zondag 19 maart 2017

Bart Schut over NOS: "Brengen tegenovergestelde van de realiteit"

Bart Schut is te gast bij cafe Weltschmerz. Het is niet dat hij dingen zegt die voor ons nieuw zijn, maar het is altijd goed te constateren dat steeds meer mensen door krijgen dat de Hollandse staatsmedia geen nieuwsmedia zijn, maar propagandakanalen. Hij laat geen spaan heel van de staatsomroep, "ze brengen het tegenovergestelde van de realiteit". Wij gaan er vanuit dat deze kritiek in zal slaan als een bom, en radio 1, DWDD, Nieuwsuur en Pauw nergens anders over zullen gaan dan deze serieuze kritiek op hun werkwijze. NOT.

"Nieuws moet bij de NPO verbindend zijn, dit heeft Schula Rijksman uitgedragen"

"Onze eigen NOS heeft de keuze gemaakt in plaats van nieuwsmedium, propagandakanaal te zijn."

"Rond de gebeurtenissen in Rotterdam heeft de NOS het tegenovergestelde van de realiteit gebracht."

"Ik geloof niet dat de verslaggevers naar Rotterdam gaan om de boel te verdraaien. Dat gebeurt een trap hoger. Bij de eindredaktie of de hoofdredaktie."

"Bij Nieuwsuur zit een Groenlinkser, terwijl je honderden mensen hebt die het veel beter kunnen duiden."

Waarom deze journalisten nog collaboreren met het Nederlandse staatsnieuws? Schut vermoedt dat het te maken heeft, en wij denken dat hij er niet ver naast zit, met het "brood op de plank" en "de hypotheek moet betaald worden" argument.

Waar de NOS en NPO ook al jaren het tegenovergestelde van de werkelijkheid vertelt, is Oekraine, Irak, Iran, Syrie, Afghanistan en Libië. Heeft met journalistiek al jaren niks meer te maken. Met propaganda en perceptiemanagement des te meer.Rellen in Rotterdam: De NOS brengt het tegenovergestelde van wat er gebeurde. Aldus Bart Schut die zelf bij de rellen aanwezig was.

6 opmerkingen:

 1. Erdogan kent zijn geschiedenis ! Rutte (geschiedenis leraar) ??
  https://sites.google.com/site/nocancerfoundation/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je hier aandacht aan besteedt, @Blik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik reeds gedaan in het vorige artikel van Blik. Mijn bijdrage daar is inmiddels verwijderd alsook jouw reactie daar op Joop.

   Verwijderen
 3. Bij ICH kan je een toespraak van Aldous Huxley vinden (eind jaren 50) waarin hij uitlegt dat 'toekomstige' generaties slavernij zullen omarmen middels hypnose.

  http://www.informationclearinghouse.info/article24712.htm

  Klinkt als science fiction, maar een paar punten uit de toespraak raken wel de kern van onze samenleving.

  1. Je genereert angst met terroristische aanslagen op je eigen bevolking (door ze niet te voorkomen bv). Maar niet te veel en niet te vaak, omdat dan de angst uitdooft die nodig is voor de hypnose waarbij de staat geborgenheid en veiligheid aan de burger kan geven, onder voorwaarde dat de burger er zijn vrijheden en privileges voor inlevert. Denk aan de politiestaat waarbij de permanente noodtoestand door Hollande is uitgeroepen na Bataclan en Nice. Of denk aan 911.
  2. Dat de status quo, waarbij de bevolking als slaaf dient voor de Oligarchie, door de burger omarmd wordt uit angst dat als de status quo verdwijnt, er slechtere tijden aankomen voor die burger. Op die angst speelt de media in zoals je bv zag met Brexit, het referendum over het associatieverdrag tussen EU en Oekraine, en nu met de Turkse 'opstand' in Rotterdam waarvoor we een 'standvastige' Rutte nodig hadden om ons te beschermen tegen onheil. Dus stem VVD! En krijg minder zorg, minder baangarantie, en geef meer geld aan defensie.
  3. Opiaten. Huxley zegt in een citaat dat bier de mensheid dichter bij God heeft gebracht dan een willekeurig stukje Milton. Met de hallucinerende medicijnen van nu gaat dat nog wel wat beter dan met bier. Helaas alleen wel met een bijwerking waarbij je als mens het denken belet wordt, of die je gezondheid ernstig aantasten. Maar op die manier los je als Olifarchie ook een probleem op voor mensen die niet goed te hypnotiseren zijn met de middelen genoemd in ad 1 of ad 2. Ik heb hier eerder al naar het stuk van Angus Deaton verwezen waarbij Hillary Clinton's basket of deplorables in de VS zich massaal van kant maken mbv opiaten.

  En toch is het science fiction voor de echte slaven die nooit hun slaafse toestand geaccepteerd hebben. Denk aan Martin Luther King, Malcolm X, Mandela, de bevolking van Bolivia, Vietnam, Palestina.

  Maar wellicht is die slaafsheid voor onze journalisten een ander verhaal dan de hierboven genoemde 'normale' slavernij omdat zij bij het teloor gaan van de Oligarchie als eerste hun inkomen kwijtraken en hun hypotheek niet meer kunnen betalen.

  'House Negro's' of 'twentieth century Negro's' noemde Malcolm X dat soort slaven.

  http://ccnmtl.columbia.edu/projects/mmt/mxp/speeches/mxa17.html

  Hieronder het hele citaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Betekent dus dat Trump 4x meer aan defensie-uitgavenstijgingen gaat doen ,dan Rusland bezuinigt.En dan is Rusland de agressor...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tanks zien er wel heel bedreigend uit ,Dawg.

  Alleen bij het NL leger noemen ze die nog ''fully operative''
  http://noventas.mobi/index.php/12776/

  En in CIA rapporten over de Russen natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen