dinsdag 18 september 2018

Waarom investeert Pentagon $300 miljoen in Biologische wapenfabriek?

Het gebruik van Biologische wapens is al lang verboden, maar de Amerikanen omzeilen dit verbod doodleuk.

300 Miljoen Dollar investeerde het Pentagon in een fabriek in Tiblisi, Georgië. Diverse doden zijn er al bij gevallen. Onder andere 2 Filipijnen, waarvan één met schuim uit de mond.

In 2015 vielen er 30 doden, waarbij 24 op één dag. In 2016 vielen er 30 doden in April en 13 in Augustus. De reden is onbekend. Lees en zie het hele verhaal bij het Russische Eerste Kanaal.

Commentaar Blik op NOS-journaal
De Amerikanen zitten dik en diep in Georgie. Een luchtmachtbasis, en deze bio-wapen fabriek. Als een meneer Skripal onwel wordt maar gauw weer "up en running is", staat de hele wereld op zijn kop. Als de Amerikanen gewoon een bio-gif fabriek bouwen en runnen a raison van $ 300 miljoen met tientallen doden tot gevolg, kijken NOS en andere Hollandse staatsmedia even de andere kant op. Zij mogen enkel berichten overnemen van Atlantisch-Zionistische persbureau's als AP en Reuters. De Amerikanen hebben nog meer dergelijke bouwwerken langs de grenzen met Rusland staan.

205 opmerkingen:


 1. Raam op Rusland gaat met de universiteit van Leiden samenwerken

  Misschien geen wereldschokkend nieuws voor velen, maar dat een zo partijdige denktank onderdeel van het academische systeem wordt is het wel.

  Tenzij er evenveel gewicht aan de opponenten van deze club wordt gegeven, maar dat zie ik niet helemaal.

  Ik ken de huidige atmosfeer op deze faculteit niet, maar nu lijkt het een trainingsschool voor Russofoben te worden. Zelfs als je het daarmee eens zou zijn heeft dit geen plaats in een academische omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een oude alliantie, Karel van het Reve werkte daar vroeger ook. En die wist ook alles van Rusland, en daar stukjes over te schrijven in de Nederlandse dagbladen.

   Toch is Hubert Smeets Karel van het Reve niet.

   Grunberg is overigens fan van Karel van het Reve. Of dat ergens verband mee houdt, weet ik niet.

   Verwijderen
  2. Dat taal bij de faculteit Geesteswetenschappen zit, wist ik niet. Media en communicatie vallen ook onder die hoed leert Google mij. Ik dacht Geesteswetenschappen gelijk stond aan theologie. Maar dat is niet zo. Geesteswetenschappen staat gelijk aan praatjesmaken, liegen, bedriegen en hoe je dat geestelijk voor elkaar krijgt.

   Wat dat betreft past raam op Rusland erg goef onder die hoed.

   Verwijderen
  3. Voor volledige transparantie zou ik echter de faculteit van geesteswetenschappen, de faculteit van propaganda willen noemen. Dan weten de studenten beter waar ze aan beginnen aks ze zich inschrijven. Niet Gogol en Dostojevski lezen, of Serpico of Woodward of Bernstein zijn, maar leren hoe je in je latere leven het beste mensen kan voorliegen en bedriegen.

   Voor een paar rottige centen!

   Verwijderen
  4. Excuus, theologie hoort er ook bij

   http://universitairemasters.nl/universiteiten/Universiteit-Leiden/faculteiten/faculteit-Geesteswetenschappen/

   Nou ja, als je leugenachtige praatjes moet maken is het 'verstandigst' om zelf te geloven dat die leugenachtige praatjes waar zijn. Kom je verder mee in het leugenachtige wereldje van 'geesteswetenschappen' dan weten hoe het echt zit.

   Verwijderen
  5. Wel grotendeels mee eens, maar er zit ook een nobel deel in: Filosofie werd altijd ´de koningin van de wetenschap´ genoemd. En talenkunde is historisch en practisch belangrijk. (Een nobele taak voor hen zou zijn een keer de NL transcriptie van het Russisch meer internationaal te maken!!!)

   Verwijderen
  6. Leiden is het centrum van het nederlandse Moslim-Bashen.

   Je hebt daar Afshin Elian, en Kinnegin en Paul Cliteur en ook Bolkestein is er thuis als ik het goed heb.

   Leiden is dus al los van het oude Politiek Correcte en verkondigt de Nieuwe PC idealen.
   Ook Rusland-Bashen is Nieuwe PC.

   De enige dissonant is Yhierry Baudet; ook een rechtsfilossof uit Leiden, en wel anti-immigratie, maar niet dogmatisch anti-Rusland.
   Verwijderen
 2. The US Embassy to Tbilisi transports frozen human blood and pathogens as diplomatic cargo for a secret US military program. Internal documents, implicating US diplomats in the transportation of and experimenting on pathogens under diplomatic cover were leaked to me by Georgian insiders. According to these documents, Pentagon scientists have been deployed to the Republic of Georgia and have been given diplomatic immunity to research deadly diseases and biting insects at the Lugar Center – the Pentagon biolaboratory in Georgia’s capital Tbilisi.

  verder lezen:

  http://dilyana.bg/us-diplomats-involved-in-trafficking-of-human-blood-and-pathogens-for-secret-military-program/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch is biowarfare een zeer onwaarschijnlijk wapen, gezien zijn gebrek aan specificiteit. Misschien dat het gebruikt kan worden voor assasinations (Chavez? en in de MSM Skripal...) en in terrorisme (ik was verbaasd dat Boko Haram dat niet met Ebola geflikt had afgelopen jaar). Maar het tast zowel vriend als vijand aan.

  In de geschiedenis zijn er experimentele aanvallen geweest (Manchurije pre- WW2) en aanvallen op mensen zonder immuniteit (de indianen met pokken, maar het feit dat Europeanen koloniseerden met hun voor hen onbekende ziektekiemen was eigenlijk al voldoende).

  Een lab zou een aggressieve vorm van bv sars of kamelenziekte kunnen ontwikkelen mèt een vaccin. Dat zou een invallend leger een voordeel geven, alhoewel de consequenties van verder verbreidende besmettingen niet te overzien zouden zijn, en mutaties in het pathogeen al helemaal niet.

  De enige overblijvende mogelijkheid is targeted biowarfare, naar bevolkingsgroepen met specifieke genetische markers.

  Afgezien van kleine bergdorpjes en eilandjes moet je dan zoeken in bevolkingen of stammen die zich ´uitverkoren´ wanen, of strenge wetten tegen vermenging hebben: yazidis, joden, brahmanen, amish. Laten we ook productieve rassen, al dan niet GMO, van voedingsgewassen en vee niet vergeten, want die zijn zeker ook kwetsbaar.

  Een andere vorm van besmetting is het onvermijdelijk uitlekken van het genoom van de pathogenen, welke tegenwoordig, en zeker in de nabije toekomst, al door amateurs (bio-hackers) in een garagelaboratorium kan worden gereproduceerd.

  De verdediging tegen biowapens is een ander, zeer legitiem aspect van bio-warfare.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   "De enige overblijvende mogelijkheid is targeted biowarfare, naar bevolkingsgroepen met specifieke genetische markers."

   Toch lijkt dat hetgene waarmee ze bezig zijn.

   Verwijderen
  2. Maar gezien het zeer machtige ´uitverkoren volk´-gedeelte bij onze leiders zal zich dat 100 % zeker tegen hen keren. Spoedig.

   Verwijderen
 4. Goed artikel, Blik.

  Waar heb je deze info nu weer vandaan ?!
  O, een Russische Bron. God zij dank voor hun nieuwsberichten. Dan hebben we nog enig idee wat ons allemaal wordt verzwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat verdwenen vliegtuig ( een peperdure Awac ?) met 14 Russen aan boord, dat vind ik levensgevaarlijk.
  Mijn eerste reactie: De Mossad weet precies hoe ze een vliegtuig spoorloos kunnen laten verdwijnen, zonder dat je de dader kan aanwijzen. En in een machtsspel met Putin wordt dit nu gebruikt.

  Putin weet dat dit wordt gedaan.
  Nu is het aan hem om een volgende stap te zetten, of na te laten, of in te binden.
  Kijk, die simpele Turken schoten heel eerlijk een Russische straaljager neer. Maar als een vliegtuig 'verdwijnt' en niemand weet hoe of wat, dan kun je geen represailles nemen. Dan ben je gewoon de verliezer.Lulletje rozewater.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De MH17 briefing van de Russen vind ik geweldig.
  Ik ga er van uit dat de echtheid van die oude logboeken is te verifieren door nederlandse wetenschappers.
  Ik ga er van uit dat de analyse van de video van Bellingcat ook door deskundigen op dit gebied wordt onderschreven. ( Aan de reactiue van Bellingcat te zien is hij wel degelijk betrapt en door de mand gevallen)

  Ik heb maar één probleem met die briefing: Waarom zóóó laat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vanavond in Pakhuis De Zwijger:

  https://dezwijger.nl/programma/how-to-stop-the-bloodshed-in-the-donbas/

  Op de lijst staat Robert Serry.
  Hij wordt door Victoria Nuland genoemd in een van de befaamde telefoontjes met de ambassadeur toen ze die staatsgreep voor bereidden in Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht iemand de tijd hebben er heen te gaan: vertel ze over de analyse van Alan Kuperman in 2012 op de academie in Den Haag: Zònder humanitair ingrijpen: hooguit 1000 doden in Libië. Mèt Humanitair ingrijpen: 30.000 doden ( al in 2012 !).

   Verwijderen
 8. De toedracht mbt het verdwenen Russiscghe vliegtuig is bekend:

  De Israeli's vielen Lattakia aan en gebruikten de Rus als 'cover': ze vlogen er heel dicht bij om zodoende niet door het Syrische luchtafweer te worden aangevallen.
  De Syriers hebben geschoten en de Rus geraakt en die is neer gestort.

  Rusland is heel boos op Israel, en zegt dat ze in de toekomst de rekening zullen presenteren. Hier werd door Israel bewust de levens van de Russen in de waagschaal gesteld.

  Info is op RT te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat dit niet meer getolereerd gaat worden, dit had héél slecht kunnen aflopen. Maar ook een les voor de Russen die de afweer beter had kunnen integreren, en ook best veel agressiever tegen de IDF toestellen mag optreden.

   Mijn advies: een no-fly zone over het regeringsgebied en Idlib (laten ze Libanon er ook maar bij nemen).

   En snel een formele opname van Iran, Syrië en Hezbollah in de SCO met een soort artikel 5.

   Verwijderen
  2. De verslaggeving en de uitleg van Moon of Alabama zijn weer heel goed.

   Verwijderen
  3. JA extreem rechtse complotdenkers doen het bij Jan altijd goed!!!

   Verwijderen
 9. Ach de waarheid mag hier niet geplaatst worden....sorry, zal jullie laten liegen en bedriegen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Feest! Dit is de 4000 ste keer dat Creulman precies dezelfde comment plaatst.

   Verwijderen
  2. Ja, en het is de waarheid dat jullie alles behalve de waarheid schrijven dus vieren jullie maar feest als beschermers van moordenaars, pedofielen en weet ik wat...of als brengers van fake news….ach de leugen regeert en jullie willen daar een feestje om vieren....het zegt enorm veel over jullie!!!

   Verwijderen
  3. Zegt onze extreem rechtse Jan!! Goed bezig mafketel!!

   Verwijderen
 10. De persconferentie van het Russische MoD gaat de wereld rond. Heb toch de indruk dat in veel gevallen de bevindingen van het MoD ten onrechte geinterpreteerd worden als 'de raket die MH17 neerhaalde' was niet van Poetin maar van Porosjenko. Dat lijkt me niet juist. Wat het Russische MoD had vastgesteld was dat de wrakstukken die het JIT op 24 mei jl tentoonstelde afkomstig waren van een BUK die toebehoorde aan het leger van Kiev That's all. Dat de meer dan 30 jaar oude handgeschreven documentatie waarop de Russen hun conclusies baseerden vervalst zou zijn is voorspelbare laster uit het Westerse kamp maar niet erg waarschijnlijk.

  Wat ik zelf van betekenis vond was dat de Russen eindelijk eens de authenticiteit van video- en foto's die Westerse MSM onveranderlijk als onweerlegbare bewijs presenteren ter discussie stelden. En hoe.
  Parallelle lijnen op een object moeten bijv. in hetzelfde vluchtpunt op de horizon terechtkomen. Als dat niet het geval is op foto- of videobeelden dan is er alle reden om aan te nemen dat het beeldmateriaal is gemanipuleerd, bijvoorbeeld om een niet bestaand transport van een BUK Telar op een witte vrachtauto in elkaar te knutselen. Er is altijd alle reden om zeer kritisch te zijn op open source materiaal dat als bewijs wordt gepresenteerd. Er zijn talloze redenen waarom dat soort materiaal iets anders voorstelt dan het pretendeert.

  Wie hier meer van wil weten beveel ik twee artikelen over de problemen met de Bellingcat foto's resp. videos aan. van Sergey Mastepanov aan:

  https://energia.su/mh17/fake_buk.html

  https://energia.su/mh17/fake_buk.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel netjes overgetypt van de NOS uit de NYT

  https://nos.nl/artikel/2250814-mh17-team-gaat-nieuwe-stukken-bekijken-en-stipt-russische-onwil-aan.html

  https://nltimes.nl/2018/09/18/ukraine-provided-missile-shot-mh17-russia-claims

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Iemand van de kamermeisjes vandaag misschien de vraag stellen welk mandaat de HNLMSKLMNOP de Ruyter heeft aldaar? Voordat we straks de #zwartepiet discussie moeten opschorten omdat er Russische ICBM's over de daken vliegen?

  https://twitter.com/Harry_Dillema/status/1041920682735677440

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 04:37 - 8 sep. 2018

   The Royal Netherlands Navy HNLMS De Ruyter as seen from a Russian Navy Ka-27 near the coast of #Syria

   Via: Zvezda

   https://twitter.com/Syrian_SR/status/1038390748562042880

   Verwijderen
 13. Op Russia Insider wordt Putin op een vilaine manier aangevallen omdat hij de Israeli's deze moord zomaar laat plegen.

  MoA zegt: Alls Syrië de moderne S 300 zou hebben gekregen van Putin, dan was dit vliegtuig niet neergeschoten, omdat die moderne afweer beter de vliegtuigen kan onderscheiden. Nu heeft Putin een goede reden om dat wapen aan Syrië te verkopen.( En niet langer naar Netanyahu te luisteren, die er vorige keer in slaagde om die verkoop te stoppen)

  We gaan het zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, we gaan het zien. Maar ook ik vond de statement van Putin slap: hij had best wat meer de nadruk kunnen leggen op het onverantwoordelijk (in de radarschaduw wegduiken) en saboterend (pas 1 minuutje voor het treffen waarschuwen) gedrag van Israel.

   En het instellen van een no fly zone boven Israel èn Libanon wat betreft vijandelijke vliegtuigen; tevens verklaren dat aanvallen op Syrisch grondgebied op Iran en Hezbollah niet meer mogen, op straffe van uit de lucht halen.

   Dit is ook nodig omdat ons nieuws het bericht zodanig verdraait dat het net lijkt alsof de israelische vliegtuigen een pleziervluchtje maakten langs hùn kust en dat de Syriërs de agressors waren. De Russische officiële versie moeten ze wel tonen.

   Verwijderen
 14. Germany mulls joining US-led airstrikes in Syria – report

  A report suggests Germany's Bundeswehr could soon be called upon to take part in airstrikes on Syria, if another chemical attack were to occur. While Angela Merkel's CDU supports the idea, others remain wary.

  The German Defense Ministry is reportedly in talks with its US counterpart to hammer out details for the Bundeswehr to join possible airstrikes by US, British and French forces on Syrian targets, Germany's mass-circulation Bild newspaper reported on Monday.

  The report suggests Germany's conservative defense minister, Ursula von der Leyen, has responded to a US request, which was followed by a meeting of high-ranking ministry and military officials from both countries.

  German tornado jets could take part in combat missions alongside their US, UK and French counterparts, according to the article.

  Only in case of a chemical attack

  verder lezen:

  https://www.dw.com/en/germany-mulls-joining-us-led-airstrikes-in-syria-report/a-45424607

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kees van der Pijl:

   There has never been a false flag that was so openly prepared, and a strategy to act on it openly discussed

   https://twitter.com/KeesvdPijl1/status/1039386971041411072

   Verwijderen
  2. Kees van der Pijl is 100% correct.

   Nu de Grote Vernietigers zien dat hun kansen om buurland Syrië totaal te vernietigen met de dag kleiner worden, worden hun methoden wel erg zichtbaar: Pleeg een gas-aanval, zeg dat jouw vijand die heeft geplaagd en ga zijn land en burgers vermoorden, zogenaamd omdat die burgers onder die gasaanval te lijden hebben.
   Maar zorg wel dat enkele Westerse Landen medeplichtig zijn, anders krijg je later gedonder.

   Nooit eerder zo openlijk gezien.

   Verwijderen
  3. Ergens las ik dat het NIET innemen van Idlib door Assad en Putin een manier is om nu juist deze False Flag te pareren: om hem vrijwel onmogelijk te maken.

   Verwijderen
  4. https://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/with-eye-on-iran-israel-increases-military-support-for-syrian-rebels-1.5826348

   https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-giving-secret-aid-syrian-rebels-bashar-al-assad-golah-heights-hezbollah-fursan-al-joulan-a7797151.html

   https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Lebanese-report-Israel-arming-Syrian-rebels-408571

   http://www.timesofisrael.com/yaalon-syrian-rebels-keeping-druze-safe-in-exchange-for-israeli-aid/

   https://newmuslimvoice.com/2018/03/05/israel-islamic-rebel-groups-syria/

   https://www.middleeastmonitor.com/20180718-israel-weapons-found-in-daesh-arms-depot/

   Eddy weet het beter:

   http://tundratabloids.com/wp-content/uploads/2016/02/Ostrich-with-head-in-sand-and-up-its-butt-300x210.jpg

   Wees geen Eddy

   Verwijderen
  5. Eddy is zo slecht geïnformeerd dat ik zijn postings nu vaak laat staan omdat het wel grappig is en je altijd weer verbaasd bent dat iemand zó eenzijdig kijkt en geen enkele integriteit bezit.

   Verwijderen
  6. Ja, z'n domheid kan je hem misschien niet verwijten, maar z'n achterbaksheid is een persoonlijke keuze.

   Verwijderen
 15. NAVO in de startblokken om soeverein land in de prak te gooien. UN is als conflictbeheersingsmechanisme op sterven na dood. What could possibly go wrong?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. UNZ (Ron Unz, joodse pundit: unz.com) beschrijft in een lang artikel dat hij tot het jaar 2000 heel goede banden had met de Neocons. Een artikel van zijn hand was zelfs prominent in Commentary opgenomen , in 1999.

  Dan beschrijft hij hoe hij het jaren lang te druk had om 911 goed te onderzoeken en hoe beetje bij beetje, langzaam maar zeker,. ook bij hem informatie binnen kwam die hem volledig tot andere inzichten bracht.

  Lang artikel, maar elke minuut is de moeite waard, juist omdat deze joodse mijnheer UNZ ooit een pro Israel insider was met heel nauwe banden met de Neocons.
  Hij geeft talloze links naar waardevolle artikelen.

  http://www.unz.com/runz/american-pravda-911-conspiracy-theories/


  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nieuwe Michael Hudson, 10 jaar na '2008'

  Het is niet makkelijke kost om te lezen (vind ik), maar de inspanning levert wel wat inzicht op

  http://www.unz.com/mhudson/the-lehman-10th-anniversary-spin-as-a-teachable-moment/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De gebombardeerde kindjes in Jemen hebben ze maar niet geteld

  https://www.nu.nl/terrorisme-in-europa/5471117/verenigde-staten-meldt-aantal-aanvallen-terrorisme-wereldwijd-gedaald.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Definitie terreur: dat wat zij ons aandoen

   Dat wat wij een ander aandoen heet R2P

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 19. "What the Russians claim is that Israeli craft using the Il-20 for cover ‘confused’ the SAA system and that the SAA system hit the Russian Il-20. We will explain that while this is possible, it is unlikely, and in fact the least likely of any realistic scenarios given the tremendous preparation and planning that goes into these events"


  "FULL ANALYSIS: RUSSIAN DISINFO CAMPAIGN ‘BLAMES’ ISRAEL FOR IL-20 PLANE DOWNING, YET EXONERATES FRANCE

  Published on: Sep 19, 2018 @ 01:06 – Russia appears to be involved in an appropriate and strategically prudent disinformation campaign to avoid any further irreparable damage in Franco-Russian relations. FRN will analyze why it is most probable that France took down the Russian Il-20 military aircraft, and not the SAA air defense systems as first Israeli, and then Russian media have today begun to officially report.

  Why France?

  The US wants to further damage Franco-Russian relations. France under multiple governments since 2011, has called for Assad to step down, and has already threatened ‘military action’ against Syria, so relations between these two countries are already ‘ruined’. But relations between France and Syria aren’t critical for peace, stability, and the general project for Eurasian-European integration. However, Franco-Russian relations are very critical, and while it’s been noted previously by experts that the aim of the U.S is to permanently poison EU-RF relations, Russia therefore is the obvious party that has the least interest in escalating tensions or further souring relations with France.

  verder lezen:

  https://www.fort-russ.com/2018/09/full-analysis-russian-disinfo-campaign-blames-israel-for-il-20-plane-downing-yet-exonerates-france/

  Vladimir Poetin ligt onder vuur. Hem wordt verweten zich te soft te hebben geuit tegen Israel ivm met de veronderstelde schuld van Israel aan het neerschieten van het Russische AWACS vliegtuig. Joachim Flores
  beargumenteert echter dat het onwaarschijnlijk is dat het Russische toestel per ongeluk door Syrisch friendly fire is neergeschoten en dat het de Franse 'Auvergne'was die de fatale SAM raketten afschoot. Waar of niet, een creep als Macron lijkt me er gek genoeg voor.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK, dat Franse Fregat heeft een missile afgeschoten. We weten niet waarheen, en waar dat projectiel terecht is gekomen.

   Maar het lijkt me wel ineens ongevraagd erg link voor de Fransen om een Russisch vliegtuig neer te halen, met 15 mensen aan boord.
   Er zijn veiliger manieren om de band met Rusland te bevriezen, als Frankrijk dat zou willen. Welk redelijk argument zou Fr. kunnen aanvoeren?

   Ook deze aanname klopt niet : "given the tremendous preparation and planning that goes into these events" ( het afschieten van een luchtafweer door S200 raket.)
   Maar dat kost uiteraard niet zo veel voorbereiding. Daar ontbreekt per definitie de tijd altijd voor.
   Het probleem is: de raket gaat op een doel af dat de radar-golven flink weerkaatst. Omdat de Il 20 veel groter is dan de Israelische F15, gaat hij automatisch naar dat grote vliegtuig.
   De Syriers wisten wellicht niet dat dit óók daar vlak bij vloog.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   citaat:

   "The IFF system, and the situation in Syria, is not at all like the situation in the Georgian war ten years ago, when at the time there were some official Russian reports of there being difficulties separating Georgian from Russian aircraft. This is because MiGs are identical to MiGs. IFF systems at the time are not the same as today, with integrated transponders which make auto-locking impossible from the start. The Syrian Army at Lattakia does not, in reality, operate as a separate army. There, they have what is known as an integrated command, at least insofar as these issues are concerned. So the SAA couldn’t have attacked or locked onto a Russian plane, because the transponder data in real time that is part of newer IFF systems actually would mean there would have to be an intentional manual override over the computerated ‘no-lock possible’ response the S-200’s computer system would have automatically generated for a Russian plane of any kind."

   In z'n stuk stelt Flores dus dat een 'autolock' van de Syrische SAM op de IL 20 (vanwege de grotere radarecho) met moderne IFF systemen niet voor de hand ligt. De Syrische luchtafweer is bovendien geintegreerd met de Russische en de IL20 vliegt daar met de regelmaat van de klok. Een vergissing is dus misschien niet uitgesloten, maar ook weer niet voor de hand liggend.

   Je zou zeggen dat de Fransen wel goed gek moeten zijn om moedwillig een Russisch militair vliegtuig neer te schieten, maar juist het feit dat de RUssen hun diplomatieke relaties met de EU niet willen opblazen beperkt ze sterk in hun mogelijkheden tot represailles. Zelfs op diplomatiek niveau zullen de Russen ze waarschijnlijk weinig kunnen uitrichten tegen de Fransen, daar zullen onze MSM wel voor zorgen.

   Als de Fransen inderdaad die IL20 uit de lucht geschoten hebben is dat wel een heel beklemmende gedachte. Wat laat het anders zien dan dat de NAVO, Israel en de Golfstaten bereid zijn een oorlog met Rusland te riskeren of misschien zelfs wel willen uitlokken. Dat is in mijn ogen ook de uiterste konsekwentie en betekenis van het stuk van Flores.

   Verwijderen
  3. Dawg goed gezien .
   https://www.fort-russ.com/2018/09/full-analysis-russian-disinfo-campaign-blames-israel-for-il-20-plane-downing-yet-exonerates-france/

   Verwijderen
 20. Ook dat nog.

  Russen zijn door hun voorraad Novichock

  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/19/russian-model-victim-salisbury-poisoning-scare-claims-putins/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Syrië – Nederland Jihadistenvriend / Willy van Damme

  https://willyvandamme.wordpress.com/2018/09/19/syri-nederland-jihadistenvriend/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. LOL...die Trump. Hahaha

  President Donald Trump hands out prepackaged meals to people in cars at Temple Baptist Church in an area impacted by Hurricane Florence.‘Got a Nice Boat Out of the Deal’: Trump Continues Hurricane Faux Pas Tour
  https://sputniknews.com/us/201809191068180585-Trump-Hurricane-Faux-Pas-Tour/

  "Have a nice day"

  "How is the house?"

  de mooiste:

  "Trump was touring a neighborhood devastated by the hurricane when he came by a small brick house. Outside of it, a large yacht was shipwrecked against the house's porch. "Is this your boat?" Trump asked the homeowner. When the owner said that it wasn't, Trump assured him, "At least you got a nice boat out of the deal.""

  De man heeft totaal geen inlevingsvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De Saker heeft een kort stukje over de IL 20:

  1.
  Ja, Putin reageert langzaam, mar zoals een Russische spreekwoord zegt: "Haast is alleen nodig als je vliegen wil vangen." ( Had in nooit gehoord. Prachtig!)

  2.
  Het is waarschijnlijk dat die S200 is afgevuurd terwijl daar ook ergens Russische commanders bij betrokken zijn. Het kan dus deels ook eigen stommiteit zijn.
  3. ( @ Rootman): Nee, Rusland heeft niet voldoende macht om een No-Fly te kunnen instellen boven heel Syrië. Mogelijk wel boven Lattakkia en omstreken.
  http://thesaker.is/russian-response-options-to-the-latest-israeli-provocation/

  @ Dawg.
  De mogelijkheid van een Franse 'dader' wordt door bijna niemand besproken. Ook niet door Israel. Terwijl dat de israeli's zou vrijpleiten, en tevens het anti-Putin block groter zou maken in de wereld-opinie, wat voor Israel een voordeel is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met meer luchtafweer wel! En de bondgenoten officieel in bescherming nemen.

   Verwijderen
  2. Waarom zijn de witte helmen die een chem attack willen uitvoeren nog in leven? En hoe staat het met de special forces in Idlib en de Blackwater huurlingen oost van Deir Ezzor?

   Verwijderen
  3. @ Rootman,
   Ik lees nu dat boven en bij de kuststeden van Syrië een soort No Go area is afgekondigd door Rusland.

   Verwijderen
  4. @Jan Verheul,

   O ja joh, van wie heb je dat?

   Verwijderen
  5. Nou dit vind ik vrij ernstig meneer Hugo Jansen. U bent best wel vrij zielig

   Verwijderen
 24. Volgens deze turkse bron was de aktie van de israëlische straaljagers bedoelt om het vredesproces te ondermijnen. De luchtaanvallen natuurlijk ook.

  ERDOGAN’S ADVISOR: ISRAEL PROVOKED IL-20 INCIDENT TO SABOTAGE IDLIB AGREEMENT
  https://southfront.org/erdogans-advisor-israel-provoked-il-20-incident-to-sabotage-idlib-agreement/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt een mooi politiek vredesproces. Dat mag natuurlijk niet van Israël en de bloeddorstige wallstreet oligarchen

   Verwijderen
  2. The West Hates Peace in Syria: From De-Escalation to Almost World War III in Just Two Hours
   https://www.strategic-culture.org/news/2018/09/19/west-hates-peace-syria-from-de-escalation-almost-world-war-iii-just-two-hours.html

   Verwijderen
  3. Ze willen conflict en dat conflict beheersen ze en uit dat conflict worden ze machtiger. Hun doel is hun macht behouden en uitbreiden.

   Verwijderen
  4. Erdogan says Turkey is working to ‘extinguish fire’ in Syria, not add to it
   https://www.almasdarnews.com/article/erdogan-says-turkey-is-working-to-extinguish-fire-in-syria-not-add-to-it/
   Rusland, Iran en Turkije bepalen wat er gebeurt met Idlib.

   Amerika, Israël en Frankrijk spelen een bijrol en zullen niet het uiteindelijke resultaat van Syrië bepalen.

   Verwijderen
  5. Waarom is de post van Joop weg gehaald Hugo?

   Verwijderen
 25. Who spread disinformation about the MH17 crash? We followed the Twitter trail.

  "We assume that the JIT’s findings are reliable and accurate. Accordingly, we labeled social media posts that question the JIT findings “disinformation.” However, as mentioned, our focus is not on the reliability of the JIT or the Russian government, but on who spread the competing stories."

  https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2018/09/20/who-spread-information-disinformation-about-the-mh17-crash-we-followed-the-twitter-trail/?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it&utm_term=.ec20aba00ba6

  The Washington Post spreekt zich niet uit over de betrouwbaarheid van hetzij JIT of Russische overheid, maar desalniettemin is iedereen met een andere kijk op de zaak dan het JIT wel een verspreider van desinformatie al dan niet tussen aanhalingstekens geschreven. En zo ontkomt Piter Omtzigt zelfs niet aan het stigma van desinfoverspreider.

  Mam, man. wat een gebrabbel van de WaPO weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Wie een tweet deelt van een Russische trol, is deel van de propaganda machine"

  Uit onderzoek van @nrc blijkt dat een hechte radicaal-rechtse groep, met vastgoedondernemer Erik de Vlieger als 'ongekroonde koning' verspreidt op Twitter nepberichten die door Russische trollen worden gefabriceerd.

  https://twitter.com/Bijan63/status/1042490338819158017

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Karel en Kees zijn weer te beluisteren op Weltschmerz.

  Mijn reactie aldaar: Ja, 911 is onze 'Rijksdagbrand': het punt waar de Neocons hun coup plegen en in Amerika de Macht overnemen. Ron Unz is een intellectuele reus die in 1999 nog publiceerde in Commentary, het lijfblad van de Neocons, en die nu de moed heeft om te beschrijven dat hij diezelfde Neocons beschouwt als mede-plegers van de 911 aanslag. In een lang artikel - 11000 woorden - beschrijft hij zijn 'volwassen-wording' : http://www.unz.com/runz/american-pravda-911-conspiracy-theories/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was jij de goochemerd die net mijn reacties verwijdert heeft? Degene met de links had je wel kunnen laten staan toch of heb jij jezelf het privilege verworven alleen op Eddy te mogen reageren?

   Verwijderen
  2. Ja alleen Hugo heeft het recht om op Eddy te mogen reageren. Hahahaha

   Sommige bloggers zijn meer gelijk dan andere. LOL

   Verwijderen
  3. Hugo is net een soort van Guy Verhofstadt, lopen brullen bij een Praagse Lente maar een Boedapestse Lente juicht hij toe.

   Verwijderen
  4. @oligarch,

   Kijk, zo werkt dat bij Hugo. Je haalt de reactie van mij weg en schrijft aan Rootman dat je net gelezen hebt dat er bij de kuststeden een soort No-Fly zone wordt ingesteld.

   Jan Verheul20 september 2018 om 21:50

   @ Rootman,
   Ik lees nu dat boven en bij de kuststeden van Syrië een soort No Go area is afgekondigd door Rusland.

   Verwijderen
  5. Hugo is een ego tje hoor.:-)

   Zelfs Willy van Damme pakt informatie van hem! LOL.

   Verwijderen
  6. @Joop

   Hugo post dezelfde informatie die jij en ik al 7 jaar geleden plaatste

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Niet in alles, vaak krijgt Hugo een puist op z'n neus die Huib uit mag drukken.

   Verwijderen
  8. Wie op toktok reageert mag verwachten dat zijn posts verwijderd worden. Ik had er laatst ook een paar met een goede link, maar dan moet ik dat als zelfstandige post neerzetten, mijn eigen schuld dus; wat je nav toktok of kroel neerzet moet dus nooit veel meer dan scherts zijn.

   Verwijderen
 28. Waarom is de post van Joop weg gehaald Hugo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reacties op toktok of kroel hebben een zeer beperkte houdbaarheidsdatum; dat zou je kunnen weten!

   Verwijderen
 29. Het nationalistische geluid mag helemaal niet meer gehoord worden.

  Marine Le Pen Must Undergo Psychiatric Evaluation, French Court Rules
  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-20/marine-le-pen-must-undergo-psychiatric-evaluation-french-court-rules

  Ze worden echt erg!. En Blik (die ook op de lijst van nepnieuws staat) heeft hierover nog geen artikel geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Guy Verhofstadt wil interveniëren in Hongarije. Hoe zou hij gereageerd hebben op de Praagse Lente?

   Verwijderen
 30. Rusland wordt niet alleen omring door raketten ; Lees deze maar eens goed door en scrol ff door naar beneden en zie de vele testen van Porton Down ( Skripal?? ) Salisbury attack reveals $70 million Pentagon program at Porton Down http://dilyana.bg/salisbury-attack-reveals-70-million-pentagon-program-at-porton-down/
  US diplomats involved in trafficking of human blood and pathogens for secret military program http://dilyana.bg/us-diplomats-involved-in-trafficking-of-human-blood-and-pathogens-for-secret-military-program/
  Pentagon Biological Weapons Program Never Ended: US Bio-labs Around The World https://www.sott.net/article/375723-Pentagon-Biological-Weapons-Program-Never-Ended-US-Bio-labs-Around-The-World

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik vond deze interessante art op Fort-russ mbt het neerschieten van de Russische IL-20.

  FULL ANALYSIS: RUSSIAN DISINFO CAMPAIGN ‘BLAMES’ ISRAEL FOR IL-20 PLANE DOWNING, YET EXONERATES FRANCE
  https://www.fort-russ.com/2018/09/full-analysis-russian-disinfo-campaign-blames-israel-for-il-20-plane-downing-yet-exonerates-france/

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Joop de Jong en Oligarch zijn verontwaardigd, omdat er een comment van Joop verdwenen is.
  Zal wel een reactie op E. zijn geweest, en dan weet je dat hij de kans loopt mee te verdwijnen in het zwarte gat waar E. steeds uit kruipt.

  Enfin,
  samen hebben ze nog heel wat wrok te verwerken.

  Zo schrijft oligarch 21 september 2018 om 00:00

  Hugo is een ego tje hoor.:-)

  Zelfs Willy van Damme pakt informatie van hem! LOL.


  Ja, Oligarch,

  een maand geleden schreef Joop dat ik info over Iba Abdo van Willy van Damme had overgenomen.
  Ik schreef toen dat IK juist Willy had getipt.

  Joop heb ik er niet meer over gehoord, maar jij begint er nu weer over.

  Lees het artikel van Willy, en zie dat hij aan het eind schrijft: "Met dank aan Jan Verheul."

  https://willyvandamme.wordpress.com/2013/09/01/syride-niet-zo-spontane-spontane-opstand/

  Ook linkt hij naar de website van Iba Abdo.
  Zoals te voorspellen was is die site opgeheven.
  Maar ik heb in oktober 2013 een copie op mijn site gezet: https://xevolutie.blogspot.com/2013/10/299-syrian-rebels-planned-syrian-revolt.html


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet sommige reacties van Eddy ook niet weghalen. Als Eddy niet beledigend is dan kan je zijn posts gewoon laten staan. Dat is juist de kracht van het blog. Joop geeft Eddy een top antwoord op Eddy. Waarom dat dan weghalen ?. En als je Eddy toch wil weghalen, haal dan alleen Eddy weg. Ik heb een hekel aan censureren, zowel als big tech of msm het doet, alswel als wij dat doen.

   In 2013 vertellen wat Abdo in 2011 op haar facebook account schrijft is wat anders dan in Maart 2011 Willy van Damme op de hoogte brengen dat de revolutie in Syrië niet zo spontaan was als wat we volgens de MSM moeten doen geloven.
   Waar is die post of brief vanuit 2011 waar je Willy van Damme tipt?

   Verwijderen
  2. Ik kan je vertellen dat E. niet de bedoeling heeft om dit blog 'kracht' te geven.
   Hij maakt het tot een scheld-blogje. En schelden heeft geen informatie: dat is inderdaad 4000 keer precies hetzelfde: 'niks te melden'.
   Ja, af en toe mag hij blijven staan, en af en toe wordt er op gereageerd.
   Maar met Joop weet je dat je hele reeksen van 'welles-nietes' krijgt. Weg ermee !

   Ik heb Willy van Damme in maart 2011 uiteraard niet geschreven dat alles bedrog was. Die info kwam pas later. O.a. uit Israelische kranten, en van Pax Christie etc. ( Ik heb er een blog over: https://xevolutie.blogspot.com/2012/07/219-truth-in-syria.html )
   Het blogje van Iba Abdo heb ik vermoedelijk pas in 2013 ontdekt. Het belang van dat blog is dat deze mevrouw op de TV kwam, en dan mag vertellen hoe erg het allemaal is, terwijl ze zelf het onomstotelijk bewijs levert dat het MSM verhaal NIET klopt.
   Het was erg dom van haar dat ze dat op haar blog liet staan al die tijd.
   Ik wist ook met zekerheid dat ze het zou verwijderen.
   Ja, ik heb Willy van de blog van Abdo op de hoogte gebracht, en zoals je kan lezen bij hem onderkende hij onmiddellijk het belang er van.

   Verder heb ik geen interesse om aan dit soort kinnesinne ( waar jij en Joop nu mee bezig zijn) mijn tijd te besteden.

   Verwijderen
  3. @ Oli

   Ik deel je afkeer van censuur, maar de Eddies zijn hier niet om informatie te delen of te weerleggen. 't Zijn blogvandaaltjes die, als ze de kans krijgen, iedere draad verzieken. Met steeds weer dezelfde riedel (bombardeer Iran, maak alle moslims af etc. etc.) vaak letterlijk tientallen malen geherpost. Vind 't zelden of nooit een aanwinst van Blik en eerder anti-reclame. Je critici moet je koesteren, maar trollen komen alleen maar om te mollen.

   Verwijderen
  4. "Verder heb ik geen interesse om aan dit soort kinnesinne ( waar jij en Joop nu mee bezig zijn) mijn tijd te besteden."

   Nee, denk jij dat ik hier zin in heb?. Jij moet gewoon die post van Joop en van mij laten staan.!

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. "Joop de Jong en Oligarch zijn verontwaardigd, omdat er een comment van Joop verdwenen is.
   Zal wel een reactie op E. zijn geweest, en dan weet je dat hij de kans loopt mee te verdwijnen in het zwarte gat waar E. steeds uit kruipt."

   Die Jan Verheul is een grappig mannetje. Ja, het was een reactie op E. Net zoals Jan Verheul en Rootman op E. reageren en Jan Verheul heeft dan nog weleens de neiging om wat voor duistere reden reacties van E. te laten staan. Waarom?

   Maar goed, in een van die verwijderde reacties van mij stond een link over het instellen van een No-Fly zone boven Syrië voor de Israëlische luchtmacht en dat vond Jan Verheul kennelijk toch wel interessant want een tijdje later schrijft hij doodleuk aan Rootman:

   [Jan Verheul20 september 2018 om 21:50

   @ Rootman,
   Ik lees nu dat boven en bij de kuststeden van Syrië een soort No Go area is afgekondigd door Rusland.]

   m.a.w. Jan Verheul leest de reacties van en op E. nooit behalve als er iets van zijn gading bij zit wat hij kan gebruiken. Kijk Verheul, onbeduidende reacties van mij op E. mag je van mij verwijderen, daar heb ik geen enkel probleem mee, maar van relevante informatie die ik inbreng blijf jij met pestpokken poten vanaf en zeker als jij die informatie later voor jezelf gaat gebruiken.

   Dan nog even iets over het artikel van Willy van Damme en de niet zo spontane opstand in Syrië.

   Ik heb nooit tegen Verheul gezegd dat hij dat artikel van Willy van Damme heeft overgenomen, ik weiger alleen het blog van Verheul als bron te gebruiken voor mijn informatie.

   Opvallend is dat er in dat artikel geen enkele reactie van Verheul is te vinden en dat Willy van Damme het alleen heeft over dank aan onder meer Jan Verheul en niet alleen aan Jan Verheul.

   Tja, Willy van Damme heeft mij ook weleens bedankt voor mijn bijdragen aan zijn blog en dat was niet onder meer.

   Verwijderen
  7. Aanvulling;

   Er staat wel een reactie van mij, dat Iba Abdo inmiddels was toegetreden tot instituut Clingendael.

   Verwijderen
  8. Ik gebruik reacties van toktok wel eens als kapstok voor iets inhoudelijks, of om het onderwerp weer op topic te brengen. Maar ook wel eens als scherts of om een stokpaardje te laten draven. Dit alles op risico van snelle verwijdering, dat heb je nu eenmaal met trollen.

   Maar nooit om het verder in het persoonlijke te trekken.

   Waarom niet? Dit is een publieke ruimte, en ik mag aannemen dat niemand erg in mijn persoonlijke issues is geïnteresseerd. Ik ben ook maar een mens, en soms lijkt iets op een betreffend moment vreselijk belangrijk, of enorm leuk om te posten. Eerlijk gezegd ben ik dan later vaak blij dat die onzin was weggehaald. En soms mis ik ook wel eens een waardevolle post.

   Hè, dan had ik maar een boek moeten gaan schrijven!

   Verwijderen
  9. @Rootman,

   Tja, het is net zoiets als klimaatwetenschappers die met honderden vliegtuigen naar een klimaattop vliegen.

   Verwijderen
 33. Thierry Baudet tijdens de Algemene Beschouwingen 2018

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=YH2ASWos_cI

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Let op hoe vak K op 0.29 min. zelf laat zien waar Baudet's bijdrage over gaat.

   Verwijderen
 34. Le Pen weigert psychiatrisch onderzoek

  De aanvoerster van de Franse populistische partij Rassemblement national (Nationaal Samenwerkingsverbond), Marine Le Pen, weigert zich psychologisch te laten onderzoeken zoals een rechter heeft opgedragen. Le Pen noemt het krankzinnig en ongelofelijk dat een magistraat deze opdracht geeft. Het is gebeurd in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar „de verspreiding van uiterst gewelddadige boodschappen”.

  Le Pen verspreidde in 2015 beelden van executies die de terreurgroep Islamitische Staat in het Midden-Oosten heeft uitgevoerd. Ze deed dat naar eigen zeggen om de gruwelen van de groep te veroordeelden.

  Ze heeft donderdag woedend gereageerd op het bevel van de rechter en stelt dat het hier om een bizarre politieke vervolging gaat. Volgens Franse media is het echter gebruikelijk bij vergrijpen zoals het verspreiden van aanstootgevende beelden of boodschappen, dat de rechter een onderzoek van de verdachte gelast voor de rechtszaak begint.

  https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/le-pen-weigert-psychiatrisch-onderzoek-1.1514241

  'DIT is Daesh'! tweette Le Pen in december 2015 en plaatste er drie foto's bij van door IS jihadi's gepleegde moorden. De tweet stond echter niet op zichzelf, maar waren een reactie een op journalist Jean-Jacques Bourdin, die de nationalistische retoriek van Le Pen vergeleek met die van de islamitische terroristische groepering.

  Keurig nette krant hoor die RD., maar dan toch net weer even de context van Le Pen's Tweet vergeten te vermelden.

  Anyway, we kunnen dus constateren dat je extremistische strijdgroepen wel mag faciliteren met voertuigen, satelietcommunicatie, uniformeen en wapens, maar dat het in beeld brengen van de moord en doodslag die daar een gevolg van is strafbaar en zelfs beloond wordt met psychiatrisch onderzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Le Pen, een kanjer van een vrouw. Die rechter is zelf een psychisch gestoorde.Net als het blik circus van Pipo Bruynzeels psychisch gestoord is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondanks het schelden krijgt toktok tòch een inhoudelijk antwoord (waarvan ik dus WEET dat het een beperkte houdbaarheid heeft; ik ga dus niet zeuren bij verwijdering.

   Le Pen heeft een sterke persoonlijkheid en vaak goede ideëen. Helaas bleek ze in het debat niet in staat zich goed overeind te houden.

   Zoals overal in Europa kan ´populistisch rechts´ en/of non-pseudo-links rekenen op winst wanneer ze sterke oppositie voeren. Soms lukt het om samen te werken met centrum pro-EU, pro-NATO partijen, maar meestal krijg je een gedoogsituatie à la Wilders, die uiteindelijk leidt tot verlies van invloed. Of ze krijgen een cordon sanitaire, wat ook niet tot invloed leidt.

   Ik blijf herhalen dat de enige mogelijkheid om te winnen een gelegenheidscoalitie van links en rechts is, zoals in Italië en misschien straks in Duitsland.

   Links moet dan alle identiteitspolitiek en knuffelonderwerpen inslikken, en rechts moet het zelfde doen met alle Ayn Rand shit van vlaktaks etc. en zwarte Piet onzin. Realisme van beide kanten, geen geruzie en een strakke oppositie: een formule om de hele EU lobbycratie neer te halen!

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   De tragiek is natuurlijk dat in zeer brede lagen van de bevolking best wel een pragmatische consensus te vinden is, maar dat bevolkingsgroepen op geraffineerde manier tegen elkaar worden opgezet zodat hun politieke macht versplintert in fracties die elkaar in het parlement vliegen afvangen.

   Verwijderen
  3. Gecontroleerde opositie Hegel's dialect.

   Verwijderen
  4. Inderdaad, Dawg. Daarom denk ik vaak, als aartsoptimist, ´de tijd is er nog niet rijp voor´.

   Dat loopt ongeveer parallel met: ´elk volk krijgt de leiders die het verdient´.

   Hopelijk breekt het inzicht eens door.

   Verwijderen
  5. Problem, reaction, solution. Van de week weer een heel lelijk staaltje.

   Theodor Holman in Parool

   "Ik vat het (voor mezelf) nog een keer samen, zodat ik het goed begrijp: Afghaanse ­verkrachter. Geestelijk gehandicapt meisje. Mildere straf van rechter. Afghaan anders het land uit."

   "Is mijn woede misplaatst?

   Wetten moeten geruststellen, niet tot ­opwinding leiden

   De onbegrijpelijke empathie van de rechter voor de verkrachter, waardoor wetten een hoop stront worden, blaast een smeulende agressie aan die je door een goede rechtspraak juist in de goede banen hoopt te leiden."

   Als een verkrachter zijn rechtvaardige straf niet krijgt, is het dan niet de plicht van het publiek om zich angstig te voelen? Is dat wat de rechter wil?

   "Wanneer een verkrachter van een verstandelijke gehandicapt meisje een mildere straf krijgt om zijn verblijfsvergunning niet in gevaar te brengen, is het dan vreemd dat men zich met alles verzet tegen asielzoekers die, als ze ­seksueel intimideren, blijkbaar vrij kunnen rondlopen?

   Is dat wat de rechter wil?"

   "Als de rechter dat meent, hoe moet ik dan nog weten wat recht is en wat rechtvaardigheid? Denkt de rechter echt dat we door deze uitspraak asielzoekers hartelijker gaan verwelkomen? Is de woede die we nu door zo'n uitspraak ontwikkelen onrechtvaardig, populistisch?"

   Je kan aan zo'n vonnis niet stilzwijgend voorbijgaan, maar door er publiekelijk op te reageren speel je precies de rol die de puppetmasters voor je in gedachten hebben. Heeft een desorienterend effect dat verlammend werkt. Wordt goed verwoord door Holman in z'n column.

   Verwijderen
  6. Ik heb dit 'gemist' (ik weet niet of ik iets gemist heb), maar hoe kan je mild zijn voor een Afghaan die een misdaad in Nederland heeft gepleegd? De straf die hij krijgt is toch niet anders dan die een Nederlander krijgt voor het zelfde vergrijp? Of heb ik iets gemist?

   Nederlanders worden toch ook niet uitgezet als ze een misdaad hebben gepleegd? Of doelt Holman niet op een straf als uitzetten?

   Verwijderen
  7. Een verblijfsvergunning moet loszitten van welke strafmaat dan ook. Lijkt mij rechtvaardig.

   Verwijderen
 36. Kijk, Stan van Houcke heeft een reactie van mij overgenomen van het blog van Willy van Damme onder een nieuwe kop!

  MH17 Corruptie

  http://stanvanhoucke.blogspot.com/2018/09/mh17-corruptie.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Steek die felicitatie maar in je reet.

   Verwijderen
  2. Waarom kom je het hier dan trots melden?

   Denk je dat ik het niet meen?

   Verwijderen
  3. Moet ik er trots op zijn om wantoestanden aan het licht te brengen die een gevaar vormen voor de wereldveiligheid?

   En jouw 'oprechtheid' heb je hier al meerdere malen getoond.

   Verwijderen
  4. Ja, ik ben oprecht.
   Je bent geen aanwinst voor dit blog, want een oude querulant.
   Maar soms breng je interessant nieuws. Dit was interessant.
   Kritiek en lof, net wat je verdient. Dat ik wat ik te bieden heb.

   Verwijderen
  5. Als jij oprecht was had je wat meer moeite gedaan zonder typo's te schrijven. Zelfs dat respect heb je niet.

   Verwijderen
  6. Joop,
   zoals al eerder gebleken is begrijp je niet zo veel van de wereld. Je gooit alles op één hoop.
   Voorbeeld:
   Oprechtheid, respect voor de ander hebben en teksten op typefouten corrigeren dat zijn drie verschillende eigenschappen.
   Ze vormen geen cluster. De één voorspelt de ander niet. Noch sluit hij de ander uit.

   Verwijderen
  7. "Je bent geen aanwinst voor dit blog, want een oude querulant"

   Is dat niet iemand die altijd over joden klaagt?

   Verwijderen
  8. "zoals al eerder gebleken is begrijp je niet zo veel van de wereld. Je gooit alles op één hoop."

   Was jij niet degene die joden en zionisten op één hoop gooit en het onderscheid tussen de twee niet kan maken?

   Verwijderen
  9. Ja, ik klaag vaak over joden. En toon dan altijd aan dat de problemen die hier aan de orde worden gesteld, aan hun acties zijn te wijten.
   Lijkt me volkomen adequaat.

   Een querulant is iemand die overal mogelijkheden zoekt om ruzie te maken. Lang en saai ruzie maken, over bijzaken. Herken je het, Joop?

   Ja, mijn kritiek geld veel meer dan alleen de zionisten.
   Leuk voorbeeld: Max Pam, vandaag in de Volkskrant. Anti-Zionist zijn hele leven, maar nu toch volledig blind voor de wandaden van Israel. Pam zal je niets zeggen over de Neocons. Van Pam kom je niet te weten dat zijn neffjes de Russische Revolutie pleegden en zo 60 miljoen Russen de dood in joegen. Pam zal niet zeggen dat al die oorlogen ten bate van Israel zijn.
   Pam is joods. Tot en met joods. Hij gaat over lijken.
   Het Zionisme is voor dummies. Hùn wandaden kunnen zelfs dummies zien.

   Verwijderen
  10. "Lijkt me volkomen adequaat."

   Het onderscheid weten te maken tussen joden en zionisten. En dat onderscheid heb ik je redelijk vaak volkomen adequaat uitgelegd. Maar ja, dan kan je je blog sluiten.

   Verwijderen
  11. O, ik vergeet nog een voorbeeld te geven.

   Iedere nieuweling die zich verder wil (laten) informeren over het 'joden probleem' kan zich beter niet wenden tot het blog van Jan Verheul, want Jan Verheul schiet zichzelf in de voet als hij joden en zionisten op één hoop flikkert en tegelijkertijd Ahmadinejad verdedigd. Begrijp je wat ik bedoel met jouw amateuristische kijk op de wereld en jouw nog amateuristische blogje?

   Verwijderen
  12. Send in the clowns. There have to be clowns...

   Verwijderen
  13. Verheul is net zo stil als de politici die ik benaderd heb over artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid en het vervalsen van bewijs in de reconstructie van de MH-17.

   Verwijderen
  14. Dawg mag zich dit ook aantrekken, want ook hij zag weinig bewijs in deze Rijkswet.

   Verwijderen
  15. Nee Joop, natuurlijk trek ik me dat niet aan. Artikel 57 bewijst niet, zoals jij beweert, dat MH17 door een gevechtsvliegtuig is neergeschoten ipv een BUK.

   Verwijderen
  16. Dus jij ziet in die wet ook niet dat er onwelgevallige informatie buiten rapporten worden gehouden, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van Oekraïense gevechtsvliegtuigen? Hebben wij ooit uit officiële Russische bronnen vernomen dat er geen Oekraïense gevechtsvliegtuigen aanwezig waren? Heeft het JIT ooit onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van Oekraïense gevechtsvliegtuigen? Is er tijdens de reconstructie van MH-17 een ander cockpitpaneel gebruikt of niet?

   Verwijderen
  17. @ Joop

   Je vervalt in herhalingen. De wet ZELF geeft geen enkele aanwijzing over wat er WEL met MH17 is gebeurd, ook al liegen OvV, JIT en de regering dat ze barsten.

   Verwijderen
  18. @Dawg,

   Nee, het bewijst niet wat er met MH-17 is gebeurd maar het bewijst wel dat er Russische informatie buiten het rapport is gehouden omdat dat niet past in de Nederlandse policy of op de Nederlandse kijk wat er wél met de MH-17 is gebeurd.

   Gelukkig zijn er mensen die de 'waarde' van die Rijkswet wel inzien.

   Verwijderen
  19. @ Joop

   Weer fout Joop. Artikel 57 bewijst ook niet dat er Russische informatie buiten het rapport is houden.

   Verwijderen
  20. @Dawg,

   Ik ga mij nu serieus afvragen hoe fout jij bent.

   Verwijderen
 37. Reactie op Theodor - what's in a name- Holman. ( Parool)

  Beste TH, toen de massa-immigratie volop swung had, jaren 80 en 90, heb ik je nooit gehoord.
  Nu de joodse Elite het Midden Oosten teistert met oorlogen en vele miljoenen van huis en haard berooft, en van hun levensgeluk, hoor ik je daar niet over. ( vergeleken bij die ellende is dit wel héél klein bier, TH.)
  Nu de joodse agenda volop bewaarheid wordt -- massa-immigratie everywhere -- sta je wéér aan de kant van de veroorzakers: die massa-immigratie dient namelijk om onze landen hun aard en ziel te ontnemen, hun culturele eenheid, waardoor ze een vogeltje voor de joodse Poes worden. ( "Sorry, maar we moeten de Persvrijheid afschaffen, en Habeas Corpus, en sociale hulp, en studiebeurzen. Het is voor uw eigen bestwil uiteraard.")

  Dit waren de Grote Lijnen.

  Nu de case waar het hier over gaat.
  Wil U een rechtvaardige rechter, of eentje die dubbel straft, àls U pech heeft?
  Het eerste? OK.
  Dat betekent dat de dader zijn straf krijgt, maar als die door bijzondere omstandigheden extra groot zou worden, dan zorgt de rechter dat DAT niet gebeurt.
  Dronken rijden? Rijbewijs weg, tenzij U uw baan als chauffeur verliest. Want dan zou U hierdoor een veel te grote straf krijgen.

  Zwakbegaafd meisje aangerand? U krijgt Uw straf, maar niet de dubbele straf die het geval zou worden als U ook nog uw verblijfsstatus hier kwijt zou raken.
  Dat heet: rechtvaardigheid.

  NB: In mijn ervaringswereld zijn zwak begaafde meisjes erg door sex gefascineerd. De man was fout natuurlijk, maar we waren er niet bij. Hoe weet U dat hij zag dat ze zwak begaafd was? Hoe weet U welke signalen ze af gaf? Hoe weten we of ze toestemde of niet?
  Wie heeft dit aan de grote klok gehangen? Iemand met een 'Wilders-agenda?"
  Daar moet je allemaal rekening mee houden. Hebt U dat gedaan, TH ?

  Welnee, U grijpt de kans om de joodse agenda van verdeel en heers te steunen.
  U bent véél misdadiger dan deze man die dat meisje heeft bepoteld. Véél misdadiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien Jan. Holman zet aan tot haat. Dat doet hij over de rug van een, aldus Holman, zwak begaafd meisje. Zie ook mijn commentaar hierboven.

   Verwijderen
  2. Of Holman misdadig is weet ik niet (is een definitie kwestie waar ik geen oordeel over heb). Dat hij niet lezenswaardig is en een haatzaaier is, dat weet ik wel.

   Verwijderen
  3. Rechter Holman

   'Wetten moeten geruststellen, niet tot ­opwinding leiden'

   Begrijp ik niet.

   Wetten moeten rechtvaardig zijn, of dat al dan niet tot opwinding leidt, doet er niet toe.

   Behalve voor de status quo die beroering haat.

   Komt daar de aap uit de mouw.

   Verwijderen
  4. Het zaaien van haat is altijd misdadig.
   Haat leidt tot erger.

   In dit geval is de rechter de schuldige, want de asielzoeker heeft het vonnis niet uitgesproken.
   De haat treft vooral de asielzoeker.

   Daar komt nog bij dat we geen idee hebben wat zich tussen die twee heeft afgespeeld.
   Het is goed denkbaar dat het meisje interesse toonde in een sexuele schermutseling. Moet de man dat afwijzen? Waarom? Omdat ze zwak begaafd is? Hoe weet hij dat? Omdat ze 18 is en hij een stuk ouder? Dat staat niet in de wet.

   Hoe zal die afwijzing door het meisje worden opgevat? Zal ze beledigd zijn? Depressief worden? Zich voor de trein gooien?
   Theoretisch zijn dat allemaal mogelijkheden.

   Holman kiest één denkbeeldige toedracht uit en genereert daarmee haat voor asielzoekers. Alleen mogelijkl door de uitspraak van de rechter. En door Holman's verzwijgen van de juridisch gangbare praktijk.

   Die asielzoeker heeft dat vonnis NIET uitgesproken. Dat deed een rechter.
   De zaak van Holman is zo krom als maar zijn kan.

   Holman bespreekt een sentiment dat héél anders in elkaar zit.
   Een héél andere oorsprong heeft.
   Ik weet er alles van, en als ik mijn zin had gehad, dan was Holmans probleem non existent. Maar Holman was destijds naief.

   En zo jaagt Holman ons voort naar een toekomst die nòg veel zwarter zal zijn dan wanneer Holman vanaf nu zijn best zou doen oprecht te zijn. Het ontbreekt Holman aan oprechtheid, intelligentie en moed.

   Verwijderen
  5. Holman wil het liefste alles bij het oude laten: lekker moslims haten. Want moslims zijn slecht, en wij zijn goed.

   Aldus de 'wijze' lessen die we van Holman en Co. kregen post 911.

   Daar op terugkomen kan niet. Vindt Holman.

   Maar de geschiedenis heeft hem al lang ingehaald.

   Niet dat de kindjes in het MO daar veel lol aan beleven, dat Holman is blijven hangen in de zero's. Toch zie ik er wel enige vorm van rechtvaardigheid in.

   Spijt is een godverdomd gevoel, en moslimbashers post 2001 zullen wel wat spijt over eea hebben.

   Met spijt kan je wel wat goeds doen. Maar daar is Holman nog niet aan toe. Die ontkent en overschreeuwt zichzelf.

   En nu ga ik dan weer verder met lezen in Dostojevski's misdaad en straf.

   Verwijderen
 38. Vonnis van de rechtbank te Amsterdam inzake het verkrachte meisje

  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2018:5314

  Richtlijnen voor strafvordering bij verkrachtingen:

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0032282/2012-12-01

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het gerechtelijk verslag gelezen.

   Dat meisje wordt als zwak begaafd afgeschilders, maar ik ken weinig zwakbegaafden die de engelse taal zo perfect beheersen als dit meisje. Ik ken zelfs weinig begaafden van 18 jaar die zo goed engels spreken.

   Het meisje heeft niet tegen gestribbeld, heeft niet om hulp geroepen, heeft zijn penis in haar mond gehad en er niet op gebeten.
   Ze heeft de tas mee genomen en heeft ion de winkel geen ophef gemaakt.
   Als ze buiten is dan whats'appt ze het verhaal naar haar vriend en haar vriendinnen.
   Is ze overstuur? Of vind ze het wel stoer?
   Ik denk het laatste.
   Het idee om er een rechtszaak van te maken is later gekomen.
   Als ze echt was verkracht (die term wordt gebruikt, want de man heeft met zijn vingers aan haar vagina gezeten: 20 maanden de cel in !! ) dan had ze wel geroepen,. Of had ze in die winkel wel ophef gemaakt. Op zijn minst zou ze de tas hebben geweigerd.

   NB: de winkel ligt in een shabby omgeving. Een collega van de man heeft ook sex gehad met een bezoekster van de winkel.

   Het lijkt me dat die meid het allemaal wel stoer vond en dat er daarna door haar omgeving een groot drama van is gemaakt.

   20 maanden is heel zwaar gestraft voor een schermutseling die vermoedelijk door beiden gewenst was. ( Hoe vaak bent U mee naar een magazijn gelopen achter een winkel? Ik nog nooit.)

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Ik heb het rechtbankverslag opgezocht en geplaatst zodat iedereen het kan lezen en er z'n eigen oordeel over kan vormen. Ik ga niet speculeren over wat het meisje wel of niet gedacht zou hebben en zeker niet in de richting van 'ze zal er wel on gevraagd hebben' of 'ze zei nee, maar bedoelde ja'. Uit het verslag komt wel naar voren dat er geen geweld is gebruikt en de verkrachting bestond uit het verregaand onzedelijk betasten.

   Verwijderen
  3. In de publieke discussie gaat het steeds over een verkrachting.
   Dat roept een beeld op van ruwe dwang en verregaande schending van de ander zijn lichaam.

   Alles wijst hier op een situatie die veel vreedzamer was.

   Àls dat meisje al zwakbegaafd is, dan blijkt dat uit het feit dat haar omgeving van deze schermutseling een verkrachting heeft gemaakt zonder dat ze daar weerstand tegen kon of wilde bieden. ( Aandacht en slachtofferschap zijn grote kado's).

   Ik zie een meid voor me die het wel avontuurlijk vond wat haar die middag overkwam. Maar haar 'vriend' voelde zich beledigd, en zo is het balletje gaan rollen.

   Verwijderen
  4. @ Jan

   Ik voel helemaal niks voor een diagnose op afstand. We moeten het doen met het rechtbankverslag. Daarin lezen we dat de verdachte geen geweld heeft gebruikt en daar ook niet mee heeft gedreigd. Dat zegt natuurlijk wel iets, maar niet alles.
   Voor hetzelfde geld is dat grietje verstijfd van schrik geraakt en niet in staat geweest om zich effectief te verzetten. Die dingen gebeuren.

   Verwijderen
  5. Iets anders is of de rechtbank bij de straftoemeting rekening moet houden met een eventueel verlies van verblijfsstatus. Uit het vonnis blijkt dat daarvan sprake was en het was vooral op dit punt dat de commotie uitbrak.

   Over de gevolgen van een strafblad voor de verblijfstatus wordt beslist door het IND. Die moet in dat geval de belangen van de staat en de statushouder tegen elkaar afwegen. de vraag is of het rechters is toegestaan al voor te sorteren op deze afweging of dat ze dat niet mogen. Ik weet het niet. Voer voor juristen.

   Verwijderen
  6. Hmmm...Afghanistan, een land waar vrouwen in burka's lopen om aan verkrachting te ontkomen. Waarschijnlijk had dat zwakbegaafde meisje zich volgens Verheul in een burka moeten hullen om aan te geven niet verkracht te willen worden. Bij Verheul mis ik echter de culturele achtergrond van de Afghaanse man. Het is hetzelfde domme gelul van Verheul dat wij ons verantwoordelijk moeten voelen voor de vluchtelingenstroom naar Europa omdat wij een NAVO-lid zijn.

   Verwijderen
  7. @ Dawg 22.33 uur.
   Zoals ik het begreep zou een iets zwaardere straf ( de normale 24 maanden gevang voor verkrachting) ipv de nu gegeven 20 maanden, een vrijwel zekere uitzettiung veroorzaken, en dus ware straf de straf vele malen hoger maken dan 24 maanden.

   Vergelijkbaar met rijontzegging die tot ontslag leidt van een beroepschauffeur. Dàt soort gevolgen heet altijd invloed op de straf die de rechter toekent.
   Ook hier, bij deze Afghaan.
   Niks aan de hand.
   Holman pleit voor discriminatie. Voor onrecht.

   Verwijderen
  8. @ Joop, 00.02 uur.
   Op het moment dat Brzezinski besloot om Hekmatyar cs te gaan steunen liepen de meiden in Kabul in minirok naar de universiteit.
   https://ajammc.com/2017/09/06/weaponization-nostalgia-afghan-miniskirts/
   Die modernisering is door de VS de kop in gedrukt.

   Dit doen wij àltijd, trouwens.
   Nasser moest worden gedwarsboomd met door de VS gesteunde Moslim Brotherhood.
   Saddam moest plaats maken voor door ons gesteunde ISIS.
   In Lybië hebben we het ook voor elkaar gekregen.

   En dan gaan wij hier lekker luisteren naar liden als Cliteur die met uitgestreken gezicht over de in de Islam ontbrekende 'Verlichting' lullen.
   Hij doelt op de geweldige voordelen van de Gay Parade en de Transgender tsunami, wellicht.

   Wij zijn om van te kotsen.
   En de rest van de wereld doet dat ook, uiteraard.

   Verwijderen
  9. Ja, wij vioelen Afghanistan binnen op basis van NIKS.
   We braken dat land af en zijn dus verantwoordelijk voor het feit dat die mensen hun huis en haard verlaten. Dan niet zeuren en als volwassen mens de consequenties aanvaarden.

   Onderbouwing:
   Corbett Report heeft ism Niels Harrit ( Noors professor over 911) een document boven water gehaald dat aan toont dat de reden om Afghanistan binnen te vallen in 2001 totaal niet-bestaand was. Die motieven waren in brieven aan de Regeringen mee gedeeld en moesten destijds geheim blijven.

   https://www.corbettreport.com/afghanwar/
   https://www.corbettreport.com/interview-1385-niels-harrit-exposes-the-terror-war-lie/

   Verwijderen
  10. Nog een vraagje over die Afghaan die 20 maanden de cel in moest omdat hij misschien tegen de zin van een meisje een aanranding pleegde. ( O nee; verkrachting. Hij frummelde met zijn vingers aan haar vagina.)
   Vraag: Hoe zat dat met Han ten Broeke. Ging hij nu 20 maanden de cel in of 24 maanden? Of weten we helemaal niet wat die mevrouw hem precies verweet? Hoe kan dat?

   O ja: die Pechtold heeft ook iets gedaan dat die mevrouw niet zo leuk vond. Was het 20 maanden of 24 maanden voor Alexander?
   Wat zegt U ? Is het nooit duidelijk geworden wat Alexander nu gedaan heeft? Geen rechtszaak zegt U? Waarom dan niet ?
   ( Ik ga niet verder terug dan 3 maanden. Ik zal niet helemaal naar MeToo gaan. Te lang geleden. Recent al voorbeelden te over.
   PS: twee jaar geleden was er een Afghaan ( !!! Wat doet die hier ? Waaarom blijft hij niet in zìjn land !! ) waarbij de dame in kwestie zich óók achteraf bedacht. Enfin, die kwestie kent U. Daar praat U de hele dag over.... )

   Verwijderen
 39. Israel’s Failed Attempt to Start WWIII Is the Beginning of the End in Syria / Tom Luongo

  "The setup is pretty clear. Israel and France coordinated an attack on multiple targets within Syria without US involvement but with absolute US knowledge of the operation to provoke Russia into going off half-cocked by attacking the inconsequential French frigate which assisted Israel’s air attack.

  Any denunciation of sinister intent by Israeli Defense Forces is hollow because if they had not intended to provoke a wider conflict they would have given Russia more than one minute to clear their planes from the area.

  That would constitute an attack on a NATO member state and require a response from NATO, thereby getting the exact escalation needed to continue the war in Syria indefinitely and touch off WWIII.

  This neatly bypasses any objections to a wider conflict by President Trump who would have to respond militarily to a Russian attack on a NATO ally. It also would reassert NATO’s necessity in the public dialogue, further marginalizing Trump’s attacks on it and any perceived drive of his for peace."

  By conducting this attack like this Israel and the NATO crowd figured it would be a win/win for them.

  If Russia strikes back at France, then NATO invokes Article 5 and they get their wider war.

  If Russia doesn’t strike back Putin loses face within Russia, his popularity drops 5 points and John Bolton begins salivating at the prospect of regime change in Russia. Yes, they are that insane."

  verder lezen op:

  https://www.strategic-culture.org/news/2018/09/19/israel-failed-attempt-start-wwiii-beginning-end-syria.html

  Een andere 'take ' op het neerschieten van de IL20 dus; een poging om een aanval van de Russen op het Franse marineschip uit te lokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. California Governor's Veiled Threat To Trump: "Something's Got To Happen To This Guy"

  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-20/california-governors-veiled-threat-trump-somethings-got-happen-guy

  Ik formeer alvast een Clintoncommissie die onafhankelijk onderzoek gaat doen naar de moord op Donald Trump.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfmoord waarschijnlijk. Of Alex Jones heeft het gedaan. 2 vliegen in 1 klap. Hahahaha

   Verwijderen
  2. Dat is een redelijke oplossing voor een groot probleem.

   Verwijderen
 41. Welvaart.

  Uit HP-DeTijd.
  Over de karige koopkracht stijging.

  Citaat:
  We vroegen de twee dames wat zij van plan waren met hun voorspelde extra koopkracht. “Het gaat maar om anderhalf procent hè. Dat vind ik niet zo heel veel. Wat zullen we daarmee doen, Amira? Misschien extra voer voor de paarden kopen?

  Commentaar van Jan Verheul:
  Ik herinner me nog de tijd dat paarden een groot bezit warn waarmee je de kost kon verdienen. Had je niet voldoende geld, dan moest je met een ezel werken, of zelf jouw boot langs de rivier slepen ( dat is wel wat langer geleden).
  Nu klagen we: het gaat zo slecht dat we er zo weinig bij krijgen dat we daar alleen wat voer voor de paardjes voor kunnen kopen.
  Paardjes die we voor de lol hebben, uiteraard. Ze kosten vele honderden euro's per jaar, soms duizenden. maar dat vinden we een grondrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen met paarden lezen HP de Tijd.

   Niet iedereen in Nederland heeft paarden.

   En het aantal mensen met een negatief vermogen is de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd (CBS getallen)

   De extra koopkracht: je mag hopen dat je daarmee je eigen risico voor de ziektenkostenverzekering deels kan dekken.

   Als je ziek en armoedig bent in de Bijlmer, Schilderswijk of Rotterdam Zuid.

   Verwijderen
 42. Youp wil censuur. Om de lieve vrede, uiteraard.

  Quote

  ' Vroeger had je een dorpsgek die door de stad schreeuwde en daarna vlug opgesloten werd. Maar nu zitten de meest gestoorde idioten te kwaken op het net en iedereen, maar dan ook iedereen leest het. Ook na zoiets verschrikkelijk verdrietigs als Oss.'

  Ik heb nauwelijks een idee waar hij het over het heeft, en was het niet dat ik laatst op de radio (MSM) iets uitzette wat hier... verband mee hield, had ik niks geweten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zelfde Youp, wilde vroeger 'risicodekkers' doodmaken die andere kindjes aangereden hadden omdat ze bij het rijden niet goed opgelet hadden.

   Youp vond dat 'humor'

   Als iemand iets dergelijks zegt, vind Youp het geen humor.

   Maar Youp is dan ook nooit een goede grappenmaker geweest.

   Wel een dominee van wie niks mag.

   Alsof we daar al niet meer dan genoeg van hebben in Nederland.

   Verwijderen
  2. Iemand anders en vind met dt

   Anyway...

   Verwijderen
  3. Overigens censureer ik VK en NRC al maanden tot jaren.

   Gewoon door die blaadjes niet te lezen en te mijden als de pest als me weer eens zo'n vod wordt aangeboden bij het station of buurt super door een student die er verder ook niks aan kan doen

   Verwijderen
  4. Toch is de toenemende censuur en steeds meer betaalmuren een belangrijke bijdrage tot de informatiebubbel. Ik crosscheck nl graag wel alle nieuws, maar ook alt-nieuws.

   AD, Nu.nl en Metro zijn wel heel erg infantiel en tabloid-achtig. De enige ietwat diepgaande zijn de Guardian en BBC, plus de 5 artikelen/ mnd van de Volkskrant.

   Ik geef nl graag commentaar en correcties op het nieuws in gesprekken, maar dan wil je wel weten wat de mensen gelezen of gehoord hebben.

   Verwijderen
 43. @ Jan

  En hoe vaak komen we mensen tegen die klagen over de kosten van paardenvoer en hun paard als een grondrecht zien? Eerlijk gezegd, ik ken ze niet.

  Dit is wel een probleem. Concreet, omvangrijk en groeiend:

  https://www.woonbond.nl/nieuws/middengroepen-knel-huurbeleid

  Praktisch gesproken kom je met een jaarinkomen van € 36.000 bruto niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Om de gedachten te bepalen, € 36.000 (zo'n € 1.800 netto per maand.) dat is bijvoorbeeld een onderwijzer op een basisschool die nog niet zo lang voor de klas staat. Geen toegang tot de sociale huurwoning en een koophut kan ie met zijn inkomen gewoon vergeten. Dat wordt dus de vrije huursector. Als ie geluk heeft wordt 't een etage van € 800, maar 't kan net zo goed € 1.000 of meer zijn.

  https://www.pararius.nl/nieuws/huurprijs-vrije-sector-blijft-stijgen/NI0000000242

  Gas, water, licht, eigen bijdrage zijn, heel conservatief geschat nog eens goed voor drie tot vierhonderd euro aan overige vaste lasten, dus dan blijven er van die € 1.800 nog zo'n tamelijk lullige vier tot vijfhonderd euro over voor levensmiddelen, kleding, reiskosten en onvoorzien. Niet zo heel ver weg meer van een precair financieel evenwicht tussen inkomsten en uitgaven dus.

  Dat de soep van de onderwijzer in de praktijk niet zo heet gegeten wordt heeft voornamelijk te maken met het gegeven dat er in Nederland nog steeds getrouwd en samengewoond wordt zodat er meestal twee inkomens per huishouden zijn. Tegelijkertijd laat dit ook zien dat huishoudens waar slechts een middeninkomen binnenkomt steeds vaker in de buurt van de financiele gevarenzone zijn gekomen.

  Ik herinner me dat onderwijzers en andere middengroepen zo'n dertig jaar geleden op ëén inkomen nog een huishouden draaiend konden houden.
  Premie-A koopwoning, autootje, en een keer per jaar op vakantie. Vind het dus niet zo gek dat koopkracht steeds meer een issue aan het worden is. En dat gaat dus niet om paardenvoer. De knol is allang aan de slager verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,

   Ik heb nooit gehuurd maar altijd 'eigendom' gehad (tussen aanhalingstekens omdat het 25 jaar van de bank was, in België is het verplicht aflossen) en een vereiste om een lening te krijgen is dat de lasten (rente plus aflossing) niet meer mogen bedragen dan 1/3 van het beschikbare inkomen. In jouw voorbeeld met een huur van €800 zou deze onderwijzer dus €2400 moeten verdienen. Huren versneld dus de armoede. Waar kan hij dan terecht? Of is dit een van de zovele toekomstige daklozen? Mooi wonen in rutteland! (is mij geen hoofdletter waard)

   Verwijderen
  2. Het is zoals de directeur van de Woonbond, Ronald Paping, het stelt:

   ‘Middengroepen vallen niet zomaar tussen wal en schip, dit is het gevolg van bewuste politieke keuzes.’

   Een heel hardvochtig beleid dat de lagere middeninkomens in een positie brengt waarin ze een groter deel van hun inkomen aan huur betalen dan ze wordt toegestaan als maximum bij de financiering van een koophuis te.

   Verwijderen
  3. Dus voor de bank is er een inkomensgarantie maar niet bij de huursector. Als je op een gegeven moment de huur niet meer kunt opbrengen, en die kans is dus levensgroot met al die lastenverzwaringen, sta je gewoon op straat en is het enige wat je nog rest je baard laten staan, je gezicht donker schminken en niet meer Nederlands praten. Dan hen je zo weer een huis, volledig ingericht en er nog een zakcentje op de koop toe bij.
   Ben geen echte fan van Wilders maar hier heeft hij gelijk!

   Verwijderen
  4. @ Dawg.

   Ik ben geheel met je eens dat het een schande is dat nu twee werkende ouders nodig zijn om hun gezin met 1 of 2 kinderen draaiend te houden waar vroeger de vader in zijn eentje een gezin met 6 kinderen kon onderhouden. Klagen daarover is terecht.

   Anderzijds: bij mij in de straat lopen nu veel meer paarden dan 80 jaar geleden, en toen waren er 10 boerderijen die alleen paarden hadden om hun werk te doen. Nu zijn er zeker 30 recreatie-paarden in mijn straat (en nog 2 boeren).
   De armoede is toch van een andere orde dan vroeger. Ik kan er zelf ook niet precies de vinger op leggen waar nu de oorzaak ligt.

   Ik ben al mijn hele leven een zuinig iemand. Soms wel heel zuinig. Vind ik leuk. Ik ken best veel mensen die heel veel geld uitgeven voor zaken waarvan ik denk: NIET doen !

   Een deel van de armoede is ook een gevolg van gebrek aan zuinigheid, of van domheid of roekeloosheid, denk ik.
   Mijn eerste nieuwe auto heb ik 5 jaar geleden gekocht: een Nissan Leaf. ( Op mijn 61 ste de eerste nieuwe auto !)
   Auto's zijn bijzaak, en als je niet veel rijdt moet je geen nieuwe kopen. Maar ik ken mensen die er 'krom voor gaan liggen', voor een nieuwe auto, en óók weinig rijden. OK. Maar dan niet klagen dat het allemaal zo duur is.

   Verwijderen
  5. @ Matt

   Tot 2013 kon je in Nederland tot 120% van de waarde van je huis lenen. Aflossingsvrij. Je betaalde dus alleen rente over die lening en die rente was weer aftrekbaar van de inkomsten-belasting. De zgn. 'netto-maandlasten' waren dus relatief laag, zodat iedereen zich suf leende voor een koophut waarop niet werd afgelost. Nu ligt er een tijdbommetje onder de huizenmarkt, want de aftrekbaarheid van de hypotheekrente voor de belasting geldt voor een periode van dertig jaar. In de komende decennia loopt voor steeds meer gezinnen de termijn van dertig jaar af. Dan is het alsnog aflossen geblazen of anders verkopen. (van dertig of meer jaar oude huizen)

   Kijk even naar die mooie rode paaltjes in de grafiek in onderstaande artikel:

   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/09/dnb-voorziet-problemen-met-aflossingsvrije-hypotheken-13403809-a1576532

   Verwijderen
  6. De toekomst? Kijk naar de ´tiny house´ beweging. Onstaan in de zééér alternatieve groene, en gesteund door de hipster bestuurders groene beweging: een veredelde caravan, ´design´ ontworpen met een zonnepaneeltje, waterfiltertje etc. Het mag niet van de woningwet, maar veel gemeenten hebben nog een kaveltje industriegrond wat niemand wil; en dat wordt welwillend voor een jaar of 5 in bruikleen gegeven. Omdat er wieltjes onder de tiny houses zitten kunnen ze makkelijk oprotten/ verkassen als een projectontwikkelaar een bod zou doen.

   Leuk voor 23 jarigen, waarbij alles om het mobieltje en het image + sociale contacten draait. Deze voorstanders zijn hip, zeer idealistisch, en denken positief bij te dragen.

   Ze staan met hun oren te klapperen als je ze zegt dat ze helpen het fenomeen ´trailer park´ te introduceren.

   In de VS wonen veel laagbetaalde werkers die liever geen 2 fulltime banen werken in een trailer park. Die ´deplorables´ zijn het ´trailer trash´. Er zijn nette trailer parks, maar vaak is er misdaad, drugs en een enorme bende. En erg goedkoop is het ook zeker niet.

   De middenklasse wordt, zoals in de VS, gedecimeerd, en 50 tot 90 % gaat in woonwagens wonen. En door slimme marketing/ brainwashing denken ze ook nog dat ze goed bezig zijn en vooraan lopen!

   Verwijderen
  7. @ Rootman,

   Interessante bijdrage over de Tiny Houses.
   Maar toch zie ik hierachter niet een samenzwering van de Elite om de gewone man te laten wennen aan klein wonen.

   Non-burgers (mensen die geen imago van netheid /succes/ normaalheid hoeven op te houden) hebben altijd gezocht naar goedkoop wonen: zo ging de avant garde in oude fabrieken en pakhuizen wonen. En de onderklasse op vakantieparken of in trailers.

   Hier zien we dat ook: doordat de huizen-bubble steeds nodig is voor de banken om geld te kunnen scheppen zijn die huizen te duur geworden. En als je alleen bent kan je ook met een veel kleiner huisje toe: elke student die op een kamer woont, doet dat ook.
   Ik denk dat zo die Tiny Houses zijn ontstaan.

   Verwijderen
  8. Het aflossingsprobleem wordt, voor wie ouders heeft die hun huis wel hebben afgelost (zoals dat vroeger normaal was), deels opgelost door erfenissen.

   Wat wel een treurige wetenschap is voor de ouders: je hele leven gewerkt en gespaard, om uiteindelijk niets meer achter te laten aan je kinderen dan waarmee zij geboren zijn.

   Maar de erfenis is voor die kinderen met een restschuld wel een uitkomst. Maw, het kan altijd erger.

   Liever zou ik het beter willen.
   Maar lievere koekjes worden er niet gebakken.

   Verwijderen
  9. Overigens is het fenomeen recreatiepaard en andersoortig geld over de balk smijterij mij ook bekend.

   Ik heb daar geen mening over anders dan Tyler Durden's mening dat in dergelijke gevallen: 'The things you own end up owning you.'

   Ik weet niet hoe oud een paard wordt, maar weet wel dat je er erg lang aan vast zit. En zo geldt dat voor meerdere materiële zaken, zoals bv schuld.

   Verwijderen
  10. Toch is dat niet de voornaamste reden dat ook ik graag zuinig ben/ het leuk vind om zuinig te zijn op... alles.

   De voornaamste reden dat ik zuinig ben, is dat ik niet van verspilling houd.

   Maar er zijn wel grenzen: een tiny house is als leven in een ton.

   Spullen moeten me niet tot last zijn. Dat is mijn definitie van rijkdom.

   Verwijderen
  11. Zo zijn ze ontstaan, geen samenzwering dus. De huidige tiny house bewoners zijn intelligent, handig en goed opgeleid. Het is ook nu een manier om fors te sparen (zoals torenhoge studieschulden inlopen).

   Maar als de baby komt gaan deze mensen verhuizen, en een 2e generatie neemt het over. Maar dàn is het fundament al gelegd en begint de gestadige evolutie naar de door mij beschreven situatie. Zoiets duurt zeker 30- 50 jaar.

   Verwijderen
  12. @ Willem Willem

   Als je ouders een huis nalaten waar niet of nauwelijks op is afgelost dan erf je dus een schuld. Waar is zo'n erfenis dan een oplossing voor? Mis ik iets?

   Veel huishoudens moeten al een stuk eerder aflossen e/ of herfinancieren met een persoonlijke lening. Bijvoorbeeld rond de pensioenleeftijd.

   Verwijderen
  13. Bij een dergelijke situatie kun je de erfenis ´benificiair aanvaarden´, wat betekent dat je hem alleen krijgt als het een positief saldo oplevert. Maar ook dan is het belangrijk van te voren de situatia te kennen, anders heb je je misschien al rijk gerekend.

   Verwijderen
  14. @ Rootman

   Dat weet ik, maar ook dan begrijp ik niet wal Willem bedoelt.

   Verwijderen
  15. Mensen die nu een schuld hebben en rond 2030 in de problemen komen (over 12 jaar) zijn nu ongeveer tussen de 35 en 50 aar (sloten hun hypotheek af tussen 2008 en 2013). Als ouders gemiddeld 25 jaar ouder zijn, dan zijn die ouders nu tussen de 60 en 75 jaar. Daarvan zal het merendeel zijn huis afbetaald hebben (is mijn hypothese), en zal een groot deel binnen 12 jaar zijn overleden. Daarmee komt geld vrij uit de erfenis kan afgelost worden.

   Alles staat en valt uiteraard onder.

   1) je hebt ouders die nog leven
   2) zij hebben een huis afbetaald
   3) bij de erfenis komt een groot genoeg bedrag waarmee de restschuld op het huis van de kinderen mee afbetaald kan worden.

   Verwijderen
  16. Dit moem ik overigens een 'positief' scenario waarmee kinderen hun restschuld rond 2030 kunnen afbetalen.

   Er zijn nog heel wat negatievere scenario's te bedenken.

   Ook wel positievere. Zo kan de loterij winnen of carriere maken je ook helpen in eea.

   Of het verstandig om er van uit te gaan dat je je hypotheek kunt aflossen door bv de loterij te winnen (of ouders denkt te hebben die rijk genoeg zijn op het momen dat je je restschuld moet afbetalen), is een tweede.

   De bank heeft daar ook wel een verantwoordelijkheid te nemen

   Verwijderen
  17. @ Willem Willem

   OK, begrijp hoe je 't bedoelt.

   Het probleem dat ik zie aankomen betreft niet alleen individuele huishoudingen die met aflossingsverplichtingen zitten die niet te dragen zijn, maar ook de macro economische effecten van al dat aflossen. Tussen 1995 en 2005 explodeerde de hypothecaire kredietverlening en als reactie daarop stegen de huizenprijzen, de bestedingen en het bbp navenant. Zo rond 2030 gaat het zaakje in de achteruit. Niet zo'n goed moment om dan je huis te moeten verkopen.

   Verwijderen
 44. Heb overigens naar Kees en Karel op Weltscherz gekeken:

  De Brusselse campagne van NRC tegen de informatievrijheid; Karel van Wolferen en Kees van der Pijl

  https://www.youtube.com/watch?v=zO-ZSqyZRz4

  Levendige uitzending waarin ze boven op de actualiteit zitten met een issue wat ons allemaal aangaat. Aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook en er komt een leuk stukje in voor op 34:45 waarin Kees v.d. Pijl zegt dat hij door "iemand" op de hoogte werd gebracht over het bestaan van artikel 57 van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid.

   Die "iemand" was ik!

   Van: Kees Van Der Pijl
   Datum: 4-8-2018 09:05:34
   Aan: Joop
   Onderwerp: RE: Flight Mh17, Ukraine and the New Cold War Prism of Disaster


   Geachte heer De Jong
   Hartelijk dank voor uw opmerkingen. Vooral heel interessant wat de wet over de OVV zegt, dat wist ik niet.   Als het boek niet al een jaar geleden afgesloten was geweest zou ik zeker verder op Volosjin zijn ingegaan. Ik noem al een aantal verhalen die door specifieke tekortkomingen niet aanvaardbaar zijn maar als je die onder elkaar legt, zie je dat er wel een paar elementen steeds terugkomen, en sindsdien heb ik er meer gehoord/gezien

   enkele dagen voor luchtoperaties kwam er een vliegtuig dat de plaats moest innemen van een ingepland toestel (een Su)

   1 of meer vliegtuigen die niet onder het reguliere leger ressorteerden waren bij de actie betrokken
   Eén Su-25 (grondondersteuningsjager) steeg na operaties naar grotere hoogte
   In Georgie is samen met Israel een versie van de Su-25 ontwikkeld die meer mogelijkheden heeft, de Su-25 Scorpion, die bewapend is/kan worden met Python air-to-air raketten, waarvan het inslagpatroon 'pin and shrapnel' is zoals op MH17 (de standaard R60 heeft geloof ik niet zo'n inslagpatroon, zou ik na moeten zoeken)

   Het verhaal van/over Volosjin,

   Maar zelfs nu zou ik aarzelen om dit zo aan elkaar te verbinden in een boek omdat het volgens mensen zoals Max van der Werff die in mijn ogen de meest complete kennis van zaken heeft over het eigenlijke neerschieten, het niet mogelijk is met zekerheid te zeggen hoe het vliegtuig is neergehaald, en in mijn boek gaat het ook vooral over de context.


   Ik hou me aanbevolen voor meer informatie,

   Met vriendelijke groet


   Kees van der Pijl
   Fellow, Centre for Global Political Economy,
   Professor Emeritus, School of Global Studies,
   University of Sussex.

   http://sussex.academia.edu/KeesVanderPijl
   http://oorlogisgeenoplossing.blogspot.nl/

   Verwijderen
 45. Zogenaamd onafhankelijk "factcheckers", zo pas je als staat censuur toe zonder daar daar wettelijke maatregelen voor nodig zijn of een politicus op kan worden aangesproken. Zelfs de CEO van het collaborerende medium kan z'n handen in onschuld wassen.

  Facebook sloot al eerder een 'partnership' met de Atlantic Council, nu zijn ook met twee andere, aan het National Endowment for Democracy "(NED)gelieerde, organisaties partnerships gesloten om te zorgen dat van content uit het buitenland alleen het juiste fake news op Facebook komt.

  De uit de CIA voortgekomen NED poseert als een NGO maar wordt betaald door de Amerikaanse regering.

  "By giving "fact checking" capabilities to these organizations, Facebook hands a global censorship tool to the U.S. government 'regime change' operatives.

  verder lezen op MoA:

  http://www.moonofalabama.org/2018/09/facebook-allies-with-us-regime-change-orgs-for-fact-checking-in-foreign-countries.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Volkomen losgeslagen en van het padje die Amerikanen… en daar lopen @MinPres cum suis blind achter aan… (zie leveringen aan Syrische terroristen…)

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1043175205856837638

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U.S. sanctions China for buying Russian fighter jets, missiles

   WASHINGTON (Reuters) - The Trump administration imposed sanctions on the Chinese military on Thursday for buying fighter jets and missile systems from Russia, in breach of a sweeping U.S. sanctions law punishing Moscow for meddling in the 2016 U.S. election.

   https://www.reuters.com/article/us-usa-russia-sanctions/u-s-sanctions-china-for-buying-russian-fighter-jets-missiles-idUSKCN1M02TP

   Verwijderen
 47. Iran Summons Netherlands, Denmark, UK Ambassadors After Parade Attack - Reports © AP Photo / Vahid Salemi
  MIDDLE EASThttps://sputniknews.com/middleeast/201809221068256526-iran-netherlands-denmark-uk-ambassadors-attack/
  Blijkbaar heeft Iran info dat Nederland hier bij betrokken is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IRANIAN ARMY SPOKESMAN: AHVAZ ATTACKERS LINKED TO US, ISRAEL
   https://southfront.org/iranian-army-spokesman-ahvaz-attackers-linked-to-us-israel/

   Verwijderen
  2. Jezelf verschuilen achter een russisch vliegtuig en dan de Syriërs de schuld geven dat ze het russische vliegtuig uit de lucht hebben geschoten.
   Israel blames Syria for the destruction of Russian Il-20
   http://uawire.org/israel-laid-the-blame-on-syria-for-the-destruction-of-the-russian-il-20

   Ze waarschuwen de russen 1 minuut voor het ongeval. Ja hebben jullie gewaarschuwd, ons valt niks te verwijten. Wij houden ons aan de spelregels. LOL.

   Zo vals is Israël

   Maar Israël moet oppassen. Poetin vergeet nooit.

   Verwijderen
 48. Als de pedofilische elite met hun technocratische en communistische hoeren en gevecht willen, dan kunnen ze die krijgen!

  Alex Jones Speech 9/22/18 | #FreeAlexJones Rally [Full Video]
  https://www.youtube.com/watch?v=s1TbgAYM7go

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij generaliseert en verdraai van alles;

   - Dat de elite veel pedo´s bevat is zeker een teken van hun morele kwaliteiten, maar is verder niet erg relevant

   - Hij generaliseert, evenals Peterson dat doet, pseudo-links met links, als ´communist´

   - de repressie komt evenzeer van links als van rechts. de ´technocraten´ zijn centrum-rechts of centrum-pseudolinks.

   - Hij is weer gevaarlijk aan het hetzen tegen China en verdedigt de absurde en onwinbare trade wars van Trump

   Hij heeft het over de corrupte democrats, maar geen woord over de rechtse en zionistische olicharchen, AIPAC, Israel en Wall street.

   -Hij heeft zeker gelijk wat betreft censuur etc.

   Verwijderen
  2. [Is China communistisch?
   Ja of nee?]

   Wat is communistisch? Dat begrip is uiterst slecht gedefinieerd:

   Bolshewisten: 1917 tot ca 1925 (Trotskisten er uit)

   Stalinisten vroeg: 1925 -1941

   Stalinisten later: na WO-2 tot ca 1960 zuiveringen, Russificatie

   Maoïsme: 1949-1975 confusiaans communisme

   Post stalinisten: 1960- 1985 geïnstitutionaliseerd staatssocialisme

   3e wereld socialisme: Cuba, Vietnam, Venezuela,

   Eigenlijk is er nu geen communisme meer, al noemen de Chinezen zich zo.

   (mijn categoriëen zijn nogal onnauwkeurig en arbitrair, ik sta zeker open voor correcties!)

   Verwijderen
  3. Zoals Wall Street in 1917 de Bolshevistische Revolutie produceerde, zo hebben ze waarschijnlijk ook gezorgd dat China communistisch werd in 1949.

   Er zijn diverse bronnen voor.
   Ik herinner me nu alleen het verslag van Freda Utley.

   Motief:
   In Rusland: 1. joodse machtsovername. 2. Tegen een onderzoekscomissie ( Overmann ) in 1920 zei de banker: "We wilden de competitie van Rusland uitschakelen en dus hebben we daar het communisme gebracht. Nu kunnen ze nooit iets bereiken."

   Ik denk dat China vooral omwille van motief 2 communistisch is gemaakt.
   www.fredautley.com

   Verwijderen
  4. @ Toktok:

   Opnieuw het zwakke generaliseren, waarvan Alex Jones en Peterson waarschijnlijk kampioen zijn!

   Mao´s culturele revolutie had net zo min met communisme te maken als de vele doden toegeschreven aan Stalin (meer dan de helft als gevolg van de nazis).

   En Marx, een typische 19e eeuwer, had al helemaal niets met die slachtoffers te maken.

   Uiteraard heeft 19e eeuwse economische filosofie niet alle antwoorden op 21e eeuwse situaties, maar dat zou zelfs een kind moeten begrijpen.

   Verwijderen
  5. E, zegt: Liever geen communisme.
   Hij linkt naar een site, en wie zien we daar als hoofd van de uitgevende staf: Het Amerikaanse Foreign Policy Council.

   http://www.theasanforum.org/about-us/editorial-board/

   Dus 100 jaar geleden heeft de VS het Communisme gebracht in Rusland. En sindsdien maken ze dat land zwart.
   60 miljoen dode Russen hebben ze al veroorzaakt.

   E. weet van niks.

   Verwijderen
  6. Ah... Het 20e eeuwse communisme had een atheisme-hobby. Dat had ik eventjes vergeten. Voor de rest had het vroege christendom meer Marxisme inzich dan alle ´communistische´ landen op een rij.

   Het christendom heeft evenals alle andere religies de kwalijke neiging de danmalige machthebbers te steunen. Jezus heeft daar ooit iets over gezegd (geef des keizers....).

   Vandaar de hekel aan het geloof door marx.

   Vandaar dat het leugenachtige en tribale judeïsme zich meester van het ´communisme kon´ maken.

   Verwijderen
  7. Het socialisme is een evoluerend fenomeen, wat tijdsfenomenen als Marx, ´communisme´, Maoïsme, Chavismo in de loop der tijden achter zich laat. Dat geldt ook voor de zio- corrumperende elementen. De eerste christenen begrepen dit een stuk beter dan toktok.

   Verwijderen
  8. Daarom is de ´ontstaansgeschiedenis´ behoorlijk irrelevant.

   Verwijderen
  9. Jammer dat de SP het maoisme nooit heeft afgezworen. Ik lees in dit artikel wel dat Daan Monje een arbeider was en een praktisch iemand.


   "Ook de maoïstische beginselen worden door Daan met vrije hand gehanteerd. Koos van Zomeren: “Daan was zeker geen Prinzipienreiter. Hij gebruikte wel eens een citaatje, maar het was niet iemand die voor of na het eten in de werken van Mao grasduinde.” Volgens Theo Thomassen zong Daan in Albanië rustig en voor zijn gastheren onverstaanbaar “hoepelepoep zat op de stoep.” Hij gaf daarmee aan dat het socialisme niet al te serieus moest worden genomen. Joke herinnert zich dat ze als jong meisje erg onder de indruk was wanneer Daan Mao citeerde: ‘Als iedere Chinees elke dag 10 muggen zou doodslaan, was de malaria binnen de kortste keren uitgeroeid.’

   Maar wanneer de discussie over het socialisme verder ging, bleek Daan er niet zoveel vanaf te weten. Het beginselprogramma van de partij beroept zich in 1974 weliswaar nog steeds op het marxisme-leninisme “verrijkt met het denken van Mao” en in het partijblad de Tribune worden de zegeningen van voorzitter Mao breed uitgemeten, Daan lijkt toch vooral z’n eigen weg te gaan. Het hart van de partij is gericht op het praktijkwerk in Nederland en daar ligt precies de kracht van iemand als Daan Monjé."
   https://anderetijden.nl/aflevering/586/Daan-en-zijn-onderdanen

   Verwijderen
 49. Grapje in the independent. Quote.

  Theresa May’s problem is that she is fundamentally a decent, functional human being. She is not struck down with the Messiah complex. She does not lie easily or well.

  Het was alleen niet grappig bedoeld.

  Ik zie in May iemand die vol zit met ambities, en als ze die ambities niet waar kan maken, zoveel mogelijk mensen probeert mee te trekken in haar ondergang.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Clinton-Yeltsin docs shine a light on why Deep State hates Putin (Video)

  http://theduran.com/clinton-yeltsin-docs-shine-a-light-on-why-deep-state-hates-putin-video/

  video (+/-21 min.)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Effectieve censuur in het Westen: Koop de rechten op van boek of film en geef/zendt het dan niet uit. Is gebeurd met Engelstalige versie Gekaufte Journalisten. Is gebeurd in Duitsland met The Magnitsky Act (ZDF kocht de rechten, maar zond film nooit uit).

  https://twitter.com/beek38/status/1043432277857001472

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is echt erg. Hoe heeft dit kunnen gebeuren. Niet alleen Gekaufte Journalisten, maar ook Gekaufte Bücher.

   Verwijderen
  2. Dawg,

   volgens mij is het bijna regel.
   Oliver Stone is ook door National Geopgraphic ) of History Channel. maakt ook niet uit) gekocht, maar wordt alleen midden in de nacht uitgezonden.

   De Magnitsky Act wordt om twee redenen niet getoond: Omdat Browder iedereen dreigt met zeer zware straffen als je het uitzendt. En wellicht ook wegens angst bij de MSM om deze zeer bijzondere docu te tonen.
   Uit de film blijkt overduidelijk dat Browder enorme leugens vertelt, al ruim 10 jaar. NIEMAND in de film zegt dat Magnitsky is vermoord met klappen op zijn hoofd. Alleen Browder zegt dat, en hij heeft zelfs een vertaling van de autopsie vervalst. Alles bewezen met beeld, in de film.
   De moeder van Magnitsky zegt dat haar zoon is gestorven omdat hij in paniek was en een hartstilstand kreeg, en mogelijk had kunnen worden gered als hij direct verzorgd was.

   ( Magnitsky diende 400 klachten in tegen de Gevangenis, en zat minder dan 1 jaar gevangen. Hij had elke sympathie verspeeld. Dan loop je de kans dat je niet optimaal wordt geholpen.
   NB: Toen was Rusland nog steeds zeer arm, o,a, het gevolg van de diefstal van mensen als Browder... Je kunt begrijpen dat comfort voor gevangenen dan niet boven aan de lijst staat.)


   Verwijderen
  3. Er is een oudere variant. Peter Dale Scott vertelde daar over.
   Elk boek heeft publiciteit nodig. Er moet wat voor gedaan worden. Een 'stiekem vijandige' uitgever kan dit volledig na laten. Dan doet een boek ook niks.
   Scott had dat zelf mee gemaakt.

   Verwijderen
 52. Freda Utley is een heel interessant persoon geweest.
  Ze was een studente en protegé van Bertrand Russell.
  Russell was een beetje voor een One World Regering, meen ik. Hij was in elk geval heel positief over het Communisme.
  In 1920 verbleef hij enige tijd in st Petersburg, en schreef - op de terugweg naar huis -- aan zijn vriendin Ottoline dat de Revolutie werd gepleegd door 'Americanised jews' die gruwelijk te keer gingen in Petersburg.
  Trotsky nam 300 New Yorkers mee die joods waren èn geboren ion Rusland, om de revolutie te maken.
  En geld van Schiff cs.
  ---
  Utley huwt met een Engelsman ( of een Rus?) en samen gaan ze naar Rusland, idealistisch, om de nieuwe wereld te maken.
  Maar in de jaren 30 maakt ze de zuiveringen mee, en haar man wordt ook in de Gulag gestopt en komt nooit meer terug.
  Utley is erg gedesillusioneerd door het Communisme.

  Daarna woont ze in China, ten tijde van de strijd tussen Mao en Chiang Kai Chek. Officieel steunt de VS natuurlijk de kapitalister, maar in werkelijkheid laten ze - zo denkt Utley- bewust Mao winnen.

  Utley werd nog in het zonnetje gezet door Ronald Reagan.

  Ze heeft ook goede getuigenverslagen geschreven over Neurenberg. Al die bekentenissen zijn door marteling verkregen. Ze steunt daarbij op een Amerikaanse rechter die daarover veel heeft gesproken in de VS. Maar natuurlijk nooit de MSM heeft gehaal.
  Àlle duitse gevangenen in Neurenberg waren de facto gecastreerd.

  Onze Amerikaanse Helden !

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Van: Joop
  Datum: 24-9-2018 00:21:02
  Aan: k.van-der-pijl@sussex.ac.uk
  Onderwerp: MH-17

  Geachte heer van der Pijl,

  Met uw welnemen wil ik graag nog even terugkomen op onze vorige email uitwisseling betreffende MH-17 en met name de manipulatie bij de reconstructie van MH-17.

  Ik geef u hieronder twee foto's van het linker cockpitgedeelte, één van de reconstructie;

  http://imgb.igcdn.nl/3b408044f28b4ec590d56087a04616e8/opener/De_reconstructie_van_toestel_MH17_(foto_ANP).jpg

  en het origineel;

  https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

  en ook twee artikelen van waar deze foto afkomstig is;

  https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-017/

  https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2015/mh-17-abschuss-durch-ukrainische-su-25-ist-bewiesen/

  van Max van der Werff heb ik een email ontvangen waarin hij bevestigd dat het originele cockpitgedeelte zich bevindt op vliegbasis Gilze-Rijen en Joost Niemöller was tijdens de open dag op vliegbasis Gilze-Rijen waar deze wrakstukken waren opgeslagen voor de reconstructie. Alleen het originele wrakstuk van het linker cockpitgedeelte lag in een andere hangar opgeslagen waar niemand bij mocht. Mijn vraag is, als Max van der Werff weet dat dit cockpitgedeelte op Gilze-Rijen ligt, waarom hangt hij dit dan niet aan de grote klok? Of heeft dit te maken met dat hij al diverse malen door diverse instanties is ondervraagd? Dan begrijp ik zijn terughoudendheid in deze. Klokkenluiders worden niet al te zeer gewaardeerd in dit land, zeker waar het de staatsveiligheid aangaat.

  Over staatsveiligheid gesproken, ik geef u ook een link naar de film
  2/11: Het spel van de wolf, de moord op Theo van Gogh, waarin een dialoog voorkomt tussen het hoofd van de AIVD en een Amerikaan en waarom de AIVD is opgericht. Is dit feit, is dit fictie? Het is aan te bevelen de hele film te bekijken.

  https://www.vpro.nl/programmas/2-11-het-spel-van-de-wolf.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag heb ik ook uw gesprek met Karel van Wolferen op Café Weltschmertz bekeken. Wat een fantastisch gesprek, met voor mij zeer herkenbare elementen.

   Zo sprak u bijvoorbeeld over de insider trading tijdens 9/11. Het 9/11 commissierapport schrijft hierover dat dat inderdaad heeft plaatsgevonden maar omdat er geen connecties met Al-Qaida waren gevonden heeft men er verder geen onderzoek naar gedaan. Is er dan niemand in dat slimme Amerika dat het niet Al-Qaida was? In dat kader kunnen wij MH-17 inderdaad zien als de Europese 9/11.

   Ook leuk is om onderwijsgevenden in Nederland te instrueren hoe 9/11 onderwezen moet worden. Thomas Kean, de voorziter van de 9/11 commissie werd, ergens na 2007, ook de VS ingestuurd om onderwijsgevenden in de VS te instrueren hoe 9/11 onderwezen moest worden. Dat document is, natuurlijk, niet meer beschikbaar op het internet maar het heeft wel plaatsgevonden en de vraag is, wat heeft Thomas Kean de onderwijsgevenden vertelt, na de onthulling dat de 9/11 commissie was set up to fail? Nu in Nederland de ogen van mensen opengaan wat er werkelijk op 9/11 is gebeurd, moet men onderwijsgevenden instrueren hoe 9/11 onderwezen moet worden? Damage control?

   Nederlandse universiteiten en 9/11.

   Coen Vermeeren, jarenlang verbonden geweest aan de TU Delft, heeft een aantal jaren geleden Richard Gage (Architects & Engineers for 9/11 Truth) uitgenodigd om een lezing te houden over de instortingen van de World Trade Centre gebouwen 1, 2 en 7 en dat werd hem niet in dank afgenomen. Inmiddels werkt Coen Vermeeren niet meer voor de TU Delft en de reden daarvoor weet ik ook niet maar het geeft te denken.

   Ik was overigens zeer vereerd dat u noemde van "iemand" informatie te hebben ontvangen betreffende artikel 57 van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze informatie heb ik ook aan Willy van Damme gestuurd, waarna Stan van Houcke er een artikel met de kop "MH-17 corruptie" van heeft gemaakt. In mijn omgeving zie ik echter niemand die hier enige waarde aan hecht. Ook politici die ik benaderd om commentaar op deze wet hullen zich in stilzwijgen.

   Tot slot, mocht u geïnteresseerd zijn in een alternatieve kijk op de Britse politiek, dan kan ik u UK Column aanbevelen.

   https://www.ukcolumn.org/

   Met verontschuldiging voor dit lange epistel en met vriendelijke groet,

   Joop de Jong

   Verwijderen
 54. Russian MoD Presents IL-20 Investigation Results - Israel "Crossed The Line Of Civilized Relations"

  "The Russian Ministry of Defense just presented the results of its investigation (vid, English subtitles) into the September 17 incident in Syria. A Russian electronic warfare plane was hit by a Syrian air-defense missile during an ongoing Israeli attack on Syria. Fifteen Russian soldiers died when the plane fell into the Mediterranean."

  Moon of Alabama

  Wat citaten van persvoorlichter Konasjenkov:

  "We believe that the blame for the Russian Il-20 aircraft tragedy lies entirely with the Israeli Air Force," said spokesman Major General Igor Konashenkov, before revealing a detailed account of events leading to the downing of the Russian Il-20 military aircraft on September 17. The plane was shot down by the Syrian air defense units as Israeli's F-16s effectively used it as a cover during the attack on its neighbor."

  "This is an extremely ungrateful response to all that has been done by the Russian Federation for Israel and the Israeli people recently," Konashenkov said.
  ...
  "In view of the above, the hostile actions committed by the Israeli Air Force against the Russian Ilyushin Il-20 aircraft cross the line of civilized relations."

  The Russian government will, like its military, conclude the provocation was intentional and draw its consequences from that.

  http://www.moonofalabama.org/2018/09/russian-mod-presents-il-20-investigation-results-israel-crossed-the-line-of-civilized-relations.html#comments

  Blijf het een vreemd incident vinden. Waarom zouden de Israeli's zichzelf in de vingers snijden door de Russen onnodig tegen zich in het harnas te jagen? Vraag me af of de Russen het achterste van hun tong laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen