woensdag 17 juni 2020

Ernst Jansz (Doe Maar): "Waar ik verdrietig van word."Verhaal recht uit het hart. Geen speld tussen te krijgen. Ernst Jansz van Doe Maar in een Open Brief:


Lieve fans en anderen.
Dit is best wel een heel lang verhaal. Maar er moet mij iets van het hart.
Waar ik verdrietig van word.
Onze minister van WVS heeft nog niet zo lang geleden voor de zoveelste keer verklaard dat de 1,5 meter-samenleving en dus het verbod op evenementen en op onze concerten pas wordt opgeheven als er een vaccin is tegen het coronavirus. Voor soortgelijke RNA-virussen, zoals ook Ebola en HIV is er echter nog nooit een vaccin gevonden, men zoekt er al zo goed als 40 jaar naar. Dat vertelt hij er niet bij. Of zou hij het niet weten?
Volgens mijn buurman, die boer is, duurt het in de veehouderij 5 jaar voor een vaccin, getest op dieren, veilig wordt verklaard. Zal het dan bij mensen sneller kunnen?
Al bij het begin van de epidemie kondigde Rutte het ‘nieuwe normaal’ aan, wat ik gezien het tijdstip nogal vreemd vond. Nu vraagt hij de jeugd te helpen deze 1,5 meter-samenleving vorm te geven, omdat dat hun toekomst is, zegt hij er bij. Hij doet dat juist nu het lijkt alsof de epidemie zo goed als voorbij is. Wat bezielt hem?
Ik zou het graag willen weten.
Gaan onze kinderen en kleinkinderen inderdaad zo’n permanente 1,5 meter-toekomst tegemoet?
En dat alles vanwege een griepepidemie die niet dodelijker is dan andere griepepidemieën van de afgelopen jaren?
Immers, volgens het RIVM zijn er in de periode 2014 t/m 2018 in Nederland door 4 jaarlijkse griepepidemieën in totaal 33.019 mensen zijn gestorven. Dat is gemiddeld 8.254 griepslachtoffers per jaar. Daar zijn we nu nog lang niet aan toe.
Dat zou natuurlijk kunnen komen door de lockdown.
Om dat te onderzoeken combineerde ik twee tabellen uit De Volkskrant (jullie weten misschien dat ik van cijfers hou en vroeger biologie en organische scheikunde heb gestudeerd) en zo kwam ik achter dat de landen die niet gekozen hebben voor een strenge lockdown, zoals Zweden, er helemaal niet zo slecht vanaf komen als wordt beweerd, integendeel. Een handjevol landen die zo goed als geen lockdownmaatregelen namen, die scholen openlieten, waar geen 1,5 meter-samenleving is en evenementen gewoon doorgaan, steken daar nog veel gunstiger bij af: Wit-Rusland: 269 coronadoden, Nicaragua 46, Taiwan 7, Burundi 1.
En dan Nederland: lockdown en aantal coronadoden 6.013. (Cijfers De Volkskrant, bijgewerkt t/m 8 juni.)
Ik was geschokt toen ik zag hoe weinig coronadoden er zijn in de landen zonder lockdown. Het lijkt erop dat de lockdown helemaal niet heeft geholpen, integendeel.
De conclusie kan niet anders zijn dan dat corona, hoe akelig de ziekte ook is, met en zonder lockdown niet meer dodelijke slachtoffers eist dan andere recente griepepidemieën. Waarom houdt onze regering dan toch zo star vast aan die verschrikkelijke 1,5 meter-samenleving?
Ik kan het niet geloven. Geen feesten meer, geen carnaval, geen festivals, geen popconcerten, geen voetbalwedstrijden. En moet onze politie dat echt allemaal op naleving gaan controleren, zoals die arme agenten die mensen in hun woning moesten arresteren omdat ze door het raam van het verpleeghuis te dicht bij hun oude moeder waren gekomen. Ik zag het schokkende filmpje. Daar word ik dus verdrietig van.
En ja, geloof het of niet, als je een feestje geeft, heb je kans dat de politie met loeiende sirenes op de stoep staat, zoals in Borne (Twente) gebeurde. Het ging om een borrel drinken na het werk. Alle tien betrokkenen worden vervolgd. Ja, vervolgd.
Dat is wat het beleid van onze regering met ons en ons land doet. Willen wij in zo’n land leven?
Wij wilden 75 jaar bevrijding vieren, waar velen hun leven voor hebben gegeven, en toen waren we ineens minder vrij dan we in al die 75 jaar ooit geweest zijn. Als je te dicht op je vrienden loopt of met z’n drieën in een auto zit en niet samen tot een huishouden behoort, word je beboet en krijg je een strafblad, want het is geen simpele overtreding, maar een misdrijf, een strafbaar feit. Als je met je collega’s een borrel drinkt word je vervolgd.
We moeten ineens weer bang zijn om aangegeven te worden door buren of voorbijgangers die dat kunnen doen via een door de regering ingestelde kliklijn. Hoe lang was het ook weer geleden dat dat voor het laatst gebeurde? Juist: 75 jaar.
Ouderen worden opgesloten, mogen niet meer bezocht en geknuffeld worden, velen sterven van en in eenzaamheid.
Mensen blijven ook zelf uit angst op hun kamertje zitten, durven niet meer naar buiten. Ik ken er heel wat. Dat is wat de angst met ze heeft gedaan.
Vele kleine bedrijven gaan failliet. De horeca, theaters, concertzalen, moeten zich in allerlei bochten wringen om te voldoen aan de 1,5 meter. Mensen worden ontslagen, raken hun baan kwijt. De coronacrisis leidt tot werkeloosheid, huiselijk geweld, schulden, depressies, suïcide. Het gebeurt allemaal. Kijk maar om je heen.
Waarom, waarom offert de minister-president de vrijheid, het geluk en de levens van zoveel van zijn eigen onderdanen op om een idee-fixe in stand te houden, namelijk dat deze epidemie vele malen dodelijker is dan een gewone griepepidemie, terwijl alle bovengenoemde cijfers ons simpelweg vertellen dat dat niet zo is? Kijk naar de landen die geen of minder maatregelen namen. Als daar nu veel meer slachtoffers waren gevallen… Het tegendeel is waar.
Durven wij ons af te vragen of het middel misschien erger is dan de kwaal? Volgens Michaéla Schippers, Professor aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam, is er is geen wetenschappelijk bewijs dat de lockdown helpt, integendeel, zijn er wetenschappelijke bewijzen dat het middel inderdaad vele malen erger is dan de kwaal.
Maar nee, onze regering weet van geen wijken.
Ik word er intens verdrietig van.
En wat ik het ergste vind: de media laten geen enkel kritisch geluid horen. Zelfs NRC en De Volkskrant, toch in het verleden onze ‘kwaliteitskranten’ geven foutieve, misleidende en tendentieuze informatie en dat zeg ik niet zomaar. Kritische wetenschappers worden uit de kranten en van de TV geweerd, krijgen geen platform. Waarom niet?
Nee, elke dag worden op TV, in de kranten en elk uur op de radio, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal coronadoden gemeld. Als ze dat ook zouden doen met kanker en hart- en vaatziekten …
Ik denk dat het zo creëren van angst een enorme invloed heeft gehad op de druk in de zorg. In andere jaren kreeg ik griep en bleef ik met 39.5 gewoon in bed liggen tot het over was. Nu was er bij het begin van de griepuitbraak al zo’n angst gecreëerd, dat iedereen met 39,5 naar de dokter rende en werd doorgestuurd naar het ziekenhuis, omdat het wel eens corona kon zijn. Er was dus een run op de ziekenhuizen met opnames en testen etc. etc. en alle gevolgen van dien.
Mijn eigen huisarts genas 10 zieke mensen, die wegens overbezetting niet meer in het ziekenhuis konden worden opgenomen, met onder andere een middel dat al meer dan 40 jaar dagelijks wordt voorgeschreven aan mensen met reuma en ook als jij en ik naar de tropen gaan tegen de malaria. Alle 10 waren na 4 dagen genezen. Kosten 15 euro. Hij maakte het wereldkundig en werd de volgende dag door de Inspectie gesommeerd zijn behandelingen per direct te staken. Een patiënt die hij nog had willen behandelen, overleed. Het middel is inmiddels voor deze toepassing verboden. Miljoenen doses, nog nooit iemand aan gestorven. Nu het coronazieken geneest is het ineens gevaarlijk. De minister noemde de handelswijze van mijn huisarts: kwakzalverij. Dus iemand die alleen maar een opleiding heeft gevolgd tot leerkracht in het basisonderwijs en schoolleider primair onderwijs, jawel, onze eigen minister van Volksgezondheid, beschuldigt iemand, die negen jaar heeft gestudeerd voor huisarts en jaren in Afrika met gevaar voor eigen leven zieke mensen heeft behandeld, van kwakzalverij? Ik word niet snel kwaad, dat is niet goed voor mijn bloeddruk, maar hier werd ik dus heel erg kwaad over. Waar haalt deze man de euvele moed vandaan? Wat bezielt hem? Wat bezielt deze regering? Wat bezielt onze kwaliteitsmedia?
Ik zou het dolgraag willen weten.
Kennelijk is het de bedoeling dat we wachten op en smachten naar het verlossende vaccin, ook al is het niet veilig getest. Waarom? Heeft de regering misschien al een deal gesloten om vaccins af te nemen, zoals in 2009, toen de toenmalige minister van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad 34 miljoen vaccins a 7,20 per stuk kocht tegen de Mexicaanse griep, dat is 244 miljoen euro, opgebracht door de belastingbetalers? In die Gezondheidsraad zat ook viroloog Ab Osterhaus, die later in opspraak kwam wegens zijn belang in het door hem zelf opgerichte bedrijf Viroclinics, dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep mede ontwikkelde. Jawel, dezelfde man die nu in alle gerespecteerde TV programma’s een o zo welkome gast is en opnieuw zijn zegje mag doen.
Het merendeel van die in 2009 aangeschafte vaccins werd trouwens vernietigd (over kapitaalvernietiging gesproken) toen bleek dat er voor niets paniek gezaaid was en mensen bovendien ernstig ziek waren geworden na de vaccinatie. Het Ministerie trok nog eens 5 miljoen euro uit als schadevergoeding voor de slachtoffers.
Als dat ons straks ook nog te wachten staat…
Viroclinics bestaat overigens nog steeds en is wereldwijd markleider in services aan farmaceutische bedrijven en ontwikkelaars van vaccins. En, alweer jawel, is momenteel bezig mede een vaccin te ontwikkelen tegen Covid-19.
Is de geschiedenis zich misschien aan het herhalen?
Hoe dan ook, tot dat volgens onze minister verlossende moment van (gedwongen?) vaccinatie worden wij in angst gehouden en zijn wij een aantal belangrijke burgerrechten kwijt. Gelukkig heeft de Nederlandse Orde van Advocaten vorige week gesteld dat de coronamaatregelen niet in een democratische samenleving thuishoren. Maar tot nu toe berichten onze kwaliteitskranten, NRC, De Volkskrant, daar niets over. Waarom niet? Ik zou het graag willen weten.
Waarom ik nu dit schrijf. De regering wil via een spoedwet een blijvende 1,5 meter-samenleving realiseren. De 1,5 meter-regeling krijgt dan een officiële wettelijke status en zou al 1 juli in werking moeten treden en een jaar geldig zijn, maar dat kan dan weer steeds verlengd worden. Behalve de Orde van Advocaten heeft ook de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ernstige kritiek op de gang van zaken.
Als jullie ook niet willen dat onze kinderen en kleinkinderen zo’n toekomst tegemoet gaan, kijk dan even naar de twee onderstaande links. Het zijn petities. Als je wilt kun je ze ondertekenen. Ik heb het al gedaan.
Ik kan helaas niet ingaan op al jullie reacties. Dank je wel dat jullie dit gelezen hebben. Dat doet me goed. Ik wilde mijn hart luchten en jullie daar deelgenoot van maken. Ik ben niet bang voor de consequenties. We hebben 75 jaar in een vrij land geleefd, mijn eigen ouders hebben daar met gevaar voor eigen leven voor gevochten en ik zou die traditie graag in ere willen houden.
Nog even dit: blijf lief voor je medemensen, ook al hebben ze een andere mening. Laten we met z’n allen deze mooie lieve aarde en haar bewoners geven wat ze verdienen: respect en compassie.
Nu ga ik een liedje zingen.
de naakte waarheid strompelt voort
van huis en haard verjaagd
zo rammelt zij aan elke poort
maar geen mens die haar verdraagt
nee geen mens die haar verdraagt
mocht jij haar ooit ontmoeten
vertel haar dan hoe ik haar mis
dansend op haar blote voeten
zoals zij mij het liefste is
zoals zij mij het liefste is
Ernst Jansz
P.S. VOOR DE FACT CHECKERS
2e alinea
RIVM monitoring sterftecijfers:
6e alinea
Michaéla Schippers, Professor Behaviour and Performance Management Erasmus Universiteit, Rotterdam:
9e alinea
Het middel is Hydroxychloroquine, HCQ. Het werkt alleen in combinatie met zink. HCQ is de ionofoor, die het zink door het celmembraan in de cel brengt, waar het (Zink) de replicatie van het RNA-virus verhindert. Zie het onderzoek door 6 Nederlandse wetenschappers, gepubliceerd in The National Library of Medicine: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21079686/
Kortom, zoals mijn huisarts zegt: zonder zink werkt het (HCQ) niet.
Foto: Luna JanszBron: 9 For News. + Facebook.

19 opmerkingen:

 1. 5 mei 1940.
  Hitler pleegt een onverwachte aanval op Nederland. Rotterdam plat gegooid.
  Kabinet vergadert.

  6 mei. Regering nog in beraad: Gaan we ons verdedigen? Heeft dat zin? "We gaan het toch verliezen". "Nee, we moeten moed tonen, en ons verdedigen@ "

  7 mei: Regering is er nog niet uit. Onenigheid zelfs binnen de partijen.

  8 mei: Duitsland heeft nu het hele land bezet. Regering nog verdeeld: moeten we ons overgeven of niet ?

  Duitsers in opperbeste stemming. Kijken met meeewarige blik op onze leiders neer. Sfeer lacherig maar ook teleurgesteld "Ja, so macht's natürlich kein spass zu gewinnen !"

  We verloren kansloos, maar de democratie zegevierde !

  Ik ga het niet meer herhalen. Jullie begrijpen er toch niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "5 mei 1940.
  Hitler pleegt een onverwachte aanval op Nederland."

  Volgens mij was het op 10 mei 1940, dus kunnen de overige gebeurtenissen die @Verheul benoemt ook niet kloppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Sofia.
  Ik had de brief van Jansz gelezen, en ben het eens met 80 % van wat hij schrijft, en voel dezelfde woede. Maar 20% is fout. En het aspect war dawg over schrijft is nu juist één van defoute stukjes in Jansz's betoog.
  WE spreken hier over het moment dat bij de regering door dringt dat dit: 1) Onbekend is en 2) Potentieel heel dodelijk en 3) dat er dus heel streng moet worden ingegrepen.
  Dàt is waar Piter Klok over spreekt: het invoeren van de Lockdown.
  Dat is een moment dat media, politiiek en opinie-leiders even ,met hetzelfde bericht moeten komtn.
  Klok heeft gelijk.

  Net als alle anderen vind ik: De overige 50 weken van het jaar behoren jullie journalist te zijn, hoor en wederhoor te plegen. Dat ben je niet meer. Je vertolkt de mening van de regering , of misschien wel: Je bepaalt de mening van de regering.

  ( Zie Van Goor bij de Blauwe Tijger)

  En dan is het misleidend van Jensen en van Dawg om Klok te citeren over een moment in de tijd dat hij inderdaad één stem moest vormen met Rutte en het RIVM.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Het enige dat om te huilen is dat is dat Wilders zich door de joodse rovers laat betalen om bij ons de destabilisatie te maximaliseren.

   Duitsland en Nederland zijn de landen die het meest profijt hadden van de EU. Wij profiteerden van de voor ons lekker lage koers van de Euro.
   Dat heeft landen als Italië en Spanje genekt.

   Luister naar Bert de Vries.
   https://youtu.be/5Vr2Xko8ByI?t=3900

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. [Wij profiteerden van de voor ons lekker lage koers van de Euro.]

   Nadat ze ons eerst beroofd hadden van de waarde van de gulden.
   ================

   Blijf bij het onderwerp. Sofia.

   Ik ben niet blij met de Euro. Bert de Vries is niet blij met de Euuro. En jij ook niet.

   Het onderwerp is: 'Die luie Italianen profiteren van ons zweet. Wilders zegt het even tegen lakei Rutte.


   Mijn antwoord: De vrienden van Wilders ( zijn bazen) profiteren van ons zweet. Daar hoor ik hem nooit over.
   Wij profiteerden veel meer van de Euro dan de andere landen, en de Italianen leden veel meer onder de Euro.
   Dat is de discussie, en dat zijn dus relevante opmerkingen.

   Over de gulden hebben we het nu niet.

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sofia,

  lees mijn blog.
  Ik verander elke dag mee met de nieuwe informatie.

  Als het virus bijna verdwenen is, relax ik, en ben ik heel blij.

  Waar ik me niet toe verlaag is tot jullie nivau: Jullie roepen: "Zie je wel, we hadden altijd al gelijk!"

  Je staat aan de kant, te mekkeren dat je niet lekker je oude leventje mag leiden.
  Je bekritiseert mensen die verantwoordelijkheid dragen en moeten besluiten op basis van nauwelijks enige kennis van een nieuw virus.
  Ze moeten dus zo weinig mogelijk risico nemen.
  Begin maart vond ik hen veel te relaxed. Te weinig ingrijpen.
  Dan deden ze de lockdown, en die vond ik - omdat ze zo lang gewacht hadden, en het wemelde van de besmettingen overal - toen wel nodig. (Ze hadden begin febr. moeten ingrijpen, of zelfs begin januari, zoals landen als Vietnam (nul doden) en Taiwan ( 8 doden? ) deden. Maar goed, dat is de ere divisie.
  Wij zijn een land van domme en verwaande kletskousen, derde wereld, dus onze regering ook Dus enig begrip mag je wel opbrengen: we kunnen nooit Vietnam evenaren.

  En na 1 april ging men fel door met lockdown. Dat was volgens mij niet nodig.


  Zo was ongeveer mijn positie.

  Jullie positie was altijd fout. lees je eigen artikelen maar na. Er is er niet een waar je nu nog achter kan staan.

  PS: Vietnam is NU nog steeds volop aan het controleren en testen. Zij weten dat dit virus gevaarlijk blijft. Ook in een zonnig land. NUL doden ! Maar nemen het wel serieus.

  Martenson zegt: We moeten respect hebben voor het virus. Niet bagatellisern.

  Wie trouwens niet ELKE aflevering van Martenson heeft beluisterd, heeft geen idee van wat er in de wereld gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sofia schrijft: "Jouw geheugen is blijkbaar zo slecht dat je nu al niet meer weet wat ik regelmatig geschreven heb."

  Ik herinner me dat je het hele internet af struinde en alle lui die beweerden dat er niks aan de hand was, hier plaatste.

  Al die lui maakten dezelfde fout: "Er zijn niet zo veel corona doden, dus is het niet erger dan een griepje".
  En wat zou er gebeurd zijn als we de mensen lekker rond hadden laten lopen?
  Daar reageren ze niet op.
  Of ze komen met landen waar bijzondere omstandigheden gelden: Zweden, Belarus, etc.

  In een land wat qua immuunsysteem zwak is, qua temperatuur en vochtigheid kwetsbaar en waar de super-spread events lekker door mogen gaan, krijg je enorme sterfte.
  Dat weten we NU.

  Verder heb je een hele reeks artikelen geschreven die dan moesten bewijzen dat de ziekenhuizen leeg waren.
  Dat is misschien wel zo, maar wat zou dat bewijzen? In Bergamo, Wuhan , Moskou, Oost Brabant etc waren ze boordevol.
  Dit virus laat zich niet voorspellen. De beadem-machines waren toen echt nodig, Nu blijkt het probleem in de bloed-stolling te zitten.
  Warme landen zouden geen last hebben. Nu heeft Brazilie volop last. Rusland zou het goed hebben aangepakt, Nu blijkt dat ze het toch niet goed deden.
  En dan wil jij bewijzen dat het allemaal een hoax is, omdat er hier en daar minder zieken in het ziekenhuis komen dan men verwachtte?

  Ga zelf eens iets doen in de realiteit. Dan zal je wel ander piepen. Ik kan er over me praten. Eén klant bestelde binnen 8 dagen 3 x 33 pallets à 1344 pakjes mais. We hebben ze gemaakt, met tegenzin. 133.056 pakjes dag en nacht gewerkt. Zelf in het ziekenhuis opgenomen met hartritme stoornis.
  En nu? Nu heeft ie te veel in voorraad en zal pas op 30 juni weer bestellen.
  Ga ik nu denken dat de man een samenzwering met de usual suspects op touw heeft gezet om mijn gezondheid te ondermijnen?
  Nee.
  Zo lopen die dingen.
  Iedereen doet zijn best. En het loopt anders dan je dacht. En eén is de lul: die moet naar het ziekenhuis.
  Pech.

  Maar voor jullie is alles heel gemakkelijk.
  Achteraf hadden jullie altijd gelijk.
  Lees je eigen verhalen nog maar eens. Je had nooit gelijk.
  En je hoeft ook nooit een besluit te nemen.
  En niemand zal jullie bekritiseren.

  Je kan je permitteren om te denken dat je het beter weet.
  Niemand zal je tegen spreken.
  Behalve ik. Daar heb je dan vet pech mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Dawg.

  Ja, regeringen liegen.
  De journalist behoort tegengas te geven. Onderzoek te doen.
  Karel van Wolferen herhaalt het vaak: hoe zijn hoofdredacteur hem zei: "De regering liegt. Het is onze taak om ze de kans af te nemen."

  Maar die journalisten bestaan niet meer.
  Eerst kochten de Usual Suspects de media. En de baneknwerelld hadden ze al lang in handen. Nu zijn ze bezig om de Big Corporations te bezitten, en de small corporations failliet te laten gaan.
  Daarbij maken ze heel handig gebruik van dit virus.
  En het virus is gemaakt en bedacht door Amerikaanse deskundigen, wellicht in samenwerking met chinese wetenschappers.

  Onze eigen Ron Foucher uit Rotterdam heeft het vogelvirus dodelijker gemaakt. Trots meldt hij dat in de NY Times.
  Hij verdient 20 jaar cel voor dat werk.

  Ik citeer uit de NY Times:
  The experiment in Rotterdam transformed the virus into the supergerm of virologists’ nightmares, enabling it to spread from one animal to another through the air. The work was done in ferrets, which catch flu the same way people do and are considered the best model for studying it.

  “This research should not have been done,” said Richard H. Ebright, a chemistry professor and bioweapons expert at Rutgers University who has long opposed such research.
  He warned that germs that could be used as bioweapons had already been unintentionally released hundreds of times from labs in the United States and predicted that the same thing would happen with the new virus.

  “It will inevitably escape, and within a decade,” he said, though he added that security measures like restricting possession of the virus to fewer scientists and fewer laboratories would lower the chances of that happening so soon.

  But Dr. Fouchier and many public health experts argue that the experiment had to be done.
  If scientists can make the virus more transmissible in the lab, then it can also happen in nature, Dr. Fouchier said.
  Knowing that the risk is real should drive countries where the virus is circulating in birds to take urgent steps to eradicate it, he said.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. [Ik verander elke dag mee met de nieuwe informatie. Als het virus bijna verdwenen is, relax ik, en ben ik heel blij.]

  Het is weer schitterend. Tijdens de persco van Rutte had Rutte het al over "HET VACCIN" waar de "EXPERTS" nog héél érg weinig over wisten, maar zij wisten wél dat alleen "HET VACCIN" het probleem kon oplossen.

  Maar, drie maanden later hebben ook wij meer informatie.

  Zo komt het virus niet van de markt in Wuhan maar uit een bio-lab in Wuhan en je kan mij niet wijsmaken dat de figuren die dit virus hebben ontwikkeld niet weten waar zij mee bezig zijn.

  Het Erasmus Medisch Centrum is door de Amerikaanse overheid met $400 miljoen financieel ondersteund. Voor wat? Heeft iemand dat uitgezocht?

  Het RIVM is door Bill Gates financieel ondersteund. Waarvoor? Om "HET VACCIN" erdoor te drukken?

  De BBC is door Bill Gates financieel ondersteund. Waarvoor? Om de politiek, meanstream media en die zogenaamde "EXPERTS" met één woord te laten spreken?

  Nu kont er weer naar buiten dat de broer van Hugo de Jonge in Big Pharma zit. De broer van J.P. Balkenende had iets met olie te maken tijdens de Irak oorlog.

  Maar hoe zit het nu met de experts die door media van de buis worden geweerd? Hebben die jarenlang gestudeerd om ons nu onzin te verkopen?.

  De waarheid over het virus ligt ook niet in het midden, er begint zich een duidelijke agenda te ontwikkelen waar het uiteindelijk naar moet leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vervolg.

  Dus: het virus is gemaakt door mensen.
  Het is ontsnapt. of bewust los gelaten.

  En nu is het er en zijn er vele duizeden doden.

  Wat moet je dan nu doen?
  Je moet naar 1 ding doen: Zorgen dat je snapt hoe het virus werkt, en het aantal doden beperken.

  Als je dat hebt opgelost, dan moet je de schuldigen achter slot en grendel zien te krijgen.
  Waarom?
  Om te zorgen dat ze nooit meer zoiets zullen doen.

  Gaat niet lukken, want de Usual Suspects controleren onze weereld.
  De Crediet Criusis was net zo erg als de Corona crisis. Is er ooit één schuldige bestraft ?
  Nee, nooit.
  Ja 2 shabbesgoyim en één jood die àndere joden benadeelde ( Bernie Maddov) .
  Dan weten de insiders weer hoe de hazen lopen, wie de baas is, en wat de bedoeling is: weg met de goyim.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik schreef over Ron Foucher en zijn 'bewapenen ' van het vogelgriep virus.
  Een misdaad tegen de mensheid volgens mij.

  Hier zijn interview in de NY Times: https://xevolutie.blogspot.com/2020/02/952-ron-fouchier-nytimes-2011-heeft.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blijf bij het onderwerp. Sofia.

  Ik ben niet blij met de Euro. Bert de Vries is niet blij met de Euro. En jij ook niet.

  Maar ik Eddy ben wel blij met mijn euro's.
  En weet je wat, die overspannen boer uit Ossendrecht wat zich al maanden heeft laten aanpraten dat er een dodelijk virus rond zwerft boven zijn hoofd, ja die boer...……...die zou nu wel willen dat hij aan die euro's van Eddy kon komen.
  Want hij zegt wel mooi,ik ben niet blij met de euro.
  Maar als iemand hem een paar briefjes van 50 in z'n handen duwt, dan is hij ineens toch dolblij.
  Van mij krijgt JV nog niet 1 cent. En stelen bij mij op straat durft niemand. Die ben ik nog niet tegen gekomen.
  En mocht het zo zijn, heb ik een goede reden om diegene zodanig te verminken dat hij zoiets nooit meer in zijn hoofd durft te halen om het nog eens te proberen.
  Wacht effekes Verheul...…...ik pin weer even €1000,- voor je wrattenneus weg. hahahahahahahaha
  Corona......lekker biertje...…….proost mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen