vrijdag 24 november 2017

NRC gaat double down

Dat NRC na hun wangedrag in de Pim Fortuyn tijd nog bestaat mag al een wonder heten. Maar de krant gaat stug door met het verdedigen van de macht en het verdacht maken van oppositie en kritische geluiden. Livestro is één van hun hitmannen, die er lustig op los fantaseert tegen beter weten in. Maar zijn onzin-praat wordt HIER geheel "entlarvt. Alles voor de macht. Dawg heeft de volgende analyse over NRC:

“In een wereld waarin ‘nepnieuws’ en ‘alternatieve feiten’ de blik van de burger bewust proberen te vertroebelen, zijn we ervan overtuigd dat grondige, transparante, degelijke en genuanceerde journalistiek van NRC meer dan ooit noodzakelijk is. “

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC

Zolang er kranten, radio en tv zijn, hebben nieuws en nepnieuws naast elkaar bestaan. Beiden stromen gingen topdown van nieuwsproducent naar nieuwsconsument. Met de komst van het internet stroomt nieuws niet langer in een richting. Nieuws verspreidt zich nu ook horizontaal en in de omgekeerde richting van wat vroeger de norm was; de MSM krijgen weerwoord. En de kritiek is niet mals. De MSM zijn ontmaskerd als 'leugenpers'. Uitspraken als die van Vandermeersch moeten de geest weer in de fles krijgen, maar het zijn zijn niet meer dan onoprechte en doorzichtige pogingen om te suggereren dat de MSM aan de goede kant van de grens tussen echt en fake nieuws staan.

De suggestie van Vandermeersch is net zo vals als z'n krant. Het probleem is niet dat er naast het echte nieuws nu het nepnieuws op het internet is verschenen, het probleem waar Vandermeersch tegen aan loopt dat nepnieuws er altijd is geweest en strategische werd ingezet bij de manipulatie van de publieke opinie. En dat datsinds de komst van het internet met de dag zichtbaarder werd. Hoe harder types als Vandermeersch blijven wrijven in de door hen zelf gemaakte vlek des te beter.


Peter Vandermeersch (Torhout, België, 23 februari 1961) zwaait sinds 1 September 2010 de scepter bij het zieltogende NRC maar slaagt er niet in het verloederende blad uit slop te trekken.

NRC Rusland correspondent Derix, in lijn met de traditie van het blad, verdedigt de macht en maakt kritische geluiden verdacht.

Het kleutergedrag van NRC kan nauwelijks duidelijker in beeld gebracht worden dan met deze tweet van hun hitman in Rusland, Steven Derix: "... Komt Moskou goed uit." Verdacht maken van Rusland en kritische geluiden in Nederland lijkt de core-business van dit vunzige blad en haar aan de NATO en de VS onderworpen correspondent.

2 opmerkingen:

 1. Dat mag die Steven Derix mij wel eens uitleggen hoe hij er bij komt "dat dit Rusland goed uitkomt"
  MH17 is in Oekraïne neergeschoten, niet in Rusland.
  En als het een Russisch wapen zou zijn geweest dan moet o.a. België ook veroordeeld worden want die leveren wapens (FN) aan o.a. Saoedi Arabie, die er volkerenmoord mee pleegt in Jemen en hoeveel Amerikaanse wapens zijn er niet bij IS beland die er honderdduizenden Syriërs mee hebben vermoord.

  Oekraïne wordt duidelijk beschermd (vetorecht) zodat we er niet achter mogen komen dat ze daar wel eens de hand in kunnen hebben.

  Is Steven Derix bang voor een andere waarheid dan die wat hem steeds wordt voorgehouden?

  Juist dit soort van eenzijdige berichtgeving zorgt er voor dat het vertrouwen in de MSM totaal verdwijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (Niet schrikken mensen, Heintje Davids komt echt niet meer terug)

  Blik, dit is inderdaad een korte en heldere analyse van Dawg.

  Voor mijn blogje ben ik ook bezig om het hele verschijnsel van media-bedrog te analyseren.
  De artikeltjes zitten nog in het hoofd, ik verzamel info.

  Ik neem aan dat ik bovenstaand stukje van Dawg ook mag citeren...

  Groet, Jan.

  BeantwoordenVerwijderen