zondag 19 september 2021

Sensationele WereldWijde Demonstratie Amsterdam 18-9-2021

Ja Blik, je kunt alles wel sensationeel noemen, maar wat was er nou zo sensationeel aan?

Nou, Blik was helemaal niet van plan deel te nemen aan deze demonstratie, maar moest wel toevallig in Amsterdam zijn. Daar aangekomen, was er in de stad geen doorkomen aan, en stond hij al op het punt een agent te vragen waar de afzettingen voor waren, maar toe zagen we de vlaggen en de enorme mars vanaf een afstandje, zo rond de EURO-parkeer garage, en was het duidelijk. We parkeerden de auto en liepen een tijdje mee, en de sfeer was fantastisch. Een enorme positiviteit en optimisme ging er vanuit. Dat klinkt gek, als net de dramatische toegangspasmaatschappij ingevoerd is, maar het zal ermee te maken hebben, dat als het moeilijk wordt, je je kracht nog beter voelt, en dat bespeurden we bij deze mensen.

Daarbij komt, als Blik al verrast wordt door deze MASSALE demonstratie, dan kun je wel nagaan hoe anderen ermee verrast worden.

Hoe deze mensen elkaar steeds vaker en steeds massaler treffen zit waarschijnlijk ook in "Telegram". Blik is er nog niet bekend mee en komt met Twitter en via de comments onder ons eigen blog een heel eind, maar op Telegram schijnt het nog veel duidelijker te zijn allemaal. Uiteindelijk bogen we rond het Leidseplein af en daar kwamen we nog twee dames tegen met een bord in de trant van "Mijn lijf, mijn beslissing", we vermoedden al dat ze ook bij de demo hoorden dus spraken we ze kort aan, en inderdaad, ze waren zoekende waar hij was; we konden ze in de goede richting wijzen, waar ze superblij mee waren. Dus voor iedere demonstratieverlater, staat alweer een leger aan verse demonstranten klaar om vanuit alle hoeken van de stad de plekken op te vullen en de mars verder uit te laten dijen. Kom daar maar eens om bij een door Soros georganiseerde show.

Het enthousiasme van de balkonkijkers was ook hartverwarmend. En dit alles zonder ook maar een enkele politieke partij, vakbond, horeca- of MKB- of werkegeversorganisatie! Allemaal vrije mensen. Niet één bord of spandoek hetzelfde, en mainstreammedia verslaggeving natuurlijk minimaal: natuurlijk al helemaal geen aankondiging, maar de NOS, moet gezegd, zowel om 18:00 uur als om 20:00 uur een weliswaar zeer kort, maar wel een klein neutraal itempje. Een flits-item, maar dat is okay. In de pulpbladeren als Telegraaf en AD helemaal 0 aandacht (of hebben we iets gemist?). In Telegraaf, "de Amsterdamse krant" 0 aandacht. Het blijft toch meer een voormalig NSB-Blatt dan een Amsterdamse krant.

Dan maar de impressies van Blik; helemaal niet professioneel, de puike sfeer slechts voor een klein gedeelte weergevend, maar soit: HIER retweet Kees van der Pijl ons, met zijn commentaar erbij. Ook kwam er een vliegtuig voorbij met de sleep: "STOP DE CORONAHOAX". Een vliegtuig boven een demostratie is altijd een kers op de taart, zie de, wederom eigen, beelden, inclusief vliegtuig, HIER.

Blik heeft sowieso een zwak voor lieve honden; deze foto konden we dus niet niet nemen. :-)  Amsterdam WorldWide 18 September 2021. Nog 3 foto's vind je op onze twitter, HIER.

HIER (korte eigen beelden) vallen we net in de "vrolijkmakende" demonstratie. En het was wereldwijd, zie de beelden via Niemand's Knegt uit Italië, HIER. Op de luie bank blijven zitten is geen optie meer.


3 Oktober, 12:00 uur, op de Dam in Amsterdam. Alle Blikkers verzamelen! We verwachten jullie allemaal. Dit wordt de Demo der Demo's! Neem je buurman en (klein)kinderen mee! :-) Why Not?
38 opmerkingen:

 1. In Australië gaat het ook goed. Mensen overlopen politieNazi's. >3,2 meloen keer bekeken.

  En Prof. Dr. Theo Schetters is ook al trending op WA.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel respect voor die eerst linie demonstranten die de blokkade omver blaast. Goed dat die Nazi's vernederd worden.

   Denk dat ze daarom nu in Amsterdam ook niks doen om de demo te blokkeren
   Tegen zo'n massa kunnen ze niet op en als je dan gaat vechten met de bevolking dan gaan ze verliezen en dan voelt het volk zich nog sterker en is het politiecorps vernederd.
   Tegen 700 man op het museumplein konden ze op. Dit is andere koek.

   Verwijderen
 2. En het slechte nieuws gaat onverdroten door: Europa is volledig failliet, doordat ouderen te lang leven en m.n. de gasprijzen rijzen de pan uit. De voorraden staan op 50% i.p.v. 85%. Dat wordt bikkelen de komende winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -doordat ouderen te lang leven-
   Net alsof ik Bill Gates hoor :-)

   Die pensioenpotten zijn geleegd door de elite en door de linkse hobbies van de politici van de elite.

   Verwijderen
  2. [Die pensioenpotten zijn geleegd]

   Ik krijg -tot nu toe- iedere maand netjes pensioen overgemaakt uit "die lege potten". Hoe doen ze dat dan?
   Weliswaar zijn verhogingen uit den boze, maar iedereen die een beetje is geïnformeerd, weet, dat de kapitalen nog steeds toenemen en het-niet-stijgen gekunsteld is met de ingevoerde 'rekenrente'. Dat krijg ik van mijn pensioenfonds te lezen, ieder kwartaal.

   Verwijderen
  3. @GBW

   [Ik krijg -tot nu toe- iedere maand netjes pensioen overgemaakt uit "die lege potten". Hoe doen ze dat dan?]

   Vandaar mijn vraag aan jou. Het vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen is de afgelopen 10 jaar toegenomen van 750 naar meer dan 1500 miljard euro. In die 1.500 miljard zit ook een latente belastingclaim van de staat van, zeg, 500 miljard. Dus ook de staatsschuld van de Nederland overheid is de facto veel kleiner dan de honderden miljarden die je altijd in de statistieken ziet. Voor ieder land in Europa/de EU is de situatie weer anders. En zeker voor de landen die, anders dan Nederland, hun oudedagsvoorzieningen uitsluitend via de overheidsbegroting financieren zal het moeilijker worden de toename van de staatsschuld a.g.v. de vergrijzing in de hand te houden. Maar, ondanks de problemen die de euro en de EU veroorzaken zijn de positie van Europa en de VS moeilijk vergelijkbaar.

   De maat voor de toename/afname van de netto-schulden van een land aan het buitenland is het tekort/overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans. Een tekort betekent dat een land per saldo meer besteed dan produceert en verdient. Dat tekort moet geleend worden in het buitenland. De VS zijn zo'n land. De afgelopen 40 jaar alleen maar trendmatig stijgende tekorten op de lopende dollar (met dank aan de petrodollar) Niet te vergelijken met Europa met jaarlijks meestal een (klein) overschot op de lopende rekening.

   Verwijderen
  4. @ GBW

   Als de kapitaalmarkten wereldwijd door hun hoefjes gaan (dreigt al tien jaar) wordt het natuurlijk wel een ander verhaal voor Nederland. Al die vermogensposities (van pensioenfondsen bijv.) zijn niet anders dan papieren bezit, betalingsbeloftes van andere partijen. Maar dat is iets heel anders dan zeggen dat een land als Nederland nu failliet zou zijn.

   Verwijderen
  5. [Het vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen is de afgelopen 10 jaar toegenomen van 750 naar meer dan 1500 miljard euro.]
   Klopt, die info heb ik ook. Alleen door andere zaken erbij te betrekken, die er niets mee hebben te maken, zegt men steeds, dat de pensioenpotten zijn leeggeroofd. Dat kan alleen, als die potten als onderpand dienen voor schulden. Die koppeling bestaat niet.
   Pensioenen zijn uitgesteld/gereserveerd inkomen, wat al is verdiend. De andere landen in de EU hebben niet zo'n spaarpot, maar hebben een omslagsysteem, zoals bij ons de AOW werkt. De AOW-premie, die bij jouw werkende buurman in deze maand wordt ingehouden, wordt volgende maand aan jou uitbetaald.

   En de situatie tussen de EU en de VS is totaal onvergelijkbaar, alleen al door het fenomeen 'petrodollar'.

   Verwijderen
  6. @ GBW

   Zo te zien ben je goed op de hoogte. Pensioenfondsen beschikken over meer dan genoeg geld om de aanspraken van alle deelnemers
   (dus niet alleen degenen die al met pensioen zijn) te indexeren aan de inflatie. De fictieve rekenrente is de schaamlap om dat niet te doen. Zogenaamd om de jongeren te beschermen tegen de hebzucht van de boomers. Verdeel en heers, het oude recept. Ondertussen wordt iedere pensioendeelnemer bestolen. Sinds het FTK met de bijbehorende rekenrente uit lalaland werd ingvoerd is er niet meer geindexeerd. Heeft iedere pensioendeelnemers (nog werkend of al met pensioen) al zo'n 20% aan aanspraken gekost.
   En nog is het niet genoeg als het aan witteboordencriminelen als Wouter Koolmees ligt.

   Over een jaar of tien zien de toekomstige regenten weer overreserves die dan weer, net als in de tijd van Lubbers, 'uitgenomen'(=gejat) kunnen worden.

   Verwijderen
  7. Die 'petro $' heeft ook zijn langste tijd gehad aangezien Rusland en China die massaal aan de kant schuiven en enkel nog in hun eigen munten of in €'s gaan handelen.
   Dan wordt Amerika binnen de kortste tijd een 3e wereldland en misschien juist daarom dat de druk op China zo hoog oploopt in de hoop een oorlog uit te lokken.
   En als gevolg daarvan de beurzen in mekaar storten kunnen we fluiten naar ons pensioen want die oorlog zal in de EU natuurlijk ook vérstrekkende gevolgen krijgen.

   Verwijderen
 3. @ GBW

  Wat betekent zo'n kreet 'Europa'is volledig failliet? Ik kan me daar niks concreet bij voorstellen. Je bent failliet als je niet meer aan je betalingsverplichtingen kan voldoen. Aan wie heeft Europa dan betalingsverplichtingen die het niet meer kan voldoen? Gaat het om het geheel van alle Europese landen? De EU? Afzonderlijke landen binnen Europa of de EU?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Wat betekent zo'n kreet 'Europa'is volledig failliet?]

   Dat was een zin, die in het aangehaalde stuk voorkomt. "Europa" kan alleen aan zijn/haar betalingsverplichtingen voldoen, door ongebreideld geld bij te drukken. Als je de balans van "Europa" bekijkt, zijn de schulden veel groter dan de bezittingen, waardoor de zaak technisch failliet is.
   Eenzelfde situatie doet zich voor met de "Deutsche Bank". Die bestaat ook nog steeds en maakt zelfs nog winst.

   Zodra een schuldeiser zijn schuld opeist, zal die bank niet meer aan zijn verplichtingen kunnen voldoen en zal een faillissement volgen. Er is echter geen schuldeiser, die het in zijn hoofd haalt om zijn schuld op te eisen, want dan krijgt die helemaal niets meer. Ze houden zich daarom koest, in de hoop op betere tijden.

   En als we het over "Europa" hebben, dan gaat het over de "EU", bestuurd vanuit Brussel en Straatsburg.

   Verwijderen
  2. Wat is dan 'de balans van Europa'? De EU mag niet eens schulden maken, nou ja sinds kort een beetje. Banken of lidstaten zouden failliet kunnen gaan en dat is wat het ECB op dit moment tracht voorkomen door schulden op te kopen met vers geprint geld. Dat beleid is als middel erger dan de kwaal en een gevolg van het streven om landen die niet een en dezelfde muntunie passen daar toch in te houden. Zonder de huidige muntunie zou Europa veel beter af zijn, maar de VS zijn allang failliet.

   Verwijderen
  3. Geld bijdrukken moet sowieso altijd. Omdat het geldsysteem in principe deflatoir is (over de schulden moet rente betaald worden en onttrekt daardoor kapitaal uit de maatschappij), moet er ieder jaar meer geld in de maatschappij gepompt worden (nieuwe schulden gemaakt worden) om implosie te voorkomen. Export kan dit (gedeeltelijk) compenseren, maar niet iedere natie kan een export natie zijn

   Verwijderen
  4. @ Oli

   Ons geldsysteem is deflatoir omdat we het zo hebben ingericht dat er alleen meer geld in omloop kan komen als gezinnen, bedrijven of overheden meer gaan lenen. Dat probleem is steeds meer gaan knellen naarmate een steeds groter deel van de maatschappelijke geldhoeveelheid door particuliere banken in omloop wordt gebracht via de kredietverlening.

   Verwijderen
  5. @Dawg,
   Vandaar de huidige negatieve rente en de enorme overheidsuitgaven.

   Verwijderen
  6. [Geld bijdrukken moet sowieso altijd.]
   Lijkt me logisch, naarmate er steeds meer mensen op de wereld komen, zullen die ook ergens mee moeten kunnen betalen. Dat is niet afhankelijk van schuldcreatie.
   Dat is het andere pad, hoe geld kan ontstaan. De Nederlandsche Bank creëert ook geld, die dat via de handelsbanken laat instromen in de maatschappij. Grondstoffen en arbeid zijn de pijlers, waarop het maatschappelijk kapitaal steunt.

   Verwijderen
 4. De eurozone verandert in rap tempo in een QR gevangenis. Uitgebreid getuigeverslag van een inwoner uit Letland voor wie vaccinatie tegen covid geen begaanbare optie is.

  Covid Pass in Lithuania and throughout Europe:
  How recent vaccine mandate laws have upended my family's life
  16-Sep-21

  https://txti.es/covid-pass/images

  citaatje:

  "Employers may mandate that employees have the Opportunity Pass. Each company and industry is setting its own standards regarding if and how to implement the mandate.

  In the case of my wife and myself, we work in different industries and have different occupations. But both our employers have separately created the same policy. People without the Opportunity Pass won't actually be fired, because that would create many legal issues, obligations, and unemployment benefits. Instead, employees are suspended without pay.

  In our case, both my wife and I were suspended from our jobs without pay on September 13. We are allowed to return when we comply with the mandate to present a valid Covid Pass."

  Je wordt naar huis gestuurd onder inhouding van salaris, maar dat kan je dan geen ontslag noemen want dat ligt wettelijk een beetje moeilijk.
  Een van de talloze manieren waarmee een EU lidstaat het leven van een ongevaccineerde heel erg moeilijk en onaangenaam maakt. Het stilwijgen van de eurocratie en de kartelpartijen die deze repressieve bureaucratie steunen staat in schril contrast met de hypocriete agitatie tegen Hongarije in juli van dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vraag me af of de werkgever je tegen je zin in met onbetaald verlof kan sturen. Heeft hij geen plicht om jou een contract salaris te betalen?

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Het ontslag verbod wordt op deze maniet natuurlijk een lege huls, maar hier zal wel over over nagedacht zijn door juristen. En tussen 'rechtsgeldig' en 'rechtvaardig' gaapt soms een heel grote kloof. En zeker in oorlogstijd.

   Verwijderen
  3. Als je een arbeidscontract hebt voor bv 32 uur en je biedt je diensten aan aan de werkgever. Dan heeft hij de plicht om je uit te betalen. Daar kan wat mij betreft geen discussie over zijn.

   Nu is de werknemer in Nederland wel redelijk goed beschermt. In Lithouwen zal het recht van de werknemer niet zo goed zijn. Heb je een 0 uren contract in Nederland, dan ben je kansloos.

   Dit gezegd hebbende, moet ik zeggen dat ik geen deskundige ben.

   Verwijderen
  4. @ Oli

   Na een heel korte zoekslag:

   Schorsing werknemer: wat is het en moet de werkgever het loon doorbetalen?

   citaat over de in Nederland geldende regels :

   "Per 1 januari 2020 is deze hoofdregel omgedraaid. Nu geldt de regel: geen arbeid, toch loon, tenzij het niet werken voor rekening en risico van de werknemer komt. Doordat de hoofdregel is omgedraaid, moet de werkgever aantonen dat de werknemer géén recht heeft op loon. Met de veranderde wetgeving lijkt ook afstand genomen te zijn van de hiervoor genoemde uitspraak van de Hoge Raad, omdat schorsing in geval van een disciplinaire maatregel bijvoorbeeld voor risico van de werknemer zou moeten komen. Een rechter kan een uiteindelijk oordeel geven over het al dan niet mogen weigeren van loondoorbetaling."

   https://www.nova-legal.nl/blogs/schorsing-werknemer/

   Verwijderen
  5. Ah, de wet op 01 jan 2020 gewijzigd zo vlak voor Covid1984. Wederom, wat een toeval.

   Verwijderen
  6. Ach, je kunt je altijd nog ziek melden, dan heb je in ieder geval nog recht op 2 jaar doorbetaling. Zodoende zet je dan de werkgever onder druk je te ontslaan, -wat tijdens ziekte is verboden- waarna de werknemer, in geval van ontslag, weer een ontslagvergoeding kan eisen.

   Verwijderen
  7. Wel pech als de arbo arts je beter verklaart

   Verwijderen
 5. "Laten we er alles aan doen dat dit niet uitdraait op een pandemie van niet-gevaccineerden."

  Ursula von der Leyen (voorzitter Europese Commissie)

  'pandemie van de niet-gevaccineerden'

  Zo te zien zit iedereen op dezelfde bladzijde van het draaiboek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten hopen en bidden dat onze groep ongevaccineerde niet kleiner wordt, dan die nu is. Mocht onze groep te klein worden dan kunnen ze ons individueel oppikken. Want dat is wat ze nu gaan doen. Langs de deur en overtuigen en bang maken. Als onze groep zeg onder de 500.000 duikt wordt het wat mij betreft al tricky.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Heb letterlijk gemengde gevoelens over de 'pandemie van de ongevaccineerden' mantra die nu opeens overal opduikt. Waarom? Met een groot deel van de bevolking gefekzineerd en bloedonderzoek waaruit blijkt dat meer dan 90% van de bevolking over antistoffen beschikt, komen die verhaaltjes over overbelasting van de zorg niet goed binnen. Zijn onze priktators misschien in paniek? Bang voor een naderend griepseizoen waarin een grote controlegroep het falen van de vaccinatiecampagne met het blote oog zichtbaar gaat maken als grote aantallen gevaccineerden in het zkh terechtkomen of erger? 't Zou de nekslag kunnen betekenen voor de vaccinatiedwang en het bijbehorende paspoort. Anderzijds, veel familieleden, vrienden en bekenden van mij hebben zich laten fekzineren. Wat staat hen te wachten?

   Voor mij geldt in ieder geval dat hoe meer prikdrang ik ervaar des te minder ik geneigd ben me te laten fekzineren. Ik stel me zo voor dat dat voor veel van de niet gefekzineerden zal gelden. Of die groep dus zo makkelijk op korte termijn kleiner zal worden waag ik te betwijfelen.

   Verwijderen
  3. De nu nog niet gefekzineerde zullen inderdaad geen prikdrang hebben. Het wordt een ander verhaal als je inkomen wegvalt en je hebt geen spaargeld en wel hoge maandelijkse uitgaven. Of je kunt geen winkel/openbaar vervoer in.

   Ze zullen het niet doen. Maar de cult heeft beslissende invloed op iedere bank. Stel dat mensen niks meer kunnen kopen, doordat banken hun accounts blokkeren.

   Het is ver weg, maar ze hebben dwangmiddelen.

   Verwijderen
  4. Bij diverse mensen op twitter wordt de controle-groep begroot op 6 meloen. Dat Lugo de J. schermt met 1,8 meloen, is, om te proberen die groep marginaal voor te stellen. Als hij die 6 meloen erkent, geeft hij tegelijkertijd aan, dat zijn frikandellencampagne is mislukt en dat gaat hij natuurlijk never-nooit-niet toegeven.

   Verwijderen
  5. [Maar de cult heeft beslissende invloed op iedere bank. Stel dat mensen niks meer kunnen kopen, doordat banken hun accounts blokkeren.]

   Dat gebeurt nu dus al. Daarom spoor ik iedereen aan, om een 2e of 3e rekening te openen, uiteraard bij verschillende banken. Dankzij Europa, kunnen we ook in het buitenland gaan shoppen, waarbij een optie op N26 mogelijk is.
   Hier een artikel over het starten en gebruik van de rekening en een algemeen artikel over hoe banken met hun klanten omgaan.

   Verwijderen
  6. Om dezelfde reden moet je ook uitkijken, waar je je geld aan betaald. Maak jij braaf iedere maand geld over naar: Jensen, BLCKBX, Ongehoord Nederland (ON), Weltschmerz en meer van dat soort instellingen? Reken maar op problemen in de toekomst. Daarom probeer ik die instellingen altijd contant te betalen, dan heb je geen problemen.

   Verwijderen
 6. De leugen regeert in dit coronakabinet | 16-09-2021
  https://www.youtube.com/watch?v=hHyHFBsDJWU&t=161s

  Gideon van Meijeren reageert op ophef en aantijgingen Grapperhaus - Debat Tweede Kamer
  https://www.youtube.com/watch?v=qzDGNch1XDs

  Heerlijk als Martin Bosma kamer voorzitter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Maar aan het 'geneesmiddel' zit wel een luchtje. 't Zal je maar overkomen, toch maar aan de viagra?

   Verwijderen
  2. Blik op de herkomst van diverse figuren: de aan de rechterzijde beschreven figuur was de opa van Lugo de L. De appel valt dus niet ver van de boom. (Klik op plaatje).

   Verwijderen
 8. Het was een bonte stoet met vrolijke en boze mensen. Boos op de overheid en hun trawanten, blij omdat we elkaar nog hebben. De weerstand wordt met de dag groter en we blijven elkaar steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was daar ook aanwezig maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er minder mensen waren dan bij WWD 3. Maar dat gaan we natuurlijk op 3 oktober ruimschoots compenseren. Tot 3 oktober. P.S. Ik was diegenen met de gele paraplu!

  BeantwoordenVerwijderen