dinsdag 4 september 2018

"Trump voedt complottheoriën"

Spraakmakers op 1, het labiele staatsradio-ochtendprogramma van de NPO bespreekt "gekkies", "complottheorieën", en 9/11.

De gesjeesde Arnon Grunberg, (ex) Nieuwsuur mooiprater Tom Klein, nog een verwarde dame (Angela de Jong?) die het allemaal heel "eng" vindt, en de steeds slechter wordende Ghislaine Plag, de staatsmoderator, zijn het allemaal eens; "de complotdenkers willen het land verdelen!".

"Moeten ze verboden worden?"; "Mogen ze een podium hebben?"

Sandy Hooks
Sandy Hooks werd besproken; is er iemand die daar een analyse of mening over heeft? Blik kent dat dossier niet, maar volgens het panel is twijfelen over de officiële versie, "complotdenken". Ook twijfelen over de officiële versie van 9/11 vindt het gelijkgeschakelde panel maar vreemd. Met dat laatste laten ze hun masker vallen, want van de officiële versie, die terwijl de torens nog brandden al klaar was en nooit meer veranderd is (...) klopt geen moer. Wijselijk omzeilen ze de ijsschots 9/11 op professionele wijze. Ze willen geen slapende honden wakker maken of een officiële versie onderwerp van twijfel maken.

Trump krijgt natuurlijk ook een sneer, want die voedt regelmatig deze mensen/theoriën.


Het panel op de zieltogende Hollandse staatsradio vindt de mensen op deze foto, "Gebouw 7 stortte niet vanzelf in", maar vervelende "gekkies". Ze merkten bij het panel trouwens wel op dat het meest intelligente mensen zijn die je niet zomaar onder tafel praat. Ja, beste staatsradio, misschien hebben "de gekkies" wel gewoon goede argumenten om de officiële versies een heel klein beetje in twijfel te trekken. Mensen die niet 1, 2, 3 de schapen volgen. Maar ga vooral door met spreekbuis zijn van de staat. Des te harder zakt het vertrouwen in de gereguleerde media.

91 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Goed verzoek Dienand:

   https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/470440-het-mediaforum-met-angela-de-jong-en-tom-kleijn

   Link ook in eerste alinea ingekopieerd.

   Zou leuk zijn als jij ook je mening geeft over de staatsuitzending.

   Verwijderen
  2. Over Sandy Hooks

   https://www.paulcraigroberts.org/2016/03/01/sandy-hook-puzzles/

   Verwijderen
  3. Tip van PCR

   The best way to avoid conspiracy theories is to do real investigations and to release real evidence. After all the serious lies we have been told, governments cannot expect us to simply be satisfied with their word for it.
   If you look at the recent shootings and terror events, one cannot avoid the impression that scripted stories are instantly set in stone in the media prior to any investigation. The explanation comes first and takes the place of investigation.

   Over wat Sandy Hooks was: een beschieting op een school in de VS waar de bewijzen nogal te over laten.

   Zie verder PCR

   Verwijderen
 2. De media praten slechts AP en Reuters na, of officiële woordvoerders. En ze hebben te vaak en te veel steken laten vallen om ze meer dan de helft te vertrouwen.

  Als onze staatsgesponsorde media wat betere, diversere bronnen en wat diepere analyse zouden geven mogen ze best wat hun bias houden. Of ze dan overtuigen is nog maar de vraag, maar er wordt dan wel meer naar gekeken.

  Tav. die andere helft moet je bij alt-media of buitenlandse bronnen zijn. ook die moet men niet blindelings geloven.

  De omslag zit hem bij de achtergronden en analyse: bij de westerse media slechts partijdige denktankers, ex NATO militairen en een enkele econoom of jurist. En voor meer uitgebreide achtergronden moet je meestal door een betaalmuur. vooral dat laatste geeft ruim baan aan alt- media.

  De onafhankelijke buitenlandse media geven vaak ontbrekende feiten en veel diepgaandere analyses, die ook nog eens gratis zijn.

  Net als bij de MSM kunnen ook deze media door slechts enkele fouten te maken heel veel van hun reputatie verliezen, en dat gebeurt ook volop; van global research tot infowars. Niet afschrijven, maar wel het zoutvaatje bij de hand houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals verwacht de bekende riedel.
  Wat ik wel grappig vond was dat men het er aan de ene kant over eens was dat 'de complotdenker' bepaalt niet dom is. George van Houts was zelfs eerste geworden bij het programma "De slimste mens," dus.... . Maar dan toch niet in staat zijn om de consequentie te trekken dat er misschien toch wel iets van waarheid in zit, in zijn laatste voorstelling over 9/11. Hier is niet meer voor nodig dan een gezonde nieuwsgierigheid en consequent kunnen redeneren.
  Ik hou het maar op dat het hele panel last heeft van een combinatie van aperte domheid en niet kunnen omgaan met een eventueel onwelgevallige werkelijkheid.

  Wat ook opvalt is dat er nergens, bij geen één onderwerp, op argumenten (lees feiten) wordt ingegaan. Tom Vennink doet nog de meest dappere poging. Maar men blijft hangen in algemeenheden die daardoor kant nog wal raken.

  Ik vind het niet erg hoopvol dat een intelligent iemand als Arnold Grunberg zich compleet laat meevoeren met deze anti-complot toon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou Grunberg niet gesjeesd willen noemen.

   Maar intelligent?

   Zijn voetnoten waren onnavolgbaar, niet intelligent, maar onnavolgbaar

   Zijn boeken, ben ik vergeten, lang geleden al bij het vuil gezet. Ik vond niet dat ik ze aan de Slegte mocht verkopen. Gesteld dat ik er geld voor kreeg, arme mensen die boeken als 'Onze Oom' moesten herlezen.

   Van de film wag the dog zei hij in een essay dat het ensceneren van een oorlog altijd beter was dan een oorlog voeren.

   Dus een false flag en false flag hoax kan Grunberg wel waarderen.

   Over het idee van oorlogen stoppen of oorlogen voorkomen heb ik Grunberg nooit gehoord.

   Niet intelligent wel slim, die Arnon Grunberg.

   Als hij zich niet via de MSM laat horen, is hij zo vergeten

   Verwijderen
  2. Link: https://www.nrc.nl/nieuws/1998/05/01/elke-oorlog-heeft-een-lied-nodig-7397426-a750568

   Verwijderen
  3. Denk dat je de spijker op z'n kop slaat; de algehele Nederlandse zichzelf bestuivende journalistieke elite leeft in een cocon van zelfgenoegzaamheid en lijkt inderdaad daadwerkelijk te geloven dat (zoals Grunberg het verwoordt) hun bronnen als de NYT zich - in deze tijd van gestoord haatzaaiend komplot denken houdt - aan ....... het verkondigen van "de waarheid ". Dit getuigt inderdaad van een aperte domheid en niet kunnen omgaan met een eventueel onwelgevallige werkelijkheid.

   Maar goed wat moet een beetje beter geïnformeerd mens met gasten die nog altijd geloven in de officiele uitleggen over de moord op Kennedy en 911. Dat geeft inmidels toch wel echt aan dat je je geen milimeter verder informeert dan de gecontroleerde media enof er mee in bed ligt.

   Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat het hier niet om aperte domheid gaat en het bewust in het zand steken van de kop, wanneer informatie de werkelijkheid teveel op haar voetstuk doet schudden. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat er ook in Nederland naast de meepraters een flink deel de elite, net als die in de VS en Engeland met geknepen billen hun eigen hachje aan het redden zijn, omdat ze zelf ook tot over de oren in louche zaken verkeren...... en inzien dat wanneer er één complot aan het licht komt het hun zieke criminele, pedofiele huis weleens als een kaartenhuis in elkaar zou kunnen storten.

   Of ben ik nu aan het complot denken?


   Hoe het ook zij: het is wel schrijnend dat het Nederlandse Volk op haar eigen kosten via dit soort pedante, ijdele, nitwits op de hoogte van zaken wordt gehouden.

   Verwijderen
 4. Als jij denkt dat er geen complotten bestaan..
  Als jij het klakkeloos aannemen van staatsmedia als “zeer goed denken” ziet...
  Wie is hier dan een sukkel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Technische beschouwingen zijn niet meer zo relevant: er zijn inmiddels vele torengebouwen verbrand, waaronder Grenfeld, maar ook die zeer hoge toren in Dubai of zo.

   Hoger, lager, ouder en nieuwer. low budget en upper high class, residential en commercial.

   Geen enkele is naar beneden gekomen of zelfs maar onstabiel verklaard bij het bergen.

   Verwijderen
 5. Niemands Knegt @NiemandsKnegt

  De oude netwerken leefden bij de gratie van gecontroleerde filtering van informatie en het enige wat nu gebeurt (door vrij internet) is dat die techniek van de façade, die wereld van de mombakkes niet meer werkt.

  De oude netwerken zullen er alles aan doen om dat te herstellen

  12:55 - 1 sep. 2018

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1035979390805594112

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Niemands Knecht leuk je op dit blog te zien , Alain op twitter

   Verwijderen
 6. Volkskrant 24 juli 2017

  Onderzoek: Duitse kranten namen Merkels 'Wilkommenskultur' vrijwel kritiekloos over Journalisten lieten vooral voorstanders van ruimhartig asielbeleid aan het woord

  De Duitse kranten hebben gefaald in de berichtgeving over de vluchtelingencrisis van 2015. Dat concludeert mediawetenschapper Michael Haller van de universiteit van Leipzig op basis van de eerste grote studie naar de rol van de media destijds. Volgens Haller gedroegen journalisten zich niet als kritische waarnemers, maar wilden ze de lezers overtuigen van Merkels Willkommenskultur.

  Journalisten namen de standpunten van de Duitse regering nagenoeg commentaarloos over en lieten vooral voorstanders van een ruimhartig asielbeleid aan het woord, blijkt uit het onderzoek. Ook werden critici in veel artikelen weggezet als dom, rechts volk. Op die manier zou de berichtgeving de kloof binnen de Duitse samenleving hebben vergroot.

  verder lezen op:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onderzoek-duitse-kranten-namen-merkels-wilkommenskultur-vrijwel-kritiekloos-over~b14f8ebc/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard zijn de Nederlandse media heel anders dan de Duitse. Hier geen journalisten die heel ver afstaan van hun lezerspubliek. En hier geen journalisten die regeringsstandpunten van de regering kritiekloos overnemen. Want onze pers is werkelijk vrij.

   https://twitter.com/beek38/status/1035836442130505729

   Verwijderen
  2. Nuh.....Hoe kom je daar nu bij! De tegenstanders van immigratie hebben niet zoveel tijd gehad als de voorstanders. LOL. NOT. Als de tegenstanders 1 minuut gehad hebben in de afgelopen 3 jaar is het veel geweest en in die ene minuut zijn ze een paar uur lang gedemoniseerd. LOL

   Verwijderen
  3. De tegenstanders van immigratie hebben NET zoveel tijd gehad als de voorstanders. LOL.

   Verwijderen
 7. Wat een vreugde geeft mij dit artikel!
  Despite Trump Warning, Russia Resumes Major Airstrikes On Idlib
  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-04/despite-trump-warnings-russia-resumes-major-airstrikes-idlib

  Nog nooit hebben zovele mensen zoveel te danken aan één land aan één president. Rusland is het enige land, Poetin is de enige president die de opmars van de terroristen cq de nihilisten heeft kunnen stoppen. In mijn visie zou dit tuig zelfs (na tientallen jaren) Europa in de zwarte middeleeuwen hebben teruggeworpen. Een "hungergames" wereld.
  Wat een genot om te lezen dat de russische luchtmacht op dit moment bezig is met de grootste bombardements operatie van dit jaar in Idlib. Over een paar dagen begint een groots grond offensief!.

  LOL @ Wallstreet oligarchen en Israel  En en ze verliezen ook op een ander vlak.

  Land na land is bezig om zijn amerikaanse obligaties te dumpen!
  https://sputniknews.com/business/201809041067734784-india-accumulates-gold/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad prima nieuws. Assad en Putin moeten nu een daad stellen door de jihadisten in Idlib massaal af te knallen!

   Verwijderen
  2. https://finding-voices.blogspot.com/2018/09/leven-is-bijna-40-duurder-sinds-het.html

   Verwijderen
  3. Goeie kans dat er "plotseling chemische wapens worden gebruikt".....

   Verwijderen
 8. Sylvia Witteman. ( Voor het geval dit artikel achter een betaalmuur zit)
  Sylvia Witteman ging terug naar ‘haar oude Moskou’

  Ik ging naar Moskou om het terug te zien. Een kwart eeuw geleden heb ik er jaren gewoond, met huisgenoot P. Sindsdien waren we er nooit meer geweest. ‘Ik heb hier nog in de rij gestaan voor een stuk worst!’, hijgde ik tegen mijn kinderen toen het vliegtuig landde. ‘Fruit was alleen te koop op de zwarte markt! Een kop koffie drinken kon in de hele stad niet en ik werd telkens aangehouden door de politie, omdat ik in een westerse auto reed! Die verzonnen dan een overtreding, en die moest je dan omkopen met 5 roebel... Wacht, nu zal ik jullie eens laten zien hoe je hier een taxi aanhoudt!’

  Ik stak mijn hand op, net als vroeger. Een lange rij gloednieuwe Mercedessen, BMW’s en ander duur spul zoefde voorbij. Toen er eindelijk een stopte, vroeg de chauffeur een bedrag ter hoogte van een voormalig Sovjet-maandsalaris. De smalend gegeven tip om een taxi-app te downloaden was gratis.

  ‘We hebben een hotel in een opkomend buurtje’, zei huisgenoot P. ‘Bij de patriarchenvijver. Daar zat zo’n undergroundcaféetje, weet je nog?’ Het opkomende buurtje bleek te zijn veranderd in downtown Manhattan, vol wijnbars, artisanale bakkers annex coffee lounges en veganistische salad bars met veertig speciaalbieren op de tap. Even later zaten we, happend naar adem, achter bekers onberispelijke koffie (‘Флэт уайт’) en handgeïnfuseerde hipsterlimonade te kijken hoe sprookjesachtig mooie meisjes met verstarde glimlachjes fotogenieke minihapjes namen van uitheemse schelpdieren die ik nog nooit had gezien.

  Onze Moskouse vrienden van vroeger bleken respectievelijk dood, bijna dood en ontzettend rijk. Oljetska, met wie ik ooit nog zanderige peentjes heb geschrapt op de datsja, bezat opeens drie huizen, een auto waar mijn zoons het nu nóg over hebben en een tienerdochter die zojuist was weggelopen van haar dure Britse kostschool. ‘Ze is liever in Rusland, die malle meid’, lachte Oljetska. Haar gezicht en gestalte waren in 25 jaar niets veranderd; ook dat had stellig geld gekost. En dat pak stroopwafels dat we voor haar hadden meegenomen, kon wel in de koffer blijven, ook al omdat diezelfde stroopwafels inmiddels in elke Moskouse supermarkt te koop bleken. ‘In die supermarkten, jongens, had je vroeger niet eens...’ ‘Jaha, mam. Neem wat Red Bull mee, oké? Wij gaan even naar de KFC!’

  In het hotel draaide ik bedroefd de douche open. Niets was er overgebleven van mijn oude Moskou. Niets. Behalve... ‘Het warme water! De knop voor het warme water zit nog steeds aan de verkeerde kant!’, riep ik verheugd tegen huisgenoot P. ‘Rechts, net als vroeger!’

  ‘Ach, ja...’, zei hij.

  Ik douchte tot ik gesmolten was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat Sylvia vergeet te zeggen:
   Tot het jaar 2000 werd het in Rusland alleen maar nòg slechter.
   En toen kwam Putin.

   Wat Sylvia vergeet te zeggen:
   Bij ons is het reële inkomen al 30 jaar hetzelfde gebelven.

   Wat Sylvia vergeet te melden:
   In de VS is in die zelfde 25 jaar de hele middenklasse gedegradeerd tot onderklasse.

   Dit even om Sylvia's verhaal van wat context te voorzien.

   Verwijderen

  2. "Haar gezicht en gestalte waren in 25 jaar niets veranderd; ook dat had stellig geld gekost. "

   Sylvia kan wèl schrijven. Dat moet je toch toegeven.

   Verwijderen
  3. Ze vind het blijkbaar jammer dat Rusland veranderd was. "Niets was er overgebleven van mijn oude Moskou. Niets. Behalve... ‘Het warme water!".

   Graag was ze nog als rijke westerling afgereisd met een pak stroopwafels waar de russen dan enorm blij mee zouden zijn.

   Poetin bouwt Rusland op, wij worden afgebroken door onze wallstreet too big to fail gang die middels hun macht onze politici berheerst. Zij worden beter/rijker, wij worden slechter/armer.

   Verwijderen
  4. Oligarch,

   Ik weet niet of ze de Russen hun rijkdom misgunt.
   Ze voelt wel aan dat het daar enorm veel rijker is geworden ( in elk geval in Moskou), en god zij dank beschrijft ze dat eerlijk.
   Dat het bij ons in diezelfde periode NIET vooruit ging, verzwijgt ze. Wisten wij ook niet zo zeker, tot de CBS cijfers ons dat recentelijk toonden.

   Verwijderen
  5. Nou......"De knop voor het warme water zit nog steeds aan de verkeerde kant!’, riep ik verheugd tegen huisgenoot P"

   Ze was verheugd dat er nog iets hetzelfde was gebleven. Ze was niet verheugd dat Moskou een enorme welvaartssprong had gemaakt, want dat vermeldde ze niet!, wel over die kraan die nog steeds aan de verkeerd kant zat.

   Verwijderen
  6. Ze was verheugd over dingen die verkeerd waren. Dat zegt veel wat mij betreft.

   Verwijderen
  7. De warmwater-kraan zit aan de andere kant. Dat is niet verkeerd. Dat is ànders dan de conventie in west Europa.

   Ze kwam in een land waar ze niks meer herkende. Tot ze die kraan tegen komt. Voelde letterlijk als 'Een warm bad' van herkenning. Ze neemt dan ook een heel lange douche, om te vieren dat er nog ìets is wat niet veranderde.

   Maar Oligarch, dit alles is speculatie, zowel van jou als van mij. Hoeven we het niet over eens te worden.

   Verwijderen
  8. Sylvia schrijft gewoon een helder en verhaal van een land dat heerlijk in de vaart der volkeren vooruit gaat. Met een ironisch ondertoontje dat van mij mag. Doet niks aan de boodschap af: Moskou is alive 'n kicking.

   Dat kun je op 1000 verschilende manieren vertellen; Witteman doet het op haar manier. Niet verkeerd!

   Tip voor iedereen hier: gaa naar Moskou, StPetersburg en als je nog tijd over hebt, Vaalam (Karelie), of een ander gebied, stad. Geniet van Rusland!

   Verwijderen
 9. VS: blijf van onze terroristen af

  https://www.theguardian.com/us-news/2018/sep/04/trump-warns-syria-russia-and-iran-against-reckless-attack-on-idlib

  De Yanks weten verdomd goed wie zich in Idlib ophouden:

  https://twitter.com/Brasco_Aad/status/1032332057459011584

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan ook zo zijn dat Trump dit moet zeggen om zijn neocon vleugel, Israel en KSA te pleasen.

   Het is wel te verwachten dat Amerika raketten gaat afschieten tijdens de bevrijding. Deze zullen denk ik gericht zijn tegen Iraanse belangen in Syrië. Niet direkt gericht om de voortgang in Syrië tegen te houden verwacht ik. Het zijn vraagtekens waar we spoedig antwoord op zullen krijgen. Ook de rol die Turkije zal gaan spelen is interessant.

   Verwijderen
 10. DNBulletin: Nederland middenmoter qua economische groei, koploper bij uitvoer en hekkensluiter bij consumptie 8 februari 2018

  citaat:

  "In de eerste jaren na de kredietcrisis zakte het inkomen in Nederland verder weg, terwijl de inkomens in de meeste andere landen vrij snel na 2009 weer een opgaande lijn vertoonden. De ongunstige ontwikkeling van het reële beschikbare inkomen weerspiegelt een achterblijvende arbeidsinkomensquote (AIQ) en een gestegen lastendruk. In Nederland is de AIQ relatief sterk gedaald, terwijl de lastendruk van huishoudens tot aan 2013 van de onderzochte landen verreweg het sterkst is gestegen, vooral door hogere pensioenpremies en overige sociale premies."

  https://www.dnb.nl/binaries/Grafiek-3-en-4-groot_tcm46-372482.jpg

  https://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/DNBulletin2018/dnb372471.jsp

  Een jaar of 35 loonmatiging. Nog even en dan gaat een generatie met pensioen die z'n hele loopbaan aan 'loonmatiging' heeft mogen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blijf van onze terroristen af (2)

  New York Times gushes with admiration over kindness of ISIS-Al Qaeda towards people of Idlib

  http://theduran.com/new-york-times-gushes-with-admiration-over-kindness-of-isis-al-qaeda-towards-people-of-idlib/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. INSTORTENDE NEDERLANDSE CONSUMPTIE

  Ontluisterende grafiek, die we vandaag langs zagen komen op Twitter. Wat zien we? De verandering in consumptie per hoofd van de bevolking uitgedrukt in koopkrachtpariteit tussen 2008 en 2013 (berekend volgens de nieuwe statistische methode van Eurostat). En wie zien we daar onderaan bungelen, samen met Griekenland (bail-out) en Cyprus (bail-in)? Precies Nederland Exportland. Nederland Loonmatigingsland. Nederland Belastingverhogingland. Nederland Stabiliteit- en Groeipactland. Nederland Pensioenpremieland.

  https://www.daskapital.nl/4238171/dasgrafiek_instortende_nederla/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En natuurlijk Nederland Huizenbubbelland.

   En andere lastenverzwaringen, zoals bv stijgende ziektenkostenpremies, eigen bijdrage, hogere huur, maar daar heeft 'Eddy' geen last van

   Verwijderen
  2. Misschien dat Eddy kan uitleggen hoe hij als vrachtwagenchauffeur van dit alles geen last heeft.

   Verwijderen
 13. Bij RI en andere Engelstalige Russische sites is sprake van een advertentieblokkade. Nu vind ik al die sites wel erg vrij met ads en spam omgaan, maar dat is een ander verhaal.

  Ik heb onlangs een (uitstekende!) waterpomp via beslist.nl gekocht, dus krijg ik veel advertenties voor tuinartikelen en machientjes te zien. Bij de Russische sites krijg ik een errorbericht als ik ergens op klik; bij andere sites niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. EU verlengt sancties tegen Rusland
  5 sep 2018

  De Europese Unie heeft besloten de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen, zo meldt Reuters op basis van verschillende bronnen. Het gaat om sancties gericht tegen 154 personen en 44 bedrijven, die volgens lidstaten van de Europese Unie de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne hebben ondermijnd.

  Deze sancties werden in maart 2014 in werking gesteld, nadat de bevolking op de Krim via een referendum besloot zich bij Rusland aan te sluiten. Deze procedure is volgens de regering in Washington en volgens de Europese Unie onrechtmatig en daarom beschuldigen ze Rusland van een schending van het internationaal recht.

  "Aangezien de status van de Krim sindsdien niet veranderd is houdt de Europese Unie vast aan de sancties. De regering in Rusland wijst de beschuldigingen van zich af en is van mening dat het referendum wel rechtsgeldig is. Als reactie op de Westerse sancties introduceerde het Kremlin vergeldingsmaatregelen, waardoor onder meer landbouwproducten uit de EU niet meer naar Rusland geëxporteerd mogen worden."

  https://www.geotrendlines.nl/eu-verlengt-sancties-rusland-2/

  Want een geweldloze afscheiding van een staat waar een gewelddadige staatsgreep plaatsvond is oneindig veel verwerpelijker dan het met extreem geweld omverwerpen van het gezag of zelfs het bezetten van soevereine landen als Irak, Libie, of Syrie. Volgens de EU dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blijf van onze terroristen af (3)

  Syria - UN, U.S. Try To Delay Idlib's Liberation

  http://www.moonofalabama.org/2018/09/syria-un-us-want-to-delay-idlibs-liberation.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Belangrijk: Arjen Kamphuis verdwenen.

  Hij is in Noorwegen op vakantie en is verdwenen.

  Kamphuis is een computer deskundige die de Elite bekritiseert.
  Eric v d Beek interviewde hem. voor Novini.

  Ik vertrouw het niks. Doet me denken aan de britse minister Cook die ontslag nam wegens de inval in Irak, en toen een boek wilde schrijven om een boekje open te doen over de ware toedracht. Hij struikelde op een berg en viel een paar meter , en even later was hij dood.
  ( Het geburde op een schotse berg waar je dagen lang kan lopen zonder iemand te zien. Maar Cook is 'geholpen' door mensen die anoniem wilden blijven.
  Ga nooit in onherbergzame gebieden wandelen als je boosaardige vijanden hebt die bijv. hun hand niet omdraaien voor moord op 500.000 Irakese kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "These clowns couldn't rescue a rubber duck from a bathtub."

  Even lachen om een ...eh redding door de White Helmets in Idlib.

  https://twitter.com/fr33palest1ne/status/1037039057304543232

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ron Paul:

  Could someone please remind Pompeo and Bolton that al-Qaeda are the bad guys?

  Can’t We Just Leave Syria Alone?

  citaten:

  The US fought him every step of the way. Each time the Syrian military approached another occupied city or province, Washington and its obedient allies issued the usual warnings that Assad was not liberating territory but was actually seeking to kill more of his own people.

  Remember Aleppo, where the US claimed Assad was planning mass slaughter once he regained control? As usual the neocons and the media were completely wrong. Even the UN has admitted that with Aleppo back in the hands of the Syrian government hundreds of thousands of Syrians have actually moved back. We are supposed to believe they willingly returned so that Assad could kill them?

  The truth is Aleppo is being rebuilt. Christians celebrated Easter there this spring for the first time in years. There has been no slaughter once al-Qaeda and ISIS’ hold was broken. Believe me, if there was a slaughter we would have heard about it in the media!

  After six years of a foreign-backed regime-change operation in Syria, where hundreds of thousands have been killed and the country nearly fell into the hands of ISIS and al-Qaeda, the Syrian government is on the verge of victory. Assad is hardly a saint, but does anyone really think al-Qaeda and ISIS are preferable? After all, how many Syrians fled the country when Assad was in charge versus when the US-backed “rebels” started taking over?

  Americans should be outraged that Pompeo and Bolton are defending al-Qaeda in Idlib. It’s time for the neocons to admit they lost. It is time to give Syria back to the Syrians. It is time to pull the US troops from Syria. It is time to just leave Syria alone!"

  http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2018/september/03/can-t-we-just-leave-syria-alone/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blijf van onze terroristen af (4)

  Top U.S. general warns against major assault on Syria's Idlib

  https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-dunford/top-u-s-general-warns-against-major-assault-on-syrias-idlib-idUSKCN1LK1JP?utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_content=5b8ec37b04d3013b1bfe86de&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

  Dunford recommended more tailored operations against the militants.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "more tailored operations"

   Als in Mosul en Raqqua of zo?

   https://www.youtube.com/watch?v=rWL5CBZxVNc

   Verwijderen
  2. Jammer dat het land is afgezakt tot een corporatie.

   Verwijderen
 20. De Staatstelevisie maakt bekemd:

  Britten verdenken Russische geheime dienst van vergiftigen Skripal

  Oud-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia zijn vergiftigd door twee leden van de Russische geheime dienst GROe. Dat heeft de Britse premier May in het parlement gezegd. De Britten hebben de Russische zaakgelastigde in Londen op het matje geroepen, meldt het Russische persbureau RIA.

  Het Openbaar Ministerie in Groot-Brittannië klaagt de twee geheim agenten, Alexander Petrov en Ruslan Bosjirov aan voor samenzwering, poging tot moord en het gebruik van het zenuwgas novitsjok.

  De twee vlogen volgens de Britse politie twee dagen voor de vergiftiging van Moskou naar Londen en hadden een Russisch paspoort bij zich. De politie vond sporen van het zenuwgas in hun hotelkamer (vast
  de deurklink, Dawg) zegt May.

  Omdat Rusland geen onderdanen uitlevert (niet waar, Dawg), probeert de Britse justitie niet om de verdachten naar Engeland te krijgen. Ze worden bij verstek aangeklaagd. (Logisch, een echte rechtzaak, waar echte bewijzen op tafel moeten koeen; Maai moet er niet aan denken.)

  https://nos.nl/artikel/2249078-britten-verdenken-russische-geheime-dienst-van-vergiftigen-skripal.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En diegene die deze 'sporen' heeft aangebracht leeft nog??

   Verwijderen
  2. Je weet tog Matt: in het belang van het onderzoek........

   Verwijderen
  3. Ik denk dat May hier nog heel erg spijt van gaat krijgen want als straks Idlib bevrijd is en men bewijzen vind van gifgas 'Made in England' geleverd aan 'hun' rebellen Rusland dit niet onder de pet zal houden en het wereldkundig maakt door o.a. een rechtstreekse aanklacht bij de VN.

   Verwijderen
  4. Hier het bewijs dat er met die foto's van de verdachte Russen is gerommeld:

   Engelsen vervalsen beeldmateriaal

   Verwijderen
  5. Niburu is een wappie verzamelsite. Dit op zich goede artikel is overgenomen. Ivm de geloofwaardigheid van DEZE site lijkt me het veel beter de bron te citeren (Zoals M0A). Wat mij betreft is het nog beter om Google translate gebruiken.

   Zeoliet (niet die gewone, maar die heel speciale dure), smeerseltjes en ufo´s hebben geen plaats in nieuws, achtergronden en commentaren.

   Bedoeld of niet, dit is de hasbara techniek van ´poisoning the well´.

   Verwijderen
 21. Senator Richard Black legt uit wat er gebeurt in Syrië. (Delen aub)

  https://www.youtube.com/watch?v=FR_s9Uff5NQ

  BeantwoordenVerwijderen
 22. The Impossible Photo / Craig Murray

  Russia has developed an astonishing new technology enabling its secret agents to occupy precisely the same space at precisely the same time.

  These CCTV images released by Scotland yard today allegedly show Alexander Petrov and Ruslan Borishov both occupying exactly the same space at Gatwick airport at precisely the same second. 16.22.43 on 2 March 2018. (zie CCTV foto's, Dawg) Note neither photo shows the other following less than a second behind.

  There is no physically possible explanation for this. You can see ten yards behind each of them, and neither has anybody behind for at least ten yards. Yet they were both photographed in the same spot at the same second.

  The only possible explanations are:
  1) One of the two is travelling faster than Usain Bolt can sprint
  2) Scotland Yard has issued doctored CCTV images/timeline.

  I am going with the Met issuing doctored images.

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/09/the-impossible-photo/#respond

  ROFLOL.'t Lijkt er op dat bij de Metrpolitam Police een officer rond loopt die meer dan genoeg heeft van de Skripal hoax.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig ben je me net voor Dawg, in bovenstaande link dezelfde foto's

   Verwijderen
  2. LMAO.....Hahahahahaha, het gaat weer lekker amateuristisch. Net als met die andere false flags...of wat mij betreft het geboorte certificaat van Obama.

   Verwijderen
  3. Als nu ook nog de MSM het Britse verhaal in twijfel trekken kan dat hele zaakje de vuilbak in.
   Op een gegeven moment moet de MSM er toch achter komen dat ze bedonderd worden waar ze zelf bij staan.

   Verwijderen
  4. Trouwens, waar blijven nu al die schreeuwers als er bewijs is van fake-news?

   Verwijderen
  5. Deze is ook wel leuk en het zou zomaar kunnen.

   Familiar faces? Twitter compares ‘GRU Novichok assassins’ to Soviets in Schwarzenegger action flick

   https://www.rt.com/news/437704-red-heat-salisbury-uk-russia/

   Verwijderen
  6. [LMAO.....Hahahahahaha, het gaat weer lekker amateuristisch.]

   Een beetje tè amateuristisch als je het mij vraagt.

   Net als bij vele andere, eerder voorgevallen situaties 4 mogelijkheden:

   1) ´Toeval´

   2) Slordig en incompetent uitgevoerde operatie

   3) Er is (nogal marginale ) sabotage

   4) Men wil (for the record ) een spoor achterlaten voor toekomstige historici.

   Verwijderen
  7. Hier heb ik het dus over een complot binnen een complot!

   Een metacomplot???

   Ach in elk geval beter dan ´geneeskrachtige´ krokodillenstront verkopen!!!

   Verwijderen
 23. ‘Gangster Thug’ Marco Rubio Tells Alex Jones Not to Touch Him or Else (VIDEO)
  https://sputniknews.com/us/201809051067783233-marco-rubio-alex-jones-trade-barbs/

  LOL. He would beat up Alex Jones personally. Ik heb het niet meer van het lachen....
  Rubio playing dumb dat hij niet wist dat Infowars op grote schaal wordt geblokkeerd door big tech (die meer en meer het ministerie van de waarheid worden) of dat hij zelfs niet wist wat infowars is.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wolfowitz stuurde concept PNAC-rapport aan Netanyahu voor goedkeuring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het opblazen van de wtc gebouwen heeft tot een veel machtiger Iran geleid. LOL. Wat een terugslag!

   Verwijderen
  2. Yep, tot verdachte in het 9/11 complot! Na Osama bin Laden, Irak en Saudi-Arabië!

   It seems the USA can't have their facts straight!

   Verwijderen
  3. En wij schapen moeten het allemaal maar geloven. :-)

   Verwijderen
 25. 3000 man dood door het opblazen de wtc doden is veel?

  Denk aan de 10000 die nu al zijn overleden aan kanker door het opblazen van 9/11
  Visible from space, a smoke plume rises from the Manhattan area after two planes crashed into the towers of the World Trade Center. This photo was taken of metropolitan New York City (and other parts of New York as well as New Jersey) the morning of September 11, 2001.‘9/11 Is Still Killing’: Nearly 10,000 Americans Have Had Cancer Due to WTC Dust
  https://sputniknews.com/us/201808131067167817-Nearly-Ten-Thousand-Cancers-WTC-Dust/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Moon of Alabama met vragen over de nieuwste ontwikkelingen mbt de Skripal hoax

  http://www.moonofalabama.org/2018/09/a-curious-timestamp-in-the-new-novichok-evidence.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En OffG

   https://off-guardian.org/2018/09/05/skripal-case-suspects-named-questions-raised/

   Toch is het intelligent. Ons puzzels geven, zonder ooit te vertellen hoe de puzzel nou werkelijk in elkaar zit, en waar wij dan ellenlang over mogen nadenken.

   En de 0.1% maar steeds rijker en rijker wordend tkv de rest van de wereld.

   Skripal is een hoax
   911 is niet gepleegd door Al Qaida
   In Irak waren geen WMD
   Never forget the Maine

   Verwijderen
  2. Eea is in een Russische fabel prachtig samengevat. Via Unz

   The 19th Century classic Russian fable writer Ivan Andreevich Krylov, among many outstanding fables, which Russian children are subjected to in their Russian Literature course and carry them into their adulthood since the early 20th century, has one which describes current geopolitical reality perfectly. The fable is The Cat and The Cook in which the Cook, after having had it with his day and escaping to the tavern, leaves his cat to guard the food (chicken) against mice. As the fable goes, upon his return from tavern he sees all the results of the cat “guarding” his chicken–the cat finishing eating it. The cook breaks into shaming the cat–most of the fable is the cook’s monologue about cat (Vas’ka) being bad, arrogant, irresponsible and evil. The closing lines of the fable sum the situation succinctly:

   Verwijderen
  3. But, while he kept talking,
   The cat ate up the whole chicken.

   А я бы повару иному
   Велел на стенке зарубить:

   Now, I would tell this kind of cook,
   And would ask him to write this on the wall…

   Чтоб там речей не тратить по-пустому,
   Где нужно власть употребить.

   To make your speech less a waste,
   You’ve got to use your power.

   Verwijderen
  4. De hypes in de Skripal hoax lijken vooraf te gaan aan false flag chemical provocaties in Syrië.

   Om de emoties van het publiek te primen als het ware.

   En uiteraard klinkt er vanuit Londen weer de roep om meer sancties, maar de europese regeringen lijken weinig zin meer te hebben opnieuw naar de pijpen van de Britse wensen te dansen (iedereen kan inmiddels wel zien dat sanctioneren 100 % nonproductief is).

   Toch vraag ik me af of er nog wel een chemische provocatie komt. Met de grote Russische vloot die aanwezig is is waarschijnlijk het signaal gegeven dat de prijs van een kruisraket-´represaille´ wel eens erg hoog zou kunnen worden. Afblazen is echter niet makkelijk omdat de terroristen niet echt in de hand te houden zijn.

   De tijdstippen en locatie via geheime kanalen doorgeven is een noodmaatregel; maar dan zijn ze ook hun voetsoldaten kwijt.

   Verwijderen
  5. "Je moet maar durven"

   Draadje op de twitter van journalist Eric ven de Beek naar aanleiding van deze uitspraak Yoeri Albrecht in WNL:

   "Winston Churchill was de grootste politicus van de twintigste eeuw. Dat zei historicus Yoeri Albrecht in WNL op Zondag.

   Volgens Albrecht denken veel historici dat de geschiedenis wordt bepaald door grote bewegingen, maar is Churchill juist een goed voorbeeld waar één individu in staat was het verschil te maken.

   “Zijn hele kabinet wilde praten met de Duitsers, en hij gaat naar Het Lagerhuis waar hij de Britten zo ver krijgt door te vechten, als enige”, aldus Albrecht, die een groot bewonderaar is van Churchill.

   Albrecht prijst ook de rol van Churchill tijdens de Conferentie van Jalta, waarbij hij er in slaagde een groot deel van Europa uit handen van de militair sterkere Josef Stalin te houden."

   https://twitter.com/beek38/status/1037614264230588416

   Verwijderen
  6. Winston Churchill's shocking use of chemical weapons
   Giles Milton 1 Sep 2013 The Guardian

   "The use of chemical weapons in Syria has outraged the world. But it is easy to forget that Britain has used them – and that Winston Churchill was a powerful advocate for them

   As a long-term advocate of chemical warfare, he was determined to use them against the Russian Bolsheviks. In the summer of 1919, 94 years before the devastating strike in Syria, Churchill planned and executed a sustained chemical attack on northern Russia.

   The cabinet was hostile to the use of such weapons, much to Churchill's irritation. He also wanted to use M Devices against the rebellious tribes of northern India. "I am strongly in favour of using poisoned gas against uncivilised tribes," he declared in one secret memorandum. He criticised his colleagues for their "squeamishness", declaring that "the objections of the India Office to the use of gas against natives are unreasonable.

   meer lezen op:

   https://www.theguardian.com/world/shortcuts/2013/sep/01/winston-churchill-shocking-use-chemical-weapons

   Verwijderen
  7. Churchill urged US to ‘wipe out’ Moscow with A-bomb
   Thomas Maier OCTOBER 27, 2014

   "Others close to Churchill heard similar bellicose sentiments. His personal physician, Lord Moran, recalled that Winston advocated a nuclear knockout blow against the Soviets during a conversation in 1946. “We ought not to wait until Russia is ready,” Churchill said. “America knows that fifty-two percent of Russia’s motor industry is in Moscow and could be wiped out by a single bomb. It might mean wiping out three million people, but they [the Soviets ] would think nothing of that.” Winston paused and smiled as he thought of this grotesque. “They think more of erasing an historical building like the Kremlin,” he added.'

   https://www.icij.org/blog/2014/10/churchill-urged-us-wipe-out-moscow-bomb/

   Verwijderen
  8. Churchill was ook mede schuldig aan de hongersnood in Bengalen, in de jaren 40: https://yourstory.com/2014/08/bengal-famine-genocide/

   Verwijderen
  9. Winston Churchill has as much blood on his hands as the worst genocidal dictators, claims Indian politician

   Maya Oppenheim The Independent Friday 8 September 2017

   Dr Shashi Tharoor, whose new book Inglorious Empire chronicles the atrocities of the British Empire, argued the former British Prime Minister’s reputation as a great wartime leader and protector of freedom was wholly miscast given his role in the Bengal famine which saw four million Bengalis starve to death.

   In 1943, up to four million Bengalis starved to death when Churchill diverted food to British soldiers and countries such as Greece while a deadly famine swept through Bengal.

   “This is a man the British would have us hail as an apostle of freedom and democracy, when he has as much blood on his hands as some of the worst genocidal dictators of the 20th century,” he said to applause.

   He added: “People started dying and Churchill said well it’s all their fault anyway for breeding like rabbits. He said ‘I hate the Indians. They are a beastly people with a beastly religion’.”

   “This [Churchill] is the man who the British insist on hailing as some apostle of freedom and democracy," the author told UK Asian at a launch for his book. "When to my mind he is really one of the more evil rulers of the 20th century only fit to stand in the company of the likes of Hitler, Mao and Stalin".

   meer lezen op:

   https://www.independent.co.uk/news/world/world-history/winston-churchill-genocide-dictator-shashi-tharoor-melbourne-writers-festival-a7936141.html

   Verwijderen
  10. Er zijn nog heel wat meer wetenswaardigheden over Churchill te vertellen, bijvoorbeeld de agressieve wijze waarop hij in de jaren '30 een vergelijk tussen Polen en nazi-Duitsland wist te torpederen en daarmee mede verantwoordelijkheid droeg voor WOII, maar eigenlijk gaat het me niet om de persoon Churchill.

   Waar het me om gaat is de enorme discrepantie tussen een door propaganda opgebouwde mythe en de barre werkelijkheid. Theresa May vertegenwoordigt in dat opzicht een respectabele traditie

   Verwijderen
 27. EU Enters “Final Stage” of Crafting Bill Forcing Big Tech Censorship

  "Within the code is a narrow explanation of “hate speech,” being defined as “all conduct publicly inciting to violence or hatred directed against a group of persons or a member of such a group defined by reference to race, colour, religion, descent or national or ethnic origin.”

  The nature of enforcing censorship based on a narrow and subjective term such as “hate speech” is likely to keep suspicions high that these types of decision aren’t about creating a safer world, but rather a world in which superstates like the EU control the content people see online for political purposes."

  http://theduran.com/eu-enters-final-stage-of-crafting-bill-forcing-big-tech-censorship/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar blijft Blik met zijn verontwaardiging over big tech??

   Waarom komt hij niet op voor Alex Jones?. Blik weet toch dat hij ook op de lijst staat van fake news, net als Alex Jones. Iedereen die op die lijst staat zal van het internet verdwijnen! als we er geen tegenwicht wordt geboden aan big tech.

   Als Alex Jones weg is en andere "fake news" blogs zijn weg. Wie neemt het dan voor Blik ?. Dan is er niemand meer.

   Verwijderen
  2. Het is trouwens niet alleen Alex Jones. Vele andere conservatieve pundits worden al geblokkeerd.

   Verwijderen
  3. Ze gaan je vrijheid van meningsuiting niet indammen.

   Of misschien ook wel.

   Indammen kan leiden tot overloop, en overloop, tot catastrofes. Dat risico gaan ze echt niet nemen, maar een Alex Jones bannen is wel een goede scaremonger.

   En angst belet je tot helder nadenken. Waardoor je vrijheid van meningsuiting niet wordt ingedamd, maar wordt drooggelegd. Zo lang je bang bent.

   Dus...

   Verwijderen
  4. En daarbij, als ze alt media bannen op internet, waar moeten veiligheidsdiensten dan nog hun info vandaan halen over welke onvrede er onder de denkende, niet geïndoctrineerde, bevolking speelt? En hoe groot die onvrede in inwoner getal wel niet is?

   Uit de hooiberg aan gegevens die ze willekeurig van al hun burgers jaar in jaar uit verzamelen? - wordt nog een heeele klus.

   Nee, dan is het veel makkelijker om blogs als blik te laten bestaan en gewoon dagelijks even te kijken wat er wordt geplaatst en hoeveel mensen kijken. Mochten het er wat veel worden, gooi je er een strooizender in.

   Zo gezien zijn wij hier allemaal medewerkers van de AIVD, of maken we het erg makkelijk voor onze intelligentie in Zoetermeer die dagelijks rapportjes schrijven over subversieve blogs als die van Blog.

   En misschien is dat al te veel eer voor het werk wat hier dagelijks verricht wordt.

   Als je het de AIVD vraagt...

   Verwijderen
  5. Alex Jones, InfoWars Permanently Banned from Twitter, Periscope
   https://sputniknews.com/us/201809061067817344-Alex-Jones-InfoWars-Banned-Twitter/

   Twitter heeft hem nu ook verwijderd van hun platvorm!

   Hij had sinds het censoreren meer verkeer dan ooit. Dat kan niet!

   Verwijderen
 28. Blijf van onze terroristen af (5)

  Press Release: Ambassador Haley to Chair UN Security Council Meeting on Idlib, Syria

  On Friday, September 7, the United States will chair a meeting of the UN Security Council on the deteriorating humanitarian and security situation in Idlib, Syria. The session comes as the Assad regime and its backers threaten coordinated military attacks against the city and its civilian residents.

  “The Trump Administration and the international community have made it clear that there is no military solution to the Syrian conflict. Assad’s brutal regime – backed by Russia and Iran – cannot continue to attack and terrorize Syria’s citizens. With millions of civilians at risk, an offensive against Idlib would be a reckless escalation. The regime and its backers must stop their military campaign in all its forms to allow the UN-led political process to have a chance to succeed,” said Ambassador Haley.

  https://usun.state.gov/remarks/8574

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wow, in de New York Times van 5 sept.

  I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration
  I work for the president but like-minded colleagues and I have vowed to thwart parts of his agenda and his worst inclinations.

  "The Times is taking the rare step of publishing an anonymous Op-Ed essay. We have done so at the request of the author, a senior official in the Trump administration whose identity is known to us and whose job would be jeopardized by its disclosure. We believe publishing this essay anonymously is the only way to deliver an important perspective to our readers. We invite you to submit a question about the essay or our vetting process here."

  verder lezen in:

  https://www.nytimes.com/2018/09/05/opinion/trump-white-house-anonymous-resistance.html

  Het maakt eigenlijk niet eens uit of de anonieme senior official nu wel of niet bestaat; een land waar de meest toonaangevende krant dit soort stukken plaatst is in zowel journalistiek als democratisch opzicht volkomen kapotstuk.

  "This isn’t the work of the so-called deep state. It’s the work of the steady state." laat de NYT de anonieme senior offical nog even zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo goed dipolomatiek spel van Rusland. Dit kunnen ze als geen ander.

  Russia Calls on US to Release Targets in Syria Tied to Alleged Chemical Weapons
  https://sputniknews.com/middleeast/201809061067816452-russia-urges-usa-release-syria-targets/

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je zou zeggen dat deze vrouw in de gevangnis zou moeten zitten.
  Cringeworthy Clinton's Stupidest Moments
  https://www.youtube.com/watch?v=QxbswOQWolc&t=383s

  BeantwoordenVerwijderen