maandag 22 juni 2020

Malieveld 21-6-2020, "Laat onze Oudjes Vrij"! (4)

Blik's boerenverstand zegt dat "een oudje" (en voor "jonkies" geldt nauwelijks iets anders, zijn allebei net mensen...), slechts twee zaken nodig heeft: 1. sociaal contact, en 2. een wandelingetje. Precies de twee zaken die hen nu verboden wordt. Op papier "voor hun eigen bestwil". Daar denken sommigen toch anders over. De stem van een voor de ouderen was op het Malieveld ook goed vertegenwoordigd. Hier een impressie daarvan van en minuutje.

3 opmerkingen:

 1. Ik houd het niet helemaal bij, maar zijn de oudjes dan niet vrij te gaan en te staan waar ze willen?

  Mijn standpunt: Vanaf 1 febr. hadden we de grenzen moeten sluiten, en
  inkomenden testen en evt. in quarantaine doen.
  Vietnam deed dit vanaf 5 januari. En ze doen het nu nog. Nul doden.

  We begonnen een lockdown ergens 20 maart. Ok. Acceptabel. Je hebt het te ver laten komen en moet nu echt ingrijpen.
  Oudjes isoleren voor een dag of 12.

  Maar daarna heeft het maanden geduurd. Dat was fout en onnodig, want er was al voldoende bekend over het virus, eind maart.

  Maar mogen de ouderen nu niet doen wat ze willen? Dat heb ik dan gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat over verpleeghuispatienten. Dat is een enorme risicogroep.

  Sinds deze week mag ik op afspraak weer 2 x bezoeken, evt met 2 personen. Het mondkapje deed ik op mijn moeders kamer altijd al af, anders denkt ze dat ik de dokter ben.

  De aandacht ligt zeer op handen wassen, maar op de trap en gangen hoef ik geen mondkapje meer te dragen. Naast het verpleeghuis is een groot winkelcentrum, waar ik als traktatie ook een pizzabroodje had gekocht.

  Kortom: door de ultrastarre RIVM is een 2 e golf in de herfst gegarandeerd! En dus een klein beetje te begrijpen dat wappies en mentaal vrijwel gehandicapten zich vrijwillig opofferen als geinfecteerden of drager. Dit soort rejects tolereer ik vanaf nu dus uiteraard niet meer in mijn omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit er niet zo mee dat hoogbejaarden en zeer kwetsbaren wat meer risico lopen. Maar er moet wel wat intelligenter mee omgegaan worden!

   Verwijderen