zaterdag 18 maart 2017

Russische mineurs elimineren 120 explosieven; NOS zwijgt

Wat doet het met de VS collaborerende Nederlandse leger in Irak en Syrie? We weten het niet, en we mogen het niet weten. Russische mineurs zijn deze week aangekomen in Palmyra. Deze stad is met hun hulp bevrijd van IS en nu zijn hun mineurs bezig explosieven op te ruimen. Geen fijn werk en levensgevaarlijk, maar ze doen het wel. 120 Explosieven zijn de afgelopen etmalen al onschadelijk gemaakt en het werk gaat door. Onderstaand het item op de Russische tv, zoals u het bij de NOS nooit zult zien. Past niet in hun aan de VS onderworpen plaatje.

3 Jaar Krim herenigd met Rusland

Vandaag wordt op zowel de Krim als in Rusland de 3e verjaardag van de hereniging van het schiereiland met Rusland gevierd. Het belooft een waar volksfeest te worden. Ze vieren dat ze vrij Russisch mogen praten, en herenigd zijn. In de avond zendt 1tv.ru de feestelijkheden live uit op de tv.

Russische mineurs wagen hun leven; hebben in korte tijd al 120 explosieven onschadelijk gemaakt. Iets over gelezen in uw krantje of op de Hollandse staats tv?

41 opmerkingen:

 1. Ik heb er niets over gelezen of over gezien op de teevee of in de krant. Maar sinds de 'val van Aleppo' en de 'bevrijding van Mosul' heb ik beide nieuwsmedia voorgoed opgegeven... Ik begrijp dat ik weinig gemist heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ik ben het eenzijdige MSM verhaal meer dan zat. En op internet zijn er genoeg bronnen te vinden waaruit je kunt opmaken dat bv de bevrijding van Mosul niet alleen kwaadaardige 'terroristen raakt'. Zie: http://www.ibtimes.co.uk/heartbreaking-photos-iraqi-children-killed-by-air-strikes-battle-against-isis-mosul-intensifies-1612248

   En met gezond verstand kom je ook een heel eind. Wat zou jij ervan vinden als je ' bevrijd werd' door de Westerse Aliiantie met bommen, honger, ziekte?

   Verwijderen
  2. Maar van Mosul kan je nog zeggen dat de VS legitiem bombardeert, dat is: omdat de Irakese regering hierom heeft gevraagd. Terwijl die recentelijke 'vergissing' bij dat bombardement op een moskee zowel illegitiem is als illegaal omdat de Amerikanen (en Nederlanders) helemaal op uitnodiging van de Syrische regering daar ISIS bestrijden.

   Ook voor die redenering heb je niet 'het Kremlin' nodig, maar enkel gezond verstand.

   Verwijderen
  3. En helemaal NIET op uitndiging

   Verwijderen
  4. Nog meer gezond verstand vertelt mij dat je in beginsel niet moet willen schaden, of dat je bij twijfel niet ingrijpt.

   En dan vind ik Russen die mijnen opruimen in Palmyra een stuk geloofwaardiger en aanbiddelijker voor de Syrische bevolking dan een Westerse alliantie die in hetzelfde gebied illegaal en illegitiem bommen gooit en alleen Syriërs weten te bevrijden door ze te disloceren van huis en haard om ze vervolgens te laten creperen in een tentenkamp of laten verdrinken in een zee, of laten stikken in een overvolle vrachtwagen, of door ze met de nek aankijken op het moment dat het ze gelukt is om als vluchteling de veilige grenzen van de EU weten te passeren.

   Geen Kremlin is nodig voor die gedachte.

   Hoe gehersenspoeld moet je zijn om te denken dat je voor gedachten die je kan baseren op gezond verstand alleen, aangewezen bent op het Kremlin?

   Verwijderen
  5. Het verhaal van de moskee moet wel met enkele pallets vol zoutzakken vernomen worden! We zien immers de witte helmen en hun logo!

   Witte helmen = al qaida!

   Zijn nu zelfs de witte helmen al hun broodheer, Soros, ontrouw geworden of is die sponsor zelf helemaal rogue gegaan?

   Als het waar zou zijn dat Trump serieuzer de jihadisten wil bestrijden kan dit een aanwijzing zijn dat de witte helmen zich niet slechts in het al qaida kamp, maar ook nog veel direkter in dat van Clinton/ Obama ophouden!

   Verwijderen
 2. De agenda van Erdogan
  http://www.nederlandseofficierenvereniging.nl/Carre/Carre%202016/juni/Ca201604_018.pdf

  Ottoman Empire+ The War Machine++ History
  https://www.youtube.com/watch?v=vnIXzfjD7lA

  Die mafkees doet dat maar in z'n eigen Turkijen, maar niet in Nederland.
  Die domme Nederlandse Turken knuffelaars moesten eens weten.
  En dan durft een partij zich ook nog DENK te noemen?
  De wolf in schaapskleren zit nu in de tweede kamer dankzij de blinde Nederlanders die daar op gestemd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dual nationality gaat de komende decennia nog wel even blijven! Dankzij onze lieftallige koningin Maxima, maar ook Jinek en mijn 2 VS-NL dochters bijvoorbeeld. Ook alle ´succesvolle´ import die Rutte en Pechtold voorstaan. Een grote, en blijvende kamermeerderheid.

   Geef dat dus maar op, dat gaat jou, of Wilders nooit lukken, ondanks vrij goede argumenten!

   Gezien dit feit gaan de Euro Turken massaal stemmen in hun referendum, en gezien het overreiken van Rutte en andere opportunisten is die stem vrijwel unaniem voor Erdogan.

   En ook deze keer is de emotioneel-instinctieve reactie van zowel EUropese als Turkse losers (waarschijnlijk) genoeg om hem de overwinning te bezorgen.

   Dan kan hij de EU blijven chanteren, totdat het opbreekt...

   Dan verdient hij wat mij betreft toch minstens één verguld standbeeld, uiteraard in Brussel!

   Verwijderen
  2. Eddy, je vergeet dat er heel veel Gulen aanhangers in West Europa zitten, die bang zijn zich te vertonen in hun eigen land en ga er maar vanuit dat die flink oppositie gaan voeren. Erdogan was al pisnijdig toen vorig jaar een protestmars gehouden werd door pakweg 10.000 Gulen Turken in België.
   Hoeveel van deze aanhangers er zich in Nederland bevinden weet ik niet, maar het zullen er niet weinig zijn. De pro's zitten bij 'denk' maar daar zitten bij lange na niet alle Turken. Zelfde geld voor Duitsland, en het zal me niet verwonderen dat dit in de nabije toekomst wel eens tot flinke confrontaties kan uitlopen tussen die twee groepen.

   Verwijderen
  3. Met zo´n 85 % pro Erdogan gaat hij het volgens mij wel redden. Gülen is ondanks hun seculiere vernisje misschien nog wel meer AQ en IS dan Erdogan zelf! Daarnaast hebben ze ook nog het ZWARE nadeel dat ze in bed liggen met de neocons en Israel.

   Nee, wat mij betreft, laat Erdogan zijn beeldje maar verdienen, en vervolgens ver weg uit Europa blijven!

   Verwijderen
  4. Rootman, of Gülen nu pro Israël is of niet, doet niet veel terzake. Het gaat er om hoeveel tegenstand Erdogan zal ondervinden als het er op aan komt.
   Mogen de Koerden in Turkije ook stemmen?

   Verwijderen
 3. Wees gewaarschuwd: Regeren met Rutte maakt meer kapot dan je lief is
  https://fd.nl/economie-politiek/1192917/wees-gewaarschuwd-regeren-met-rutte-maakt-meer-kapot-dan-je-lief-is

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Praatjes houden tijdens het werk leid ook af.
  Gelukkig heb ik van praatjesmakers geen last als ik met mijn werk bezig ben.
  Toch kan ik genoeg korte praatjes maken met collega chauffeurs. Dat komt omdat wij vaak moeten wachten voordat we kunnen gaan laden of lossen. Dat is dus dan gewoon pauze.
  Pauze voeren wij in via de boordcomputer in de vrachtauto gemonteerd.
  Zodra er geladen of gelost kan worden, worden gesprekken ook gelijk afgekapt en is het einde pauze.

  Moet je dit eens lezen:

  Een Turk voelt zich pas compleet met een wapen

  http://www.volkskrant.nl/archief/een-turk-voelt-zich-pas-compleet-met-een-wapen~a1019524/

  Hier staan werkgevers niet op te wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Turkije is dus net als Texas. Allemaal cowboyke spelen. Ik heb trouwens een cartoon gemaakt van een rodeo rijder die niet op een stier zat maar op een kruisraket.

   Verwijderen
  2. Hoe een Trol te herkennen
   A. Door de ad hominems (Kroel)
   B. Door gelieg en bedrieg (LGK)
   C. Door kletsverhalen die totaal of topic zijn, en redelijk onschuldig beginnen, maar dat uiteindelijk niet zijn (Eddy)

   Eddy is een Trol die hier lezers massaal wegjaagt met zijn steeds racistischer wordende praatjes die maar een doel dienen: Blik's blog verzieken. Reageer niet op Eddy, laat Blik zijn Posts verwijderen en schrijf stukjes die ontstaan vanuit je eigen idee of vanuit reageerders waarvan je uit ervaring weet dat ze niet je gedachten bespelen. Laat je niet beïnvloeden door 'Eddy', 'de vrachtwagenchauffeur'.

   Verwijderen
  3. Willem, ik ben het niet met jou eens dat Eddy een trol zou zijn. Hij voert wel een normale discussie, vergeleken met kroeltrol, waar niet mee te praten valt. Eddy heeft recht op zijn eigen mening zoals ieder ander schrijver hier. Hier worden wel vaker zaken besproken die niet helemaal on-topic zijn, wat is daar mis mee? Doe ik ook, ben ik nu ook ineens een trol?
   Als zijn mening of stelling jou niet bevalt kun je altijd in discussie treden en wat ik tot nu toe van Eddy gezien heb gaat hij daar in mee. Van een trol hoef je dat niet te verwachten.

   Verwijderen
  4. Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre we Eddy´s PVV-agenda hier ruimte willen geven. Het is vervelend dat hij een slechte ervaring met enkele Turken heeft gehad, maar hetzen tegen bevolkingsgroepen, dat hoeft van mij niet.

   Vanaf nu zal ik dan ook alleen op steekhoudende posts van hem, betreffende geopolitiek, reageren. Dialoog over vreemdelingen en chauvinisme ga ik niet meer aan.

   Het is mi. nl niet de oorzaak of de oplossing van wat er werkelijk speelt aan problemen in de wereld.

   Het migratieprobleem is slechts een symptoom van dieper liggende oorzaken.

   Verwijderen
 5. Je hoeft geen fan van onvoorwaardelijke open grenzen te zijn om in te zien dat de islamofobe haatagenda zijn oorzaak in zionistische hasbara heeft.

  Van mij hoeven slechts de salafisten uitgeschakeld te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fan van onvoorwaardelijke open grenzen weigert dat in te zien, dan stort zijn/haar wereldbeeld in, de niet fan loopt achter de israelische een-man-beweging aan en zal het dus nooit in kunnen zien. Gelukkig is er nog ruimte voor nuance en een vrij internet, die zijn het eerste slachtoffer.

   Verwijderen
 6. [Kun je even aangeven hoe jij van plan bent om dat te doen Rootman? Volgens mij ben jijzelf degene die vol haat zit.]

  Gewoon uit hun lijden verlossen, met een liefdevolle glimlach!

  De grootste vijand van de mensheid is het neoliberalisme en zijn broertje, het neoconservatisme. Dat zijn beide pseudoreligies, gevaarlijker dan ´gewone´ religies.

  Salafisme, settler judeïsme en objectivisme (Ayn Rand) zijn nòg gevaarlijker, zijnde (pseudo-) sekten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet volgens mij over een overgroot proportioneel naïviteit beschikken te denken dat open grenzen alleen bedoelt is om de legale handel te vereenvoudigen. Met de open grenzen is de illegale handel (mensen) geëxplodeerd!

   Daarnaast is bekend dat (neo)liberalisme leidt naar corporatisme wat, samen met neoconservatisme (Leo Strauss), weer leidt tot neofascisme, wat wij hier op haar beurt weer op zien bloeien in Europa!

   Verwijderen
  2. Waar leidt neofascisme toe? Of wordt het een stabiel neo-feodaal stelsel in permanente externe oorlog en intern een politiestaat voor de bevolking, ingedeeld naar rijkdom, afkomst en religie. Het fundament is er al en draait proef in israel, bestuurd door een oligarchie van ongekozen bovennationale kapitalisten ipv een dictator.

   Verwijderen
  3. @Eddy,

   "In zijn boek “Praktisch Idealisme” legt Kalergi uit dat de bewoners van het toekomstige Europese Rijk niet langer de mensen zijn die er historisch altijd hebben gewoond, maar dat in plaats daarvan er een soort sub-menselijke soort zal ontstaan door het vermengen van rassen. Hij stelt dat de oorspronkelijke bewoners vermengd moeten worden met andere rassen en culturen zoals donkere of Aziatische mensen, waarbij uiteindelijk een “kudde” zal ontstaan zonder enige identiteit en vooral één die gemakkelijk door de elite onder controle te houden is."

   Dat is dus het verhaal waar Wolfgang Schauble het over had pasgeleden. Rassenvermenging om inteelt te voorkomen en natuurlijk niet te vergeten het Zwarte Pieten en Kerstmis verhaal!

   http://joostniemoller.nl/2016/06/machtigste-man-europa-revolutionaire-eugentische-plan/   Verwijderen
  4. Kalergi was dus een typisch 19e eeuws denker. In die tijd zaten de intellectuelen vaak in loges, en die hadden werkelijk de gekste ideëen! Midden in de koloniale tijd bestond er in Europa het idee dat overheerste ´rassen´ inferieur waren, een mooi excuus. Men geloofde ook in het concept van ´the white man´s burden´.

   Het zij ze deels vergeven, want DNA was nog niet ontdekt, en wat betreft genetica kwam men nog niet verder dan Mendel. Ze dachten dat wat betreft Fysica ´alles ontdekt was´.

   Menselijke ´rassen´ zijn door geografische isolatie gedurende ca. 50 000 ontstaan, en zijn gespecialiseerd door klimaat en natuurlijk biotoop. En de laatste 10 000 jaar ook door de biotopen door de mens zelf gecreëerd.

   Die biotopen zijn tegenwoordig niet zo relevant meer, met 7 miljard mensen en de voortschrijdende industriële revoluties.

   Een enkel voorbeeldje: de grootte van een babyhoofdje: dit was een bottleneck in de menselijke evolutie, nu deels geslecht door medische tech.

   Het is een totale misvatting te denken dat door ´outbreeding´, dus vermengen van rassen en volken, een kudde zou opleveren: er wordt juist méér biodiversiteit geïntroduceerd. Genen combineren willekeurig, dus er ontstaat een breed scala aan diversiteit. Er moeten dus wel aantallen zijn!

   Bij dieren met een kortere reproductiecyclus blijkt het dat genen met een duidelijk voordeel in ´fitness´ al binnen 10 generaties komen bovendrijven.

   Stel slechts 1 % meer overleving en voortplantings succes. De eerste generaties zijn wel onderhevig aan toeval.

   1
   2
   4
   8
   16
   32
   64
   128

   Dus slechts met zo´n gering voordeel krijgt zo´n superieur gen (1 % + ???) binnen 7 generaties (voor de mens 100 - 150 jaar) totaal de overhand!

   Wat dus zeker binnen ca. 300 jaar ontstaat is een nieuw volk, met eigenschappen VELE malen beter aangepast aan de nieuwe situatie!

   Voorbeeld Brasil, het beste model. Het fitness profiel verandert te snel voor genetic mixing om gelijke tred te houden met de genetica!

   Brasil is het meest gemixte land ter wereld, en er is nog heel wat meer te mixen!

   Er zijn dus geen evolutionaire doelen.

   Maar vergelijk de donkere Brasileira met de west Afrikaanse vrouw, die zeker 90 % aan genen identiek hebben! dat is het resultaat van slechts 300 jaar schudden van de kaarten wat betreft mixing en evolutie.

   Ik heb zelf een relatie (al 7 jaren, Best Ever!!! met een Mulata (letterlijk vertaald: Muilezel). Zou ik ooit babies met haar hebben, dan kan het niks worden (dom en wereldvreemd) of superieur: intelligent, zéér assertief, sociaal en practisch.

   En alle tussenliggende mogelijkheden. Wie weet levert een totaal verborgen gen immuniteit tegen een 22e eeuwse ziekte!

   Dus: Schauble is een idioot, en Kalergi ook!!!!!!

   Jammer dan, maar helaas is niet alles binnen 15 minuten te begrijpen!

   Verwijderen
  5. [Maar vergelijk de donkere Brasileira met de west Afrikaanse vrouw, die zeker 90 % aan genen identiek hebben!]
   Dat gaat om ´nieuwe genen´! In het totaalbeeld is er waarschijnlijk in eerste instantie genetisch niet eens verschil op te merken!

   Verwijderen
  6. "Dus: Schauble is een idioot"

   Yep! Maar weet je wat nog vervelender is (voor jou dan), Schauble gelooft ook dat de mens de opwarming van de aarde veroorzaakt (wat weer met geoengineering ongedaan moet worden gemaakt) en hij zal ongetwijfeld ook de heilzame werking van vaccinaties erkennen!

   Verwijderen
  7. Overigens worden Schauble en consorten ingespoten met vaccins waar geen kwik in zit!

   Verwijderen
  8. Schauble gelooft vast ook dat water bij 0 graden C bevriest!

   Is het daarom onwaar?

   Verwijderen
  9. Schauble gelooft vast ook dat water bij 0 graden C bevriest!

   Is het daarom onwaar?

   Verwijderen
  10. "Is het daarom onwaar?"

   Ligt eraan wat voor water je hebt?

   Verwijderen
  11. Heb jij zwaar water in je regenton?

   Verwijderen
  12. Formule: D2O
   Kookpunt: 101 °C
   Dichtheid: 1,11 g/cm³
   Molaire massa: 20,0276 g/mol
   Smeltpunt: 3,8 °C

   Nee, ik bedoelde gewoon water, zoals het uit de hemel valt of uit de kraan komt. Niet op een andere planeet of met zouten opgelost.

   Verwijderen
  13. [Je moet volgens mij over een overgroot proportioneel naïviteit beschikken te denken dat open grenzen alleen bedoelt is om de legale handel te vereenvoudigen. Met de open grenzen is de illegale handel (mensen) geëxplodeerd!]

   Hier spreek je jezelf tegen.

   De illegale mensensmokkel vind slechts plaats bij gesloten grenzen.

   En een beetje bij weigeren van werkvergunningen etc., wat ook een vorm van gesloten grenzen is.

   Sluiten van continentale grenzen moge een tijdelijk noodzakelijk kwaad zijn, de werkelijke oplossing ligt in non interventionisme, stoppen met landbouwsubsidies en inperken van de macht van multinationals. Een van de eerste stappen daarin is het beroep van lobbyist net zo strafbaar te maken als dat van harddrug dealers.

   Verwijderen
 7. Hoewel ik het zelf makkelijk vind vrees ik ook dat open grenzen niet meer haalbaar is. Bij nauwkeuriger nalezen van mijn bovenstaande reactie van 18 maart 2017 om 23:58 kun je zien dat ik dat ook al aangegeven had.

  En ja, ik vind nog steeds dat nazis en salafisten onder het gras thuishoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ga jullie allemaal goed hier.
  Ik neem voorlopig afstand hier. Heb er effe geen zin meer in om met slaapwandelaars in discussie te gaan.
  Jullie zoeken het maar effe zelf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je korte verblijf alhier! Het ga je goed, shalom, of allah snackbar!

   Inderdaad we zoeken het zelf wel uit. En daar houden we je aan! Ondertussen: rij voorzichtig!

   Goede ritten gewenst aan jou, Eddy! vaarwel.

   Verwijderen
 9. De trollen gaan het nog winnen op dit blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor! Blik heeft de hasbara shit al verwijderd!

   Verwijderen
  2. Zo bedoelde ik het niet, Rootman.
   Wat ik wel bedoelde is dat er verdeeldheid gezaaid wordt tussen, in mijn ogen, normale reageerders hier, ook al hebben ze een afwijkende mening.
   Als iedereen op dit blog dezelfde mening zou hebben ben je zo uitgepraat want dan doe je alleen maar elkaars schrijven bevestigen.
   Het doel van de trollen op dit blog is juist om verdeeldheid te zaaien en als ze daar in slagen hebben de trollen gewonnen.

   Verwijderen
  3. Dat doen jij en Joop, de ware trollen, inderdaad. Jullie ruziën, reageren, schelden en tieren en vloeken hier alles bij elkaar, maar geen hond die jullie aan (durft te pakken) pakt. Maar ja, dan is Blik zijn trouwste lezers kwijt. Ironisch, zijn trouwste lezers zijn ook zijn grootste trollen. En als je die verwijdert hou je geen blog meer over. Tja Huib, sta je dan.

   Verwijderen