vrijdag 3 maart 2017

Verwevenheid media en inlichtingendiensten

Het 20:00 uur journaal van gisteren deed waar het goed in is: Perceptie-management met betrekking tot Rusland bedrijven. Het past in het straatje van de AIVD want die, zo konden we lezen in een paar zinnen uit hun rapport, zien de Russen ook als een bedreiging voor EU-partners en NAVO-bondgenoten.

Contact met... Russen!

Jef Sessions heeft contact gehad met Russen! En ook in Nederland hebben mensen uit het kamp Trump contact gehad met... Russen! En dat heeft onze nationale AIVD gezien en gauw doorgegeven aan grote broer CIA. En die gebruiken het klaarblijkelijk om het op hun beurt weer gauw door te geven aan de New York Times. De verwevenheid inlichtingendiensten en media is kennelijk goed georganiseerd. Uiteraard is dat bij die media geen item. Maar het is verkiezingstijd en het valt op dat het voor de politieke partijen zo lijkt het, ook geen thema is.

Belang

Verder mag het opmerkelijk heten dat de CIA kennelijk druk is met het ondermijnen van een regering waar het normaliter gedienstig aan zou dienen te zijn. En dat Nederland bij monde van de AIVD daar hand en spandiensten bij verleent. Wat vinden de politieke partijen van dit schimmige werk? Is het goed voor Nederland dat de AIVD informatie rondstrooit die dan via de CIA en de media opgeblazen wordt tot een rel tussen en in Moskou en Washington? Wiens belang dienen wij hier?

"En ook Zweden voelt de toegenomen dreiging van de Russen"

Zo bracht de Hollandse staatslezer het tweede item: Zweden voeren de dienstplicht weer in! Want ook zij "voelen de toegenomen dreiging van de Russen". Het gaat dus om gevoel. Van een "toegenomen dreiging". Veel meer is het inderdaad niet. De Zweden en zelfs de Nederlanders (!) raken nog steeds niet uitgesproken over de onderzeeboot in de Zweedse wateren, die, nooit geconstateerd is. Logisch dat ze dan veel dreiging voelen!

Dwang

De staatslezeres gaat verder: "Het land neemt daarom een drastische maatregel. Ze voeren de dienstplicht weer in. Maar de veiligheidssituatie is drastisch veranderd en dus gaan jongeren weer 't leger in." (Wat de staatslezeres bedoelt, is dat jongeren veel reëler zijn en het nut van een leger en een spookdreiging niet zien en dat de Zweedse regering de jongeren daarom maar dwingt aan die zotte toestand deel te nemen.)

Hete adem

"De strategie is gericht op een duidelijke dreiging". (Ondertussen toont het journaal beelden van jonge Zweedse soldatenjongens die een warm prakkie van een plastic bordje verorberen). "Zweden is geen lid van de NAVO maar met de oplopende spanning in de Baltische Staten voelen ook zij de hete adem van Rusland. Eerder heropenden de Zweden al een basis op 't eiland Gotland en verhoogden zij het defensiebudget." Zouden de Russen Gotland willen binnenvallen om de strategisch belangrijke rozenstruiken of toch de cementfabriek? "De hete adem van de Russen", De hete adem van de Russen! Aldus de NOS-voice-over. Voelt u hem zelf ook al, in Amsterdam, Rotterdan, Volendam, Veendam en Venlo? De hete adem van de Russen! Nee?! Nou dan voelt u misschien niet goed! De Zweden en de Balten voelen hem wel degelijk! Aldus de NOS.

Wanneer, en door welke politieke partij gaat deze gekkigheid aan de kaak gesteld worden? Stop met gevaarlijke Russofobie. Stop met wapens en troepen naar de Russische grens! Nee tegen nog meer wapens!Waar het NOS journaal geen tijd voor had: Palmyra bevrijd van IS met steun Rusland

Met steun van de Russische luchtmacht en Russische adviseurs is Palmyra weer bevrijd. Russische mineurs zijn alweer bezig de stad te ontdoen van mijnen. Op Teletekst is het bericht doorgekomen. Tot het NOS journaal niet. De vragen die bij het zien van deze beelden, opkomen voor de politiek: Wat doen Nederlandse vliegtuigen in de regio? Zijn die er eigenlijk nog, of zijn ze alweer terug? Als ze er nog zijn, wat doen ze er eigenlijk? Als ze er niet meer zijn: wat deden ze er eigenlijk? Is het bevrijden en ontmijnen van Palmyra en Aleppo "wangedrag van de Russen" zoals de meeste Nederlandse politieke partijen, met name VVD en D66, willen doen geloven? Waarom is dat dan wangedrag? Lees als je geinformeerd wilt blijven over Syrie en Palmyra verder bij RT. En gebruik meer Curcuma!

42 opmerkingen:

 1. Schandalig .
  Zeer objectieve Syrië-gespecialiseerde Volkskrantjournalist zomaar ontslagen....
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/de_pen_zou_machtiger_moeten_zijn_dan_het_kromzwaard.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is een ronduit idiote situatie:
  De regering is al decennia in handen van de Deep State: Wall Street, het Militair Industrieel Complex, de Zionisten en hun Media.
  Het is een Oligarchie die de gewone man wijs maakt dat er nog steeds een demcoratie zou zijn.
  Als bij wonder is er nu een president gekozen die toch iets meer voor Het Volk wil doen dan het alleen maar uitzuigen, en zie: de Oligarchen gaan hem op 1000 manieren bestrijden. Ze laten géén middel onbenut.

  Maar het opmerkelijkste middel is natuurlijk dat deze Aarts-Verraders van het volk nu beweren dat Trump het volk zou verraden door met de Russen te praten (omdat hij vrede met ze wil).

  Alles gebaseerd op de Logan Act, een 250 jaar oude wet die 1 keer is gebruikt in al die jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sessions moet weg omdat ie met Russen praat.
  Bush mocht de rit uitzitten nadat ie een paar honderdduizend Iraki's om zeep hielp samen met Clinton/Allbright.
  Logica is er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van de stemcomputer zijn wij af

  Stembureaus mogen beperkt gebruikmaken van onveilige verkiezingssoftware maar hoe zit het met de onveilige verkiezingssoftware die de stemmen moet tellen?

  http://www.nu.nl/internet/4512537/stembureaus-mogen-beperkt-gebruikmaken-van-onveilige-verkiezingssoftware.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me af of, in het geval Clinton gewonnen had, en de republikeinen het ene na het andere schandaal van de democraten naar boven zouden brengen het ook zo breed uitgemeten zou zijn geweest in de MSM.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. EXCLUSIVE: How greedy Bill and Hillary Clinton befriended a Chinese fry cook in Little Rock who funneled hundreds of thousands in illegal donations from China and sold sleepovers at the White House for $400,000 a pop

   Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4252946/Clintons-befriended-Chinese-cook-got-illegal-donations.html#ixzz4aIBECRYS

   Verwijderen
  2. Yes, Cash Flowed to Clinton Foundation Amid U.S. Russian Uranium Deal

   http://www.blacklistednews.com/Yes%2C_Cash_Flowed_to_Clinton_Foundation_Amid_U.S._Russian_Uranium_Deal_/57112/0/38/38/Y/M.html

   Verwijderen
  3. Ik bedoelde meer de Nederlandse MSM in mijn vraag want die waren in al hun berichtgevingen zo pro Clinton. Zulke schandalen als Joop vermeld zal je niet zien op de NPO. Zelfs de forse donatie van de postcode loterij aan de CF komt niet meer ter sprake. Wat is er met dat geld gebeurd?
   Waarom worden daar geen vragen over gesteld want nu Clinton verloren heeft zou dat toch de ideale gelegenheid zijn om e.e.a. bloot te leggen.
   Waar zijn ze bang voor?

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Ik heb begrepen dat niet alleen de Postcode loterij geld aan de CF heeft geschonken, ook de Nederlandse overheid!

   Verwijderen
  5. Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken steunt de liefdadigheidsorganisatie de Clinton Foundation met 4,4 miljoen euro.

   http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2033268-nederland-geeft-miljoenen-aan-clinton-foundation.html

   Verwijderen
  6. En hierbij stel ik dus de uitdrukkelijke vraag of dit inderdaad voor liefdadigheid is of voor politieke doeleinden? Gezien de Hillary gekte hier in Nederland, houd ik het op het laatste.

   Verwijderen
  7. Welke politieke doelen dan Joop? Clinton heeft verloren dus wat voordeel is daar nog te behalen?
   En een poosje geleden heb ik gelezen dat die hele foundation zowat leeggeplunderd is en er nu dus nog amper geld in zit. Daar zijn de mensen in Haïti ook "blij" mee. Met 2 miljard zijn daar 4 huizen gebouwd. Waar is dat (jullie) geld naartoe???

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Dit speelde in 2015, toen had Nederland nog hoop op een democratische (liberale, neocon, fascistische) president. Nu, is het weggegooid geld.

   Verwijderen
  9. Waar dat geld gebleven is? Er zal een klein gedeelte gebruikt zijn voor Hillary's campagne, maar het grootste gedeelte zal in de zakken van de Clintons zijn verdwenen.

   Verwijderen
  10. En niemand die daar verontwaardigd over doet?
   Hitlery organiseert een fuifje in een pizza restaurant, kan daar tussendoor even nog het bloed van een kind drinken als levenselixir op jullie kosten en niemand klaagt daarover?

   Verwijderen
  11. Ik denk dat het probleem is dat de meeste mensen pizzagate niet kunnen geloven.

   Ik heb wel eens ergens gelezen (Machiavelli?) dat je je als machthebber niet moet gedragen als een normaal mens die wel eens iets wil doen wat niet zo netjes is (pussygate), maar dat je dingen moet doen waar geen normaal mens zich mee kan relateren.

   Dan heb je almacht, omdat het alternatief: we worden geleid door psychopaten te eng is om je voor te stellen.

   Daarom wordt pizzagate niet serieus genomen.

   Verwijderen
  12. @Matt,

   "En niemand die daar verontwaardigd over doet?"

   Jawel, o.a. Micha Kat, Boudine en mensen die geloven dat er in Nederland ook pedo-ring bestaat, net zoals in de ons omringende landen. Pieter Omtzigt werd door zijn partij teruggefloten (P.H. Donner?) te stoppen met vragen stellen over Demmink en Henk Krol kreeg ineens een "pensioen-gate" over zich heen toen hij aan Ivo Opstelten vroeg wanneer hij dat gesprek nu eens tegemoet kon zien met Ivo Opstelten over Demmink.

   Bij het hierboven vermelde mag je je gedachten rustig de vrije loop laten!

   Verwijderen
  13. Nu, met de aanstaande verkiezingen, is dat toch de ideale gelegenheid om dit soort vragen te stellen.
   De rotzooi zit voornamelijk bij twee van de grootste partijen, en wil je die weg hebben: grijp je kans! Sorry Pieter, begin dan je eigen, eerlijke, partij!
   (dit zijn vrije gedachten, want ik mag niet meedoen)

   Verwijderen
  14. Ja, maar Pieter denkt ook om zichzelf, dat heeft hij wel bewezen met MH-17. Hij blijft wel vragen stellen maar die zijn allemaal gebaseerd op het definitieve MH-17 rapport en het BUK verhaal.

   Persoonlijke vraag aan jou;

   Geloof jij dat het Belgische koningshuis betrokken is bij de Dutroux affaire?

   Verwijderen
  15. Nee dat geloof ik niet. Tenminste niet de huidige koning. Zijn vader Albert reed wel een scheve schaats, maar of dat iets met kinderen te maken zou hebben is nooit aangetoond.
   Wel dat er enkele hoge pieten uit de regering van toen bij betrokken waren en dan doel ik o.a. op Di Rupo. Die is al eens betrapt met een minderjarige (17)jongen. De toenmalige PS regering wist betrokkenen vakkundig uit het oog te houden en rechters die onderzoek deden buiten spel te zetten.

   Verwijderen
  16. @Matt,

   "Nee dat geloof ik niet."

   en

   "De toenmalige PS regering wist betrokkenen vakkundig uit het oog te houden en rechters die onderzoek deden buiten spel te zetten."

   En de Belgische minister president heeft, net als zijn Nederlandse collega, wekelijks overleg met de koning?

   Verwijderen
 6. Maar na al dat gebakkelei weer eens tijd voor wat humor.
  Een aspirant buschauffeur krijgt op zijn mondeling examen de volgende vraag gesteld: Je rijd met een volle bus. Bij het oversteken van een treinspoor kom je midden op het spoor vast te zitten. Wat doe je dan?

  Antwoord om 21 uur, maar suggesties voor die tijd zijn natuurlijk welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je stapt de bus uit en zegt tegen de passagiers;

   "De trein komt zo."

   Verwijderen
  2. Je zit niet in de buurt, Joop

   Verwijderen
  3. Sorry Matt, ik kan niks grappigs bedenken.

   Maar als het echt zou gebeuren: beide deuren open zetten, mensen naar buiten sturen, twee harde lopers naar links en twee naar rechts om zo vroeg mogelijk de machinist te waarschuwen als er een trein komt. En misschien de mensen vragen om de bus van het spoor te duwen.
   Maar ik geef toe: leuk is anders.

   Verwijderen
  4. Het antwoord van de, nu nog steeds, aspirant buschauffeur was:

   " Ik zou mijn telefoon pakken en mijn broer bellen want ik weet zeker dat hij nog nooit zo een groot ongeval heeft gezien ".

   Verwijderen
  5. 1) als kroel hier niet voor betaald wordt, is hij wel erg goedkoop. Maar ik gun hem het voordeel van de twijfel, Kroel is de dorpsgek van dit blog.
   2) gegeven dat Kroel hier de dorpsgek is, weet ik niet hoe amusant het is als Joop en Matt daar als Hoefnix achteraan gaan. Ik vind het soms wel amusant, maar het leidt wel af.

   Verwijderen
 7. Dawg,

  dat verzin je inderdaad niet.
  Als dit echt is, dan is McCain zwaar de lul. Dat is: in een normale wereld. Maar dit is geen normale wereld.

  Want met dat verzoek aan de Russen zegt McCain uiteraard:'Ik ga je dit terugbetalen als ik word gekozen.'

  Toch denk ik dat we dit bericht moeten negeren. Er zijn te veel onzekerheden:

  In de Wikileaks-pagina waar je naar linkt staat een stukje tekts, waarin ik lees dat Wikileaks het beschouwt als een streek van de Russen om McCain in een kwaad daglicht willen zetten.
  Ze zeggen: misschien gaat het averechts werken en heeft McCain er baat bij.

  En passant staat hier ook dat de Russen in 2008 wèl de Amerikaanse verkiezingen probeerden te beïnvloeden.

  Nog iets vreemds: Ik krijg die originele McCain brief niet te zien als ik deze link open: https://wikileaks.org/wiki/John_McCain_fundraising_appeal_letter_to_Russian_Ambassador_Vitaly_Churkin,_Sep_29_200

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Via PCR kwam ik dit verhaal over 'oorlogsheld' John McCain tegen van Ron Unz

  http://www.unz.com/runz/american-pravda-when-tokyo-rose-ran-for-president/

  Waar Unz vertelt dat hij uit zijn winterslaap gehaald werd over McCains heldendaden in Vietnam door een Counterpunch artikel uit 2008 waarbij de auteur (en zoon van een prisoner of war [POW]) zijn vader vergelijkt met glamour boy (want zoon van een admiraal) McCain die zijn hele POW verhaal in Vietnam gescript had voor een glansrijke carrière, lijkt het wel.

  http://www.counterpunch.org/2008/06/13/mcnasty/

  Unz oppert het idee, echter, dat het McCain POW heldendaad verhaal niet bij toeval gescript is, maar expres omdat mensen als McCain vervolgens gebracht kunnen worden als 'puppet' machthebber omdat ze gevoelig zijn voor chantage.

  Of zoals Unz zegt

  'The realization that many of our political leaders may be harboring terrible personal secrets, secrets that our media outlets regularly conceal, raises an important policy implication independent of the particular secrets themselves. In recent years I have increasingly begun to suspect that some or even many of our national leaders may occasionally make their seemingly inexplicable policy decisions under the looming threat of personal blackmail, and that this may have also been true in the past. [...] An obvious problem with installing puppet rulers is the risk that they will attempt to cut their strings, much like Putin soon outmaneuvered and exiled his oligarch patron Boris Berezovsky. One means of minimizing such risk is to select puppets who are so deeply compromised that they can never break free, knowing that the political self-destruct charges buried deep within their pasts could easily be triggered if they sought independence. I have sometimes joked with my friends that perhaps the best career move for an ambitious young politician would be to secretly commit some monstrous crime and then make sure that the hard evidence of his guilt ended up in the hands of certain powerful people, thereby assuring his rapid political rise.'

  Nou, dat is nog eens goede complottheorie, een die nog zomaar waar kan zijn ook als ik alleen al aan onze politici denk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dat is dan wellicht ook precies 'het probleem' met Trump. Die is niet chantabel en daarom niet plooibaar. Het ergste wat er van hem gezegd kon worden was 'pussygate', en al die andere dingen, zoals een voormalig Nederlandse zangeres betalen om in Moskous hotel Obama in een geurineerd bed te laten slapen (ik haal geloof ik wat door elkaar), nou ja: totale onzin. Geen tricky Dickey verhalen die met Watergate het veld mocht ruimen (om een chantabel moment toe te lichten)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag drie heel aardige videotjes op CNN:

  ( Youtube toont ze automaitsch als U het eerste filmpje hebt bekeken)

  1. De openbaar aanklager ten tijde van Bush, Mukasey, zegt dat 'contact met de Russen' in geen velden of wgen als een misdaad kan worden gezien:

  https://www.youtube.com/watch?v=Pjo16QamjIc

  2. Ben Stein, columnist en medewerker van Nixon:

  "Jullie bashen Trump aan één stuk door, dag na dag. Trump heeft groot gelijk dat hij niet naar dat Correspondents Dinner gaat."
  'Ze proberen Trump neer te halen zoals ze Nixon neer haalden om niks.'

  https://www.youtube.com/watch?v=TV_yCS513z0

  3. Tucker Carlson inteviewt een wetenschapper Bill Nye.

  Het is een heel goed interviuew, en leuk om te zien. gaatwel heel snel.
  Nye: Climate Change is er altijd en altijd geweest. Maar de enorme snelheid waarmee het nu gebeurt is door menselijk toedoen.

  https://www.youtube.com/watch?v=ajNSyLm_WOw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Donald J. Trump‏

   @realDonaldTrump

   Terrible! Just found out that Obama had my "wires tapped" in Trump Tower just before the victory. Nothing found. This is McCarthyism!

   Donald J. Trump

   @realDonaldTrump

   How low has President Obama gone to tapp my phones during the very sacred election process. This is Nixon/Watergate. Bad (or sick) guy!
   http://politiek.tpo.nl/2017/03/04/donald-trump-barack-obama-luisterde-mij-af/

   Verwijderen
  3. Obama was lekker bezig...
   ''Regering Obama hield telefoons persbureau AP in de gaten'.
   Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft in 2012 twee maanden lang telefoongesprekken van zo’n honderd journalisten van persbureau The Associated Press gescreend. Dat maakte het persbureau maandagavond bekend. AP’s directeur Gary Pruitt noemt het een ‘massale en ongekende inbreuk’ op zijn nieuwsorganisatie.''
   http://nieuws.tpo.nl/2013/05/13/regering-obama-liet-persbureau-ap-afluisteren/

   Verwijderen
 11. Hier moeten je toch om lachen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Reacties
  1. Goede vraag Eddy.

   Hier is helemaal niks gaande, helaas.

   Je bent op de zieken-afdeling beland.

   Excuses daar voor.

   Verwijderen
 13. Dit zijn alle recente ( 4 uur geleden) tweets van Trump:

  Over Sessions:
  The first meeting Jeff Sessions had with the Russian Amb was set up by the Obama Administration under education program for 100 Ambs......
  ==
  Just out: The same Russian Ambassador that met Jeff Sessions visited the Obama White House 22 times, and 4 times last year alone.
  ==

  Dit zijn de tweets over Obama's afluisterparaktijken:

  Terrible! Just found out that Obama had my "wires tapped" in Trump Tower just before the victory. Nothing found. This is McCarthyism!
  ==
  Is it legal for a sitting President to be "wire tapping" a race for president prior to an election? Turned down by court earlier. A NEW LOW!
  ==
  I'd bet a good lawyer could make a great case out of the fact that President Obama was tapping my phones in October, just prior to Election!
  ==
  How low has President Obama gone to tapp my phones during the very sacred election process. This is Nixon/Watergate. Bad (or sick) guy!

  ( Met dank aan Paul uiteraard)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Duran heeft er al een uitgebreid artikel over: http://theduran.com/Obama-wiretapped-Trump/

   Enkele citaten:
   In summary: the Obama administration sought, and eventually obtained, authorization to eavesdrop on the Trump campaign; continued monitoring the Trump team even when no evidence of wrongdoing was found; then relaxed the NSA rules to allow evidence to be shared widely within the government, virtually ensuring that the information, including the conversations of private citizens, would be leaked to the media.
   -
   I would finish by saying that the information that the previous administration was tapping his phone whilst he was still a candidate was almost certainly provided to the President as a first result of the leaks investigation he has ordered.

   Verwijderen
 14. Cruelman denkt dat de Wolfowitz Doctrine en het PNAC report niet bestaan, omdat er nooit officieel aan wordt gerefereerd.
  Tja, dan maar terug naar 'Geopolitiek les 1'
  Ik citeer Michael Corleone, die, zoals U weet, altijd de rust zelve was. Maar 1 keer ontplofte hij, toen hij hoorde dan zijn domme broertje tegen de opponent had verteld wat Michael's ware agenda was. Michael riep buiten zinnen: "NEVER, NEVER tell the other families what you really think."

  En zo is het ook met geopolitiek. De W- doctrine en het PNAC Report ( Rebuilding America's Defenses) zijn uitgelekt, of verraden.
  Omdat iedereen weet dat ze echt zijn, heeft niemand ooit tegengesproken dat ze echt zijn. Ze maken uiteraard geen deel uit van de 'publieke discussie'.
  Ik meen dat die Wolfowitz Doctrine wel een officieel , intern beleidsstuk was. Na het uitlekken is dat afgezwakt.

  Andere zaken die aantonen dat het PNAC report wel degelijk serieus te nemen is, en veel invloed heeft gehad: Amerika gedraagt zich als de grote politieagent. Voert meerdere oorlogen tegelijk. Er is een 'New Pearl Harbor' nodig geweeest om dit mogelijk te maken. Precies zoals het Report ook stelt.
  De patriot Act was al volledig geschreven toen 911 plaats vond.

  Etc. Etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Cruelman schrijft:
  2.Putin heeft inderdaad aangeboden om lid te worden van de NAVO, op ZIJN voorwaarden. Die waren dusdanig verwarrend en niet in te willigen dat de NAVO nee zei. Wel wou men een partnership met Rusland, zonder voorwaarden en gezamenlijke oefeningen. Rusland weigerde prompt, men wou alleen lid worden op HUN voorwaarden. Rusland wil dus ZIJN wil doorduwen, niet andersom!!!

  Kun je mij hierover wat links geven, Cruel?
  Ik heb hier weinig detaillistische kennis over.

  Verder: Ik ben sceptisch.
  We weten dat de VS de Russen er absoluut niet bij wilde. ( Volgens de autobiografie van oud CIA baas Gates heeft Cheney zelfs gezegd dat Rusland zelf óók nog in kleine stukjes gehakt moest worden.)

  We weten dat de VS oppermachtig is binnen de NATO. Het is dus niet moeilijk om Rusland te laten weigeren : je eist gewoon enkele zaken die voor Rusland totaal onaanvaardbaar zijn.
  Dat doet Israel met elke vredes-onderhandeling die zogenaamd door de Palestijnen wordt afgewezen.

  BeantwoordenVerwijderen