dinsdag 14 maart 2017

Weer 30 burgers gedood in Mosul door VS geleide coalitie; NOS druk met Noordpool

Weer dertig burgerdoden vandaag, maar de NOS komt vanavond in het 8-uur journaal met een opgewarmd disje over regen of sneeuw op de Noordpool. De westerse coalitie heeft deze dagen een treinstation veroverd op IS waarbij burgers in de knel kwamen. 30 Personen zijn omgekomen.

Ondertussen heeft Sergey Lavrov vandaag een beroep gedaan op de westerse pers hun werk te doen in Mosul. Nu de aantalen doden met de dag toenemen, al hoger zijn dan bij de bevrijding van Oost-Aleppo, is de stilte in het westen oorverdoven en is van (objectieve) verslaggeving nauwelijks sprake, aldus Lavrov.

"300 burgers gestorven in 1 etmaal"; Veel meer burger slachtoffers in Mosul dan Aleppo en veel minder aandacht...

Volgens een verslag in the British Daily Telegraph dit weekend, zijn er alleen al in 2 wijken van Mosul 300 burgers omgekomen in 24 uur.

35.000 Burgers op de vlucht in 5 dagen

De afgelopen dagen alleen al zouden weer 35.000 mensen op de vlucht zijn geslagen. Nederland met Rutte en Hennis en Koenders doen mee aan het geweld als onderworpenen in de VS-geleide groep. Nederland draagt dus mede-verantwoordelijkheid voor wat daar gebeurt. Maar wat weten de Nederlandse burgers hierover? Laat staan dat ze het meenemen in hun stemgedrag. Lees, in het Engels, HIER meer.

VS-invasie in Syrie; Hollandse staatsmedia zwijgen

Trump heeft nog eens 400 troepen naar Syrie gestuurd. Syrie heeft er niet om gevraagd, de VN hebben het niet goedgekeurd, het Amerikaanse congres heeft er niet voor gestemd, en de NOS en Hollandse politici zwijgen erover.

"De westerse media mythe rond twee oorlogen: "Aleppo valt, Mosul wordt bevrijd.""

Slotdebat

Ondertussen noemen Thieme, en volgens bronnen (zelf niet gehoord) Klaver, niet deze oorlogen als reden voor het op drift raken van de meeste mensen, maar klimaatverandering. U leest het goed: klimaatverandering. En als wij in Nederland maar genoeg windmolens plaatsen en kilometerheffing toepassen, dan zouden de immigratiestromen, zo gaat hun logica, vanzelf opdrogen. Waar de dame en de heer de ons toegedichte klimaatmacht vandaan halen is onduidelijk. Als je op de wereldkaart kijkt dan is Nederland slechts een minuscuul stipje en moeilijk voor te stellen dat wij hier het weer zoveel naar onze hand zouden kunnen zetten.

Pechtold meest Russofoob en zakt volledig door het ijs

Pechtold kwam naar voren als meest Russofobe politicus. Hij noemde Putin als reden waarom de EU versterkt dient te worden en schetste wederom een phantoomdreiging uit Rusland. Roemer ging beetje slapjes met Pechthold mee dat Putin geen fijne man zou zijn etcetera, maar hij ging niet mee in de redenatie dat meer EU de oplossing zou zijn. Roemer zei dat als de bevolking een referendum over Nexit wil, dat prima te vinden. Hier kwam Pechtold van D66 als oud-referendum partij in de problemen want hij voelt niks voor een referendum!

Wilders laat kans liggen

Wat is het toch met Wilders dat hij de redelijkheid niet lijkt te kunnen vinden. Asscher wierp Wilders voor dat Wilders minder Marokkaanse kinderen in de klas zou willen. Wij kennen het programma van de PVV niet, maar kunnen ons niet voorstellen dat er van zoiets sprake zou zijn. Waarom reageert hij daar dan niet op en waarom laat hij zich dat aanleunen? Hij zou daarmee de mensen die hem wat aan de felle kant vinden juist nog voor zich kunnen winnen. Hij deed het niet en verviel weer in zijn gebruikelijke rethoriek.

39 opmerkingen:

 1. Het viel mij inderdaad ook op dat nu ineens de klimaatverandering de oorzaak in van de vluchtelingenstroom. Ze hebben eindelijk de perfecte smoes gevonden. Is gisteren blijkbaar pas begonnen.
  Over de straaljagers van Nederland, en ook andere landen, onder gezag van Amerika, dat alleen maar wapens wil verkopen, op deze manier complete landen kapot schieten, en zo de echte oorzaak zijn van de vluchtelingen geen woord, de hele campagne al niet.
  En de pers speelt dat spelletje heel mooi mee. Alles wat Amerika doet is goed, ook al kost dat 100den zo niet 1000den doden, is voor de 'goede' zaak.(wapens verkopen)
  Owee als Rusland 3 burgerdoden, wat vaak onvermijdelijk is, heeft tussen 10tallen IS strijders, raakt dan is de wereld te klein.
  Over hypocrisie gesproken.
  Assad had het goed in zijn laatste interview (zie boublog),waar hij stelde dat Amerika heel goed in om landen in puin te schieten maar niet in staat is en daar later niet in staat is om die ook weer op te bouwen. Amerika heeft tot nu toe al iedere oorlog verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag is de maximum temp in Mosul 16 graden. En de rest van de week ook.

   Ik kan me niet voorstellen dat die temperatuur de reden is dat 35000 burgers uit die regio recentelijk zijn gevlucht.

   Een paar bommenwerpers die de stad bimbarderen wel.

   Zouden die politici die oorzaak-gevolg relatie niet zelf kunnen leggen?

   Wie houden zij voor de gek?
   Zouden ze in Den Haag vluchten als

   A. De temp 16 graden is?
   B. De stad gebombardeerd wordt?

   Kiezen morgen wordt erg lastig: er valt weinig te kiezen ondanks de veelheid aan partijen. Het 'debat' heeft mij niks geleerd.

   Verwijderen
  2. Hoewel ik zelf overtuigd ben van door menselijke CO2 uitstoot veroorzaakte opwarming is het duiden van de hiervan als de oorzaakvluchtelingenstroom een duidelijke leugen, die direct of indirect uit de Soros fabriek komt.*

   Pechtold en Klaver lijken mij het meest door het Clinton- Soros vergif geïnfiltreerd. De andere wat grotere partijen lijken meer volgelingen / technocraten zonder veel ideologie. Klein rechts, inclusief Wilders is meer door het zionisme geïnfiltreerd.

   *Dat wil niet zeggen dat als de aarde verder opwarmt het geen hoofdoorzaak van migratie kan worden.

   Maar Afrika kent ernstige cyclische droogten (herinner de bijbelse 7 vette en 7 magere jaren?), dus beweert Klaver maar wat als hij die droogte daar nu al mee in verband brengt. Dan zou die droogte meer dan 7 jaar moeten duren.

   Verwijderen
 2. http://www.nationalgeographic.nl/artikel/droogte-medeoorzaak-opstand-syrie Syrië zou in 2011 vermoedelijk geen gewapende opstand zijn uitgebroken als de regio niet al jaren voordien met ernstige droogte had gekampt, ten gevolge van door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het meeste van die droogte werd veroorzaak door nieuwe Turkse stuwdammen. Normaliter wprdt zo´n stuwmeer geleidelijk gevuld, maar Erdogan moest het zo nodig even snel doen, waardoor de rivieren nagenoeg opdroogden.

   Verwijderen
  2. De connectie tussen Erikli, de grootste waterproducent van Turkije, en Nestle onderzocht, @Rootman? Volgens Nestle is toegang tot water geen mensenrecht, toch?

   Verwijderen
 3. Elders de oogst van de Westerse interventie...

  After Destroying Cambodia, The US Wants The Country To Repay It For The Bombs They Dropped
  Cambodians are responding with outrage to the U.S. government’s demand that the country repay a nearly 50-year-old loan to Cambodia’s brutal Lon Nol government, which came to power through a U.S.-backed coup and spent much of its foreign funds purchasing arms to kill its own citizens, according to Cambodia’s current prime minister Hun Sen.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-14/after-destroying-cambodia-us-wants-country-repay-it-bombs-they-dropped

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klimaat verandert al zolang de aarde bestaat,ook toen er nog geen mensen waren.
  Iemand die denkt dat de mens de temperatuur op aarde kan regelen met (onrendabele) windmolens of zonnepanelen is kinderlijk goedgelovig of gewoon dom.
  Het enige effect van de co2 hype is dit:
  http://www.volkskrant.nl/economie/bedrijven-verdienden-miljarden-aan-verkoop-gratis-verstrekte-emissierechten~a4263146/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net zoals de zogenaamde stijging van de zeespiegel.
   De oppervlakte van de aarde is een constante, dus als er 1 cm stijging van de zeespiegel( driekwart van de totale oppervlakte) zou komen wordt de aarde groter. Voor de delen die dan onder water lopen heb je ook weer meer volume water nodig. Ik ben geen wiskundige maar ik zou wel eens graag iemand zien die de berekening kan maken hoeveel water je nodig hebt om de zeeën met 1 cm te laten stijgen. Volgens mij heb je dan aan al het ijs op aarde niet genoeg.
   Feit is dat als het op de ene plaats gaat dooien het op de andere plaats weer gaat vriezen.
   Als dat niet het geval zou zijn dan betekend dit dat de gehele temperatuur op de aarde zo groot is dat we allemaal gebraden worden.
   Eerdere voorspellingen (20 jaar geleden)geven aan dat er in noord Europa tot ca het zuiden van Engeland een ijstijd aan komt, rond 2060.

   Verwijderen
  2. Matt, please! Die berekeningen van zeespiegelstijging zijn al lang gedaan!Een subcontinent als Groenland met 1500 m dik ijs gemiddeld, dat blijkt ca 8 m. Alle gegevens en data zijn via Wikipedia of Google op te zoeken en dan kun je een staartdeling maken. Ook het ijsvolume van west- en oost Antarctica is behoorlijk goed bekend.

   [Feit is dat als het op de ene plaats gaat dooien het op de andere plaats weer gaat vriezen.]

   Ja in de seizoenen. Wat betreft klimaat is dit een flutopmerking. Vorst is voorlopig niet voorbij, en veel gebieden zullen niet onbewoonbaar worden. Er zijn tijden geweest dat het op aarde nergens vroor en tijden waar het overal vroor. Niet ´spontaan´ of vanwege een magische cyclus, maar vanuit natuurkundige oorzaken.

   Dat is, als de ´methaanbom´ niet afgaat. Daarom moet Tillerson ernst maken met vredestichten met Rusland, want de tech van beide landen zal nodig zijn om het methaan te winnen.

   Die ijstijd rond 2060 is een popularisering van het werk van Ruddiman, hij was er zelf erg onzeker over. (via de milankovich zonnecycli en metingen van de ijsgroei in Baffinland concludeerde hij dat eind 21 eeuw de koudedip in het holoceen zou zijn, héél misschien net genoeg om een kantelpunt te veroorzaken naar een ijstijd. Hij heeft ook onderzoek gedaan naar global COOLING door de mens vanaf de bronstijd veroorzaakt, door ontbossing).

   Later in zijn carrière, toen er betrouwbaarder data en snelle computers kwamen heeft hij zijn mening herzien: doordat het nu al 1,5 graad warmer is zal geen kantelpunt bereikt worden, nu niet, over 30 000 jaar niet en waarschijnlijk pas over ca 200 000 jaar.

   Verwijderen
  3. Rootman, die zogenaamde temperatuurverhoging is volgens andere cijfers in 1 eeuw amper 1 graad geweest, dus kan ik niet spreken van een grote verhoging, aangezien de explosie van broeikassen (co2)iets is van de afgelopen 50 jaar. Co2 is er altijd al geweest en zal ook niet verdwijnen. Bomen nemen co2 op maar als ze verbranden komt dat co2 weer vrij. Het is een visuele cirkel.
   Wat ik wel goed zou vinden is dat de grote bedrijven die van alles de lucht in blazen, vaak giftige en gevaarlijke stoffen, keihard worden aangepakt, maar wat blijkt, al die kosten die ze daar voor moeten maken om dat op te ruimen worden op de kap van de belastingbetaler geschoven onder het mom van klimaatverandering. En dan ook nog eens het feit dat ze met die emissierechten kunnen schuiven zoals het hun uit komt. Dus stel je maar de vraag wie er baat bij heeft over die hele klimaat heisa.

   Verwijderen
  4. Het klimaat debat is erg gecompromitteerd door belanghebbenden aan beide kanten... Veel meningen ventileren is prima, maar het moeten uiteindelijk de metingen en natuurkunde zijn die de conclusies aangaan.

   @ Matt: of het nu 0.75 of 1,5 graad opwarming is in het minimum dat Rudiman zeer terecht aangaf: dat betekent dat er dus géén kantelpunt, en dus géén ijstijd komt.

   Het werkelijk bestaande insolatie minimum zou zelfs zonder CO2 increase vermoedelijk niet diep genoeg zijn voor een ijstijd.

   De huidige insolatiecyclus komt sterk overeen met MIS 11, 400 000 jaar terug. toen was er (na de meest lange en barre ijstijd) ook een interglaciaal van 40 000 jaar.

   Ik houd me verre van politieke belangen voor of tegen. Politici zijn bij dit soort problemen wel de laatsten die met nuttige suggesties komen!

   Dat is ook de reden dat ik Joop nga afkammen als hij met dat soort shitbronnen komt!

   Verwijderen
  5. @Rootman,

   "Ik houd me verre van politieke belangen voor of tegen."

   O, dus je bent er ook een tegenstander van dat klimaatwetenschappers door de politiek gesubsidieerd worden? Ik dacht het niet! De cijfertjes waar jij mee komt aanzetten (van 75 wetenschappers, die 95% van de consensus uitmaken, oftewel praktisch 0) zijn juist die cijfertjes die de politiek graag ziet.

   En wil jij mijn "shitbronnen" afkammen? Moet je vooral doen, des te minder vertrouw ik jouw 'expertise' in deze. Kom eerst maar eens in overeenstemming met jezelf wat een groter probleem is, CO2 of methaan? Als het het één niet is, kan je altijd nog switchen naar het andere! Plan B, zeg maar en jij bent niet politiek geëngageerd?

   Verwijderen
  6. Dit verdient apart commentaar.

   "Politici zijn bij dit soort problemen wel de laatsten die met nuttige suggesties komen!"

   Nee, maar het zijn wel politici die in overleg treden met wetenschappers die subsidie nodig hebben voor onderzoek. Of, zoals een NASA whistleblower mij in de jaren '90 van de vorige eeuw vertelde over het gat in de ozonlaag;

   "Wij (NASA) hebben het gat in de ozonlaag groter voorgesteld dan het in werkelijkheid was, anders zouden wij de subsidie en ik mijn baan zijn kwijtgeraakt."

   Dus, beste @Rootman, niet zeggen dat wetenschappers er geen belang bij hebben om de boel bij elkaar te liegen en een vraagteken zetten bij de shitbronnen die jij als heilig hebt verklaard, want dat is het, klimaatverandering is verworden tot een religie.

   Verwijderen
 5. http://www.activistpost.com/2016/06/chemtrails-exposed-new-manhattan-project-conclusions.html

  http://nos.nl/artikel/2146639-generaal-middendorp-klimaatverandering-bedreigt-wereldvrede.html

  http://www.mintpressnews.com/nestle-continues-stealing-worlds-water-during-drought/203544/

  Of, om met Albert Hammond te spreken;

  "It never rains in California"

  https://www.youtube.com/watch?v=-pyC7WnvLT4

  right?

  Of, met Kate Bush's

  "Cloudbusting"

  https://www.youtube.com/watch?v=IRHA9W-zExQ

  The Privatization of Water: Nestlé Denies that Water is a Fundamental Human Right

  http://www.globalresearch.ca/the-privatisation-of-water-nestle-denies-that-water-is-a-fundamental-human-right/5332238

  Klimaatverandering is niet man made (of het moet uit corporatistisch/militaristisch oogpunt zijn) en CO2 is geen gevaar voor de mensheid!

  Carbon Dioxide Fertilization Greening Earth, Study Finds

  https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/carbon-dioxide-fertilization-greening-earth

  Één ding mag men mij verwijten en dat is dat ik niet alwetend ben, aan mijn combinatoir vermogen mankeert echter niets!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens, dat ijsberen vroeger bruin waren geeft wel te denken!

   Verwijderen
 6. Russen nu ook actief in Libië
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/zijn-er-russische-militairen-in-libie-469754/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russia Asked to Intervene in Libya

   Libya's military leader Khalifa Haftar, the commander of the Libyan National Army loyal to the Tobruk-based House of Representatives (HoR), has requested Russia to end its arms embargo on Libya and begin supplying weapons and military equipment to eastern Libyan forces.

   http://www.strategic-culture.org/news/2016/09/30/russia-asked-intervene-libya-gaining-clout-middle-east.html

   Verwijderen
  2. Zal het Westen wel weer de islamistische kant gaan bewapenen ,weer een wapenwedloopje ter plaatse

   Verwijderen
  3. @Paul,

   Ik had dit artikel geplaatst n.a.v. de bewering van Cruelman1974 dat Rusland zonder uitnodiging in Libië aanwezig zou zijn.

   Verwijderen
  4. @Joop
   Waarvoor dank.
   De Russen steunen dus de wat seculiere kant.Waar het Westen dan automatisch zijn steun aan gaat geven,kunnen we dan wel raden.
   Vandaar mijn reactie.

   Verwijderen
 7. Verzoek aan Matt, reageer ajb niet op trollen; besteed je tijd liever aan een goede cartoon of goede bijdraage zoals hierboven. Voor de op informatie gerichte bezoekers zijn de fitties niet interessant. We zijn er al minimaal 2 gewaardeerde medebloggers (Jan, SDR) door kwijt geraakt. Waar zijn Kramatorsk en Oligarch gebleven trouwens??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik ,maar waarom geen trollenban,zo loopt je hele blog leeg eb blijft de open inrichting over..
   Wellicht ingeschakelde provocatie om de boel hier te saboteren denk ik weleens.
   Tolerantie is leuk,maar als alle normalen weglopen is het snel voorbij,Zaplog is ook nog maar een schim van vroeger.

   Verwijderen
 8. Tja, het bewijs kon niet langer uitblijven!

  Ukrainian forces caught shelling their own citizens (VIDEO)

  http://theduran.com/ukrainian-forces-caught-firing-on-their-own-territory-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vrienden van het Westen brengen groet vol democratische waarden aan Syrië
  ''In de Syrische hoofdstad Damascus
  zijn zeker 30 mensen omgekomen toen een
  zelfmoordterrorist zich opblies in het
  paleis van justitie in de oude stad.Ook
  zaterdag was er een aanslag in het
  centrum van Damascus,waarbij meer dan
  zeventig vooral Iraakse sjiitische
  pelgrims omkwamen.''
  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=136

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Paul,

   Dat schijnt normaal te zijn met democraten. Als zij verloren hebben (oorlog dan wel verkiezingen) gaan zij de boel lopen te terroriseren (niet tegen je verlies kunnen dan wel er is een groepering die een spaak tussen onze plannetjes wil steken).

   Verwijderen
  2. kroelmenneke, ga gauw terug naar jouw zandbak.
   Hier zijn volwassen mensen aan het praten en daar hoor jij niet bij.
   Maar om het even voor jou duidelijk te maken: de opdrachtgever voor moord is net zo schuldig als de uitvoerder. Wie heeft opdracht gegeven om Ghadafie te vermoorden?

   Verwijderen
 10. De ideologie die Europa in haar greep houdt?
  http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

  Volgens mij komen we er niet meer uit.
  De multi culti "droom" is uit elkaar aan het spatten.
  Misschien wel met opzet.......chaos......orde.
  Als de schuldenbubbel ook nog eens uit elkaar gaat spatten zijn de rapen pas echt goed raap.
  Doet mij denken aan:
  https://www.youtube.com/watch?v=rPRz9WbiV3o
  Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier,
  Het wordt dus pompen of verzuipen da's de enige manier.
  Om de juiste koers te varen met de wind in onze rug,
  Geniet met volle teugen, zulke tijd komt nooit terug.

  Behoed je voor het ergste, wees zeer goed voorbereid
  Hou het hoofd maar boven water
  In dees turbulente tijd.
  Straks gaat het gebeuren het is eens en dan nooit meer,
  De hemel breekt pas open en dan gaat het hier tekeer.

  Laat de tijd zijn werk doen, 't leven gaat zoals het gaat
  Maar zorg dat je er bij bent, dat je weet dat je bestaat.
  Laat de vreugdevuren branden, doe het onrecht in de ban
  Geniet met volle teugen, pluk de dag zoveel je kan.

  Heb toch maar PVV gestemd! Grenzen dicht! Dit is ons land.
  Geen militair ingrijpen meer in vreemde landen. Kappen daarmee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moordenaars van Oleg Anashchenko hebben moord bekend.

  Ukrainian Soldiers Caught Planting Car Bombs in Donbass. Guess Who Trained Them?
  http://russia-insider.com/en/ukrainian-soldiers-caught-planting-bombs-donbass-say-they-were-trained-americans/ri19203

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Putin vriendjes met Erdogan?
  Misschien ook wel niet. Het volgende nieuws dateert wel van 8 maart.
  End Game: Russia Unites Assad, Kurds to Push Turkey out of Northern Syria
  Putin speelt gewoon een partijtje schaken met Erdogan als je het mij vraagt.
  Erdogan is niet zo Koerden gezind,dus houd hij daar waarschijnlijk toch een maagzweer aan over.

  http://russia-insider.com/en/end-game-russia-unites-assad-kurds-preserve-secular-syria/ri19109

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Europa,Amerika en Israël moeten maar snel stoppen met dat zogenaamd bevrijden van Syrië.
  Laat Putin het werk maar afmaken.
  Als Syrië bevrijd is kunnen ze met hulp van Rusland hun land weer opbouwen.
  Alle Syrische vluchtelingen die niet kunnen intergreren in het westen kunnen dan weer mooi terug naar hun geboorteland en zich herenigen met hun familie en landgenoten.
  Ik vind wel dat Europa en Amerika dan de morele plicht moeten hebben om het land dan mee te helpen om huizen te bouwen in de vorm van bijvoorbeeld bouwmaterialen schenken.
  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het ziet er, op dit moment, naar uit dat Rutte zijn beleid mag verder zetten. Weer een hoop leugens en bedriegerijen komen op jullie af.
  Mijn medeleven aan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De 400 troops VS is een afspraak tussen Rusland en de VS omdat in opdracht Rusland Turkije zich terug moet trekken en zodoende de weg vrij te maken voor de Koerdische staat die er gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het wordt inderdaad een voortzetting van het huidig beleid. een stukje rechtser en meer pro EU, dus ook pro NATO.

  In mijn ogen heeft de PVV, maar zeker ook de SP, waar ik op gestemd heb, heel veel laten liggen. Wilders die zich drukte, en de SP die een andere lijsttrekker had moeten nemen en ook niet zo hadden moeten doordrammen over de zorg.

  Helaas leek de campagne van de piratenpartij echt nergens op; ik had Ancilla graag in de kamer gezien.

  Ik hoop wel dat le Pen in Frankrijk wint: zij is toch van een heel ander formaat dan Wilders.

  Het is overigens wel heel erg stil wat betreft Trump sinds Vault 7. Ook van Tillerson horen we niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ik in de kranten lees is het verklaren van de nederlaag van het ´foute populisme´ in Europa. Zover is het nog lang niet, want Wilders bleef onzichtbaar en had, om met Trump te spreken, ´low energy´.

  In ons land noemen we dat politieke houdbaarheidsdatum. Tenzij Wilders zich weer serieus gaat profileren zie ik de PVV langzaam verder achteruitgaan. Met een centrum-rechtse coalitie kan Wilders lekker links doen (stemgedrag zegt deze keer niks, want het komt er toch niet door) om de ex-PvdA kiezer aan zich te binden. Baudet zie ik hiervan profiteren, vooral wanneer hij leert iets minder elitair te doen. Hopelijk wordt Roemer ergens burgemeester, en wordt de SP dan zichtbaarder.

  Klaver heeft behoorlijk onder de verwachtingen gepresteerd. Blijkbaar hadden toch veel kiezers geen zin in alle voorgestelde belastingen op brandstof, vlees en zijn té pro EU- houding.

  Voor de verkiezingen had ik een onstabiel kabinet verwacht, maar nu vrees ik dat de centrum-rechtse coalitie hun term gaat uitzitten. Dus meer inkomensongelijkheid en een wat harder sociaal klimaat. Geopolitiek betekent het weinig, want de EU heeft toch vrijwel niks te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je gelijk hebt met dat geopolitiek. Neemt niet weg dat we nog meer belasting mogen betalen aan dingen die alleen maar stuk kunnen maken (defensie) of geen vernieuwing opleveren (intelligentie).

   Als je de burger vraagt wat een coalitie tussen (wschl) VVD, CDA, CU en D66 hen gaat opleveren, vrees ik dat het antwoord leeg zal blijven. Maar toch massaal op gestemd. PR is een machtig wapen, en een stem een illusie.

   Of zoals Emma Goldman zei: als stemmen zou uitmaken, zouden ze het wel illegaal maken. Verandering komt nooit via politiek, maar via georganiseerde burgerinitiatieven.

   Dit blog als informatiebron zal nog wel een tijdje nodig zijn.

   Verwijderen
 18. Het kan er straks wel eens warm aan toegaan in Nederland.
  Denk, de grootste in Rotterdam, dat wordt een kalifaat stad.
  Buma die bewapende drones wil bij defensie.
  Gaat het fout in Rotterdam, want dat is wel te verwachten, kan Buma, die dan misschien wel minister van binnenlandse zaken en justitie is, die drones inzetten en krijgen we beelden die aan Aleppo doen denken.
  Dit is natuurlijk een doemscenario en ik hoop dat het niet uit komt.
  De uitslag: Wilders heeft gewonnen maar toch verloren.
  Rutte heeft verloren maar toch gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Forgotten Interview Reveals How Russia Really Views Obama's Legacy
  An overlooked interview of Maria Zakharova with Russia’s 1 TV Channel, Russia’s Foreign Affairs Spokesperson, on a national Russian TV show has brought insight into the frustration Russia encountered in dealing with the Obama administration over the years. Zakharova suggested President Barack Obama will go down in history as one of America’s evilest presidents.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-17/forgotten-interview-reveals-how-russia-really-views-obamas-legacy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Syrië opent vuur op Israëlische gevechtsvliegtuigen

  Het Syrische regeringsleger heeft Israëlische gevechtsvliegtuigen beschoten. Volgens de regering van president Bashar al-Assad is één toestel neergehaald en één toestel beschadigd. De Israëlische vliegtuigen vlogen over Syrisch grondgebied en schoten op militaire doelen.

  Over de vraag of er vliegtuigen zijn neergehaald bestaat onenigheid. Volgens Israël zijn de Syrische luchtafweerraketten op tijd onderschept door Israëlische raketten. De Israëlische krant Haaretz spreekt van het grootste militaire incident tussen Israël en Syrië sinds de burgeroorlog in 2011 uitbrak.

  De regering van Assad maakte bekend dat Israëlische vliegtuigen militaire doelen hadden beschoten in de buurt van Palmyra. Hoewel de Syrische regering altijd met repercussies dreigt, is het voor het eerst sinds deze burgeroorlog begon dat Syrië op een Israëlisch toestel schiet.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/syrie-opent-vuur-op-israelische-gevechtsvliegtuigen-472715/

  BeantwoordenVerwijderen