maandag 13 maart 2017

Rutte schoffeert 400.000 Nederlanders en schaadt bedrijfsleven

In een vlaag van complete verkiezingswaanzin gaat Rutte compleet door het lint; schoffeert hier al generaties wonende Nederturken, verwijdert ze daarmee, en tegelijkertijd berokkent de brokkepiloot het Nederlands bedrijfsleven wederom grote economische schade. Wellicht niet direct in de vorm van sancties, maar dan zeker met de pleefiguur die het land weer slaat.Complete Black-out bij media en oppositie

Er is iets vreemds aan de hand. Rutte maakt de meest bizarre kattesprong uit de recente geschiedenis, en nagenoeg niemand in de mainstream media en main stream "oppositie" lijken kritiek te hebben op het bizarre optrede. Terwijl 400.000 Turkse Nederlanders bijzonder geschoffeert zijn; niemand lijkt zich daar druk om te maken; Rutte niet, maar ook "links" niet. Vinden Rutte helemaal toppie! En Erdogan vinden ze helemaal niets. Maar daar gaat het dus niet om! Of het nou een minister van de VS is waar Nederland aan onderworpen is, of van Noord Korea, of Poroshenko met het bloed van duizenden burgers aan zijn hand, als die hier een praatje willen houden of een toespraak willen geven, dan moet dat in een land dat zich geen politiestaat noemt, kunnen. Dan gaat het er niet om of je de man leuk of niet leuk vindt. Voltaire of zoiets.

Turkse Minister in Frankrijk: geen centje pijn; Nederland onder Rutte: complete chaos

Nogmaals, het blijft vreemd dat de van de complete politiek, zelfs inclusief de new kids on the block (Forum), en media, geen kruimweltje kritiek op het paniekvoetbal van Rutte te horen is. En dat terwijl de Fransen bewezen hebben dat het ook anders kan. "Het Franse model", zoals u wilt. De Turkse Minister die in Nederland van de doorgeslagen Rutte niet mocht landen, is toen maar doorgevlogen naar Frankrijk, heeft daar zijn ding gedaan en Frankrijk en Turkije kunnen prima door 1 deur.

Bizarre spin: Denk zou "druk uitoefenen Moskeeen te dwingen DENK te stemmen"

Het staatsnieuws wringt zich ondertussen in steeds meer bochten. In plaats van aandacht aan de geschoffeerde Turkse Nederlanders opent het Hollandse staatsnieuws een nieuw front: DENK zou ongeoorloofde druk uitoefenen op met name Marokaanse moskeeen om hun leden DENK te doen stemmen. Hoe DENK dat zou doen, laat staan controleren, vertelt het Hollandse staatsnieuws er voor het gemak niet bij. Het is de wereld op zijn kop.

Russische tv weer veel aandacht voor Nederland

De Russische tv heeft gisteren op diverse kanalen op prime-time weer ruim aandacht besteed aan Nederland. Bronnen waarmee wij spreken benadrukken ook dat Rusland een zeer speciaal gevoel met Nederland heeft. Dat is niet te vergelijken met hun gevoel voor Duitsland bijvoorbeeld, welk ook niet slecht is. Maar met Nederland bestaat al een eeuwenlange warme vriendschappelijke band waar ook geen oorlogen of agressie ooit is tussen gekomen. Daarom is het extra pijnlijk voor de Russen dat met name Rutte en Nederland voorop lopen om om meer sancties tegen hen te schreeuwen.

Strijd Wilders Rutte is ook in Rusland nieuws

Wilders voor de Russische camera: "Geen banden met Rusland" (krijgt al genoeg geld van conservatieven uit Amerika, Blik); "Ik wil dat Nederland handel drijft met alle landen"

De arrestatie van een Turkse vrouwelijke Minister door Hollandse zwaarbewapende speciale politie-eenheden is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Dit nieuws wordt opvallend sec weer gegeven.

Beelden van nieuwe beeldbepalende architectuur in Rotterdam

Beelden van het straatbeeld in Nederland.

Giethoorn komt ook voorbij. Russen zijn dol op dit soort plaatjes.

"Vroeger haalden de Nederlanders tulpen uit Turkije. Nu vooral de Islam en immigranten", aldus verslaggeefster Daria Grigorova

(Bijna) gepensioneerde man: "Ik moet sappelen en asielzoekers krijgen duizend Euro"; Een andere man, gevlucht uit door Nederland gebombardeerd gebied, kwam aan het woord die niet veel ophad met de Nederlandse politiek/samenleving.

En dan nog dit...

Rutte en Koenders, bedankt...

Rutte in de Turkijerel:

0 Houdt het hoofd koel

0 Houdt zijn kop erbij

X Het hoofd slaat op hol

De Turkijerel maakt eens te meer duidelijk met betrekking tot Rutte en vervolg Premieschap:

0 Geschikt

X Ongeschikt.

Terwijl Rutte de Minister schoffeert en het landen verbiedt...

75 opmerkingen:

 1. "Vroeger haalden de Nederlanders tulpen uit Turkije. Nu vooral de Islam en immigranten", aldus verslaggeefster Daria Grigorova

  Rutte is totaal ongeloofwaardig geworden.
  Dit komt niet echt uit zo vlak voor de verkiezingen...:
  ''Rutte en Merkel deden Turkije geheime toezeggingen in EU-Turkije-vluchtelingendeal
  Beloofden concreet 150.000 tot 250.000 vluchtelingen per jaar uit Turkije te halen


  Baas van Duitsland Angela Merkel en baas van Nederland Mark Rutte hebben tijdens de onderhandelingen met Turkije over de EU-vluchtelingendeal in het geheim belooft jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 vluchtelingen uit Turkije te halen en tot de EU toe te laten. Dit werd besproken op 6 maart 2016, toen Nederland voorzitter was van de Europese Raad, zo blijkt uit een nieuw boek over Merkels vluchtelingenpolitiek waarover Die Welt bericht.

  Alleen Merkel, Rutte en Turkije waren op de hoogte van dit concrete aantal vluchtelingen. Alle overige EU-landen wisten niet beter of de EU zou ‘op humanitiare gronden vrijwillig vluchtelingen opnemen’.''
  http://politiek.tpo.nl/2017/03/13/rutte-en-merkel-deden-turkije-geheime-toezeggingen-eu-turkije-vluchtelingendeal/

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article162778752/Merkel-machte-Tuerkei-konkrete-Zusage-bei-Fluechtlingszahl.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is toch waanzinnig nieuws??? Op radio 1 wauwelen ze weer over niemedalletjes...

   Verwijderen
 2. Of Rutte echte kritiek zal krijgen zullen we zien om 18u15 in het 'premier' debat tegen Wilders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @cruelman, het wordt hier op dit blog met de dag gekker. De vaste reaguurders vechten elkaar de tent uit en nu blijkt Blik ook al een liefhebber van Erdogan te zijn.

   Verwijderen
  2. Blik een liefhebber van Erdogan? Grote onzin!

   Wat jullie, amateurtjes, elke keer vergeten is dat emoties en sentimenten (dus ook antipathie of fanclub gedrag ) NIET op het terrein van geopolitiek thuishoort.

   Iedereen mag voelen wat ze willen, zowel veel Nederlanders en Turken Zwelgen er in! Allemaal heel leuk en aardig voor hobbyisme, ga vooral zo door!

   Voor de aspirant analist zijn sentimenten qua geopolitiek slechts een barrière, en bovendien een indicator (alarmbel!!!)dat er gelogen en gemanipuleerd wordt.

   Nuchter kijken naar de reacties van NL politici nèt voor de verkiezingen en Turkse politici nèt voor hun referendum, en dus al die schaapachtige gevoelens ter zijde stellen zou misschien nog duidelijkheid kunnen verschaffen.

   Mijn persoonlijke idee over de visie van Rutte is vergelijkbaar met een veredelde gup: dat gaat niet verder dan een of twee dagen.

   Erdogan heeft wel een visie, alhoewel volgens mij ook zeer vrij kortzichtig.

   De NL diplomatieke fouten betekenen niet dat Erdogan gelijk zou hebben.

   @ F Jansse: Leuk dat je kritisch bent, maar zonder je hele perspectief achter je opmerking te illustreren blijft het wel heel erg geroeptoeter!

   We zijn het eens dat Erdogan een idioot is; mnaar ik zeg: gek is hij niet!

   Verwijderen
  3. "Als je het verleden niet begrijpt, ben je niet in staat het heden te begrijpen, of richting aan de toekomst te geven."
   http://politiek.tpo.nl/2017/03/13/rutte-en-merkel-deden-turkije-geheime-toezeggingen-eu-turkije-vluchtelingendeal/

   Verwijderen
  4. "We zijn het eens dat Erdogan een idioot is; mnaar ik zeg: gek is hij niet!"

   Dat blijkt wel. Hij heeft de toorn van Poetin geproefd na het neerhalen van die Russische SU-24 en wist niet hoe snel hij weer vriendjes met hem moest worden, waarna hij een coup over zich heen kreeg. Maar ja, je kan van Nederland niet verlangen dat er hier een Turkse minister een speech komt houden over de uitbreiding van macht voor Erdogan. Je gaat tenslotte geen NAVO officieren blootstellen aan een mogelijke herinvoering van de doodstraf in Turkije.

   Verwijderen
  5. "Of het nou een minister van de VS is waar Nederland aan onderworpen is, of van Noord Korea, of Poroshenko met het bloed van duizenden burgers aan zijn hand, als die hier een praatje willen houden of een toespraak willen geven, dan moet dat in een land dat zich geen politiestaat noemt, kunnen."

   Je schetst een foutief beeld. De Turkse minister wilde niet zomaar een praatje houden, ze wilde zieltjes winnen voor nóg meer autoritaire macht voor Erdogan.

   Rutte schoffeert geen 400 000 mensen. Dat is ook al een verkeerde voorstelling van zaken. Er kwamen ongeveer 1000 mensen demonstreren, dus waar heb je het over. Rutte 'verwijdert" niemand, waar heb je het over? Rutte's beslissing is juridische gedekt en daarmee niet in strijd met het internationale recht. Nederland is een souverein land en heeft het recht mensen te weigeren. Een buitenlands staatshoofd dat je uitmaakt voor Nazi en fascist kun je beter buiten de deur houden. Bedankt voor het plaatsen van de foto van Putin en Erdogan, het maakt de vriendschappelijke relatie tussen die twee dictators perfect duidelijk.

   @Dawg, dat je Rutte toen niet gehoord hebt heeft niets met deze beslissing te maken. Wel graag een beetje ontopic blijven aub.

   @Matt, Rutte was heer en meester in het debat met Wilders. Inhoudelijk was de kritiek zo lek als een mandje.

   Verwijderen
  6. F Jansse: ondanks de mening van sommige ´experts´ waren Wilders èn Rutte slechts bezig met een herhaling van zetten, en dus beide zeer zwak in hun debat.

   Vanavond de allerlaatste kans voor allen betrokken bij de tot nu toe dodelijk saaie verkiezingscampagne om nog wat vuurwerk te laten zien. Zou Assange nog wat materiaal hebben, dan moet hij het wel vandaag publiceren...

   Verwijderen
 3. In België zijn ze er iets meer diplomatisch mee omgesprongen.
  Iedereen heeft het recht op vrijheid van meningsuiting en het recht om te vergaderen, ook buitenlanders. Voor regeringsleiders die in een ander land politiek willen voeren gelden andere regels.
  Enkel als er gevaar voor rellen zijn dan kan de burgemeester van die stad dergelijke bijeenkomsten verbieden om escalaties te voorkomen.
  Vorig jaar hadden enkele tienduizenden Koerden geprotesteerd tegen het beleid van Erdogan, met het gevolg dat Erdogan pisnijdig was op België, maar België beriep zich op dat zelfde recht op vrijheid van meningsuiting en het liep uiteindelijk allemaal met een sisser af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Blik, bekijk dit filmpje eens. Hier vertelt een Nederturk, zodat je het ook eens van een ander hoort. https://youtu.be/B7gA6vF2xBM

  Mij is het duidelijk wie hier een 'pleefiguur' slaat. En dat is níet Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ F Jansse

   Die Nederturkse jongen doet de ene verstandige uitspraak na de andere. Zegt de dingen die wij hier graag horen. Maar dit stuk van Blik gaat niet over Turkije of Erdogan. Dit stuk gaat over het opportunistische paniekvoetbal van Rutte. Ja, Erdogan deugt van geen kanten (en dat bevestigt z'n optreden in de afgelopen dagen nog maar weer eens), maar dat wisten we natuurlijk al veel langer. Bijvoorbeeld toen duidelijk werd dat de logistieke ondersteuning van ISIS en andere terroristische facties die in Syrie huishielden via Turkije liep. Toen heb ik Rutte niet gehoord.

   Verwijderen
 5. Het "punt" is of erdogan een "punt" heeft en of rutte daar een "puntje" aan kan zuigen ?
  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/nazi-regime-van-het-hitler-kabinet-vanuit-nederland-voortgezet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'NEDERLAND NAM INTERNATIONAALRECHTELIJK RISICO'

  "Door het weren van twee Turkse ministers zette Nederland een juridisch paardenmiddel in, zegt hoogleraar Geert-Jan Knoops op BNR. Als Turkije juridische stappen zou nemen tegen Nederland, zou dat land weleens in het gelijk kunnen worden gesteld."

  Verder luisteren en/of lezen op:

  https://www.bnr.nl/nieuws/juridisch/10319777/nederland-nam-internationaalrechtelijk-risico

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit was dus voor Rutte een paardenmiddel om zijn 'daadkracht' te tonen en zo het beeld van de 'sterke leider' ten toon te spreiden.
  Had hij ook maar zoveel leiderschap vertoond bij het Oekraïne referendum en bij MH 17 met zijn onderste steen.
  Ik hoop dat Wilders straks gehakt van hem maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Turkse Minister in Frankrijk: geen centje pijn ?
  Nee,niet met François Hollande op het schip.

  Marine Le Pen Blasts Erdogan in France: Do Your Evil Campaigning for Tyranny Back in Turkey

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/03/marine-le-pen-blasts-erdogan-france-evil-campaigning-tyranny-back-turkey/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rutte doet precies wat erdogan en wilders willen. Wilders zet de toon met zijn eenmansprotest en erdogan kopt het in door niet braaf te luisteren. Na de verkiezingen zal rutte van de eu moeten smeken om geen syriers te sturen en van trump om aub bij de navo te blijven. Erdogan kan na zijn referendum eens kijken wat voor hem voordeliger is, als de saoudiers weer betalen wil hij mss wel meewerken, dreigen kan altijd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Net dat debat gezien. Mijn conclusie: Ieder beetje verstandige Nederlander stemt NIET op een van deze 2.
  Wat een toneelspel en schijnvertoning.
  Er komt, hoe dan ook, een coalitie en dan blijft alles bij het oude.
  Wil je van dit onzalige beleid afkomen stem dan op een van de kleine partijen, want dat is de enige manier om hun macht te breken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Felle confrontaties Rutte en Wilders in debat
  http://nos.nl/artikel/2162992-felle-confrontaties-rutte-en-wilders-in-debat.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan die coalitie zat ik ook gelijk te denken Matt.
  De peilingen en zetelverdeling zeggen niks.
  Het gaat er uiteindelijk wie er met wie wil regeren.
  Tsja......dat is wat we noemen democratie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier in België heeft 'het Vlaams belang'(net als Wilders, anti islam, anti EU en instroom gelukzoekers) ook altijd te lijden gehad van een 'cordon sanitaire' wat betekend dat, wat er ook gebeurd, die partij nooit mag (mee)regeren. Inderdaad, Eddy, knap staaltje "democratie"

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dan stem ik maar op de partij voor de dieren?
  Ik vond het wel een knap stukje werk wat Esther Ouwehand voor elkaar kreeg.Het verbod op Bisphenol A in verpakkingen.
  Maar niet alleen dat. Kijk maar eens.
  https://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/ouwehand-e-pvdd

  Ik weet het bijna niet meer. Aan de ene kant heb ik het gevoel om Forum voor Democratie of PVV te stemmen en aan de andere kant heb ik de hoop verloren om nog vertrouwen te hebben in deze democratie.
  Soms denk ik ook wel eens,kunnen we niet gewoon beter terug gaan naar een republiek Nederland?
  Dat is Nederland heel vroeger ook geweest.
  Het is een grote puinhoop dit land, dat weet ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Dan stem ik maar op de partij voor de dieren?"

   Hoezo, ben je vegetariër?

   Verwijderen
  2. Nee,ik eet ook vlees.
   Maar het vlees dat ik koop haal ik bij een slager waarvan ik weet dat de dieren die hij geslacht heeft een beter leven in een weiland hebben gehad dan de dieren bij die vee fokkers.
   Ik woon op een dorp met veel weiland erom heen.
   Daarbij, PvD is niet vies van eten van vlees.
   Die partij zet zich in voor een beter leven van dieren en mocht een dier geslacht worden.....dan eerst verdoving
   https://www.partijvoordedieren.nl/kamerinitiatieven/initiatiefwet-onverdoofd-ritueel-slachten

   Weet je trouwens hoe moslims dieren slachten?
   De basis bij het Islamitisch slachten is dat het dier geslacht wordt zonder enige vorm van verdoving.
   Daarom eet ik ook geen halalvlees.
   Ik meen dat er ook nog joden zijn die deze vorm van slachten doen.
   Als ik weet dat een dier zonder verdoving is geslacht koop ik het niet. Dus eet ik dat ook niet.
   Nogmaals.....ik ken de slagerij waar ik vlees haal heel goed.
   Slachten gaat altijd met verdoving.
   Eieren haal ik bij een kleine plaatselijke boer, die zijn kippen buiten heeft rondscharrelen.
   Breek de dag.......tik een eitje. :)

   Verwijderen
 15. Als Rutte een vent was en zo graag mee wil spelen in de wereldpolitiek, dan had deze uitspraak hem de verkiezingen doen winnen.

  https://twitter.com/suvalagnac/status/621579080048054272?lang=en

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens, wat Poetin hier zegt geldt ook voor Turken, duidelijk @Blik?

   Verwijderen
 16. https://fd.nl/economie-politiek/1192003/turkije-crisis-zet-eindstrijd-tussen-rutte-en-wilders-op-scherp

  Moet je die foto eens zien met die vent in een auto wapperend met de Turkse vlag.Waarom moet die vent een sjaal voor de mond en een zwarte bril op ? Zo ga je toch niet op straat in een vrij democratisch land?
  Godverde godverde godverde...........waar is onze rood wit blauwe vlag gebleven?
  Moet je dit eens in Turkije doen......zo met een auto toeterend door Istanbul rijden met rood wit blauwe vlag en dan anti Erdogan leuzen roepen.
  Gegarandeerd wordt je door een stel Turken op straat gelyncht.
  Maar in braaf Nederland mag dit allemaal op onze straten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zeg niet dat wij dan ook maar moeten gaan lynchen.
  Maar arresteer dit soort randdebielen en pak ze hun NL identiteitskaart of NL paspoort af en zet ze op de trein of vliegtuig naar Turkijen.
  Als ze besluiten om weer terug proberen te komen.......eerst een VERPLICHTE inburgeringscurcus.
  En misschien ook wel een nieuwe curcus auto rijden doen om de verkeersregels te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "...eerst een VERPLICHTE inburgeringscurcus."

   Is niet mogelijk i.v.m. het associatieverdrag met
   Turkije uit 1963, waarin vermeldt staat dat Turken geen verplichting kan worden opgelegd een inburgeringscursus te volgen.

   Verwijderen
  2. Oplossing:
   Associatieverdrag met Turkije kapot scheuren.
   Waardeloos documentje.

   Verwijderen
  3. Kan niet eenzijdig.

   Verwijderen
  4. Tuurlijk wel.
   Ieder document kun je eenzijdig kapot scheuren.
   Het heeft alleen gevolgen,maar die moet je maar op de som nemen.
   Als Nederland wil kan het zelfs alle EU verdragen kapot scheuren. Heeft gevolgen,maar snoeien doet bloeien.
   Ik heb in mijn leven ook wel eens een contract voor de neus van mijn werkgever kapot gescheurd.Had zijn reden,ga ik verder niet op in. Ze verklaarden mij voor
   gek omdat ik dan geen recht op uitkering had. Nog geen week later tekende ik alweer ergens anders een nieuwe overeenkomst bij een andere werkgever.
   Met knopen doorhakken heb ik geen moeite als daar een goede reden voor is.
   Ik denk altijd zo....... het leven is als een schip.
   Je moet het zelf sturen en zelf de koers uitzetten.
   Als je merkt dat je uit koers raakt moet je de koers bijstellen.
   Mijn koers voor morgen heb ik al uitgezet.
   Voor nu.......ik ga slapen om morgen weer goed uitgerust mijn koers te gaan volgen net zoals ik vandaag ook mijn koers heb gevolgd. Zonder brokken!

   Welterusten dan maar weer.

   Verwijderen
  5. Joop, ik denk dat Eddy wel een punt heeft. Toen dat verdrag getekend werd was het in Turkije een heel stuk democratischer dan heden. Vandaar ook de toenadering bij de EU. Bijvoorbeeld, er liepen meer vrouwen zonder dan met hoofddoek en ze zaten zelfs in het parlement. Tegenwoordig stuurt Turkije af op een regelrechte dictatuur en dat lijkt mij voldoende reden om dat verdrag op te zeggen.
   Dit Turkije is echt niet meer het Turkije van 1963.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Zou de Turkse invasie van Cyprus in 1974 al een einde gemaakt kunnen hebben aan dit associatieverdrag?

   Verwijderen
  7. Turkije dreigt er mee om verdragen met Nederland op te zeggen.
   Wat wil je nog meer?

   Verwijderen
 18. Scott, van de Saker, heeft een artikel waar Nederland een belangrijke plaats in inneemt:

  http://thesaker.is/between-erdogan-and-eurovision-2017/

  Voor mij een onbekende onthulling dat het Oranjehuis veel land in Donbass zou bezitten (nu vind ik het onderwerp ´vorsten´ nog vele malen saaier dan soaps of sport, waar ik ook nooit naar kijk); voor mij een onbekend gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja ... onthulling, er wordt niet veel onthuld. Er wordt iets beweerd maar de lezer krijgt geen boter bij de vis. @Rootman, zou jij eens op onderzoek willen gaan naar het vermeende land in de Donbass dat in Oranjehuis bezit is?

   Verwijderen
  2. @ F Jansse: Zoals ik reeds vermelde zijn er nauwelijks dingen die me minder interesseren dan het koningshuis. Er zijn ongetwijfeld anderen die beter in dit soort dingen zijn ingevoerd.

   Verwijderen
 19. Het hele scenario was vorige week al bekend

  Nadat Turkije-kenner Erik-Jan Zürcher vorig jaar erkende dat de premisse onder die toetredingsgesprekken onjuist was – democratische krachten in Turkije versterken – kunnen we veilig stellen dat de PVV-leider, niet de VVD, gelijk had.

  Zaterdag was die minister symbool van de onverzettelijkheid aan weerskanten. Het vreemde was: midden vorige week kreeg ik in Den Haag al gedetailleerd uitgelegd hoe het weekeinde zou verlopen: eerst de minister van Buitenlandse Zaken die het land niet inkwam, daarna de komst van een Turkse minister per auto – het hele scenario was bekend.

  Ik vermoed dus dat Nederland dit wilde, en dat vooral Rutte profiteert: als de relatie met een groot buitenland onder druk staat, willen burgers een vertrouwde bestuurder in plaats van een twitteraar. De tragiek van Wilders: ook nu zijn analyse achteraf correct was, verliest hij het op stijl en presentatie. Een gevoel dat zijn kiezers kennen.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/14/het-hele-scenario-was-vorige-week-al-bekend-7358071-a1550171

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NRC geeft Wilders gelijk.
   Dat NRC bij monde van Meeus Geert Wilders gelijk geeft is al heel wat. Maar dat Mark Rutte en mogelijk het kabinet mogelijk gewoon netjes een draaiboek doorwerkten, een diplomatieke invuloefening deden, is brisant.
   http://politiek.tpo.nl/2017/03/14/bonusquote-tom-jan-meeus-nrc-stelt-scenario-turkenrel-vooraf-al-bekend-was/

   Verwijderen
 20. Ook al is Rutte hier niet direct voor verantwoordelijk,een meer tactvolle benadering had dit kunnen voorkomen.
  Rutte maakt zo weer wat verdrinkingen mogelijk in feite
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-13/turkey-says-migrant-deal-has-ended-may-unleash-millions-refugees

  Rutte had ook wat beter moeten nadenken over wat zijn gedrag mogelijk teweeg brengt ,een overwinning bij de stemming in Turkije.
  Maar goed ,het Turkse gedrag schept ook weer duidelijkheid over de werkelijke intenties van Erdogan.
  Dat we ons eerder hebben laten chanteren door de Turken mbt vluchtelingen.
  En dat het maar goed is dat Turkije niet in de EU zit ,snel toelaten is wat Pechtold zo graag wilde .
  Waarom is de man hierover toch zo stil?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tip:
   https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/h/haloperidol

   Verwijderen
 21. Dit noemen ze inturkije oppositie..:
  ''‘Schort alle relaties met Nederland op’

  De leider van seculiere oppositiepartij CHP, Kemal Kilicdaroglu, vindt dat Erdogan er wel een schepje bovenop mag doen. Volgens deze politicus is er nauwelijks sprake van vergelding. ‘Als je aankondigt iets te doen, doe het dan ook,’ zei Kilicdaroglu volgens het Turkse dagblad Hurriyet gisteravond in de Turkse hoofdstad Ankara. ‘Onze minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu ging naar Nederland, maar de Nederlandse regering gaf hem geen toestemming om te landen. Dit schaadt onze trots.’

  Kilicdaroglu vraagt zich af waar toch die beloofde tegenmaatregelen blijven: ‘De regering heeft onze volledige steun. Waarom dan met tegenmaatregelen wachten tot na 16 april [waarop het Turkse referendum wordt gehouden, red.]? Waarom niet nu? Schort alle relaties met Nederland op.’
  De oppositieleider verwijt Erdogan alleen maar te praten, en geen actie te ondernemen. ‘Ze zeiden: “Duitsland betaalt de prijs.” Maar hoe dan? Er zijn Duitse soldaten op [NAVO-vliegbasis] Incirlik. Verwijder ze.’''
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/turkijerel-erdogans-rivaal-vindt-dat-het-allemaal-469350/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Morgen is het bij ons verkiezingen, in Turkije over een maand (16 april). Ik verwacht niet dat het Erdogan veel kan schelen of dat Rutte of Wilders een zeteltje meer of minder gaan krijgen. Maar de verwarring in de EU en het tonen dat hij de EU leidertjes kan doen kruipen voor hem de komende maand na een aanvankelijk te overdreven protest en verontwaardiging, dàt is wat hij volgens mij denkt dat hem de overwinning gaat bezorgen, waarna hij vrijwel absolute macht zal hebben.

  Ja, dat gaat de Turkse economie veel kosten, maar Edogan heeft vorig jaar door het neerschieten van het Russische toestel getoond dat hij daar niet mee gaat zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het blijft toch een vreemde zaak. Waarom zo Rutte het bezoek van de Turkse minister van BuZa na de verkiezingen wél goedgevonden hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/turkijerel-in-14-vragen-82627E/

   Verwijderen
 24. Cruelman ziet de diepere oorzaken weer niet. Trollen denken altijd in een rechtszaal of in een roman van Grisham te zitten.

  Zowel de Nederlandse als de Turkse reactie waren zwaar overtrokken, beide vanwege de verkiezingen. Stoere taal kunnen ze nu niet terugnemen (al zal Koenders dit na morgen misschien nog proberen).

  Erdogan zal dit voor 16 april al helemaal nooit kunnen doen, dan tekent hij voor verlies in zijn referendum.

  Maar het duveltje is nu uit de doos, en Erdogan zal ook tov. de andere EU landen slechts escaleren. Europa heeft slechts tandeloze sancties te bieden , terwijl Erdogan werkelijk een heel arsenaal aan zware maatregelen, tot en met het loslaten van vluchtelingen aan toe ter beschikking heeft, meer dan genoeg om de EU te splijten.

  Het zou me overigens niet eens verbazen dat Erdogan voor dit hele conflict van Putin ´toestemming´ heeft gekregen. Dit gaat de EU enorm verzwakken, en de laatste tijd ontpopt de EU zich als een steeds verder radicaliserende Russofobe entiteit in het kielzog van de valse beschuldigingen naar Trump uit het Hillary- verliezer-kamp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman,

   Ik denk dat Rusland er helemaal buiten staat en het een verkiezingsstuntje van Rutte was. Herinner je je de helikopter in Libië nog, was ook vlak voor een verkiezing?

   http://sceptr.net/2017/03/nederland-verzocht-turkije-om-meeting-nederlandse-verkiezing/

   Verwijderen
  2. Normaliter zou ik hier niet eens over denken! Maar Putin heeft de afgelopen dagen zowel Netanyahu als Erdogan als bezoeker ontvangen. Zulke bezoekjes houden wel wat meer in dan formaliteiten. Maar wat er gezegd en besloten wordt: dat blijft voor ons uiteraard wel 100 % giswerk!

   Verwijderen
  3. Niet helemaal.

   Putin Bored by Netanyahu’s Bible Stories, Invites Israeli PM to Join Real World

   http://russia-insider.com/en/politics/putin-bored-netanyahus-bible-stories-invites-israeli-pm-join-real-world/ri19160

   Verwijderen
  4. Erdogan geeft geen zak om economische teruggang. Zolang er een conflict met IS en de koerden blift bestaan is het toerisme toch al op zijn retour. Een slaafse Turkse houding naar de EU zal daarin slechts procenten uitmaken.

   Voor de rest, ipv wellus-nietus: we gaan het zien! Ik denk dat de EU veel minder speelruimte heeft dan de veel geslepener, en meedogenlozer Erdogan.

   Over 2 jaar mag je me uitlachen of vice versa.

   Verwijderen
 25. Helemaal los van dit alles:

  Joop.nl heeft zichzelf door hun draconische censuurbeleid zowat om zeep geholpen. Zelfs een dag voor de verkiezingen hebben de meeste stukjes minder dan 10 commentaren. 2 jaar geleden had vrijwel elk stukje honderden reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De EU heeft opnieuw de sancties met een half jaar verlengd.

  Er is nog geen Russische reactie vernomen. Wel gaat het gerucht dat men daar in de Duma vanwege de voorspelbaarheid collectief in slaap was gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Medvedev: Russia Prepared For Permanent Economic Divorce With West

   http://russia-insider.com/en/medvedev-russias-western-friends-want-make-sanctions-permanent-were-cool/ri19155

   Verwijderen
  2. De graanproductie opvoeren was een peulenschil (dat had al 20 jaren eerder moeten gebeuren!)

   Appeltjes etc duurt een jaar of 5; voordat de jonge boompjes flink beginnen te produceren. Voor tech- en zware industrie, evenals infrastructuur duurt het zeker een jaar of 10. Men moet ook technici en skilled workers opleiden en trainen.

   Dus voor Rusland is het GUNSTIG wanneer de sancties nog een jaar of 7 aanhouden. Daarna maakt het, wel of niet, zowiezo niks meer uit.

   Geopolitiek wel natuurlijk: opheffen van de sancties komt overeen met CAPITULATIE!

   Verwijderen
  3. Dat is: Capitulatie van ´het westen´!

   Verwijderen
  4. @Rootman,

   Precies!

   Verwijderen
 27. We zullen in het vervolg alleen nog maar naar kroelmenneke luisteren want hij weet alles van geopolitiek, Nederlandse politiek, de EU en NAVO, diplomatie, de geldsituatie van Rusland en hoe en met wie ze handel drijven, het midden oosten en natuurlijk alles over Amerika en Turkije.
  Toch wat veel voor die halve hersencel, maar van mij mag hij zijn best doen.
  Maar opgelet, beste lezer, als je niet meegaat in de stellingen van kroelmenneke word je tot de grond toe afgebrand, want dan ben je een "politieke nitwit en fascist eerste klas!!!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De escalatie met de Turken was van te voren bedacht zodat Rutte zieltjes kan winnen van Wilders en waarmee Rutte laat zien zich geen ene reet aan te trekken van de relatie tussen autochtoon en allochtoon, dringt het tot dat kwart hersencel, wat er bij jou nog over is na 2 jaar @Blik, door Kneusje uit Broekhuizenvorst?

   O ja, nog even wat de Russische economie betreft. Na het optreden van de Russen in Syrië, wil zo'n beetje de hele wereld, tja behalve de NAVO sicko's, Russisch militair materieel. Goedkoper en beter en wat gaan wij doen, wij gaan straks nog meer miljarden besteden aan Amerikaans crap. Overigens interesseert het jou ook geen ene flikker hoeveel Europeanen er zijn getroffen door de sancties op Rusland. Dus, jij kan hier wel de sympathieke nitwit uit gaan lopen hangen maar daar schieten die Europeanen niets mee op.

   Verwijderen
  2. Heb je ook al gelezen dat Obama $260 billion van de Amerikaanse burgers heeft gestolen of lees je daar maar weer eens overheen?

   Verwijderen
  3. Die info kwam zeker van de Clinton News Network.

   Overigens, heb je het laatste nieuws over pizza-gate al gehoord? Anthony Weiner gaat met de FBI samenwerken om van een aanklacht tegen hem af te komen, Hij lapt daarbij de Clintons en Jeffrey Epstein erbij.

   Verwijderen
  4. Joop, we zullen zien of dat wat op levert. Hij zit er zelf zo diep in dat het mij sterk lijkt dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kan komen. Of hij krijgt een nieuwe identiteit op een van de Maagdeneilanden (...)
   Een ding is zeker: de beerput gaat open.

   Verwijderen
  5. Yep, Cruelman1974 ook niet!

   Verwijderen
 28. Yep,het is een smerig spelletje van Rutte.
  Maar de Turken spelen ook een vies spelletje.
  Zal ik je wat vertellen?
  De hele wereld speelt een vuil spelletje als het om politiek gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb zojuist een opmerkelijk nieuwtje gevonden.
  AIVD’er was werkzaam bij Huis voor Klokkenluiders.

  https://www.privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/binnenlands-nieuws/politiek-en-overheid/18689-aivd-er-was-werkzaam-bij-huis-voor-klokkenluiders.html

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dit is waar werkend Nederland aan denkt.
  Alleen zo jammer dat je er weinig van in de media ziet of hoort.
  Nou,dan plaats ik het maar eens hier bij blik.
  Ik neem aan dat er ook gewoon werkvolk hier meeleest.

  Hoe gaat ons pensioen er na de verkiezingen uitzien?
  http://www.montae.nl/wp-content/uploads/2017/03/Montae_Pensioen-en-de-aankomende-verkiezingen_maart-2017.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 31. En denk maar,die ongekozen EU bazen zitten te azen op die pot.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. 16 vragen over de Europese pensioenroof
  http://daskapital.nl/2016/07/help_onze_pensioenen_gaan_niet.html

  Waarom hoor je die zakkevullers in den Haag daar niet over praten?
  Hebben ze soms allemaal zwijggeld gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het verkiezingsdebat:

  Mijn indruk is dat er niet veel verschoven is. Klaver en Buma vond ik zwak, Roemer vrij sterk maar erg eenzijdig. Wilders vond ik behoorlijk sterk Asscher werd 2x kwaad, maar volgens mij nogal uit context. Ik vraag me ook serieus af of dit hem ook maar iets geholpen heeft. Segers kwam ook sterk over, maar zijn agenda heeft niets met het milieu, doch alles met gristelijk te maken.

  Wie ik miste

  We gaan het morgen wel zien; ik zie geen grote verschuivingen. Maar de peilingen zeggen ook niet veel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was Pechtold en Rutte nog vergeten. mr Teflon bleef goed overeind, maar ik vond Pechtold erg ongeloofwaardig overkomen.. (dat kan ook zijn omdat ik hem totaal niet geloof)

   Verwijderen
 34. "Het ziet er naar uit dat ik Blik vaarwel ga zeggen."

  "En dan de andere schrijvers ( Rootman, Dawg, Joop) hoorde ik zaken die ik gemist had."

  http://xevolutie.blogspot.nl/2017/03/595-zal-ik-een-eigen-blogje-gaan.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is een van de belangrijkste functies van dit blog. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond visie en perspectief, en zo kan men elkaar respectvol aanvullen. Zo is het blog een waardevolle bron en broodnodige aanvulling op ons zeer eenzijdige nieuws.

   Waar niemand op zit te wachten zijn trolreacties en gekibbel.

   Ik zelf zal op beide blogs mijn bijdragen gaan geven.

   De zin van Jan ´En dan de andere schrijvers (----´

   Moet zijn ´En VAN---´ , volgens mij.

   Verwijderen
 35. Ik ben momenteel de CNN propumentaire over Putin aan het kijken:

  https://www.youtube.com/watch?v=g4ad5nUhfCk

  BeantwoordenVerwijderen