woensdag 29 september 2021

Horeca: "Ik heb zelf ook geen QR-code, loop maar door"

We hadden zin in een lekker hapje, en trokken erop uit naar een gezellig restaurantje in het midden van het land. Aangekomen troffen we bij de voordeur een groepje van 3 dames die druk met hun telefoon in de weer waren om hun QR-code te tonen aan de ober. Toen waren wij aan de beurt: 

Stiekem

"Goedenavond", wij: "Goedenavond, een tafeltje voor drie, heeft u dat?". Ober: "Jazeker, mag ik uw QR-code?". Wij: "QR-code? Nee, die hebben we niet." Ober kijkt even om zich heen, niemand verder in de buurt: "Loop maar door, dan doen we het stiekem, ik heb er zelf ook geen."

Kortom: Prima opgelost! Wil je je QR-code tonen, prima! Heb je er geen? Ook prima, iedereen welkom! (Zoals het hoort natuurlijk).

Tweede etablissement: kroeg.

We hadden lekker gegeten, en hadden nog zin in een afzakkertje en kwamen langs een gezellige kroeg, en wij naar binnen. Aangekomen bij de bar: "Goedenavond.", "Goedenavond, we zouden graag wat willen drinken", "Da's prima, hebben jullie de check-app? ", "Nee, helaas, die hebben we niet", "Oei", barman kijkt een beetje moeilijk, dame aan de bar mengt zich er ook enigszins in, maar neutraal verder. Barman kijkt een beetje om zich heen, verder kijkt niemand, mompelt iets van "2.500 euro boete.. moet voorzichtig zijn", om uiteindelijk de verlossende woorden uit te spreken, "Ok, wat willen jullie drinken?". Wij doen onze bestelling, en keuvelen samen met hem hoe de wereld veranderd is. Deze situatie hadden wij ons 2 jaar geleden ook niet kunnen voorstellen en hij ook niet. Dat je voorzichtig moet zijn met het inschenken van iemand zonder vaccinatie-paspoort omdat het een undercover vaccinatie-paspoort-controleur kan zijn....

Kortom: De angst van de horeca is geen angst voor corona of voor ongevaccineerden, maar voor Rutte en Hugo's undercover staats-vaccinatie-QRcode-controleurs. Lees deze zin nog even 3 of 5 keer over. Daarna achter je oor krabben, mag.


"Ik heb geen QR-code, geef me een Whisky, alstjeblieft, een dubbele". Ga er maar aanstaan als kroegbaas; ga je de mogelijke undercover agent van Rutte en Hugo inschenken met het risico op een boete (eur 2500), of wijs je hem af. (Natuurlijk schenkt hij de man in, maar het feit dat het al een geperpicieerd risico is, is geweldig bedacht door het regime.)

Ook Rene Pluijm is de onzinnigheid en zinloosheid van het QRtel zat.24 opmerkingen:

 1. Statement René Pluijm, die ook klaar is met het QRtel:
  https://video-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/243327757_2953974778252953_5030027047110045560_n.mp4?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjU0NSwicmxhIjo4OTQsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_ohc=9mNy-rbDnZMAX-Fv8Gj&_nc_ht=video-lcy1-1.xx&oh=2649d6684b3c49a7b9f3584cf0df94e4&oe=615462DF

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verder gaat nu de Oranje Beerput helemaal open. Gevaar van Stank-alert is niet ondenkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sietske Bergsma moet ook weer even kotsen op de vvd voor de zoveelste prik-reclame. Ik begin onderhand allergisch te worden voor het woord: prikje. Heb ik dan een prik nodig? 😈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, als je een biowapen in mensen wil spuiten heb je een eufemistische benaming nodig. Anders nemen de mensen het niet.

   Verwijderen
  2. [als je een biowapen in mensen wil spuiten heb je een eufemistische benaming nodig]
   Tenzij je daar weer doorheen prikt.

   Verwijderen
 5. Onze maatschappij lijkt al aardig op die van de DDR. Ben bang dat ik deze vergelijking ook niet mag maken van de kartelpartijen en het regime.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe vergaat het onze Australische lotgenoten? Waarom hoor ik de laatste dagen niks meer? Word ieder materiaal gecensureerd of zijn de protesten gestopt?
  Vermoed het laatste.

  Hoorde bij Flavio dat het regime 1000 den boa's aan het opleiden is om de QR code te controleren. Klopt dat?

  Toch niet leuk dat de restaurant houders om QR codes vragen. Wat mij betreft vragen ze er niet eens om. Ze weten het waarschijnlijk niet, maar ze gaan failliet als ze meedoen en ze gaan failliet als ze niet meedoen. Het gebeurt alleen wat eerder. En als ze allemaal niet meedoen, hebben ze de beste kans om te overleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De politie van Victoria wil zo wanhopig voorkomen dat de pers onthult wat ze nu in Melbourne aan het doen zijn, dat ze actief proberen een media black-out op te leggen."

   Onvoorstelbaar filmpje van @OzraeliAvi voor @RebelNewsOnline

   https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1443239756431826954


   Verwijderen
 7. "LAAT DIT EVEN GOED OP JE INWERKEN!! Wil iedereen even heel goed kijken, wat deze motie eigenlijk inhoudt?

  En kijk meteen even, welke politieke partijen ons graag zouden willen verbieden, nog een voet buiten de deur te zetten. Het gaat allang niet meer over #COVID19 #politiek"

  https://twitter.com/NicoleFernwood/status/1443219642164580361/photo/1

  Het gaat hier om een motie ingediend door Van haga/Wilders over geen coronapas verplicht stellen in de buitenlucht. Motie is overigens al een kleine twee weken geleden ingediend en verworpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt heel erg eng :-(

   In Engeland hebben ze te weinig benzine bij de pomp. Pff.. zet je schrap. Het zal nog eerst slechter worden voordat het beter wordt.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Die Tweede Kamer....Man, man, man. Bij het zogenaamde 'gematigde' 'midden' worden alle opties stelselmatig open gehouden. Met zoveel mogelijk slagen om de arm.

   Verwijderen
 8. Net binnen:

  De Franse regering wil de 'medische noodtoestand' en de #PassSanitaire verlengen tot minimaal volgende zomer.

  Via persconferentie van @GabrielAttal die op dit moment gehouden wordt.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1443188398009851904

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In gijzeling voor enige tientallen in het ziekenhuis opgenomen patienten.

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462471

  en minder dan, letterlijk, een handvol, als corododen geregistreerde patienten.

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462501

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wil je in New York of Californië NBA basketbal spelen. Moet je gevaccineerd zijn of anders geen door betaling van loon.
  NBA Will Withhold Pay For Unvaccinated Players
  https://www.zerohedge.com/covid-19/nba-will-withhold-pay-unvaccinated-players-if-games-missed

  BeantwoordenVerwijderen
 11. YouTube is cracking down on anti-vaccine misinformation
  https://edition.cnn.com/2021/09/29/tech/youtube-vaccine-misinformation/index.html

  Het giftige goedje van Bill en zijn WEF maatjes kan niet langer verkocht worden zonder censuur van de sociale media.

  BeantwoordenVerwijderen