woensdag 1 maart 2017

Jan Roos in de sandwich bij PauwJinek en Pechtold

Als je naar Pauw en Jinek gaat met Pechtold aan tafel, dan moet je als Jan Roos zijnde wel voorbereid zijn. Dat is wat voor keeper Zoet Feyenoord-PSV is. Een topwedstrijd. Dan moet je er staan. Jan Roos grabbelde helaas de bal naar zich toe terwijl hij achter de doellijn zat.

Vreemd begin

Hij begon al heel vreemd. Met zichzelf op de borst te slaan dat zijn programma doorgerekend is door de staatsdoorrekenaars. Hou daar eens mee op Jan! Hij wilde een aanvalletje openen op Jesse Klaver die afgekapt werd door Pauw. Waarom je druk maken om Klaver als je Pechtold tegenover je hebt zitten?? En hij kreeg het zwaar te verduren van Pauw en Jinek die éénmaal deed of ze kwaad was op Roos. Hij kreeg weer een compilatie van beelden van hem waar hij de vraag kreeg of dat dan de waarden en normen zijn waar hij zo hoog over opgeeft. Als klap op de vuurpijl zat er plots een vrouw in het publiek op de eerste rij die het woord kreeg om te reageren of ze de multiculturele samenleving ook mislukt vond net als Roos: "Nee, helemaal niet, kijk maar, ik zit hier nu toch in de tv studio?!"

Putin. Altijd weer Putin.

Roos was murw, en dat is te begrijpen. Maar toen het debat nog in de openingsfase zat, mocht Pechtold al onweersproken de volgende zwetspraat de ether in slingeren:

Pechtold: "Putin met rare dingen bezig, echt een bedreiging"

Pechtold's warme banden met Poroshenko

Dat was natuurlijk het moment geweest om Alexander Pechtold op zijn dubieuze banden met het bloeddorstige en eigen bevolking bombarderende regime van Poroshenko aan te spreken. Of om over het eigen Westerse gedrag met steun van Pechtold te spreken. Uiteindelijk zijn onze Westerse invasies en gerommel in Moslimlanden veel dodelijker dan de influx van Moslims in ons land. Alle huizen staan hier overeind en dat kunnen Irakezen, Syriërs en Libiërs niet allemaal zeggen, nadat wij ons met hen zijn gaan bemoeien. Met dank aan politici zoals Pechtold. Die geeft liever Putin overal de schuld van, zoals Pechtold's NATO-bazen het graag horen.

Moraalridder Pechtold met zijn hulpje Kees Verhoeven aan tafel met de meest bloeddorstige regeringsleider van Europa, Petro Poroshenko.En zo gaat Alexander Pechtold om met mensen die lange tijd op hem wachten om hem wat te vragen. Dan is hij toch een stuk minder spraakzaam dan in de voor hem beschermde omgeving, warmpjes bij Pauw en Jinek. Deze voor Pechtold pijnlijke beelden zijn door de staats tv nooit getoond. Terwijl ze best iets zeggen over wat voor een type mens Alexander Pechtold is.

10 opmerkingen:

 1. Roos kwam mi in deze uitzending uit de kast als een lichtgewicht. Hoewel ik Baudet te rechts vind voor mijn stem had hij op het beschreven moment gehakt gemaakt van Pechtold. Ik vind het overigens toch moeilijk te begrijpen dat die EUro cheerleader nog zoveel aanhang heeft, ondanks zijn goede debattechniek.

  Ik vind het team Pauw-Jinek wel veel beter dan elk afzonderlijk. Ook Jinek wordt veel scherper en ontstijgt haar libelle niveau.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   Roos en Baudet bedienen een ander publiek.
   De mensen die op Roos stemmen hebben een hekel aan Baudet omdat hij veel te elitair is, te net in het pak.
   Baudet maakt gehakt van een opponent met 'facts'. Maar 'facts' zijn dingen waar de mensen die op Roos willen stemmen, weinig interesse voor hebben. Ze willen eenvoudige taal, recht voor zijn raap. De grote lijnen.

   Feiten hebben er trouwens toch weinig mee te maken: http://www.newyorker.com/magazine/2017/02/27/why-facts-dont-change-our-minds?mbid=social_twitter

   Verwijderen
 2. Spreken is zilver
  Zwijgen is goud

  Hoor je Pechtold denken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch vind ik deze Russische wijsheid (In vertaling) beter bij Pechtold passen

   When truth is replaced by silence,the silence is a lie.

   Yevgeny Yevtushenko

   Verwijderen
 3. Mooie wijsheid Willem; en gisteren inderdaad hele mooie bijdrage van jou.

  Trouwens, wie is de spindokter van Roos?

  Waarom opent Roos niet met een groots gebaar en prijst hij "concurrent" Baudet niet met spectaculaire opmars naar inmiddels 2 zetels; zogenaamd vriendje van Baudet, Kelder, kwam ook niet verder dan te wijzen op de niesbui van Baudet (lekker belangrijk...) en zijn opmars te negeren.

  Roos zou veel meer cachet krijgen als hij zo zou openen, dan meehuilen met Pechtold over Wilders en over zijn eigen programpje te beginnen. Dat een spindokter of adviseur of sparringpartner dit niet ziet en vooraf niet bespreekt met Roos.

  https://twitter.com/LavieJanRoos/status/836728122083008513

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   Iemand zei dat er partijen zijn die zich richten op de boze Nederlanders. PVV bijvoorbeeld.
   Ik denk dat VNL ook zo'n partij is.
   Dan moet je boosheid uitstralen, en geen concurrenten gaan bejubelen, denk ik. ( Wilders wil ook alleen maar onvrede en boosheid communiceren. Zo weinig mogelijk in debat en compromissen sluiten. En Wildes heeft WEL spinmasters. De besten van de wereld: ze wonen in Israel.)

   Laat Roos nu maar zijn gang gaan. Intuitief. Dat doet Trump ook.

   Verwijderen
 4. Sorry collega's, maar ik blijf een voorzichtige fan van Jan Roos.

  = Hij is heel bescheiden in zijn Putin-kritiek, wat in het huidige politieke klimaat al respect verdient.

  = Hij verwijt Jinek in haar gezicht dat ze in de rol van journalist zich helemaal NIET als journalist gedraagt: 10 punten voor Jan. ( Is dit niet het verwijt dta Blik ook steeds over Jinek maakt ?)
  (Roos werd bekritiseerd over uitspraken die gedaan waren in zijn rol als satiricus. Alsof hij toen in de rol van politicus doende was. Dat was onheus. Dat was vals van Jinek c.s. Dat zei Roos ook, ondanks dat de hele zaal het niet wilde begrijpen en tegen hem keerde. Petje af, Jan.

  = Hij kiest de middenweg t a v immigratie: kansrijke mensen OK, kansarmen niet toelaten. Dat is voor ons land al een grote winst.
  Niet voor de landen waar die kansrijken vandaan komen - braindrain- , dus wat dat betreft vind ik het niet goed. Maar immigratie-beperking is all veel beter dan niks doen.

  = Ik ben er zeker van dat Jan ook tegen al die oorlogen is die nu juist al die immigranten deze kant uit sturen.

  ( Ik heb het eerste deel van het interview niet gezien: Roos'aanval op Klaver)
  Verder weet ik weinig over zijn programma, want ik ben veel meer geinteresseerd in geopolitiek en dreigende wereldooorlogen dan in de Nederlandse politiek.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jan, dank voor je weerwoord, en eens met jouw punten; ik ben ook voorzichtige fan van Jan, daar komt mijn kritiek vandaan, omdat ik hem graag in de kamer zie en niet zie stranden op o,5 zetel.

  Die aanval op Klaver heb je niets aan gemist want die werd door Pauw al gesmoord voordat ie begon.

  Hoeveel keer heb je Jan Pechtold zien aanvallen op diens hypocriete gedrag? Zal ik het je zeggen? 0 Keer. Denk daar maar eens over na.

  En als je voor de derde keer -onheus- op je satirische werk verdacht gemaakt wordt, dan moet je je patronen klaar hebben om snoeihard zowel Pecht als Jinek en Pauw terug te counteren. Dat heet voorbereid zijn. Roos was broos en kwijnde gedurende de uitzending weg, ipv dat ie groeide. Zijn broze zeteltje begon te kruimelen ipv dat ie richting de 2-3 ging. Dat is jammer. En dan daarna zo met je beulin op de foto gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [= Ik ben er zeker van dat Jan ook tegen al die oorlogen is die nu juist al die immigranten deze kant uit sturen. ]

   Dat kan best waar zijn , maar die 2 ex- PVVers uit zijn partijtje zijn ultrazionistische neocons. Geef mij Baudet maar, ik stem zelf niet rechts, maar hoop wel dat hij met enkele zetels de kamer in komt.

   Verwijderen