donderdag 25 juni 2020

Bloemenmeisje nu bekend: "overheid wil controle en dwang"Het bloemenmeisje is nu bekend, dankzij Trouw. Het is Wendy Kroeze, Psychologe, 41 uit Nijmegen. Komend weekend gaat ze weer de barricaden op:  "ik vind het egoïstisch om oude mensen te laten verpieteren in hun eentje". Blik had het swingende bloemenmeisje al eerder in het vizier, HIER, vanaf circa 3:20. Wendy gooit het hele draaiboek van de staats crisis-acteurs door de war! De enige die klappen kreeg was zij, omdat zij waarschijnlijk de enige niet-crisis-acteur was!


En dan nog dit...
In wat voor een eng land leven we. Lockdown kon in 2 uur geregeld worden. Was geen enkel probleem voor de regering. Maar unlock treineren ze elke keer weer; het gaat nu al naar een half jaar (tot September), en nul perspectief op volledige unlock, zelfs nu er 0 aanleiding over is voor welke lockdown-maatregel dan ook. Ondertussen roept Viruswaanzin op tot "geduld". Wat dat betreft zitten ze wel op 1 lijn met Rutte. "Geduld" zal Rutte als muziek in de oren klinken. Ook gelooft Mordechay Krispijn dat Rutte's spijkerbroekenmilieties wel goede reden hadden om 1 persoon weg te willen slepen... Redenen geeft de voorman niet voor zijn stellingname... Ook dat zal Rutte en Remkes als muziek in de oren klinken....Demonstratie

Waarom ‘bloemenmeisje’ Wendy Kroeze (41) tussen de hooligans stond. ‘Willem-Alexander motiveerde mij’

Wendy Kroeze tegenover de ME, tijdens de demonstratie zondag op het Malieveld. Beeld EPA
De foto van de vrouw die naar de Mobiele Eenheid zwaait met een bosje bloemen, werd iconisch voor het zondagse protest tegen de anderhalve meter. ‘Bloemenmeisje’ Wendy Kroeze vertelt wat haar motiveert. “Corona is een hoax.”
Toen de Nijmeegse psycholoog Wendy Kroeze (41) zondag in de trein richting Den Haag stapte, had ze niet kunnen bedenken dat ze enkele uren later met twee mondkapjes over haar borsten, gerbera’s in haar handen en hooligans om zich heen, een wapenstok van de Mobiele Eenheid in haar buik zou voelen landen. Ze was nota bene op haar teenslippers gekomen.
En terwijl ze met haar bosje bloemen in de treincoupé zat, had ze al helemaal niet kunnen bedenken dat ze de dag daarna haar schreeuwende hoofd zou aantreffen in vrijwel elke krant, als iconisch beeld van een breekpunt in de coronacrisis: het moment dat het verzet tegen de beperkende maatregelen van het kabinet serieus en zichtbaar werd. Haar foto's gingen al gauw rond op sociale media, waar ze de bijnaam ‘bloemenmeisje’ kreeg. 
Een paar dagen later zit Kroeze in haar ruime tuin, die via openslaande deuren zicht biedt op haar modieus ingerichte jarendertighuis in. De verslaggever geeft ze – voor die er erg in heeft - demonstratief een hand. “Bloemenmeisje? Ik ben 41, dus zeg maar gerust bloemenvróúw.” 
ADVERTENTIE

Wij zijn Nederland

In het dagelijks leven is Kroeze behandelcoördinator bij een gesloten jeugdzorginstelling. Ze kwam min of meer per ongeluk in de voorhoede van de betogers terecht die van het Malieveld richting Den Haag Centraal liepen, vertelt ze. Ze stond aan de zijkant van het veld toen de hooligans begonnen te bewegen. Veel andere demonstranten volgden. Ook zij, en al gauw stond ze vooraan. 
“Wij zijn Nederland, wij zijn Nederland”, scandeerde ze met de voetbalsupporters mee. Toen ze ter hoogte van het station de ME op zich af zag komen, bleef ze vooraan de groep staan en stak haar bloemen de lucht in. “Ik riep: Wij komen in vrede. Ik wilde niet dat de supporters en de politie slaags met elkaar zouden raken. Ik voelde mij een moeder die voor haar kinderen gaat staan.” 
Het was een onverwacht persoon die Wendy Kroeze motiveerde om naar het Malieveld te gaan: koning Willem-Alexander. Op 4 mei zei hij: “We moeten niet normaal maken wat niet normaal is.” 
Kroeze: “Ik dacht: inderdaad. Ik stop met winkelwagens desinfecteren en afstand houden, want dit is niet normaal. Dit is niet het land waarin ik wil leven.”
Stellig: “Corona is een hoax. Niet dat het niet bestaat, maar wat hier gebeurt, is van ongekende proporties.” Ze doelt op de zwakke wetenschappelijke basis die er volgens haar is voor de maatregelen van het kabinet – ze is van de school Maurice de Hond - en vindt de beperkende maatregelen daarom disproportioneel. “Er liggen nog maar 55 mensen op de intensive care, en wij leggen een heel land plat?” 
Wendy Kroeze, de 'bloemenvrouw'.Beeld Koen Verheijden

Vrijheid versus veiligheid

Dat de demonstratie verboden werd, vormde voor Kroeze een extra motivatie om naar Den Haag te gaan. “Het was een demonstratie voor de vrijheid! Dat die verboden werd,  legitimeerde de demonstratie juist.” Ze ging niet omdat ze antivaxxer is - hoewel ze heel kritisch is op de farmaceutische industrie - en nee, ze is ook geen extreemrechts type of hooligan. Ze was altijd een linksige D66-stemmer, ook wel liberaal. Nu overweegt ze Wilders, omdat hij zich sterk uitspreekt tegen de beperkende maatregelen. “Als je dat een half jaar geleden tegen mij had gezegd, had ik je vierkant uitgelachen.” 
Uiteindelijk ging het Kroeze, toen ze tegen de ME stond te schreeuwen, vooral om zelfbeschikking, legt ze uit. “Er zijn twee waarden die lijnrecht tegenover elkaar staan op dit moment: vrijheid versus veiligheid. Het kabinet heeft ervoor gekozen veiligheid te laten prevaleren boven vrijheid. In een democratie zou je mensen zelf moeten laten beslissen welke waarde voor hen zwaarder weegt.”
Maar gaat ze niet totaal voorbij aan het feit dat het gedrag van het ene individu van invloed is op dat van de ander? “Waarom?” reageert Kroeze. “Als jij veiligheid belangrijker vindt, blijf je toch lekker thuis? Er zijn ik weet niet hoeveel mensen van tachtig in verpleeghuizen die zeggen: ik wil dit niet. Waar halen we het lef vandaan om mondige mensen die niets kwaad hebben gedaan, tegen hun wil op te sluiten? De arrogantie!”

Strijden voor liefde en verbinding

Ze wapende zich met bloemen om aan te geven dat ze strijdt voor liefde en verbinding, zegt ze. “Dat ontneemt de overheid ons door de maatregelen. Als psycholoog weet ik als geen ander wat sociale deprivatie met mensen doet. En dan zeggen mensen dat ik egoïstisch ben, omdat ik geen afstand houd. Nou, ik vind het egoïstisch om oude mensen te laten verpieteren in hun eentje.” 
Ze denkt even na en zegt dan: “Wat ik mooi vond aan Nederland, tot januari dit jaar, was dat de overheid zei meer uit te willen gaan van vertrouwen in burgers, van eigen verantwoordelijkheid. Maar sinds corona wil deze overheid controle en dwang. Als we niets doen, verandert Nederland in een soort politiestaat.” 
Daarom gaat ze komend weekend weer protesteren met een bosje gerbera's. “Ik hoop dat bij de volgende demonstratie ook boeren komen, hooligans, huisvrouwen, Satudarah, opa's en oma's: dit moet een protest van het hele volk worden.” 

30 opmerkingen:

 1. Mooi stuk ter opheldering van de rol van de 'bloemenvrouw'. Kanjer. Zat JV er weer mooi naast, met zijn typering aan het eind van het vorige blog, maar dat gebeurt de laatste tijd wel vaker.

  [een wapenstok van de Mobiele Eenheid in haar buik zou voelen landen.]
  Dat viel trouwens ook wel mee, het waren 2 'tikjes', die je nauwelijks zou voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Op haar slippertjes en met een bos gerbera's ging ze van huis, van Nijmegen, naar Den Haag, naar een verboden demo... :-)

   Verwijderen
  2. Gewen idee waar ik iets beweerd heb over deze bloemen-vrouw dat onjuist kan zijn.

   Het bloemenmeisje. Lekker belangrijk.

   Als het social-interest moet zijn, dan kies ik voor de broer en vader van Willem Engel: een mix van intellectuele elite en onderwereld. Da's pas leuk!

   Zelfs de NOS besteed nog meer aandacht aan Rusland en de viering van 75 jaar overwinning op het Nazisme.
   Putin had een goede speech.
   De parade was indrukwekkender dan ooit tevoren. https://nos.nl/l/2338349

   Maar Blik zoekt de bloemen-mevrouw op.

   https://www.moonofalabama.org/2020/06/putin-on-world-war-ii.html

   Verwijderen
 2. @JV: [Gewen idee waar ik iets beweerd heb over deze bloemen-vrouw dat onjuist kan zijn.]
  't Is ook al weer 3 dagen geleden. Hierzo liet je je, naar mijn mening, een beetje denigrerend uit.
  [Wat die maffe meid met die bloemen (is het wel een echte vrouw? Het gezicht is niet erg vrouwelijk...) er tussen doet weet niemand.]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een parade bestaat uit gedrilde en gehersenspoelde mensen.
  Dat zie je ook in het zwart wit geschiedenis beeldmateriaal waar mensen in parade liepen voor een geestelijk gestoorde vent met een snorretje.
  Zo'n parade voor Putin is niets anders.

  Ik zie liever dat vrede lievende bloemenvrouwtje dan die achterlijke gehersenspoelde uniformen.
  Maar begrijpelijk dat JV militaire parade's indrukwekkend vindt.
  Gestoord zoekt gestoord.
  Zou hij van militaire parade's soms ook een stijve plassert krijgen?

  Man oh man, ik hoor Matt en Grandal tot hier kei hard lachen....hahahahahahahaha

  De mooiste foto trouwens van een bloemenvrouw wat ik ooit gezien heb is die van een vrouw wat een bloem bij een soldaat in de loop van een geweer steekt als protest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent een wereldvreemde Hippie, E.
   Bloemen steken in geweer-lopen etc. Een bloemenkind!

   Ik ga er van uit dat je lang haar en een staartje hebt, net als Matt en Grandalf.
   Dat is niet erg, maar het klopt niet met de stoere taal die je hier steeds uit slaat.

   Je bent te lui om te begrijpen wat 'St Peterburg' voor Rusland betekent. Ik zal het vertalen naar het huidige Nederland.

   We hadden in 1940 hier 9,2 miljoen inwoners.
   Stel dat er in die oorlog 1,3 miljoen waren gedood omdat een vreemd land ons had aangevallen.
   Stel dat er geen enkele familie was zonder een gezinslid dat destijds stierf. ( Putin's broer stierf, zijn vader werd zwaar gewond)
   Stel dat ons land al vaker door 'Europese landen' werd aangevallen, ( Napoleon 1x, Duitsland 2x) en nu al weer jaren bedreigd zou worden ( Het VS 'beleg van Rusland' duurt al van 1992-2020)
   zou je dan niet ontzettend blij zijn dat jouw land een stevig leger heeft om die mafkezen die het steeds op jouw bezittingen hebben gemunt, af te schrikken?
   Dat lijkt me logisch.

   Maar goed, lieden die met bloemen in geweer-lopen in de weer zijn beschikken wellicht niet over voldoende inzicht om dat te begrijpen.


   Verwijderen
  2. Ga weg man met je flauwekul.
   Al die gedresseerde en geuniformeerde monkey's wereldwijd hebben totaal geen verstand waarom wij mensen leven op aarde. Het getoon van wapenarsenaal werkt provocerend en is nergens goed voor. Alleen dat een ander zoekt naar nog machtigere wapenarsenaal.
   Kwaad bestrijd je het beste met liefde.
   Dat is wat ik nu bij leer in het leven.
   Had je niet verwacht van mij hé JV?

   Goed vertoeven hier met mijn airco aan.
   Ik heb ook nog geen aerosolen gezien.

   Verwijderen
  3. Er zijn heel wat schrijvers die hebben aangetoond dat onze joodse vrienden zowel WI 1 als ook WO2 hebben veroorzaakt. Bewust. Met opzet. Om hippies en chauffeurs op te ruimen, zal ik maar zeggen.

   Maar ja, als je niks weet kun je dàt ook niet weten, nietwaar.

   Verwijderen
  4. Om hippies en chauffeurs op te ruimen?
   Ik wacht al mijn hele leven op die "joodse vrienden" wat in jouw hersenschimmel rond spookt.
   Tot heden nog geen joods spook gezien wat mij komt "opruimen"

   Oke, dan weet ik dat het niet waar is en dat ik juist veel weet.
   Met spookverhaaltjes houd ik mij eigenlijk ook niet bezig.
   Ik weet immers wat ik echt zie om mij heen.
   maar blijf gerust nog wat rondspoken JV.
   Dat is goed voor ons entertainment op internet hoe jij jezelf wegzet als joker.

   Verwijderen
  5. Toktok, als evangelical ben jij een useful idiot, pas te elimeneren wanneer niet meer nuttig. Dus voorlopig kun jij gewoon de bestellingen rijden.

   Verwijderen
 4. Ook Maurice de Hond zit er finaal naast met zijn aerosolen theoriën.
  Als je niet oppast wordt je ook door hem gehersenspoeld en mogelijke aerosolen angst porno.

  Alles en iedereen gaat voorbij aan Bechamp. Ook de Hond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bechamp kan niet verklaren waarom je niet ziek wordt als je jezelf isoleert. Hij heeft dus ongelijk. Afgeschreven. Black knigt.

   Verwijderen
  2. Ga jij jezelf maar mooi isoleren JV.
   En de theorie van Bechamp begrijp je gewoon niet. Daar zijn jouw hersencellen gewoon te zwak voor.
   Misschien als gevolg van te veel isolatie?

   Verwijderen
  3. Bechamp denkt dat we ziek worden gemaakt doordat micro-organismen in ons lichaam een andere vorm aan nemen en ons dan ziek maken.
   Het idee is al heel lang achterhaald.
   Maar goed, er zijn ook nog volop mensen die geloven dat de aarde plat is. We kunnen daar niet steeds tegen in gaan, natuurlijk.

   Verwijderen
  4. Yep, Bechamp heeft gelijk. En Bechamp wist ook hoe je de kans om niet ziek te worden te vergroten
   En dat is niet te vergelijken met platte aarde debieltjes.
   Vreemd dat JV zoiets ook aanhaalt.
   Jouw knuppeltje werkt helaas niet JV

   Verwijderen
  5. Een vaag, 19e eeuws verhaaql van de 19e eeuwse Bechamp.

   Zijn fantasieeen over ziektekiemen zijn in deze tijd WEIRD; dat geldt nog meer voor hen die in zulks geloven.

   Zijn begrip over het 'terrein' is echter zeker in deze tijden, uiterst actueel. Zeker met wat extra kennis van nu begrijpen we dat we ons vit. D en C gehalte alsmede ons zinkniveau goed op peil moeten brengen. En onze ogen open moeten houden voor DATA, waarbij worldometers/ coronavirus een van de beste is.

   De onnauwkeurigheid van dataverzameling in vele landen wordt behoorlijk goedgemaakt door de enorme aantallen (7+ miljard).

   Tip: delen van het aantal gevallen door het aantal doden, en dan kijken naar het soort maatregelen beleid en omstandigheden (ook het weer) per land. Er is veel uit af te leiden; de westerse WHO-volgende landen doen het het slechtst.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Al dagen geleden op Weltschmerz geweest en door mij kort besproken, op dit blog.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Heerlijk! De massamens in optima forma !
   Volledig in paniek, en NUL idee van de realiteit.

   Austion Texas? Juist daar gaat het aantal besmettingen flink omhoog wegens AC's.

   Verwijderen
  2. Jammer dat deze mooie vrouw ten prooi is gevallen aan de evangelicals-sekte.

   Verwijderen
 7. Al dagen geleden op Weltschmerz geweest en door JV kort besproken, op dit blog?
  ============================================================

  Het is mij natuurlijk ontgaan die "bespreking".
  Dus ik dacht.……..ga eens alle topic en alle postings erbij terug lezen tot 14-06-20. Zo'n slordige 10 dagen.
  Niks over de hele inhoud van Frank Ruesink terug kunnen lezen.
  Ja...….over dat cafeetje wereldpijn gaat het wel eens.
  Maar specifiek over Frank Ruesink? Neuhhhhhh….niet echt bepaald.
  Dan mag JV zich alsnog nader verklaren.

  Vaccineren? Gewoon niet doen.
  Deze wil ik nog erbij doen.
  Frank Ruesink in Düsseldorf 16-11-19

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Correct.
   Niet op Weltschmerz, maar op Xevolutie:

   https://xevolutie.blogspot.com/2020/06/1047-corona-bestrijd-eerst-de-virus.html?showComment=1592675776467#c3462058158424131173

   Verwijderen
  2. Niet correct want jij bedoelde;

   Niet op @Blik, maar op Xevolutie.

   Wel correct is;

   Exposed: Bill and Melinda Gates Agenda in Africa

   https://21stcenturywire.com/2020/06/24/exposed-bill-and-melinda-gates-agenda-in-africa/

   en jij kan nog zoveel lullen als Brugman als je wilt, jouw, door de B&M Gates Foundation gesponsorde Fact the Factcheckers, zegt genoeg over jouw capaciteit als Fact Checker.

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen die de afgelopen 12 jaar heeft opgelet wat er uit de monden van politiek Den Haag is gekomen had voorbereid op deze genocide op onze ouderen kunnen zijn. Dat ging:

   -Wij worden met zijn allen steeds ouder;
   -De kosten van de zorg rijzen de pan uit;
   -De pensioenen zijn niet meer te handhaven;
   -Er moet nog iets overblijven voor toekomstige generaties;
   -En de roep dat onze ouderen zijn verwoorden tot de nutteloze eters in de maatschappij spant hierbij de kroon.

   Niemand heeft het over de verduistering van €500 miljard aan pensioengelden door de overheid. Zie Pieter Lakeman op Café Weltschmertz hierover.

   Bij de vorige crisis van 2008 zag je die trend al aankomen. Vooral op joop.nl gingen jongeren massaal los op ouderen dat zij al lang genoeg geleefd hebben en genoeg uit de pensioenruif hebben geplukt. Diezelfde jongeren worden nu in reclamespotjes opgevoerd met teksten zoals; "Oma ik houd van jou!"

   Hetzelfde met de zorgverzeketaars, die worden opgetuigd als winstgevende banken waar de overheid ook weer een graai uit kan doen.

   Wie dit niet wil en kan doorzien, heeft niets van de geschiedenis geleerd. Misschien heeft de overheid daarom wel de Macchiavelliprijs in het leven geroepen.

   Verwijderen
  2. Ik schreef: "Bechamp kan niet verklaren waarom je niet ziek wordt als je jezelf isoleert."
   Niet Bechamp schreef dat. IK schreef dat.
   Beter lezen, G.

   En mensen in een verpleeghuis zijn niet geïsoleerd.
   Geen enkele oudere die zelfvoorzienend in zijn huis bleef en zich isoleerde overleed aan Corona.
   Je kunt geen Corona krijgen als je zorgt niet besmet te worden.

   Dus: Het virus bestaat en gaat van persoon tot persoon.
   Het ontstaat niet in de mens door verandering van micro-organismen die al in ons zitten.

   De rest van jouw verhaal is niet relevant. En wat wel relevant was, had je verkeerd-om 'begrepen'.

   Verwijderen
  3. Ik geloof dat het rijd word dat @Verheul zich aan gaat melden bij een verpleegtehuis.

   Verwijderen
  4. Volledig met jou eens, Joop.
   Het eerste wat je daar krijgt bij binnenkomst is een 'welkomst' spuitje.
   Je zou zomaar het een en ander onder de leden kunnen hebben en 'gevaarlijk' zijn voor je medebewoners.
   Voorstanders van dat spuitje zeggen daar dus geen nee tegen.
   En voor de 'niet bestaande' bijwerkingen hebben ze natuurlijk ook weer de nodige spuitjes klaarliggen.
   A votre santé.

   Verwijderen