zondag 16 september 2018

111-jarige Amerikaan: Sinaasappelsap, grapefruit en joga

Wie wil er niet het geheime recept weten voor een lang en gezond leven? Mogelijk moeten we daarvoor bij de 111-jarige Amerikaan met Chinese naam, Henry Tseng, zijn.

Misschien is het, naast zijn positieve levenshouding en zijn dagelijkse sportieve activiteit, wel zijn ontbijt:

Ontbijt
Twee zachtgekookte eitjes
Een halve grapefruit (geen hele!)
Een halve banaan
Brood met (echte!) boter en jam
Klein bakje havermoutpap of ander graan/melkprodukt
Het geheel wegspoelen met jus d'orange en bakkie koffie.

Lees het hele verhaal in het Russisch, of in het Engels bij Metro.

Vroeger zwemmen en op zijn kop staan met joga, nu fietsen (op de hometrainer) en wat joga-oefeningen vanuit de rolstoel en knijpen in een bal om grip te trainen. En een goed ontbijt met citrusvruchten, ontbijtgranen en een lekker bakkie leut. Henry is er in ieder geval tot nu toe 111 mee geworden in goede gezondheid.

80 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tips.

  Mis hier wel het biertje en af en toe een vette zak met frites.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een pagina van vredesorganisatie Pax

  Waarom de Witte Helmen de Nobelprijs zouden moeten winnen
  06-10-2016

  Vandaag wordt bekend wie de Nobelprijs voor de vrede krijgt. Een van de kandidaten is de organisatie de “Witte Helmen” uit Syrië: mannen en vrouwen die direct na een aanval mensen proberen te redden. Meer dan wie dan ook verdienen zij het om dit jaar de Nobelprijs voor de vrede te winnen.

  De Witte Helmen zijn de puinruimers van de oorlog in Syrië. Het zijn vrijwilligers die proberen te redden wat er te redden valt. Hun motto is: “wie één leven redt, redt de mensheid”.

  In dagblad Trouw van vandaag beargumenteren PAX en het Syrische Comité waarom de Witte Helmen de prijs verdienen en wat de taak is van de internationale gemeenschap.

  https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/waarom-de-witte-helmen-de-nobelprijs-zouden-moeten-winnen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Retweet van Blik

  @ Eric vd Beek

  PR voor terroristen Syrië? Geld van ministerie BuZa ging naar PAX voor Peace, dat het doorsluisde naar Bellingcat, dat ene na andere rapport uitbraakte over al dan niet vermeende slachtoffers Assad. @PieterOmtzigt @SadetKarabulut @JoelVoordewind @Martijncda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:

   https://twitter.com/beek38/status/1041282256214650880

   Verwijderen
 4. Pax is zo'n organisatie voor mensen die maximaal deugen. Heeft talloze "partnerschappen" met organisaties die net zo maximaal deugen en is op die manier verbonden in een de wereld omspannend netwerk van deugdzaamheid. Wel bijna altijd het soort deugdzaamheid dat keurig in de pas blijft met het Amerikaanse State Department en ongetwijfeld (maar dat heb ik nog niet nagetrokken) een sliert sponsors die hun geld van Soros' Open Society krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pax publiceert regelmatig in het blad One World. Hier een stukje van Pax directeur Jan Gruiters van 22 februari jl.

  DIT IS GEEN OORLOG. HET iS EEN SLACHTPARTIJ’

  Assad bombardeert met hulp van Poetin systematisch, genadeloos en met ongekende wreedheid zijn eigen burgers. Oost-Ghouta beleeft de meest bloedige dagen in de zeven jaar durende oorlog.

  In 36 uur tijd vielen er in de belegerde enclave ruim 200 doden en 500 gewonden. Onschuldige burgers. Zes medische centra zijn de laatste dagen door bombardementen geraakt. “Dit is geen oorlog, dit is een slachtpartij,” kopte the Guardian.

  https://www.theguardian.com/world/2018/feb/20/its-not-a-war-its-a-massacre-scores-killed-in-syrian-enclave-eastern-ghouta

  De 400.000 inwoners van de enclave Oost-Ghouta leven sinds 2013 onder belegering. Ze overleven ondergronds in kelders. Er is nagenoeg niets meer te eten en het weinige dat er nog is, is onbetaalbaar. Onlangs bereikte een eerste voedselkonvooi de enclave, maar dat bracht te weinig verlichting voor te weinig mensen. Voor de ondervoede bewoners kan een verkoudheid fataal zijn. Elke stap buiten kan de laatste zijn.

  De bombardementen door Assad hebben een hysterische intensiteit en een epische omvang. “We staan voor de slachting van de 21ste eeuw” zegt een dokter in Oost-Ghouta. Hij herinnert zich een baby, een blauw gezicht, een mond vol zand. “Een gewond kind dat ademt met longen vol zand. Je krijgt een kind, één jaar oud, dat ze uit de puinhopen hebben gered en zand ademt, en je weet niet wie het is.”

  Dit is niet de wereld waarin wij willen leven.

  De kinderen in Ghouta huilen niet meer. De diplomaten zwijgen. De politieke leiders kijken weg. Unicef geeft blanco verklaringen af. De Veiligheidsraad stamelt machteloze woorden.

  Alles wat de wereldgemeenschap met de pijnlijke herinnering aan eerdere oorlogen heeft opgebouwd dreigt in Ghouta verloren te gaan. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wervelt als een vodje door geruïneerde staten. De Conventie van Geneve smeult gehavend in een verlaten hospitaal. De internationale verantwoordelijkheid om burgers te beschermen tegen de ergste internationale misdaden is lang geleden vergruisd.

  Nivin is één van de vrouwen die in Oost-Ghouta met haar dochter Maya probeert te overleven. Ze schrijft: “Er wordt niet aan jou gevraagd om wat te doen, want misschien kan je niets doen. Maar het is noodzakelijk dat je de details kent. De details van het leven dat wij leven, waarin elke minuut voorbij gaat alsof het een eeuw duurt.”

  Ja, ik weet het. Empathie stopt geen bommen. Maar als we ons gevoel afsluiten, ons mededogen verliezen dan dreigen we zelf slachtoffer te worden van de ontmenselijking die deze oorlog zo kenmerkt. We kunnen niet wegkijken van het leven bij de minuut van Nivin in Oost-Ghouta.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geldt ook voor de politieke leiders die zich steeds weer verschuilen achter zelfverklaarde machteloosheid en betekenisloze verklaringen. Dat is niet genoeg. De gruweldaden in Ghouta zijn te ernstig voor enkel uitingen van verdriet en machteloosheid. Als de VN en de lidstaten geen einde kunnen maken aan dit geweld, wie dan wel? Alle leden van de VN hebben een verantwoordelijkheid om alle mogelijke acties te nemen die binnen hun macht liggen. Voor een staakt het vuren. Voor de levering van voedsel en medicijnen. Voor het erkennen, voorkomen en vervolgen van oorlogsmisdaden.

   Dit is niet de wereld waarin wij willen leven. Er moet meer gebeuren. Er kan meer gebeuren. Dit moet stoppen. Deze barbaarse oorlog is mogelijk door Russische steun. De prijs die Rusland daarvoor betaalt is laag. De politieke druk op Rusland is onvoldoende. De collectieve politieke wil om dit geweld tegen burgers te stoppen schiet tekort. De prioriteiten zijn verkeerd. En dat voelt als een mond vol zand. Het falen van de internationale politiek inzake Syrië verstikt op den duur ook ons eigen bestaan.

   bron:Pax

   One World is zo'n schakeltje uit het deugnetwerk waar Pax ook deel van uitmaakt. (Als je een sterke maag heb kan je er de bijdragen van (jawel) Rena Netjes nog eens teruglezen).

   over One World:

   De uitgever is de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Deze organisatie wordt gesubsidieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van dezelfde uitgever verschijnt het kindertijdschrift Samsam.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Oneworld_(tijdschrift)

   Verwijderen
  2. En dan te weten dat dit Pax's motto is

   Vrede. Wie durft?

   Pax niet

   Verwijderen
  3. Ben wel eens bij Pax geweest, met een verhaal over vrede, en of ze dat wilden plaatsen. Maar dat deden ze niet. Jammer.

   PAX is van oorsprong een christelijke organisatie. Toch hecht ik meer geloof in pater Frans van der Lugt die voor zijn waarheid z'n leven heeft gelaten.

   Welk standpunt PAX daar heeft ingenomen, weet ik niet.

   Hier is pater Frans

   http://community.dewereldmorgen.be/blog/mario-bergen/2011/09/12/jezu-etenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syri

   Verwijderen
  4. Of ik weet het wel. Pax wilde regime change.

   Het volgende zei Pater Frans daarover in 2011

   De huidige gebeurtenissen houden ons natuurlijk erg bezig. Waar gaat dat allemaal op uitlopen?

   Mag ik eerst iets over de regeringsstructuur zeggen. Natuurlijk willen we allemaal dat de manier van besturen democratischer gaat worden. Maar bij die verandering moet je zorgvuldig luisteren naar de infrastructuur van het land. In Syrië zijn er meer dan 7 miljoen stammen (meer dan in Lybië) en zijn er wel 17 verschillende groeperingen, die moeilijk met elkaar kunnen samenleven en bij wie het nationale bewustzijn erg zwak is. In hun aanvoelen horen ze meer bij hun groep dan bij hun vaderland. Daarbij speelt het confessionele een grote rol.

   Hoe moet je een structuur gaan vinden die al die mensen bij elkaar houdt, daarbij oog hebbend voor de eigenheid van elke groep en hun afzonderlijkheid? Wat voor soort democratie stel je voor aan al die stammen die weinig democratisch te werk gaan ? Een innerlijke eenheid is nauwelijks denkbaar, maar via een krachtige (kratos) bovenstructuur kan je wellicht tot wat oppervlakkige eenheid komen.

   Zoiets moet langzaam groeien. Vooral geen modellen van buitenaf overnemen of een model gaan imiteren.

   Wie kan zo'n groeiproces best begeleiden?

   Ik denk niet dat de huidige oppositie daarvoor geschikt is. Bij die oppositie bestaat zelfs geen oppervlakkige eenheid. Ze vallen in verschillende groeperingen uit elkaar: de islam, de liberalen en democraten (veelal de jongeren), de veteranen (communisten etc.). De wieg van hun taal is veelal de reactie. Hun taal ademt weinig overtuiging uit. Ze zijn meer "tegen" iets dan dat ze iets positiefs naar voren brengen. En wat hebben ze in feite in handen om het beleid over te nemen? De hele infrastructuur is in handen van de regering.

   Daarbij is vanaf het begin het probleem van de gewapende groeperingen gekomen, die ook bij de oppositie horen, maar die nu hun eigen leven leiden en de val van de regering beogen. De straatoppositie is veel sterker dan elke andere oppositie. En die oppositie is gewapend en gaat vaak wreed en gewelddadig te werk om daarna de schuld aan de regering te geven. Veel regeringsmensen zijn door hen gefolterd en doodgeschoten.

   Ik persoonlijk verwacht weinig goeds van de oppositie, die ook aangestookt en betaald wordt van buitenaf.

   ...dat had de pater goed gezien

   Verwijderen
  5. Frans vd Lugt. Eén van de eerste getuigen te plekke die liet zien dat het in Syrie wat anders toeging dan wat in de krant stond. Heel bijzondere man.

   Verwijderen
  6. Ik qweet dat er in Lybië meer dan 2000 stammen zijn, allemaal met een stam-oudste. Er was ee vergadering in juni of juli van àlle stam-leiders in Libië, en men stond massaal achter Ghadaffi.
   Dit was te zien in een video verslag van een Yugoslavische journalist, destijds.

   7 miljoen stammen is met zekerheid een vergissing, maar dat is verder niet zo belangrijk.
   Ik vind dat Frans v d Lugt het probleem heel helder uitlegt.   Verwijderen
 6. Ik begrijp dat de directeur van een organisatie als Pax het druk, druk, druk heeft met vergaderen en stukjes schrijven. Daarom niet altijd de snel veranderende actualiteit kan volgen. daarom, als steuntje in de rug, een korte samenvatting van de realiteit in Syria in de afgelopen 6 jaar. Met dank aan Jeffrey Sachs

  https://twitter.com/IntheNow_tweet/status/1040629123964657669

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als added bonus op de twitter van Lemniscat een eindeloze reeks van tweets met beeldmateriaal die getuigen van de eindeloze ellende die de 'rebellen' van de 'internationale gemeenschap' op de Syrische bevolking hebben losgelaten.

   Verwijderen
  2. linkje:
   https://twitter.com/thelemniscat

   Verwijderen
  3. Dit is geen misleiding wegens drukte. Probeer in een conversatie met deze medewerkers maar eens met Vanessa Beeley of Eva Bartlett aan te komen, of beweringen over Venezuela te nuanceren.

   De totale verwerping, soms met woede gepaard gaande is verbazend, en je wordt meestal meteen als fascist uitgemaakt. Op een hoger niveau speelt dit waarschijnlijk minder, daar wordt het vermoedelijk glimlachend in de doofpot gestopt.

   Verwijderen
 7. “The Ivy League bourgeoisie who sit at the helm of the non-profit industrial complex will one day be known simply as charismatic architects of death. Funded by the ruling class oligarchy, the role they serve for their funders is not unlike that of corporate media. Yet, it appears that global society is paralyzed in a collective hypnosis – rejecting universal social interests, thus rejecting reason, to instead fall in line with the position of the powerful minority that has seized control, a minority that systematically favours corporate interests.” — From the article Avaaz: Imperialist Pimps of Militarism, Protectors of the Oligarchy, Trusted Facilitators of War | Part I, Section I, Sept 10, 2012

  http://www.wrongkindofgreen.org/2014/09/17/syria-avaaz-purpose-the-art-of-selling-hate-for-empire/

  Het verkopen van waspoeder of oorlog komt op hetzelfde neer: marketing

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die elite die jij vertegenwoordigt Eddy (god zal je straffen!) is alleen maar bezig met dood. Ze opereren via Hegel's Dialectics. Uit ieder conflict die zij managen vergroten zij hun macht.

   Verwijderen
 8. Report on IDF funding Syrian rebels pulled on request of ‘army’s censor’ – Jerusalem Post to RT

  The IDF has forced the Jerusalem Post to remove its explosive report on the Israeli military giving weapons to the Syrian rebels, the newspaper’s managing editor confirmed to RT.
  “We were told by the army’s military censor to remove that part of the story,” David Brinn, the managing editor of the Jerusalem Post, told RT as he replied to a request for comment. The report, ‘IDF confirms: Israel provided light-weapons to Syrian rebels’, which claimed that the Israeli military acknowledged for the first time that it had provided money, weapons, and ammunition to the Syrian militants, was removed just hours after being published without any explanation.

  https://www.rt.com/news/437719-jerusalem-post-idf-censor/

  met video (+/- 3 min.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op 7 september ontkende het IDF nog dat ze de terroristen steunden. Zie de link die E. geeft.
   Citaat uit E.'s post:
   On Monday, the IDF maintained its position that the IDF did not interfere in the Syrian Civil War.
   Het artikel deed verslag van wat er in Foreign Pol;icy werd geschreven.

   ---

   Nu staat er in het artikel dat ze ( IDF) het wèl hebben bevestigd, maar het na plaatsing toch geen goed idee vonden.
   Citaat uit Dawg's post: The report, ‘IDF confirms: Israel provided light-weapons to Syrian rebels’, which claimed that the Israeli military acknowledged for the first time that it had provided money, weapons, and ammunition to the Syrian militants, was removed just hours after being published without any explanation.

   Verwijderen
  2. Goed zo Toktok! voor de verandering spreek je een keer de waarheid!

   Alleen: het is Israel wat liegt: Er zijn nog NOOIT slachtoffers geweest van shiitische terroristen in Europa, want die zijn er niet.

   Het zijn allemaal salafisten geweest, vriendjes van Israel en de VS.

   Hamas is de enige uitzondering naar Israel, en Iran steunt hen nominaal omdat het ook een verzetsbeweging is.

   Dit is voor PR en om wat invloed te behouden in die beweging. Misschien niet heel slim, maar solidariteit tegen de vijand is ook veel waard.

   Verwijderen
 9. Ooit bezocht ik een bijeenkomst over Libië, op Clingendael. De dame van Pax Christi was totaal niet voor enige rede vatbaar. Fanatiek.
  ==

  @ Willem:
  David Ray Griffin schrifjt sneller dan PCR kan lezen, zo schrijft PCR.
  Op ICH vind je een ve3rhaal van PCR over een boek dat heet: "The American Trajectory: Divine or Demonic."
  Dat kwam op 1 juli uit.
  Het boek dat nu door Amazon wordt vastgehouden gaat inderdaad over 911, en zal mogelijik op 28 september toch door Amazon worden verkocht. ( Terwijl zse het nu al in de magazijnen hebben ! )  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik zag het nu ook wbt Griffin. Dank voor de correctie.

   En goed dat je bij Clingendael bent geweest. Ik wil dat soort dingen ook meer doen. Wellicht dat we elkaar op de hoogte kunnen houden aks er ergens een openbare lezing is.

   Verwijderen
 10. 111 jaar oud worden... wil je dat?
  Het is mogelijk dat hij in China is geboren en dat hij wat heeft gerommeld met zijn leeftijd.
  Je ziet dat de man probeert om zijn lichaam zo veel mogelijk te gebruiken: hij kan niet meer lopen, maar doet nu knijp-oefeningen.
  Veel ouderen stoppen met alle beweging.
  Zelf ben ik bewust veel meer fysiek aan het werk dan enkele jaren geleden. Ik denk dat dat nodig is om gezond oud te worden.
  Een 30 jarige kan ongezond leven. maar een oudere niet.

  De clou zit vermoedelijk nauwelijks in wat hij eet.
  Natuurlijk moet je wel aanleg hebben: goede genen voor het 'oud worden'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een pakistaans collega. Haar vader is 55, maar veel pakistanen die haar vader kent zijn al met pensioen terwijl zij dezelfde leeftijd hebben als hem. Gewoon omdat ze hebben gelogen vanwege hun leeftijd. LOL. Wat een feest die immigranten!.

   Verwijderen
  2. https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf

   Bekijk in de header van het document welk EU land de Marrakesh Declaration van 2 mei 2018 niet tekende. (hint: Sargentini)

   Verwijderen
  3. "Wat een feest die immigranten!."

   Het oude liedje Oligarch:

   Als je een hekel hebt aan (te) veel immigranten ( en dat heb ik ook), zoek dan niet de schuld bij die immigranten.
   Zoek uit wie die massa-immigratie heeft doorgedrukt.
   Bekritiseer DIE mensen.

   Doe jij niet. Jij verdedigt DIE mensen als die zaak wordt besproken.

   Verwijderen
  4. @ Dawg.
   Ik begrijp dat er in Marokko is gesproken over de migratie.
   Deze ambtelijke taal leest lastig.
   Maar ik zie wel 'Netherlands' als aanwezige staan.
   Van jou begrijp ik dat Nederland niet ondertekende.

   Verwijderen
  5. Ik nen ook zwaar aan het afvallen en ga naar de fysio-sportschool sinds een maand. Mijn elektrische fiets staat ook weer in de schuur. Het is waar dat je voor een ongezonde leefwijze op gevorderde leeftijd een heel zware prijs moet betalen.

   Verwijderen
  6. @ Jan

   Nederland staat bij de landen die de verklaring hebben getekend, maar het is Hongarije die ontbreekt.

   Strikt genomen is er niet zoveel bijzonders te lezen in die hele Marrakesh verklaring of je moet die verklaring in z'n geheel interpreteren als een bevestiging dat de EU door wil gaan met de massaimmigratie.

   Het venijn van dit soort verklaringen kan soms zitten in de betekenis die later gegeven wordt van een paar regeltjes tekst zodat het bijvoorbeeld practisch gesproken vrijwel onmogelijkw ordt een onderscheid te maken tussn legale en ilegale migranten.

   Zie bijvoorbeeld blz 2 van de verklaring:

   "1. A human rights-based approach: the implemented actions will contribute to fully respectingthe human rights and dignity of refugees and migrants, irrespective of their migration status;"

   Verwijderen
  7. @ Dawg.10.23
   Goede bijdrage van jou.
   Wetgeving en juridische 'besluiten van jaren geleden' horen bij de manier waarop de Elite ons regeert.
   Hoe vaak hoorden we niet: "Je kan die asielzoekers niet weigeren. Je kunt de immigratie niet stoppen.'

   Doet me denken aan een besluit door Het Congres in ca 1998: Om een inval in Irak mogelijk te maken moesten en paar wetten worden gemaakt..
   Als er dan later iets gebeurt ( 911) , dan zijn alle hindernissen al weg gehaald: Toeval? nee natuurlijk.

   Ook wereld-regeren is vooruitzien.

   Voordeel van wetgeving en juridische strijd: Er is weinig publiek voor.

   En als het echt grof wordt dan worden er wetten aangenomen die in 1000 bladzijden worden omschreven en waar het Parlement dan 8 uur de tijd heeft om dat te lezen. De MP's snakppen wel daqt ze in het ootje worden genomen, maar ja, als hen dat zou doen revolteren, dan waren ze toch nooit MP geworden, nietwaar. De selectie is streng.

   Ik stel 'juridische technieken' op even grote impact als 'liegen door weglating' en 'valse Vlaggen' als technieken om de democratie succesvol te omzeilen.

   De meest krachtige techniek is natuurlijk die 'DEMOCRATIE !' zelf: het wijd verspreide misverstand dat 'het volk' invloed heeft. Dàt is pas een krachtig middel. Want dat voorkomt dat het opstand wordt.
   Want 99% van de mensen 'gelooft het wel': als het moeite kost dan blijken ze bereid om alles te geloven dat hen toestaat lekker niks te doen. "Ik heb nù toch nog geen honger !"

   Verwijderen
  8. Ik heb het alleen maar over degene die de immigratie veroorzaken. Wallstreet oligarchen waaronder (uitvoerder Soros) met hun corporatische NGO's en lobbyisten.

   We moeten opstaan als burgers en een immigratiestop eisen!

   Verwijderen
 11. "DIT IS GEEN OORLOG. HET iS EEN SLACHTPARTIJ’

  Dit is precies dezelfde uitspraak als Norman Finkelstein deed over de Gaza -oorlog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie de bijbel leest weet dat David een vreselijke psychopaat was.

   Verwijderen
 12. Wilde toestanden in Salisbury de avond voor de aanslag

  Novichok suspects' drug-fuelled night of 'cannabis and prostitutes' at £75-a-night East London hotel just hours before Salisbury attack

  *Ruslan Boshirov and Alexander Petrov reportedly kept guests awake at hotel
  *Witnesses say cannabis wafted from their twin room at City Stay Hotel, London
  *Furious guests complained after the pair smuggled a prostitute into room for sex


  https://www.dailymail.co.uk/news/russia/article-6172497/Novichok-suspects-drug-fuelled-night-cannabis-prostitutes-75-night-London-hotel.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Rusland denkt men dat die twee een homo relatie te verbergen hebben.
   Zou dit bericht 'ingestoken' zijn door MI5, om dat homo-verhaal te ondermijnen?
   Zelf had ik ook het vermoeden dat ze op hun homosexualiteit betrapt waren, en het er daarom zo moeilijk mee hadden.

   Eerst zag ik in hen ook geen toeristen die naar de kathedraal gaan kijken, maar als die Kathedraal veel Russen aan trekt, dan zou dat toch mogelijk zijn.

   Verwijderen
  2. Dawg, de wilde toestanden waren dan in Londen. En vlak voor ze die deurknop moesten gaan zoeken in Salisbury.

   "Furious guests complained after the pair smuggled a prostitute into room for sex"

   Furious guests?
   Waar waren die zo boos over?

   Verwijderen
  3. "Zou dit bericht 'ingestoken' zijn door MI5, om dat homo-verhaal te ondermijnen?"

   Bingo, was de eerste gedachte die in me opkwam. Je zou het idee kunnen krijgen dat er in het Skripal-verhaal aan de lopende band geimproviserd moet worden en dat daarbij voortdurend nieuwe gaten gedicht moeten worden.

   De gasten waren zo furieus omdat Ruslan en Alexander erg lawaaig waren.

   Verwijderen
 13. Blik retweet:

  Kijk net het gesprek met van Dam en @jesseklaver in @Buitenhoftv terug over NL steun aan zogenaamde gematigde rebellen. Opvallend dat Klaver geen oordeel heeft over de resultaten van het ‘iets doen’ (bemoeienis met de burgeroorlog in Syrië en steun aan ‘gematigde’ rebellen).

  https://twitter.com/SadetKarabulut/status/1041340396146712577

  Opvallend, maar niet verbazingwekkend. Groen Links zit altijd op de lijn van de gewapende interventie. Stemden ook de motie Voordewind weg.

  Daar sta je dan als grachtengordelsocialist. Keurig op Groen Links gestemd, je verplaatsend met het OV en de bakfiets, lid geworden van allerlei maximaal deugende NGO's en dan toch meespelen in Washington's regimechangecircus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ollongren wilde kritisch rapport inlichtingendiensten pas na referendum publiceren

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wilde niet dat een kritisch rapport van de toezichthouder op de inlichtingendiensten vlak vóór het referendum over de Inlichtingenwet verscheen. Dit staat in stukken die Nieuwsuur heeft opgevraagd op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

  Het ministerie ontkent dat de timing van publicatie enig verband houdt met het referendum, en dat het alleen was vanwege de afstemming met het buitenland. "De minister wilde het rapport in zijn geheel openbaar maken en helemaal niet witten. Juist vanwege het belang van transparantie. Overeenstemming hierover bereiken met de buitenlandse inlichtingendiensten kost tijd."

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2250742-ollongren-wilde-kritisch-rapport-inlichtingendiensten-pas-na-referendum-publiceren.html

  Juist vanwege de transparantie.....

  Ongelimiteerd bespioneren van hare majesteit onderdanen, Want terroristen.

  Dezelfde die we bewapenen en uitrusten in het MO.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Transparantie: daarom noet de pers een beroep doen op de WOB.

   Verwijderen
 15. Sargentini viert haar overwinniung op Orban.
  In de Volkskrant lees ik het volgende:

  Wat is de politieke betekenis van je succes?

  ‘Hopelijk komt nu een eind aan het verhaal dat we soevereine staten zijn en dat inmenging in wat mensen binnenlandse aangelegenheden noemen, niet mag.


  Dit is dus het bewijs: Als je lid van de EU bent, dan kun je de massa-immigratie niet tegen houden.

  (Daarom zijn de Engelsen er uit gestapt: de Engelse kiezer wel te verstaan.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even herhalen: de overwinning van Sargentini is gebakken lucht. Het zou heel misschien tot een verontwaardige veroordeling kunnen komen, maar voor sancties is een unanieme stemming nodig.

   Wat ik overigens wel extreem zwak vind is dat de EU de sancties tegen Rusland blijft verlengen. Ik had van Hongarije, oostenrijk en Italië toch veel meer ballen verwacht...

   Verwijderen
  2. Nog even en dan hebben we een Nederlandse variant van de Magnitsky wet. Nota bene met de medewerking van Omtzigt.

   https://twitter.com/beek38/status/1041684773289254912

   Verwijderen
 16. Overal op het nieuws: bewijs dat Oekraïne achter de moordaanslag op MH17 zit
  MH17 bij RT
  Bij het Nederlandse journaal houd het JIT natuurlijk vol dat hun versie (Rusland is de dader) de juiste is.
  En om het eerlijk te houden hier ook de Nederlandse krantenversie van dit bericht.
  MH17 bij het AD
  Vergelijken mag de lezer zelf doen.
  Volgens mij moeten ze met karrenvrachten vol met bewijs aan komen en dan zal het JIT het nog niet geloven. Rusland is de dader. PUNT UIT!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het JIT is vanaf het begin gecomprommiteerd en partijdig geweest, en dit is zeker niet minder geworden door het kritiekloos opnemen van de Bellingcat beweringen.

   Uiteraard hebben de media en instanties veel te veel geloofwaardigheid geïnvesteerd om hier ooit nog op terug te komen, dus deze kwestie zal evenals de andere grote false flags na WO-2 een trage dood in stilzwijgen sterven.

   Het AD artikel wijst hier ook op, want aan het eind worden de headline feiten van destijds even herhaald, het heeft dus nu al geheugenopfrissing nodig, na 4 + jaar.

   Terecht overigens, na zeker 100 000 burgerdoden sindsdien door VS, Israel en KSA+andere golfstaten oorlogen en misdaden tegen de mensheid!

   Verwijderen
  2. Rootman, ze kunnen wel proberen om dit alles een stille dood te laten sterven, maar dan vergeten ze wel even dat we intussen wel internet hebben en dat er steeds meer mensen zijn die niet in die Nederlandse leugens trappen.
   Ooit lopen ze tegen de lamp, hoe hard ze ook hun best doen om dit proberen te vermijden.
   En in Rusland zijn ze niet achterlijk, ook al zouden ze bij het JIT dit wel wensen.

   Verwijderen
  3. Ik denk dat er weinig aan te doen is. Voorlopig blijven de sancties en de vooroordelen, ondanks het leuke wereldkampioenschap afgelopen zomer.

   De Europese kiezers komen niet bepaald snel in opstand, maar mocht er ooit een ommekeer plaatsvinden, dan is er vermoedelijk ineens opvallend veel draagvlak on de hetze tegen Rusland en Iran eindelijk te stoppen. Daar hebben ook wij een taak, om mensen af en toe te prikkelen tot bevragen.

   Verwijderen
  4. Ik denk dat deze Russische klapper heel gemakkelijk gepareerd kan en zal worden door het JIT.

   Op 24 mei jl. hield het JIT een persco waarin de Russische 53 ste AA brigade werd aangewezen als zijnde de eenheid waarvan het voertuig en de raket waarmee MH17 werd neergeschoten afkomstig was. In feite werd met deze mededeling de beschuldiging waar Bellingcat een al jaar eerder mee kwam nog eens gerecycled.

   Tijdens de persco lagen de wrakstukken van een BUK raket ostentatief in beeld.

   https://nos.nl/artikel/2233305-buk-raket-die-mh17-neerhaalde-was-van-53ste-brigade-van-russische-strijdkrachten.html

   Kan me niet meer herinneren of officials dan wel verslaggevers van de NOS expliciet stelden dat het hier ook ging om resten van de raket die MH17 zou hebben neergehaald. Die suggestie werd door de aanwezigheid van die resten natuurlijk wel gewekt
   Max vd Werff wees destijds echter al op de disclaimer die het OM op haar site had staan. Op diet site stalt het OM na de bespreking van wat kenmerken en serienummers van de tentoongestelde delen van de BUK op 24 jl.:

   "Het JIT heeft vastgesteld dat het hier gaat om een raket van de 9M38 Buk-serie. In hoeverre beide delen behoren tot de raket die afgevuurd is door de BUK-TELAR van de 53ste brigade kan vooralsnog niet met zekerheid worden gezegd."

   https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@103182/update/

   Verwacht dus binnenkort een disclaimer van het Om waarin ze stellen nooit beweerd te hebben dat de tentoongestelde wrakdelen van de BUK waren die MH17 neerschoot.

   Ik verwacht dus niet dat het Russische nieuws het JIT de kop gaat kosten. Anders wordt het misschien mocht blijken dat de BUK raket uiteindelijk bij het 223 ste van het leger van UA in fdienst is genomen. Dat onderdeel was rond 17 juli operationeel in de Donbas.

   Wat betreft de onbetrouwbaarheid van de internetfoto's en filmpjes die met animaties (sic!) aan elkaar worden geregen hebben de Russen wel volkomen gelijk. Maar dat is een verhaal apart.
   Verwijderen
  5. Het leuke van de Russen is dat zij met geen enkel woord meer reppen over de aanwezigheid van een of meerdere Oekraïense gevechtsvliegtuigen en zich precies houden aan het JIT rapport. Niet dat het geen Oekraïense gevechtsvliegtuigen zijn geweest, want die waren het wel, bewijst artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, bewijst het vervalsen van bewijsmateriaal, bewijst het stilzwijgen van de kamerfracties en bewijst de 'zelfmoord' van Vladislav Voloshin!

   Verwijderen
  6. Belgische journaal liet zien hoe de beelden van bellingcat vervalst zijn, maar toch konden ze het niet laten om Rusland met het vingertje te wijzen aangezien Rusland in het verleden ook al eens niet de waarheid heeft verteld.
   Als ik dit hoor dan denk ik dat Putin bij Rutte in de leer is geweest. (wie kan het hardste liegen)

   Verwijderen
  7. Joop, mijn stelling staat bij mij nog steeds overeind:
   Oekraïne heeft die buk afgevuurd maar aangezien die niet meteen 'dodelijk' was heeft die Oekraïense jet een handje geholpen en de genadeklap uitgedeeld. Beide versies, buk en jet kloppen dus. En natuurlijk beide van Oekraïne, dat blijft voor mij als een paal boven water staan tot ze met deugdelijk bewijzen het tegendeel kunnen aantonen en dat hebben ze tot nu toe nog niet kunnen doen. Dus.....

   Verwijderen
  8. @ J

   Artkel 57. lid 2 bewijst helemaal niks. Het wijst hooguit op een motief om de zaak in de doofpot te zoeken. Niet onbelangrijk, maar een bewijs is iets anders.

   Ook is het niet zo dat de Russen zich 'aan het JIT scenario houden'. Ze wijzen op de onvolkomenheden er van.

   Verwijderen
  9. En zolang kroel niet met deugdelijk tegenbewijs aankomt blijft hij voor mij ook in de categorie 'fantast, en (.....) mag hij zelf invullen, zitten.
   Verdere reacties op kroel zijn dus niet nodig. De moeite niet waard.

   Verwijderen
  10. @ Natt

   Mooi toch om Gen. Igor Konashenkov even het JIT aangever Bellingcat te zien trollen met z'n eigen gele, groene en rode lijntjes over foto's en videoclips. Hadden ze al veel eerder moeten doen. En nog even af ronden met een afgeluisterd telefoongesprekje waarmee UA zichzelf in de beklaagdenbank zet.

   https://www.rt.com/news/438596-mh17-downing-russian-briefing/

   Verwijderen
  11. Zoek de verschillen en zeg mij maar dat de OvV geen bewijsmateriaal heeft vervalst.

   https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/Luftfahrt/topelement.jpg

   https://www.youtube.com/watch?v=ql074Q53-p0

   Verwijderen
  12. @ J

   Interessant, was me nog niet opgevallen dat ze niet alleen bij de mockup op dat stalen frame de reconstructie hadden gemanipuleerd, maar dus ook bij de animatie. Brutale misleiding.

   Verwijderen
  13. @Dawg.

   Heeft het JIT onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van Oekraïense gevechtsvliegtuigen, ja of nee?

   Heeft Tjibbe Joustra in een interview na de presentatie van het tussentijdsrappport en de reconstructie van de MH-17 gezegd waar het JIT naar moest zoeken, ja of nee?

   Verwijderen
  14. @Dawg.

   Dus jij hebt niet eerder aan mij geschreven;

   "Verdomd, je hebt gelijk!"

   Verwijderen
  15. Wie hier heeft er in de Nederlandse MSM ooit iets gelezen over artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid?

   Niemand, want zowel de OvV, JIT, regering en tweede kamer, als de media, zwijgen als het graf hierover.

   Verwijderen
  16. @J

   Ja, bij die mockup. Daar zouden ze een ander paneel geplaatst hebben in plaats van het originele omdat dat minder schokkend zou zijn, zei je toen.

   Geen idee wat je met die vraag over Joustra bedoelt. En doe niet zo agressief.


   Verwijderen
  17. @Matt,

   "Joop, mijn stelling staat bij mij nog steeds overeind:"

   Dat mag maar er klopt iets niet aan je stelling, want waar is in de reconstructie van de MH-17 het cockpitpaneel met de kogelgaten te vinden?

   Verwijderen
  18. @Dawg.

   "Geen idee wat je met die vraag over Joustra bedoelt."

   Vreemd, is hier toen uitgebreid behandeld.

   Verwijderen
  19. Joop, jij weet net zo goed als ik dat het betreffende paneel NIET is tentoongesteld tijdens de presentatie van hun rapport net zo als andere delen waar kogelgaten inzitten. Dat betreffende onderdeel, met de kogelgaten dus, is zelfs nog redelijk lang op de crashsite blijven liggen zodat er foto' van gemaakt zijn en er ook steeds de vraag werd gesteld waarom zo een belangrijk stuk niet meteen naar Nederland is getransformeerd.

   Verwijderen
  20. @Matt,

   Daar gaat het in dit geval niet om, het gaat erom waarom het niet gebruikt is voor de reconstructie en het betreffende paneel was voor de reconstructie al in Nederland, want er was een "open dag" op Gilze-Rijen waar mensen de diverse wrakstukken konden bezichtigen. Behalve die met de kogelgaten, die lag in een andere hangar opgeslagen en daar mocht niemand bij.

   Verwijderen
  21. Joop, en ook Dawg, uiteindelijk blijkt nu dat wij toch gelijk hebben gekregen want met een beetje logisch redeneren, verschillende (losse) feiten aan mekaar koppelen en verbanden zien kom je er achter dat het hele MSM en JIT verhaal 1 grote leugen is, maar omdat zij de macht en de mogelijkheden hebben, zoals een bellingcat die meteen geloofd word door diezelfde MSM die in hun broek sch..ten voor baas Amerika en hun slaafs volgt en uitvoert wat wordt opgedragen, wij het hier enkel met verstand en logisch redeneren kunnen weerleggen en hopen dat uiteindelijk hun tegenstander (Rusland) met bewijzen komt waar ze eigenlijk niet onderuit kunnen.
   Maar ik kan je dit op een briefje geven: dit verhaal gaat met dezelfde sisser aflopen als het verhaal dat Nederland koppensnellers, moordenaars van vrouwen en kinderen steunt in Syrië, en hoor je er straks NIETS meer over.
   Over tot de orde van de dag: inleveren van loon en waardes zoals vrijheid, belasting betalen en aub je kop houden!

   Verwijderen
  22. @Matt,

   "Maar ik kan je dit op een briefje geven: dit verhaal gaat met dezelfde sisser aflopen als het verhaal dat Nederland koppensnellers, moordenaars van vrouwen en kinderen steunt in Syrië, en hoor je er straks NIETS meer over."

   Dan laten wij dat zelf gebeuren

   Verwijderen
  23. Joop, al die getuigen die een jet dan wel gezien of gehoord hebben zijn ook volledig genegeerd in het JIT onderzoek, maar voor mij staat vast dat die jet er wel degelijk is geweest. Ook de zelfmoord(?) van de betreffende piloot, die ineens promotie maakte maar blijkbaar met zijn geweten in de knoop zat is ook buiten het onderzoek gehouden maar is wel een belangrijke aanwijzing naar de opdrachtgever, de werkelijke dader dus.
   Wat mij ook bijblijft is het gegeven dat er maar een paar buk fragmenten zijn gevonden terwijl er dat duizenden hadden moeten zijn. Dit geeft aan dat de buk niet zo doeltreffend is als werd voorgewend en de jet dus heeft moeten helpen met 30mm kogels. Ook het gegeven dat ineens opdracht werd gegeven aan MH17 om lager te gaan vliegen boven oorlogsgebied(!!!)past hier precies in: de betreffende jet was niet helemaal voorbereid om op 13km te vliegen maar kon 10 km wel aan. Je hebt de aanpassingen op het net voor jouw ogen zien gebeuren.
   Verbind de puntjes en op een gegeven moment zie je het beeld.

   Verwijderen
  24. "Dan laten wij dat zelf gebeuren"

   Helaas is dat een keiharde werkelijkheid.

   Verwijderen
  25. @Matt,

   Er is geen sprake van een BUK, er is alleen schade waar te nemen voor de aanwezigheid van een of meerdere gevechtsvliegtuigen. Het JIT rapport spreekt ook alleen maar van gaten die niet groter zijn dan 11 mm. Het JIT heeft ook geen onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen omdat daar geen aanleiding voor was en alles duidde op een BUK.

   Verwijderen
  26. Het JIT heeft helemaal geen onderzoek gedaan. Rusland heeft het gedaan. PUNT UIT! (wisten ze al vóór de crash) Nu is het alleen zaak voor het JIT om alles ook in die richting te laten wijzen. Heeft dus niks met 'onderzoek' te maken maar puur met manipuleren van "bewijzen" om hun verdachtmaking ook te laten kloppen.

   Verwijderen
  27. @Matt,

   Nee, het JIT heeft het Bellincat verhaal gebruikt als zijnde de waarheid, des te meer het bewijs dat er geen onderzoek is gedaan naar de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen en het feit dat er een ander cockpitpaneel is gebruikt. Het mocht geen Oekraïens gevechtsvliegtuig zijn en dat is daarom was de "Intelligence was fixed around the policy" evenals de "Intelligence was fixed around the policy" tijdens de gifgasaanval op Ghouta, etc. etc. etc.

   Verwijderen
 17. Het kleine wereldje van ons kent ons

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2018/09/the-intellectual-corruption-of_17.html?m=1

  Over het echtpaar Nolkaemper waarbij de een de ander een proces moet aandoen omdat de een verzwegen heeft dat NL terroristen steunt, terwijl de ander slachtoffers van terreur juridisch bijstaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter volledigheid: nollkaemper is 'Extern Volkenrechtelijk Adviseur van het kabinet' en had in zijn functie niet mogen zwijgen.

   Stelt Stan, en dat ben ik met Stan eens.

   Nu alleen nog een rechter vinden die geen onderscheid maakt tussen recht en rechtvaardig

   Verwijderen
 18. Kentering? Hoop?
  (Soms denk je: gaat er tòch iets veranderen? Zulke zaken wil ik kort aanduiden onder het kopje: Kentering? Hoop ?)

  1.
  Op RT zag ik dat de Noorse regering heeft verklaard dat hun steun aan de inval in Libië het gevolg was van 1) zichzelf slecht informeren en 2) te veel vertrouwen op andere instanties als de VN.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Twee zwaluwen (repo over Nederlandse hulp aan extremisten in Syrie en over Ollongren die rapport achterhoudt voor de Kamer) maken natuurlijk nog geen zomer. Met dit soort verslaggeving maakt de NOS weer ten volle duidelijk dat we hier met de Staatsomroep te maken hebben.

  Zero inhoudelijke argumentatie en maximale negatieve franming.

  Atlantic Council medewerker en doorgeefluik Bellingcat mag uiteraard ook even een duit in het zakje doen:

  "Journalist Elliott Higgins van onderzoekscollectie Bellingcat die de beelden aanleverde, haalt hard uit naar die conclusies. "Die Russische 'experts' hebben geen idee waar ze het over hebben en hebben niet de beschikking over hetzelfde bronmateriaal als wij."

  https://nos.nl/artikel/2250814-mh17-team-gaat-nieuwe-stukken-bekijken-en-stipt-russische-onwil-aan.html

  Niet hetzelfde bronnenmateriaal? Bellingcat was toch een burgerjournalist die gebruik maakte van open source bronnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bellingcat is een gewoon personeelslid van de Atlantic Counsel onder de dekmantel van "brave huisvader" die af en toe op het internet zit (...) en misstanden kan blootleggen.
   Heeft helemaal geen papieren als journalist, of het moeten vlug in mekaar gedraaide valse papiertjes zijn die de CIA of NSA in een handomdraai voor hem fiksen.
   Als Higgens geaccepteerd word als 'burgerjournalist' dan ken ik er wel een paar die ook voor die titel in aanmerking komen. Zullen ze bij de MSM niet zo blij mee zijn!

   Verwijderen
 20. #MH17 Buk-raket werd in 1986 geproduceerd in fabriek in Dolgoprudny in regio Moskou. Raket werd op 29-12-1986 vanuit fabriek verscheept en geleverd aan Oekraïense militaire eenheid 20152, nu het 223e luchtafweerregiment. Eenheid nam deel aan strijd in oostelijk Oekraïne in 2014.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1041632712648478720

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht dat je schreef dat Rusland zich niet aan het JIT rapport hield? Waarom zijn de Russen dan bezig om aan te tonen dat het geen Russische maar een Oekraïense BUK was en met geen woord meer reppen over Oekraïense gevechtsvliegtuigen? Ik denk toch overtuigend bewezen te hebben dat het geen BUK kan zijn geweest maar Oekraïense gevechtsvliegtuigen? Of je moet, natuurlijk, meegaan met het OvV/JIT verhaal.

   Verwijderen