maandag 13 november 2017

Russische Zondagse talkshow: medelijden met Trump

Bovenstaande quote komt uit één van de zondagse Russische talkshows; wat een verademing in vergelijking met de Nederlandse armoe bij WNL of Buitenhof die nog geheel het verouderde en sleetse Atlantische discourse blijven volgen.

Putin en Erdogan: 4 uur lang lekker tete a tete zaken doen

Waar de arme Trump van zijn bazen niet meer mag dan een half minuutje met Putin praten, daar nemen Erdogan en Putin gewoon rustig de tijd: 4 uur lang en nog waren ze niet klaar. De ontmoeting vindt plaats in Sotchi aan de Zwarte Zee, dus zoals Putin zei: een kort vluchtje voor de President van Turkije. De handel is na de strubbelingen van een jaar eerder weer terug op het oude niveau. De gaspijplijding die van de VS en EU niet door Bulgarije mocht lopen (stel je voor dat het straatarme Bulgarije een centje over houdt aan de transithandel; niet de bedoeling in de EU), gaat nu in versneld tempo richting Turkse kust. Na de Duitsland is Turkije sowieso de belangrijkste markt, dus dat is ook weer geregeld. Daarnaast zet Rusland nog een kerncentrale neer die ze ook gaan beheren en verloopt de samenwerking in Syrie steeds beter.Russische vliegtuigen stelen de show in de Arabische Emiraten

Waar Nederland via regelrechte racketing gedwongen wordt zich te laten afzetten met de inferieure en overprijste JSF, daar kijken andere landen gewoon naar mooie betrouwbare wendbare Russisch machines.Slowakije kijkt naar Russische taal

Waar Nederland tot vervelens toe enkel kijkt naar de Angelsaksische cultuur, daar beseft Slowakije het belang van de Russische taal en overwegen ze een intensivering van het onderwijs van de Russische taal. Ze zullen spoedig door de EU wel op de vingers getikt worden want dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Zijn er nog Nederlandse middelbare scholen die Russisch aan willen bieden? Blik op NOS journaal kan zo een blik vakkundige docenten opentrekken en aanleveren.Filipijnen: "Weg met Amerikaanse troepen uit Azie"

Steeds meer mensen wereldwijd begrijpen dat het echte terrorisme en imperialisme van de VS komen. Daarom ook op de Filipijnen tijdens de internationale conferentie protesten tegen dit land dat nog door slechts een afnemend aantal laatste onderdrukte landen zoals Nederland gesteund wordt. De Filipijnen danken Rusland bij het bevrijden van een stad van de door de VS gesteunde terreur. In Nederland is het met name de VVD dat de belangen van de VS verdedigt. Gisteren bij WNL mocht de rabiaat russofobe Han ten Broeke weer fulmineren tegen Rusland: "Oekraiene, Krim, Rusland is een tegenstander, etcetera.". Ten Broeke zal er nooit bij zeggen dat Krim een vreedzame en geweldloze, logische, reactie was op een geweldadige westerse regime change in de tuin van Rusland. Dat het geweld in Oost Oekraine vooral komt van de regering in Kiev en haar handlangers en dat het Russische en Nederlandse volk vrienden zijn ondanks VVD oorlogshetsers in de Nederlandse regering.

10 opmerkingen:

 1. Dat minuutje met Putin is langer geweest, er is een deal gesloten betreffende IS bestrijding VS/Rusland en alle andere bevriende landen dienen te vertrekken. Tijdens Asia trip worden de messen geslepen om de Podesta's en Clinton's aan te klagen.Wordt nog een hete herfst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen krijgt Trump de rode loper voor hem uitgerold in Azië, maar wordt de VS niet meer uitgenodigd om mee te doen aan de TPP onderhandelingen.

   http://www.zerohedge.com/news/2017-11-13/tpp-moving-ahead-without-us-trump-fooled-warm-welcome-asia

   Trump's behandeling in Azië is een beetje zoals hoogbejaarden op plechtigheden worden behandeld: met veel egards, maar uiteindelijk weggezet in een hoekje met een glaasje advocaat, zonder dat de gasten de hoogbejaarde verder serieus nemen.

   En daarom krijgen wij dag in dag uit uit de media te horen dat Poetin een dictator is, en Noord Korea bestuurd wordt door een gek.

   Reinhard Niehbur noemde dat Necessary illusions.

   Maar wat onze propagandistische pers vergeet is dat we niet meer in de jaren 30-40 leven. Dat is de tijd dat Niehbuhr over necessary illusions schreef en het merendeel van de bevolking niet meer opleiding had genoten dan de lagere school en de wereld buiten hun achtertuintje alleen kenden via de krant. Het zal daarom een stuk moeilijker zijn om burgers uit het westen necessary illusions voor te zetten dan in die gouden tijd uit de jaren 30-40.

   Verwijderen
 2. De Russen moeten niet zozeer medelijden hebben met Trump maar eerder met de gewone bevolking in de EU die zich als schapen voor het geopolitieke karretje van Amerika (waarvan Trump ook maar een marionet is) laten spannen en niet in de gaten hebben dat door de als maar toenemende verzwaring van de defensie uitgaven ze zelf straks nog niet eens meer kaas op hun boterham kunnen plakken. En ook hoe de bevolking bang wordt gemaakt voor de grote vijand Rusland die het waagde om zomaar de Krim in lijven en dat straks het hele westen onder de knoet van Rusland zit.
  Vraag maar aan de eerste de beste wandelaar wat hij van Rusland denkt en je krijgt als antwoord dat Rusland op het punt staat Europa aan te vallen. (Hebben ze van horen zeggen van de NAVO).
  Met dit soort mensen moet je medelijden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Vandaag is de ondertekening geweest voor de vorming van een Europees leger. De EU wil daarvoor €140 miljard van de Europese burger gaan incasseren via een Europese belasting.

   https://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-13th-november-2017

   Verwijderen
  2. O, en dan ook nog de NAVO in stand houden zeker?

   Verwijderen
  3. Dat bedoelde ik dus Joop, dat we straks geen beleg meer op onze boterham hebben en dat kroel mag werken (...) tot zijn 75e

   Verwijderen
  4. Ha fijn, een EU leger is weer komt een stapje dichterbij.

   "Een Europees defensiefonds en industrieel ontwikkelingsfonds staan in de steigers, door schuiven met posten heeft Brussel voor 2019 en 2020 de eerste 500 miljoen per jaar al vrijgemaakt, en zelfs de eerste 40 projecten liggen al op de plank. Vrijblijvend is de deelname niet. Met hun handtekening binden Zijlstra (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) ons land aan de besteding van minstens 20 procent van het defensiebudget aan investeringen, indiening van een jaarlijks defensieplan en deelname, met mankracht en anders minimaal financieel, aan alle missies en operaties waartoe ‘Pesco’ besluit."

   verder lezen op:

   https://www.ad.nl/economie/nederland-tekent-voor-europese-defensie~acc9509a/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

   Operaties en missies alleen bij unanimiteit.

   Net als bij dat associatieverdrag met Oekraine.

   Verwijderen
 3. Waren de Russen hier ook van op de hoogte?

  http://www.msn.com/nl-be/nieuws/wereld/geheime-deal-liet-honderden-is-strijders-ontsnappen-uit-raqqa-in-syri%c3%ab/ar-BBEVwEl?li=BBqj2K6

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De aanval op "nep nieuws" wordt flink aangezet.

  "Desinformatie
  De bewindsvrouw noemt als voorbeeld de Russische pogingen om de meningsvorming over de ramp met de MH17 te beïnvloeden. Zo was er een gefingeerde Russische website in de lucht waarop "desinformatie" stond over MH17. De site wekte de indruk een officiële Nederlandse overheidswebsite te zijn."

  Welke website was dat?
  Of gaan ze straks Blik (en alle andere alternatieve media)uit de lucht halen omdat deze site heel veel info op een rijtje zet, zelf op onderzoek uit gaat waar de MSM het laat afweten en dus juist de NOS als brenger van nep nieuws ontmaskert?

  https://nos.nl/artikel/2202728-ollongren-nederland-in-vizier-russische-inlichtingendiensten.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   "Welke website was dat?"

   Het zou om deze website gaan...

   http://www.netherlands-embassy.ru/

   ...waarin volgens het NRC artikel van 13 januari 2017 (link hieronder) een link zou staan naar de nepsite. Verder schrijft de NRC nog in het artikel dat de link pas werd verwijderd toen Nederland daarom vroeg. Maar de nepsite staat nog steeds online. BuZa ziet geen mogelijkheid verwijdering af te dwingen.

   (Opmerking Joop:
   Er zou zich dus een link op de originele website van de Nederlandse ambassade in Moskou moeten bevinden, die de 'nietsvermoedende' naar de nepsite zou moeten leiden. En de NRC ziet kennelijk geen enkele mogelijkheid aan te geven welke site dan de nepsite zou moeten zijn!)

   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/13/waarom-russische-inmenging-een-groot-thema-moet-worden-6201980-a1541250

   Bovenstaande is afkomstig uit onderstaand artikel.

   https://www.nu.nl/internet/5005754/kabinet-spreekt-met-media-en-techbedrijven-buitenlandse-beinvloeding.html

   Verwijderen