maandag 10 september 2018

Overleeft Mark Rutte ook steun aan terreurgroep Jabhat al Shabiya?

Allereerst ook eens een compliment voor de staats tv: Nieuwsuur komt met goed stuk werk over de Nederlandse rol in Syrie!

Vernietigende reportage
In een vernietigende reportage legt Nieuwsuur haarscherp uit dat de Nederlandse regering van Mark Rutte terreurgroepen in Syrie heeft voorzien van voertuigen (pickup trucks en bestelbusjes), uniformen, communicatie-apparatuur, voedsel, camera's en meer.

Rutte
Bij de volgers van Blik op NOS-journaal zal dit alles niet tot verbazing leiden. Maar het feit dat Trouw en Nieuwsuur er nu groot over uitpakken is wel verrassend. Wat steekt daar achter? En de vraag is of Mark Rutte, nu bij een breed publiek bekend is dat hij een terroristenvrind is, ook dit schandaal gaat overleven?

Van Dam
In de reportage kwam vooral de naam van van Dam veelvuldig voor. Hij is een Nederlandse ambassadeur en via hem liepen veel van de Nederlandse geld- en goederenstromen richting de terreurgroepen. Hij kwam ook aan het woord maar wilde niet zeggen op basis waarvan groepen steun kregen. Dit is natuurlijk uitermate vreemd. Je steunt bepaalde groepen, maar je wilt, als volwassen man, niet zeggen waarom: "Daarvoor moet je bij de Minister zijn." Lekker werk heb je dan. Je bent heerlijk met geld aan het strooien, maar op het moment dat er licht op schijnt, weet je, als een betrapt jongetje, plotseling helemaal niets meer. Ook niet meer waarom je dat geld en aan wie je het aan het strooien bent. Meelijwekkend eigenlijk.De Nederlandse regering in één beeld van reeds 80 jaar geleden. We begrijpen nu ook waarom de BTW op groente en fruit omhoog moet. De Jabhat al Shabiya strijders hebben nieuwe Isuzu's en Toyota's nodig. Het is niet eens Hollands fabrikaat! Nederland steunt Jihadi's en de Japanse maakindustrie in één move!

Wij complimenteren en feliciteren Mark Rutte al vast bij voorbaat met het overleven van dit schandaal. Voor Rutte, met dit nep-parlement, is dit slechts een klein rimpeltje. Mister Teflon zal er niet minder om slapen, en er niet één grijze haar van krijgen.

Gratis VraagstelTip aan de Kamerleden:
Vraag Rutte hoe hij het zou vinden als Assad gematigde oppositie en Jihadistische rebellen in Nederland zou steunen met uniformen, communicatie-apparatuur, en voertuigen.

29 opmerkingen:

 1. Nog een paar gratis vragen die aan de Kamerleden gesteld kan worden:
  - Nu gebleken is dat Rutte een grote leugenaar is die de Kamer bedriegt en misleid, is zijn verhaal en warrige uitleg over MH17 dan ook gelogen ?
  - Kan nu misschien die onderste steen wel naar boven gehaald worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Op videobeelden die de door Nederland gesteunde rebellengroepen op hun YouTube-kanalen plaatsen, is te zien hoe zij het type pick-uptruck dat Nederland leverde gebruiken door hier machinegeweren op te bevestigen en vanuit de truck hun doelen te beschieten. Het is niet na te gaan of de door Nederland gestuurde trucks ook daadwerkelijk voor dit letale doel gebruikt zijn omdat de pick-ups niet van een herkenningsteken zijn voorzien."

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2249806-nederland-steunde-terreurbeweging-in-syrie.html

  Zie ik hier een muizegaatje voor Rutte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik jou alle ingrediënten* lever om een rijdende bommenwerper te maken ben ik dan strafbaar of niet?
   *in plaats van die machine geweren geef ik je geld zodat je die zelf kunt kopen, of die krijg je gratis van mijn, onze, bondgenoot Amerika.

   Verwijderen
  2. In Nederland geldt een waxinelichtje als wapen. Dus trek je conclusies.
   Verwijderen
 3. Denial, Downplaying, Damage control. De MSM en de Tweede Slaapkamer worden wakker. Beter laat dan nooit, maar ik denk er het mijne van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt nog wereldnieuws!
  Nederland steunde terreurgroep in Syrië
  Ben benieuwd hoe ze zich hier uit kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eddy word je nou nooit eens moe van jezelf? Als je toch een msm kijk op de wereld hebt,waarom volg je deze site dan? Om je frustraties te botvieren op mensen die geen msm kijk op de wereld hebben? Als je niets zinnigs te zeggen hebt,onthoud je dan van commentaar graag,denk niet dat er iemand hier op zit te wachten,beter bezoek de npo’s Sites.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de uitzending niet gezien, maar het is 'niets nieuws onder de zon' en 'alles ijdelheid en najagen van wind', als je het aan de nieuwslezers van Nieuwsuur over laat (zoals je misschien merkt, haalt heilige 'Eddy' het beste in mij boven)

  Uit de emotie van het verhaal haal ik dat Nieuwsuur een item gemaakt heeft waarbij je het gevoel krijgt of moet krijgen dat Rutte moet hangen, als in de 2 minutes of hate zeg maar, waar nieuwsuur dagelijks haar programma mee weet te vullen.

  Maar Rutte is het probleem niet. Rutte is een inwisselbare trekpop, gemaakt van papier mache, en zonder ruggengraat waarvan er duizend in een dozijn gaan. Ik bedoel: als Rutte morgen weg is, is het land niet veranderd.

  Wat mist in de Nieuwsuur presentatie, is de reden waarom 'wij' geld uitgaven aan mensen die homo's van het dak gooien en die dankzij onze auto's, bommen en geld, een schrikbewind konden voeren over de gegijzelde bevolking. De cartoon legt het goed uit: omdat het geld opleverde! - Voor hen die R2P nastreven. Dat is het kabinet dat wordt aangestuurd door het groot MIC. Dat alles is ijdelheid, wat leidt tot ellende. En spijt. Hopelijk...

  Vraag die bij mij wel openstaat, is waarom Nieuwsuur en Trouw nu met dit nieuws komen. - Omdat het wellicht iedereen al bekend is dat NL terroristen in Syrie steunde behalve dan bij de propagandisten van de established media, die vervolgens ook niet konden achterblijven? - Ik bedoel: waar blijft hun alwetendheid anders?

  Toch is de meanstream media briljant: want waar is de verontwaardiging van deze gang van zaken? - Die is er niet, en komt ook niet. We mogen ons van de media boos maken om Rutte, die volgende week gewoon weer aanschuift bij het broekpak van Nieuwsuur om bv te vertellen over de fantastische 'stimulatie' van de economie door het huidige kabinet, etc. Alsof er niets gebeurd is.

  Maar dat de politiek en zogenaamde objectieve media, onder een hoedje spelen en er voor zorgen dat de belangen in de wereld (van de rijken) niet geschaad worden, ten koste van de rug van de belastingbetalende burger, daarover hoor je niks. Nu niet, nooit niet.

  Pas als 'we' het gelag in de cartoon in de eigen portemonnee voelen, mag Nederland opstandig worden. Tot die tijd mogen wij rustig blijven slapen. Als het aan de MSM ligt, die woorden als solidariteit, empathie, begrip, en vreedzaamheid niet kent of nooit toepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bogdanor is een ultrarechtse geradicaliseerde zionist, die in orthodoxe blaadjes schrijft.

   Chomski is een gerespecteerd academicus, is zeker niet erg left wing (vroegere PvdA-niveau). Een gesjeesd studentje als Bogdanor kan beter bescheiden zijn mond houden. Hoewel ik zelf doodmoe van Chomski´s kraakstem wordt.

   Zonder de holocaust te ontkennen is het uiteraard wel legitiem om de canon betreffende bepaalde historische feiten te bevragen, zeker als ´expert´ en nobelprijswinnaar, ontmaskerd als fraudeur, Elie Wiesel de architecten hiervan zijn.

   Wat nog veel belangrijker is te bevragen is hoe de geschiedenis, al dan niet juist weergegeven tot een ´holocaust industry´ is gemaakt.

   Dus Toktok, Jan Verheul ontkent helemaal geen holocaust, hij stelt alleen wat vragen over de historici en propagandisten er omheen.

   Toen ik jong was hadden we het over ´de oorlog´, de ´moffen´, de bezetting en over de jodenvervolging.

   Afgezien van ´de moffen´, dat is nu terecht racistisch, voldeden die oudere termen veel beter. ´Holocaust´ betekent namelijk natuurramp, in het Amerikaanse verzekeringswezen een ´act of God´ genoemd. Het is nu een ingeburgerde term maar is eigenlijk een vulgair barbarisme (ja, zo heet dat taalkundig!)

   Verwijderen
 8. Zo, het filmen van de 'false flag' gifgasaanval in Syrië is begonnen.

  Staged Filming of Mock 'Chemical Attacks' Has Begun in Idlib - Russian MoD

  As the Russian Center for Syrian Reconciliation reported, all the fake footage of "chemical attacks," designed to facilitate the implication of Syrian government forces, is expected to be sent to different TV channels before the end of the day.

  "According to the information received from inhabitants of Idlib province, militants are now filming a staged provocation in the city of Jisr al-Shugur, where "chemical weapons" are depicted as being used by the Syrian army against civilians. The film crews of several Middle Eastern TV channels arrived in Jisr al-Shugur in the morning, as well as the regional affiliate of one of the main American television news networks," the Reconciliation Center said.

  https://sputniknews.com/middleeast/201809111067930808-idlib-footage-alleged-chemical-attacks/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Filming of staged chemical attack in Syrian Idlib begins
   - Russian MoD Published time: 11 Sep, 2018 11:25 Edited time: 11 Sep, 2018 12:10

   Footage, meant to serve as proof that the Syrian government has conducted a chemical weapons attack in Idlib, Syria, is to be handed to global news outlets by the end of Tuesday, the Russian military claims.
   Several Middle East TV channels and a US news channel have been sent to Jisr al-Shughur in Syria’s Idlib Governorate to produce the footage needed for the provocation, a statement by the Russian Center for Syrian Reconciliation said. It added the intelligence came from local residents of Jisr al-Shughur.

   “All the footage of the staged provocation in Jisr al-Shughur is to be delivered to the newsrooms of TV channels, which are to broadcast it after its publication on social media,” the statement claimed.

   It also said that an Islamist group was provided with two canisters of a “chlorine-based chemical” for the purpose of the operation.

   The Russian military said the footage would include scenes of White Helmets operatives treating supposed victims of an apparent barrel bomb chemical weapon attack by Damascus.

   Moscow has repeatedly warned that a false flag chemical weapon attack was being prepared in Idlib, giving the US and its allies justification to attack Syrian government forces. Senior US officials have threatened Damascus with retaliation if it uses chemical weapons in Idlib and even preemptively assigned the blame for any such attack to the government."

   https://www.rt.com/news/438158-staged-chemical-attack-idlib/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

   Verwijderen
 9. Whoehahahahahaha!!!!!

  Houdt er rekening mee dat het vandaag géén 1 april is maar 11 september.

  Salisbury (dpo) - Last doubts over Russia's guilt in poisoning former spy Sergei Skripal have been eliminated. As the British government announced today, the passport of Russian president Vladimir Putin was found at the scene in Salisbury.

  According to Prime Minister Theresa May, the passport was only now found in another search of the scene, as it had been hidden under a fallen leaf.

  “Russia has 24 hours to extradite Vladimir Putin for questioning in London”, according to a statement issued by the British government. “Refusal will be taken as admission of guilt.”

  https://russia-insider.com/en/british-police-find-putins-passport-scene-salisbury-poison-attack/ri24722

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1 April is hier niets tegen.
   Alle gekheid op een stokje, waarom zouden de Russen niet net zo knettergekke verhalen de lucht is sturen als de Engelsen doen?
   Straks wordt het paspoort van May gevonden in een of ander metrostation in Moskou als daar een aanslag wordt gepleegd door Brits goedgezinde, zeer gematigde koppensnellers met een witte klak op, gefinancierd door May dus, die even een kijkje kwam nemen of alles wel naar wens verliep.

   Verwijderen

 10. "Joël Voordewind van de Christenunie reageert verbolgen op de vraag van Novini of hij wist van de steun van het kabinet aan gewapende groeperingen in Syrië: “Ik heb nota bene een motie ingediend om de steun aan het Vrije Syrische Leger te staken. Deze had een meerderheid kunnen krijgen als de partij van minister Koenders was meegegaan. Maar helaas: de PvdA stemde tegen..

  Een zoekopdracht in het krantenarchief van Lexis Nexis maakt duidelijk dat geen krant of actualiteitenrubriek aandacht heeft besteedt aan de motie van Voordewind. Ook in het digitale archief van de Tweede Kamer is het even zoeken, maar inderdaad: Op 29 april 2015 diende Voordewind een motie in, waarin hij het kabinet opriep “af te zien van steun aan het Vrije Syrische Leger en het geld te besteden aan humanitaire hulp in vluchtelingenkampen in en rondom Syrië.” Dit omdat “het verstrekken van middelen aan het Vrije Syrische Leger grote risico’s met zich meebrengt, bijvoorbeeld dat de steun contraproductief is en in de verkeerde handen kan vallen.

  Op dezelfde dag werd de motie in stemming gebracht. Vóór de motie stemden: CDA, SGP, Christenunie, SP, Partij voor de Dieren en 50Plus. Tegen stemden: VVD, PvdA, GroenLinks, D66, PVV, Groep Kuzu/Öztürk en Groep Bontes/Van Klaveren en Houwers.

  verder lezen op:

  http://www.novini.nl/steunt-nederland-terroristen-syrie/

  Motie van 29 april 2015. Drie jaar later voert de Tweede Kamer hetn toneelstukje geschokt, verbijsterd, onbegrijpelijk op.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geert Wilders houdt de boel voor de gek. @JoelVoordewind van Christenunie heeft op 29 april 2015 motie ingediend om steun terroristen te staken. Die werd weggestemd door complete fractie PVV!!! Steun aan haatbaarden gebeurde dus met instemming van Geert Wilders. Ra, ra, waarom?

  https://twitter.com/blikopnos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brede steun van het kabinet Rutte voor terroristen.

   De Nederlandse regering steunt terroristen in het buitenland en laat ze vrij rondlopen in het binnenland.

   Rutte 3 = Terreur 1.

   https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1039175340243988481

   Verwijderen
  2. Schrikbarend! Hoe heeft dit kunnen gebeuren na alle waarschuwingen van de Kamer?

   https://twitter.com/swsjoerdsma/status/1039179564809940992

   Verwijderen
  3. "Hoe heeft dit kunnen gebeuren ondanks alle waarschuwingen van de Kamer?", vraagt D66-kamerlid @swsjoerdsma zich af. Hoe durft u dit te zeggen Sjoerd Sjoerdsma? U heeft in 2015 motie weggestemd van @JoelVoordewind die einde moest maken aan steun.

   https://twitter.com/beek38/status/1039264431413313541

   Verwijderen
  4. Nu is ondertussen wel duidelijk aangetoond dat de Nederlandse regering bewust steun heeft gegeven om een regime wissel door te voeren in een ander land waar ze geen enkele band mee hebben.

   Paar vragen:

   - Waar heeft Assad, president van Syrië, die op een legitieme manier verkozen is, Nederland schade berokkend?
   Is er een reden om Assad aan te vallen, en zo ja op welke gronden?
   (de vluchtelingenstromen zijn een GEVOLG van de Nederlandse steun aan de rebellen en I.S., niet het beleid van Assad. Vóór de oorlog waren er amper Syrische vluchtelingen).
   - Sinds wanneer mag de Nederlandse regering zich bemoeien met buitenlandse politiek en dan middelen ter beschikking stellen om de huidige regering (van Assad)om te laten vallen c.q. te verwijderen?
   - Wie is daar de uiteindelijke opdrachtgever van?
   - Wat voordeel denkt de Nederlandse regering hier uit te halen en naar wie gaat dat voordeel dan?
   Laatste vraag: is het strafbaar om een buitenlandse regering bewust met Nederlandse steun en hulp te laten vallen en kan de staat, of in ieder geval de verantwoordelijk hiervan bestraft worden?

   Verwijderen
  5. Hier ligt een bias van beide partijtjes tegen de islam aan ten grondslag.

   Zowel Wilders als de Gristenunie hebben een blinde passie voor het extreem zionisme van typen als Pamela Geller.

   Die geradicaliseerde stroming tracht een associatie van het palestijnse verzet met terrorisme naar voren te brengen, overgoten met iranofobe haatsaus. Hun doel is de steun naar het palestijnse volk zowel vanuit de religieuze als de rechts-populistische hoek zo te breken.

   Persoonlijk breek ik liever de macht van CU en PVV!

   Blinde, verdoolde opportunisten!!!

   Verwijderen
  6. Joel Voordewind is kamerlid voor de CU.

   Verwijderen
  7. Dat verklaart dat hij tegen de jihadisten stemt, evenals Wilders. In die zin zijn ze (controlled) oppositie.

   In de grote lijn echter gaan ze 100% met de Likud agenda mee, en zijn dus onbetrouwbaar.

   Verwijderen
  8. @ Rootman

   Vind ik geen logisch argument. Israel zit in het kamp van de regime change in Syrie en steunt net als FUKUS en de Golfstaten.

   Verwijderen
  9. De zionisten zijn ook geen monoliet. Bovendien bedienen de CU, Wilders, de deep state, de bankiers en Soros verschillende interessen en volgelingen.

   In een groter perspectief dienen ze wèl dezelfde doelen.

   Verwijderen
 12. "De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

  https://twitter.com/beek38/status/1039196175210082307

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. “Zonder Poetin was Syrië er geweest”
   ERIC VAN DE BEEK op 10 JUNI 2017

   Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

   verder lezen op:

   http://www.novini.nl/zonder-poetin-was-syrie-er-geweest/

   Verwijderen
 13. Gewoon doorlopen a.u.b. er is niets aan de hand, gewoon doorlopen.

  Het lieg en bedrieg kabinet gaat gewoon door, niets aab de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles goed, maar toktok (eddy) niet meer bang maken, OK?

   Verwijderen