zondag 2 september 2018

Groene Amsterdammer: Rectificeren of Opheffen!

Beste Groene Amsterdammer, heer van der Noordaa, van de Ven,

Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig? Jullie komen met een weinig origineel spookartikel over "Russische trollen!". 

Wij gaven al eerder aan dat het een rammelend stuk NATO-propaganda betrof. Max van der Werff heeft de moeite genomen het nog eens nader te aanschouwen en concludeert, met recht, dat het beschamend Russofoob gemarchandeer is. Jullie claims over Russische tweets en trollen zijn gebaseerd op helemaal niets! Gewoon een spook- en lasterartikel!

Jullie worden verzocht met spoed jullie laster-artikel te rectificeren. Jullie werk is namelijk ook nog eens bijzonder schadelijk voor de goede betrekkingen met Rusland. Een land dat in Europa juist eerder een gidsland is dan enig ander land in de EU. Jullie besmeuren dit land op ongewenste en ongepaste wijze.

Met vriendelijke groet, en vertrouwend op jullie onmiddelijke rectificatie,

Blik op NOS-journaal

Pretentieus omschrijft Robert van der Noordaa zich op Twitter als "investigative journalist", "consultant", en "trollenvanger voor de Volkskrant". Zijn artikel in de Groene Amsterdammer is geen reclame voor van der Noordaa als consultant. Waarover zou je iemand die zo'n spookartikel schrijft, willen consulteren?

29 opmerkingen:

 1. Yemen President Hadi Headed to US for Urgent Medical Treatment - Reports
  https://sputniknews.com/middleeast/201809021067693884-yemen-usa-hadi-president-treatment-transfer/
  Mooi dat de gasten die met de CIA regimechange operatie "arabische lente" te maken hebben ziek worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even gekeken op de twitter van Van der Noorda.

  https://twitter.com/g900ap

  Zoals altijd geeft dat een goed beeld van de agenda die betrokkene er op na houdt. Over de debunk van Max vd Werff lezen we niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto van Van der Noordaa is in elk geval minder pretentieus dan zijn 'bio'. Zo te zien woont hij in een huis met een beschimmeld dak, met als enige vriend, een kat.

   Verwijderen
 3. Rectificaties van artikelen hebben bij mij nog nooit tot een inzicht geleid.

  Ik denk dat het ook erg naïef is om te denken dat de Groene dat artikel van Van der Noordaa gaat rectificeren. Als ze daar aan gaan beginnen, waar zou het dat met dat blad eindigen? Het blad zou minstens dubbel zo dik worden. En daarvoor is geen ruimte omdat het de concentratie van slogans als 'ga nu naar uw volvodealer!' tot homeopatisch niveau zou verdunnen. Want aan het aantal adverteerders (voor wie die krantjes bestaan), daaraan zit een max. Dus rectificeren gaat niet.

  Daarbij vind ik het artikel van Van der Noordaa nog zo slecht niet. Ik heb er geen spel of grammatica fouten in kunnen vinden, dus goed te gebruiken voor de les Nederlands: 'hoe schrijf ik ABN'.

  De Groene heeft geen schrijvers nodig die waarachtige stukjes kunnen schrijven, de Groene heeft lezers nodig die bij de verhaaltjes die in de Groene staan in slaap gesust blijven en... naar de Volvo dealer gaan!

  De onzin die Van der Noordaa in zijn stukje opschrijft is zo makkelijk op te sporen, dat het er wel eens voor kan zorgen dat sommige lezers er kritisch van worden. En uit hun winterslaap ontwaken! Een dergelijke ontwikkeling kan ik alleen maar toejuichen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daags na Charlie Hebdo schreef Bas Heijne (die ik indertijd veel te hoog had zitten) een stukje in NRC waarin stond (ik parafraseer): wie zich afvraagt of Charlie Hebdo aan de oorlogen in het Midden Oosten is te wijten, die maakt van de daders van Charlie Hebdo (Kouachi broers), slachtoffers. En dat mocht niet van Heijne.

   Toen dacht, wat als ik nou eens niet doe wat Heijne zegt en me een beetje ga inlezen, wat gebeurt er dan?

   Heeft mij uit een diepe winterslaap doen ontwaken, waarover ik uiteindelijk een stukje bij DGD heb geschreven.

   Zonder aartspropagandist Heijne had ik misschien nog steeds wel geslapen. Ipso facto Van der Noordaa.

   Verwijderen
 4. https://twitter.com/beek38/status/1036612850549223425

  Totale failliet @DeGroene: Geen enkele inhoudelijke reactie op factcheck @MaxvanderWerff op artikel Russische trollen die debat over MH17 en Wilders zouden sturen, laat staan dat @DeGroene het offline haalt. Plus: 0 reactie van media die bericht kritiekloos overnamen @villamedia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Lees hier de reactie van Evert Vos de redactiechef van de Groene.

   https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1036600618721243138

   Verwijderen
 5. Drie vervolgvragen naar aanleidng van het botte NJET van @DeGroene.
  #MH17 #Rusland
  Waar blijven de waakhonden en onafhankelijke fact checkers?

  https://twitter.com/maxvanderwerff

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Waar blijven de waakhonden en onafhankelijke fact checkers?"

   Fact 1:

   Art. 57, lid 2!

   Oftewel: Alles wat Oekraïne in een negatief verband kan brengen met MH-17, zal buiten het rapport worden gehouden.

   (Opmerking Joop: Het enige waar de OvV niet onderuit kon was het feit dat MH-17 boven oorlogsgebied is neergehaald en daar krijgt Oekraïne een standje voor.);

   Fact 2:

   Zoals al eerder opgemerkt door mij heeft de OvV bij de reconstructie van MH-17 een ander linker cockpitgedeelte gebruikt dan de ons welbekende foto met kogelgaten. Over de reden waarom heb ik een tijdje moeten recapituleren, maar het is een feit dat de OvV het origineel niet heeft gebruikt omdat dit te confronterend zou zijn voor nabestaanden en burgers.

   (Opmerking Joop: Door het verwisselen van het linker cockpitgedeelte dacht de OvV van een lastig dilemma verlost te zijn door geen onderzoek te hoeven verrichten naar een aanval met een gevechtsvliegtuig. Dat onderzoek heeft dan ook nimmer plaatsgevonden omdat men opzoek was naar ooggetuigen die alleen een BUK waargenomen hadden. Herinnert iemand zich nog de oproep van het OM hierover?)

   Overigens heeft Max v.d. Werf mij een mail gestuurd waarin hij schrijft dat het originele linker cockpitgedeelte op vliegbasis Gilze-Rijen, als 'stille getuige' is opgeslagen. Hoelang dat zal zijn is afwachten of dat het net zo'n lot beschoren is als de ons welbekende foto, die door Google van diverse sites is verwijderd. Max staat in ieder geval bekend als een betrouwbaar persoon.

   Conveniently staat er in het MH-17 rapport dat de inslaggaten niet groter zijn dan 11 mm. M.a.w., men heeft het linker cockpitgedeelte van MH-17 bewust nooit onderzocht. Dit kan ook niet anders, want was de impact geweest op het toen nog te houden referendum over het associatieverdrag met Oekraïne?;

   Fact 3:

   Is het toeval dat de SU-25 piloot, die in verband werd gebracht met het neerhalen van MH-17, Vladislav Voloshin, in maart van dit jaar 'zelfmoord' heeft gepleegd, na jarenlang aan depressies te hebben geleden of werd hij voor de SBU een 'liability'?

   Verwijderen
  2. Nog wat andere, kleinere, feitjes.

   Weten wij nog dat er op een gegeven moment radarbeelden van Flight Radar tevoorschijn kwamen waarin voorgaande MH-17 vluchten een veel zuidelijker koers vlogen (over de Zee van Azov) dan op 17 juli 2014 en waarop Flight Radar haar systemen in onderhoud nam? Drie keer raden wat er met de data van die voorgaande vluchten is gebeurd?

   Of een zeker persoon met de initialen 'bllct', die op de Engelstalige Wikipedia druk bezig was om de vlieghoogte van de SU-25 op 7000 meter te houden.

   Of de Nederlandse Wikipedia, die op haar pagina over de SU-25 alle technische specificaties verwijderde!

   Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om hieruit te kunnen concluderen dat 'The intelligence was fixed around the policy'.

   De vraag is alleen van wanneer die policy dateert?

   Verwijderen
  3. @ J

   De lijst van ongerijmdheden met betrekking tot MH17 is lang, Ik zou er talloze kunnen opnoemen, zonder dat je daarmee dan automatisch onomstotelijk het bewijs levert over wat zich dan dan wel heeft afgespeeld.

   De vragen die Max vd Werff aan de Groene stelt gaan echter niet over de toedracht van het neerstorten van MH17, maar over de bewering van Van Noordaa en Van de Ven dat op ze grond van een databestand met twitterberichten kunnen bewijzen dat de Russen de publieke opinie in Nederland m.b.t MH17 trachten te manipuleren. Max vindt in hetzelfde databestand dat Van Noordaa en van de Ven gebruikt zeggen te hebben echter slechts twee Nederlandstalige tweets waarin MH17 wordt genoemd (ipv de 3.000 die Van Noorda en Van der Ven claimen) en die tweets zijn dan ook nog verwijzingen naar een Volkskrant artikel met een niet bepaald pro-Russische strekking.

   Als Van der Noorda en Van de Ven de kritiek van Van der werff niet kunnen weerleggen, dan hebben ze een wel heel valse hoax geproduceerd. Alle MSM maakten melding van het artikel in de Groene, maar nu Van der Werff het artikel met de grond gelijk maakt (volgens een werkwijze die door elke nieuwsredactie is te reproduceren) zwijgen ze in alle talen.

   Iedere dictatuur begint met het gelijkschakelen van de media. we weten dus in ieder geval weer hoe laat het is in Nederland.

   Verwijderen
  4. @D,

   "De lijst van ongerijmdheden met betrekking tot MH17 is lang, Ik zou er talloze kunnen opnoemen, zonder dat je daarmee dan automatisch onomstotelijk het bewijs levert over wat zich dan dan wel heeft afgespeeld."

   Dat is interessant, wat heeft zich dan volgens jou voorgedaan, buiten het feit dat jij hemel en aarde bewogen hebt om aan te tonen dat een SU-25 hoger kan vliegen dan 7000 meter?

   Ik ben te werk gegaan als een rechercheur die bewijzen moet verzamelen om een misdrijf op te lossen, waarbij ik mij niet laat misleiden door zaken die mij van deze feiten moet afhouden. De BUK complottheorie is prachtig en Max houdt nog steeds vol dat hij niet weet wat MH-17 heeft neergehaald (zijn gevoel zegt dat het niet anders dan een BUK kan zijn geweest) terwijl hij weet dat het originele linker cockpitpaneel op Gilze-Rijen ligt en weet dat deze gaten groter zijn dan 11 mm. Max is afkomstig uit het beveiligingsmilieu en is diverse malen ondervraagd door het JIT. De crux is dat je jezelf laat meeslepen door meanstream propaganda en er op blijft reageren. Ga in de aanval en laat die misfits maar antwoord geven op de informatie die jezelf hebt.

   Verwijderen
  5. De lijst is erg lang, maar om te beginnen bij het begin.

   * MH17 lag nog niet op de grond of alle MSM wisten al dat het 'Putins missile'was. Die orchestratie was echt op het debiele af.

   * De VS beweerden over het bewijs te beschikken dat de BUK dvan rebellengebied werd afgeschoten, maar hebben dat bewijs nooit openbaar gemaakt. Zogenaamd omdat om geen militaire geheimen prijs te geven, terwijl het hier om technologie gaat die al meer dan 30 jaar oud is.

   *De Nederlandse regering stak de eerste week geen poot uit om de slachtoffers van MH17 te bergen, hoewel ze bezwoor dat dat haar prioriteit was. Men wilde daar gewoon niet zijn om slachtoffers en wrak te bergen. De slachtoffers werden geborgen door de rebellen die als excuus voor de Nederlandse passiviteit belasterd werden. Treurig dieptepunt was natuurlijk Timmermans in de AV van de UN. Bondgenoot Kiev beschoot de rampplek, maar dat was klaarblijkelijk geen probleem.

   * De separatisten vonden de flight data recorders en gaven die af. Niet zo handig als zij of de Russen MH17 hadden neergeschoten.

   * Het hele concept om een enkele TELAR zonder Snowdrift radar naar het strijdtoneel te rijden is militair gezien onzinnig evenals de gedachte dat een airliner die op een commerciele route vliegt zomaar per ongeluk uit de lucht wordt geschoten.

   * Slechts twee (of drie) deeltjes die gevonden zijn in wrak of stoffelijke overschotten woorden door het OvV in haar eibrapport geidentificeerd als afkomstig van de springkop van een BUK. Twee deeltjes van de 8.000 die zo'n kop schijnt tebevatten. Twee deeltjes die de link zouden zijn tussen een BUK en het neerstorten van MH17.

   Zo kan ik nog wel even door gaan, maar het is al laat.


   Verwijderen
 6. Ik hen een half jaar terug precies hetzelfde met de web site Krapuul meegemaakt. Die zijn nog veel erger pro- war, pro-NATO.

  In hun geval heb ik zelfs moeten concluderen dat het vermoedelijk betaalde propaganda- agenten betrof. Want die zitten zeker tussen wat men als ´links´ bestempelt.

  Links is zeldzaam geworden; er zijn wel vele smaken en kleuren nep- en pseudolinks.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. NGO "One" van Bono. De globalist die van wallstreet honderden miljoenen of zelfs meer dan een miljard mocht verdienen met de facebook beursgang. Moet als wederdienst dat geld natuurlijk weer inzetten om de globalistische agenda gestalte te doen geven. Net als Soros (mag ook miljarden verdienen met wallstreet voorkennis) dat moet doen voor de oligarchie.
  "One" van Bono staat ongetwijfeld voor one world corporate dictatorschap met de bankiers aan de top.

  Europa en afrika zullen deze eeuw zeer close worden. Dat moet ook en dat moet voordat de nationalisten hier oppositie tegen gaan voeren.

  Bono's NGO 'ONE' aims to facilitate the immigration of Africa's doubling population into Europe....oeeeeiiii Europa heeft zelfs de energie vanuit afrika nodig!
  https://www.youtube.com/watch?v=rP7wsJU1tWU

  Ondertussen zijn er in Amsterdam 2 toeristen neergestoken door een 19 jarige afghaan. In zweden en duitsland vinden er op grote schaal aanrandingen plaats en in Zweden zijn al honderden auto's in de fik gegaan. (van deze laatste daad is niet bekend of ze moslims waren, maar met de kennis die we hebben vanuit frankrijk ga ik er vanuit dat het moslims waren. Wordt door de pers niet over gesproken ivm politieke correctheid.
  Je mag geen kritiek hebben op moslims, want deze mensen zijn immers slachtoffer. Hou toch op joh met je politiek correctheid!. We zien steeds meer contouren van wat we al in 2015 hier voorspeld hebben wat zou gebeuren en dat is.
  Iedere groep gaat elkaar wantrouwen, elkaar scheef aankijken en haten. Onrust en chaos. Soros en Bono maar lachen met hun biljoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soros en Bono maar lachen met hun miljarden

   Verwijderen
  2. Las op SOTT een tijdje geleden een artikel dat op zeer duidelijke en aannemelijke wijze 'the strategy of tension' waaraan we in Europa worden onderworpen. Het artikel is geschreven door de mij onbekende Pierre Lescaudron. Vind het wel een leestip, vooral waar het de rol van extremisme aan zowel rechter- als linkerkant van het politieke spectrum in deze strategie betreft.

   https://nl.sott.net/article/4828-Immigratie-Criminaliteit-en-Propaganda

   https://nl.sott.net/article/4828-Immigratie-Criminaliteit-en-Propaganda

   Verwijderen
  3. Is There a Hidden Hand Behind The 'Clash of Civilizations' in Europe?

   Nog een artikel van bovengenoemde auteur waar ook wat meer 'namen en rugnummers' worden genoemd.

   https://www.sott.net/article/393595-Is-There-a-Hidden-Hand-Behind-The-Clash-of-Civilizations-in-Europe

   Verwijderen
 8. Vanavond werden wij ook weer getrakteerd op de herrijzenis van al-Baghdadi. Via een audioboodschap (Rita Katz en Osama bin Laden!) riep hij jihadisten op om wereldwijd aanslagen te blijven plegen.

  Wij moeten vooral bang gehouden worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oe ik ben zooooooo bang van cia agent Bin Laden en Mossad agent al-Bagdhadi

   Verwijderen
  2. Volgens mij heeft er zich een wijziging in Wesley Clark's lijstje voorgedaan en waar de Chinezen ook lucht van hebben gekregen.

   Zij gaan troepen in Afghanistan stationeren.

   Verwijderen
 9. Wat een terugslag voor Israel, de grote invloed van Iran in het midden oosten.LOL. Dat is niet wat ze voor ogen hadden met de arab spring. LOL.
  Tsja, hoe moet je die invloed nou beteugelen. Gaat je niet lukken. De oorlogen worden gewonnen in de geesten van de mensen en amerika, israel en KSA zijn niet geliefd bij de mensen.

  ISRAEL CLAIMS IT’S READY TO STRIKE IRANIAN TARGETS ACROSS ENTIRE MIDDLE EASTISRAEL
  https://southfront.org/israel-claims-its-ready-to-strike-iranian-targets-across-entire-middle-east/

  Net als de hoop dat de terroristen het gaan redden in Idlib met (lucht) aanvallen op Syrië. LOL. Zonder grondtroepen begin je niks. En Israel en Amerika gaan die echt niet leveren. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Turkije gaat dat ook niet doen om Idlib te verdedigen. Heeft hij gelijk ruzie met zijn vriend Vladimir.

   Verwijderen
 10. Gaan de VS en Canada, na de moord op Aleksandr Zakharchenko, de Donbas binnenvallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het moet niet gekker worden, een Russische beer die slimmer is dan de hele redactie van de NOS!

  'Als een beer Poetin ziet zal die zich netjes gedragen'

  https://nos.nl/artikel/2248848-als-een-beer-poetin-ziet-zal-die-zich-netjes-gedragen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eigenlijk moet we het niet over Han 'de Russen komen' ten Broeke hebben en de suggestie van twitteraar Seven is misschien ook niet zo netjes:

  https://twitter.com/seven__/status/1035621798681952257

  maar geef toe, dit connunicatie/marketingdingetje zou zo maar het jongere zusje van Mark Rutte kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niemand in de Nederlandse media die dit verkeerd vond. Maar over de 'Russische trollen' rolt iedereen over elkaar heen van verontwaardiging.

  https://twitter.com/JoostNiemoller/status/1036621220928733184

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @MinBZ wil niet zeggen welke bedragen aan een 'onafhankelijke' Russische krant zijn betaald. #MH17
   https://www.facebook.com/max.vanderwerff.9/posts/1575259942532829 …

   https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1036531568217452544

   Verwijderen