woensdag 15 september 2021

Donderspeech Ernst Wolff: "Het instortende MSM-naratief biedt enorme Mogelijkheden!"

20 Biljoen (!?@#!) US$ bijgedrukt!

Wij weten zelf niet eens precies hoeveel 20 biljoen* is, maar het is 20 met heeeel veel nullen erachter. Het is het geld wat erbij is gekomen in de wereld. Iedereen weet van het Monopolyspelen dat hoe meer geld de bank in het spel pomt, hoe hoger de prijzen worden. Dat is wat we nu zien gebeuren. De prijsstijgingen gaan nu steeds (exponentieel?) sneller en harder. 

Vanguard, Blackrock, Statestreet en Fidelity, onthoud die namen. Die zult u bij de pionnen van NOS en NPO niet horen, maar wel HIER bij Ernst Wolff. Deze vier alleen zijn goed voor een slordige 23 Biljoen dollar. Ter vergelijk, het BNP (Bruto Nationaal Produkt) van de EU landen samen bedroeg 16 Biljoen.... 

Hele mooie speech, al is het alleen maar om zijn glasheldere en Uitstekend te begrijpen Duits. Laat in de comments weten hoe jij dit Duits verstaat. Volgens Blik is dit ook voor mensen die zich niet als hele goede Duitspraters beschouwen, goed te verstaan, maar misschien zitten wij er naast.

Wolff vervolgt mooi op de VPRO uitzending van een paar dagen geleden die ging over de informatievoorsprong van de grote jongens. Hij noemt Blackrock, de grootste van de vier, die met Aladin die voorsprong heeft. Voorbeeldje: als jij toegang hebt tot de VISA creditcardbetalingen wereldwijd, dan kun je bijvoorbeeld zien hoe de omzet bij bijvoorbeeld McDonalds deze maand gaat. Zodoende weet je de omzetcijfers, voordat de kwartaalcijfers gepubliceerd worden, waar Jan met de Pet op zit te wachten. Dat is natuurlijk een reuze interessante voorsprong voor die grote jongens... Dan zitten ze nog direct tegen de centrale banken aan, en kunnen we inmiddels spreken van het Digitale Financiële Complex, als nieuwste variant na het Militair Industriële Complex.

Dit complex is overal op de wereld in staat een kabinet in de knie te schieten en volgzaam te maken...

Maar, en dan komt hij op het einde van zijn betoog tot het belangrijkste: Deze elite, kunnen wel de wapens en het geld hebben, hun acties zijn gericht op graaien en niet op vernuft. Hun leugens worden steeds groter. De steeds groteskere leugens van de MSM toont niet hun kracht, maar juist hun zwakte, en als het (daardoor) lukt de nu nog ongeinformeerde mensen ook de ogen te laten openen, dan biedt deze tijd juist de gewone mensen een enorm "window of opportunity". Mooie speech. Kijktip.

* 20 biljoen is 20.000.000.000.000. Zoiets?

31 opmerkingen:

 1. Blik, waarom moeilijk doen met alleen maar Deutsch, terwijl op Bitchute een versie met ondertiteling staat.
  Voor zover ik het kan beoordelen, spreekt de man perfect Duits.

  En beter nog: geeft hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook de versie met ondertiteling :-)

   Verwijderen
  2. Aha, had ik nog niet gezien. 😎

   Verwijderen
  3. [Laat in de comments weten hoe jij dit Duits verstaat.]
   Uitstekend. Op de middelbare school was het mijn lievelingsvak en ik heb 33 jaar vlak bij de Duitse grens gewoond (6 km). Wij deden de wekelijkse boodschappen in Duitsland, want dat was goedkoper.

   En ik heb 10 jaar 'op Duitsland gereden' voor een motoruitlaten fabriek.

   Verwijderen
  4. [Zodoende weet je de omzetcijfers, voordat de kwartaalcijfers gepubliceerd worden, waar Jan met de Pet op zit te wachten.]
   Daarom ben je een rund, als je met de beurzen stunt. Vermogen verdelen over onroerend goed (grond) goud en voor de spanning Bitcoin. Kijk maar eens, wat dat heeft gedaan over de hele periode van 10 jr. Het is alleen leuk, als je bij het begin erin was gesprongen. Nu is het onderwerp van speculatie en de 'grote jongens' hebben het ook ontdekt en proberen het kapot te speculeren. Je ziet ook mooi het effect, van de instap van El Salvador. Geeft eerst een dip en krabbelt erna weer op...

   Verwijderen
  5. Grappig: vandaag bevroeg de NOS-journalist de Duitse PSV trainer opzichtig in het Duits en liet tussen de regels weten dat de Duitse trainer in het Engels moest antwoorden (company policy); dit terwijl vorige week de journalist nog in het Engels de vragen stelde, waar wij toen op wezen dat het belachelijk was, Engels praten met een Duitser. Die journalist deed er wel 3-4 verwijzingen naar; je zou bijna denken dat hij dit blog/onze tweets gelezen had.

   Verwijderen
 2. uit: Aanpak najaar

  "Verdere verbreding inzet corona toegangsbewijzen
  bijv. in het onderwijs"

  Bij niveau ernstig (d.i. wanneer het gemiddelde aantal IC opnames van de afgelopen 7 dagen boven de 25 komt en zo'n zelfde gemiddelde voor het aantal ziekenhuisopnames boven de 100.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/09/14/aanpak-najaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. KABINET HOOPT 1 NOVEMBER ALLE MAATREGELEN LOS TE LATEN
   BNR Webredactie vrijdag 13 augustus 2021, 19:42

   Hopen. Als in produceren van BS.

   Verwijderen
  2. En dan moet het nog winter worden.

   Verwijderen
  3. LOL. Keiharde maatregelen vanaf november. Het cynisme van deze lui kent geen grenzen.

   Verwijderen
 3. Over geld gesproken:

  'The Swiss National Bank’s US Stocks: $150 Billion And Counting – OpEd

  This time last year, the Swiss National Bank (SNB) had US stock holdings of $94 billion. The portfolio of Switzerland’s central bank has grown by $56 billion since, reporting ownership of $150 billion worth of US listed stocks as at Q1 2021.

  Apple is currently the largest holding, at $8 billion, but the portfolio contains countless smaller publicly traded companies, like GameStop, valued at $25 million at quarter end this year.'

  verder lezen:

  https://www.eurasiareview.com/15052021-the-swiss-national-banks-us-stocks-150-billion-and-counting-oped/

  Zwitserland is nog steeds een vluchthaven voor lui met serieus veel geld. Al die buitenlanders die poen in Zwitserland willen stallen stuwen de vraag en daarmee de koers van de Zwitserse frank omhoog.En dat is zeer nadelig voor de internationale concurrentiepositie van het Zwitserse bedrijfsleven. Dat wordt te duur voor het buitenland en dreigt haar buitenlandse afzetmarkten te verliezen. De SNB probeert de stijging van de wisselkoers van de Zwitserse frank tegen te gaan door buitenlandse aandelen te kopen met vers geprinte franken.

  Op de valutamarkten lijkt het momenteel een soort omgekeerdde Darwin: 'survival of the weakest. Hoe lager de koers van je munt des te beter.
  't Is een recept voor inflatie. En Centrale banken als super beleggingsfondsen met heel diepe broekzakken waar oneindig veel cash in zit. De aandelenkoersen varen er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stuur heel weinig info door aan mensen; ik begrijp nl. heel goed hoe moeilijk het is om info van buiten je eigen denkkader tot je te nemen; geldt voor mezelf ook; een hardrocker hoef je ook geen klassieke muziek te sturen en vice versa; maar goed, gisteren, naar aanleiding van wat gesprekken in een kleine app-groep toch maar de stoute schoenen aangetrokken en dit artikel hier met video van Ernst Wolff gestuurd, en ja hoor, volgende reactie:

  "Geloof niet dat ik behoefte heb aan dit soort onzin"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken de frustratie, maar dit is er maar 1. Maar toch -gedoseerd- doorzetten, maar niet doordrammen. Zoveel mogelijk 'officiële' sites laten zien, ver wegblijven van 'wappiesites'. Eens gaat het muntje vallen.

   Verwijderen
  2. Hier een prachtige uitleg hoe het werkt.

   "Ik noemde eerder al de Nieuwe Normalen een ‘Covidiaanse sekte’"
   "Het simpele feit is dat je mensen niet uit een sekte kunt praten, en je kunt ze ook niet uit totalitarisme praten."
   "Dat doe je niet door beleefd, verzoenend te zijn of conflicten te vermijden. Dat doe je door zoveel mogelijk interne conflicten binnen de sekte te genereren."

   Verwijderen
 5. "Ze" hebben ons 1,5 jaar de meest 'verschrikkelijke' beelden laten zien, die later allemaal 'nep' bleken te zijn.

  Dit zijn geen nepbeelden, maar keiharde realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En in Engeland ben je als kind ook niet meer veilig op school. Tenzij je je kind uitdrukkelijk instrueert, zich geen feksien te laten aansmeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En de zoveelste haakneus, die dol enthousiast -met veel armgebaartjes- (van wie zou die dat hebben, @oli?) probeert je toch vooral die frikandel te laten nemen, want ZIJ weten wel wat erin zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, zo rommelen ze ons erin.

   Het vaccinatie paspoort waarmee je moet reizen moet in 2022 een feit zijn.

   p.s. De meest leipe handgebaren maakt die man in die roze sweater met die satanische blik achter die bril die vaccins wil verkopen.

   Verwijderen
 8. Heb nu geen tijd om Wolf te beluisteren, maar wil wel wat zeggen:

  Op de Nieuwe Wereld wordt uitgelegd hoe Blackrock, Vanguard en State Street werken: Ze beleggen volgens de index, de rangschikking die door de 'Beoordelings firma's' ( Standard en Poor, Moody's ) worden gegeven.
  Het bespaart hun de kosten van deskundige beleggings-adviseurs.
  De belegger profiteert van de uiterst lage fee's ( kosten), want geen dure lonen.
  Uiteindelijk blijken de rendementen voor de beleggers 9 die hun geld door Blackrock laten investeren) even hoog te zijn als wanneer je het door deskundigen ( duur ! ) laat doen.

  Dat maakt dat ze de laatste jaren gigantisch gegroeid zijn.

  Zeer essentieel, maar je zal het nergens horen: deze Big Three zijn vrijwel geheel joods in de board room.
  Hier heb je dus met een gigantisch stuk joodse macht over de Wereld te maken.
  Ze bezaten al de Westerse Media, en ze bezaten al de Geldpersen enBanken.
  En nu dus, via de beleggers-invloed, ook de macht in de grote bedrijven.

  We zijn slaven. Het ziet er bar en boos uit. En helemaal niemand die het nog beseft.
  Dansen op de vulkaan. Wenen, Berlijn in 1913.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NB: S@P en Moody's waren erg corrupt in 2005 - 2008. Junk aandelen werden hoog gewaardeerd. Dat was ook een belangrijke oorzaak van de krediet krisis.
   Ik weet bijna zeker dat ze nu doen wat deze Big 3 wensen.

   NB:Larry Fink heeft in het ministerie van Financiën in de VS een zeer grote macht: zelfs formeel. Hoe het precies zit weet ik nu niet meer. Hij adviseert meen ik waar de Corona steun naar toe gaat: 2 biljoen ( = 2000 miljard = 2 trillion in het amerikaans) ging naar 'aandelen wiens koersen door Corona waten gezakt'...)
   De schande is verschrikkelijk, maar journalisten zijn te dom of te corrupt om er iets over te zeggen.

   Verwijderen
  2. Over domme journalisten: in december 2008 schreef ik aan de Volkskrant journalist ( iets met Robert Giebels of een naam die er op lijkt) die volop over de crisis schreef, wat de Glass Steagal Act ( 1932) was. Wist hij toen nog niet. Ik kreeg een sympathiek briefje terug, en hij vroeg of ik vaker iets kon melden als ik wat had. )

   Verwijderen
  3. From: anoniemiseerd
   Sent: Saturday, January 03, 2009 12:56 PM
   To:

   Geachte volkskrant-journalist,

   niets helpt zo goed als een reprimande ondergaan voor het oog van je 'peers'.
   Vandaar deze email aan U.

   Op 27 december : 6 koloms kop: "Maak van elke bank twee banken"
   ( door Robert Giebels)
   Op 3 januari: "De enige actieve bankiers die ideeën hebben over hoe het anders kan, zijn de bazen van kleine banken: Floris Deckers en Peter Blom: Beiden pleiten voor een splitsing tussen gewone spaarbanken en zakenbanken."
   ( Frank van Alphen en Robert Giebels)

   Zou er nu echt geen ruimte in de Volkskrant zijn om het volgende te plaatsen:
   In 1934 verbood de Glass Steagall Act dat één bank tegelijk spaarbank als zakenbank kon zijn.
   Deze wijze maatregel werd in 1999 ingetrokken. ( We spreken natuurlijk over de V.S.)

   Dit is slechts één van de regulerende maatregelen die in de afgelopen 10 jaar zijn afgeschaft.
   Was alles bij het oude gebleven, dan hadden we nu geen kredietcrisis, maar ook waren er dan wellicht duizenden miljoenairs minder in Wall Street en omgeving.

   Van een krant mogen we verwachten dat ze niet tot tweemaal toe melding maakt van een wiel
   dat 70 jaar geleden al is uitgevonden. ( De Glass Steagall wet).
   Een krant moet vragen waarom dat wiel 10 jaar geleden is opgeborgen.
   Wie hebben dat gedaan? Zijn hun vrienden daar rijker van geworden?
   Kunnen we ze in de gevangenis krijgen?
   Dat is de aanpak die een krant behoort voor te staan. De schuldigen van 1929 zijn nooit gestraft. En daarom gebeurt het nu weer. Natuurlijk wisten ze wat ze deden. Natuurlijk wisten ze dat ze nauwelijks kans op straf hadden.


   Als bijlage vind U het postscript uit de derde uitgave van het boek "Web of Debt".
   (Als U meer hoofdstukken uit Web of Debt wil ontvangen per email, laat het mij weten.

   Verwijderen
  4. Ik plemp het er maar op:

   Blijkbaar heb ik de brief ook telefonisch besproken. En misschien twee keer geschreven, Deze versie is uitgebreider:
   Verzonden: vrijdag 9 januari 2009 20:30
   Aan: Giebels, Robert
   Onderwerp: Glass Steagall Act
   Geachte heer Giebels,

   Ik heb U vrijdag gebeld omdat ik het jammer vond dat U zowel op 27 december als op 3 januari in de Volkskrant schreef over een voorstel van bankier Deckers om bij wet te regelen dat spaarbanken en zakenbanken gescheiden zouden moeten worden.

   Het lijkt me meer zinvol om te achterhalen waarom die scheiding nu juist ongedaan is gemaakt, wie dat gedaan heeft, en dan te bezien hoe het met deze personen afloopt: werden ze rijk? Komen ze in de gevangenis ?

   Hier enige informatie over de kwalijke invloed die senator Phil Gramm en zijn echtgenote Wendy hadden bij het dereguleren van Wall Street.
   Dit is wat ik geselecteerd heb, maar er is natuurlijk veel meer op het internet te vinden:


   Een artikel in de NY times van januari 2002, waarin de rol van mijnheer en mevrouw Phil en Wendy Gramm worden belicht n.a.v. het Enron schandaal: ( Ook een gevolg van deregulering)
   Het artikel eindigt met een waarschuwing voor al die deregulering !
   http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9A01E0D81038F934A25752C0A9649C8B63&sec=&spon=&pagewanted=1   In Wikipedia is heel overzichtelijk te lezen dat de Glass Steagall Act is afgeschaft door vooral Phil Gramm, en wat de nadelen zijn van deze ingreep http://en.wikipedia.org/wiki/Glass-Steagall_Act. ( 1999)
   ( De wetswijziging zat verborgen in een grote wet die 11000 pagina's omvatte.)


   In 2000 zorgde Gramm wederom voor deregulering: ( Uit Wikipedia : Phil Gramm)

   Gramm was later critical to passage of the Commodity Futures Modernization Act of 2000, which kept derivatives transactions, including those involving credit default swaps, free of government regulation.[12] The Act, it should be noted, passed the House by an overwhelming majority and passed by unanimous consent in the Senate, though it was introduced on the last day before Christmas holiday and never debated by either congressional body. [13]

   2008 Nobel Laureate in Economics Paul Krugman, a supporter of Barack Obama, described Gramm during the 2008 presidential race as "the high priest of deregulation," and has listed him as the number two person responsible for the economic crisis of 2008 behind only Alan Greenspan.[14][15] On October 14, 2008, CNN ranked Gramm number seven in its list of the 10 individuals most responsible for the current economic crisis.[16]   Hier een kort citaat uit het zeer goede boek "Web of Debt" , waaruit blijkt waarom die Glass Steagall Act zo belangrijk was:

   ( Het boek verscheen in juli 2007, en in de derde druk van oktopber 2008 is een extra hoofdstuk oppgenomen over de kredietcrisis. U treft het hierbij aan als bijlage. Enkele passages heb ik zelf blauw gemaakt.)

   Web of Debt :

   While on one side of its Chinese wall, Goldman was devising and selling mortgage-backed securities, on the other side it was selling the same market short. Goldman was credited with unusual prescience in this play, but the other banks possessed the same information. Goldman was distinguished only in having the brazen temerity to bet against its own faulty derivative products.20 With the repeal of Glass-Steagall, creditor banks can bet against their own debtors by using short sales, putting them in a position to profit more if the debtors go down than by trying to save them.

   Mocht u nog twijfelen of de Wall Street Boys misschien toch oprecht waren en inderdaad niet wisten dat ze junk verkochten, lees dan de op TV uitgezonden verklaring van een van hen, guru Jim Cramer. Het is op de 5e pagina in de bijlage (web postscript) en is blauw gemaakt.

   Met vriendelijke groeten, xx


   Verwijderen
  5. Geachte mijnheer xxx,

   Wat enorm aardig van u om mij zo van zeer nuttig materiaal te voorzien.

   Hartelijk dank hiervoor!


   Met vriendelijke groet,


   Robert Giebels
   Redactie Economie
   de Volkskrant

   Verwijderen
 9. Inmiddels is #Kaagedis afgetreden, nadat ze een motie van wantrouwen aan haar -smerige- onderbroek heeft gekregen.
  Niet dat dat wat uitmaakt, maar was toch even een rimpeling in de toch al stormachtige (hof)vijver.

  Veel plezier met PSV zo meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Italiaanse werknemers verplicht tot coronatoegangsbewijs, eerste Europese land dat zo ver gaat

  In Italië moeten alle werknemers in de publieke en private sector vanaf 15 oktober een coronatoegangsbewijs laten zien als ze op hun werk komen. Dat heeft de Italiaanse regering vandaag besloten.

  Het bewijs, dat in Italië de 'groene pas' of 'groene certificaat' heet, moet aantonen of iemand ten minste een eerste prik heeft gehad, een negatief testbewijs heeft of kort geleden is hersteld is van een infectie. Als iemand geen geldig coronatoegangsbewijs heeft, riskeert diegene tijdelijk geschorst te worden van werk, of geen loon uitbetaald te krijgen.

  De regering van premier Mario Draghi wil hiermee de vaccinatiegraad in het land opkrikken en het aantal coronabesmettingen terugdringen. Op dit moment heeft 73 procent van de Italianen ten minste één vaccin gehad, blijkt uit de meest recente cijfers.

  verder lezen

  https://nos.nl/artikel/2398063-italiaanse-werknemers-verplicht-tot-coronatoegangsbewijs-eerste-europese-land-dat-zo-ver-gaat

  Geen baan en geen inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brute vaccinatie verplicht in Oostenrijk: vaccinatie of werkloosheidsuitkering is weg
   https://report24.news/brutaler-impfzwang-in-oesterreich-impfen-oder-arbeitslosengeld-ist-weg/
   Oostenrijk is ook al ver.

   Ben niet voor niks somber. Het is nu aan de massa om op te staan.

   Verwijderen
  2. De baas eist een test of prik. Wat nu? – Isa Kriens en Frank Stadermann
   https://hetanderenieuws.nl/de-baas-eist-een-test-of-prik-wat-nu-isa-kriens-en-frank-stadermann/

   Verwijderen
  3. @ Oli

   De dwangmaatregelen lijken overal in een stroomversnelling te raken. Waarom en waarom nu? Zijn de autoriteiten bang dat er een controlegroep overblijft. Een controle groep die zo groot is dat, de gezondheidsschade van de fekzinatiecampagne met het blote oog zichtbaar wordt.

   Verwijderen
 11. In de VS denkt creepy Joe dat het bedreigen van ongevaccineerden een goede maniers is om de shots aan te prijzen:

  https://edition.cnn.com/videos/politics/2021/09/09/biden-message-unvaccinated-americans-patience-sot-lead-vpx.cnn

  BeantwoordenVerwijderen