zondag 26 november 2017

Stijgt de Russofobie CDA-fractieleider Buma naar het hoofd?

Kopje verse thee, bordje havermout op schoot en een zachtgekookt eitje. We gingen er eens lekker voor zitten vanmorgen, want CDA voorman Sybrand Buma ging ons bij WNL op Zondag met gastheer Rick Nieman eens goed uitleggen hoe het nou zit met die Russen die "onze democratie destabiliseren", en "levensgevaarlijk bezig zijn".


#Hennisdebat

Buma kwam ook bij WNL aanzetten met het verhaal dat bijvoorbeeld bij het Hennis debat vanuit Rusland 600 accounts meetwitteren met de hashtag #Hennisdebat.

Blik heeft zelf vlug op die hashtag gekeken en kon niks vreemds vinden, maar Blik is geen IT-specialist. Is er iemand van onze lezers die hier iets zinnigs over kan zeggen, met name over de technische aspecten van zo'n eventuele Russische actie? Hoe zou dat dan in zijn werk gaan? Hoeveel Nederlandssprekende mensen heb je daarvoor nodig in Rusland?

Als het technisch al zou kunnen, dan is de volgende vraag, waarom? En, zou het de afloop van het debat (vertrek Hennis) beinvloed hebben? Als we Buma mogen geloven wel. En ook het Oekraïne referendum, de Brexit en de onafhankelijkheidsdrang van Catalonië: allemaal zo gelopen door die listige Russische trucjes!

Amerikaanse club heeft het onderzocht...

WNL toont de laatste woorden van Hennis in de Tweede Kamer met rechts de binnenkomende tweets. Het is zo gemonteerd dat het inderdaad lijkt alsof de arme Hennis bezwijkt onder de Russische tweets. Een dramatisch muziekje op de achtergrond doet de rest. Nieman snapt er niks van: "Waarom zouden ze?!" (de Russen dit doen). Sybrand Buma: "Dit is wel fascinerend hoor, want het is onderzocht in de Verenigde Staten, niet in Nederland (de verhaaltjes over Saddam Hoesein en Massavernietigingswapen kwamen ook uit de VS...red.). Daar is een club die onderzoekt, 600 afzenders uit Rusland en hun Twittergedrag en ze hebben uitgevonden dat die gelieerd zijn aan de Russische overheid. En iedere keer als er in het Westen iets gebeurd dat beweging veroorzaakt, onrust, destabilisatie komt een hashtag met dat ondewerp fors uit die 600 en dat is hier ook gebeurd."

Levensgevaarlijk...

Buma gaat door: "Waarom zouden 600 Russische accounts twitteren #Hennisdebat? Omdat alles wat hier onrust is, destabiliseert, daar versterkt wordt. Je ziet #MH17 wordt hashtag vergroot. Catelonië, als daar een discussie is, wordt het vergroot. Dus je ziet een hele rij van trending berichten uit Rusland komen. Als het was om onze democratie te versterken..." Nieman helpt nog een handje mee: "Vast niet hè..." Buman voelt zich gesterkt en raakt op stoom: "Het doel is destabiliseren en dat is levensgevaarlijk. Het nestelt zich in ons hoofd en we weten niet waar het vandaan komt. Maar de Brexit, de Amerikaanse verkiezingen, de Catalaanse verkiezingen, ons Oekraïne debat, alles wordt beïnvloed vanuit het buitenland, met name Rusland."

Internet authoriteit

Nieman haalt nog aan dat Buma in het interview gepleit heeft voor een internet-authoriteit die op het internet gaat surveilleren. Buma wil dat geen "internet-politie" noemen. Dan komt de aap uit de mouw: "... Regeeraccoord... Meer geld .... Een belangrijke taak wordt nu om op internet actief te worden. Dat geldt trouwens ook voor Defensie (lees Offensie, red.). Het is meer dan politie. Het is ook onze infrastructuur die kwetsbaar is."

Dammetje in New York...

Buma komt nog met een dammetje bij New York die de Iraniëers volgens hem konden bedienen, maar Nieman vindt het toch allemaal vaag. Op een 1, 2 voorbeelden na is er niks gevonden of te zien volgens hem. Volgens Buma werden er in 2015 vanuit Rusland nepfilmpjes geplaatsts ten tijde van het Oekraine debat. Hij doelt waarschijnlijk op dit filmpje, dat het midden houdt tussen satire en slapstick. Maar volgens Buma zou dit dan het filmpje zijn dat het verschil heeft gemaakt waardoor de uitslag net aan kantelde ten gunste van het Nee-kamp. Zou dit filmpje zich genesteld hebben in de hoofden van de Nederlanders en die eigenlijk Ja wilden stemmen maar door dit in hun hoofd gebestelde filmpje toch Nee aankruisten? Als we Buma moeten geloven zou dat zo maar eens het scenario geweest kunnen zijn...

Buma gaat door: "126 Miljoen Amerikanen zijn door de Russen bereikt met berichten, ...groot risico, ...de Nieuwe Koude Oorlog is daar"

Wapenen...

Maar dan zet Buma ng een tandje bij: "De vraag is, hoe gaan we om met een land als Rusland? Als ze met troepen komen, weten we wat we moeten doen, dan houden we ze bij de grens tegen. Maar als ze via internet binnenkomen, houden we ze niet tegen. Dus tuurlijk kan het consequenties hebben voor de relatie. We hebben nu sancties. Hoe ga je om met sancties, het is dat hele pakket. Het feit dat een land ons met één doel probeert te beïnvloeden, destabiliseren, en dus het Westen, of het nou Amerika is, of Engeland, of Spanje, of Nederland, dat is niet normaal gebruik van internet. Dat is koude oorlog op een nieuwe manier. Daar moeten we ons tegen wapenen. Als we dat doen, dan hebben we onze eigen democratie weer, dan maken we onze eigen keuzes. Maar het risico nu is dat we keuzes maken, zonder dat we het precies weten (hij wijst met zijn middelvinger naar zijn bolletje), vanuit Rusland of andere landen zijn beïnvloed.

Commentaar Blik op NOS-journaal

Het spijt ons voor Buma, maar zonder ook maar een greintje bewijs, gaat Blik niet mee in zijn verhaal en kwalificeren we zijn woorden als een hallucinerende levensgevaarlijke ijlpartij. Het zijn dit soort opruiende, polariserende politici die de basis leggen voor oorlogen, dood en agressie tussen volkeren. Hij komt aan met het hilarische "nepfilmpje uit 2015" en dat zou dan het levensgevaarlijke Russische gedrag zijn die de weke Hollandse hoofdjes heeft doen besluiten "Nee" te stemmen terwijl ze eigen heel graag wel met Oekraïne wilden associëren. Het heeft er alle schijn van dat Buma met een lange aanloop is begonnen richting zijn sollicitatie bij de NATO, net als zijn voorganger de Hoop Scheffer. Het zal daarom niet de laatste keer zijn dat we de Russofobe riedel van Buma hebben moeten aanhoren. Fascinerend ook om te zien dat een Ben van den Burg het gezwets van Buma aanhoort als een konijn dat in de koplampen kijkt. Wanneer gaan Nederlanders in talkshows het de politici nou eens een keer een beetje moeilijk maken? De Russisch georiënteerde xenofobie van Buma is ook uitermate schadelijk voor het Nederlands bedrijfsleven dat net als de Tsjechen juist liefst lekker zaken zou willen doen met Rusland in plaats van zwetsen over sancties.

Sybrand Buma: "Amerikaans onderzoek... Russen levensgevaarlijk bezig... moeten ons wapenen... meer geld... nestelt zich in ons hoofd..."

22 opmerkingen:

 1. Het is met Buma en Rusland zo als met die grap waarom God voor de Calvinisten de hel bedacht heeft: omdat ze zonder hel niet kunnen geloven in een goede uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer gaan Nederlanders in talkshows het de politici nou eens een keer een beetje moeilijk maken?

  Ben van de Burg weet dat als hij Buma hard aanpakt hij daarna nooit meer uitgenodigd zal worden ergens bij de corporate media. Ze keihard is onze op stalinistische leest geschoeide media.


  Het gedrag van Buma laat ons zien dat ze de oorlog tegen Rusland nog lang niet hebben opgegeven + dat Rusland gebruikt gaat worden om bepaalde alternatieve media te censureren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sybrand van Haersma Buma is eerlijk en zegt openlijk hoe hij over het Nederlands gepeupel denkt en waarom de parlementaire democratie in Nederland gehandhaafd moet blijven. Wij zijn dom! Ondanks onze zo gepromote kenniseconomie zijn wij dom! En hoe het dan komt dat volgens Rutte onze economie floreert, komt omdat wij dom zijn! De kenniseconomie is mislukt, evenals de integratie van moslims, daarom moeten wij ons nu aan gaan passen aan moslims en andere minderheden. Ik ben benieuwd als de revisionering van de Gouden Koets voltooid is of de afbeelding van ons slavernijverleden er nog op afgebeeld staat of dat die gerevisioneerd is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tenslotte hebben de Amerikanen in 1945 als eerste Berlijn bereikt en kan je een nieuwe generatie van alles wijsmaken, toch?

   Verwijderen
  2. Overigens ben ik best bereid om Sybrand van Haersma Buma dit ,namen ons, in zijn haren te smeren. Ik weet dat ik een mailtje terug krijg wat voor een geweldige partij het CDA is!

   Verwijderen
  3. Die Poetin heeft zo geweldig zijn cool bewaard tegenover ald ie aantijgingen vanuit de "internationale gemeenschap".

   Respect.!

   Verwijderen
  4. De zwarten op de goudenkoets zullen niet meer half naakt zijn, maar keurig gekleed. In de nieuwe afbeelding worden ze bediend door blanken.

   Verwijderen
  5. Ik ben er ongevoelig voor geworden. Poetin heeft ons al twee keer van een nucleaire armageddon gered. Het geeft alleen maar aan dat het ongebreidelde westerse kapitalisme op zijn laatste benen loopt. Binnen nu en twee jaar is het gebeurd met de koopman! De ECB bereidt zich nu al voor op het ergste!

   Verwijderen
  6. €100.000 niet meer gegarandeerd en spaarders moeten 5 dagen wachten op opnames boven de €250! Mijn schoonmoeder is het voorbeeld, pinde €1000 en kreeg er niet meer uit dan €250!

   Verwijderen
  7. Kennelijk doet de Nederlandse economie het prima zonder de EU!

   Verwijderen
  8. Als wij Mark Rutte mogen (of is het moeten>) geloven!

   Verwijderen
 4. De demonisering van Rusland is er al sinds het begin van de arabische lente (definitieve aanval op de natiestaat).....2011.


  Het virus zou ook toeslaan in moskou en Peking. Quote McCain....McCain verraadt de operatie, McCain is arrogant en hoogmoedig, gaat met de terroristen op de foto. Hij denkt dat dat de operatie niet schaadt...(net als kleine eikel Eliot die mede de false flag operatie in Oekraïne verraadt)


  Pff al 6 jaren Rusland demonisering en al 5 jaren Poetin demonisering..Wat doet dat met een maatschappij ? Wat is het resultaat 7 jaren Rusland demonistering tot nu toe Sybrand ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is dus waar het belastinggeld voor propaganda naar toe gaat:

  https://euvsdisinfo.eu/disinfo-review/

  Een lage manier van werken, want bv over de gifgasaanvallen in Syrië worden alle beweringen over de jihadisten als daders als nepnieuws gebrandmerkt, zonder ook maar het kleinste beetje bewijs te geven. Mannetjes die hier achter zitten krijgen zo veel te veel macht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Desinformatie:

  https://nos.nl/artikel/2180147-syrisch-twitter-meisje-een-van-de-meest-invloedrijke-personen-ter-wereld.html

  https://nos.nl/op3/artikel/2132642-de-white-helmets-zijn-er-als-eerste-nadat-de-bommen-zijn-gevallen.html

  https://www.geenstijl.nl/4117921/smerige_leugenaars/

  https://nos.nl/artikel/2088723-bellingcat-russische-legertop-betrokken-bij-neerhalen-mh17.html

  Bedoeld om in je hoofd te gaan zitten. (en imperialistisch oorlogen te legitimeren)..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Buma is een bange man. Maar is hij is niet bang voor de Russen. Hij is bang voor jou en mij.

  We krijgen steeds meer de verkeerde mening en dan stemmen we verkeerd als ons rechtstreeks om die mening wordt gevraagd. Daarom komt er geen correctief referendum en wordt het raadgevend referendum afgeschaft. Nu nog even de informatievoorziening weer ouderwets topdown configureren met een internetpolitie, dan kunnen regenten als Buma weer ongestoord democratisch regeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "democratisch regeren", en... democratisch oorlogen beginnen en voeren...
   (wie zei het ook alweer: de oorlog is niet bedoeld om gewonnen te worden maar om lekker lang te laten voortduren...)

   Verwijderen
 8. [http://www.consilium.europa.eu/nl/press/press-releases/2017/11/13/defence-cooperation-23-member-states-sign-joint-notification-on-pesco/]

  Pesco, een nieuw begrip, en de droom van Frederica Mogherini. Op zich zinvol om binnen dit continent materieel samen in te kopen, maar ook bezaaid met gevaren. Financieel zal het moeilijk zijn de kosten niet dramatisch te laten oplopen, vanwege het vette Brusselse pluche. Strategisch bepalen de hardste schreeuwers, de aggressiefste leden grotendeels het beleid: Frankrijk, Polen en de Baltische staatjes, gesteund door de neocons uit Washington en Brussel.

  Dat het continent een eigen strategie tegen werkelijke bedreigingen, zoals het salafisme, Turks en groot-Albanese expansionisme en bedreigingen vanuit de Sahara ontwikkelt, prima. Er is ook niks mis met een assertieve houding tov Rusland, zolang het niet provocatie en agressie wordt.

  Een ander gevaar is dat het intern wordt ingezet, tegen Hongarije, de Catalanen, etc. Geen verdragje kan dit voorkomen.

  Tenslotte zal het initiatief slechts een zwaktebod blijken, wanneer het ingezet wordt om ´Europese waarden´ te verdedigen die slechts door een kleine urbane minderheid worden gesteund. Dan wordt het slechts een duur Eurovisie operetteleger.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoals beloofd: De boekbespreking van:

  https://info.publicintelligence.net/AWG-RussianNewWarfareHandbook.pdf  Allereerst: dit is geen beleidsdocument en het is declassified: houd het zoutvaatje dus bij de hand!

  - Voorwoord: Lezen!

  - Doel: Ondanks de enorme overmacht gaat vrijwel alles mis: hoe kunnen we dit beter doen? De Ukraine situatie is in dit document meestal gebruikt ter illustratie.

  Hoofdstuk 1: Veranderingen in de Russische defensie. Introductie van het begrip; Hybride oorlog. Hier lijken de analisten in de spiegel gekeken te hebben want alle ´nieuwigheden´ zijn al heel oud nieuws wat betreft VS buitenlandbeleid.

  Daarna komt een analyse van het materieel. Dat moet men zelf bekijken, want ik ben geen expert. Wat wel gezegd kan worden is dat de luchtafweer en electronic warfare zeer veel verder is dan de VS. Geen grote verrassing als men de scholing van de Amerikanen vergelijkt met die van de Russen (basketball met genderstudies, vs een serieuze educatie).

  Hoofstuk 2: De tegenmaatregelen van NATO/ VS:

  De zwakheden van hun leger worden genoemd: dit is vermoedelijk waar, en een waardevolle tip ter verbetering.
  Voor studenten van strategie en geïnteresseerden is dit hoofdstuk de moeite waard!

  Hoofdstuk 3: aanraders voor training:

  - wees bang voor digi-aanvallen

  - Wees in staat oudere methoden van navigatie en communicatie te gebruiken

  - In de strijd: schakel alle mobieltjes uit!

  - MAW: niet vertrouwen op digitaal: traditionele vaardigheden blijven aanleren! een update uit de verloren oorlogen en veldslagen: we waren naief en hebben de Russen zwaar onderschat: nu zijn ze zowel qua traditionele als high tech capabiliteiten veruit onze meerdere! Dit komt met een zware aanrader om toch vooral niet de traditionele battle skils te verliezen!

  De verschillen in tactiek tussen NATO en de Russen worden beschreven met de kwetsbaarheden van de eerste, en noodzakelijke training om dit te verhelpen, indien mogelijk. Het betekent overleven in een strijdtoneel zonder electronica en luchtsteun, met zwermen Russische drones.

  Social media als propagandamiddel worden besproken, maar ook mobieltjes van soldaten, die targetinfo prijsgeven.

  Het boekje eindigt met het volgende citaat:

  “A dead soldier who has given his life because of the failure of his leader
  is a dreadful sight before God. Like all dead soldiers, he was tired,
  possibly frightened to his soul, and there he is on top of all that never
  again to see his homeland. Don't be the one who failed to instruct him
  properly, who failed to lead him well. Burn the midnight oil, so that you
  may not in later years look upon your hands and find his blood still red
  upon them.”

  De appendix beschrijft tactieken en wapensystemen.

  Voor de strategen onder ons zeker de moeite waard om te bekijken.

  Ik heb dit per ongeluk ook in een oudere draad gepost, maar omdat er nogal wat werk in zit post ik het liever recent.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/379377

  Derk Sauer: "Als de Nederlandse regering en ehh, al die andere regeringen (Sauer bedoelt Oekraine! red.) met een rapport komen, daar is jarenlang aan gewerkt, dan zijn er heel veel mensen die zeggen, "ja, dat kunnen ze nou wel zeggen, maar dat is niet zo", en dat is het grote probleem..."

  Derk Sauer weet ongeveer wel hoe de hazen lopen, maar Eva Hartog ging voor de zekerheid nog maar een stapje verder bij het demoniseren van de Russen, zoadat ze in ieder geval nog een keer uitgenodigd kan worden bij Oom Mathijs. "Het is een zero-sum game voor de Russen; als het slecht gaat in Europa is het goed voor hen..."

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoorde van een nederlandse militair die van de zomer in litouwen is geweest voor NATO oefeningen. Nederlandse militairen moesten hun simkaarten uit hun telefoons halen. Duitse soldaten hadden hun simkaarten in hun telefoons laten zitten en die kaarten werden door de russen gehackt. Vervolgens werden Tinder afspraken gemaakt en daar werden hun vrouwen en vriendinnen weer van op de hoogte gebracht...LMAO.

  Staaltje cyber oorlogsvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, en vermakelijk. Maar je post geeft ook een van de (willful ignorance) denkfouten aan. Veel Russen zijn een stuk beter ontwikkeld dan de mensen in het westen. Dat slimme teenagers uit een solidariteitsgevoel met hun bevolking deze hackpogingen vanuit hun hobby doen is hier bijna niet denkbaar, Dus neemt men dan maar aan dat het Kremlin er achter zit...

   Verwijderen