dinsdag 14 november 2017

"Sociale media moeten meewerken tegen Russische inmenging"

Het gaat nu hard. Er schijnt een Europees leger beklonken te zijn gisteren (Lees in de comments). Kleinigheidje. De NOS heeft er niks over gezegd. "Rusland is de tegenstander", volgens rabiate russofoob en CIA-pion Han ten Broeke, en nu dan gaat de Nederlandse regering zich wapenen tegen die heeeeel gevaarlijke Russische inmenging.

Die zou tijdens de Tweede Kamer verkiezingen al plaats gevonden hebben! Nou, kom er maar in. Waren het sterspotjes? Waren het kranten advertenties? Of waren er op Twitter mensen die die standpunten verkondigden die overeen komen met de retoriek.

NRC duikt ook vol op de vermeende beïnvloeding van de Russen. Er zouden een paar Russen met een spandoek en toeter aan het beïnvloeden geweest zijn. In Eindhoven notabene!

Wie belt in bij Standpunt.nl?

Commentaar Blik op NOS-journaal

De wereld staat steeds meer op zijn kop. De regering met Ollongren die waarschuwt voor vermeende Russische beinvloeding en Halbe Zijlstra die meer troepen naar de grens met Rusland wil dirigeren of Han ten Broeke die Rusland als tegenstander probeert af te schilderen met halve waarheden. "Catalonie, Brexit, de Russen proberen overal onrust te zaaien", echt, dit werd zojuist, 14 November 2017, 10:33 uur op de Nederlandse staatsradio NPO Radio 1 verkondigd. Dit blog is één groot archief van wantoestanden en beïnvloeding bij de Nederlandse staatsmedia. Met de vinger wijzen naar de veel integerdere Russen getuigt van een brutale vlucht naar voren. Er is geen leugen te gek om de oorlogstrom tegen Rusland maar te kunnen blijven slaan.

Ollongren heeft ook de Bilderberg conferentie bezocht. Maar dat betekent niets natuurlijk...

40 opmerkingen:

 1. Daar gaat het nu juist om: die oorlogstrommel.
  De wapenindustrie verkopen voor miljarden aan wapens over de hele wereld, maar als die niet gebruikt worden dan schieten ze er niet veel mee op dus moet er oorlog komen. Hun gedreig in Syrië en de Oekraïne heeft niet het gewenste resultaat op geleverd dus gaat de informatie oorlog een tandje hoger om toch maar duidelijk te maken dat Rusland de ergste vijand is en moet worden uitgeschakeld, maar eerst moeten dus alle neuzen dezelfde kant op wijzen en dat kan alleen maar als de bevolking door de westerse propaganda er van overtuigd is dat Rusland inderdaad de grote boosdoener is en dat iedereen die ook maar iets positiefs over Rusland durft te schrijven aan 'fake- news' doet en uit de lucht moet worden gehaald.
  Maar ieder een beetje nadenkend mens moet nu toch wel in de gaten hebben dat er van Russische zijde absoluut geen sprake is van oorlogsretoriek en ze andere landen willen binnen vallen. Rusland roept steeds op om in dialoog te gaan maar daar wil het westen niets van weten. De reden waarom niet is dus duidelijk.

  In Syrië is Rusland op het verzoek van de legitieme Syrische regering, een toestemming die het westen NIET heeft. Maar van iedere bom die daar valt krijgt Rusland de schuld. Ze gaan zelfs zover om gifgas te gooien om Rusland de schuld te kunnen geven.
  Op de Krim heeft de bevolking zelf gekozen voor aansluiting bij Rusland omdat hun land door een, met Amerikaanse steun, uitgevoerde coup in een nazi staat is veranderd.
  MH 17 is neergehaald door Oekraïne omdat de EU niet snel genoeg de door Amerika opgelegde sancties wilden uitvoeren en dat na de crash wel deed. Doel bereikt dus ten koste van bijna 300 doden. Rusland kreeg dus ook meteen de schuld en om de echte dader te beschermen gaan ze zelfs zover om deze mee te laten helpen met het onderzoek met veto recht. Bewijzen richting Kiev zullen dus nooit boven water komen.

  Ondertussen is er genoeg bewijs binnen dat het hele gedoe over de zogenaamde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen door de CIA zelf zijn opgezet met vervalste bronnen als zou het dus uit Rusland komen. Maar de MSM neemt dit soort zaken niet op want de druk van bovenaf is blijkbaar te groot om de werkelijkheid aan de bevolking te laten zien.
  De reden daarvoor is duidelijk en het gros van de bevolking trapt erin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog wat gevolgen van hetMH17 incident,de voorbedachte moordpartij op 300 burgers door de Westerse elite:
   Geheime diensten werden onder centraal bevel gesteld en kunnen nu mensen executeren
   De Europese centrale bank creëer nu geld om leningen van failliete zuiderse landen op te kopen. Vele leningen gingen van 15 procent van de hoofdwaarde terug naar meer dan de volle waarde met rente waardoor Wall street bankiers binnen liepen.

   Verwijderen
 2. Stress en hartfalen... het spinnen, in dit geval bij het doodmaken van Mitch Henriquez, wordt in NL tot kunst verheven...
  https://www.ad.nl/binnenland/deskundigen-mitch-henriquez-overleden-door-stress-en-hartfalen~ab3d14a8/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, als de uitkomst hen niet bevalt doen zij gewoon een nieuw onderzoekje waarvan de uitkomst hen wel bevalt. In de tussentijd veranderen zij wel de trainingsmethode van de nekklem. Dus kennelijk is daar toch iets mis mee!

   Verwijderen
  2. Kennelijk heeft men bij het NFI incompetente pathologen, want elk onderzoek moet iedere keer weer overnieuw worden gedaan om het gewenste resultaat te bereiken!

   Verwijderen
  3. @Blik,

   Heb jij al een oproep gehad je te laten registreren als 'buitenlands agent' of is men hier nog niet zo ver?

   Verwijderen
 3. CDA-Kamerleden willen dat Omtzigt in fractie blijft na MH17-fout

  https://www.nu.nl/politiek/5006234/cda-kamerleden-willen-omtzigt-in-fractie-blijft-mh17-fout.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop, natuurlijk moet Pieter blijven want een regeringscrisis is nu echt niet aan de orde. Ze zouden eens zwaar verliezen als er nu weer verkiezingen komen.

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Dus, het in stand houden van een regeringscoalitie gaat boven de dood van 196 medelanders, evenals de financieel/economische belangen van Nederland en Oekraïne zoals artikel 57 op de wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid voorschrijft?

   Verwijderen
  3. Joop, antwoord is dus JA want de onderliggende belangen zijn veel groter. En een eenling als Pieter is zo op een zijspoor gezet, dus 'gevaar geweken'.
   Alleen al als je bedenkt hoeveel doden er vallen door Amerikaans toedoen in de hele wereld dan zijn die 300 peanuts. Collateral damage noemt men dat dan.

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Dus wij hebben hier het bewijs dat die onderste steen van Rutte never nooit naar boven komt?

   Verwijderen
  5. Joop, daar komt het eigenlijk wel op neer. Het onderzoek zal uitwijzen dat Rusland de dader is en verdere tegenspraak zal niet geduld worden.
   Vandaar ook dat straks alle "nep-nieuws" sites verbannen moeten worden en alleen de media die het voorgekauwde verhaal blijven volgen mogen blijven.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Overigens, wat ik hier schrijf geldt toch als geldig bewijs, naar ik mag hopen? Het komt tenslotte van de officiële website van de Rijksoverheid en er stond geen Russische link naar een nepsite, echt niet!

   Verwijderen
 4. AG Jeff Sessions komt in beweging!

  FINALLY: Jeff Sessions looking into special counsel to investigate Clinton mafia
  Without an investigation into Clinton, the United States is “at risk of a coup d’etat”

  http://theduran.com/finally-jeff-sessions-looking-into-special-counsel-to-investigate-clinton-mafia/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De nazi's hadden de 'Endlösung' en de neocons (neofascisten) hebben nu eindelijk ook de 'Final Solution' voor hun clinically insane, drugs addicts and alcoholics gevonden, wij leiden hen op tot kannonenvoer voor de alles beslissende oorlog!

  US Army to allow the clinically insane, drugs addicts and alcoholics to join as new recruits
  In a country that talks about “gun control”, tanks and rockets will soon be in the hands of the literally crazy.

  http://theduran.com/us-army-to-allow-the-clinically-insane-drugs-addicts-and-alcoholics-to-join-as-new-recruits/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mag dit ook?

  Sociale media werken mee tegen Israëlische inmenging!

  https://www.counterpunch.org/2017/11/4/israel-lobby-is-slowly-being-dragged-into-the-light/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I'm confused! Is this fake or real news? :-)

  The BBC has uncovered details of a secret deal that let hundreds of IS fighters and their families escape from Raqqa, under the gaze of the US and British-led coalition and Kurdish-led forces who control the city.

  A convoy included some of IS’s most notorious members and – despite reassurances – dozens of foreign fighters. Some of those have spread out across Syria, even making it as far as Turkey.

  http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De grootste fabrikanten van FAKENEWS, de staat en de MSM, klagen er het hardst over. Dat geklaag is een cynisch voorwendesel om censuur te legitimeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WAPO verslaggegevr Mark Berman intervieuwde Trump omlangs tijdens zijn trip naar Azie. Mooan of Alabama doet wat tekstanalyse.

  Berman: When did you bring up the issue of election meddling? Did you ask him a question?

  Trump: : Every time he sees me he says he didn't do that and I really believe that when he tells me that, he means it. But he says, I didn't do that. I think he is very insulted by it, ...
  ...
  He says that very strongly and he really seems to be insulted by it he says he didn't do it.

  Berman: Even if he didn't bring it up one-on-one, do you believe him?

  Trump: A: I think that he is very, very strong on the fact that didn't do it. And then you look and you look what's going on with Podesta, and you look at what's going on with the server from the DNC and why didn't the FBI take it? Why did they leave it? Why did a third party look at the server and not the FBI? You look at all of this stuff, and you say, what's going on here? And you hear it's 17 agencies. Well its three. And one is Brennan. And one is whatever. I mean, give me a break. They're political hacks. So you look at it, and then you have Brennan, you have Clapper and you have Comey. Comey's proven now to be a liar and he's proven to be a leaker. So you look at that. And you have President Putin very strongly, vehemently say he has nothing to do with that. Now, you are not going to get into an argument, you are going to start talking about Syria and the Ukraine.

  MoA:

  Trump gets it. He knows the weak points of the propaganda claims of "Russian hacking": Podesta and the fake Steele dossier, the DNC server, the lack of any FBI investigation of the alleged hack, the NYT's long false insistence on the '17 agencies' assessment, the "political hacks" who fitted their claims to the Obama/Clinton narrative.

  But neither the Washington Post nor the NY Times or others mention the crucial points Trump spelled out in their write-ups of the gaggle. There is no word on the DNC email server in them, nor of Podesta. Instead they create a claim of "Putin says and Trump just believes him". They do not name the facts and questions Trump listed in support of his position. Taking up the valid questions Trump asked would of course require the news outlets to finally delve into them. We can't have that.

  http://www.moonofalabama.org/2017/11/trump-points-to-weaknesses-of-russian-hacking-claims-media-still-ignore-them.html#comments

  De FBI mocht de DNC server die door de Russen gehackt zou zijn nooit onderzoeken. Dat is ongehoord en hoogst verdacht, maar van de MSM zul je dit niet vernemen. Hun FAKENEWS is een kwestie van insinueren en weglaten, heel veel weglaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nepnieuws is in toenemende mate een gevaar voor Nederland en het kabinet geeft de bedreiging grote prioriteit, dat meldt minister Ollongren van binnenlandse zaken aan de Tweede Kamer. Ze wijst daarin meer dan ooit in de richting van de Russen.

  "We staan in hun vizier," zo zegt ze. Daarom wil ze met Facebook, Twitter en Google om de tafel om de verspreiding van propaganda afkomstig uit het Kremlin tegen te gaan. Die bedrijven hebben in de ogen van het kabinet ook een verantwoordelijkheid om de tactieken van de Russen te bestrijden.

  Inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat Moskou zich heeft bemoeid met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten en steeds vaker wordt ook een verband gelegd met de Brexit. De afgelopen dagen kwam daar de beschuldiging bij dat er ook sprake zou zijn van Russische inmenging in de onafhankelijkheidsstrijd van de Catalanen.

  De stelling:

  "Sociale media moeten meewerken om Russische inmenging in Westerse democratieën te voorkomen."

  Zo'n 650 schaapjes, zo'n 2/3 van het aantal personen dat z'n stem uitbracht, was het eens met de stelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mitch doodsoorzaak nu plotseling niet meer gevolg van politie optrede. Tenenkrommend. Nederland echt een doofpot landje. Zie ook MH17.

  Nu worden we gecensureerd door de too big to fail met een wijzende vinger naar Rusland.
  In het oekraïne debat is door de msm (met de BN'ers) en de politiek alles uit de kast gehaald om het referendum voor oekraïne gunstig te laten verlopen. De nazi collaborateur Soros heeft er openlijk ook nog eens miljoenen ingestopt voor oekraïne.

  98% WAS PRO OEKRAÏNE EN 2% WAS ANTI OEKRAÏNE

  De msm wordt steeds irrelevanter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de gelegenheid eens een stukje NOS journaal bekeken. Wat lag het Rusland bashen er dik boven op!
   Maar ik hoorde ook dat er nu juist hard moet worden opgetreden tegen Rusland want er komt een referendum aan waarin over de sleepwet wordt gestemd en als die wet door dat referendum niet zou kunnen doorgaan er rechtstreeks in de kaart van Rusland wordt gespeeld want dan kunnen ze ons nog gemakkelijker beïnvloeden.
   Dus lijkt het er op dat nu het verdacht maken van Rusland enkel in het belang is van de regering om die sleepwet er, wat de uitkomst van dat referendum ook mogen zijn, er toch door te drukken.
   De mensen moeten nu alvast heel bang worden gemaakt voor die zo verderfelijke invloed die Rusland op het westen heeft.
   Het ligt er zo duidelijk boven op wie hier voor fake- news zorgt en dat is NIET de alternatieve media!

   Verwijderen
  2. - Russische beïnvloeding op de Amerikaanse verkiezingen: Geen bewijs gevonden.
   - Russische beïnvloeding op de Duitse verkiezingen:
   Geen bewijzen van gevonden. Volgens Merkel zelf.
   - Franse verkiezingen: Geen enkel bewijs gevonden, volgens Macron.
   - De bemoeienis met het Catalaanse referendum: vooralsnog geen enkel bewijs dat Rusland zich hier mee bemoeide. Waarom zouden ze?
   Dus als een Rus een mening heeft op de sociale media wordt dat meteen als Russische inmenging beschouwd.
   Kan het westen nog dieper zinken?

   Verwijderen
  3. @ Matt

   "Dus als een Rus een mening heeft op de sociale media wordt dat meteen als Russische inmenging beschouwd."

   Ook zoiets, alsof achter ieder Amerikaans emailadres of IP nummer zich het Pentaagon of Capitol hill schuilhoudt.

   Verwijderen
  4. Dawg, je zit er niet ver naast want de NSA heeft zowat in ieder IP adres stiekem inzage en hebben programma's die er veranderingen in kunnen aanbrengen in hun voordeel, passend in hun agenda.
   Zo hebben ze de schuld bij Rusland kunnen leggen met de zogenaamde hacks tijdens de verkiezingen in de VS.

   Verwijderen
 12. @Dawg, ik weet niet wat ik van bitcoin moet denken. Het is iig schaars en er is moeite voor gedaan om het "naar boven" te halen en het betaald makkelijk met elkaar. Aan de andere kant, eenmaal in het circuit is het niet meer dan een paar 1nen en 0llen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ oli

   Ja, 't blijft afhankelijk van een technisch complexe infrastructuur en alleen al om die reden kwetsbaar. Maar kun je je, als belegger, veroorloven om afzijdig te blijven?

   Verwijderen
  2. @Dawg,
   Nee, je kan makkelijk 5 tot 15 % van je vermogen in crypto's beleggen. Wanneer je moet instappen moet je mij niet vragen

   Verwijderen
  3. @ oli

   Mijn idee. Als je een beetje geduld hebt lijken de downside risks van Bitcoin me nog steeds beperkt in verhouding tot de upside kansen.

   Verwijderen
 13. Interview met Omtzigt over 'de kwestie' met Tom Staal van Geen Stijl.

  https://www.geenstijl.nl/5139443/de-hele-audio-or-it-didnt-happen/#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Omtzigt-audio opgedoken. Verhaal van NRC karaktermoordenaars wordt steeds nepnieuwser

  MH17-onderzoeker Marcel van den Berg heeft een deel van de Omtzigt-audio in handen, waarin het Kamerlid voorafgaand aan de Bewuste Bijeenkomst spreekt met Oekraïense 'nepgetuige' Aleksandr. Er is niets belastends op te horen:/

  NRC beroept zich al een paar dagen op de audio van dit gesprek, maar laat het zelf niet horen. Marcel van den Berg heeft het in bezit. De opnamen zijn vermoedelijk gemaakt door Jeroen van Rijsbergen, de enige bron waar NRC zich op baseert en die door Van den Berg omschreven wordt "als iemand die nogal een complotdenker is en niet goed de feiten van de onzin kan scheiden." Er was niemand van NRC op de bijeenkomst en debatleider Hella Hueck ontkent de lezing die NRC geeft.

  Uit de nu opgedoken audio waar NRC zich op baseert, hoor je helemaal niks belastends tegen Omtzigt. Sterker nog, hij lijkt de man te weerspreken als die begint over (Oekraïense) vliegtuigen die in het luchtruim zouden zijn geweest op de dag dat MH17 werd neergehaald: "Wat je hier zegt, wordt ontkend door de Oekraïense regering en de OVV concludeert dat er geen vliegtuigen in de lucht waren." (screenshot van hele transcript onderaan topic) De man zegt overigens ook nergens dat MH17 door zo'n straaljager uit de lucht geschoten zou zijn, hij beweert slechts (militaire) vliegtuigen gezien te hebben op die bewuste dag - zoals veel andere getuigen ook al vaker hebben verklaard. Dat is wat anders dan beweren dat MH17 door zo'n toestel is neergeschoten, iets wat je Omtzigt ook nooit hoort beweren.

  Geluidsopnamen em commentaar op:

  https://www.geenstijl.nl/5139428/audio-gekregen-van-een-kuchende-rus-in-een-rokende-lada/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, Op een rectificatie in het journaal kun je lang wachten is mijn gedacht hierin.
   De ongeloofwaardigheid van de getuige moet bovenaan blijven staan. Het zou Rutte wel heel slecht uitkomen als er meer mensen op onderzoek zouden gaan.

   Verwijderen
  2. Misschien stond de agitprop van Ollongren vandaag wel niet op zichzelf.

   Verwijderen
 15. Dawg: Spreek ik met de abonnementsadministratie van NRC?

  Stem: Spreekt U mee. waar kan ik mee van dienst zijn?

  Dawg: Ik zeg met onmiddelijke ingang mijn abonnemnent op. Nu is het genoeg met dat NEPNIEUWS.

  Stem: Maar meneer Dawg, U bent helemaal geen abonnee bij ons. Al
  meer dan 12 jaar niet meer.

  Dawg: Mooi zo. Wilde het alleen even zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vk doet het nog laffer, lynchen dmv select aantal lezersbrieven: https://www.volkskrant.nl/opinie/lezersbrieven-over-pieter-omtzigt-het-betreft-hier-toch-gewoon-een-leugenaar~a4537170/
   Omzigt moet gewoon dreigen uit cda te stappen, de media zal hem smeken hun te vergeven om dit kabinet niet te laten vallen.

   Verwijderen
  2. Dawg, ik ben trots op je....recht in hun gezicht dat werkt absoluut.

   Verwijderen
 16. Hier wordt het allemaal nog eens goed uitgelegd:

  http://www.stopdebankiers.com/omtzigt-audio-opgedoken-verhaal-nrc-mh17-getuige-klopt-geen-kant/

  Blik, kun jij dat Russische gedeelte vertalen?

  BeantwoordenVerwijderen