donderdag 16 maart 2017

TK17, Nader belicht 2 Winnaars

Thierry Baudet (FvD) en Sven Koopmans (VVD nr. 33), opvallende winnaars.

Er is iets interessants: jl. dinsdag fietste Blik door de polder en botste bijna letterlijk tegen Sven Koopmans, nummer 33 van de VVD aan. We raakten in een gesprek dat zeker 10 minuten duurde. Sven mag wel het geo-politieke kanon van de VVD genoemd worden. Maar op plaats nummer 33 zullen weinigen een cent voor zijn kansen gegeven hebben. Maar zo zie je maar wat een cordiale succeswens van Blik voor 'n gevolgen kan hebben!Sven

Sven Koopmans vertolkte in ons gesprek de typische VVD standpunten: "Hollandse Bommen op Syrie? Toppie! Gaaf!"*, "Krim bij Rusland, niet goed", etcetera. Hij sprak wat dat laatste betreft zelfs over een invasie met vele doden. Hij zei ook net als Blik in Oekraine geweest te zijn. Wij probeerden hem te informeren dat er van een invasie geen sprake was, de Russische militairen zaten eenvoudigweg al decennialang op de Krim op hun basis in Sebastopol, en doden, op één saboteur na, zijn er niet gevallen, dankzij de nagenoeg geweldsloze ordehandhaving van diezelfde Russische militairen. Wij weten dus niet waar de informatie-hiaten van Koopmans vandaan komen. Wellicht is zijn geschetste beeld werkelijk zoals hij het ziet. Wellicht spreekt hij in Oekraine enkel met mensen van het ultra-nationalistische bewind en niet met dissidenten. Hoe het ook zij, wij hebben via de achterkant van de flyer zijn twitter- en andere contactgegevens en wij zullen hem beschouwen als één van onze mannen in de kamer, in die zin dat wij zijn stemgedrag gaan proberen te volgen en hem van geo-politieke informatie gaan voorzien, daar waar dat nodig is. Hij schrijft ten slotte ook op zijn folder: "Laat mij horen hoe u denkt dat Nederland nog beter kan." Nou Sven, die oproep is bij Blik niet aan dovemansoren gericht! En een welgemeende felicitatie met de zetel!

Felicitaties aan Thierry Baudet voor fenomenale prestatie!

We hadden het op twitter al gedaan, maar hier nogmaals: Proficiat met de geweldige 2 zetels in de kamer! Zoals Baudet het zelf ook noemt, een waar bruggehoofd, van waar alles mogelijk is. Een zeer knappe prestatie om vanuit het bijna niets, met beperkte exposure in de staatsmedia, 2 zetels te veroveren. Baudet, met stille drijvende kracht op nummer 4 Henk Otte en de rest van hun team hebben een hele knappe, professionele prestatie geleverd. De staatsmedia proberen de winst nu al te framen als "afgesnoept van de PVV", maar FvD heeft niks van niemand niet afgesnoept. "De koorbal van Nederland die meer Nederlandse normen en waarden wil, heel eng", horen wij nu zojuist op de radio 1. Waar kennen wij deze retoriek tegen een nieuwkomer in de politiek van?. De staatsradio heeft na Fortuyn niets geleerd. Wellicht komt Thierry in de Kamer wel naast Sven te zitten en kan hij Sven een beetje bijsturen in de Geo-politiek. Alleen dat al zou pure winst zijn. Ook Thierry gaan we natuurlijk met veel interesse volgen. Stimuleren en steunen waar het kan, kritisch waar het moet. Wij gunnen niemand een "politieke vriend" als Blik!

Jan Roos, de schlemiel

Een beetje sneu voor Jan Roos, die gebuffeld heeft voor wat ie waard is, maar helaas zonder succes. Wij durven wel naar enkele redenen te gissen waarom hij de plank heeft mis geslagen.

1. "Wij zijn de meest rechtse partij"

In deze rethoriek van Jan, zit het hele echec verpakt; allereerst, wat is nu nog rechts en links?? Ik ben voor lagere belastingen en uittreden uit de NAVO. Ben ik dan links of rechts, en nog belangrijker, who cares, links of rechts? En daarneboven, wie in Nederland wil zich erop voor laten staan knetterrechts te zijn?? En dan nog wat, en dat heeft Jesse Klaver, en ook Baudet goed begrepen: "Een partij", is iets uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Een beweging, zelfs een forum, alles is beter dan een "partij". Jan, behalve een hele hoop goiede bedoelingen en puik werk in het Oekraine referendum, bracht niets nieuws.

2. Jan's Vliegdekschip.

Jan Roos pleitte voor een Hollands vliegdekschip. Zou slechts een miljardje kosten en Nederland zou er stukken veiliger van worden. Vraag is of Jan het verhaal zelf geloofde. De kiezer blijkbaar niet. Als Jan origineel had willen zijn, en zijn matrozenpakje toch had willen gebruiken, had hij beter kunnen pleiten voor een Cruiseschip van een miljard. Eén miljard. Dat is een miljoen keer 1.000 Euro. Dan zou je dus per jaar één miljoen Nederlanders op een cruise ter waarde van duizend Euro kunnen sturen. Je zou het kunnen brengen als zijnde de oplossing voor mensen die het hier niet meer zien zitten en met een doodswens. Dit was een hot item en het is een andere, positievere benadering dan het aanbieden van zelfmoordbegeleiding.
Een miljoen Nederlanders per jaar cruisend over de oceanen. Hoe mooi zou dat geweest zijn?! Jong en oud. Een deel als ouden vandagen opvang, een deel voor leraren die een bonus verdiend hebben, of voor een hardwerkende stucadoor die een pluim verdiend heeft. Wat had het een origineel idee geweest kunnen zijn. Nederland, het eerste land dat niet spendeert aan oorlogsboten, maar het eerste staatscruiseschip! Jan Roos kwam er niet op en verzande werkelijk in oude politiek.

Ook knap: Dierenpartij, Marianne Thieme

Ook Marianne Thieme kreeg niet heel veel media-aandacht, maar in tegensstelling tot Roos, komt zij blijkbaar wel met een authentiek verhaal. Haar frontale aanval op de slotavond bij Pauw en Jinek zal haar nog een zetje voorwaards gegeven hebben: "Jullie praten niet over zaken die er echt toe doen!"

Rutte ijzersterk

Wat je ook van Rutte ook vindt (wij vinden zijn bommen op Syrie, sancties tegen Rusland en paniekvoetbal met Erdogan bijvoorbeeld helemaal niets), maar hij is wel zichtbaar de slimste politicus van het land. De welbespraaktheid, het snelle reageren, het positivisme, een zekere charme, zijn jonge look voor iemand die 50 wordt, hij heeft het allemaal. De marketing van hun campagne was subliem. Als je alleen al kijkt, of beter gezegd luistert, naar de stem van hun radio-spotje, dan is die stem briljant gecast. Beetje gemaksmens, beetje volks (maar niet te), beetje opgeleid, beetje zijn eigen mening hebbend en het wel weten, en een hele makkelijke lekkere boodschap? Waarom experimenteren als het toch lekker gaat met Rutte? Gaaf man! Lekker optimistisch. Die campagne getuigt van het "ragfijn aanvoelen" hoe de huidige Hollander te bespelen. En Rutte en campagne sloten ook weer ragfijn op elkaar aan. En als je dan een chaos en onnodige rel met de Turken kunt verkopen als staatsmanschap, wel met hulp van het journaille, dat dan weer wel, maar dan kun je dus winnen in dit land.

Wilders laat het liggen

Wilders daarnetegen die zich door Asscher aan laat leunen minder Marokkaanse kinderen in de klas te willen hebben en daarop enkel kan antwoorden dat minder Islam de oplossing is, is als de timmerman die iemand met kiespijn vertelt dat een spijker de oplossing is. Geert en zijn team (wie adviseert hem eigenlijk??) halen het qua slimheid in de verre verte niet vergeleken met Rutte. Geert heeft zijn plafond bereikt. En dit maakt het perspectief voor Baudet des te interessanter. Het valt nu al op hoe Baudet negatief geframet en benaderd wordt. Als hij met Hiddema dat, op zijn Fortuyns, bij de lurven kan grijpen en in zijn voordeel kan gebruiken, voorzien wij voor Baudet en co dubbele cijfers bij de volgende, wellicht spoedige, verkiezingen.

* Voor alle duidelijkheid: De quote (toppie, gaaf) is natuurlijk niet de letterlijke quote van Koopmans, maar van ons. Maar dat hij compleet achter die bommen staat, zonder te weten wat de resultaten zijn, is wel het geval.

32 opmerkingen:

 1. Zelmoordbegeleiding aansporen mbv een cruiseschip van 1 miljard. Als uitvaart?

  Fijne samenvatting van gisteren Blik.
  Dank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfmoordneigingen juist tegengaan met een cruis-schip; wellicht heb ik het onduidelijk opgeschreven..?

   Verwijderen
  2. Nee je hebt het juist opgeschreven.
   Ik was een slecht verstaander

   Verwijderen
 2. Ook de SP heeft het in mijn ogen laten afweten door geen scherpere lijstrekker te verkiezen. Maar ja, de partij is nogal gespleten, ze zouden het Soros volk cadeau moeten doen aan GL.

  Verder, off topic, even aandacht voor dit anti Assange artikel:

  https://www.trouw.nl/samenleving/julian-assange-is-uit-op-chaos-en-ontwrichting~af9f71b1/

  Het zeer partijdige artikel, zonder mogelijkheden om te reageren, heeft op zich niet veel betekenis, maar het zou best eens het eerste kunnen zijn van een MSM hetze, zeer voorspelbaar na de onthullingen van Vault 7....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een aanval op de boodschapper, ik hoef het trouwartikel niet lezen maar dat de sorosmedia de.deepstate in bescherming moet nemen door deze aanval onder de gordel bewijst dat vault 7 gevaarlijker voor ze is als tot nu toe is bericht. Alternatieve media doe je best.

   Verwijderen
  2. *Former DNI James Clapper admits (vid) that he has zero evidence for any Trump-Russia collusion;
   *The British Foreign Secretary now says there is "no evidence" of any Russian interference with British democracy;
   *The German secret services have no proof (in German) for any Russian disinformation campaign.

   The Democrats Anti-Russia Campaign Falls Apart (Updated)

   meer lezen op:

   http://www.moonofalabama.org/2017/03/the-democrats-anti-russia-campaign-falls-apart.html#comments

   Trouw, de meest leugenachtige krant van Nederland.

   Verwijderen
 3. De uitslag: Wilders heeft gewonnen maar toch verloren.
  Rutte heeft verloren maar toch gewonnen.

  De vraag is nu of Nederland gewonnen of verloren heeft.

  =De pensioenleeftijd zal eerder hoger worden dan lager.
  =De 2% norm voor de NAVO gaat gehaald worden. Op kosten van.....
  =De private ziektekosten verzekeringen kunnen spelen met hun prijzen en straks winsten bijschrijven. Eigen risico en premies omhoog en minder wat je er voor terug krijgt. Daarom verdwijnen de wachtlijsten, wat een beeld geeft van hun 'goed' beleid.
  =Pensioenen naar de EU. Kijken wat er straks van over is.
  =Autorijden word peperduur.
  =Uitkeringen verder omlaag.
  =Als de EU zegt 'meer vluchtelingen opnemen' gaan de grenzen wijd open.
  =Weer een VVD-er op justitie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   "=Weer een VVD-er op justitie?"

   Reken maar van yes, er zijn nogal wat doofpotten toe te dekken.

   Verwijderen
  2. Nederland heeft verloren, maar denkt dat zij gewonnen heeft.

   Het zou fijn zijn als we als Nederlander niet door schade en schande wijs moeten worden. Maar zolang Zuid Europeanen er voor zorgen dat onze banken niet failliet gaan, zal dat niet zo'n vaart lopen. Bij zerohedge hadden ze hier een goed artikel over (moet even zoeken).

   Verwijderen
  3. Bij deze: 'austerity' is de kanker waarvan het Nederlandse volk niet weet dat ze er als samenleving aan lijdt, en hoe ze deze boosdoener kunnen bestrijden (opheffen bankenmonopolie, kwijtschelden van schulden)

   Zie: http://www.zerohedge.com/news/2017-03-15/austerity-kills-and-then-some

   Ik ben geen econoom, maar me hier wel hard over aan het inlezen. De boosdoener is de stupid economy.

   Verwijderen
 4. Rutte kan aan de bak.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/kom_dan_.html
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/istanbul_aan_de_maas.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Muisstil was het in het Haagse politieke circuit omtrent onderstaand artikel en natuurlijk wil Rutte de boel met Erdogan niet laten escaleren. Echt, na 15 maart wordt alles anders.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/14/het-hele-scenario-was-vorige-week-al-bekend-7358071-a1550171

  Binnenkort zal Rutte wel weer een (financieel) dealtje met Erdogan sluiten om aan de onderstaande chaos in Europa te ontkomen.

  http://nos.nl/artikel/2163456-cavusoglu-spoedig-beginnen-godsdienstoorlogen-in-europa.html

  Tot die tijd is Rutte de held van Europa!

  http://www.ad.nl/dossier-verkiezingen-tweede-kamer/buitenlandse-media-rutte-is-held-van-europa~ab6cfcc5/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. " Sven Koopmans het geo politieken kanon van de VVD " deze mensen hoeven absoluut geen historische kennis te hebben daar zorgen andere mensen wel voor .
  De VVD steunt de facto de Oekraïne en hun Azov en Nationale garde bataljons , laat ons leger met bepaalde bondgenoten paraderen in Narva ! waar het einige Nederlandse SS monument staat ( duitsers hebben toen geweigerd om te paraderen, kennen blijkbaar hun geschiedenis nog ) , dus het is niet verwonderlijk dat swen er sprookjes van de Fabeltjeskrant er op na houdt .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeer waarschijnlijk is PvdA na heden exit maar daardoor dient zich een levensgroot probleem aan bij het gehele electoraat.
  Wie gaat er straks zeg eens over 2 jaar overal de schuld van krijgen met wat er zoal in de samenleving fout gaar inzake onze buitenlandse medelanders.
  Als PvdA er niet meer is en SP is te jong om hen ergens de schuld van te geven.
  Feitelijk blijven dan van de gevestigde partijen er 2 over te weten VVD en CDA.
  Ik ben heel nieuwsgierig hoe zich dat gaat ontwikkelen bij uiteraard electoraat die hun verdienste behalen met hun lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er gaat wel meer fout dan ´onze buitenlandse medelanders´.

   Zolang de neocon interventies doorgaan zullen er veel meer vluchtelingen blijven komen. Een rationeel mens dient dit te accepteren.

   wanneer er voldoende huisvesting en herverdeling van arbeid zou plaatsvinden gaan alle scherpe kantjes er af.

   Wat ook zou helpen is tijdelijke refugee status en scholing + opvang gericht op wederopbouw van hun landen.

   Verwijderen
  2. @ Rootman

   "Zolang de neocon interventies doorgaan zullen er veel meer vluchtelingen blijven komen. Een rationeel mens dient dit te accepteren."

   Dat zijn politiek correcte uitspraken waar je je geen buil aan kan vallen, maar of ze ook waar zijn is nog maar helemaal de vraag.

   Verwijderen
  3. Dan eerst maar eens die interventies stoppen, en vervolgens zien of het niet waar is.

   Verwijderen
 8. Herhaald verzoek aan Matt en allen; besteed geen tijd aan trollen; wordt toch allemaal verwijderd, je maakt er niemand blij mee, dus waarom zou je het wel doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. “NL wil meer EU!” En dan mag u nu alle beloftes weer vergeten

  https://langleveeuropa.nl/2017/03/nl-wil-meer-eu-en-dan-mag-u-nu-alle-andere-beloftes-weer-vergeten/#more-37087

  De Nederlandse bevolking heeft gekozen. De onzinkbare SS Status Quo mag blijven doorstomen op weg naar een ontmoeting met de ijsberg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Programma 'sluipschutters' op NPO3
  doet me denken aan een oud mopje:

  Komt een sluipschutter s 'avonds thuis na een dag hard werken en zegt tegen zijn vrouw "schat, ik heb je gemist"

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Net een interview met Baudet in Pauw en Juinek gezien (langer dan een minuut!)

  Best de moeite waard om naar te kijken. Baudet zijn presentatie is onspannen, vol zelfvertrouwen en alert. Precies al die dingen die Wilders deze ronde ontbeerde.

  Omdat Baudet ook een beetje politiek incorrect alt-rechts is rijst de demonisatie campagne bij bv joop.nl de pan al uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit was het hit-piece over Baudet van joop.nl.

  http://www.joop.nl/opinies/dit-is-het-slecht-verhulde-nazi-gedachtegoed-van-thierry-baudet

  Guilty by association dus, en opnieuw een teken hoe anti-vrije meningsuiting en uncurious bepaalde pseudo-linkse kringen wel niet zijn.

  Afgezien van de interpretatie en de waarschuwingen (nazi-alert!) geeft het toch ook een beeld van de man.

  Zelf vind ik het fragment over architectuur leuk, want dat voel ik precies zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Baudet vind ik eigenlijk helemaal geen nationalist. Hij is eerder het prototype van een pré-EU Europeaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier is nog een stukje over Baudet: de columniste gaat onbevangen, maar met een plunjezak vol vooroordelen naar een FvD bijeenkomst:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-op-zondag-sarah-sluimer-de-duistere-droom-van-thierry-baudet~a4472766/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, zo kan ik ook verkiezingen winnen!

  https://twitter.com/Kidefrian/status/842405105404153856

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gaarne even het aandacht voor mogelijk illegaal gedrag van de website joop.nl.

  Vanochtend keek ik even terug naar een oud artikel daar, en zag dat mijn pseudoniem Rootman met avatar uit mijn reacties was verwijderd, en mijn toenmalige wachtwoord daarvoor in de plaats gezet was. Dat wachtwoord heb ik destijds ook voor andere sites gebruikt, gelukkig (vermoedelijk) niets echt serieus.

  Maar dit is een SCHANDALIGE schending van privacy, en ik vraag me af of ze niet strafbaar zijn. Vanwege het lafhartig blocken van goede reageerders op inhoud zou ik er geen bezwaar tegen hebben om ze via een kort geding wat geld afhandig te maken en deze praktijk in openbaarheid te brengen en te stoppen. Gaarne uw visies, geachte reageerders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman, ik kan je hier helaas niet goed mee helpen.

   Of misschien dat een begin kan zijn dat je bij Joop hun officiële richtlijnen opvraagt hoe zij om horen te gaan met privacy van hun reageerders. Vandaar uit kan je dan misschien verder

   Verwijderen
  2. Het gaat niet om het blocken, want ik heb de site vaarwel gezet. Het gaat om de privacyschending.

   Verwijderen
 18. Dit is de toekomst van Nederland. Straks (binnen 20 jaar) een of andere Turk die de kabinetsformatie mag afhandelen als grootste partij.

  http://www.msn.com/nl-be/nieuws/wereld/erdogan-geeft-advies-europese-turken-maak-vijf-kinderen/ar-BByhLJ3?li=BBqiQ9V

  BeantwoordenVerwijderen