dinsdag 11 september 2018

Grote Rutte Terreursteun Excuus Bingo!

Rutte is een terreurvrind. Maar daar gaat Mister Teflon zich natuurlijk grandioos uitpraten.

We gaan het Grote Rutte Bingo Spel Spelen. Welke excuses gaan we horen?

1. "We gaan het uitzoeken"

2. "Er is een hele grote fout gemaakt."

3. "In een oorlog heb je altijd dat er iets misgaat."

4. "Complexe situatie."

5. "Iedereen stond er achter."

6. "Alle partners deden het."

7. "Het ging slechts om non-lethal hulp."

8. "De vreslijke dictator Assad."

9. "Ze zeiden zelf gematigd te zijn."

Welke excuses gaat Mr Teflon, alias Mark Rutte, nu weer gebruiken zodat zijn terroristensteun soepeltjes van hem afglijdt?

117 opmerkingen:

 1. Nadere excuses :

  Ik had er geen weet van, kan mij het niet herinneren.
  Zeer betrouwbare anonieme bronnen hebben ons verzekerd dat de terroristen democratisch zijn. Kop of munt , je hoofd eraf of in de fik steken. De alt media waaronder Blik publiceren al jaren over onze steun aan terroristische bewegingen zoals de fascistische Oekraïners en moorden van onschuldigen in Irak, Syrië. Coalitie luis-in-de-pels Omtzigt stelt vragen en Regering schuift het antwoord vooruit , geen datum genoemd. Net als bij Gas, twee weken maximaal hahahaha en de Groningers worden nog steeds genaaid , zonder vaseline !In een normale democratie zou dit Kabinet moeten vallen, de opeen stapelingen van geheime deals en handelen, vele misdaden en fraudes. Wanneer stopt deze waanzin ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Military to Military
  Seymour M. Hersh on US intelligence sharing in the Syrian war

  Lieutenant General Michael Flynn, director of the DIA between 2012 and 2014, confirmed that his agency had sent a constant stream of classified warnings to the civilian leadership about the dire consequences of toppling Assad. The jihadists, he said, were in control of the opposition.

  ‘If the American public saw the intelligence we were producing daily, at the most sensitive level, they would go ballistic,’

  ’ The DIA’s reporting, he said, ‘got enormous pushback’ from the Obama administration. ‘I felt that they did not want to hear the truth.’

  https://www.lrb.co.uk/v38/n01/seymour-m-hersh/military-to-military

  De titel zegt het eigenlijk al "Military to Military". Wat heeft de DIA aan informatie gedeeld met de MIVD, heeft men bij de MIVD zitten slapen of hebben zij geen mannetje die een DIA rapport kan lezen?

  De laatste informatie die nu vanuit het kabinet naar buiten komt doet vermoeden dat men in Den Haag de inhoud van het DIA rapport kende en toen gestopt zijn met de ondersteuning.

  Niets is minder waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 10. "Feijenoord wint een wedstrijd!"

  11. "Baudet zegt rare dingen"

  12. "De Russen hebben ons misleid!"

  Maar de vorige nummers kunnen ook allemaal!

  En over de werkelijke redenen om tot sponsoring van terroristen over te gaan, daar gaan we het niet over hebben.

  Gas, olie, goedkope arbeidskrachten in Europa, lebensraum, wapenhandel, hushhush...

  War is a racket!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 Heeft gewonnen!

  'We gaan Nederlandse steun aan Syrische jihadisten onderzoeken'

  https://www.nu.nl/246881/video/we-gaan-nederlandse-steun-aan-syrische-jihadisten-onderzoeken.html

  Hoewel ik de 'onderste steen' in het rijtje van @Blik mis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 13: natuurlijk is dit allemaal de schuld van Putin persoonlijk.

   Verwijderen
  2. Nummer 4 is ook een bingo!

   Het is ingewikkeld...

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-kon-het-kabinet-zo-naief-zijn-over-syrische-rebellen-vier-vragen-over-de-steun-aan-strijdgroepen~b16e55b2/

   Verwijderen
  3. HMmm, waarom komt dit nieuws naar buiten vraag ik me af. Mijn broek zakt af van die politici die plotseling kraaien "verschrikkelijk", "mijn maag draait om" etc etc. De smeerlappen wisten het allang hoe het zat, maar moeten nu hun kont redden. Wat een ratten.....

   Wel mooi dat het nu naar buiten komt. De white helmets kunnen nu wel steun gebruiken voor hun false flags. LOL. Ik hoop dat de NOS, nu de gifgas aanval gaat zien als een mogelijke hoax van de terroristen.....

   Kan het zijn dat bezorgde militairen dit expres lekken om een rusland amerika in Syrië confrontatie te voorkomen of af te zwakke?. Want daar hebben de militairen geen zin in. De amerikaanse trouwens ook niet.

   Verwijderen
  4. Deze staat op 1.
   We gaan het goed uitzoeken.!

   Mister Teflon moet het eerst goed uitzoeken. Terwijl wij (iig ik) het in 2013 al wisten! en de amerikaanse militarien wisten het ook. Iedereen die geïnformeerd was wist het. En snikkel Rutte moet het eerst goed gaan uitzoeken.

   Verwijderen
  5. Wat 'mister teflon' nu moet uitzoeken is op welke manier hij hier het beste mee weg kan komen. (voor de zoveelste keer alweer)
   Wat mij persoonlijk het meeste opvalt zijn de lakse responses van jullie regering en Kamerleden. Waarom is de regering nog niet gevallen??????
   Ik heb er echt geen medelijden mee want men kiest zelf diegene die op het pluche zitten. Sorry, jongens.

   Verwijderen
 5. THE FAKE CW EVENT IS COMING; IT’S BEING FILMED ALREADY; SYRIAN ARMY DEVASTATES TERRORISTS IN HAMA
  https://www.syrianperspective.com/2018/09/the-fake-cw-event-is-coming-its-being-filmed-already-syrian-army-devastates-terrorists-in-hama.html

  Waarschijnlijk zijn ze al aan het filmen. Of is de gasaanval al gefild. Het is één grote grap. Je zou er om kunnen lachen ware het niet dat het zo serieus is en zulke grote gevolgen zou hebben hebben. Let wel. Ze kunnen alleen vertragen. Idlib wordt bevrijd vroeger of later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staged Filming of False Flag 'Chemical Attacks' Has Begun in Idlib: Russian MoD
   https://www.zerohedge.com/news/2018-09-11/russian-defense-ministry-says-filming-mock-chemical-attack-has-begun-idlib

   Verwijderen
 6. Finding a way out of the war against Syria
  http://www.voltairenet.org/article202869.html

  Alhoewel de oorlog in Syrië verloren is. De plannen voor een groter midden oosten nog niet. Nu proberen ze het vuurtje in Irak weer aan te steken.

  "Logically, therefore, the conflict will have to start again on another battle-field. While in the past, Admiral Cebrowski had planned to take the next stage of the war to Central Asia and the South-East, his successors will first have to finish the job in the Greater Middle East. They are currently studying the possibility of relighting the fire in Iraq, as we see with the spectacular about-face of the Rohani administration and the riots in Bassorah."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er groeit nog wel iets in Nederland

  Allemaal eerlijk verdiend natuurlijk

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/37/grootste-aantal-miljonairs-sinds-2006

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook dit groeit

   https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/03/langdurige-armoede-verder-toegenomen-in-2016

   Verwijderen
 8. Dat de Kamerleden verbijsterd, geschokt en verontwaardigd zijn is niet bij voorbaat geloofwaardig. Ik heb in de vorige draad al verwezen naar een artikel dat Erik vd Beek vorig jaar in Novini schreef. in dat artikel gaat vd Beek in op de beraadslagingen en stemming over een in april 2015 ingediende motie van Joel Voordewind die het kabinet opriep af te zien van steun aan de rebellen in Syrie.

  "Joël Voordewind van de Christenunie reageert verbolgen op de vraag van Novini of hij wist van de steun van het kabinet aan gewapende groeperingen in Syrië: “Ik heb nota bene een motie ingediend om de steun aan het Vrije Syrische Leger te staken. Deze had een meerderheid kunnen krijgen als de partij van minister Koenders was meegegaan. Maar helaas: de PvdA stemde tegen..

  Een zoekopdracht in het krantenarchief van Lexis Nexis maakt duidelijk dat geen krant of actualiteitenrubriek aandacht heeft besteedt aan de motie van Voordewind. Ook in het digitale archief van de Tweede Kamer is het even zoeken, maar inderdaad: Op 29 april 2015 diende Voordewind een motie in, waarin hij het kabinet opriep “af te zien van steun aan het Vrije Syrische Leger en het geld te besteden aan humanitaire hulp in vluchtelingenkampen in en rondom Syrië.” Dit omdat “het verstrekken van middelen aan het Vrije Syrische Leger grote risico’s met zich meebrengt, bijvoorbeeld dat de steun contraproductief is en in de verkeerde handen kan vallen.

  Op dezelfde dag werd de motie in stemming gebracht. Vóór de motie stemden: CDA, SGP, Christenunie, SP, Partij voor de Dieren en 50Plus. Tegen stemden: VVD, PvdA, GroenLinks, D66, PVV, Groep Kuzu/Öztürk en Groep Bontes/Van Klaveren en Houwers.

  verder lezen op:

  http://www.novini.nl/steunt-nederland-terroristen-syrie/


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die groen links toch!, wat een oorlogszuchtige partij is dat!

   Verwijderen
 9. Vvd heeft een deal met CU en CDA, lek wat informatie, roep allemaal hoe verschrikkelijk het is, even gedekt opstelen en schuif dan de schuld naar de oud PVDA minister die het allemaal heeft geregeld. De pers zal nooit de amerikaanse opdrachtgevers noemen.
  De nieuw VVD minister kan dan als leermoment de steun intrekken en Assad, die toch al heeft gewonnen, hoeft opeens niet meer weg. Voordeel voor Blok is ook dat er dan geen goede gematigde moslims zijn maar allemaal weer heel gevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Syrian army hero Captain Ali Muhsen Ali walked 240km from his town in Hama to Damascus just to prove to his fellow injured brothers in arms that life is not over after injury. He also rejoined the army after he lost his leg.

  https://twitter.com/Kasman62/status/1039171715446784001

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoals Dawg al meldt ( en ik mij ook goed he4rinner) heeft Eric van de Beek de zaak van de steun aan terroristen al eerder aangekaart. http://www.novini.nl/steunt-nederland-terroristen-syrie

  Verschil vermoedelijk: NU vervolgt het Openbaar Ministerie een man die als terrorist wordt gezien, terwijl WIJ zijn organisatie steunen.
  Hier ligt het dus wel erg duidelijk op tafel, terwijl Eric minder officiele bronnen had.

  Iemand nog meer inzichten waarom het nu ineens wèl groot nieuws is?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mevrouw Sargentine verlaat de het Europarlement, las ik deze week: wegens zinloosheid van hun inspanningen

  Maar op de valreep heeft ze een groot succes behaald: Hongarije in de strafbank gezet.
  Wegens 'discriminatie'.

  Ga maar, Sargentini.
  Jullie begrijpen zo weinig van de wereld.
  Jullie denken zo volgens ideologische lijnen dat het niks meer met 'wijsheid' te maken heeft.
  O, O, wat maken de 'deskundigen' er een puinhoop van.

  Ik luister graag naar Pat Buchanan.
  Hij legt uit dat alle 'Ideologiën' levens gevaarlijk zijn, want dat zijnj oogkleppen, filters waardoor hje de realiteit waarneemt.

  Hij zegt: Ik ben conservatief. Dat is geen ideologie. Dat is een voorkeur voor 'zoals het altijd ging.'
  NB: JF Kennedy , Serban schreivber en andere bekenden wearen in 1940 activist voor "America First'
  Dat hield is: niet oorlog voeren ten bate van anderen. Buiten WO2 blijven.

  Alles te horen bij Buchanan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Logisch dat Sargentini opstapt: Deze overwinning is gebakken lucht.

   2/3 lijkt heel veel, maar om zelfs maar een formele waarschuwing uit te vaardigen is 4/5 nodig, en voor sancties moet er unaniem worden beslist.

   Een krachteloze maatregel is dus een overwinning voor Orban.

   Verwijderen
  2. Maar door deze symboolmaatregel zal de Soros-universiteit waarschijnlijk naar een nieuwe locatie moeten zoeken.

   Verwijderen

 13. Geen NGO schepen meer in de midellandse zee

  Reddingsschepen zijn prima, alleen moeten het geen migrantentaxi´s worden. NGO´s zijn niet democratisch gekozen en dienen zich dus aan de wetten te houden. Dat zou moeten betekenen: terug naar de kust waar ze vandaan kwamen.

  Wat mij betreft dient de EU ruimhartig te betalen aan de landen die tijdelijk huisvesting aan zulke gestrande vluchtelingen te verlenen: WIJ zij het geweest die instemden met de VS oorlogen, dus WIJ moeten mede het gelag betalen. Anders verandert dit patroon NOOIT!

  Maar het is desondanks goed dat de sponsors van deze NGO´s hun invloed hebben verloren.

  Persoonlijk heb ik absoluut niets tegen bescheiden sub-Saharan immigratie. Het voegt ontbrekende elementen toe aan onze bevolkingen. Maar het mag niet Soros et al. zijn die dit bepalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Italianen zijn goed bezig, nu die spanjaarden nog!

   Laten we hoog opgeleide artsen en engineers uit Turkije, Rusland, China, Thailand etc etc halen. Gaan de zorgkosten misschien naar beneden.

   Verwijderen
 14. Noorse politie vindt spullen van vermiste Arjen Kamphuis

  De Noorse politie heeft spullen gevonden van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. Volgens de Noorse omroep NRK ontving de politie een melding van een visser, die voor de kust bij de berg Kvænflåget - tussen de plaatsen Fauske en Rognan in het noorden van het land - voorwerpen zag drijven.

  De politie wil niet ingaan op wat er precies is gevonden, maar zegt zeker te weten dat de spullen aan Kamphuis toebehoren. De Nederlander werd op 20 augustus voor het laatst gezien in een hotel in de plaats Bodø. De spullen werden gevonden ten oosten van die plaats, waar cybersecurityspecialist Kamphuis vakantie vierde.

  verder lezen op:

  https://nos.nl/artikel/2250030-noorse-politie-vindt-spullen-van-vermiste-arjen-kamphuis.html

  Ziet er niet goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Privacy is het mensenrecht dat je hebt om al die andere mensenrechten te kunnen bevechten. Als jij je wilt verzetten tegen de macht, of dat nou een bedrijf is of een overheid, dan heb je samen met anderen daarvoor privacy nodig om je te kunnen organiseren als tegenmacht. Als je dat niet hebt, dan ben je volledig overgeleverd aan de machtigen van deze planeet. En als zij zich misdragen, dan kun jij niks meer terugdoen."

   Arjen Kamphuis

   Verwijderen
  2. Nogmaals: Voor mensen als Kamphuis is het heel erg link om solitair gevaarlijke sporten te gaan doen.
   Hij had een soort kano gekocht. Dat laat dus de mogelijkheid open dat hij met die kano ergens is gezonken zonder dat iemand het wist.
   Dat dit werkelijk zo is gegaan is onwaarschijnlijk, want hij zou naar huis afreizen.
   Maar door die kano blijft er de theoretische mogelijkheid dat ie verongelukt is.

   Hij maakte heel goed functionerende encryptie, waardoor journalisten absoluut geheime info konden communiceren over het internet.
   'Dat kunnen we niet hebben'. Weg met die man.

   Verwijderen
 15. Bevrijding van Idlib uitgesteld

  Russian Air Force shifts attention from Idlib to east Syria
  https://www.almasdarnews.com/article/russian-air-force-shifts-attention-from-idlib-to-east-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op verzoek van Turkije wordt er gezocht naar een diplomatieke oplossing. Dat is denk ik een goede zaak

   Verwijderen
  2. Turkey builds up its forces inside Syria | September 2018
   https://www.youtube.com/watch?v=ljz8au4Oe7s

   Verwijderen
  3. Ik vind het zeer dubieus. Erdogan zou niet Ruslands internationaal beleid dienen te bepalen. Lavrov was zeer duidelijk over hoe schadelijk dit terroristenbroeinest is.

   Verwijderen
  4. Donald Trump to the Rescue of the Same Al Qaeda “Freedom Fighters” Who Attacked America on 9/11?
   https://www.globalresearch.ca/donald-trump-to-the-rescue-of-the-same-al-qaeda-freedom-fighters-who-attacked-america-on-911/5653386
   Onafhankelijke pro amerika president......Nou niet helemaal

   @Root, de beweegredenen van die Erdogan kan ik niet peilen. Ik begrijp niks van die man moet ik zeggen. Waarom nu weer de terroristen steunen.?

   Verwijderen
  5. Erdogan brought tens of thousands of terrorists into Syria, supported, harbored, and financed almost all terror groups there in order to take over the country & fulfill his Ottoman dream! He failed and now is stuck with about a 100k of his terrorists in #Idlib! Too bad for him!

   06:53 - 11 sep. 2018

   https://twitter.com/ShehabiFares/status/1039512347369328641

   Verwijderen
  6. Hij is bang dat ze Turkije gaan destabiliseren als ze vluchten uit Syrië. Kan hij ze niet dood laten vechten tegen de koerden Hahahahaha. 2 vliegen in één klap.

   Ik denk dat het eerder gezichtsverlies is, het zijn per slot van rekening zijn terroristen. Of pleased Trump ermee, waardoor de turkse lira wat opkrabbelt. Hahahahaha.

   Ik heb hem in 2011 al gewaarschuwd dat die arab spring hem op den duur ook gaat destabiliseren (en op de duur ook midden azië en europa). Nou dat heeft hij met de anti coupe net kunnen voorkomen..... Maar ja, Obama praatte maar op hem in. Jij wordt de grote sultan van het grote moslim brotherhood rijk Recip. Laat ze in Recip, je wordt zeer rijk en machtig!. LOL.

   Verwijderen
  7. Hij heeft het paleis al laten bouwen. Hahahaha

   Verwijderen
 16. Ondanks de commissie Davids, ondanks de geboorte van IS, blijft de NL regering blind achter de VS aanlopen. Het frame van ‘de gematigde oppositie’ komt van Obama. In de praktijk vaak extremisten die Assad moesten wippen. Heeft Rutte dat gemist? Onder een steen geleefd? #Nieuwsuur

  13:44 - 11 sep. 2018

  https://twitter.com/SadetKarabulut/status/1039615639911055360

  Onder de onderste steen vind je....Rutte

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn helemaal gek geworden, de 'ideologen'.

  Voorbeeldje: ( BNdeStem)

  Presentator Twan Huys vroeg vervolgens aan de Brabantse motorcrosser, die vandaag zijn 24ste verjaardag viert, of hij homo's in zijn sport kent. ,,In onze sport bijna niemand, of ze komen er niet mee naar buiten. Maar in onze sport ken ik maar weinig homo's.'' Vervolgens vroeg Huys wat hij van de beelden vond. ,,Ik vind een man hoort bij een vrouw en niet samen, maar ik heb er niks op tegen. Ik heb er absoluut niks op tegen.''

  Twitter
  Op Twitter wordt er fel gereageerd op de opmerking van Herlings. 'Die Herlings is een partij homofoob. Wat een domme hork ', schrijft iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach ja, er kijkt al bijna niemand meer naar Twan.

   Zeer binnenkort is het enige publiek wat hij heeft mensen die betaald krijgen om bij hem in de studio te zitten.

   Verwijderen
  2. Sport en de genderkwestie. Het kan altijd weer gekker. Even lachen:

   https://www.geenstijl.nl/5143813/maar-zou/

   'Gelijke kansen' in het Australian Football. Kijk die foto's dan. Haha.

   Verwijderen
 18. Google, ze censureren op zwaardere of minder zware manieren alle stemmen die ze niet mogen. Nu bemoeien ze zich ook zeer aktief met de russische verkiezingen te beeinvloeden.

  Sterker nog, het was bijna onmogelijk geweest om een arab spring te laten onststaan zonder de sociale media zoals die zijn gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russia Blames Google of Meddling in Russian Elections, IT Giant Not Responding
   https://sputniknews.com/us/201809041067730685-google-letter-interference-russia/

   Verwijderen
 19. NRC-journaliste @RenaNetjes blijft kabinetssteun aan haatbaarden verdedigen.

  https://twitter.com/beek38/status/1039426331170295808

  Soros groupie Netjes maakt overuren op haar twitter met het recyclen van alle propaganda en retweeten van zoveel mogelijke foute types (Charles Lister, HRW e.d.) om het onderzoek van Trouw/Nieuwsuur.

  'Steun aan gematigde rebellen' is sowieso een heel vals eufemisme voor steun aan extreem gewelddadige samenzwering van landen om de regering van Syrie omver te werpen.'

  BeantwoordenVerwijderen
 20. "The Committee wrote to the Foreign Secretary recommending that an independent inquiry should be established into the consequences of non-intervention in Syria. In his response the Foreign Secretary agreed that “decisions not to intervene militarily in conflicts can prove as significant, and worthy of discussion, as decisions to do so."

  https://publications.parliament.uk/pa/cm201719/cmselect/cmfaff/1005/100507.htm

  Het Britse Lagerhuis is een geduchte kandidaat voor de Orwell 2018 prijs. Een speciale commissie draagt de Britse regering op de gevolgen te onderzoeken van het Britse non-interventionisme in Syrie.

  Neil Clark fileert de newspeak voor RT

  Beyond Orwellian: Myth of UK's 'non-intervention' in Syria

  https://www.rt.com/op-ed/438276-uk-syria-non-intervention/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Verontrustende berichten van het Russische MoD over ontvoerde kinderen en ouders die op de nominatie staan gedood te worden voor de snuff video van de White Helmets.

  http://tass.com/defense/1021318

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als blijkt dat die kinderen en hun ouders straks werkelijke (dodelijke) slachtoffers worden in een gifgasaanval door de witte helmen is Nederland daar rechtstreeks mede verantwoordelijk voor aangezien zij die witte helmen financieel steunen en hun dus de gelegenheid geven, misschien zelfs ook wel de opdracht, tot dit soort moordpartijen.
   De halve wereld is ondertussen gewaarschuwd dat dit soort valse vlag eraan zit te komen.
   Wie dan nu nog geloofd dat Assad zoiets zou flikken is ofwel stekeblind en achterlijk of doodsbang voor Amerika en andere machtige bondgenoten.

   Verwijderen
  2. @ Matt

   Ben bang dat de de meeste mensen het (nog steeds) te druk hebben met selfies en small talk via hun mobieltje. Dat is echt een weapon of mass destraction.

   Verwijderen
  3. Dawg,
   Vandaar dat blijkbaar al de eerste video's via sociale media verspreid worden.

   Verwijderen
  4. @ Matt

   Zo dat de NSM en Bellincat ze daar zogenaamd kunnen oppikken.

   Verwijderen
  5. Oh ja, bellingcat.... dan zijn de video's natuurlijk authentiek en volledig waarheidsgetrouw.

   Verwijderen
 22. (Off topic)

  Plagiaat of niet?

  https://m.youtube.com/watch?v=zM--L-3RwDw

  Eerst luisteren en zelf oordelen. Daarna de comments lezen.

  Of wat hasbara is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die reacties lijken allemaal behoorlijk nep;

   Seven Nation Army drijft op hoofdzakelijk die ene gitaarriff

   reactie van een zekere Thom Bakker

   "I love that people blame her of plagiarism because it sounds like sevennationarmy. I mean both songs are in e minor and both of them are based on a 1-3-6-5 chord progression (Emin-Gmaj-Cmaj-Bmin(7) in E minor) which makes it easy to overlap them so it sounds alike. My point is that the only thing that is the same in these 2 songs is the chord progression. If this song is plagiarism than every song with a 1-3-6-5 progession would be.

   Ah, Thom Bakker is een kenner. Hoort klaarblijkelijk het akkoordenschema (is hetzelfde) maar niet de olifant in de kamer (die riff).

   Yanis P:

   "Absolutely no similarities. Too much drama over nothing."

   Dawg:

   Trollen. Hoe kom je er bij.

   Verwijderen
 23. Skripal and Syria… The Imperative of Criminalizing Russia

  The reckless haste by which the British authorities are accusing Russia over the Skripal affair, can plausibly be explained by the urgency of the NATO powers to free up their military plans on Syria.

  In this short clip, Britain’s envoy to the UN Karen Pierce tells reporters the rationale of the British government in convening the emergency session at the Security Council. The envoy reveals more than she intended.

  She says that the United Kingdom and its allies would “continue to contest the Russian view of the world in which their state operatives can carry out these sorts of attacks [in England] and can encourage and support the Syrian authorities in their attacks on civilians.”

  Pierce added: “So this is actually a continuum, if you like, of contesting that view of the world where you can act outside the norms of international rules and civilized behavior.”

  Evidently, the British government is trying to criminalize both Russia and Syria at the same time, over the same alleged crime – unlawful use of chemical weapons.

  meer lezen:

  http://theduran.com/skripal-and-syria-the-imperative-of-criminalizing-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 11 September 2018 1:00 PM Peter Hitchen's blog

   Please write to your MP now without delay - War, terrible war, may be on the way again.
   WMD All Over Again: Our Government moves stealthily towards a new war of choice.

   MP Emily Thornbury (UK) vroeg minister Alistair Burt
   1) Bij berichten over aanvallen met chemische wapens niet af te gaan op berichten op sociale media, (Zoals bij Douma en Khan Sheikoun) maar onderzoeksresultaten van het OPCW af te wachten
   2) Geen militaire acties te ondernemen zonder toestemming van het parlement.

   Het antwoord van Burt:
   The co-ordinated action that was taken earlier this year with the United States and France was not about intervening in a civil war or regime change; it was a discrete action to degrade chemical weapons and deter their use by the Syrian regime in order to alleviate humanitarian suffering. Our position on the Assad regime’s use of chemical weapons is unchanged. As we have demonstrated, we will respond appropriately to any further use by the Syrian regime of chemical weapons, which have had such devastating humanitarian consequences for the Syrian population. The right hon. Lady may recall that there are circumstances, depending on the nature of any attack, in which the United Kingdom Government need to move swiftly and to keep in mind, as their utmost priority, the safety of those personnel involved in a mission. I am not prepared to say at this stage what the United Kingdom’s detailed reaction might be or to give any timescale, because the importance of responding appropriately, quickly and with the safety of personnel in mind will be uppermost in the mind of the United Kingdom.’

   Kort gezegd: Thornbury, jij en je parlement kunnen de pot op.

   "When I heard this on the BBC’s ‘Today in Parliament' late last night I felt a shiver go down my spine.' schrijft Hitchens.

   http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/2018/09/please-write-to-your-mp-now-without-delay-war-terrible-war-may-be-on-the-way-again-.html

   De beslissing van de VS, Uk en Frankrijk om zich militair te mengen in de strijd om Idlib, zonder verder politieke toestemming lijkt gewoon al te zijn genomen.

   Verwijderen
  2. Burt spreekt zichzelf nogal fors tegen: "not about intervening in a civil war or regime change"

   Maar dan wel stelt dat, ondanks het tegendeel reeds bewezen is (fake video's van de witte helmen van een nepaanval) hij stug blijft volhouden dat Assad de dader is en hier op gepaste wijze (met bommen dus) op gereageerd moet worden.
   Over welk personeel heeft hij het eigenlijk? de witte helmen?

   Verwijderen
  3. @ Matt

   Zeg maar gerust dat Butt glashard loog. Er was geen enkele urgentie voor de aanval op Syrie (of het moest zijn dat FUKUS) de resultaten van objectief onderzoek niet durfde af te wachten) en er was sowieso geen enkele volkerenrechtelijke legitimatie.

   Verwijderen
 24. Blik op Nosjournaal heeft geretweet

  Eric van de Beek

  beek38
  2 uur2 uur geleden
  Meer
  Als OM en Kamer geen zware middelen inzetten tegen politici die willens en wetens terroristen hebben gesteund verliest de NL staat al zijn geloofwaardigheid. NL politiek heeft levens in Syrië verwoest, vluchtelingencrisis aangewakkerd en rechtsvervolging Syriëgangers bemoeilijkt

  https://twitter.com/BlikopNOS

  Amen

  BeantwoordenVerwijderen
 25. FACEBOOK SUSPENDS #WALKAWAY FOUNDER FOR MENTIONING ALEX JONES
  Brandon Straka issued 30-day suspension ahead of WalkAway March on October 26-28
  https://www.infowars.com/facebook-suspends-walkaway-founder-for-mentioning-alex-jones/

  Ieder geluid wat ze niet zint wordt en zal in de toekomst in toenemende mate geblokt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zag zojuist de twee mannen die worden beschuldigd van de Skripal aanslag.
  Ze zijn vrijwillig naar RT gestapt en worden bevraagd door de hoofdredactrice Simeonian.( Naam niet correct onthouden)

  Ze zeggen dat ze overal worden herkend, en dat hun leven heel moeilijk is geworden. Ze zeggen onschuldig te zijn.
  Ja, ze waren in Salisbury. Ja, zij zijn het op de foto.
  Op uitnodiging van kennissen, als ik het goed begrijp.
  Wat is er te zien in Salisbure?
  " Daar is een heel oude kerktoren met klok."

  Het leken me niet de soort types die naar Salisbury gaan om naar een oude klok te kijken.
  Ze leken meer op lieden met duistere zaakjes.
  Maar dat kan kloppen: ze handelen in iets als spierversterkers, als ik het goed begrijp. Een associatie met een sportschool, dat is de indruk die ik kreeg.
  Ze willen ook niet graag zeggen wat ze precies doen.

  Kortom: het blijft een vreemde zaak.
  Het is onwaarschijnlijk dat het Kremlin hier iets mee te maken heeft.
  Maar het zijn ook geen toeristen die naar een klok gaan kijken. ( Of hoorde ik dat hun vliegtuig niet in Londen kon landen en uit week? Ik heb het niet precies mee gekregen.)
  Heeft de CIA een paar maffiosi uitgenodigd naar Salisbury voor een zaak die het daglicht niet kan velen,. en komen ze er nu achter dat ze als patsy dienen, maar durven ze dat niet te zeggen?

  Ik neem aan dat het interview nog vaak te zien zal zijn her en der.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Heeft de CIA een paar maffiosi uitgenodigd naar Salisbury voor een zaak die het daglicht niet kan velen,. en komen ze er nu achter dat ze als patsy dienen, maar durven ze dat niet te zeggen?"

   't Is wel de indruk die het interview bij me achterliet.

   Verwijderen
 27. Carla Del Ponte: Nederland is mogelijk medeplichtig aan oorlogsmisdaden
  Ghassan Dahhan en Milena Holdert– 18:00, 12 september 2018

  Del Ponte reageert op de uitkomsten van onderzoek door Trouw en Nieuwsuur naar de steun aan de Syrische gewapende oppositie. Ze rapporteerde van 2012 tot 2017 namens de Verenigde Naties over oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen in Syrië, niet alleen door het regime van president Assad, maar ook door gewapende oppositiegroepen. “Wij schreven al vanaf 2013 in onze rapporten dat álle strijdgroepen in het Syrische conflict zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden”, aldus Del Ponte.

  Nederland had van 2015 tot 2017 een zetel in de VN-mensenrechtenraad waar de commissie van Del Ponte onderdeel van uitmaakte. Del Ponte herinnert zich de Nederlandse ambassadeur Karel van Oosterom. “Hij wist precies wat er in onze rapporten stond, hij kende zelfs de details van de onderzoeken”, aldus Del Ponte. En, voegt ze daaraan toe: “Nederland had genoeg mensen, en informatie van de inlichtingendiensten. En zeker Nederland, en de andere Europese landen, want die wisselen al deze informatie uit. Dus zij weten precies wat er in Syrië gebeurde!”

  verder lezen op:

  https://www.trouw.nl/home/carla-del-ponte-nederland-is-mogelijk-medeplichtig-aan-oorlogsmisdaden~a67a3c06/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt eigenlijk niets uit of ze in Nederland (de regering) wisten dat de door hen gesteunde rebellen oorlogsmisdaden pleegden of niet. Het doel heiligt de middelen. Assad moest weg, hoe dan ook, in opdracht van de vriendjes van onze trucker.

   Verwijderen
  2. @ Matt

   Opeenvolgende Nederlandse regeringen steunden een gewapende opstand tegen een wettige regering van een soeverein land. Dat is op zich al foute boel, maar als ze daarbij ook nog willens en wetens hele en halve terroristische strijdgroepen steunden lijkt me dat toch wel een verzwarende omstandigheid. Een omstandigheid die bovendien gehakt maakt van het excuus dat de Nederlandse steun aan de opstandelingen werd ingegeven door humanitaire overwegingen.

   Verwijderen
  3. Dawg, weet je nog hoe hard Nederland schreeuwde toen ze zogenaamd konden bewijzen met hun 'knappe' AIVD dat Rusland zich bemoeid had met de Amerikaanse verkiezingen.
   Nu zal die 0,2% van de totale Russische berichtgeving niet zo gek veel hebben uitgemaakt maar de toon was weer gezet: Rusland bemoeit zich met andere landen.
   Nu blijkt dat de Nederlandse regering nog een stukje erger is door rechtstreeks gematigde koppensnellers, die niet zo nauw kijken of ze een vrouw of kind de keel doorsnijden, van de benodigde hulpmiddelen te voorzien zodat ze hun misdaden tot eer en glorie van de Nederlandse regering verder konden uitvoeren.
   En nog walt het mij op dat er geen enkel bericht meer komt in de Nederlandse journaals hierover. Nee, dat de doorsnee bevolking weer de zoveelste oor is aangenaaid duur Rutte is heel belangrijk, en moet zomaar geslikt worden want er moeten wel rekeningen (aan het grootkapitaal) betaald worden. En de ideale bliksemafleider waren natuurlijk die asielkinderen. Wat hebben die een aandacht gekregen!

   Verwijderen
  4. @Matt,

   "En nog walt het mij op dat er geen enkel bericht meer komt in de Nederlandse journaals hierover."

   Dat is verdreven door het positieve bericht dat de werkende Nederlander er volgend jaar géén 1,3% maar 1,5% op vooruit gaat.

   Maar ja, als de ziekte en energiekosten volgend jaar ook stijgen, dan houdt je aan het eind van de maand toch minder over.

   Verwijderen
  5. Joop, wat dus het uiteindelijk resultaat zal opleveren dat het helemaal over waait en men weer over gaat tot de orde van de dag, en straks bij de volgende verkiezingen Rutte weer een meerderheid zal halen.

   Verwijderen
 28. De echtgenoot van kolnikova (Pussy riot) ligt met mogelijke vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis.

  Wie heeft hier belang bij? Dan sluit ik een westers of pro-atlantisch complot bepaald niet uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Russia and USA fight even in space: Americans damage Soyuz deliberately

  See more at http://www.pravdareport.com/science/tech/12-09-2018/141577-russia_usa_soyuz-0/

  BeantwoordenVerwijderen
 30. We kunnen opgelucht ademhalen: het gaat weer fantastisch met de Nederlandse economie aldus het CBS

  Want sijgende huizenprijzen en meer BBP is iets om over in juigstemming te raken.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/37/nederland-tien-jaar-na-de-val-van-lehman-brothers

  Dat de salarissen zijn bevroren en de sociale voorzieningen zijn of worden geschrapt, daar heeft het CBS het niet over.

  Is ook niet belangrijk wanneer je inkomen direct gerelateerd is aan het BBP of aan de stijgende huizenprijzen.

  Voor welke Nederlanders geldt dat? Welke Nederlanders zijn niet afhankelijk van pensioen, salaris, en sociale voorzieningen, en worden rijk als de huizenprijzen stijgen en het BBP?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Willem Willem

   Als schoenveters of hondenbrokken duurder worden heet dat gewoon inflatie, maar al de huizenprijzen stijgen noemen we dat opeens vermogensgroei, ook al stijgt de hypotheekschuld net zo hard of nog harder mee met de huizenprijsstijging. Per hoofd van de bevolking heeft Nederland zo'n beetje de hoogste huishoudschuldenschuld ter wereld, hoofdzakelijk hypotheekschuld.

   https://data.oecd.org/hha/household-debt.htm

   Tussen 1995 en 2010 steeg de totale hypotheekschuld in Nederland van circa 200 naar ruim 600 miljard euro en verdrievoudigde de gemiddelde huizenprijs. Dalende huizenprijzen betekenen een daling van de waarde van het onderpand van al die hypotheekschuld. Vervelend voor huiseigenaren, vervelend voor banken.

   Verwijderen
  2. @Dawg,

   Zou dit iets te maken kunnen hebben met S&P?

   Verwijderen
 31. Nog meer goed nieuws! Van het CPB: gemiddelde koopkracht stijgt volgend jaar met 1.5%!


  https://www.nu.nl/prinsjesdag/5461442/koopkracht-gepensioneerden-en-mensen-met-uitkering-stijgt.html

  Wel jammer als volgend jaar alles 3% duurder wordt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de koopkracht stijgt, dan is al rekening gehouden met de negatieve invloed van inflatie op de koopkracht, Vraag is natuurlijk of de CPB een goede raming maakt van de gemiddelde loonstijging en de inflatie.

   Verwijderen
 32. Orban and Farage stand up to George Soros and his EU Parliament cronies (Video)

  http://theduran.com/orban-and-farage-stand-up-to-george-soros-and-his-eu-parliament-cronies-video/

  Als de inwoners van een land niet meer zelf het recht hebben om langs democratische weg te bepalen wie zich wel of niet als inwoner in dat land mag vestigen, dan is dat land gewoon opgehouden te bestaan als een zelfstandige natie. Dat de autocratische bureaucratie van de EU zich zich weer eens opwerpt als kampioen van democratie en mensenrechten is alleen maar een rookgordijn om die waarhei aaan het gezicht te onttrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Idlib lijkt in een lagere versnelling te zijn gekomen. Dat het bevrijd zal worden de komende maanden staat vast, maar Erdogan lijkt op korte termijn de zaak vertraagd te hebben.

  Nu alle plannen voor de false flag chemische aanval op straat liggen is de kans daarop misschien flink afgenomen; daar kan de mogelijke vergiftiging van een pussy riot lid niks aan veranderen (de CIA/ SBU doet een Skripalletje?).

  Naast de bekende redenen voor het belang van idlib tekent zich een nieuwe reden af:

  de Uygurs .

  Waar Bin Laden een beetje neerkeek op het Uygur (Oejoejoeigoeren in de kleuterlijke NL spelling) verzet, en er een CIA operatie in zag vormt het nu een nieuwe dreiging die zich aandient na IS, :

  het volgende destabilisatieproject?


  Er zitten duizenden hard-core Uygur terroristen in Idlib getrained voor west China

  Getrained door een soort al qaida Blackwater:

  Mahalma Tactical

  Dit past volkomen in het beeld van de MSM afgelopen week over heropvoedingskampen in west-China

  Guardian  Volkskrant/ amnesty
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stukje van Nazarski gaat voornamelijk over Tibet, volgens mij omdat Nederlanders niet warm te krijgen zijn voor etnisch Turks moslimverzet. Maar de grote lijn is duidelijk: Oproepen tot westerse verontwaardiging tegen China en de BRI, met vrijwel onverivieerbare beschuldigingen over massale mensenrechtenschendingen.

   Het MoA artikel wijst op de vele punten waar dit rammelt!

   Verwijderen
 34. Gaat Idlib langer duren? Komt het door Erdogan of heeft het met de verharding van het VS standpunt te maken verwoord door de nieuwe Syria envoy James Jeffry?

  Dat standpunt zou mogelijk in verband te brengen zijn met de aanstaande tussentijdse verkiezingen: de strijd tussen Trump en de deep state lijkt zich te concentreren op het:


  zich zo aggressief mogelijk opstellen

  Door nu niet te escaleren kan Rusland in elk geval  tijd winnen

  tot na november, zonder een prijs te betalen voor het interne gevecht in de VS.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Staatsomroep reageert op het RT-interview van Alexander Petrov en Ruslan Bosjirov

  De twee - Alexander Petrov en Ruslan Bosjirov - werden geïnterviewd door de Russische propagandazender Russia Today nadat ze door de Britse justitie zijn aangemerkt als vergiftigers van oud-spion Skripal.

  In Londen is vol ongeloof gereageerd op het tv-optreden. Politiek-analist Jonathan Eyal en Rusland-kenner Hubert Smeets (Van NAVO-krant en NRC en Staaspropagandabureau 'Raam op Rusland, Dawg )laten hun licht erover schijnen. "Dit is je reinste propaganda."

  meer lezen op:

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2250279-interview-met-skripalverdachten-is-een-sterk-staaltje-propaganda.html

  Twee Russen die onder eigen naam direct van en naar Moskou reizen, zich
  in Salisbury uitgebreid laten vastleggen op CCTV camera's (om daar met soort wondergifgas een mislukte moordaanslag te plegen). Aan deze geheime agenten is niet zo heel veel geheim.

  Wie het interview met Margarita Simonovna van RT heeft gezien kan niet anders dan constateren dan dat het interview van Petrov en Bosjirov moeilijk als pro-Rissische propaganda kan worden geduid. Simonovna kan bijvoorbeeld niet of nauwelijks verhullen dat ze de story van Petrov en Bosjirov maar vreemd en ongeloofwaardig vindt. Als ze echt gaten had willen schieten in de Britse lezing van de Skripal zaak had ze bijvoorbeeld in kunnen gaan op het merkwaardige feit dat Petrov en Bosjirov op de bewuste zondag rond het middaguur in Salisbury arriveerden, terwijl CCTV's registreerden dat de Skripals al om 9.15 's morgens hun huis verlieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eddy weet het beter dan de Metropolitan Police:

   CCTV4 = image of both suspects at Salisbury train station at 11:48hrs on 04 March 2018
   Sep 05, 2018 11:15 BST

   http://news.met.police.uk/images/cctv4-equals-image-of-both-suspects-at-salisbury-train-station-at-11-48hrs-on-04-march-2018-1408000

   Beter dan de CCTV's die het vertrek van de Skripals registreerden:

   "On Sunday, 4 March, at about 09:15 GMT, Mr Skripal's car was seen in Salisbury around London Road, Churchill Way North and Wilton Road"

   https://www.bbc.co.uk/news/uk-43315636

   Vandaar al die ad hominems.

   Wees geen Eddy

   Verwijderen
  2. De logica van een trol: als je mijn vervuiling van je blog niet laat staan bewijs je dat ik gelijk heb.

   Wees geen Eddy

   Verwijderen
  3. Hoe kunnen 'GRU-agenten in vermomming hun daad hebben verricht' voor 9.15 u 's morgens als ze die dag pas pas om 11.48 in Salisbury aankwamen?

   http://news.met.police.uk/images/cctv4-equals-image-of-both-suspects-at-salisbury-train-station-at-11-48hrs-on-04-march-2018-1408000

   Waar zijn de CCTV beelden of andere bewijzen die aannemelijk maken dat Petrov en Bosjirov in vermomming
   Novichok aan de deurknop hebben gesmeerd?

   Laat eens zien dat je niet alleen maar wat kakelt, maar weet waar je over praat. Geef eens antwoord op deze vragen.

   Verwijderen
  4. Mogelijk waren Alexander en Ruslan met niet geheel legale zaken bezig, zoals de handel in dopingproducten voor bodybuilders. Die business, dus hun middel van bestaan, is kapot, want ze kunnen Rusland niet meer uit. Ze leken zich meer zorgen te maken over wat het publiek dacht over het feit dat ze één hotelkamer (met 2 bedden) hadden gedeeld dan de verdenking over spionage/ een aanslag.

   Het interview zal weinigen in het westen overtuigen. Maar voor de meeste Russen en degenen die de volksaard kennen (niet glimlachen in dit soort situaties bv; dat leren ze bij de FSB juist weer wèl) is het zonneklaar dat deze mannen geen daders waren, niet van novichok in elk geval.

   Verwijderen
  5. Dat tijdstip op de 2 CCTV´s is misschien niet zó onwaarschijnlijk: als de frame rate erg laag is (bijv 1/sec recorded, camerarecordings synchroon) dan is de kans op een gelijk tijdstip niet 1 per miljoenen, maar 1 op enkele honderden.

   Nog steeds verdacht toevallig, maar zeker niet onmogelijk als ze tussen 2 uitgangen zaten.

   Verwijderen
  6. Ze hebben dus niet in vermomming maar 'als tourist' voor 9.15 s'morgens die aanslag gepleegd, maar kwameen pas oom 11.45 die dag aan op het station in Salisbury. Nogmaals, leg eens uit hoe dat kan Eddy.

   Verwijderen
  7. Misschiem, maar de Britten zeggen dat hun onderzoek uitwijst dat ze de vergiftiging hebben opgelopen doordat de Novichock aan de deurklink van hun woning was aangebracht. CCTV beelden laten zen dat de Skripals hun huis zondagmorgen om 9.15 per auto verlieten en daar niet meer zijn teruggekeerd. De veronderstelde daders kwamen pas om 11.45 die dag aan in Salisbury.

   Leg dat nou eens uit.

   Verwijderen
  8. En jawel hoor, ook Nederland heeft een duit in het zakje gedaan en hebben twee 'Russische spionnen op doorreis tegengehouden in Den Haag'. Het hacken hoeft niet meer vanuit St. Petersburg te worden gedaan, nee, de Russen hebben nu de brutaliteit om rechtstreeks naar het land te reizen.

   https://nos.nl/artikel/2250272-russische-spionnen-op-doorreis-tegengehouden-in-den-haag.html

   Wat een ongelooflijk k*t verhaal!

   Verwijderen
  9. @ J

   Goh, toevallig dat dit net nu uitlekt.

   Verwijderen
  10. Novichok?
   Olav ten Broek

   OK, dus twee van Poetins beste Geheim Agenten reizen middels een rechtstreekse vlucht en met een Russisch paspoort met geldig visum af naar het Verenigd Koninkrijk met als enige doel het vergiftigen van overloper Sergei Skripal, die van geen belang is,zijn straf in Rusland erop heeft zitten en vrij kon reizen.

   Die twee geheim agenten komen met een gewoon passagierstoestel binnen en nemen in hun bagage een sterk zenuwgif mee in diverse componenten, zodat ze in hun goedkope hotelkamertje in Londen het vergif kunnen samenstellen en in een hermetische parfumfles kunnen comprimeren en doen dat in het originele doosje met cellofaanverpakking. Dat is logisch. Natuurlijk viel het de Britse Douane ook niet op dat twee toeristen een laboratoriumuitrusting, een sealapparaat en twee gaspakken met ademluchttoestellen meenamen.

   Vervolgens gaan de twee Geheim Agenten met het inmiddels bereide Novichok, waarvan ze in de hotelkamer een beetje hebben geknoeid op het tapijt zonder er ziek van te worden, per metro en trein TWEE keer op en neer naar Salisbury. In hun rugzakken nemen ze de parfumfles mee en de gaspakken met ademluchtflessen, handschoenen en een mobiele decontaminatie-unit.

   Op een dag met de zwaarste sneeuwval van het jaar spuiten ze lukraak Novichok op de voordeur van de Skripals in de hoop dat alleen Sergei Skripal de knop zal aanraken en niet de melkboer, postbode, buurvrouw of argeloze bezoeker. Als vader en dochter Skripal samen uit eten gaan trekken ze allebei aan de deurknop, dat is ook logisch.

   De Speciale Superagenten doen vervolgens hun bijna lege parfumfles terug in de doos en plakken het cellofaan weer dicht met de meegenomen sealmachine en gooien de fles namaak-Dior ergens in Salisbury op straat weg, waar het later als bewijsstuk gevonden kan worden.

   Zonder de moeite te nemen zich te verschuilen voor camera's, vertrekken ze daarna via Heathrow op een rechtstreekse vlucht naar Moskou en niet via een minder opvallende tussenstop zoals Parijs, Amsterdam of Frankfort.

   Natuurlijk. In Brabant zeggen we "ende gij geleuft da?"

   Intussen is Sergei Skripal op een handige manier "kaltgestellt" en daar is een reden voor. Hij werkte immers part-time voor Christopher Steele, de ex-MI6-agent die hielp het Steele Report op te stellen in opdracht van Fusion GPS, het Amerikaanse bureau dat voor enkele corrupte FBI-medewerkers het rapport opstelde dat moest aantonen dat de Trump-campagne beïnvloed was door de Russische overheid. Natuurlijk gebeurde de aanslag precies in de periode waarin die FBI-medewerkers werden ontmaskerd en door de House Security Commission het rapport als een valsificatie werd bestempeld. Skripal rook onraad en wendde zich tot de Rusissche Ambassade in de dagen voor de aanslag, vermoedelijk om enige vorm van bescherming te vragen tegen mogelijke daden van MI6, dat ongetwijfeld alle reden had om zowel Skripal het zwijgen op te leggen én tegelijkertijd een fijne casus tegen Rusland te starten.

   Toevallig lag Porton Down met zijn voorraad vergif in de buurt en was de naam Novichok genoemd in een tv-serie die twee weken voordien op tv verscheen. Iemand kreeg een idee.

   https://www.facebook.com/groups/vredemetrusland/?multi_permalinks=1837179036403644%2C1837140763074138%2C1837129823075232%2C1836923029762578&notif_id=1536885697810670&notif_t=group_activity


   Verwijderen
  11. Over de link tussen Sergej Skripal, z'n handler Pablo Millar en zijn compagnon Christopher Steele van het 'Steele dossier' over Trump zul in de MSM niet veel / niks lezen.

   Verwijderen
 36. Nederland heeft afgelopen voorjaar twee Russische spionnen opgepakt. De twee waren op weg naar Zwitserland om een laboratorium te hacken dat voor Rusland belastend onderzoek doet, schrijft NRC na eigen onderzoek.
  Nederland pakte twee Russische spionnen op
  Waarom hebben ze die 2 uitgezet? Als het misdaden zijn die gepleegd werden dat horen ze in de bak te zitten en kan Rusland een verzoek tot uitleveren indienen.
  Dat iets dergelijks blijkbaar niet speelt hoort dit verhaaltje weer bij de categorie fake-news.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dawg,

  Ik weet heel erg weinig van Idlib en dat soort zaken.
  Zo heel af en toe lees ik er wat over.
  En als ik denk dat het een goed inzicht geeft, meld ik dat hier.
  --

  NB: MoA schreef gisteren dat er 'vreedzame burger protesten" worden georganiseerd in Idlib.
  De terroristen hebben westerse Media uitgenodigd en zeggen tegen hun achgterban: Géén Al Qaida vlaggen !

  Het is een show voor de westerse buhne.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Tweet Eric vd Beek:

  " Geen nieuws voor wie de afgelopen jaren de alternatieve media een beetje gevolgd heeft: De door Nederland gesteunde Witte Helmen zijn niet wie de doorsnee NRC-lezer en NOS-kijker dachten dat ze waren. De Tweede Kamer zal wel weer erg geschrokken zijn."

  https://twitter.com/beek38/status/1040707209657835521

  Tweet van Erik vd Beek (on fire) n.a.v. een artikel in de Volkskrant (betaalmuur) van 11 sept jl.

  Hulp aan jihadisten blootgelegd en stopgelegd, F16's worden teruggetrokken en nu ook de White Helmets onder bus.

  Is Koenders al in verzekerde bewaring gesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Internetbedrijven riskeren miljardenboete bij te laat verwijderen terreurpropaganda

  Sociale platforms op internet zoals YouTube, Facebook en Twitter moeten terroristische video’s, foto’s en berichten binnen een uur offline te halen. Overtreden internetbedrijven deze nieuwe Europese regels, dan krijgen ze boetes die in de miljarden kunnen lopen.

  Alle internetplatforms die in Europa actief willen zijn, krijgen dezelfde regels voorgeschoteld. Ze moeten voorkomen dat terroristen de platforms misbruiken om terroristische content te verspreiden.

  "We moeten voorkomen dat dergelijke inhoud wordt geüpload en, als dat wel gebeurt, ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk wordt verwijderd – vóór het ernstige schade kan berokkenen", zegt Julian King, Eurocommissaris voor de Veiligheidheidsunie.

  meer lezen op:

  https://www.rtlz.nl/tech/artikel/4414211/internetbedrijven-riskeren-miljardenboete-bij-te-laat-verwijderen

  Bescherming van de bevolking tegen onjuiste berichten. Dat hebben we al eens eerder meegemaakt:

  https://twitter.com/Gerard1945X/status/1040892469020422144

  drip, drip, drip.......

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Iwitteraar @ His Blakeness (David Jonas Blake) checkt het opgegeven narratief van de Russische doorknobkillers. Grote anomalie is het al eerder in deze draad genoemde gegeven dat de Skripals op zondag 4 maart om 9.15 u 's morgens hun woning verlieten en daar die dag niet meer terugjeerden zodat ze onmogelijk vergiftigd kunnen zijn door het gif dat de doorknobkillers aan de klink van hun voordeur gesmeerd zouden hebben. Die killers arriveerden nl. pas om 11.45 die dag u op het station van Salisbury.

  Er zijn meer gebeurtenissen in het narratief die niet kloppen. Te leuk om niet even te lezen.

  Het ontbreken van verdachten of zelfs daders was tot dusver een van de gaten in de Skripal hoax. Gaar voor in de plaats is nu echter het gapende gat tussen 9.15u en 11.45u op zondag 4 maart gekomen. Verwacht op korte termijn nieuwe onthullingen waarmee dit gat gedicht moet worden.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:
   https://twitter.com/HisBlakeness/status/1037792827172896769

   Verwijderen
 41. Wie is Ana van Es?

  Hoe kan het dat iemand die zo veel weet over de witte helmen, zo lang haar mond heeft weten te houden over deze propagandagroep die, als de camera's uit staan, niets anders dan IS strijders blijken te zijn?

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nederland-stopt-steun-aan-syrische-oppositie-wegens-gebrekkig-toezicht-op-hulpprojecten-britse-organisatie-ontkent-kritiek-~bda7b84e/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens haal ik deze info uit

   http://www.moonofalabama.org/2018/09/netherland-ends-support-for-white-helmets-terrorist-propaganda-scam.html#more

   Verwijderen
  2. Voor wie journalisten bij de Volkskrant zijn, en hoe ze met henzelf kunnen leven, samengevat in de volgende vraag:

   QUESTION: Do you ever wonder about the psychology of these American commissars? You’ve written about the filtering process by which the obedient rise to the top and the disobedient end up elsewhere, but I wonder what goes on in their heads.

   Antwoord kun je vinden als je bovenstaand stukje Googled.

   Leuker is het als je het antwoord zelf probeert te vinden/formuleren.

   Verwijderen
  3. Nog meer puzzels

   https://www.volkskrant.nl/search?query=Vanessa+Beeley

   Levert nul hits op.

   Maar reken maar dat de jongens en meisjes bij VK ook haar stukjes lezen en kennen

   Ze mogen er alleen niet over schrijven.

   Of als ze dat wel mogen, zoals Ana van Es nu mag, dan doe je dat natuurlijk zonder haar te citeren.

   Lezertjes zouden eens op een denkspoor gezet worden.

   Verwijderen
  4. Voor wie de afgelopen paar jaar onder een steen heeft gelegen.

   Of totaal afhankelijk was van de berichtgeving in de Volkskrant.

   https://m.youtube.com/watch?v=2ubtNe5BdH4

   Verwijderen
  5. @ Willem Willem

   "Nederland-stopt-steun-aan-syrische-oppositie-wegens-ebrekkig-toezicht-op-hulpprojecten"

   vertaling:

   Nederland stopt de hulp omdat de extremisten Assad toch niet weg krijgen en onze vieze agenda wordt blootgelegd.

   damagecontrol / linited hangout

   Verwijderen
  6. Dit was in de tijd dat VK haar lezertjes bleef voorhouden dat 'Assad zijn eigen bevolking vergast' (eind 2015), en Poetin al aangaf dat IS gesponsord werd door G20 landen.

   https://www.rt.com/news/322305-isis-financed-40-countries/

   Toen ik indertijd de ombuds'vrouw' (wat mij betreft zijn het allemaal mensen die bij VK werken, en als je daar de nadruk op wilt leggen, dan noem je jezelf ombudsmens niet ombudsman of vrouw) er op aansprak dat VK niet aangetoonde waarheden verkocht die aanzetten tot oorlog kreeg ik... geen reactie

   3 jaar later weet ik dat wie zwijgt, toestemt.

   Verwijderen
  7. Over jemen schreef van Es enkele weken geleden al wel wat kritischer. Kort citaat:

   NIEUWS OORLOG IN JEMEN
   VN-onderzoekers: stop wapenleveranties aan strijdende partijen in Jemen
   Onderzoekers van de VN roepen de internationale gemeenschap op om te stoppen met het leveren van wapens aan strijdende partijen in Jemen. Sommige bombardementen van Saoedi-Arabië in Jemen zijn volgens de VN-onderzoekers mogelijk oorlogsmisdrijven.

   Ana van Es 28 augustus 2018, 20:00

   Verwijderen
  8. Ze weet man en paard wel te noemen, met ' Sommige bombardementen van Saoedi-Arabië in Jemen zijn volgens de VN-onderzoekers mogelijk oorlogsmisdrijven.'

   Want de meeste bombardementen in Jemen door SA zijn natuurlijk vredelievend, lees ik zo tussen de regels door. Maar laten we voorzichtig zijn, en het bombarderen in Jemen stoppen, op een nader niet gedefinieerd moment, dat is: tot wanneer het 'ons' uitkomt.

   Limited hangout...

   Verwijderen
 42. De afgelopen 18 maanden heeft Israel 200 luchtaanvallen op Syrië uitgevoerd. Syrië heeft Israel nooit aangevallen, laat staan de oorlog verklaard. Is dit geen schending van het internationale recht?. Waarom is hier helemaal geen verontwaardiging over bij de UN?

  WATCH: Syrian Air Defense Repels Israeli Air Strike on Damascus
  https://sputniknews.com/middleeast/201809151068066022-syria-damascus-air-defenses-strike/

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoe de eigenaren van de olieindustrie alle aspecten van het leven veroveren.

  How Big Oil Conquered the World
  https://www.youtube.com/watch?v=ySnk-f2ThpE&t=1780s

  BeantwoordenVerwijderen
 44. (Dubbel geplaatst. Betreft late reactie op blog van 2 mei 2018)


  Beste reageerder,

  uw reactie is erg laat op een draad die al maanden oud is.
  In zo'n geval moet U de reactie onder een 'levende draad' zetten en verwijzen naar het juiste artikel. Of zonder verwijzing.

  Wij op Blik zoeken de waarheid,niet de bevestiging van onze 'eerst gekregen uitleg'.

  Uw link is naar een video van 1 uur waarin insiders in Odessa beweren dat de tragedie niet de schuld was van de Maidan mensen.
  Voor ons is dat belangrijk om te weten.
  En zo nodig te weerleggen.
  Nu heb ik andere zaken te doen, dus mogelijk iets voor later.

  De video heeft wel erg weinig views, en slechts 4 reacties.
  Hoewel er veel tijd aan de video is besteed is het zo te zien geen 'bombshell' die alles verklaart.

  https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2018/05/italiaanse-journalist-verhinderd-odessa.html
  https://www.youtube.com/watch?v=7o58-MVj-lI

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Tip.

  = Op UNZ staat een 26 min durend interview met Chris Hedges. Hij schreef onlangs een boek over de onverm,ijdelijke ondergang van de VS.

  = In het zelfde thema: Op ICH geeft PCR een recensie op een nieuw boek van David Ray Griffin.
  Griffin doet daar uit de doeken dat de VS in haar hele geschiedenis zich eigenlijk als een ruige staat heeft gedragen.
  Een gepaste titel voor het boek zou zijn geweest: Het land van de False Flags.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed interview, dank voor de link

   Verwijderen
  2. Nog wat extra reclame voor Griffin's nieuwe boek: Amazon censureert het

   https://off-guardian.org/2018/09/15/amazon-censorship-of-9-11-unmasked/

   Verwijderen
  3. "Amazon censureert het"

   Nou ja, ze willen het voorlopig liever niet verkopen. Blijkbaar is de eigenaar van de WaPo nioet blij met de inhoud.

   Koop elders!
   Ik koop heel weinig boeken, maar eigenlijk zou ik de boeken die ik wil hebben, consequent bij een andere leverancier moeten bestellen.

   Verwijderen

 46. Anneke Grönloh overleden.

  "Brandend Zand en een verloren land, en een leven vol gevaar."

  Profetische teksten.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik zet hier een copie van E. 's post: ( in geval Blik de post van E. zou verwijderen.

  Mijn commentaar:
  Wat is dit een vreemd verhaal vol met onlogische zaken.
  En wat is het in kinderlijke taal geschreven.
  ENKELE COMMENTS IN KAPITALEN .

  Lucas 8:27-39

  Toen Hij uit de boot stapte, kwam uit de stad een man op Hem af die een boze geest in zich had. Hij liep al een hele tijd zonder kleren rond en woonde niet in een huis, maar in de rotsgraven. Zodra hij Jezus van dichtbij zag, schreeuwde hij het uit en viel voor Hem neer. ‘Wat wilt U van mij, Jezus, Zoon van de Allerhoogste God!’ schreeuwde hij. ‘Doe mij alstublieft geen pijn!’ Jezus had namelijk tegen de boze geest gezegd dat hij uit de man moest weggaan. De boze geest had zich vaak van de man meester gemaakt. Dan was hij niet meer te houden en rende de woestijn in, volledig in de macht van de boze geest. [ DE BOZE GEEST] ‘Hoe heet je?’ vroeg Jezus. ‘Legioen,’ was het antwoord. Want de man zat vol boze geesten.[VEEL BOZE GEESTEN] Zij smeekten Jezus dat Hij hen niet naar de onderwereld zou sturen.[BOZE GEESTEN DIE AAN CHRISTUS EEN GUNST VRAGEN?] Niet ver daarvandaan liep op een berghelling een kudde varkens eten te zoeken. De boze geesten smeekten Jezus of ze in die varkens mochten gaan en Hij vond dat goed. Zij verlieten de man en gingen in de varkens.[ EEN GEEST IN EEN VARKEN? ( IK HEB GEEN VERSTAND VAN BOZE GEESTEN,DAT BLIJKT MAAR WEER)] De hele kudde stormde de helling af, het meer in en verdronk. [PLEEGDEN DE GEESTEN ZELFMOORD? OF HADDEN DE VARKENS ER GENOEG VAN ?] De varkenshoeders sloegen op de vlucht en vertelden in stad en land wat er was gebeurd. Het duurde niet lang of er kwamen van alle kanten mensen aanlopen om het met eigen ogen te zien. Zij zagen de man die van de boze geesten bevrijd was, aan de voeten van Jezus zitten. Hij had kleren aan en was volledig bij zijn verstand. Zij werden bang.[ NIET BLIJ, MAAR BANG...MEESTAL ZIJN DE MENSEN BLIJ ALS ER EEN POSITIERF WONDE3R GEBEURD IS (IN DE BIJBEL)] Degenen die het hadden zien gebeuren, vertelden hoe de man was genezen. De mensen vroegen Jezus weg te gaan en hen met rust te laten. [ 'JIJ HELPT ONS VAN DE BOZE GEESTEN AF... GA WEG ! KLINKT MIUJ NIET LOGISCH IN DE OREN] Dus ging Hij weer in de boot en voer terug naar de overkant van het meer. De man uit wie de boze geesten waren weggegaan, smeekte of hij mee mocht. Maar Jezus wilde dat niet. ‘Ga naar uw familie,’ zei Hij, ‘en vertel hun wat God voor u heeft gedaan.’ De man ging overal in de stad vertellen wat Jezus voor hem had gedaan.

  ==  BeantwoordenVerwijderen
 48. Voor wie het interesseert herhaal ik zeer beknopt waarom Anti Semitisme zo universeel is.
  Lees: Jewish Religio, jewish History. ( Israel Shahak) .
  Luister naar Theodor Herzl en vele anderen: Anti-semitisme is essentieel om de groep bijeen te houden en assimilatie te voorkomen.
  En dat is weer een conditio sine qua non voor de joodse strategie: om hun volk een extreem hoog IQ te geven dmv selectief huwen.

  Het Anti-Semitisme wordt bewust door de religie uitgelokt, zoals je bij Shahak kan lezen. Maar uiteraard zullen de g4eweone joden dit zelf niet doorzien. (Want dfan zou het zijn effrect verliezen).
  Hoe?
  Door dubbele moraal: goyim bedriegen is goed, jopden bedriegen mag niet.
  Door spijswetten en kleding,, die het soiciale verkeer tussen joden enm goyim sterk moet bemoeilijken.
  Het joodse geloof is eigenlijk geen geloof, maar een regime van wetten die men moet volgen.
  De joden spreken de naam van hun G-d niet graag uit, maar of dat uit respect is weet ik niet. Ze doen er alles aan om hun god voor de gek te houden. Er waren ook rabbi's die zeiden dat God ongelijk had, en zijzelf het beter wisten.
  Kijk, dàt vind ik nou weer heel leuk aan onze joodse vrienden: "God vergist zich. IK heb gelijk."

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Er is in de wereld geen enkel volk dat niet een religie/een God kent.

  Natuurlijk zijn er ongelovigen, en naarmate meer zaken door de wetenschap kunnen worden begrepen, vallen meer mensen van hun geloof.
  Natuurlijk doen onze usual suspects er ook alles aan om de religies waar ze mee concurreren, te vernietigen. Het liefst verbieden ze die, maar dat kan alleen als ze volledige macht hebben, zoals in 1917 in de USSR.

  Maar even terug: wàt maakt religies zo waardevol voor het overleven van de groep?
  Waarom zijn alle volken die géén religie hadden bedacht, verdwenen?

  Denkt U daar zelf maar even over na.
  Ook U kunt dat antwoord bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen