woensdag 27 januari 2016

0,0 Discussie over bommen op Syrie

Gisteren werd bekend dat Nederland nu ook boven Syrie gaat bombarderen. Gewoon. Omdat het kan. Dat onze aan de VS onderworpen politici dit besluiten mag geen verbazing wekken. En dat de gelijkgeschakelde staats- en concernmedia nauwelijks met de ogen knipperen, mag eigenlijk ook geen verbazing meer wekken.

Thijs

Gisteren avond in het radio-programma van Tijs van de Brink mocht eerste klas spindoctor Jack de Vries zijn commentaar geven: "De PvdA heeft veel te lang getreuzeld met het instemmen met bommen op Assad Isis in Syrië."

Thijs van de Brink: "Waarom ben ik hypocriet?"

Verhitte discussie...

Je verwacht verhitte discussies tussen voorstanders van de bommen op Syrië en de tegenstanders. Eigenlijk had je die discussies verwacht ruim voor het besluit van vandaag. Want dit besluit zat er na de oekaze het verzoek uit Washington in December al lang aan te komen. Nooit hebben wij enige discussie gehoord. En dan PATS BOEM, gisteren het besluit. En de discussie gaat erover of de PvdA (who the f... is de PvdA?) wel of niet te lang heeft nagedacht over dit besluit. Ja, misschien is het ook wel zo. Als de Amerikanen je iets opdragen moet je gewoon luisteren en doen wat je verteld wordt en niet gaan lopen miepen en mauwen...

Natuurbegraven

Tijs van de Brink voerde wel een discussie in zijn programma van gisteren. Maar die ging over natuurbegraven. Voorstanders vinden het prettig om in een natuurlijke omgeving, waar ze bijvoorbeeld veel gewandeld hebben, begraven te worden. Tegenstanders stellen dat de wortels van de bomen (een boom is onder de aarde bijna zo groot als boven de aarde) er te veel door beschadigd worden. Verder prima "discussie" hoor. Maar in de context van de dag en het behandelen van bommen op Syrie met enkel Jack de Spindoct Vries, deed het ons verleiden Tijs van de Brink op twitter hypocriet te noemen. Hij vroeg me waarom en we raakten verzeild in een tweet-discussie.Waarom is het journalistieke gedrag van Thijs van de Brink hypocriet?

Om te beginnen bent u wellicht niet hypocriet, maar uw gedrag. Dat begint al tijdens de Oekraine crisis. De gelijkgeschakelde media, waar u onderdeel van uitmaakt, weigeren een kritische noot over Poroshenko tot de ether toe te laten. Enkel Putin. Putin. Putin. U bent niet enkel deelgenoot van de gelijkgeschakelde media. U gaat zelfs vaak voorop. Toen de Oekraïne crisis zich op zijn hoogtepunt bevond, weigerde Knevel en van de Brink niet alleen normaal aandacht aan deze te besteden en het gedrag van ALLE partijen onder de loep te nemen. Zelfs als u buiten de studio daar iets over gevraagd wordt keert u die persoon de rug toe. En als er iemand op de tribune zit die andersdenkend is dan laat uw organisatie deze persoon verwijderen. En kijkt u onomwonden toe. Dat is in algemene zin allemaal al een beetje hypocriet. Maar als je je zo laat voorstaan op je Christelijkheid... was Jezus Christus niet zelf ook een beetje een dissident? Dan is het nog een tandje hypocrieter. Voor alle duidelijkheid, verder geen hard feelings, en ik waardeer uw reageren op twitter.

Verontrustend: VS beschouwen in toom houden Rusland hoofdprioriteit in Europa

Het Europese commando van de Amerikaanse strijdkrachten (EUCOM) stelt "het in bedwang houden van de Russische agressie" als haar belangrijkste prioriteit.

Hierover wordt gesproken in de herziene strategie van EUCOM, zoals gisteren dinsdag gepresenteerd op de site van de leiding. De auteur betreft de hoogste commandant van de NATO in Europa, generaal Philip Breedlove.

Philip Breedlove: In toom houden Rusland hoof-prioriteit...

Rusland wordt neergezet in het document als belangrijkste bedreiging met als reden "het niet respecteren van de souvereigniteit van haar buren in Europa", het opbouwen van troepen op de Noordpool, alsook het optreden buiten de zone van EUCOM, zoals bijvoorbeeld in Syrië.

Oproep aan Rutte: herstel banden met Rusland

Geachte heer Rutte, wij verzoeken u uw EU-voorzitterschap te benutten om de agressieve houding van de EU, waar ook het EUCOM-document weer bewijs van is, ten opzichte van Rusland te beeindigen. Breekt u alstublieft een lans om de absurde sancties tegen Rusland af te schafen en reik dat land de hand. Blijf u niet gedragen als onderworpene aan de nukken en orders van de "partners" aan de andere kant van de plas. Sta op voor de belangen van het Europese huis waar ook Rusland en de Russen deel van uitmaken! En stop de agressie documenten zoals hierboven als uitgangspunt van "beleid" te nemen. Ook in Syrie, werk samen met de Russen. Want als u doorgaat op de doodlopende weg met uw onderworpenheid aan de Amerikanen zou HELLHOUSE Europa wel eens spoedig realiteit kunnen zijn.

37 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De huidige westerse wereld wordt vaak met 1984 van Orwell vergeleken. Brave New World van Huxley is vaak een veel betere beschrijving. Infotainment, sport en shows op het niveau van gevorderd Alzheimer voor u gebracht door een ploegje van zo´n 30 BNers. Het mediacircus van de destijds zo verguisde Berlusconi verbleekt er bij.

  Koenders was in de VS, en omdat het uiteraard om een vet en stoffig baantje ging voor hem en waarschijnlijk enkele andere kopstukken zijn ze als een blad aan de boom omgedraaid,

  Ik krijg dan altijd het verlangen hééél ver weg te emigreren en keuterboertje te worden in het heuvelland van Haiti of Cuba.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet het niet, maar ben zeer pessimistisch. Ik ben blij dat er nog een staatsman zoals Putin is, die besef heeft van de Europese cultuur, en banden kan aangaan met China. Maar Syriza is verraden, Cuba stelt zich bloot, Venezuela en Argentinië, en zelfs Brazilië zou kunnen vallen. En dat alles binnen 1 jaar....

  En komend jaar zou er zomaar een neocon president van de VS kunnen worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De NGO Freedom House heeft haar lijst opgesteld van vrije landen, gedeeltelijk vrij, en onvrije landen.

  De VS en de EU valt bij hen in de categorie "vrije landen", Rusland in de categorie "niet vrij". Turkije en Oekraine vallen in de tussencategorie, "gedeeltelijk vrij".

  Zeden, Noorwegen, Finland en IJsland zijn met 100 punten compleet vrije landen. Rusland krijgt een schamele 22 punten, Oekraine bijna 3 x zoveel, 61, en de VS waar je de bak in verdwijnt als je Obama's drone-moordprogramma geen goed programma vindt, 90 punten.

  https://news.mail.ru/politics/24657169/?frommail=1
  Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel leuk dat je Zweden misspelt als ´Zeden´, want op dat gebied is.l dat land een feministische dictatuur, zoals Assange heeft moeten ervaren... Het zgn ´Zweedse model´ stoot sexwerkers het brood uit de mond, waarna ze uit hun huis worden gezet en hun kinderen kwijtraken. Dit model wordt wereldwijd door radicale feministen gelobbied.

   Aan die verstikkende politieke correctheid ligt een protestantse kadaverdiscipline ten grondslag.

   Verwijderen
 6. Van hun website:

  Freedom House is an independent watchdog organization dedicated to the expansion of freedom and democracy around the world.....

  ..... We advocate for U.S. leadership and collaboration with like-minded governments ....

  Tja.... Het is wachten op de gelijkgeschakelde die het rapport van deze "100% onafhankelijke organisatie" breed gaat uitmeten....

  https://freedomhouse.org/about-us

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, welke uitslag verwacht je van een door George Soros aangestuurde NGO
   George Soros, , CIA, Freedom House, NED, NATO and the Western Color Revolution in Macedonia
   http://www.hangthebankers.com/george-soros-admits-to-funding-the-ukraine-crisis/

   Soros Criminal Conviction Exposes "Human Rights" Scam
   http://landdestroyer.blogspot.co.uk/2012/03/surpise-soros-is-convicted-criminal.html

   Verwijderen
 7. joop.nl. Duidelijke semi MSM. Verlengstuk van de Vara die weer een verlengstuk is van de PvdA. En dus verlengstuk van Bilderberg. Bij groot gedeelte van het publiek heeft msm vertrouwen verloren, daarom semi MSM
  Red het referendum: kies voor democratie in Oekraïne én in Nederland!
  http://www.joop.nl/opinies/red-het-referendum#sthash.R5DuXO1w.dpuf

  Richtlijn van eurocommissie aan landen via interne memo. Laat de leidende media alleen positief over het associatie verdrag met Europa schrijven.

  Vandaag weer een pro Associatie verdrag Oekraïne artikel in de NRC.

  -Geef Oekraïne de kans op democratie, op ontwikkeling en bloei
  -Goed voor de handel
  -Tegenstanders zijn conservatief
  -Geen stijl zoals altijd ongefundeerd
  -Wedergeboorte van een jonge natie
  -Oekraïne is een ernstige bedreiging voor de kleptocratie van Rusland
  -Spreiding democratie van oekraïne naar Rusland betekend einde van Poetin stelsel
  -Inmiddels twijfelen bijna geen deskundigen meer dat kremlin verantwoordelijk is voor MH17 ramp.
  -Een nee stem is een symbolische overwinning voor Poetin
  -Propaganda overwinning voor Poetin
  -Nee is blijvende schandvlek voor het Nederlandse volk
  -Een nee is een dolkstoot in de rug van de democratische oppositie in Rusland tegen Poetin
  -Verontrustend signaal aan alle mensen in Rusland die zich willen bevrijden van Moskous neo imperialistische voogdij

  Dus de argumenten zijn:
  Geef Oekraïne de mogelijkheid zich te ontwikkelen
  Geef dat verschrikkelijke Rusland een opdoffer door ja te stemmen
  Tegenstanders zijn legen vaten die maar wat roepen zonder enig besef
  Tegenstemmers zijn overal op tegen en het is een nee stem tegen de Nederlandse politici.

  Dit gaan we zeker een paar keer per week horen en lezen via de MSM en de semi MSM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou als je dit zo leest (en niet beter zou weten), nog bijna "ja" gaan stemmen ook. :-)

   Verwijderen
  2. Er is in ieder geval één Oekraïense oligarch die weet dat hij door de EU veraarsd (LOL) is.

   http://russia-insider.com/en/politics/we-got-duped-ukrainian-oligarch-eu-association-deal/ri12459

   Verwijderen
  3. En deze kan er ook nog wel bij. (Let vooral op de cartoon bij dit artikel)!

   http://russia-insider.com/en/business/ukraines-eu-association-one-way-street/ri12474

   Verwijderen
  4. Trendies zullen ook Ja gaan stemmen. BN'ers gaan reclame maken voor Ja.
   Ik weet dat D66 50.000 euro belasting geld aan de campagne gaat besteden en dat Soros 200.000,- via het insider casino of terwijl via de financiële markten gestolen geld aan de campagne gaat besteden.
   Of het genoeg is weet ik niet.

   Verwijderen
  5. In de tussentijd gaat de "smearcampagne" tegen Poetin rustig door.

   http://russia-insider.com/en/putin-corrupt-proclaims-most-corrupt-govt-earth/ri12490

   Inmiddels heb ik begrepen dat het Kremlin aan de BBC om bewijzen heeft gevraagd die deze beschuldigingen konden staven. De BBC liet weten haar bronnen niet te kunnen onthullen.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Ik ben bang dat Rutte al een tip van de sluier heeft opgelicht. "Het is een raadgevend referendum dus wij zullen er serieus naar kijken."

   Ja, in 2005 hadden wij ook een raadgevend referendum waar "serieus" naar gekeken is, dat heet nu; "Het verdrag van Lissabon."

   Verwijderen
  8. @joop, inderdaad. Door het verdrag verdwijnt er nog meer bedrijvigheid in Oekraïne. De kleine boertjes moeten hun land verkopen aan multinationals. Familie drama's. Monsanto vergiftigd de grond en de mensen. De Oekraïners kunnen zonder visum Europa in en komen hier de bouwmarkten leeg stelen. Polen heeft al meer dan 1 miljoen Oekraïense asielzoekers. Too big to fail wint, belastingbetaler/mensheid verliest. Over democratie wordt niet gerept, is alleen een promotie verhaaltje van de transnationalisten.

   Verwijderen
  9. @oligarch,

   Het verdrag is op 1 januari 2016 in werking getreden, hoe hoog acht jij de kans dat een "nee" ook inderdaad een "NEE" wordt?

   Verwijderen
  10. "He, en net zoals de personen die hier samenkomen"

   Of LGK's, die in een volkenrechtmandaat een héél zwaar middel zien om Syrië te bombarderen maar in feite flinterdun en geen zak waard is!

   Verwijderen
  11. "Wist u dat China 5% van het land in UA least?"

   Wist jij dat je zonder ID Nederland binnenkomt maar je je moet identificeren als je een gemeentehuis in wilt?

   Verwijderen
  12. Het is toch belangrijk om te stemmen. Dan leg je bloot dat we niet in een democratie leven.

   Verwijderen
  13. Ik neem aan dat @LGK nog wel meeleest?

   Clintons Played Key Role Selling Out American Land & Resources To The Russians

   https://www.youtube.com/watch?v=V0M7UxtgnHU

   Tja, je moet wat als je je kandidaat wilt stellen voor het Amerikaans presidentschap, toch?

   Verwijderen
  14. Aanvulling:

   Maar het moet natuurlijk niet uit het Clinton kapitaal gefinancierd worden, dat begrijp je zeker wel?

   Verwijderen
  15. De FBI is trouwens ook gereed om Hitlery Clinton aan te klagen voor corruptie en spionage.

   Óók om haar verkiezingscampagne te kunnen financieren. Haar echtgenoot, Bill Clinton, blijkt hetzelfde te hebben gedaan door nucleaire geheimen door te spelen aan China.

   Als het maar niet uit het Clinton kapitaal wordt gefinancierd!

   Verwijderen
  16. Ik denk dat de censuur de komende maanden enorm gaat toenemen; we zullen orginele methoden moeten bedenken om ons geluid te laten horen, en links en rechts moeten een gelegenheidsalliantie sluiten. Ook het centrale element in de bevolking moet zich in de campagne kunnen herkennen.

   Verwijderen
  17. Dan ben je nog niet op de hoogte van de staat waarin Nederland verkeerd. Nederland is te veel verdeeld om een gelegenheidsalliantie te sluiten.

   Verwijderen
  18. Wil je daar politici bij betrekken? Neem Harry van Bommel, die weet precies wat er op 9/11 gebeurd is maar doet er geen ene reet aan.

   Verwijderen
  19. Op zijn blog reageer ik ook regelmatig. Toch heb ik de indruk dat hij wel luistert, maar heeft niet iedereen veel tijd nodig om een tientallen jaren gekoesterde politieke visie aan te passen. Ik heb met name het feit dat hij zich met zijn acties veel te veel door Washington NGOs liet leiden aan de orde gesteld, en heb daadwerkelijk het idee dat dit nogal veranderd is. Ook zijn de radicale zionisten grotendeels van de site verdwenen (that shit I eat for breakfast----huh? you eat shit for breakfast?).

   Verwijderen
  20. https://www.youtube.com/watch?v=abVJLOPBnXU

   Verwijderen
  21. En laat ik maar zwijgen over Demmink, daarover bestaat bij de SP een "gagorder".

   Verwijderen
  22. @Rootman,

   "Toch heb ik de indruk dat hij wel luistert, maar heeft niet iedereen veel tijd nodig om een tientallen jaren gekoesterde politieke visie aan te passen."

   Ja, Harry van Bommel is heel sterk in het vermijden van 'hot topics'.

   Verwijderen
 8. Zullen wij het ook mee gaan maken, een vluchtend koningspaar en een kabinet in 'exile'?

  Russian diplomat accuses US of pushing Europe towards confrontational war

  More:
  http://tass.ru/en/politics/852635

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. US Wants Russia Transformed into a US Vassal State… Doomsday Clock is Three Minutes to Midnight

   Neocon/super-hawk former US Deputy Defense Secretary and World Bank president Paul Wolfowitz [pictured left] earlier explained Washington’s “first objective is prevent(ing) the re-emergence of (rival states), either on the territory of the former Soviet Union or elsewhere.”

   http://www.globalresearch.ca/us-wants-russia-transformed-into-a-us-vassal-state/5503787

   Daar was Poetin dus héél duidelijk over;

   "Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om de soevereiniteit van Rusland te behouden."

   Dat is iets anders dan Rutte's;

   "Ik zal er persoonlijk op toezien dat de onderste steen boven komt."

   Verwijderen
 9. Zoals gezegd, er bestaan géén "gematigde rebellen" in Syrië, alleen maar terroristen!

  US Think Tank Admits What Moscow Has Said All Along: Al-Nusra's Dangerous!

  Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160127/1033800726/nusra-front-syria-daesh-analysis.html#ixzz3yTW1fgCQ

  BeantwoordenVerwijderen