden na de aanslag gaf iederen 'dronken separatisten'de schuld. Yats heeft het er nog steeds over:

   "Persoonlijk twijfel ik er niet aan dat het een geplande actie was van Russische speciale diensten... Er is geen twijfel over mogelijk dat dronken separatisten geen controle zouden hebben over een BUK-systeem'', stelde de regeringsleider tijdens overleg in Kiev."

   http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Rampvlucht-MH17/article/detail/4162259/2015/10/13/Oekraine-Russen-achter-neerschieten-MH17.dhtml

   Verwijderen
  14. @ LGK

   De SBU verspreidt de plaatjes en Bellingcat zorgt voor de praatjes. Domme jongens trappen er in, demagogen doen alsof.

   Nee, kap nou... Er reed zelfs een hypermoderne Coronet mee in 'het konvooi':

   http://kremlintroll.nl/wp-content/uploads/2015/11/ZuhresCornet.jpg

   Ook al gemist door Bellingcat. Dat ik hem daar dan op moet wijzen.

   Verwijderen
  15. @ LGK

   Wakker blijven LGK. De ICBM, de Armata en de Coronet ZIJN fotoshops. Dat zegt alleen helemaal niet dat de foto's en video's waar Bellingcat mee komt wel authentiek zijn, dwz laten zien wat ze pretenderen te laten zien. Dus bijv. geen fotoshops, tijd en plaats overeenkomstig wat beweerd woord, identiteit uploader bekend en niet bij voorbaat verdacht etc etc.

   Bellingcat kan je dus helemaal niet als referentie, als ijkpunt, gebruiken om de authenticiteit van ander materiaal aan af te meten. Maar alle bronnen die je noemt gaan nou net over die plaatjes van Bellincat.

   Vind het bijna ontroerend dat je probleem met Bellingcat echt niet schijnt te zien.

   Verwijderen
  16. LOL

   dawg snapt er werkelijk geen enkele snars van

   Eenvoudig met de foto zoekmachine van Google na te trekken

   En zie hier resultaat, nergens een ander voertuig te zien

   https://www.google.nl/search?tbs=sbi:AMhZZisJs-U5QBxN6Sp_1Yiq8P5pHrboG6mwg8sDGVehiD1ZLquWSl9RvNFn0ynPu_1R_1e8noGwnfGitIkh9NpeagJPT6mAbOCUxgGGCM4teLs81CJLYOGbku4QICtGWI_1YFU-ZMAgMInzSXYNAU1BcEj8FVTe-hROX8hgAgRbK361gfyYVtAR_1D-_1CYHqq1DnIm1NEN-xyr8OunNu_16FOhzOQgxw2jUutgtdlXPU8UYMszZ9x0Wz6dq8VWUM4OpNB8x16pcIeVH_1-8Xp72LuwmKvq4xsDEjcmwa4-sOnF-8iWcTEw3_1XOwWwCwmCQCFajlqYt64GN_1ghVnixLh7DEIjQmfSa8SdjLJSYUaxZ9meWvXShkKWCZC5b2QVzDlxl40gcKsfOrN0bf1xA9PqhBfBhz5czN8wTUNs4NzonRpUd0v352mm_1yPjz-wN2CzZLzBkY4JAddM7RPWCu-glrPGq3ay0NBsyCJgh6tm8VxNyO59casCtsacoUne9b72rfL0kdufdg_1RR229GuR5iKlva1OMpCuGLgflyZvD3i0l46vvkEvDDfSfxy_1mELaRDiYFlY59si2Vye60ryXhC0EjdxZZ570XM1cAYasLw1cB_19j325kKnxAKNnATWrfOTCjmXWIKJO7ORHbN80zoXikolsvnr89mYcZM4HaRlPW3YM8kCx0KXr6wrdSJKKCXC_1PhWRg60N62r0PKPuZHskojlA29S-0ETwSA6EbtmCrpB7BqsjczYanSIdcKIPh4ZOflym9RE3ufjU6uR2ALpYaSFVUdMDxpnCr2zqsVwBqcwc3qGbZIEw0U0roRvrQCLZgVRl8_1r24pNPTkqJq2sXQpfzZ0QmbrGQeOomFnfOXwpcmfZOMt-w5qGcixECx0ZjUqKC85CblKF73FdY0Hfdy6Nv0GJPGCAZ6R1GyR5e_1itUWTwM_1xJGAM1wryi-JipwC_1s_1JBTwCvTs5TNTsVKgvGtUWVO4Sjr7cKcHL-mbvkRW_1Q8dTogYAt6_1s2t0QRRJ1nVmb6b5M5tOXsA2TxqiOjfgacYIgO_1z-vOJHVbBeg-f8q2phNUeuk7-vpgMMf3Q7cpNyFEQgrALBSFSv0-OdVq6RG3viWTfgCLxhuQ9Xt4ZvCZRrE-bUyHPTlm-KNwJML1ntN3eVeK-8-CsCNtgoJygtNuufRIFhuaHhqWw_1azzCAbPpzE86T63M5u_1KXwueyBxsv56_1xsrbwPM3n3ULjAzOOIygH6U3ha-0IqLDGar_1ZB9AVuhI2Tv1cU7q10DuJ60MipeMpUVdabs0AO_1X-jO1Z13tocLdAW21tCqCRMRNWInlH4ib9He2084CwFxJcbn0KNrw6vVA6USfuVEwRPzzUmmThdT0Lalbda5LF6ltzhkae1VXQ39mDI9c8Vf-nth9nR9c5fBZGhfxNhvjdTwNgQwPq8-bFn6rkCatVnLSh514W0dQ7ANO_1yEztVBq7jTvbwkTxlwMNpvd-D4Y99WG8DhqniEn8_1YAlxwjtoHVgIa8xkXwnA6rrMHMXt6xCCM25cWsldvFh83gxyfZ3Tf9nJni_1lWS0Q&hl=en-NL

   Verwijderen
  17. "dawg snapt er werkelijk geen enkele snars van"

   NOPE, jij begrijpt er geen snars van en ik ben niet meer van plan het je uit te leggen. Je gaat maar lekker door met je domme gelul.

   En zie hier resultaat, nergens een ander voertuig te zien

   Verwijderen
  18. @ Joop

   Easy Joop. LGK kan het zich niet veroorloven om te erkennen hoe gemakkelijk het internet is om gebeurtenissen te suggereren die nooit plaatsvonden.
   Want dat laten die fotoshopjes haarfijn zien.

   Verwijderen
  19. "En nog niet snappen"

   Nee, ik dacht al dat je het niet zou snappen en daarom laat ik je maar lekker dobberen.

   Doei, LGK!

   Verwijderen
  20. @ LGK

   Iedereen kan alles terug vinden en iedereen kan ook van alles en nog wat uploaden. Om dat laatste gaat het. Doe nou niet of je dat niet begrijpt.l

   Verwijderen
  21. "Bellingcat toont beelden die door iedereen te feriferen zijn"

   Nee dus, daar draait het allemaal om.

   En dat die foto's die Bellingcat heeft gebruikt gebruikt zoveel hits heeft komt omdat iedereen het instemming of afkeuring over die plaatsjes heeft.

   Verwijderen
  22. @LGK

   Niks "dus". Het beeldmateriaal van Bellingcat circuleert al zolang, om dat het al zo lang (en terecht) ter discussie staat.

   Nogmaals, de foto die ik geplaatst heb ZIJN niet echt. Ze zijn alleen maar geshopt om te laten zien hoe makkelijk dat kan. Dat is geen enkel bewijs dat de authenticiteit van de plaatjes van Bellingcat wel deuhgt.l Integendeel.

   Verwijderen
 13. Nigel Farage is voor de tweede keer ontsnapt aan liquidatie.

  https://www.rt.com/uk/327786-farage-assassination-attempt-sabotage/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk hoe hier het liegen en bedriegen tot een topsport wordt verheven, maar de met Russische doping doordrenkte "topleugenaars en bedriegers" Joop, Matt, Dawg en co weten van gekkigheid niet wat ze nog meer moeten verzinnen en liegen en bedriegen om het ergens nog een beetje geloofwaardig te laten lijken....maar uiteraard gebeurt dat nergens. Op NUJIJ wordt dit artikel en de blogbeheerder afgemaakt.... zegt ook genoeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jij moet je vieze gore rot bek een keertje houden als je van niets weet, oetlul.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3382294/Nigel-Farage-s-car-wheels-sabotaged-assassination-attempt-Ukip-leader-lost-control-Volvo-wheel-fell-motorway-police-confirm-foul-play.html

   Verwijderen
  2. Ze jatten zijn wielen als hij op de rijksweg rijdt en de politie bevestigd "foul play"! Weet je wat dat betekend, asshole, of blijf jij hier het lulletje uithangen?

   Verwijderen
  3. Wat heeft dit met Poetin danwel met Farage te maken?

   Verwijderen
  4. Had de bestuurder uit jouw video ook een belangrijke functie of zoek je zomaar even een videootje op het www op om je punt te maken, lullo?

   Verwijderen
  5. Tja, wij worden allemaal geacht om dat te controleren voordat je in je auto stapt en dat doe jij ook, natuurlijk?

   Maar dat jij een sukkel bent kan ik alleen maar beamen!

   Verwijderen